ΣΦΙΓΓΟΥΝ ΤΑ ΓΑΛΑΤΑ



Με το φιλικό με την Αλάνια, τελείωσαν και οι υποχρεώσεις της ομάδας στο Άχενκιρχ της Αυστρίας. Το πρώτο στάδιο προετοιμασίας ολοκληρώθηκε. Θα κάνουμε έναν απολογισμό του τι είδαμε στο ματς της Δευτέρας και στο τι εισπράξαμε εμείς οι απ'έξω για το τι είδους δουλειά γίνεται στον Ολυμπιακό.
 
1) Η ομάδα και στο δεύτερο φιλικό της, όπως και σε αυτό με την Σπαρτάκ, έδειξε αρκετά λυμένη. Αυτό δεν οφείλεται στο ότι ''δεν δουλεύει ο Ζαρντίμ και η προετοιμασία είναι κουκουρούκου'', όπως μπορεί να υποθέσει κάποιος κακεντρεχής. Η εξήγηση είναι το ότι το συγκεκριμένο προπονητικό κέντρο δεν έχει βάρη. Μην γελάτε. Κλείσαμε προπονητικό κέντρο δίχως αίθουσα εκγύμνασης με βάρη. Μιλάμε για ένα μέρος το οποίο έχει τραγικό αγωνιστικό χώρο, που ήδη μας έχει κοστίσει δύο θλάσεις στους Φουστέρ-Ιμπαγάσα. Μιλάμε για ένα γήπεδο, κάτω, που είναι τόσο άσχημο, που όλοι οι παίκτες μας παραπονιούνται για πόνους στη μέση μετά το τέλος των προπονήσεων. Μιλάμε για μια τοποθεσία με δυσμενείς καιρικές συνθήκες, που ήδη μας έχει κοστίσει προπονήσεις, κάτι που το ξέραμε εξ αρχής. Τέλος, η ομάδα δεν έχει κάνει καθόλου βάρη εκεί. Άρτια προετοιμασία με λίγα λόγια... Πάλι καλά που γυρίσανε οι υπόλοιποι σώοι και αβλαβείς από την Αυστρία. Εμένα το φυλλοκάρδι μου έτρεμε κάθε φορά που έμπαινα να διαβάσω κάνα νέο της ομάδας, να μην έχουμε τραυματισμούς. Εντάξει, κατανοητό πως δημιουργήθηκε θέμα με τη Μάντσεστερ Σίτι που έχει 50 παίκτες και έκλεισε όλα τα γήπεδα του Ζέεφελντ, ώστε να προπονούνται όλοι τους άνετα, στο διάστημα που έπρεπε κι εμείς να αρχίσουμε προπονήσεις. Βρεθήκαμε στον αέρα. Άλλο προπονητικό κέντρο δεν υπήρχε στην Ευρώπη? Κι αν δεν υπήρχε, το Καρπενήσι και τα Τρία Πέντε Πηγάδια πόσο χειρότερα είναι από το Άχενκιρχ? Μήπως έπρεπε για ''το ονόρε'' να βγούμε εξωτερικό ή μήπως έπρεπε να δώσουμε φιλικά με ξένες ομάδες, ''για να δούμε την πρόοδο στη δουλειά που γίνεται''? Ήταν τόσο σημαντικά τα φιλικά με τους Ρώσους σε αυτό το στάδιο δηλαδή? Ρωτάμε κύριε Βρέντζο μας και κύριε Ντάρκο μας, εκτός αν για όλα πρέπει να τρέχει ο Βαγγέλας...
 
