ΕΙΣΗΚΟΥΣΘΗΜΕΝ;;; (Οι προσ-ευχές και τα …αποδΕτήρια!)



Μπαίνοντας σήμερα(06-08) πουρνό-πουρνό μετά από αρκετές ημέρες στην ιστοσελίδα μας, ήταν από τις λίγες φορές που έπιασα τον εαυτό μου να συμπλέει τόσο με την γνώμη ενός άλλου. Αναφέρομαι στο άρθρο «Ζαρντίμ και Μεταγραφές». Σκέφθηκα λοιπόν αντί εκτενούς σχολίου από κάτω, με αφορμή τα όσα διάβασα, να βάλω την άποψή μου “πρώτη μούρη στο καβούρι” εστιάζοντας σε κάποια βασικά ζητήματα που με απασχολούν. Θέλω επίσης(για να τα λέμε κι όλα) να εκφράσω την ικανοποίησή μου μιας και παρακάτω ως φαίνεται, ίσως να μην αποτελούν ΜΟΝΟ δικές μου σκέψεις.
 
Συγκεκριμένα, αν πω ότι δεν χάρηκα με την παρακάτω είδηση από γνωστή εφημερίδα ερυθρόλευκης απόχρωσης την επομένη του φιλικού με την Βίλεμ ...θα πω ψέματα! ΛΕΤΕ ΝΑ ΕΙΣΗΚΟΥΣΘΗΜΕΝ;
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ''ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ'' 6-8-2012


 
Έχει μαλλίασει η γλώσσα μου -χωρίστρα την κάνω- εξηγώντας γιατί δεν με κόφτει και τόσο το αν ο Μασάδο τελικώς θα αποκτηθεί ή όχι. Και προφανώς δεν αναφέρομαι στους κλαψοπορνατζήδες του διαδικτύου. Σε εκείνους δηλαδή που στο άκουσμα της «Ρωσικής εμπλοκής» άρχιζαν να σκούζουν ότι δεν μπορούμε να κλείσουμε έναν παίκτη και πως ο χοντρός παντελονιάζει τα έσοδα! Εσχάτως συζητούσα με έναν καλό μου φίλο και σύγγαυρο, ο οποίος -χωρίς να γκρινιάζει- μου ανέλυε γιατί θα είναι κρίμα αν τελικώς χάσουμε αυτόν τον παίκτη. Το βασικό επιχείρημα ήταν πως ο Μασάδο είναι καλύτερος δημιουργικά και οργανωτικά και πιο ολοκληρωμένος από τον Φουστέρ. Και έτσι με αυτόν τον παίκτη δυναμώνουμε στην θέση του επιτελικού(ας τον πούμε). Μου παρουσίασε δε και σχήμα με τρεις-άλλους- στο κέντρο και τον Μασάδο έξω δεξιά, σε ρόλο αντί-Νταβίντ στην Ευρώπη. Και άιντε να δεχθώ εγώ πως όλα όσα παρατήρησε στο «προσωπιικό crash test» στέκουν. Το ερώτημα εν προκειμένω είναι άλλο: ΒΑΣΕΙ ΟΣΩΝ ΕΧΟΥΜΕ ΔΕΙ ΩΣ ΤΩΡΑ ...ΕΙΝΑΙ ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΓΚΗ, ΕΙΝΑΙ ΒΑΣΙΚΗ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΘΕΙ ΠΑΙΚΤΗΣ ΜΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ;; «Βεβαίως και ΟΧΙ!» Λέω εγώ!
 
Γιατί το ζητούμενο μας στην παρούσα φάση δεν είναι να έρθει ποδοσφαιριστής ο οποίος «θα κάνει όσα δεν κάνει ο Φουστέρ» ...άλλα ένας παίκτης που θα κάνει ΕΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΚΑΛΥΤΕΡΑ αυτά για το οποία ο Νταβίντ(ανεξαρτήτως θέσεως απ'την οποία ξεκινά το παιχνίδι) μας είναι χρήσιμος. Κι αυτά δεν είναι άλλα από την πίεση, την κίνηση χωρίς την μπάλα και την κάλυψη των χώρων. Μετρώντας τα κουκιά και αναλογιζόμενοι τις απώλειες των Ορμπάιθ-Μακούν, μοιράζοντας τους ρόλους διαπιστώνουμε πως η ομάδα πάσχει πρωτίστως ΣΤΗΝ ΑΝΑΣΧΕΣΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ.
 
