ΤΗΣ ΝΤΟΠΑΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟ



Είπαμε, τέλος η αγρανάπαυση. Οι μανάδες των λαγών έχουν αφηνιάσει. Τι βρήκανε να πούνε για να ταίσουνε τα πρόβατά τους καλοκαιριάτικα?
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΡΑΣΙΝΗ 30-7-2012


 

Βεβαίως, η εφημερίδα του ΟΥΚά λάτρη της COCA-cola, πήρε τα ''στοιχεία'' από διάφορα φόρα του ίντερνετ, όπου λαγοί προπαγανδίζουν ασύστολα. Ενδεικτική για παράδειγμα και η παρακάτω ανάρτηση.
 
 
Είναι ευκαιρία λοιπόν να ασχοληθούμε με το θέμα, ώστε να πάρουν απαντήσεις όλοι οι προπαγανδιστές μαζί, οπαδοί και δημοσιογράφοι του κρατικοδίαιτου συνοικιακού σωματείου του κέντρου της Αθήνας. 
 
1) ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ 17-4-2002

Χωρίς τον Γιάννη Γιαννούλη ταξιδεύει σήμερα ο Παναθηναϊκός προς Λιουμπλιάνα, καθώς ο διεθνής μπασκετμπολίστας βρέθηκε θετικός, για χρήση ναδρολόνης, στο ντόπινγκ κοντρόλ που έκανε η ΕΟΚ αμέσως μετά τον πρόσφατο ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας ανάμεσα στους «πράσινους» και τον Ολυμπιακό!
«Με ξέρετε όλοι, δεν κάνω τέτοια βρώμικα πράγματα στη ζωή μου. Δεν ξέρω τι μου συνέβη, σίγουρα όμως δεν προσπάθησα να ξεγελάσω κανέναν», ήταν η πρώτη αντίδραση του 26χρονου σέντερ, που αντιμετωπίζει πια ποινή αποκλεισμού από κάθε αγωνιστική δραστηριότητα για 3 έως 24 μήνες, εφόσον βρεθεί θετικό και το δεύτερο δείγμα του.

Ράκος

Ο Γιαννούλης εμφανίστηκε, σε κακή ψυχολογική κατάσταση, χθες το απόγευμα στο ΟΑΚΑ, κουβαλώντας μαζί του όλα τα φάρμακα ή συμπληρώματα διατροφής που χρησιμοποίησε τους τελευταίους μήνες, προκειμένου να τα εξετάσει εκ νέου το ιατρικό επιτελείο του Παναθηναϊκού. 

Στο δικό του μυαλό υπάρχει η υποψία πως κάποια από τις βιταμίνες που παίρνει περιέχει την απαγορευμένη ουσία που ανιχνεύθηκε στα ούρα του (και ανήκει στην κατηγορία των στεροειδών αναβολικών), χωρίς αυτή να αναγράφεται στις σχετικές οδηγίες που τις συνοδεύουν. 

Κάτι που, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα που έγινε, συμβαίνει στο 14,8% των συμπληρωμάτων διατροφής που κυκλοφορούν διεθνώς!

Αντικρίζοντας τους συμπαίκτες του στο γήπεδο, ο Γιαννούλης αισθάνθηκε την ανάγκη να απολογηθεί: 

«Λυπάμαι πολύ που σας φέρνω τέτοια αναστάτωση και που θα λείψω από κοντά σας στον τόσο κρίσιμο αγώνα μας απέναντι στην Ολίμπια, για πρόκριση στο φάιναλ φορ της Ευρωλίγκας. Εύχομαι να μη βρεθεί ποτέ κανείς σας στη δύσκολη θέση που βρίσκομαι τώρα εγώ και σας εγγυώμαι ότι είμαι καθαρός».

Συμπαράσταση

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού, Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς, ήταν ο πρώτος που έσπευσε να του συμπαρασταθεί, ενώ ο Γιώργος Καλαϊτζής, εκείνος που τον υπερασπίστηκε ενώπιον των δημοσιογράφων: «Τον ξέρω 8 χρόνια τώρα και ξέρω πως δεν παίρνει ούτε ασπιρίνη για τον πυρετό». 

Ο δε αρχηγός του Παναθηναϊκού, Φραγκίσκος Αλβέρτης, αρκέστηκε να πει: «Επεσα από τα σύννεφα μόλις έμαθα τι του συνέβη».

Ανάλογες δηλώσεις από τη διοίκηση των «πρασίνων» δεν έγιναν, μένουμε λοιπόν στην επιθυμία της, έτσι όπως εκφράστηκε με δελτίο Τύπου, να ακολουθηθεί η νόμιμη διαδικασία από την Ομοσπονδία. 

Το θέμα Γιαννούλη θα συζητηθεί αύριο κιόλας, στην προγραμματισμένη συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής της ΕΟΚ. Απομένει να δούμε, εφόσον επιβεβαιωθεί το παράπτωμα του Γιαννούλη, εάν η ΕΟΚ θα εξαντλήσει την αυστηρότητά της, όπως έπραξε παλιότερα με αθλητές που έκαναν χρήση στεροειδών αναβολικών: το 1998 με τον Πικουλίν Ορτίθ του ΠΑΟΚ (του επέβαλε διετή αποκλεισμό, αλλά ο Πορτορικανός αθωώθηκε κατόπιν από το ΑΣΕΑΔ!) και το 2000 με τον Τζο Αρλάουκας του Αρη (διετής αποκλεισμός).

Να σημειωθεί, πάντως, ότι η χρήση ναδρολόνης επισύρει όλο και ελαφρύτερες ποινές στο διεθνές στερέωμα. 

Πρόσφατο το παράδειγμα των ποδοσφαιριστών Ντε Μπουρ, Ντάβιντς, Σταμ και Γκουαρντιόλα, που τιμωρήθηκαν με 4μηνο αποκλεισμό από την ιταλική Ομοσπονδία.

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ 18-4-2002
 
Την ώρα που ο Παναθηναϊκός περιμένει με αγωνία τη μεγάλη αναμέτρηση με την Ολίμπια στη Λιουμπλιάνα, για να ξεκαθαρίσει την πρόκριση στο φάιναλ φορ της Ευρωλίγκας, στην Αθήνα ο Γιάννης Γιαννούλης εξακολουθεί να ζει τη δική του περιπέτεια.
 
Από τη στιγμή που ανακοινώθηκε (από τον Παναθηναϊκό) ότι βρέθηκε θετικός στη χρήση ναδρολόνης, δεν μπορεί να ησυχάσει. Μπορεί να περιμένει την εξέταση και του δεύτερου δείγματος, όμως οι πιθανότητες να προκύψει από αυτήν κάτι διαφορετικό είναι μηδενικές, μια και δεν πρόκειται για τίποτα άλλο από μια ποσότητα ούρων από την ίδια εξέταση, τα οποία απλώς έμειναν στο ψυγείο.
 
Πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι η αρμόδια τριμελής επιτροπή, με πρόεδρο το γιατρό και μέλος του Δ.Σ. της ΕΟΚ Κώστα Παρίση, η οποία θα κληθεί να αποφανθεί επί της ποινής του παίκτη, θα ζητήσει να γίνει ειδική ακροαματική διαδικασία. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει ξεκάθαρη πρόθεση (η οποία υποστηρίζεται και από την ΕΟΚ) να γίνει έρευνα σε βάθος. Ηδη ο παίκτης, που θα κληθεί να απολογηθεί, έχει αρχίσει να ψάχνει κάθε πιθανό ενδεχόμενο. Επί τούτου έχει συγκεντρώσει όλα τα συμπληρώματα και τις βιταμίνες που του χορηγήθηκαν -εν γνώσει του- από το ιατρικό τιμ του Παναθηναϊκού (μερικά χρησιμοποιούν κι άλλοι συμπαίκτες του, χωρίς όμως ανάλογα προβλήματα) ώστε να ερευνηθούν κι επιστημονικά. Χθες μίλησε και με τον ομοσπονδιακό τεχνικό Γιάννη Ιωαννίδη (τον χρειάζεται στην Εθνική ομάδα), τον οποίο διαβεβαίωσε ότι δεν έχει συνειδητοποιήσει τι συμβαίνει. Στο μεταξύ ο Παναθηναϊκός εξακολουθεί να τηρεί αποστάσεις.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ 15-5-2002
 