2) Ξεκινήσαμε, απέναντι στην Αλάνια, με Κάρολ τερματοφύλακα, Παπάζογλου δεξί μπακ, Ποτουρίδη αριστερί μπακ, Σιόβα-Μανωλά στο κέντρο της άμυνας, Φέισα-Μοντεστό στην ίδια ευθεία και μπροστά τους τον Ντιόγκο, δεξί εξτρέμ τον Βλαχοδήμο, να εναλλάσσεται με τον Αμπντούν που πήγε αρχικά αριστερά και κορυφή τον Τζιμπούρ. Μικροαλλαγές δηλαδή στην αρχική 11άδα σε σχέση με την αντίστοιχη που παρατάχθηκε πριν δύο μέρες απέναντι στην Σπαρτάκ. Απέναντί μας μια ομάδα αρκετά σφικτή πίσω, που πόνταρε στην κόντρα, αλλά αρκετά κατώτερη ποιοτικά από την Σπαρτάκ. Φυσικά, ήταν και σε προχωρημένο στάδιο προετοιμασίας, αφού το Σάββατο αρχίζει το ρωσικό πρωτάθλημα και μάλιστα παίζουν Σπαρτάκ-Αλάνια. Το ματς δεν μπορούμε να πούμε πως ήταν καλό και σε κάποια σημεία ήταν και κουραστικό για τον τηλεθεατή. Η επιλογή πάντως ως αντιπάλου μας μιας ομάδας σφιχτής πίσω, 2 μέρες μετά την ανοικτή Σπαρτάκ, που παίζει ποδόσφαιρο κατοχής, ήταν σωστή, ώστε να δούμε αντιδράσεις απέναντι σε οργανωμένες άμυνες και ταμπούρι ηρωικό που θα συναντήσουμε κατά κόρον στην Ελλάδα για μία ακόμη χρονιά.
 
3) Είναι ξεκάθαρο πως ο Ζαρντίμ δουλεύει πολύ το θέμα ''αποστάσεις στον αγωνιστικό χώρο'', σε όλες τις γραμμές της ομάδας. Οι αμυντικοί μας δείχνουν να προσαρμόζονται πολύ γρήγορα, οι μέσοι ακολουθούν και στην επίθεση υπάρχει μια πιο καθυστερημένη ανταπόκριση, προς το παρόν. Στην άμυνα παρατηρήσαμε πως σπανίως δεν υπήρχαν τρεις παίκτες πίσω σε κοντινή απόσταση μεταξύ τους. Σίγουρα, δεν είχαμε απέναντί μας κάποια ομάδα που είχε πλούσια παραγωγική λειτουργία, ώστε να αναδείξει τις όποιες αδυναμίες μας ανασταλτικά, αλλά σε σχέση με το προηγούμενο φιλικό, νομίζω πως είδαμε καλύτερη αντίδραση πίσω. Εξαίρεση μια κόντρα που φάγαμε εκεί γύρω στο 40', που βρεθήκαμε αρκετά μπόσικοι και μάλιστα μετά από στημένο που είχαμε κερδίσει στην αντίπαλη περιοχή. Εκεί φάνηκε για μία ακόμη φορά η έλλειψη ταχύτητας που έχει ο Σιόβας. Είναι και ο βασικός λόγος που ο Μανωλάς, αυτήν την ώρα τουλάχιστον, δείχνει να έχει προβάδισμα για την αρχική 11άδα. Ναι μεν και οι δύο υστερούν δραματικά στον τομέα ''τοποθετήσεις'', αλλά τουλάχιστον ο Κωστάκης μπορεί να το ρεφάρει κάπως με τις γρήγορες αντιδράσεις του. Ο Σιόβας, όποτε περνάει το κέντρο, δείχνει τα αργά αντανακλαστικά του. Κάπου είναι και λογικό, αφού μιλάμε για ένα κορμί 1,92 μέτρα ύψος, απλώς το επισημαίνουμε ώστε να φανεί πως ΕΚΕΙ ΘΕΛΟΥΜΕ ΠΑΙΚΤΕΣ. 2, ΟΧΙ 1.
 
