NEOΓΑΥΡΟΙ ΚΑΙ ''ΟΠΑΔΙΚΗ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ''



Διαβάζω την παρακάτω είδηση, τώρα που ο κόσμος μας είναι σε κατάσταση ευφορίας, επειδή ''τα έσκασε ο πρόεδρος, θα πάμε αεροδρόμιο και φέτος μου φαίνεται''.
 
38.000 άνθρωποι μαζεύτηκαν να δουν ένα ματς του Λιγκ Καπ, ενώ η ομάδα τους βρίσκεται πια στη Δ' Εθνική. Δεν μιλάμε για μια χώρα των 60 και 70 εκ. κατοίκων, οπότε να πει κανείς ''έλα μωρέ, έχει πληθυσμιακά πάρα πολύ λαό από πίσω της εκ των πραγμάτων για να μαζέψει στο χαλαρό μια 40άρα''. Για την Σκοτία των 5 εκ. κατοίκων μιλάμε, του μισού πληθυσμού της Ελλάδας. Αναπόφευκτα, το μυαλό πάει μόνο του ένα βήμα παρακάτω. Έστω ότι σπάει ο διάολος το ποδάρι του και κάποια στιγμή στο μέλλον βρισκόμαστε εμείς στη θέση των Ρέιντζερς. Είναι παράλογη η σκέψη? Μήπως η Γιουνάιτεντ και η Λίβερπουλ στην Αγγλία, η Γιουβέντους στην Ιταλία, η Μαρσέιγ στη Γαλλία, η Ρίβερ στην Αργεντινή, είναι μικρότερα μεγέθη για τις χώρες τους από ότι ο Θρύλος στην Ελλάδα? Αυτές δεν έχουν πέσει από την Α' Εθνική? Μπορεί να συμβεί αυτό, δεν είναι κάτι ακραίο. Ας πούμε λοιπόν πως για οικονομικούς ή άλλους λόγους, πέφτουμε κατηγορία. Τότε, τι γίνεται? Ποια θα είναι η συμπεριφορά του κόσμου μας?
 
Πρώτη αντίδραση, ''ο κόσμος του Ολυμπιακού είναι τεράστιος φίλε, μια ζωή από κοντά στην ομάδα. Δεν θυμάσαι τι γινόταν στα πέτρινα?''. Θυμάμαι τα πέτρινα και σε λίγο καιρό θα τα θυμηθούμε κι από εδώ μέσα όλοι μαζί αναλυτικότατα. Μήπως όμως τώρα έχουμε ξεφύγει από αυτά τα σκηνικά? Μήπως έχει αλλάξει η νοοτροπία μεγάλου τμήματος του κόσμου μας? Στηρίζει ο κόσμος μας την ομάδα όπως παλιά? Ας δούμε κάποια χαρακτηριστικά, πρόσφατα παραδείγματα.
 
Σεζόν 2009-10, προτελευταία αγωνιστική play off, 16 Μαίου 2010, ματς Ολυμπιακός-Άρης. Εισιτήρια 7.088. Η ομάδα δεν διεκδικούσε τίτλο, είχε χάσει και την πρόκριση στο Τσάμπιονς Λιγκ, οι βάζελοι είχαν κάνει νταμπλ, πηγαίναμε ολοταχώς για την τελευταία θέση σε αυτήν τη μίνι διοργάνωση και ο κόσμος του Ολυμπιακού, στήριξε. ''Τίγκα'' το γήπεδο... Να πάμε μήπως στις 14.217 εισιτήρια με τον Άρη, πάλι, τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου? Στις 15.969 εισιτήρια με τον ΠΑΣ Γιάννινα στην 26η αγωνιστική? Στην κατακόρυφη πτώση του γενικού μέσου όρου εισιτηρίων για εκείνη την χρονιά, που κατέβηκε από τις 20.000? Πού οφείλεται αυτό? Στη μία και μοναδική χρονιά που κάποιος άλλος φαινόταν κάπως καλύτερος από εμάς αγωνιστικά και η ομάδα ήθελε στήριξη, που ο Κόκκαλης αν θέλετε είχε κάνει λάθη, ακόμη και όταν όλα είχαν χαθεί, εμείς τι κάναμε? Την παρείχαμε αυτήν την στήριξη? Μήπως αναρωτιόμασταν ''πού είναι ο Φερναντίνιο και το αριστερό χαφ, Σωκράτη? Πού είναι ο Κάλστρομ και ο Νενέ?''. Λεπτομέρεια: 2 μήνες μετά το τέλος του πρωταθλήματος, το νούμερο αυτών που βρέθηκαν στο Καραισκάκη για να δουν το ματς με τον Άρη, όταν όλα είχαν χαθεί, ήταν σχεδόν το ίδιο με αυτό των οπαδών μας που πήγαν Σπάτα να υποδεχτούν το Ριέρα...
 