Ο χαφ Μανιάτης αποτελεί περσινή επιλογή-ανακάλυψη του Ερνέστο. Στο σημείο αυτό αξίζει να θυμηθούμε πως σε όλα τα παιχνίδια που παρακολουθήσαμε τον Μανιάτη να κάνει παπάδες και να καθιερώνεται ως τέτοιος ...ΥΠΗΡΧΕ ΠΑΝΤΑ ΕΝΑ ΕΞΑΡΙ, είτε αυτό λεγόταν Ορμπάιθ είτε αυτό λεγόταν Μοντέστο. Επιπλεόν ο ...τρίτος της παρέας ήταν σχεδόν πάντοτε τουλάχιστον αξιοπρεπής ανασταλτικά, στην κάλυψη των χώρων(Μακούν, Κάνιο, Φουστέρ). Εκτιμώ λοιπόν πως θα είναι παρακινδυνευμένο του χρόνου να τοποθετήσουμε τον Μανιάτη σε έναν ρόλο που, Γκρέκο και Μασάδο(φερ ειπείν) παρόντων, θα βαρύνεται σχεδόν με την αποκλειστική ευθύνη της ανάσχεσης. Που εαν ο παίκτης δελαδής περάσει τον Μανιάτη, θα βρίσκεται φάτσα-κάρτα με τα στόπερ μας. Το ίδιο ακριβώς ισχύει και για τον Λιούμπο. Το παληκάρι έχει πάνω από δυο χρόνια να παίξει «μάχιμη μπάλα» και πολύ σωστά πράξαμε και τον προφυλάξαμε την σεζόν που μας πέρασε. Η δική μου προτεραιότητα όσον αφορά τον Φέισα στην προετοιμασία δεν ήταν τόσο να τον κρίνω αγωνιστικά, όσο να δω το πόσο υγιής είναι και το αν πονάει η όχι. Δεν είναι άμπαλος ...ανέτοιμος είναι κι αυτό είναι απολυτως λογικό. Ο παίκτης υπέφερε από παρόμοιο τραυματισμό με αυτόν του Καζαμπούμπου. Που στην ουσία του έκοψε την μπάλα από το ’04 και μετά. Για αυτό και αν τον εμπιστευθούμε ως καθαρό αμυντικό μέσο στις προσεχείς επίσημες υποχρεώσεις μας θα το βρούμε μπροστά μας. Πόλλώ δε μάλλον όταν τον καλό Φέισα τόσο στον Ολυμπιακό όσο και στην Παρτιζάν τον είδαμε -και πάλι- ΔΙΠΛΑ ΣΤΟ ΕΞΑΡΙ ...παρόντος του Πάμπλο και του ΠΕΤΡΟΒΙΤΣ αντιστοίχως. Κοινώς ο Φέισα βολεύεται όταν βρίσκεται με πόδια και κεφάλι ομπρός!
 
Ο οποίος Πέτροβιτς παρεμπιπτόντως φέρεται να έχει απασχολήσει τον Ολυμπιακό ως εξάρι, ασχέτως της απόκτησης άλλων χαφ.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ''ΓΑΥΡΟΣ'' 10-7-2012

 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ''ΓΑΥΡΟΣ'' 11-7-2012


 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ''ΓΑΥΡΟΣ'' 12-7-2012

 
Λέμε λοιπόν πως, λαμβάνοντας υπόψιν την αγωνιστική απραξία του, ο Φέισα πρέπει να προσεχθεί και να μην πέσει με το “καλημέρα” στα βαθιά. Αφενός γιατί δεν είμαστε σίγουροι ότι έχει τις αντοχές. Αφετέρου γιατί τυχόν στραβή θα είχε επιπτώσεις και στην ψυχολογία ενός παίκτη ...που στα καλά του θα μας είναι χρήσιμος.
 
Με δεδομένη λοιπόν την προχωρημένη ηλικία του ΠΑΙΚΤΑΡΑ Μοντέστο καταλήγουμε στο συμπέρασμα πως πριν απ’όλα στο κέντρο ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΝΑ ΕΞΑΡΙ. Το πως θα λέγεται δεν με πολυαφορά. Τον Τζαμάλ δεν τον ξέρω, δεν τον έχω παρακολουθήσει. Οι ψίθυροι όμως πως ο Ζαρντίμ το σκέφτεται για έναν ακόμα κόφτη, κατόπιν της μέχρι τώρα εικόνας μας στα φιλικά ...ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ πως ηχούν ευχάριστα στ’αυτιά μου.
 