«Ζητούμε να γίνει έλεγχος ντόπινγκ σ’ όλα τα επόμενα παιχνίδια των πλέι οφ, αλλά δεν αφήνουμε καμία υπόνοια ή αιχμή για την πρόσφατη περίπτωση του Γιαννούλη...». Η δήλωση του κ. Πετράτου στη χθεσινή συνεδρίαση της επιτροπής πρωταθλήματος «έριξε» περισσότερο «λάδι στη φωτιά» των πλέι οφ, με το αιφνιδιαστικό αίτημα που έθεσε, αν και ύστερα από τη συνεδρίαση ο νομικός σύμβουλος του Ολυμπιακού δεν θέλησε να «φωτογραφίσει» τον Παναθηναϊκό και την υπόθεση ντόπινγκ για την οποία κατηγορείται ο Γιάννης Γιαννούλης. «Πιστεύω ότι η κατάσταση είναι ανεξέλεγκτη και πρέπει να πρυτανεύσει η λογική. Εύχομαι όλα τα κακά να σταματήσουν κάπου εδώ...», είπε ο κ. Πετράτος, αν και στη σημερινή σύσκεψη του ΕΣΑΚΕ για τα μέτρα ασφαλείας στο μεθαυριανό παιχνίδι Ολυμπιακού–Παναθηναϊκού, στο ΣΕΦ, η επαναφορά του «ερυθρόλευκου» αιτήματος για τη μη μετακίνηση των οπαδών του Παναθηναϊκού θα προκαλέσει νέα κύματα έντασης.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ 29-5-2002
 
Το Δ.Σ. της ΕΟΚ έκανε δεκτή την εισήγηση της Υγειονομικής Επιτροπής και τιμώρησε με τη μέγιστη ποινή, δηλαδή αποκλεισμό δύο χρόνων από κάθε αγωνιστική δραστηριότητα (και της Εθνικής φυσικά), τον Γιάννη Γιαννούλη, ο οποίος βρέθηκε θετικός στη χρήση ναδρολόνης σε έλεγχο μετά τον ημιτελικό κυπέλλου Ολυμπιακού - ΠΑΟ.
 
Τα 9.4 νανογραμμάρια που ανιχνεύτηκαν στο αίμα του διεθνούς πίβοτ ξεπερνούσαν κατά πολύ το επιτρεπτό όριο, που είναι τα 6.

«Θέλω όλοι να το πάρουν χαμπάρι ότι είμαι καθαρός. Θα κινήσω όλα τα νόμιμα μέσα και θα παλέψω όσο χρόνο χρειαστεί για να αποδείξω ότι είμαι αθώος», δήλωσε πικραμένος ο Γιαννούλης, ο οποίος ήταν παρών στη συνεδρίαση και τώρα ετοιμάζεται να προσφύγει στο ΑΣΕΑΔ και στο Διεθνές Δικαστήριο της Λωζάννης (εκεί ελπίζει σε ουσιαστική μείωση της ποινής). Είναι δεδομένο ότι ο Παναθηναϊκός δεν θα τον κρατήσει στις τάξεις του. 
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ 30-5-2002
 
Ο κανονισμός κυρώσεων της ΔΟΕ για τις περιπτώσεις αθλητών που έχουν κάνει χρήση της ουσίας ναντρολόν, ο οποίος έχει αφομοιωθεί από το Πειθαρχικό Δίκαιο της ΕΟΚ, οδήγησε με... μαθηματική ακρίβεια τη διοίκηση της ομοσπονδίας στην επιβολή δίχρονου αποκλεισμού στον Γιάννη Γιαννούλη.

Οι τελευταίες ελπίδες του διεθνούς σέντερ για να «γλιτώσει» από τον 24μηνο αποκλεισμό εκμηδενίστηκαν από την τυπική εφαρμογή του κανονισμού, στον οποίο αναφέρεται ότι η μικρότερη ποινή που μπορεί να επιβληθεί είναι τα δύο χρόνια, ενώ σε περίπτωση που υπάρξει μελλοντική υποτροπή από τον ίδιο αθλητή, επιβάλλεται ισόβιος αποκλεισμός.

Ο Παναθηναϊκός θα ειδοποιήσει τον παίκτη για τη λύση της συνεργασίας τους, ανεξαρτήτως της απόφασης του ΑΣΕΑΔ, στο οποίο θα προσφύγει ο Γιαννούλης.

B Η εθνική ανδρών μπαίνει ξανά στο γήπεδο και ύστερα από την ολοκλήρωση του τελικού των πλέι οφ, ο Γιάννης Ιωαννίδης θα καλέσει από σήμερα 17 παίκτες για την προετοιμασία που θα ξεκινήσει στις 9 Ιουνίου, με τη διεξαγωγή φιλικού αγώνα (με την Ελπίδων) στα Γιάννενα και θα ολοκληρωθεί με τη διεξαγωγή του 16ου τουρνουά «Ακρόπολις».

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 30-5-2002

http://www1.rizospastis.gr/wwwengine/storyPlain.do?id=1284107&action=print
 

«Αθώος», παρά την τιμωρία του με διετή αποκλεισμό από κάθε αγωνιστική δράση για ντοπάρισμα, εξακολουθεί να δηλώνει ο Γιάννης Γιαννούλης. Ο έμπειρος παίχτης του Παναθηναϊκού, ο οποίος βρέθηκε θετικός στην ουσία ναδρολόνη, χτες σε δηλώσεις του σε ραδιοφωνικό σταθμό, υποστήριξε πώς δεν έκανε χρήση απαγορευμένων ουσιών από μόνος του. Εμμέσως πλην σαφέστατα λοιπόν έριξε την ευθύνη για τη δυσχερή θέση στην οποία βρίσκεται, στην ομάδα του: «Δεν έκανα κάτι εν γνώσει μου. Δεν πήρα τίποτα μόνος μου. Πρέπει όλοι οι αθλητές να προσέχουν τι βάζουν στο κορμί τους. Πρέπει να έχουν τον δικό τους γιατρό και να μην εμπιστεύονται κανέναν. Εγώ δεν το έκανα γιατί θεώρησα ότι έπαιζα στον Παναθηναϊκό και όχι σε κάποια μικρή ομάδα». Στη συνέχεια, ο πάουερ φόργουορντ των «πρασίνων» τόνισε πως θα συνεχίζει να παλεύει για να δικαιωθεί: «Θα πολεμάω κάθε μέρα για να δικαιωθώ. Σίγουρα, η συνέχεια είναι δύσκολη. Εχω τη δύναμη και το θάρρος για να παλέψω. Θα προσφύγω στο ΑΣΕΑΔ και στην επιτροπή της ΦΙΜΠΑ».

 

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΓΙΑΝΝΟΥΛΗ ΕΝΑΝ ΧΡΟΝΟ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΤΙΜΩΡΙΑ ΤΟΥ ΣΕ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ

Γιαννούλης "Μου έδιναν 13 χάπια τη μέρα"

31-03-2003, 14:29

Πέρασε σχεδόν ένας χρόνος από την ημέρα που η διοίκηση της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, ύστερα από σχετικό έγγραφο της ΕΟΚ, έκανε γνωστό ότι ο Γιάννης Γιαννούλης βρέθηκε θετικός σε έλεγχο ντόπινγκ. Ηταν 15 Απριλίου του 2002, όταν με σχετική ανακοίνωση η "πράσινη" ΚΑΕ, γνωστοποιούσε τα αποτελέσματα του δείγματος που ελήφθη στον ημιτελικό του Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό (5/4/2002) και παράλληλα ζητούσε την εξέταση του δεύτερου δείγματος.
Στις 28 Μαΐου του ίδιου χρόνου το αρμόδιο όργανο της ΕΟΚ ανακοίνωνε τον διετή αποκλεισμό του Γιαννούλη από κάθε αγωνιστική δραστηριότητα.Τώρα, είναι η σειρά του ίδιου να πάρει θέση και να μιλήσει για τα όσα πέρασε. Ο "Γιαν Γιαν" δίνει την πρώτη του συνέντευξη και προχωρά σε καταγγελίες που σοκάρουν. Περιγράφει ανατριχιαστικές λεπτομέρειες και επιτίθεται σ' όσους ανακατεύτηκαν στην περίπλοκη αυτή υπόθεση. Πλέκει το εγκώμιο του Ζέλικο Ομπράντοβιτς, φωνάζει "παρών" για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 και μιλάει για την περιπέτεια και την... γκίνια που τον κατατρέχει τον τελευταίο χρόνο. 

ΕΡ. Έχει περάσει ένας χρόνος από την πολύκροτη αυτή απόφαση. Έχεις καταλήξει τι φταίει, κι αν εσύ έκανες κάποιο λάθος;

ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ: "Πραγματικά ακόμη και τώρα δεν ξέρω τι έχει γίνει... Ακούω σενάρια επί σεναρίων και άκρη δεν βγάζω. Εγώ είμαι "καθαρός". Από μόνος μου δεν πήρα απολύτως τίποτα. Ολοι ξέρουν ότι είμαι ο τελευταίος που θα έπαιρνα φάρμακα. Αυτή η υπόθεση είναι ότι χειρότερο και γελοίο έχει συμβεί στο ελληνικό μπάσκετ. Δεν ξέρω καν σε τι χρησιμεύει η ναδρολόνη. Γιατί να το κάνω; Ημουν πενταδάτος στον Παναθηναϊκό και βρισκόμουν σε πολύ καλή κατάσταση. Αλλωστε όλοι ξέρουν ότι ήμουν ο πρώτος που όταν έβλεπα κάποιους να κάνουν χρήση αναβολικών πήγαινα και τους κόλλαγα για να σταματήσουν".