Σεζόν 2011-12, ο γενικός μέσος όρος εισιτηρίων πέφτει σε σχέση με τη σεζόν 2010-11 κατά 4.000 κομμάτια περίπου. Γιατί? ''Πού είναι ο παικταράς που μας έταξες, Μαρινάκη? Κοροιδεύεις? Μήπως τρως τα λεφτά της Ευρώπης? Γκατούζο και Ντέκο μας έταζες πριν μπεις στον Θρύλο''. Γιατί την προηγούμενη χρονιά, που δεν είχαμε καν Ευρώπη, υπήρχε υψηλότερος μέσος όρος? ''Τότε πιστεύαμε πως θα έρθουν παικταράδες φίλε, είχαμε προοπτική και ανοδική τροχιά. Κοροιδεύαμε και τους βάζελους το καλοκαίρι, όλα καλά. Τώρα τι να πάμε να δούμε?''. Θα πει κανείς ''φίλε, η κρίση έχει γονατίσει τον κόσμο και οι άνθρωποι που έχουν να δώσουν λεφτά για εισιτήριο σε παιχνίδια με μικρές ομάδες, ειδικά, ολοένα και μειώνονται''. Σωστό είναι αυτό, αλλά να πάμε πιο πίσω? Σεζόν 2006-07, έχουμε πτώση στο γενικό μέσο όρο των εισιτηρίων του πρωταθλήματος κατά 4100 κομμάτια, σε σχέση με την αμέσως προηγούμενη. Στο Τσάμπιονς Λιγκ, όμως, ο αντίστοιχος μέσος όρος είναι στις 31.120 κομμάτια, συγκριτικά με τις 22.412 του πρωταθλήματος. Υπήρχε κρίση τότε? Μήπως εκείνο το καλοκαίρι είχαμε τα ''πάρε ρε Κόκκαλη αμυντικό χαφ που έφυγε ο Τουρέ. Πάρε το Σέζαρ από το Μεξικό, μας γκάστρωσες''? Μήπως το προηγούμενο καλοκαίρι είχαμε μεταγραφές Κωνσταντίνου-Καψή-Τουρέ, που τραβήξανε τον κόσμο και κάπως τον ικανοποίησαν, ενώ το καλοκαίρι του 2006 υπήρχε γενικευμένη δυσαρέσκεια? Να πάμε και πιο πίσω? Αξίζει?
 
''Πού θες να καταλήξεις, φίλε? Ο κόσμος του Ολυμπιακού δεν στηρίζει την ομάδα όπως παλιά? Αν δηλαδή πέφταμε κατηγορία, πολλοί δικοί μας θα εγκατέλειπαν την ομάδα? Αυτό είναι το ζουμί των όσων λες?''. Το τι ακριβώς θα γινότανε, αν ποτέ υποβιβαζόμασταν, δεν το ξέρω και μακάρι να μην φτάσουμε ποτέ σε αυτό το σημείο για να το μάθω. Πολύ φοβάμαι όμως πως η απάντηση στα παραπάνω ερωτήματα είναι ναι. Ένα πολύ μεγάλο κομμάτι του κόσμου μας, έχει μεταβληθεί σε πανηγυρτζήδες ολκής. Κάναμε καλές μεταγραφές? ''Προεδράρα μου, τι τους έκανες. Θα τους τελειώσουμε φέτος''. Δεν κάνουμε μεταγραφές, αργούμε ή παίρνουμε παίκτες που κάποιοι δεν πολυγουστάρουν? ''Εγώ γήπεδο δεν πατάω φίλε. Ας πάνε τα πρόβατα. Δεν θα με κοροιδεύεις Μαρινάκη-Κόκκαλη. Φέρε παίκτες''. Από το ''μόνος του θα είναι ο Μαρινάκης φίλε φέτος στο γήπεδο, ειδικά με αυτές τις τιμές'', μέσα σε μία μέρα, με τις μεταγραφές Μασάδο-Σκιλασί να επίκεινται, περάσαμε στα ''θα τους τρελάνουμε όλους, πάμε για διαρκείας μάγκες''. Τρέλα, παρορμητικότητα, ''γαυρίλα'', όπως θα λέγανε κάποιοι? Μπα, δεν θα πάρω, ευχαριστώ...
 