Και πριν περάσω στον «δεύτερο άξονα» του κομματιού μου, θέλω να κάνω μια παρατήρηση ακόμα που προκύπτει από την περιήγησή μου στο διαδίκτυο και κυρίως στους ερυθρόλευκου ενδιαφέροντος ιστότοπους. Μα καλά, όλοι αυτοί οι μπουρδελιάρηδες που θίγεται η Ολυμπιακή τους αξιοπρέπεια στο ενδεχόμενο και μόνο να μη κλεισίματος του Μασάδο ή τέλος  πάντων βαρβάτου δεκαριού(που στο κάτω-κάτω συζητιέται) ή του κάθε Πατίτο ...δεν προβληματίζονται από το ενδεχόμενο μη απόκτησης άλλου στόπερ πλην του Κανού; Κι όχι τίποτα άλλο ...ΕΚΕΙ ΟΝΤΩΣ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΠΑΙΚΤΗ.  Για την απόκτηση ΔΥΟ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΚΕΝΤΡΙΚΩΝ ΑΜΥΝΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΝΟΣ  γιατί δεν μιλάνε όλοι αυτοί οι προπονηταί του κανα/πέος που το μυρίζουν το άθλημα; Τόσο γνώστες είναι; Μέχρι εκεί φθάνει η δήθεν γόνιμη κριτική των πορδιάρηδων; Προσωπικά, ομολογώ πως θα ανησυχήσω πολύ εαν κατόπιν του κλεισίματος Κανού μείνουν τα πράγματα ως έχουν στην άμυνά μας. Δεν είναι μόνο που και οι τυφλοί βλέπουν πως κανένα από τα τρία Ελληνόπουλα, πλην ίσως του Παπάζογλου, δεν έχουν προς το παρόν την οριμότητα και τις παραστάσεις να μας ξελασπώσουν στην Ευρώπη. Είναι που και ο Κανού δεν αποτελεί την περίπτωση του παίκτη, που θα εμπνεύσει σιγουριά ή θα καλύψει τις ατέλειες του νέου. Μιας και ο ίδιος(ασχέτως της ποιότητος που μπορεί να έχει) από πλευράς παραστάσεων «στραβάδι» και «νέωπας» είναι ακόμα. Η ερώτηση λοιπόν είναι απλή: «Θα εμπιστευόσασταν ντουέτο Κανού-Παπάζογλου στην αμύνα ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ;» Προσωπικά και αυτό το θεωρώ παρακινδυνευμένο! Ο δε Αβραάμ, την περίοδο που θα κρίνεται η πρόκρισή μας στους 16 του τσου-λου θα είναι είτε στο στάδιο της αποθεραπείας είτε υγιής μα ανέτοιμος στην καλύτερη περίπτωση. Να θυμίσω στο σημείο αυτό πως ο ίδιος ο Βαγγέλης Μαρινάκης, με την λήξη της αγωνιστικής περιόδου είχε κάνει λόγο για την απόκτηση ΕΝΟΣ αξιόλογου στόπερ ...με τον Αβραάμ υγιή και όντας αισιόδοξος πως οι συζητήσεις με τον Μέλμπεργκ θα είχαν θετική έκβαση.
 
Και πάμε ταχιά-ταχιά στο δεύτερο και μικρότερο σκέλος του κομματιού μου ... γύρω απ’ τα αποδετήρια, που λέει κι ο Μητσάρας. Aφορμή στάθηκε και πάλι η συζήτησίς μου με έναν πολύ καλό φίλο και σύγγαυρο, τον Αlex K. με τ’όνομα(και επιχειρηματία κλάσεως συν τοις άλλοις). Μου εξέφρασε λοιπόν την ανησυχία του πως ένας προπονητής νέος σαν τον Ζαρντίμ, 38 ετών περίπου, που προπονούσε μια ομάδα με εντελώς διαφορετικούς στόχους(που τώρα την προπονεί ο Τεσσέιρο) ίσως δεν τα καταφέρει να επιβληθεί σε μια ομάδα προσωπικοτήτων, σε μια ομάδα που οτιδήποτε πέραν της κορυφής είναι αποτυχία. Πως δεν έχει μάθει να διαχειρίζεται κρίσεις σε συνθήκες κορυφής και πως λόγω αυτού ενδέχεται να τα κάνει μούσκεμα. Το τελευταίο δε, για εμένα αποτελεί ένα εκ των δυο βασικότερων κριτηρίων προκειμένου να αξιολογήσω το πόσο καλά κρατάει ένας προπονητής τα αποδετήρια. Τον Ζαρντίμ δεν τον ξέρουμε σαν χαρακτήρα, μένει λοιπόν να τον μάθουμε βλέποντας την αντίδραση του, το πως θα επιβληθεί σε τυχόν δύσκολες καταστάσεις ή μανούρες ...σε κάθε λογής κρίση εαν και όποτε προκύψει.
 