ΕΡ. Από τη διοίκηση του Παναθηναϊκού έχεις κάποιο παράπονο;

ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ: Οχι. Οι άνθρωποι του συλλόγου, ο νομικός σύμβουλος Τάκης Μπαλτάκος, προσπάθησαν να βοηθήσουν και πολλές φορές συζητήσαμε για να βρούμε μια άκρη. Υπήρχαν βέβαια και αυτοί που δεν ήθελαν να βοηθήσουν. Θυμάμαι ότι από τον Ιανουάριο, Φεβρουάριο και ύστερα έπαιρνα 13 χάπια την ημέρα. Είχαν προηγηθεί κάποιες εξετάσεις αίματος σε όλους τους παίκτες και οι δικές μου, σύμφωνα με τα όσα μου είπαν, δεν ήταν πολύ καλές. Μου είχαν δώσει λοιπόν επτά μπουκάλια, τα οποία μου τα παρουσίασαν ως συμπληρώματα διατροφής".

ΕΡ. Οταν σου έδωσαν τα μπουκάλια δεν σκέφτηκες να πας σ' ένα δικό σου γιατρό για να δεις περί τίνος πρόκειται;

ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ: "Τι να ρωτήσω, σκέφτηκα στον πρωταθλητή Ελλάδας και Ευρώπης παίζω. Αν δεν έχω στους ανθρώπους αυτούς εμπιστοσύνη, σε ποιους να έχω; Χαρακτηριστικά τους είπα: "για να μου τα δίνετε εσείς, σίγουρα κάτι θα ξέρετε...".

ΕΡ. Οταν σου έγιναν γνωστά τα αποτελέσματα, μίλησες με τον γιατρό του ΠΑΟ, τον κ. Χάντζο;

ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ: "Τον ρώτησα, μου έφερε 30 χαρτιά και προσπαθούσε με επιστημονικό τρόπο να μου αποδείξει ότι οι ουσίες που έπαιρνα δεν εμπεριείχαν ναδρολόνη".

ΕΡ. Με δικό σου γιατρό επικοινώνησες;

ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ: "Φυσικά. Μου είπε ότι η μίξη αυτών των ουσιών που έπαιρνα, ενδεχομένως θα μπορούσε να μου δημιουργήσει πρόβλημα και να με βγάλει θετικό σε πιθανό έλεγχο ντόπινγκ".

ΕΡ. Οταν σε ενημέρωσαν ότι βρέθηκε θετικός, τι σκέφτηκες;

"Στην αρχή δεν το πίστεψα, νόμιζα ότι μου κάνουν πλάκα. Οταν άρχισα να το συνειδητοποιώ, τότε το μυαλό μου άρχισε να τρέχει σε διάφορα γεγονότα του παρελθόντος. Το πρώτα πράγμα που θυμήθηκα ήταν τη στιγμή που πέρασα από ντόπινγκ κοντρόλ, μετά τον αγώνα με τον Ολυμπιακό. Θυμήθηκα ότι δεν είχαν αναφερθεί τα όσα μου είχαν δώσει να παίρνω. Μου έδωσαν το χαρτί να υπογράψω, ρώτησα αν οι ουσίες που μου είχαν δώσει ήταν όλες γραμμένες και μου απάντησαν καταφατικά. Τελικά όμως διαπίστωσα ότι είχαν αναγραφεί μόνο δύο από τα επτά μπουκάλια που χρησιμοποιούσα καθημερινά".

ΕΡ. Πέραν των ανθρώπων του Παναθηναϊκού, από τους υπόλοιπους ανθρώπους του μπάσκετ είχες την απαιτούμενη στήριξη;

ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ: Εκτός από κάποιους που μου είπαν διάφορα ψέματα, αυτοί που δεν είχαν λόγο στην υπόθεση με στήριξαν και με το παραπάνω. Ακόμη κι αυτοί με τους οποίους είχα κάποιες αντιζηλίες μου στάθηκαν και βρέθηκαν δίπλα μου. Κάποιοι άλλοι όμως με έκαναν... μπαλάκι. Για παράδειγμα, όταν πήγα στο ΔΣ της ΕΟΚ, ο κ. Βασιλακόπουλος σηκώθηκε ενώπιον όλων και είπε "Γιάννη σε πιστεύω, θα κάνω ό,τι μπορώ για να σε βοηθήσω, θα μιλήσω παντού...". Τελικά αποδείχτηκαν ψέματα τα όσα είπε. Όσους έβλεπα έλεγαν "εγώ τον Γιαννάκη τον μεγάλωσα, είναι παιδί μου...".
Με φιλούσαν σταυρωτά και εν συνεχεία με... σταύρωναν. Με έκαναν μπαλάκι, ο ένας με έστελνε στον άλλον, ακόμη και στον... σοφέρ κάποιου υψηλού προσώπου με έστειλαν για να βρω το δίκιο μου. Στο κάτω - κάτω θα μπορούσαν να μου πουν από την πρώτη στιγμή ότι "Γιάννη, αυτή είναι η ποινή, ας πρόσεχες, δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα". Αλλά τι να λέμε τώρα; Εδώ "τελείωσαν" τον Γκάλη, τον Θεό του ελληνικού μπάσκετ, τον Γιαννούλη θα σκέφτονταν...

"ΒΓΑΖΩ ΤΟ ΚΑΠΕΛΟ ΣΤΟΝ ΟΜΠΡΑΝΤΟΒΙΤΣ" 

Μπορεί ο Γιάννης Γιαννούλης να έχει παράπονα από αρκετό κόσμο, αλλά δεν σηκώνει κουβέντα όταν ακούει το όνομα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς. "Είναι ο μεγαλύτερος μάγκας", λέει ο διεθνής σέντερ για τον πρώην προπονητή του και θυμάται τα όσα έγιναν πέρσι στο φάιναλ φορ της Μπολόνια. Μιλάει για τις σχέσεις που διατηρεί με τους πρώην συμπαίκτες του, ενώ "κατακεραυνώνει" τους Αμερικανούς που βρέθηκαν πρόσφατα να έχουν κάνει χρήση ινδικής κάνναβης και αποκαλύπτει τις ελπίδες του για μείωση της ποινής. 

ΕΡ. Με τον Ομπράντοβιτς έχεις μιλήσει καθόλου;

ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ: Αρκετές φορές έχω μιλήσει με τον συνεργάτη του, τον Δημήτρη Ιτούδη. Ενδιαφέρονται για μένα κι αυτό είναι πολύ σημαντικό. Ο Ομπράντοβιτς είναι ο μεγαλύτερος μάγκας που έχω γνωρίσει. Όταν πήραμε το ευρωπαϊκό πέρυσι ήταν η δυσκολότερη στιγμή στην καριέρα μου. Βούρκωσα δεν μπορούσα να συγκρατήσω τα δάκρυα μου, σκεφτόμενος ότι δεν μπορούσα να χαρώ αυτή την επιτυχία. Την ώρα που στα αποδυτήρια γινόταν χαμός από τα πανηγύρια, ο Ομπράντοβιτς ήρθε, με πήρε αγκαλιά και μου είπε: "Θα προσπαθήσουμε του χρόνου να το πάρουμε μαζί. Ενα μεγάλο μέρος της επιτυχίας ανήκει και σε σένα".
Το γεγονός αυτό μου έδωσε ζωή, μ' αυτόν τον προπονητή μπορούσα να φτάσω στο μάξιμουμ των δυνατοτήτων μου, του βγάζω το καπέλο, όπως και στον Ιτούδη που είναι παρεξηγημένος. Κάποιος άνθρωπος σαν κι αυτόν, μου αναγνώρισε μια επιτυχία που κάποιος άλλος στον ίδιο σύλλογο προσπάθησε να μου στερήσει. Θυμάμαι, ότι πήρα τη μητέρα μου τηλέφωνο και της έλεγα "το πήραμε, το πήραμε" κι αυτή έκλαιγε".

ΕΡ. Με τους περσινούς συμπαίκτες διατηρείς επαφές;

ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ: Η αλήθεια είναι ότι δεν είμαστε και τόσο κοντά αλλά αυτό είναι λίγο - πολύ φυσιολογικό. Εγώ βρισκόμουν για ένα διάστημα στην Αμερική, αυτοί έχουν βεβαρημένο πρόγραμμα, οπότε είναι φυσιολογικό. Πιο συχνά μιλάω με τον Λάζαρο (σ.σ. Παπαδόπουλο), ο οποίος πέρυσι με είχε σαν τον μεγάλο του αδελφό και τον Γιώργο (σ.σ. Καλαϊτζή).

ΕΡ. Αυτή την εποχή η Α1 αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα με Αμερικανούς που συλλαμβάνονται να έχουν κάνει χρήση χασίς. Πως βλέπεις αυτή την κατάσταση;

ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ: Για να καταλάβει κανείς που βρισκόμαστε... Αφήνουν τους χασικλήδες, τους τιμωρούν με έναν και δύο μήνες και τιμωρούν με διετή αποκλεισμό εμένα που στο κάτω - κάτω δεν πήρα τίποτα με δική μου πρωτοβουλία".