4) Ο Παπάζογλου επιβεβαίωσε για μία ακόμη φορά το ότι δουλεύει πάρα πολύ και θα είναι αμαρτία να φύγει δανεικός. Δεν υπάρχει τέτοια πρόθεση, απλώς υπήρχε αυτή η παραφιλολογία πριν την έναρξη της προετοιμασίας και για αυτό το τονίζω. Έχει βελτιωθεί πάρα πολύ στο θέμα της πάσας, προσέχει πια το να μην του βγαίνουνε παίκτες στην πλάτη του, κάτι βασικό σε έναν ακραίο αμυντικό που δεν πρέπει όλη την ώρα να συγκλίνει στον άξονα αλλά να μένει στην γραμμή, ενώ η διαγώνια κάλυψη που κάνει συνεχώς είναι επίσης αρκετά χρήσιμη, βοηθώντας και καλύπτοντας τους άλλους αμυντικούς. Στη φάση που βρεθήκανε 3 με 1 οι Ρώσοι στο 40', αυτός ήταν στο πλάνο να προσπαθεί να σώσει τα ασυμμάζευτα. Πιστεύω πως αν στηριχθεί και πάρει παιχνίδια, ίσως γίνει ο δικός μας Ιβάνοβιτς. Αναλογικά το λέω, όχι σε απόλυτη αγωνιστική αξία. Δεξί μπακ πάντως δεν χρειαζόμαστε, εγώ τον πιστεύω τον πιτσιρικά, όπως και για τη θέση του στόπερ.
 
5) Η καλύτερη επίθεση που βγάλαμε στο παιχνίδι ήταν από μια πολύ καλή ενέργεια του Μοντεστό στο πρώτο ημίχρονο. Αφού ντουμπλάρισε στη θέση του δεξιού μπακ και έκλεψε την μπάλα, μοίρασε στο Φέισα και κινήθηκε σωστά στην πλάτη της άμυνας των Ρώσων. Ο Σέρβος τον αξιοποίησε με κάθετη και δημιουργήσαμε προυποθέσεις για φάση, άσχετα με το πώς εξελίχθηκε μετά το σκηνικό. Αυτή η κίνηση του Κορσικανού είναι και όλο το ζουμί του τι ζητάει ο Ζαρντίμ από τα χαφ άξονα. Ζητάει βοήθειες στους αμυντικούς και συνεχή κίνηση προς τα άκρα και την αντίπαλη περιοχή, ώστε να συμμετέχουν και παραγωγικά. Με λίγα λόγια, ζητάει ΕΝΕΡΓΕΙΑ, ΤΡΕΞΙΜΟ και ΦΥΣΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ. Γι'αυτό ο Μοντεστό τον κερδίζει και τον εμπιστεύεται ο Πορτογάλος, γι'αυτό ξενερώνει με τον Ορμπάιθ. Ο Φέισα, με το αρχοντικό του στυλ και το ύψος του, επίσης μπορεί να παίξει στο υψηλό επίπεδο και να μας βοηθήσει, αρκεί όμως να έχει δίπλα του ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΩΣ έναν γρήγορο χαφ να τον καλύπτει, τύπου Μοντεστό ή Μανιάτη. Μόνος του θα εκτεθεί εκεί που τρέχουν ασταμάτητα. Ελπίζω με τον καιρό να βάλει και περισσότερη δύναμη στο παιχνίδι του, όταν θα πατάει καλύτερα και δεν θα φοβάται τις συγκρούσεις για να μην την ξαναπάθει.
 
6) Παίκτης Ντιόγκο δεν υφίσταται. ΟΚ, βγάζει μια καλύτερη εικόνα από αυτήν που έχουμε όλοι στο μυαλό μας, της σεζόν 2009-10, αλλά αυτό δεν αρκεί. Μιλάμε για παίκτη που δεν έχει θέση. Εκεί που χρησιμοποιείται φέτος, δεν φτάνει το ότι προστατεύει την μπάλα όποτε την παίρνει ή το ότι την μοιράζει στα 2-3 μέτρα, στα 40 μέτρα από την αντίπαλη εστία. Πρέπει ΝΑ ΠΑΤΗΣΕΙ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΦΟΡΑ ΠΕΡΙΟΧΗ, να γίνει πιο ουσιαστικός παραγωγικά μοιράζοντας και καμιά κάθετη και πάνω από όλα, όποτε την κουβαλάει, να μην ψάχνει αφορμή να πέσει για να πάρει φάουλ. Αν κάνουν βαβά τα ποζαλάκια του και φοβάται μην τραυματιστεί, ας πάει στην πατρίδα του να παίζει ποδοβόλλευ. Για το Τσάμπιονς Λιγκ, δεν κάνει, άσε που πιάνει και θέση ξένου. Βρε ουστ...
 