''Είναι κακό αυτό? Λάθος την παίρνεις τη δουλειά φίλε. Βλέπουμε κάτι στραβό να γίνεται, να μην μιλήσουμε? Την πάπια να κάνουμε? Το καλό της ομάδας θέλουμε''. Εγώ δεν θα πω σε κάποιον το τι είναι καλό και τι όχι. Εγώ θα πω το πώς βλέπω εγώ τη δουλειά ως προς το τι είναι οπαδός.
 
ΟΠΑΔΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ αυτός που φωνάζει στο γήπεδο, συμμετέχει και οργανώνει coreo, την ψάχνει με πεσίματα και γενικώς εξωγηπεδικά ή ψάχνεται για ''να κάνουμε την καλύτερη κερκίδα σε παλμό και φωνή που υπάρχει''. Ένας που ξηγιέται στο έτσι, ναι, μπορεί να είναι οπαδός, αλλά αυτά δεν είναι τα βασικά για να θεωρηθεί κάποιος οπαδός.
 
ΟΠΑΔΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ αυτός που γκρινιάζει για μεταγραφές, επειδή ''έτσι θα γίνουμε καλύτεροι''. Γκρινιάζοντας στο ίντερνετ και στα ραδιόφωνα, εκεί που ο καθένας ακούει το τι λένε οι άλλοι, δεν βοηθάς την ομάδα. Μόνο πάτημα σε αντιολυμπιακούς να κοροιδεύουν δίνεις. Ένας που ξηγιέται έτσι, ίσως είναι οπαδός, αλλά δεν είναι κάτι το βασικό, το στοιχειώδες αυτό το πράγμα που επιδεικνύει, ώστε να τον πεις οπαδό.
 
Τότε, ποιος είναι οπαδός? Αυτός που ψάχνει να κάνει καλύτερη την ομάδα από τη δική του, απειροστή στο σύνολο της απαιτούμενης προσπάθειας για να επιτευχθεί ο στόχος, σκοπιά. Πώς το πετυχαίνεις στην πράξη αυτό το πράγμα? Πρώτα και κύρια, με το ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ. Σε χαλάσανε οι μεταγραφές που δεν έγιναν? Σε χαλάει η ''έλλειψη προοπτικής στην ομάδα''? Νιώθεις πως ο χ,ψ ιδιοκτήτης ''φρενάρει την ομάδα'', κάτι που ακούμε τα τελευταία 10 χρόνια σερί? Δύο δρόμους έχεις μπροστά σου. Είτε επιλέγεις να απέχεις, επειδή ''εγώ δεν τρώω κουτόχορτο φίλε, δεν θα με δουλεύει ο πρόεδρος, πέτα κι εσύ την τσίμπλα από τα μάτια'', ή ''με τέτοιες τιμές εγώ δεν πατάω στο γήπεδο'', ή ''τι να πάω να δω ρε φίλε, το μεγαθήριο του Λεβαδειακού και της Κέρκυρας? Άσε τώρα''. Είτε επιλέγεις να μείνεις πιστός. Γούστο σου και καπέλο σου το τι θα κάνεις, αλλά όπως με μεγάλη ευκολία κρίνεις τους άλλους από τις επιλογές τους, έτσι κρίνεσαι κι εσύ από τις αντίστοιχες δικές σου. Εν προκειμένω, ακολουθείς τον πρώτο δρόμο? Είσαι ΝΕΟΓΑΥΡΟΣ. ''Φίλε, 50 χρονών είμαι. Για'μένα πάει το νεο, μπροστά από το γαύρος, που λες? Πρόσεχε πως μιλάς''. Είτε είσαι 50 χρονών, είτε 70, είτε 20, η νοοτροπία σου είναι καλομαθημένου  ολυμπιακάρα, που το μόνο που τον νοιάζει είναι ''να δικαιώνεται'', νομίζοντας πως ξέρει έστω και τα βασικά από αθλητισμό. Το ότι ζούσες στα πέτρινα, δεν σημαίνει πως ήσουν εκεί στα πέτρινα. Άλλο το ''ήμουν 30 χρονών τότε'' και άλλο το ''ήμουν κοντά στην ομάδα τότε''. Αν ήσουν πραγματικά στο γήπεδο, συστηματικά και όχι μια στο τόσο, θα θυμόσουν ένα ολόκληρο πέταλο να πάλλεται με το
 