Το δεύτερο κριτήριο δεν είναι άλλο από το να είσαι και να φαίνεσαι δίκαιος απέναντι στους παίκτες σου. Να καθίσταται σαφές δηλαδή ...το τι θέλεις και γιατί επιλέγεις αυτούς που επιλέγεις. Και σε αυτό το κομμάτι ο Ζαρντίμ μέχρι τώρα έχει πάρει πολύ καλό βαθμό. Πρώτον γιατί από την πρώτη μέρα παρουσίας του στον Ολυμπιακό φρόντισε να γνωρίζει επαρκώς τους παίκτες της ομάδος που αναλάμβανει και έδειξε  σε όλους τους τόνους πως τους πιστεύει. Αλήθεια τι πιο εύκολο για έναν προπονητή ξένο απ’το να έλθει σε ένα νέο περιβάλλον χωρις να πολυασχοληθεί και να πει «πρόεδρε με ξερεις με ειδες, τώρα πλήρωνε να μου φέρεις τους δικούς μου για να κάνω την ομάδα όπως την θέλω εγώ και να μπορέσω να δουλέψω». Καθ’όλη την διάρκεια της προετοιμασίας και των μέχρι τώρα φιλικών δοκίμασε πλειάδα -καθόλου τυχαίων- συνδιασμών, προκειμένου να βγάλει ακριβέστερα συμπεράσματα και προκειμένου όλοι οι παίκτες να πάρουν τις ευκαιρίες τους ...ώστε να δουν στην πράξη πού μπορούν και πού όχι. Ωστε κανείς, με την έναρξη των επίσημων υποχρεώσεων να πει πως παραγκωνίζεται χωρίς να τον έχουν δει. Έλεγε σε όλους τους τόνους δημοσίως πως εμπιστεύεται το υπάρχον υλικό και πως η ομάδα θα ανέβει κι άλλο με την ενσωμάτωση των διεθνών ...και φρόντιζε να συνδέει τις όποιες προσθήκες με τους περσινούς αποχωρήσαντες κι όχι με τους τυχόν ανεπαρκείς τωρινούς. Τέλος φάνηκε πως είναι αρκετά καλός στο να περνά την φιλοσοφία του στους παίκτες.  Είδαμε για παράδειγμα τον Τάτο, έναν παίκτη που παρ’ότι έπαιζε εντελώς διαφορετικά στην πρώην ομάδα του, παρ’ότι εξακολουθώ να πιστεύω πως έχει άπειρα καρβέλια μπροστά του για να μας πείσει ...έδειξε -έστω ελάχιστη- βελτίωση  από φιλικό σε φιλικό με αποκορύφωμα την καλή παρουσία του στο παιχνίδι με την Νιούκαστλ. 
 
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Το δεκάρι μπορεί να περιμένει. Φεεεεεεέτα! Ας αποκτηθεί ένας στόπερ ακόμα και ένας επιπλέον αμυντικός μέσος ...κι άσε τους άλλους Πρόεδρα να σκούζουν σαν τις εγκυμονούσες επειδή δεν έρχεται δεκάρι. Ασ’τους να κάνουν σαν τις χήρες στο κρεβάτι επειδή τους λείπει ο «ζογκλέρ» και ο «υδραυλικός».  Κάτι τέτοια όργια θέλουμε κι εμείς να βγαίνουν εν καιρώ κρίσεως να γελάμε με τα χάλια τους και να γουστάρουμε. 


DRAZA
 
Υ.Γ: Σύγγαυρε Σάββα πέραν της χαρμάνας σου με Θρύλο και Καραϊσκο, που την μοιραζόμαστε άλλωστε ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΑ ΠΩΣ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΣΥ ΘΑ ΤΗΝ ΠΑΡΕΙΣ ΤΗΝ ΔΟΣΗ ΣΟΥ …έπρεπε ρε ψυχοβγάλτη άνθρωπε να αναφερθείς ΚΑΙ ΣΤΑ ΣΟΥΒΛΑΚΙΑ; Σεβάσου τους ξενιτεμένους …δηλαδή με τον πόνο μας παίζεις; Παρεμπιπτόντως το Σουβλιστό Πορτοκάλι λέει; Δέν έχω φάει σουβλάκια στο γήπεδο τόσα χρόνια ΠΟΤΕ …από την μέρα που δοκίμασα Δροσοπηγή και ξενέρωσα αγρίως! Κρέας πολύ μέτριο. Η sauce μετριότατη, τζατζίκι ...του πέους, τα λαχανικά μπούζι και η πίττα πολύ λιγδωμένη! Σημειώθηκε πρόοδος στην σουβλασερί του γηπέδου με Μαρινάκη πρόεδρα;

Σχόλια

Εικόνα sada

tha simfwnisw oti i omada exei amesi anagki apo kofti..kaka ta psemata epeidi to epipedo exei ginei tis plakas exeis na paikseis 7-8 mats oli tin xronia varia varia stin ellada..kai anaferomai sta mesa eksw me vazelo,mesa eksw me paok,eksw me atromito,eksw me tripoli, kai kana 2 akoma ektos edras(ante na kanw kai xari stin aek)
me vasi autin tin logiki xreiazesai ena aksiopisto amintiko xaf kai ena metrio apo pisw..o maniatis apodeixtike persi iniesta alla poios mou leei oti kai fetos tha nai idia klasi kai to idio aksiopistos me tis idies antoxes otan malista exei kai euro stin plati tou,kai otan paizei se mia thesi pou eleipsis allou xreiazesai pneumonia tzortzevic gia na antapekseltheis..kai ante pes kai o maniatis sou kanei tin douleia auti evrwpi mono me auton dn pas..giati tha nai to kentro kefalotiri kai tha thimizei tin propersini omada otan evriske brosta tis ena doulemeno kentro pou ksexarvalwnotane..to allo paradosko einai oti exoume tato,feisa,fuster,masado(an erthei),greco pentes sxedon omoious paixtes..

Εικόνα DRAZA

Και στόπερ θέλουμε, όχι ένα ΔΥΟ ΑΚΟΜΑ! Μην ξεχνιόμαστε συναγωνιστά...