7) Ο Τζιμπούρ, όταν είναι καλά, όλη η ομάδα ανεβαίνει επίπεδο. Μιλάμε για επιθετικό με πολύ καλή υποδοχή μπάλας, που μπορεί να την κατεβάσει μπροστά του και να απειλήσει άμεσα όπως και να του την δώσεις, ενώ έχει εκτέλεση και με τα δύο πόδια. Επίσης, δεν μιλάμε για παίκτη-μπάστακα στην αντίπαλη περιοχή, τύπου Πάντελιτς ή Μήτρογλου, αλλά για κινητικό φορ, που διευκολύνει τους συμπαίκτες του με το να τραβιέται δεξιά κι αριστερά και που στηρίζει, έτσι, την ανάπτυξη της ομάδας. Το θέμα είναι το πόσο συχνά μπορεί ο Τζιμπούρ να είναι καλά. Έχει το γνωστό θέμα με τη χονδροπάθεια στο γόνατό του, που επιβάλλει συντηρητική αγωγή και αποχή από κάποια ματς μέσα στην χρονιά. Εκεί που θα πρέπει να ξεκουράζεται, για να μην επιβαρύνει την κατάστασή του και πάθει κάτι ανεπανόρθωτο, ποιος θα τον αναπληρώνει στο υψηλό επίπεδο, με τα ίδια χαρακτηριστικά? Είναι ένα θέμα αυτό, αφού πιθανή μετακίνηση στην κορυφή της επίθεσης του Μιραλάς, που μπορεί να παίξει αυτόν το ρόλο, θα μας υποχρέωνε να κινηθούμε για ακόμη έναν γρήγορο και διεισδυτικό ακραίο χαφ. Τώρα, όχι τον Ιανουάριο.
 
8) Στο δεύτερο ημίχρονο έγιναν οι προβλεπόμενες αλλαγές και παραταχθήκαμε με Μέγιερι, Παπάζογλου δεξιά, Ντιελνά αριστερά, Σιόβα-Μανωλά στο κέντρο της άμυνας, Μοντεστό καθαρό 6άρι και μπροστά του στην ίδια ευθεία Τάτο-Σουμπίνιο, Αμπντούν και Τζιμπούρ να εναλλάσσονται στις πτέρυγες της επίθεσης και κορυφή τον Πάντελιτς. Από το σχήμα του 4-2-3-1, με τους δύο δυναμικούς μέσους, περάσαμε στο 4-1-4-1, που ήταν και καθαρό 4-3-3 κατά διαστήματα. Τάτος και Σουμπίνιο φάνηκε να κουράζουν την μπάλα και τον εαυτό τους σε κάποιες περιπτώσεις, χωρίς κανέναν λόγο. Μπροστά, φτιάξαμε φάσεις, εκμεταλλευόμενοι τους δύο επιθετικούς που είχαμε κυρίως, αλλά πίσω ήμασταν πιο ανοικτοί. Πολύ φάνηκε και πάλι ο Μοντεστό. Θυμίζω, σε όσους το ξεχνούν, ότι με Μοντεστό 6άρι κυριαρχήσαμε μέσα στο Βελοντρόμ πέρυσι, ενώ πατήσαμε την Άρσεναλ σε θέμα ρυθμού μέσα στο Καραισκάκη. Άλλη μια απόδειξη του ότι στο υψηλό επίπεδο, η ταχύτητα είναι το Α και το Ω, ενώ η παρουσία του Γάλλου στον άξονα είναι άλλη μια παρακαταθήκη του ΤΕΡΑΣΤΙΟΥ ΕΡΝΕΣΤΟ ΒΑΛΒΕΡΔΕ. Σε σχήμα με δύο ανασταλτικά χαφ, για ένα ακόμη παιχνίδι, βρήκαμε καλύτερη ισορροπία πάντως από ότι με δύο κουβαλητές της μπάλας. Τώρα θα πει κάποιος ''άλλο να βαφτίζεις κουβαλητή τον παίκτη που θα έρθει και τον Ιμπαγάσα και άλλο τους Τάτο-Σουμπίνιο''. Σωστό είναι αυτό, αλλά εγώ μιλάω κυρίως για την κάλυψη χώρων και την κίνηση των χαφ άξονα στο χορτάρι ΟΜΑΔΙΚΑ. Εκεί, αν έχουμε ομάδα καλοδουλεμένη και γρήγορη απέναντι, δεν βλέπω να μπορούμε να σταθούμε με 4-3-3 και δύο παίκτες καθαρά παραγωγικούς. Θα το δούμε πάντως, δεν βιάζομαι να κρίνω εδώ, γιατί περιμένω να δω πώς ακριβώς το έχει στο κεφάλι του ο Ζαρντίμ. Περιμένω επίσης να δω τη δουλειά στη μεταφορά της μπάλας από την άμυνα στην επίθεση, με γρήγορη ανάπτυξη, που λέγεται πως ζητάει και δουλεύει ο Πορτογάλος. Προχθές δεν την είδαμε ιδιαίτερα.
 