ΘΡΥΛΕ ΓΑΜΗΣΟΥ ΜΙΑ ΖΩΗ ΜΑΖΙ ΣΟΥ 
 
μετά από μια ισοπαλία-μαχαιριά με ένα ακόμη καφενείο. Βρισίδια στην ομάδα? Ναι. Κυνηγητά στους παίκτες? Ναι. Βρισίδια και μπινελίκια προς τη διοίκηση? Ναι. Καρκινιάσματα προς τον καπετάνιο, την όποια κυβέρνηση, τον καιρό που είχε κρύο? Άπειρα. Πάντως ΗΣΟΥΝ ΕΚΕΙ. Δεν σάπιζες στον καναπέ, μεταβαλλόμενος σε γνήσιο αποψιάτορα. Αυτά, αν όντως τα είχες ζήσει, δεν θα τα άφηνες πίσω ΠΟΤΕ. Γιατί, πολύ απλά, στα πέτρινα εσένα με αυτήν την νοοτροπία που τώρα έχεις, θα σε λέγαμε ΒΑΖΕΛΟ...
 
''Κι εγώ ρε φίλε που είμαι στην άλλη άκρη της Ελλάδας, ή της γης ακόμη? Εγώ που εκ των πραγμάτων δεν μπορώ να πάω γήπεδο?''. Εσύ τότε φίλε, στηρίζεις την ομάδα αλλιώς. Βάζεις πλάτη και δεν τα βάφεις όλα μαύρα. Κριτική κάνεις, τα όποια στραβά τα επισημαίνεις, αλλά καλοπροαίρετα. Όχι με τη λογική του ξερόλα και του ταλεγάκια, ''θυμάσαι που το'χα πει? Ξέρω πολλή μπάλα, να με ακούς φιλαράκο''. Δεν δίνεις λαβή στους απέναντι να κοροιδεύουν, ''μόνοι τους τα λένε οι γαύροι''. Δεν συμβάλλεις κι εσύ, με το λίγο που μπορείς να το κάνεις, στο να γενικεύεται μιαν ανέξοδη γκρίνια προς όλους και για όλα. 
 
Σε νοιάζει να πας στο γήπεδο για να βγεις φωτό που θα την βάλεις στο fb μετά, ώστε να το διαφημίσεις? Σε νοιάζει να γράψεις κάπου στο ίντερνετ κάτι ή να πεις στο ραδιόφωνο κάτι, το οποίο μετά θα βγει για την ομάδα και να βγεις προφήτης? Σε νοιάζει να μάθεις τι παίζει στους δρόμους ή και να κυνηγάς τους άλλους στους δρόμους, ώστε να ανήκεις σε αυτούς που έχουν τα κουμάντα και ''τους τρέχουν όλους'' ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ? Σε νοιάζει να είσαι μέρος της ''καλύτερης κερκίδας στον κόσμο'' και όποτε δεν έχουμε ιδιαίτερη φωνή στο πέταλο, ξενερώνεις και αποτραβιέσαι? Σε νοιάζει να είσαι σωστός συνδεσμίτης, να δείχνεις αλληλεγγύη εκεί που πρέπει, να είσαι ACAB, να κατεβάζεις βιντεάκια με κερκίδες άλλων και να μαθαίνεις οπαδικές συμπεριφορές από άλλες χώρες που θα γούσταρες να μιμηθείς ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ? Σε νοιάζει να βλέπεις ντρίμπλες και ποδιές και όποτε δεν τις βλέπεις, ''ξενέρωμα ρε φίλε, πάει η μαγεία''? Είσαι ιταλόφιλος και θέλεις Ιταλούς στην ομάδα, βραζιλιανόφιλος και θέλεις Βραζιλιάνους κ.ο.κ. και όποτε δεν τους βλέπεις, σπάζεσαι? Είσαι ο τύπος που επειδή δεν γουστάρεις τον προπονητή της ομάδας και τις επιλογές του, επειδή δεν γουστάρεις τον πρόεδρο, τον όποιο πρόεδρο, επειδή στηρίζει άλλο κόμμα από το δικό σου στην πολιτική, έλα, ας μην κρυβόμαστε, κατά βάθος ψιλογουστάρεις η ομάδα να σπάσει τα μούτρα της και να χάνει, ώστε ''να δικαιώνεσαι''? Με λίγα λόγια, βάζεις τον εαυτό σου πάνω ή κάτω από την ομάδα? Η ομάδα για'σένα είναι ''έλα ρε φιλαράκι, την πλάκα μας κάνουμε, μην τρελαινόμαστε τώρα για ένα μάτσο καλοπληρωμένους ποζεράδες που κλοτσάνε μια μπάλα. Άλλα είναι τα σοβαρά'' και δεν έχεις τσίμπλες στα μάτια? Λυπάμαι φίλε, εδώ ΔΕΝ είσαι ευπρόσδεκτος.
 