ΕΡ. Αυτή την περίοδο που βρίσκεται η υπόθεση;

ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ: Προσπαθούμε να βρούμε τρόπο προκειμένου να γίνει αναψηλάφηση της υπόθεσης. Ο νέος νόμος είναι πολύ διαφορετικός από τον προηγούμενο. Βάσει του παλαιότερου, η κατώτερη ποινή για ναδρολόνη ήταν δύο χρόνια και εγώ τιμωρήθηκα με τη μικρότερη ποινή, δείγμα του ότι κάποιοι άνθρωποι με πίστεψαν και μου έδωσαν δίκιο. Βάσει του νέου νόμου η κατώτερη ποινή για την ίδια ουσία είναι τρεις μήνες, οπότε ψάχνουμε τρόπους προκειμένου να υπάρξει επανεξέταση της υπόθεσης.

ΕΡ. Αισθάνεσαι αδικημένος από τη μεγάλη αυτή διαφορά στη νομοθεσία;

ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ: Η ουσία είναι ότι έχασα τον νέο νόμο για... μία ημέρα! Κάθε τόσο οι δικαστές στο ΑΣΕΑΔ αλλάζουν και η υπόθεσή μου θα μπορούσε να εκδικαστεί με βάση τους νέους νόμους. Θυμάμαι πως όταν βρεθήκαμε απέναντι στους δικαστές που αποτελούσαν το ΑΣΕΑΔ, οι άνθρωποι μας λέγανε ότι είναι η τελευταία υπόθεση που εξέταζαν. Αυτό όμως εμείς δεν το ξέραμε, κάνεις δεν φρόντισε να μας ενημερώσει και την τελευταία στιγμή δεν μπορούσαμε να κάνουμε τίποτα.

"ΜΕ ΕΣΩΣΕ Η ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΣΥΜΠΑΙΚΤΩΝ ΜΟΥ" 

Πέρα από την περιπέτεια με την υπόθεση "ντόπινγκ", όλος ο χρόνος που πέρασε θα μείνει αξέχαστος στον Γιαννούλη. "Διέσχισε" ολόκληρη την Αμερική (ΝΒΑ, CBA, NBDL) προκειμένου να παίξει μπάσκετ, ενώ ήταν έτοιμος να πάει στο Πουέρτο Ρίκο και τη Βενεζουέλα, προκειμένου να διατηρηθεί σε καλή κατάσταση. Περιγράφει την περιπέτειά του, θυμάται τα όσα τραγελαφικά του συνέβησαν και δηλώνει ότι ουδέποτε σκέφθηκε να τα παρατήσει.

ΕΡ. Αυτός ο χρόνος πως πέρασε;

ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ: Αρχικά δοκίμασα στο ΝΒΑ και στους Τορόντο Ράπτορς. Απ' ότι μου είπαν άφησα καλές εντυπώσεις και η διοίκηση του συλλόγου έκανε αίτημα προκειμένου να εγκριθεί ένα ακόμη συμβόλαιο. Απ' ότι μου είπαν, αυτό όμως δεν έγινε κι έτσι αναγκάστηκα να φύγω. Επικοινώνησα με τον πρώην συμπαίκτη μου, τον Τζόνι Ρότζερς, ο οποίος ήταν φίλος με τον προπονητή των Yakima Sun Kings, μιας ομάδας που αγωνίζεται στο CBA. Εγιναν οι απαραίτητες επαφές, μου είπαν ότι χρειάζονται μόλις πέντε ημέρες για να εκδοθεί η άδεια εργασίας και φυσικά αναχώρησα για την Αμερική. Πριν καλά - καλά φτάσω, οι άνθρωποι του συλλόγου με ενημέρωσαν ότι η άδεια εργασίας θα χρειαστεί τρεις τουλάχιστον εβδομάδες για να εκδοθεί. Τελικά πέρασαν δύο και πλέον μήνες χωρίς να καταφέρω να παίξω, αν και οι άνθρωποι με πλήρωναν κανονικά και εγώ ακολουθούσα όλες τις προπονήσεις. Κάπου εκεί ήρθε η πρόταση από το NBDL, ένα πρωτάθλημα στην Αμερική που χρησιμοποιείται από το ΝΒΑ προκειμένου κάποιοι παίκτες να διατηρούνται σε καλή αγωνιστική κατάσταση. Είναι κάτι σαν την Α2 στην Ελλάδα και το πρωτάθλημα διαρκεί πέντε και όχι οκτώ μήνες. Πήγα λοιπόν εκεί, για μία εβδομάδα ακολουθούσα ατομική προπόνηση και στη συνέχεια έπαιξα σε δύο παιχνίδια. Απέμεναν πέντε αγωνιστικές για να τελειώσει η κανονική διάρκεια, αλλά ο προπονητής μου εξήγησε ότι για να παίξω στα πλέι - οφ θα έπρεπε να έχω παίξει τουλάχιστον 10 παιχνίδια στην κανονική διάρκεια! Για τρία ματς λοιπόν έχασα κι αυτή την ευκαιρία και φυσικά επέστρεψα στην Ελλάδα".

ΕΡ. Αληθεύει ότι σκέφτηκες να αγωνιστείς στη Βενεζουέλα;

ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ: "Τηλεφώνησα στον Πικουλίν Ορτίθ και τον ρώτησα αν θα μπορούσα να πάρω μέρος στο πρωτάθλημα του Πουέρτο Ρίκο, το οποίο διεξάγεται τους καλοκαιρινούς μήνες. Μου απάντησε ότι η ποινή των δύο χρόνων ισχύει στο Πουέρτο Ρίκο αλλά μου είπε ότι ενδεχομένως να μπορώ να αγωνιστώ στο πρωτάθλημα της Βενεζουέλας. Ύστερα από δύο ημέρες με πήρε τηλέφωνο και μου είπε ότι το πρωτάθλημα ματαιώθηκε στη Βενεζουέλα λόγω του εμφυλίου πολέμου που έχει ξεσπάσει". 

ΕΡ. Σκέφτηκες να σταματήσεις το μπάσκετ;

ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ: "Οχι, ακόμη κι αν δεν μπορούσα να αγωνιστώ πουθενά αυτό δεν θα το σκεφτόμουν. Ενας αθλητής είναι δύσκολο να μάθει να κάνει κάτι άλλο στη ζωή του. Ο μόνος που ξέρω να κάνει και κάτι διαφορετικό είναι ο Βασίλης Κικίλιας (σ.σ. είναι γιατρός) και γι' αυτό του βγάζω το καπέλο. Εγώ ουσιαστικά έχω μάθει να συντηρώ την οικογένειά μου μέσα από το μπάσκετ και δεν θα μπορούσα να σκεφτώ ποτέ ότι θα σταματήσω να αγωνίζομαι".

ΕΡ. Πόσο σε επηρέασε η υπόθεση αυτή και τι είναι αυτό που σε κράτησε "όρθιο" στην πιο δύσκολη στιγμή της καριέρας σου;

ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ: Για δύο μήνες, από τη στιγμή που έγιναν όλα αυτά ήμουν "έξω από τα νερά μου". Εκανα προπονήσεις με την ομάδα μου και όλοι σχεδόν μου συμπαραστάθηκαν και με στήριξαν. Την ημέρα που ανακοινώθηκε ότι έκανα χρήση αναβολικών πήγα στα αποδυτήρια και ζήτησα από τον κόουτς να μιλήσω στους συμπαίκτες μου. Τους είπε κάποια πράγματα και είδα στα μάτια τους ότι όλοι με πίστεψαν. Αυτό ήταν που με έσωσε, αυτό με κράτησε όρθιο και μου έδωσε κουράγιο. Αν έβλεπα ότι έστω κι ένας δεν με πίστευε, τότε σίγουρα θα έπεφτα ψυχολογικά και δεν ξέρω τι θα γινόταν".

"ΜΟΥ ΕΧΟΥΝ ΛΕΙΨΕΙ ΤΑ ΑΠΟΔΥΤΗΡΙΑ" 

Το όνειρο κάθε αθλητή είναι η συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες και ο Γιαννούλης φωνάζει "παρών". Δηλώνει έτοιμος να αγωνιστεί με την εθνική ομάδα και ζητάει από τον Γιάννη Ιωαννίδη να τον αντιμετωπίσει όπως τους υπόλοιπους "μετανάστες" του ελληνικού μπάσκετ. Μιλάει μάλιστα και γι' αυτά που του έλειψαν περισσότερο τη χρονιά που πέρασε. 

ΕΡ. Να υποθέσω ότι ο μεγάλος σου στόχος είναι η συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004;

ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ: Στην προηγούμενη εμπειρία μου, στην Ατλάντα το 1996, είχα περάσει τέλεια, ήταν μία απίστευτη εμπειρία. Θέλω πολύ να το ξαναζήσω. Ξέρω ότι αξίζω να είμαι εκεί, είμαι στην καλύτερη φάση μπασκετικά αλλά θέλω και απαιτώ ένα πράγμα. Οπου κι αν αγωνίζομαι θέλω να έρθουν και να δουν αν μπορώ ή δεν μπορώ να αγωνιστώ στην Εθνική ομάδα. Να ενδιαφερθούν όπως κάνουν με τους υπόλοιπους παίκτες που βρίσκονται εκτός Ελλάδας. Αλλωστε το καλοκαίρι του 2004 η ποινή μου θα έχει τελειώσει και θα έχω δικαίωμα συμμετοχής στην Εθνική ομάδα".