9) Η έλλειψη παικτών μας ανάγκασε να βάλουμε για μία ακόμη φορά τον Καραγκούνη, που αποκτήθηκε ως αριστερί μπακ, σε ρόλο δεξιού χαφ για ένα διάστημα, ενώ και προχθές είδαμε παίκτη που αντικαταστάθηκε στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου, να επιστρέφει εκεί γύρω στο 80'. Σε λίγο βέβαια, που θα ενσωματωθούν και οι διεθνείς, θα περάσουμε στο ανάποδο πρόβλημα, της υπερπληθώρας παικτών σε ένα ρόστερ που πρέπει να γίνει προσεκτική διαλογή προσώπων.
 
10) Στο θέμα Μέγιερι-Κάρολ, εγώ συνεχίζω να τάσσομαι με τον Κάρολ. ΟΚ, τα προσόντα και τα αντανακλαστικά που έχει ο Ούγγρος είναι πολύτιμα. Το μέλλον είναι μπροστά του. Τώρα όμως που μιλάμε, δεν έχει την ηρεμία που απαιτείται σε κάποιες περιπτώσεις, ώστε να κατευθύνει από πίσω την άμυνα. Ας μείνει να δουλέψει με το Ρόι, ώστε να βελτιωθεί κι άλλο και σε 1-2 χρόνια να είναι έτοιμος για καθιέρωση. Έχει πολλά χρόνια καριέρας ακόμη, ώστε να βιάζεται και να επιδιώκει την άμεση μονιμοποίηση στην 11άδα.
 
11) Όπως είπαμε και στην αρχή, η ομάδα δεν έκανε καθόλου βάρη στην Αυστρία. Το πρόγραμμα προβλέπει πλάκωμα στα βάρη λοιπόν από σήμερα, για να αναπληρωθεί το χαμένο έδαφος. Αυτό σημαίνει πως στην Πορτογαλία η ομάδα θα είναι πιο σφιγμένη και λογικά θα έχει χειρότερη εικόνα. Το λέω και το γράφω, για να προλάβω καταστάσεις και την κλασική γκρίνια και ανασφάλεια ''μήπως πήραμε το νέο Κετσπάγια και μας κάψει από τον Ιούλιο?''.
 
12) Μην ακούτε και διαβάζετε τις πορδές του κάθε ΑΡΔ, που παλεύει καθημερινά να γεμίσει με λέξεις την στήλη του για να την κλείσει. Θα κάνουμε ΜΙΝΙΜΟΥΜ τρεις μεταγραφές, στις θέσεις του στόπερ και των κεντρικών μέσων και ενδεχομένως και άλλες δύο. Αυτά, ανεξαρτήτως του αν πουληθεί κάποιο βασικό στέλεχος της ομάδας. Αν πουληθεί, θα αντικατασταθεί. Απλώς έχουμε όλο το καλοκαίρι μπροστά μας να περιμένουμε ευκαιρίες. Δεν είναι ανάγκη να βιαζόμαστε. Κορμό δουλεμένο από την τελευταία διετία έχουμε. Δεν πάμε για 10 παίκτες, προσθήκες ψάχνουμε, άρα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί και να ξεσκονίζουμε την κάθε περίπτωση παίκτη που μας προτείνεται. Και αυτό ακριβώς γίνεται.
 