Είσαι στο γήπεδο όποτε μπορείς, πλην σοβαρού απροοόπτου δηλαδή? Βάζεις πλάτη στην ομάδα και κοιτάς να την προστατεύσεις, με τον τρόπο σου, εναντίον της προπαγάνδας που ασκείται εις βάρος της από τους διαφόρους εχθρούς της, από το δικό σου φαινομενικά ασήμαντο μετερίζι? Νοιάζεσαι για την ιστορία της ομάδας σου? Σε ενδιαφέρει να βελτιώνεται η ομάδα, να προοδεύει και να γίνεται καλύτερη από την προηγούμενη χρονιά και πιο ανταγωνιστική στην Ευρώπη και όχι να βλέπεις αυτό που εσύ θες ως μοντέλο ποδοσφαίρου ή μπάσκετ ή όποιου αθλήματος επιλέγεις να παρακολουθήσεις, τέλος πάντων? Είσαι εκεί, κοντά και από δίπλα, με χιόνια και με κρύα, από το ''πόστο'' σου και με το δικό σου τρόπο? Γράφεις περήφανα στα παπάρια σου όποιον σε βγάζει μονοκόμματο, παλαιολιθικό, οπαδό με παρωπίδες, υπάλληλο και πρόβατο, ξέροντας πως αν τα πει μπροστά σου, τα ποδοβολητά του θα ακουστούν πιο δυνατά από την 7 μετά από γκολ? Υπερασπίζεσαι την ομάδα με πάθος, όχι κάνοντας το άσπρο μαύρο, αφού δεν είσαι βλάκας, αλλά δείχνοντας ζήλο και σιγουριά για τα πιστεύω σου που μόνο αμετανόητοι δικτάτορες και κομμουνιστές δείχνουν? Τότε φίλε, για'μένα είσαι πραγματικός οπαδός. Και δεν έχει καμία σημασία αν είσαι 15 ή 65 ετών, αν μπαίνεις στο πέταλο ή στα VIP, αν είσαι πλούσιος ή φτωχός, αν μένεις στον Πειραιά και δίπλα στο γήπεδο ή αν μένεις στην Φλώρινα, στον Έβρο, στη Γαύδο, στο εξωτερικό. Με εσένα θέλω να μιλάω και εσύ είσαι ευπρόσδεκτος εδώ. Κανείς άλλος.
 
Κάποια στιγμή, πρέπει να καθαρίσει η ήρα από το στάρι. Πρέπει να γίνουμε σαν τους Σκοτσέζους, τους ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥΣ ΟΠΑΔΟΥΣ Σκοτσέζους, που ''είναι φλώροι'' κατά τα άλλα, αλλά δεν τους απασχολεί να βλέπουν την ομάδα τους να αποκλείεται για σερί χρονιές από το μήνα Ιούλιο από το Τσάμπιονς Λιγκ και μετά με το διαρκείας τους να παρακολουθούν από κοντά τα μεγαθήρια της Μάδεργουελ, της Νταντί και της Χαρτς, πάλι και πάλι και πάλι, τα οποία τα έχουν κερδίσει δεκάδες φορές. Είναι εκεί και γεμίζουν το γήπεδο, ΣΤΗΡΙΖΟΝΤΑΣ ΠΑΝΤΟΥ, άσχετα αν έρθει αριστερό χαφ, δεκάρι, κόφτης και ό,τι άλλο χρειάζεται άμεσα η ομάδα τους κατά καιρούς. Και τώρα που πέσανε χαμηλά, όλοι μαζί πάλι είναι εκεί, ''να σκοτώσουνε τα μεγαθήρια της Ιστ Φάιφ''. Έτσι ήμασταν κι εμείς κάποτε, στο σύνολό μας ως κόσμος, με τις όποιες εξαιρέσεις και όσο γίνεται να γενικεύει κανείς σε τέτοια θέματα. Η άκρατη ΒΑΖΕΛΟΠΟΙΗΣΗ του κόσμου μας, πρέπει να σταματήσει. Κι εμείς από εδώ θα κάνουμε τα πάντα προς αυτήν την κατεύθυνση, άδολα και αγνά όπως εξυπακούεται, ΟΠΑΔΙΚΑ με λίγα λόγια. Μακάρι να πέφτουμε έξω σε όλα όσα λέμε, αν είναι αρνητικές προβλέψεις για την πορεία ενός τμήματος του Θρύλου σε μια χρονιά. Μακάρι να κάνουμε ομαδικές κωλοτούμπες, αν είναι ο Θρύλος να πάει μπροστά. Γιατί μόνο αυτό μετράει για τα εδώ πέρα, το καλό του Θρύλου...
 