ΕΡ. Τι είναι αυτό που σου έχει λείψει περισσότερο;

ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ: Καταρχήν μου έχει λείψει η ατμόσφαιρα των αποδυτηρίων. Οι πλάκες, οι συζητήσεις, ακόμη και τα προβλήματα που μια ομάδα τα λύνει συνολικά, είναι πράγματα που μου λείπουν. Είναι αλήθεια και το ξέρουν όλοι αυτό ότι δεν ήμουν ο πωρωμένος με τις προπονήσεις, με τα βάρη και με τη σκληρή δουλειά. Απλά πάντα ήμουν τυπικός σ' ότι έλεγε ο προπονητής. Μέχρι τα 23-24 χρόνια μου, έκανα πλάκα, τα είχα... φορτώσει στον κόκορα. Τα τελευταία τρία χρόνια είχα γίνει σοβαρός και δούλευα επαγγελματικά. Βλέπω λοιπόν ότι η φετινή Α1 είναι αδύναμη και πίστευα ότι θα μπορούσα να κάνω πολύ καλή χρονιά".

ΕΡ. Αν η ποινή σου μειωνόταν στον έναν χρόνο θα επέστρεφες στον Παναθηναϊκό ή θα προτιμούσες να πας στον ΠΑΟΚ; 

ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ: Όλοι ξέρουν ότι είμαι ΠΑΟΚτζής αλλά αυτή τη στιγμή θα προτιμούσα να πάω στον Παναθηναϊκό. Πρώτον διότι ο ΠΑΟΚ δεν έχει ιδιαίτερους στόχους, παρά τη νέα προσπάθεια που κάνει, αντίθετα με τον Παναθηναϊκό που είναι από τα φαβορί και για τα τρία τρόπαια. Θα ήθελα να γυρίσω σ' αυτή την ομάδα για να κατακτήσω αυτά που μου στέρησαν κάποιοι".

ΕΡ. Την Α1 την παρακολουθείς. Πως βλέπεις τα πράγματα, ποιον θεωρείς φαβορί για τον τίτλο;

ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ: Αυτό που μου αρέσει στο φετινό πρωτάθλημα είναι ότι οι μικρές ομάδες κάνουν μεγάλες εκπλήξεις. Προ ημερών μιλούσα με τον Νίκο Βετούλα, ο οποίος είναι και ο καλύτερος φίλος μου, και έκανε σενάρια για το πως ο Ιωνικός θα μπορούσε να τερματίσει στην 5η θέση της κανονικής περιόδου. Θεωρώ ότι ο Παναθηναϊκός είναι φαβορί, παρότι έχει κάνει μία κοιλιά στην απόδοσή του..." 

Συνέντευξη: Αρης Λαούδης 

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ''ΤΟ ΒΗΜΑ'' 7-12-2008

http://www.tovima.gr/science/article/?aid=245660

«Καθημερινά παίρνω 13 χάπια και επτά μπουκάλια με συμπληρώματα. Οταν μου πει ο γιατρός “πάρε αυτό”, εγώ να του πω όχι;»

2) ΝΙΡΕΝ ΝΤΕΜΠΑ

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ 8-5-2004
 
Η ΕΠΑΕ ενημέρωσε χθες τον Παναθηναϊκό ότι δεν μπορεί να συμπεριλάβει στην αποστολή του για τον τελικό τον Νιρέν Ντεμπά γιατί βρέθηκε θετικός σε αντιντόπινγκ κοντρόλ στο οποίο υποβλήθηκε μετά το ντέρμπι πρωταθλήματος με τον Ολυμπιακό που διεξήχθη στις 18 Απριλίου. Παραδόξως η υπόθεση καθυστέρησε να πάει στον αθλητικό δικαστή για να κριθεί αν πρέπει να επιβληθούν κυρώσεις στον Σουηδό ποδοσφαιριστή. Ο Ντεμπά και η ΠΑΕ Παναθηναϊκός είχαν ενημερώσει τα αρμόδια όργανα ότι παίρνει το φάρμακο «Aerolin» - ταλαιπωρείται από βρογχίτιδα - στο οποίο συμπεριλαμβάνεται η απαγορευμένη ουσία σαλγουταμόλη. Η στάση της ΕΠΑΕ προκάλεσε την έντονη αντίδραση του «τριφυλλιού», αλλά από την πλευρά της διοργανώτριας τονίζεται ότι μόλις χθες ξεκαθαρίστηκε ότι ο παίκτης ήταν ντοπέ.

Ο Νιρέν Ντεμπά δεν ήταν ο μοναδικός επιθετικός του Παναθηναϊκού που αποκλείστηκε από την αποστολή του τελικού. Ο Εμανουέλ Ολισαντέμπε ένιωθε πόνους στο γόνατο και δεν μπορούσε να αγωνιστεί σήμερα, ενώ αποκλείστηκε και ο Κριστόφ Βαζέχα. Στον Παναθηναϊκό δεν σκέφθηκε κανείς να συμπεριληφθεί στην αποστολή τιμής ένεκεν ο 39χρονος επιθετικός, ο οποίος στο τέλος της περιόδου κρεμάει τα παπούτσια του. Ετσι, ο Σουμ θα έχει στον πάγκο ως εναλλακτική λύση για την επίθεση τον Γκόραν Βλάοβιτς.

Εκτός αποστολής έμεινε και ο Αντώνης Νικοπολίδης που φεύγει με το χειρότερο τρόπο από την Παιανία.
 
3) ΡΟΝΤΝΕΥ ΜΠΙΟΥΦΟΡΝΤ
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 7-3-2003

 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 27-3-2003

 

4) ΓΙΑΚΟΥΜΠ ΒΑΒΖΙΝΙΑΚ
Σοβαρό πρόβλημα προέκυψε στον Παναθηναϊκό με τον Γιακούμπ Βαβζίνιακ. Στον Πολωνό άσο, ύστερα από έλεγχο ντόπινγκ που διενεργήθηκε μετά τον αγώνα πρωταθλήματος με την Ξάνθη, προέκυψε αντικανονικό αναλυτικό αποτέλεσμα. Αν και το δευτερο δείγμα είναι θετικό ο παίκτης θα τιμωρηθεί με διετη αποκλεισμό απο κάθε διοργάνωση. 
 
Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός ανακοινώνει πως ενημερώθηκε από τον επαγγελματία ποδοσφαιριστή Γιακούμπ Βαβζίνιακ ότι ύστερα από έλεγχο ντοπινγκ που διενεργήθηκε μετά τον αγώνα του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ μεταξύ των ομάδων Παναθηναϊκός - Skoda Ξάνθη την 05.04.2009, προέκυψε αντικανονικό αναλυτικό αποτέλεσμα. Ο ποδοσφαιριστής έχει ήδη ζητήσει την ανάλυση του β δείγματος. Σημειώνεται ότι ο συγκεκριμένος ποδοσφαιριστής έχει υποβληθεί, στο διάστημα κατά το οποίο αγωνίζεται στον Παναθηναϊκό, τέσσερις φορές σε αντίστοιχο έλεγχο και σε όλους το αποτέλεσμα ήταν αρνητικό. Οι ημερομηνίες και οι αγώνες στους οποίους έγιναν οι εν λόγω έλεγχοι είναι οι ακόλουθοι: 
 
* 21.2.2009 Παναθηναικός-Πανιώνιος 

* 25.2.2009 Villareal- Panathinaikos 

* 1.3.2009 Ολυμπιακός - Παναθηναικός 


* 22.3 2009 Αστέρας Τριπολης-Παναθηναικός 
 
Έχοντας αποδείξει την ευαισθητοποίηση της σε ζητήματα ντόπινγκ, γεγονός που συνάγεται ενδεικτικά και από το γεγονός ότι ζητάμε έλεγχο ντοπινγκ σε κάθε παιχνίδι, η Π.Α.Ε. Παναθηναϊκός αναμένει τις εξελίξεις στο ζήτημα, δηλώνει την εμπιστοσύνη της στις αρμόδιες αρχές περί της λήψης αποφάσεων και κατόπιν τούτου θα λάβει (τις όποιες δικές της) 

αποφάσεις.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΥΓΗ 26-6-2009
 
http://www.avgi.gr/ArticleActionshow.action?articleID=470499

Την ώρα που στον Παναθηναϊκό πανηγύριζαν για την έλευση του Σισέ, ο αθλητικός δικαστής καλούσε σε απολογία την ΠΑΕ για την υπόθεση ντόπινγκ του Γιακούμπ Βαβζίνιακ, που δεν βρέθηκε σε έναν, αλλά σε τρεις -συνολικά- αγώνες "ντοπέ"!
Μετά την πρώτη κλήση και τον τρίμηνο αποκλεισμό του πρώην παίκτη του Παναθηναϊκού, ακολούθησε χθες νέα κλήση για την ερχόμενη Τρίτη και μάλιστα για διπλή παράβαση των κανονισμών περί ντόπινγκ, μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα. Όπως αναφέρεται, σε έλεγχο που έγινε στη διάρκεια του αγώνα της 21ης Φεβρουαρίου με τον Πανιώνιο και σ΄ αυτόν της 22ας Μαρτίου με τον Αστέρα Τρίπολης, προέκυψε αντικανονικό αναλυτικό αποτέλεσμα για το πρώτο δείγμα του Βαβζίνιακ, στο οποίο ανιχνεύθηκε η ουσία 4-methyl-2-hexanamine. Το αποτέλεσμα θεωρείται οριστικό, καθώς παρήλθε και η προθεσμία δήλωσης επανεξέτασης του δείγματος.
 