Εικόνα Mhtsaras

Έτσα ρε Ντράζε !Να παγαίνεις στη κσεθυμάστρα και να βγάνεις την Άρτα και τα Γιάννενα λέμε !Να σε παγαίνει αίμα !Να θωράς τη λεκάνη και να μπανίζεις μέσα τα σκώτια σου !Ευτούνο είναι το σουλάκιον ρε ;
Α ρε Άνω Πατήσα τι σουβλάκιον δεμιουργάς...Γιατί άλλο να στο τελίγει το γλυκό μωράκι να φοράει και γαντάκια μνιας χερουργεκιάς χρήσεως, κι ας έχει πιάσει το μπάτο του πριν !Δεν έχω προμπλέμνια τέτοια εγώ με το μπάτο των μωρώνε...πεστέβω να τόχετε αντιλεφτεί ευτούτο...Έχω πάει φαντάρος...Αλλά άμα ο αλλονός έχει κσύσει όρχεις και μπαλάκια μαζί αλλά και κανα μπάτο από τη φαγούρα των ζοχάδων του ,μόνο που το σκέφτομαι με πγιάνει σύγκρυος ιδρώτας....
Άσε ρε μ@λάκα...μεν μου φκιάνεις σουβλάκι...φέρε ένα φυσικόν χυμόν...από μερμηγκόζουμο περικαλώ...Σίγουρα πράματα...

Εικόνα DRAZA

Eπειδής τα Άνω Πατήσια είναι "μια Ηρακλείου" υπόθεπσις από εκεί που μένω και πάγαινα τακτικώς λόω του ότι είχα γκαργιακό φίλο και συμφοιτητή πρέπει να πω ότι κι εκεί έχει δγιο σουβλασερίες τοπ. Μνια κεντρικιά μνια απόκεντρη. Βέβαια ουδέποτες επέτυχα μωρό να τελίγει ...λίγο το κακό! Εαν υπάρχει ρετζιμασινιστής από Άνω Πατήσια μπορεί να το λαλήσει ως πχιο αρμοδεος και να με δικαιώσει.

"άμα ο αλλονός έχει κσύσει όρχεις και μπαλάκια μαζί" 24 και κατι έτη νόμιζα πως μπαλάκια και όρχεις είναι το ίδγιο πράμα ...φχαριστό που μου άνοιξες τα μάτια μέγιστε! Χαίρομαι που αυτη μου η παρανόησις δεν είχε συνέπχιες στην σεξουαλικιά μου ζωή!

υ.γ: Δεν κατονομάζω προς το παρόν σουβλασερίες γιατί αμά παγαίνουν ούλοι εκεί ενδέχεται η πχιότης να πέσει!

Εικόνα savvas gridlock

Kοίτα, τώρα νηστεύουμε και δεν έχει βλακιασού. Μετά το 15αύγουστο, α χωθούμε με μανία. Σουβλιστό είναι αρκετά καλό, αλλά μέχρι εκεί. Στο γήπεδο αν δεν φας κρεατικό γενικά δεν έχει αξία να πας, οπόταν με αυτά τα στάνταρ μια χαρά είναι. Στηράμε έτσι και την ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ ΑΕ, α γεμίζουν οι τσέπες του εκάστοτε πρόεδρα, ως γνήσιοι υπάλληλοι που είμαστε. Και πολύ καθαρό γενικά το Σουβλιστό. Εδώ χάνει λίγο, η λίγδα στο σερβίρισμα δίνει αξία στο κρέας. Η Δροσοπηγή στον Καραίσκο ήτο μεγάλη μούφα, αλλά η Δροσοπηγάρα στην Πασαλιμανάρα υπήρξε περίπτωσις μεγάλου σουβλατζίδικου. Βέβαια, αν συγκρίνεις με Κρετά και Καράμπαμπα, άσ'το καλύτερα, γιατί εκεί μιλάμε για άλλο επίπεδο. Αν πιάσουμε και τον ΤΙΤΑΝΑ τον Αβράμη, που μπροστά του όλοι υποχωρούν, τότε ναι, είναι μούφα όλα τα σουβλάκια της γης μπροστά του. Μάθε α τρως σουβλάκια από τα Πειραιωτάκια ρε κορόιδοοοο...