13) Παίκτης Πατίτο για το τσίρκο ή το Λεβαδειακό και τον Ατρόμητο, βαριά βαριά Ατρόμητο, υφίσταται. Πώς είχε παλιά τον Περουβιανό το Μερίνο ο Ατρόμητος? Ε, κάπως έτσι. Για τον Ολυμπιακό του Τσάμπιονς Λιγκ, όπου θα πιάνει και θέση ξένου μάλιστα και λόγω ηλικίας δεν μπορεί να πάει στους νέους, ΔΕΝ υφίσταται.
 
14) Ωραίος τύπος πάντως φαίνεται ο Ζαρντίμ. Αυτό το αποξενωμένο που μας περιέγραφαν ότι βγάζει, δεν το βλέπουμε. Συνεχώς όρθιος, να φωνάζει και να δίνει οδηγίες στους παίκτες. Εμένα μου αρέσει αυτό σε έναν προπονητή. Από το να κάθεται και να σημειώνει σε μπλοκάκι ή να παίζει κομπολόι, όνομα και μη χωριό και οι δύο, προτιμώ την ενεργητικότητα. Στον τομέα της σύγκρισης με τον Ερνέστο, δεν βλέπω και τόσες ομοιότητες σε σχέση με αυτά που περιμέναμε. Το ότι δουλεύει με μπάλα στην προετοιμασία, δεν είναι να το κάνουμε θέμα, αφού όλοι οι σοβαροί προπονητές και όχι Σέρβοι του Μπουρουτζίκα, με μπάλα δουλεύουν πλέον στην προετοιμασία. Η σημασία που δίνει στις αποστάσεις της ομάδας στο γήπεδο, σε όλες τις γραμμές, στο ότι απαιτεί να έχει ολοκληρωμένους παίκτες και όχι ξεκάθαρους ρόλους στο γήπεδο, αλλά και η μέριμνα για το transition παιχνίδι και την ανάπτυξη από τα άκρα, μόνο Βαλβέρδε δεν θυμίζουν. Η γάτα ο Πάντελιτς το έπιασε αμέσως. ''Έξυπνος προπονητής'', λέει. Μπράβο ρε Μάρκο...
 
Συνεχίζουμε με το κεφάλι χαμηλά και με διάθεση για δουλειά και βελτίωση. Έχουμε έναν δουλευταρά προπονητή, όπως φαίνεται, έχουμε πολλούς παίκτες που θα ενσωματωθούν από εδώ και πέρα και αναμένουμε μεταγραφές. ΟΚ, δεν θα πάρουμε παικταράδες τύπου Σο και Βελάσκεζ, που μάγευσαν τα πλήθη και ''έσφυζαν από υγεία'', όπως διαβάσαμε χθες, αλλά μπορούμε να πάρουμε κι εμείς καλούς παίκτες που θα μας βοηθήσουν ουσιαστικά. Το πρωτάθλημα εξ άλλου χαμένο είναι. Αδιαφιλονίκητο φαβορί είναι ο Παναθηναικός. Με τέτοιο ρόστερ που έχει στα χέρια του ο Φερέιρα, είναι να μην κάνει θαύματα? Θα παλέψουμε για τη δεύτερη θέση εμείς, με τον πολύ δυνατό ΠΑΟΚ του Δώνη, που δουλεύει το 4-4-2 και την ΑΕΚ που μόλις πουλήσει το Λεονάρντο, θα πάρει υπερπαίκτας. Δεν είναι εύκολος στόχος η δεύτερη θέση και ας μην την υποτιμούμε. Το πρωτάθλημα είναι πολύ ανταγωνιστικό πια.
 
Άντε και καλά κρασιά...