Και για όποιον δεν κατάλαβε, εγώ προσωπικά τώρα μιλάω, κι ας μην εκπροσωπώ κανέναν σύνδεσμο εδώ μέσα, ΘΥΡΑ 7 ΗΜΟΥΝ, ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΠΑΝΤΟΤΕ.

Σχόλια

Εικόνα red apple

Oπαδός, έ; Μάιστα!

Εγώ θα πω πως το να είσαι Ολυμπιακός σημαίνει πως αγαπάς, πονάς, ανυψώνεσαι αλλά ποτέ δεν ταπεινώνεσαι. Αγαπάς και πιστεύεις. Δεν βγάζεις το κόμπλεξ σου υπό τον μανδύα της κριτικής και της αγανάχτισης! Το να είσαι Ολυμπιακός δεν σημαίνει οτι διαχειρίζεσαι τα χρήματα του προέδρου ως δικά σου. Δεν ΣΟΥ ανήκουν τα χρήματα του προέδρου! Το μόνο που σου ανήκει είναι μια θέση στο γήπεδο και μια θέση στην καρδιά σου, για πάντα!

Εικόνα ΑΒΒΑ ΚΟΟΥΤΣ

Οι ολυμπιακοί απλά καλόμαθαν επί Κοσκωτά & Κόκκαλη.
Σιγά μην ήταν έτσι πριν 25 χρόνια.
Κάποτε γέμιζε το ΟΑΚΑ με 75.000 ολυμπιακούς που πήγαιναν να δουν Αναστόπουλο/Μητρόπουλο/Λεμονή/Μίχο/Εσταβίλιο και πολλους αλλους....κι όχι γιαλαντζί μάγους και ξεζουμισμένες γεροντάρες.

Αμα κλατάρει οικονομικά ο Μαρινάκης και δε βρεθεί άλλος φραγκάτος να πετάξει λεφτά τότε θα δεις πως θα πηγαίνουν ξανά στο γήπεδο και θα αποθεώνουν τον Βλαχοδήμο και τον Μανιάτη.

Εικόνα Mhtsaras

Και κάτιτις άλλο...Κσέρεις πόσοι και πόσοι θα θέλανε στα νειάτα τους νάτανε στη Μπόρτα 7 αλλά δε μποράγανε ;Δε ντους αφήνανε οι προκαταλήπσεις των δικώνε τους και ο σεντηρητιζμός τους...Κατατάλλα ;Παγαίνανε κρεφά στα βοτσαλάκια ,τότενες πριν 25-30 έτη ,και πίνανε αβέρτα κουβέρτα τους μπάφους τους !Κρεφά...να μεν τους δει η κενωνία και οι γονιοί τους...Σήμερα ευτούνοι είναι καμνιά 50αριά, και είναι ευτούνοι που λαλούνε...''Ποια Πόρτα 7 μωρέ ;Ευτούνοι που τους τάχωνε μνια ζωή ο Κοκκάλας για να ντους έχει προσωπεκό στρατό του ;Να μεν τονε ακουμπάει το σύστεμα ;''
Κι εγώ δε ντους παρακσηγάω αδερφέ...Μεν λεζμονάμε επίσης ότι τα μεγαλύτερα λαμόγια εντός κι εχτός σαγωγεκώνε υπήρκσανε στις Πόρτες γενικά...Θώρα το λεβέντη τόσα και τόσα έτη στο αεκ...
Αλήθεια ρε σεις...ευτούνος τι δουλειά κάμει ;
Άρα μήμπως θάπρεπε να κσεχωρέπσουμε τον ''αγνό οπαδάουα'' από τον ''επαγγελματία οπαδάουα'' ;
Και ούλα δάφτα είναι τελικά θεωρίες...Το θέμα είναι φιλαράκια μου το ''πώς ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ αισθάνεσαι εσύ και το πώς είσαι''...Ίσως και το ποιος...αλλά δάφτο καλό θάτανε να το διεφκσηγήσουμε κάπγοια άλλη στεγμή....

Εικόνα savvas gridlock

Μήτσο, άσ'τον να κάνει όποια δουλειά θέλει αυτόν που λες. Οπαδός είναι και τα δημόσια ξεμπροστιάσματα δεν ''λένε'' για κανέναν οπαδό. Άλλο τώρα αν μπει καμιά κλώσσα από την αυλή του και προκαλέσει. Τότε, θα τα ακούσει.