Εικόνα DRAZA

Σχεδόν ποτές δεν τρώω ...θα'θελα όμως. Έχω όλη την καλή διάθεση και την ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ Α.Ε να στηρίξω και εννοείται θέλω να κονομάει και ο πρόεδρας. Ο συγκεκριμένος πρόεδρας όμως περίμενα να επιληφθεί του ζητήματος. ΟΚ δεν μπορεί να τρέχει για όλα. Αλλά επειδή είναι κι αυτός καλοφαγάς περίμενα να δείξει μια ευαισθησία παραπάνω. Τέλος πάντων εγώ το σουβλάκι και γενικώς τα φαγητά που μου αρέσουν τα έχω ψηλά. Εαν κάπου τα "βαθμολογώ χαμηλά" ...δεν τα πλησιάζω! Ας ψοφήσω από την πείνα! Μα καλά, τι διαφορά μπορεί να έχει μια Δροσοπηγή από την άλλη, αφού μιλάμε για μαγαζί φρατζάιζε, που'θα λεγε και ο Μητσάρας. Ίδιο προϊόν ...μόνο η περιοχή αλλάζει. Όσον αφορά τα άλλα που λες: ΚΡΕΤΑΣ=RESPECT, KAΡΑΜΠΑΜΠΑΣ ...επίσης αλλά άλλη φάση. Αν εννοείς τον Aβραάμ πλησίον του Σεντ Νιόνιου νταααξ πιο πολύ ποσότητα, υπάρχουν ανώτερα. Μην ξεχνάς πως έφαγες στην περιοχή μου κατόπιν συστάσεως του γράφοντος ...και υπέβαλες τα σέβη σου έτσα;

Εικόνα savvas gridlock

Ο πρόεδρας δεν τρώει σουβλάκια ρε, μόνο ψαρικά. Η Δροσοπηγάρα στην Μπασαλιμανάρα υπήρξε μοναδική περίπτωση. Φυσικά σε όλα τα φραντσάζια υπάρχουν και διαφορές, ανάλογα το κατάστημα ανεβοκατεβαίνει η ποιότητα. Ο Κρετάς έχει χαλάσει πάρα πολύ. Ο Αβράμης ήταν, είναι και θα παραμείνει ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ. Φυσικά τη μποσότητα α κοιτάξεις ρε, τι α κοιτάξεις? Ποιότητα? Τι ποιότητα, αυτά τα κοιτάνε οι πούστηδοι οι βάζελοι οι Αθηναίοι. Το πρώτο πράμα που μετράει στο φαί, είναι να χορταίνεις με λίγα γκαφρά. Όλα στο στομάχι καταλήγουνε. Μάθε μπαλίτσα λέμε... Καλοί είστε κι εσείς, εκεί στις ''λαικές γειτονιές'' που μεγάλωσες, αλλά έρχεστε ΠΟΛΥ μετά. Κυνηγάτε Γιουρόπα, ενώ εδώ μιλάμε για Τσου Λου.

Εικόνα DRAZA

Ε τότε πηγαίνεις και τρως ένα βρώμικο κανονικό. Εμένα με βολεύει ΤΟ ΓΝΩΣΤΟ στην Xαμο όταν επιστρέφω από το γήπεδο. Και μου το σύστησε ο φίλος Αλεξ Κ. που λέω παραπάνω. Πρόσεξε ...σπιτική μαγιονέζα φτιάχνει ο Θεός ο καντινιέρης. ΚΑΙ ΓΚΟΥΡΜΕ ΚΑΙ ΒΡΩΜΙΑ! Μην μου λες για Αθήναι και ζέλες και Κολωνάκια. Εγώ δεν πααίνω σε ετούτα τα στέκια, για σουβλάκι αντρικό μιλάμε! Αλλά έχει παρατηρηθεί πως το σουβλάκι το σπεσιαλ συνήθως δεν είναι τέρμα γκουμουτσοειδές. Ουκ εν το πολλώ το ευ!
Ποιο Γιουρόπα τώρα ... πολυτροπαιούχο σουβλατζήδικο είναι το δικό μας και δεν είναι το μόνο απ'αυτά που έχω δίπλα! Να πω και ένα τελευταίο περί πίττας και λιγδας ...το κρέας ας έχει το λίπος όλο που πρέπει, η πίττα όμως πρέπει να είναι τόσο όσο. Ο σκόπος της άλλωστε είναι ως ψωμί να ισορροπεί το λίπος από τα κρέατα και να απορροφά τα ζουμιά από το κρέας και τα ντοματοκρέμμυδα. Εαν είναι η πιττά σφουγγάρι μες στην λαδίλα και λιγώνεσαι και δεν καταλαβαίνεις γεύση τι να το κάνεις(ρητορικό);
Μου φαίνεται πρέπει να γράψω κομμάτι και για φαϊ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΗΣ ΦΟΛΑΣ!

Εικόνα savvas gridlock

Ε φυσικά θα είναι η πίτα μες στα λάδια ρε. Αν δεν έχει ένα κιλό λάδι και έναν τόνο μπαχάρια, τι σουβλάκι είναι αυτό? Σιγά μην μετράμε και αναλογίες με διηθητικά φίλτρα. Όξω γαμώ τα ΒΠ. Πιάνει το τσακάλι ΑΥΣΤΗΡΑ ΜΕ ΓΥΜΝΟ ΧΕΡΙ τα συμπαρομαρτούντα, αφού πριν έχει ξύσει περήφανα τα παπάρια του και φορτώνει τα υλικά. Το τουμπανιάζει, τρως ένα και σκας και σου λέει μετά ''2 ευρά πιάσε, ο επόμενος λέμε''. Αυτό είναι σουβλάκι πειραιώτικο. Αλλιώς, τράβα στην Σκουφά που είναι με τα γάντια και τις λεπτές φωνούλες ''ορίστε κύριε'', κι έτσι. Μέχρι και το σουβλάκι το ευνουχίσανε γαμώ την Αθήνα τους οι παλιόπουστοι...