Σχόλια

Εικόνα ΔΙΑΣ

αυτα βλεπω κι εγω και το φρεντο μου καθεται καπως...δεν το απολαμβανω ρε παιδι μου...

Εικόνα Hank

Που τσουλαμεύεις εσυ ρε; Που ξαφανιστηκες; Κι ασε τα σαπια τωρα οτι δε σου κάθεται καλα ο φρέντο...

Εικόνα clark gheibol

To μόνο συμπέραζμα που μπορεί να βγει απ' αυτά τα δύο φιλικά είναι ότι ο Παντελής με Κύπελλο Ελλάδας θα τηνε βγάλει τη σεζόνα

Εικόνα savvas gridlock

Ίσαμε 30 γκολ βλέπω να βάζει ο Μάρκο, ο ορθόδοξος αδερφός μας-delija, στους Θρασύβουλους και στις Καλλονές...

Εικόνα lost in space

Το αδερφάκι ξεσκονίζει τον Πορτογάλο τώρα γιά να μη ξεσκονίζει τον πάγκο αργότερα. Γάτα με πέταλα ρε παιδάκι μου.

Εικόνα savvas gridlock

Kαι πότε την έκανε αυτήν τη δήλωση, έτσι? Μετά από παιχνίδι που δεν ακούμπησε μπάλα. Στο πρώτο που σκόραρε, δεν είχε ανάγκη το γλείψιμο...

Εικόνα lost in space

Με όλο το σεβασμό παιχταράδες μου και σύγγαυροι, μία παρατήρηση γιά το εξαίρετο σάιτ σας. Το φόντο της αρχικής σελίδας είναι απογοητευτικά σκοτεινό και προδιαθέτει αρνητικά. Ενα πιό χαρούμενο, πιό φωτεινό φόντο, ίσως βοηθούσε περισσότερο στην επισκεψιμότητα. Προσωπικά ψυχοπλακώνομαι μπαίνοντας στην κατά τα άλλα εξαιρετική ιστοσελίδα σας(μας). Αυτό συμβαίνει σε πρώτο χρόνο, μέχρι να διαβάσω τα εξαιρετικά σχόλιά σας. Δώστε, όμως και λίγο τυράκι στους αφελείς, ιθαγενείς, που θαμπώνονται απο χάντρες και καθρεφτάκια.

Εικόνα savvas gridlock

Όλα θα γίνουν, άρχοντα. Συντονίσου και ανάμενε τις αλλαγές που έρχονται...

Εικόνα clark gheibol

Είμαστε γαύροι, είμαστε μαύροι, είμαστε σκοτεινοί. Λάμπουμε μόνο στο γήπεδο και στο 'λίμπικο

Εικόνα lost in space

<Είμαστε γαύροι,είμαστε μαύροι και λάμπουμε στο γήπεδο και το Ολύμπικο>. Να πείς του Κόουτς να μη τρώει δυό πίτσες στην καθισιά του στο Ολύμπικο, γιατί δεν τον βλέπω καλά. Από πλευράς φυσικής κατάστασης εννοώ. Είστε καλά κατά τα λοιπά; Σας πεθύμησα.

Εικόνα savvas gridlock

Κοίταξε, κάνει διατροφή τώρα και έχει μια μέρα ελεύθερη. Τη μέρα που έχει ελεύθερη, τρώει μία οικογενειακή πίτσα μόνος του. Τις υπόλοιπες, τις δεσμευμένες, καθαρίζει τα πατατάκια και τα υπόλοιπα παρελκόμενα.

ΓΕΕΕ-ΛΑ-ΕΙ Ο ΚΟΟΟ-ΣΜΟΣ (σε ρυθμό ''ΕΕΕΡΝΕΣΤΟ ΒΑΛΒΕΕΕΡΔΕ'' που λέγαμε στο Καραισκάκη)

Εικόνα ΑΒΒΑ ΚΟΟΥΤΣ

κοντρανεμης?
που'σαι ρε ψυχαρα?
Πολλες φορες σε μαλεταμε κ σε αναπολουμε.....
Εισαι μεγαλη απωλεια φιλε.....κοινη παραδοχη ολων μας. ΟΛΩΝ

Εικόνα lost in space

Ο χαμένος (lost) Kοντρανέμης. Φιλιά αδερφέ.