Εικόνα Mhtsaras

Σάββα...ούτε κι εμένα ρε φιλαράκο δε με αρέσουνε τα δεμόσια κσεβρακώματα...απλά τονε ανάφερα για να κσεχωρέπσω την έννοια του αγνού οπαδού από τον επαγγελματία οπαδό που προείπα...Και οι δυο οπαδοί είναι βέβαια...όπως λαλείς κι εσύ...αλλά άλλο τόνα άλλο τάλλο...(κάτσε κάτου να στη βάλω που λαλούσαμε παλιά πιτσιρικάδες....)

Εικόνα Mhtsaras

Ωραία....Κσεκαθαρέπσαμε επιτέλους τι είναι ''ολεμπιακός'' και τι είναι ''οπαδάουα''...
Βέβαια θάχα να χώσω κι εγώ πολλά από τη μεργιά μου αλλά δεν είναι της ώρας....της στεγμής ρε αδερφέ...όμως φιλαράκο Σάββα δεστυχώς δεν υπάρχει ΟΛΕΜΠΙΑΚΟΜΕΤΡΟ και τόχω ματαπεί...Κανείς δε μποράει να πει ότι είναι πιότερο ''ολεμπιακάρας''από κάποιονε άλλονε...ο καθείς με το ντρόπο του...
Σεμφωνάω, εγκρίνω και επαφκσάνω λαλούμε τώρα...σε ό,τι κι αν μας λαλείς...
Αλλά υπάρχουνε και κάπγοια πραματάκια που βασίζονται στη μπροσωπικιά ζωή, παιδεία, σενήθειες και τατοιάφτα...Γιατί αν εμείς εδανά δείχνουμε τους Σκώτους του σκότους, μποράω να σου πω περίπου τα ίδγια, για τους Ματσεστεριώτες της Σίτυ...Γ Εθνικιά μνια χρονιά που ήμουν εκειδά και πήγαμε μένανε κολλητό να δούμε ματσάκιον και οι μπατσάκοι μας απομακρύνανε από την αχτίνα του γεπέδου μνιας και δεν είχε σιτήριο ,τα ταμεία ήτονε κλειστά και τα πάντα είχονε κσεπουληθεί 4 μήνους πριν σα....διαρκείας !Σε μνια πόλη με παράδοσις στην ανεργία και στην ανέχεια...
Υπάρχει κι ένα άλλο θέμα στο Ελλάντα.Το θέμα ''παντόφλα'' !!!Και ποιος δε ντο ζει καθημερνά ευτούνο...''Πάλε γέπεδο θα πας ρε αχαίρεφτε ;Πούφαγα τα έτη μου μαζί σου ρε απροσάρμοστε, που μου λαλούσες ότι θα μέχεις βασίλισσα και μούκαμες 2-3 μαιμούδια εδανά μέσα και μέκλεισες στο σπίτι !Κι όντα είναι για Ολεμπιακό ΠΑΝΤΑ έχεις χρόνο ενώ για μένα δε δίνεις δεκάρα τσακεστή !Καλά μου τάλεγε η μάνα μου ότι είσαι ένας απατεώνας που ήθελες να εκμεταλλεφτείς το αθώο κορμάκι μου και να με γκαστρώσεις και να με κάμεις μνια δούλα !''
Εμένα φιλαράκι τίποτες δε με ενοχλάει απούλα δάφτα !Το μοναδικό που με σκοτώνει είναι το ''είχε δίκιο η μάνα μου'' !Και για να μεν έχει δίκιο η μάνα της τηνε πάμε πρώτα βόλτα για γκαιφέ, και μάιστα σε καφετέρια που να μεν παίζει ο Γαύρος γιατί θα ομιλάει και θα τηνε γράφουμε στα φρύδια μας, μετά παγωτάκι παρφέ με πικροκέρασο, μετα μαθαίνωμε το αποτέλεζμα από την αθλετικιά Κεργιακιά ,τρώμε βραδενό και αφηνόμαστε μετά στα χέρια του έρωτα, στο μπήδο τεσπα, και στο τέλος, αφτερ σεξ της λαλείς...''Μωράκι μου τα εννοούσες ούλα δάφτα που μου εξαπόλεπσες το μεσμέρι ;''και σου απαντάει γλυκά...''μα τι λες μωράκι μου ;Καμνιά βολά λαλώ και πράματα που δε μπεστέβω....δεν είναι τίποτες...πέρασα πιπέροχα σήμερα μαζί σου....''
Κι εσύ μέσα σου φασκελώνεις τη μαλακιζμένη τη μάπα σου που δε μπήγες στο γέπεδο και πως ούλα δάφτα ήτονε ένα θέατρο που θα ματαπαιχτεί την επόμενη που θα θελέπσεις να ματαπάς γέπεδο !
Για πείτε μου ρε λεβέντες...Γιατί εγώ δε γκζέρω...Έχει ο Άγγλουρας ή ο Σκουτσέζος τέτοια ''παντόφλα'' σπίτι του ;
Βέβαια εγώ δεν έχω τέτοια προμπλέμνια αλλά θωρράω πολλούς που τάχουνε...Μ@υνί ή γέπεδο ;Γεναίκα ή Ζαρντίμης ;Κογένεια ή Ολεμπιακός ;Άιντα απάντα τώρα συ...
Μαλάκες...όσο το σκέφτομαι....εφτυχώς η δικιά μου είναι αρρωστάκι και δε με πρήζει...