Εικόνα DRAZA

Μάλιστα! Με γυμνό χέρι αφού έχει ξύσει τους όρχεις του και καμιά μασχάλη. Και από ότι διαβάζω με το ίδιο γυμνό χέρι θα πιάνει και τα λεφτά. Ε το αποτέλεσμα γνωστό ...ή που θα πας τουαλέτα και τα βγάλεις τον (στην κυριολεξία)Ματωμένο Γάμο του Λορκα ...ή που μετά τις εξετάσεις που θα κάνεις, θα αποκτήσεις παρατσούκλι "ο Ηπατίδιδας" στην γειτονιά σου. Μπορεί βέβαια να σε φωνάζουνε και Άρη ...από το "συφιλιάρη"!

Εικόνα Mhtsaras

Καλά...Παπαργιές λαλούμε τώρα μου φαίνεται...Αλλά τι να του πεις ; α ;Μικρό παιδί είναι.Να το δείρεις ;Θα κλαίει....να το γ@μήσεις ;Θα θέλει κι άλλο....Γ@μα το να πάει στο διάλο ντε...
Τάδε έφη η θεία μου η....Έφη η νταλικιέρισα...
Και για να μαθαίνετε βρε κακόμερα πτενά η Δροσοπεγάρα ήτονε εκειδά από τότενες που ο Μήτσος πάγαινε σχολιό στην Αφεντούλη...Γεμνάσεο και Λύκεο...Το γνωστόν σε ούλους 2ο Αρρένων του Περαία...
Κι αφού εσκάγαμαν στο πιτοσούβλακο και πίναμε και κανα ούζο(καθότι με το ούζο τρώνε ψαρικά μόνο οι ορεινοί των προαστέωνε)παγαίναμε εκειδά στο ΕΛΛΑΣ ή στου Σιδέρη για μπιλιάρδο και καταφέρναμαν από τη σούρα μας να βγάνουμε όκσω από τη παικτικιά ντραπεζαρία και τις τρεις μπίλιες στο τρίμπαλον !Μετά από δάφτο παγαίναμε σπίτι για διάβαζμα !Ε τι θα γενεί δελαδίς ; α ;Αφού είχομεν και εκσετάσεις...Και δγιαβάζαμεν τα τρίκορφα αφηγήματα του Κώστα του Νυχτερίδη...''Πώς να γ@μάτε με ανεμοθύελλα''...ωραία ήτονε...
Λεπόν...όπως λαλούνε και οι φανατεκοί Γαύρουλες ο Αφρατάκης τα πανταλονιάζει τελικώς...Δε ντο δγιάβασα μόνο στη ντελεόρασις αλλά το είδα και στο ράδιο και το αφουγκράστεκα και στις φυλλάδες !Των οποίων φυλλάδωνε, πρέπει να σας είπω, ότι είμαι ένθερμος υποστεριχτής και ΠΑΝΤΑ τους το ακουμπάω...το ενδιαφέρον μου...
Άμα είναι να παίκσει και φέτος ο Φουστέρης μετά από τον ντραβματεβμό του που τονε έχει αφήκει όκσω μνια ολάκερη ζωή, εγώ λαλώ να πάρουμε καναδυό παίχτουρες ετοιματζίδικους στη θέσις του για να μεν παίκσει ποτές !
Ο χαλκέντερας του Σάββα είναι λίρα κατό !Τι να λαλούμε τώρα ; α ;
Όσον αφοράει για τα σεντερμπάκια νομίζω ότι θάπρεπε να πάρουμε κι άλλον !Πρώτον για να μεν πανταλονιάζει τα ριάλια ο Φουσκοτάκης...δέφτερον γιατί έχουμε πολλά ματσάκια φέτος κι έρχονται τραβματεβμοί εκεί κοντά στου αι Βασιλιού...τρίτον Σιόβας και Μανώλας είναι ''περίεργοι'' τεπάδες ακόμα...είναι ικανοί για το καλύτερον και το χερότερον...Αλλά με μνια προυπόθεσις έτσα ;Τα σεντερμπάκια που θάρθουνε νάναι έμπειρα και καραμπουζουκλήδες !Όχι τσέρκουλα και ρούφες της παραλίας...
Καλά ε ;
Έχασα πάσα ιδέαν περί περαιώτικου ''βρώμεκου''...
Με πήγε ένα θεληκό από τα Άνω Πατήσα σ' ένα βρωμικάδεκο εκεί στα μέρη της...
Ρε τι γάντια είχε το γκομενάκι που τόφκιανε, ρε τι σως με λακέρδα, ρε τι κομμάτια μήλο στη μπίτα, κάτιτις Σαβινιόν ντε μποφέ έβανε μέσα...το κρομμύδι πσελοκομμένο, η πεπεργιά τουρμπάτη, η ντομάτα πσιλοσωσαρεσμένη, γιουρτόσκορδο εκσαντρίκ με πσιλούλα μερουδιά αλαφριά να μεν βρωμείς μου είπε η γκομενίτσα...Μου το τύλικσε ωσάν κουραδόχαρτον....με περίσσια χάριν...κι όντα μου τόδωκε στο χέρι να το τσακίσω κι έφαγα τη μπρώτη δαγκωματιά τρελάθεκα λαλούμε !Με ρωτάει η μπινίσω πίσω από το μπάγκο...''Πώς σας φαινεται ;''Απάντεπσις Μήτσου..'Απιστέφτεμπολ'' !!!Μόνο που τηνε ρώτεπσα...Τι έφκιασες τώρα ;Και μου απαντάει ''μα...σουβλάκιον'' !
Α,καλά της λαλώ...
Καταλάβατε ρε κάφρουλες ;
Προχωράει ο κοζμάκης ρε !!!Ακόμα στα σουβλάκια του Καράμπαμπου είστε ρε ;
Παρεπιφτόντως εκεί έτρωγε σουβλάκιον και ο γέρος μου όνταν ήτονε παιδί...