Εικόνα clark gheibol

Και γιατί ρε φίλος δε γκζαναμπαίνεις στη Γκομούνα; Ας πούμε περαζμένα- ξεχαζμένα; Κι εμείς σε πεθυμήσαμε, παλιόπαιδο, για μια περίοδο ορφάνεψε κάπως η δουλειά. Τίποτα δε θα μας έφκιανε καλύτερο καλοκαίρι από την επιστροφή των ασώτων, του λοστ και του πάπρικα...

Εικόνα lost in space

Γάτε, άσε την καλοκαιρινή σιέστα και το αραλίκι και γράψε και κάτι, γιατί θα μείνεις μετεξεταστέος. Ενα άρθρο όλο κι όλο;;; Ο φιλος μας ο Σάββας οσονούπω (!!!!) θα βγάλει βιβλίο.

Εικόνα savvas gridlock

Καλά σου λέει ο γάτος. Άσε τι κάνει αυτός και κοίτα τα δικά σου. Και υπάρχει και komuna εδώ, έτσι? Μην την ξεχνάς...

Εικόνα clark gheibol

Γάτος- Κόντρα 1-0 μέχρι στιγμής στα άρθρα

Εικόνα lost in space

Σ΄ενα φανάρι, που δείχνει κόκκινο, σταματάει ένας ταξιτζής και δίπλα του ένας χονδρός μέσα σ΄ ένα φιατάκι.Καλοκαίρι, κάυσωνας. Ο ταρίφας απευθυνόμενος στο χοντρό, που τον είχαν πάρει τα ζουμιά, και θέλοντας να τον πειράξει του ΄πε. <Ζέστη ρε χοντέ, έτσι;>. Kαι η απόκριση; . Κι η ο απάντηση του ταρίφα: <εντάξει ρε φίλε, δεν είπαμε και τίποτα>. Αυτό το είπα γιά το ''γάτος-κόντρα 1-0''.

Εικόνα lost in space

Διορθωμένο

Σ΄ενα φανάρι, που δείχνει κόκκινο, σταματάει ένας ταξιτζής και δίπλα του ένας χονδρός μέσα σ΄ ένα φιατάκι.Καλοκαίρι, κάυσωνας. Ο ταρίφας απευθυνόμενος στο χοντρό, που τον είχαν πάρει τα ζουμιά, και θέλοντας να τον πειράξει του ΄πε. <Ζέστη ρε χοντρέ, έτσι;>. Kαι η απόκριση: <Εντάξει ρε φίλε, δεν είπαμε και τίποτα>.

Αυτό το είπα γιά το ''γάτος-κόντρα 1-0''.

Εικόνα clark gheibol

E, καλά ρε φίλος, δε σε βρίσαμε, πρόσκληση να γράψεις στείλαμε...
άντε, ξέρεις πώς να κινηθείς, άμα θέλεις

Εικόνα lost in space

Συγγνώμη μαγκες.Αγνοήστε τα δύο προηγούμενα σχόλια. Το παίρνω απ΄ την αρχή:

Σ΄ενα φανάρι, που δείχνει κόκκινο, σταματάει ένας ταξιτζής και δίπλα του ένας χονδρός μέσα σ΄ ένα φιατάκι.Καλοκαίρι, κάυσωνας. Ο ταρίφας απευθυνόμενος στο χοντρό, που τον είχαν πάρει τα ζουμιά, και θέλοντας να τον πειράξει του ΄πε. <Ζέστη ρε χοντέ, έτσι;>. Kαι η απόκριση: Αντε γαμήσου ρε μαλάκα>. Κι η απάντηση του ταρίφα: <εντάξει ρε φίλε, δεν είπαμε και τίποτα>. (πραγματικό περιστατικό).

Αυτό το είπα γιά το ''γάτος-κόντρα 1-0''.

Εικόνα Hank

Xαχα...παντως η παρουσια σου ηταν αισθητη απ' την πρωτη στιγμή. Μαρτυρας μας η Νεα Κομμουνα