Εικόνα savvas gridlock

Oλυμπιακόμετρο δεν υπάρχει και σίγουρα εγώ δεν θα το βγάλω, απλώς καλό είναι να ξεκαθαρίζουμε το ποιοι είμαστε, σε ποιους απευθυνόμαστε και ποιος είναι ευπρόσδεκτος εδώ μέσα για κουβέντα. Για'μένα, προσωπική άποψη πάντοτε, είναι όσοι ανέφερα στο κείμενο. Για έναν άλλον, μπορεί να ισχύει κάτι διαφορετικό.

Εικόνα DRAZA

Ω καλά, να πω πως δεν διαφωνώ ούτε σε μια λέξη με το τεκνο που ενεπνεύσθη το κομμάτι θα καταντήσω μονότονος. Στο εξής θα τοποθετούμαι όπου διαφωνώ ή για ζητήματα στα οποία δεν αποδίδεται η δέουσα προσοχή. Ευγέ 1000 φορές πάντως. Και χαίρομαι ιδιαιτέρως που όταν πρωτομπήκα στο γήπεδο, όταν πρωτομπήκα στο πέταλο διαμόρφωσα χαρακτήρα και άποψη άπο άτομα ανάλογης νοοτροπίας. Φχαριστώ, αν και αυτό έχι και την αρνητική του πλευρά ...μιας και αισθάνομαι πως με αρκετούς συνομηλικους κι όχι μόνο με χωρίζει Άβυσσος.

Ά και που'στε ο τόνος στο "ΤΕ" πάει, υπό την έννοια ότι όλοι είμαστε παιδιά του Ολυμπιακού. Όχι τίποτα άλλο μην χαρεί τσάμπα το τζόβενο!

Εικόνα savvas gridlock

Αν με έλεγες τεκνό, δεν θα χαιρόμουν, αλλά θα σε άρχιζα στη λειτουργία. Τι αδερφίστικα είναι αυτά ρε. Άκου τεκνό. Όξω γαμώ τα ΒΠ.

Τώρα για τα άλλα, για πες να μάθει ο γκοζμάκης ο αγνός ποιος ευθύνεται για τον οπαδικό χαρκατήρα που διαμόρφωσες, όταν πρωτοέσκασες στο πέταλο...

Εικόνα DRAZA

Πάντως οι βάζελοι που σε ορισμένες περιοχές των ΒΠ ανθιζουν σαν τα κυκλάμινα έτσι αποκαλούνται μεταξύ τους. Ακούγεται δε πως παράλληλα με τα ντίσκο boney m και λοιπά αντρικά συνθήματα ...στην κερκίδα τους φοριούνται πολύ και τα καλιαρντά. Δεν έχει νόημα να κάνω διαφήμιση από'δω μέσα ειδικά παλαιότερων παρόντων. Θα αναφερθώ σε μια και μοναδική περίπτωση εφόσον την στιγμή της ανάγκης βγήκε ο ίδιος διακριτικά μπροστά. Δεν έχω κρύψει ποτέ ότι είμαι Κουντουριστής, ταλιμπάν μάλιστα. Λίγες κουβέντες, διακριτικά εκεί που πρέπει όπως πρέπει χωρίς φρου-φρου κι αρώματα. Και όλα προς ώφελος την ομάδος μας και όχι για να λένε οι απ'έξω καλά λόγια για την 7. Ίσα-ίσα αν και όποτε τους περίσσευε καλή κουβέντα μάθαμε να αναρωτιόμαστε τι κάνουμε λάθος. Καταλαβαίναμε οι άγουροι πως η Θύρα7 δεν υπάρχει για να ποζεριάζουμε εμείς, πόσο μάλλον στην πλάτη της όποιας διοίκησης που μας κρατάει ψηλά ...αλλά για να βλέπουμε πάντα τον δαφνοστεφανομένο εκεί που θέλουμε και μόνο για αυτό. Αρχηγός με τα όλα του!