Εικόνα DRAZA

Χαίρομαι που συμφώνεψες μαζί μου στα αγωνιστικά. Αρά ως φαίνεται σε ευτούνο το θέμα δεν έχουμε πολλά ίνα είπωμεν.
Βρωμεκάδικο άξιο λόου στα Άνω Πατήσα δεν ξέβρω. Δεν μπορώ να τοποθετηθώ άρα. Αλλά το γιαουρτόσκορδο το εκσαντρίκ είναι λίγο σόφτικο. Νομίζω;
Αμά "μικρό παιδί" αποκάλεσες εμένα βγάνει νόημα. Αν πάγαινε για τον Σάββα κάμνεις λάθος. Από τις περιγραφές που έκαμες για την Γιουγκία 89-90, αν τότε ήσουνες 20βάλε λέμε, τώρα σε κόβω για αρχές-μέσα πέμπτης δεκαετίας ...φορτυβάλε δηλαδής. Μνια δεκαετία στο νερό σου ρίχνει ο Γκριλόκης, μην παραπλανεύεσαι επειδής δεν μπορείς να δεις τα ασπρα μαλλιά του! Να μην ανοίξω πληγές και για το ποιος γραφίστας ευθύνεται για την αλλαγή των στοιχείων της ταυτότητός του έτσα; Με πχιάνεις. Κυκλοφοράει δε φήμη πως με μπλούζα πανεπιστημίου της Iγκλιτέρας γυρνάει και παριστάνει το τζόβενο ...τον φοιτητή. Μεγάλο έγκλημα!

Εικόνα Mhtsaras

Έτσααααααααααααααα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Να ντα λαλούμε ευτούνα έτσα ;
Να γνωράμε τι κάμει και πόσο είναι ο καθείς !
Γιατί κάτιτις παλιοζουλάπγια μας το παίζωνε και μπουμπούκια και είναι σαπάκια καθωσπρέπει !
Άμα άφενε και ολίγον τι μαλλάκι μακριό θάτανε και γαμώ τους χίπες στη δεκαετία των σίξτιδων...
Μνια χαρά του τα λαλείς του παλιόβλαχου που μας το παίζει και μπεμπέκος...Να του φυσήκσω τα ντουμάνια να τονε πιάσει κοκκίτης το μπέμπη...που λαλεί κι ο Χατζεχρήστος !
Το μικρά παιδγιά πάει στο ότι σιγουρικά ,λαλούμε τώρα,είστε μικρότεροι απεμέ κι όπως και νάχει πολλά δε μπρολάβατε !όπως το ότι το μουτζό κατάντεπσε καράφλας...Κάποτες και δάφτο είχε μαλλί....σα γκι εμάς ένα πράμα...

Εικόνα DRAZA

Δεν αποκρίνεται το νιάτο Μητσάρα ...βέβαια, τι να πέι! Να μιλήσει για τα χάλια του; ΤΖΟΟΟΟΟΟΟΟΒΕΕΕΕΕΕΕΝΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟ

Εικόνα savvas gridlock

Σας αφήνω να χαρείτε ρε κορόιδα, γιατί αν απαντήσω θα γελάσουν και τα τσιμέντα...

Εικόνα DRAZA

02:10 | 10-08-2012 από savvas gridlock
Σας αφήνω να χαρείτε ρε κορόιδα, γιατί αν απαντήσω θα γελάσουν και τα τσιμέντα... μιας και ξέχασα τι ήθελα να πω. AΣ ΟΨΕΤΑΙ ΤΟ ΑΧΝΑΪΜΕΡ!(που λέει και ο τιτανομέγιστος βαζελοξεσκιστής Τάκαρος)

Ε μα έτσι είναι ...ου γαρ έρχεται μόνον!!