Ρε τον Χενκ τεν Κάτε με την ''τρομερή'' φυσική κατάσταση που ήξερε να κτίζει στις ομάδες του, όπως μας έλεγαν και οι υπάλληλοι του Πατέρα, οι Ντερπετόπουλοι. Τρεις φορές ντοπέ ο Βαβζίνιακ. ΤΡΕΙΣ, ΕΠΙΔΟΤΟΥΜΕΝΟΙ, ΟΧΙ ΜΙΑ. Που θα μιλήσετε κιόλας για ''μάγκα Ολλανδό'', ΧΑΡΤΖΙΛΙΚΩΜΕΝΟΙ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΣΤΕΣ. Για όσους ξεχνούν, οι επιδοτούμενοι πανηγύριζαν που ο Βαβζίνιακ του πολυμετοχικού είχε σβήσει τον Γκαλέτι στο ντέρμπυ του Καραισκάκη το Μάρτιο του 2009. Σωστά λαγοί? Τα θυμηθήκατε τώρα? Ξεχασιάρικα λαγουδάκια, που πάτε να μου βγάλετε το Βαβζίνιακ ''της πλάκας παίκτης μωρέ, σιγά, πού μας βοήθησε?''. ΣΟΥΡΓΕΛΑ.

 
5) ΚΩΣΤΑΣ ΧΡΙΣΤΟΦΙΔΕΛΗΣ
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ''ΤΟ ΒΗΜΑ'' 28-4-2010
 
Τον κίνδυνο τιμωρίας με αποκλεισμό δύο ετών αντιμετωπίζει ο διεθνής βολεϊμπολίστας του Παναθηναϊκού Κώστας Χριστοφιδέλης αφού και το δεύτερο δείγμα, από έλεγχο ντόπινγκ στον αγώνα με τον ΠΑΟΚ στις 28 Μαρτίου, βρέθηκε θετικό στην απαγορευμένη ορμόνη χοριακή γοναδοτροπόνη. Η επαπειλούμενη τιμωρία στον Χριστοφιδέλη θα πλήξει τόσο τους Πράσινους που αγωνίζονται στα ημιτελικά της Α1 ανδρών και έχουν στόχο τον τελικό όπου τους περιμένει ο Ολυμπιακούς, όσο και την εθνική ομάδα που από τις 18 Μαΐου κάνει σερβίς στα προκριματικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. 


Σύμφωνα με πληροφορίες, σήμερα αναμένεται να εκδοθεί η ανακοίνωση με την οποία ο Χριστοφιδέλης θα κληθεί σε απολογία από τον αθλητικό δικαστή. Πάντως η περίπτωση να οφείλεται η ανίχνευση της χοριακής γοναδοτροπίνης σε παθολογικό πρόβλημα του αθλητή δεν φαίνεται μέχρι στιγμής να επιβεβαιώνεται, γεγονός που αδυνατίζει την υπερασπιστική γραμμή του Χριστοφιδέλη, ο οποίος το τελευταίο διάστημα, όπως και γενικότερα στην καριέρα του, αντιμετώπιζε συχνά προβλήματα τραυματισμών. 

 
6) ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΑΜΠΑΝΗΣ
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ 21-8-2004
 
Aντιμέτωπος με ντόμινο υποθέσεων ντόπινγκ φαίνεται πως βρίσκεται ο ελληνικός αθλητισμός. Aπό νωρίς χθες το πρωί, μετά την υπόθεση Kεντέρη - Θάνου, φήμες διέτρεχαν το «παλάτι της Nίκαιας» ότι ο χάλκινος ολυμπιονίκης στα 62 κιλά της άρσης βαρών Λεωνίδας Σαμπάνης βρέθηκε θετικός σε έλεγχο της Διεθνούς Oλυμπιακής Eπιτροπής. Προκλήθηκε αναστάτωση μεγάλη και αργότερα έγινε γνωστό ότι στο πρώτο τεστ ανιχνεύθηκαν υψηλές ποσότητες τεστοστερόνης. O ίδιος ο αθλητής βεβαίωνε συναθλητές του ότι ουδέποτε έχει πάρει τεστοστερόνη. O προπονητής της εθνικής ομάδας Xρήστος Iακώβου εμφανίσθηκε σοκαρισμένος από τα ευρήματα του ελέγχου και δήλωσε ότι η τεστοστερόνη δεν βοηθά σε τίποτε τους αθλητές της άρσης βαρών. Mάλιστα έκανε λόγο για προβοκάτσια, λέγοντας ότι «μπορεί να έριξαν κάτι στο φαγητό». Aργά το βράδυ έγινε γνωστό ότι και το δεύτερο τεστ στον Σαμπάνη ήταν θετικό. Oσο και αν η ανίχνευση τεστοστερόνης θεωρείται λιγότερο προβληματική από άλλες ουσίες, το πλήγμα για τη χρυσή ελληνική ομάδα της άρσης βαρών είναι μεγάλο και θα φέρει σε εξαιρετικά δυσχερή θέση το σύνολο του ελληνικού αθλητισμού. Πληροφορίες αργά τη νύχτα ανέφεραν ότι και τρίτος Eλληνας σπρίντερ, ο Xριστόφορος Xοΐδης, αρνήθηκε τον έλεγχο και αποχώρησε από το Oλυμπιακό Xωριό. Nα σημειωθεί ότι έπειτα από τη υπόθεση Kεντέρη είχε δηλώσει τραυματίας και ότι δεν θα μπορέσει να λάβει μέρος στους σημερινούς προκριματικούς των 100 μέτρων. H όλη κατάσταση πάντως προκαλεί ανησυχία στην κυβέρνηση, και δεν είναι τυχαίο ότι ανώτερα στελέχη της μετέδιδαν χθες ότι όποιος αθλητής συλλαμβάνεται να είναι ντοπαρισμένος, θα χάνει δημόσιες θέσεις και τιμητικές διακρίσεις που του έχουν αποδοθεί.
 
Ποιας ομάδας άραγε πολυπρωταθλητής υπήρξε ο Χρήστος Ιακώβου, που έκτισε μετά την ''αυτοκρατορία της άρσης βαρών στην Ελλάδα''? Ε, ΕΠΙΔΟΤΟΥΜΕΝΟΙ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΣΤΕΣ? Ερώτηση κάνουμε...

 
Εμείς, μιλάμε με στοιχεία και παραπομπές, ώστε ο καθένας να ελέγξει την υπόθεση από τις πρωτογενείς πηγές. Δεν πετάμε ένα όνομα και άντε τρέχα γύρευε μετά, πότε πιάστηκε, γιατί πιάστηκε και αν τελικά τιμωρήθηκε. Η έρευνα θα συνεχιστεί για τα διαπιστωμένα κρούσματα σε αθλητές του Παναθηναικού. Δεν έχουμε κοιτάξει ακόμη, για παράδειγμα, τα ατομικά σπορ, όπου ''κυριαρχεί'' ο Παναθηναικός (στις φάπες). Όπως όμως βλέπουμε, οι λαγοί μιλούν και για ''υποψίες'' ντόπας σε παίκτες του Ολυμπιακού, αναφέροντας ας πούμε τον Μπουρούση, που ''ήταν MVP τελικού'', την ώρα που έχουν ιστορικό ντοπέ αθλητή τους στο τμήμα μπάσκετ, το Γιαννούλη, σε ημιτελικούς play off, όπως έχουμε δει, όντας τότε πρωταθλητές Ευρώπης μάλιστα. Ποιος έχασε την τσίπα για να την βρούνε οι λαγοί... Θέλετε να δούμε αντίστοιχες ''υποψίες'' για εσάς, λαγουδάκια? ΔΕΝ ΥΙΟΘΕΤΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΕ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ, απλώς τα παραθέτουμε ''για την καλύτερη ενημέρωση των αναγνωστών μας''.
 
