ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΕΖΗΣ: Α-Θ-Α-Ν-Α-Τ-Ο-Σ



Ο Χρήστος Νέζης υπήρξε ένας από τους δεκάδες αφανείς παράγοντες του Ολυμπιακού, στα χρόνια πριν το 1979, πριν την εισβολή και επισήμως δηλαδή του επαγγελματισμού στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Διετέλεσε στέλεχος αρκετών διοικήσεων της ομάδας, ενώ η αφοσίωσή του προς τον Θρύλο υπήρξε τόσο μεγάλη, που ο ΤΙΤΑΝΑΣ ΓΟΥΛΑΝΔΡΗΣ του ανέθεσε το ρόλο του συμβούλου, όταν πήρε για τα καλά πια το κουμάντο από τα χουντοειδή και άρχισε να κτίζει, από το 1972 κι έπειτα, την υπερομάδα που σάρωσε τα πάντα στο διάβα της. Πέθανε από έμφραγμα στις 18-12-1972, στον Πειραιά, ενώ πάλευε να αποδεχθεί το πώς ο Ολυμπιακός έφερε μια ισοπαλία με τον Πανσερραικό για το πρωτάθλημα, σε χρονική στιγμή που όλα ήταν ανοικτά ως προς την έκβαση του τίτλου. Αξίζει να δούμε το ιστορικό του θανάτου του και την ανατριχιαστική περιγραφή των τελευταίων στιγμών του, όπως αποτυπώθηκαν στο ρεπορτάζ της κηδείας του στο ΦΩΣ.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ 20-12-1972
 
 
 
 
 
Αντιγράφουμε το χαρακτηριστικό απόσπασμα από την τελευταία φωτογραφία.
 
''Σας παρακαλώ, ελάτε κύριε γρήγορα εδώ. Κάποιος κύριος Νέζης δεν είναι καλά. Φωνάξτε κι ένα γιατρό''.
 
Αυτά τα λόγια άκουσε ο κύριος Βασσάλος σαν σε όνειρο και αμέσως ξεχύθηκε στον δρόμο. Στην υπάλληλό του είπε να πάρει στο τηλέφωνο όλους τους γνωστούς του γιατρούς. Έφτασε στο ξένο σπίτι και ορμητικά ανέβηκε τα πέτρινα σκαλοπάτια. Είδε τον Νέζη ξαπλωμένο και για μια στιγμή τά'χασε. Δεν πίστευε στα μάτια του. Συνήλθε από τη φωνή του καλού συμβούλου:
 
''ΠΕΤΡΟ, ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ, ΜΗ Μ' ΑΦΗΝΕΙΣ ΝΑ ΠΕΘΑΝΩ. ΠΩΣ ΘΑ ΒΛΕΠΩ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΜΑΣ?''

Αυτά ας τα βλέπουν κάποιοι σημερινοί παραγοντίσκοι, με τους μισθούς των 200 και 300.000 ευρώ ετησίως, που πουλάνε και ολυμπιακοφροσύνη. Γιατί άνθρωποι σαν τον ΚΥΡΙΟ ΝΕΖΗ, ό,τι έκαναν για τον Ολυμπιακό, το έκαναν ΔΙΧΩΣ ΝΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝΕ ΦΡΑΓΚΟ. 
 
Κύριε Χρήστο, τον βλέπετε τον Ολυμπιακό ΜΑΣ. Μαζί μας είστε. Είναι δυνατόν να φύγετε ποτέ από κοντά μας?
 
Ο-ΛΥ-ΜΠΙ-Α-ΚΟΣ  Ο-ΛΥ-ΜΠΙ-Α-ΚΟΣ