1) Ποιος είναι ο διευθυντής του ΕΚΑΕ, υπεύθυνου εν πολλοίς για διαπιστωμένα κρούσματα ντόπινγκ? Μα φυσικά ο γιατρός της ομάδας μπάσκετ του ΠΑΟ, ο Σταύρος Χάντζος. Διαπιστωμένη περίπτωση ''επιστήμονος'', με πολλά πτυχία και περγαμηνές, όπως μας έχει αποδείξει στις δεκάδες φορές που διετέλεσε πανελίστας του Χίου - του Στέφανου του Χίου, από το Μακελειό-. Για να βγεις σε έναν Χίο, πρέπει να έχεις ακαδημαική καριέρα στις πλάτες σου. Να μην αναφέρουμε το ακατόρθωτο. Κατάφερε και τον έδειρε γυναίκα και τον έστειλε στο νοσοκομείο. Μιλάμε ότι πρόκειται για προσωπικότητα διεθνούς ακτινοβολίας, ένας τιτάνας παναθηναικού κύρους και ηθικού μεγαλείου που αρμόζει στην ένδοξη συνοικιακή ομαδούλα του κέντρου της Αθήνας... Βλέπετε κάνα ασυμβίβαστο εσείς? Εγώ όχι.
 
2) http://www.tovima.gr/sports/article/?aid=444926
 
«Είναι πολλά πράγματα που θέλω να πω, αλλά θα είμαι σύντομος: Όλα τα ωραία έχουν ένα τέλος». Με αυτές τις λίγες λέξεις ο αμερικανός γκαρντ της Αρμάνι Μιλάνο (και πρώην Πράσινος) Ντρου Νίκολας επεχείρησε να εξηγήσει μέσω του προσωπικού λογαριασμού του στο Twitter (@DrewNicholas12) το αποψινό (21/2),  ξαφνικό διαζύγιο με την ιταλική ομάδα.

Ετσι, ο έμπειρος γκαρντ, ο οποίος το περασμένο καλοκαίρι έφυγε από τον (ασταθή εκείνη την περίοδο σε διοικητικό επίπεδο) Παναθηναϊκό υπογράφοντας υψηλό συμβόλαιο με την Αρμάνι, δεν θα δώσει το παρών στο ΟΑΚΑ στη μεθαυριανή (Πέμπτη 23/2, 22.00) αναμέτρηση με τους Πράσινους για την 5η αγωνιστική του Top16 αφήνοντας τον επιστήθιο φίλο του Μάικ Μπατίστ να υποδεχτεί μόνο τον πρώην συμπαίκτη του Αντώνη Φώτση και να δώσει μάχες στις δύο ρακέτες με τον πρώην Ερυθρόλευκο Γιάννη Μπουρούση.

Η αλήθεια είναι ότι ο Νίκολας, πρωταθλητής Ευρώπης με τον Παναθηναϊκό το 2009 και το 2011, δεν βοήθησε όσο θα ήθελε (μ.ό. 7,4 πόντοι με 29,7% στα τρίποντα στην Ευρωλίγκα), αλλά και δεν βοηθήθηκε όσο θα έπρεπε από την ομάδα του κ. Σέρτζο Σκαριόλο, που όμως τον τελευταίο καιρό έπαιρνε περισσότερες λύσεις από τον έμπειρο σουτέρ. Και από τη στιγμή που οι δύο πλευρές δεν «κόλλησαν» ποτέ, αποφάσισαν να επισπεύσουν το «διαζύγιο» ανακοινώνοντας τη λύση κοινή συναινέσει της συνεργασίας τους.   

Εντάξει, τίποτε το τρομερό. Ο Ντρου ο Νίκολας, όντας πρωταθλητής Ευρώπης με τον ΠΑΟ το 2011, υπογράφει παχυλότατο συμβόλαιο με την Αρμάνι και 6 μήνες μετά μένει χωρίς ομάδα. Πού κατέληξε ο παικταράς αυτός?
 
Γνωστός μπασκετμπολίστας, ο οποίος πρόσφατα αποδεσμεύτηκε από ομάδα της Eυρωλίγκας, λόγω ότι ήταν σε κακή φυσική κατάσταση, αντί να βρει άλλη ομάδα για να συνεχίσει την καριέρα του, αποφάσισε να κάνει… αποτοξίνωση. Από το μπάσκετ εννοούμε καλέ, μην πάει το μυαλό σας στο πονηρό. Θέλησε να ξεκουραστεί, λοιπόν, “κόβει” το άθλημα για ένα διάστημα και πήγε για διακοπές στις μαγευτικές Μπαχάμες για μπάνια και μοχίτο, ώστε να “γεμίσει” τις μπαταρίες του, καθώς πριν “πέταγε” και τώρα… σερνόταν. Τώρα που το σκεφτόμαστε, πριν πολλά χρόνια, σε αυτά τα νησιά δεν έστελναν οι ανατολικογερμανοί τους αθλητές τους για να τους “κρύψουν”, οι οποίοι σάρωναν τα μετάλλια στους Ολυμπιακούς Αγώνες;
 
Εγώ δεν ξέρω, αυτά ακούω και διαβάζω στις ιστοσελίδες. Χωρίς να υιοθετούμε κανένα στοιχείο, απλώς θα φωνάξω κάτι που ΕΝΤΕΛΩΣ ΤΥΧΑΙΑ μου ήρθε στο μυαλό
 
ΣΤΑΥΡΟΣ ΧΑΝΤΖΟΣ ΟΕ ΟΕ ΟΕ
 
3) Σεζόν 1999-00 και ο Παναθηναικός του Γιάννη του Κυράστα, με την κούπα που θα πάει στα άστρα, μαγεύει τα πλήθη με την μπαλάρα που παίζει. Μετά το ντέρμπυ του δευτέρου γύρου και το 2-2 στο ΟΑΚΑ, όπου είχαμε άλλη μια βραδυά παναθηναικού μεγαλείου και ηθικής -άκυρο γκολ οφσάιντ του πολυτροπαιούχου Νικολάκη Λυμπερόπουλου στο 80', πέναλτυ υπέρ του Ολυμπιακού που δεν δώθηκε στο 1-1, αποβολή εις βάρος του ΠΑΟ που δεν δώθηκε στο 1-1-, ο Γιάννης ο πάστας -έτσι άκουγα να τον λένε, εγώ δεν ξέρω- βγαίνει και κάνει την θρυλική δήλωση ''τέτοιο πρωτάθλημα, τους το χαρίζουμε''. Είχε πολλά πρωταθλήματα ο ΠΑΟ και μπορούσε να χαρίσει και κανένα σε αυτόν που 3 χρονιές σερί τότε τα σήκωνε. Την επομένη, έρχεται ΠΛΗΡΩΜΕΝΗ η απάντηση της ΠΑΕ Ολυμπιακός, σε μία από τις ιστορικότερες στιγμές της περιόδου προεδρίας του Συλλόγου του ΑΝΥΠΕΡΒΛΗΤΟΥ ΤΙΤΑΝΑ ΣΩΚΡΑΤΗ ΚΟΚΚΑΛΗ.

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ 28-3-2000
 
Ανακοίνωση-απάντηση στον προπονητή του Παναθηναϊκού Γιάννη Κυράστα για τα όσα είπε προχθές βράδυ στο ΟΑΚΑ περί διαιτησίας και τα υπονοούμενα για εύνοια του Ολυμπιακού, εξέδωσε χθες η πειραϊκή ΠΑΕ, ενώ παράλληλα αφήνει υπαινιγμούς για ντοπάρισμα των ποδοσφαιριστών του Παναθηναϊκού, λόγω της «φανταστικής», όπως τονίζει «φυσικής κατάστασης ιδιαίτερα στα ντέρμπι». Η ανακοίνωση έχει ως εξής:
«Ο Ολυμπιακός με συνέπεια και επιμονή συνεχίζει την προσπάθειά του για την κατάκτηση και του φετινού Πρωταθλήματος, τέταρτου στη σειρά. Μακριά λοιπόν, από πρακτικές που συνιστούν παραπληροφόρηση του κόσμου με τη μορφή "διαμαρτυριών" και "παραπόνων", αλλά δεν λένε τίποτα για την ταμπακιέρα, επιθυμεί να σταθεί σε δύο πραγματικά και αδιαμφισβήτητα γεγονότα, τα οποία επισημάνθηκαν στο χθεσινό ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό όχι μόνον από τους θεατές του Ολυμπιακού Σταδίου, αλλά και από τις εκατοντάδες χιλιάδες φιλάθλων που το παρακολούθησαν τηλεοπτικά:
1ον) Ποια ομάδα ευνοείται συστηματικά και μόνιμα από τη διαιτησία και ποιες μεθόδους χρησιμοποιεί προκαταβολικά, αλλά και εκ των υστέρων για να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη από την αλήθεια.
2ον) Στη φανταστική φυσική κατάσταση, την οποία παρουσιάζουν οι παίκτες του Παναθηναϊκού, ακόμη και οι προχωρημένης ποδοσφαιρικής ηλικίας, ιδιαίτερα στα ντέρμπι».
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ 28-3-2000

 
Κάποιοι δημοσιογράφοι τότε δεν ανέφεραν τον ΠΑΟ ως ''Παναθηναικό'', αλλά ως ''ερυθροποιητιναικό''. Δεν ξέρω, είπαμε, εγώ λέω και γράφω ό,τι διαβάζω στις εφημερίδες. Εξ άλλου αυτοί οι γκεμπελίσκοι οι δημοσιογράφοι, οι γελοίοι ψεύτες, διαψεύστηκαν παταγωδώς. Την επόμενη χρονιά, που καθάρισε ο οργανισμός -από την επιστημονική προετοιμασία και διαχείριση των Άγγελου Αναστασιάδη και Στράτου Αποστολάκη εννοούμε, μην την πάτε αλλού τη δουλειά. Μην το έχετε, αυτό, μέσα σας-, ο ΠΑΟ κατήντησε να χάνει από τον Πανιώνιο στη Λεωφόρο, ενώ ζήσαμε και θρυλικές στιγμές με το 1-4...

4) Σεζόν 1995-96 και ο ΠΑΟ φτάνει στους ''4'' του Τσάμπιονς Λιγκ. Μαγεμένη η Ελλάδα, περιμένει συνέχεια από την ομάδα του Δημοσίου την επόμενη σεζόν. Ποια ήταν η συνέχεια? Λίγους μήνες μετά, φάπα από τη Ρόζενμποργκ, φάπα από κάποιους τυχάρπαστους Πολωνούς και ήττα από την Παναχαική με τριάρα στην Πάτρα, ενώ ο ΠΑΟ έπαιζε με παίκτη παραπάνω για μεγάλο διάστημα του αγώνα. Τι μεσολάβησε? Έφυγε ο ΘΡΥΛΙΚΟΣ γυμναστής Βαμβακάς από την Πανάθα και πήγε στην ΑΕΚ του Ραβούση. ''Πού είναι ο γυμναστής μας?'', φωνάζανε οι παίκτες του ΠΑΟ τότε, που δεν μπορούσανε να πάρουνε τα πόδια τους, στα αποδυτήρια της ομάδας. Μην πάει ο νους σας αλλού. Τους έκανε επαναστατικά προγράμματα εκγύμνασης. Σουτάρισμα 1-4 και τέζα στη βαφλέ... Αυτά ακούω, ξαναλέω, μην το έχετε, αυτό, μέσα σας.
 
Αν θέλετε, θα συνεχίσουμε με τις υποψίες. Μπορούμε να αναφερθούμε στην ΘΡΥΛΙΚΗ περίοδο Αλμπέρτο Μαλεζάνι, ας πούμε, και τι επακολούθησε -ο κακόμοιρος ο Μπάκε ακόμη απορεί-, όπου ογκόλιθοι του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, του αναστήματος ενός Μπίδη κι ενός Βόουτερ νεκραναστήθηκαν. Μπορούμε να ασχοληθούμε με την ΤΡΟΜΕΡΗ ΚΑΙ ΑΦΥΣΙΚΗ ενέργεια του Μάρκους του Μινχ, του 32άχρονου, τότε, με τις κούρσες και τις ασταμάτητες επελάσεις. Αν καταπιαστούμε με το μπάσκετ του ''ενδόξου αθηναικού Συλλόγου'', θα ξημερώσουμε. Καριέρες και καριέρες έχουν στηθεί, από Βουγιούκες και Φώτσηδες μέχρι Τσαρτσαρήδες και Νίκολας, πάνω στην ''τρομερή προπονητική ευφυία'' του Ομπράντοβιτς. Μάγος ο Ζέλικο. Αλχημιστής συγκεκριμένα. Σκατά έπιανε, χρυσό τα έκανε, με την πανάκεια και το aqua vitae...
 
Υ.Γ.  Πουτάνες, τώρα αρχίσαμε. Σε αυτό το θέμα, θα επανέλθουμε, με στοιχεία και ντοκουμέντα... (''πουτάνες''... Καταλάβατε, η κουβέντα το λέει. Μην την πάτε αλλού τη δουλειά, επειδή το έχετε, αυτό, μέσα σας).

Σχόλια

Εικόνα dimitris1961

Μπράβο Σάββα !!!
Καιρός ήταν να τους βγάλουμε στην σέντρα με όσα μύρρια κάνουν !!!
Εμένα μου κίνησε την περιέργεια απο πέρσυ όταν ανέλαβε ο ουαααου προπονηταράς ο άλλοτε βοηθός και καλός μαθητής του Τεν Κάτε της Ολανδικής σχολής που ότι πιάνει στα χέρια του γίνεται μάλαμα και χρυσός!!!
Προσέξτε έχω ψάξει στην ιστιοσελίδα του ΕΣΚΑΝ και πήρα ένα- ένα τα παιχνίδια του βάζελου και των μπουγατσοκιμάδων που πέρασαν οι παίχτες τους απο αντιτόπινγκ κοντρολ , το έχω γράψει σε άλλη ανάρτηση ποιό παιλαιά, σε όλα με εξάιρεση ένα-δύο είχαν αποτελέσματα αρνητικά(θα ψάξω να βρω το τότε σχόλιο).
Δεν είναι δυνατόν μυξιάρικα και παίχτες τελειωμένοι να αγωνίζονται χωρίς σταματημό και σε κάθε αγώνα να τρέχουν σνα παλαβοί βλ. Ζέκα, Χουχούμη (αλήθεια που είναι τώρα αυτός;), Μπούρμπο, Λαγό , Κάτσε , Τζιόλη, Μπέργκ κλπ , αυτά δεν γίνονται ούτε σε προχωρημένα πρωταθλήματα παίχτες απο την Β ομάδα να μπαίνουν κατευθείαν στην νπρώτη και να πετάνε.
Πρόσεξα επίσης ότι κάθε φορά έμεινε και κάποιος στην απέξω,προφανώς γιατί θα είχαν ενημέρωση απο τον Χάνζο για ελέγχους και οι τσάτσοι τους οι ΑΡΔ τους παρουσίαζαν πάντα με πρόβλημα ίωσης που όλως τυχαία παιρνούσε μετάαπό 2 μέρες ,όπως καλή ώρα με τον Μπέργκ ,μπήκε λέει τάχα με πρόβλημα του αναπνευστικού και ξαφνικά εκεί που κινδύνευε η ζωή του κατά τους ΑΡΔ μετά από 4 μέρες συμμετέχει κανονικά με την ομάδα !!!
Για το μπάσκετ πρέπει η ομάδα μας να ζητήσει κοντρόλγια όλους τους παίχτες όπως έκαναν και αυτοί !!!

Εικόνα john_7

ΕΙΣΤΕ "ΚΑΚΟΙ ΣΥΚΟΦΑΝΤΕΣ" ΧΑ! ΧΑ! ΧΑ! ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΤΗΣ ΦΟΥΣΤ(Ι)ΑΣ (SISSE) & ΤΗΣ ΒΡΟΜΙΑΣ (Μ)ΠΟ(Χ)Α ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΥΤΑ!!!!

ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΕΠΙΣΟΔΕΙΑ ΜΕ ΑΓΩΝΙΑ.....

Εικόνα lets79

Άντε ρε που γίνονται τέτοια στον βάζελο!!!!!

Εικόνα ΑΒΒΑ ΚΟΟΥΤΣ

Υπάρχουν πάρα πολλά ακόμα παραδείγματα με ονόματα που μπορούν να αναφερθούν.....π.χ. Μπατιστ κλπ
Απλά αργήσαμε πολύ να απαντήσουμε.... ίσως έπρεπε να είμαστε και πιο επιθετικοί, γιατί οι ξεφτιλισμένοι της Πράσινης το έχουνε παραχέσει. Πιο πολύ ασχολούνται με εμάς παρά με τον πουσ@η!
Και να πεις ότι έχουν κ επιχειρήματα? Απλά σπέρνουν για να θερίσουν.
Γνωστή η τακτική τους....πες πες κάτι μένει......
Η προπαγάνδα κ ο γκεμπελισμος κ τα Μ.Μ.Ε. είναι η γνωστή φαρέτρα τους, το οπλοστάσιο τους στον πιο ύπουλο κ καθοδηγούμενο πόλεμο που έχει κάνει ποτέ ανθρώπινη ψυχή!

Υ.Γ. και λίγα έγραψες..... ευγενικό σε βρίσκω.
Σε ένα διαφωνώ συμφωνώντας...στο ''πουτ@νες''.
Όσο και να αυτοδιαφημίζονται για το ποιόν τους, καλό είναι να μην τους το αναφέρουμε φόρα παρτίδα. Τους ''ανεβάζουμε'' κιόλας και το παίρνουν κ πάνω τους.....

Εικόνα savvas gridlock

Θα αναφερθούν όλα όσα λες. Γι'αυτό η συγκεκριμένη ανάρτηση έχει τίτλο ΜΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟ. Υπάρχει και δεύτερο και τρίτο κ.ο.κ.. Αν μάλιστα συνεχίσουμε τις ''υποψίες'' για τα τμήματα του λαγού, θα έχει και ΜΕΡΟΣ ΕΚΑΤΟΣΤΟ...