ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ



Αύριο βγαίνουν στα εκδοτήρια του γηπέδου και στο Ίντερνετ τα εισιτήρια για το παιχνίδι με τη Σάλκε. Να ξεκαθαρίσω πως εγώ έχω διαρκείας στο πέταλο της 7 και δεν με απασχολεί για πάρτη μου το θέμα, ενώ αρκετοί από εδώ μέσα είναι επίσης γηπεδικοί με διαρκείας ή θα σκάσουν γήπεδο με απλό εισιτήριο, δίψως να ψειρίζουν τη μαιμού. Ενώ λοιπόν αυτό το διάστημα λείπω εκτός Πειραιά και Λεκανοπεδίου, έχω δεχτεί αρκετές κλήσεις από ανθρώπους που δεν περίμενα ποτέ πως θα φτάσουν σε αυτό το σημείο οικονομικά, για ''κάνα φθηνό εισιτήριο ρε μάγκα. Έλεος, τι τιμές είναι αυτές? Πανί με πανί είμαστε. Σε ποιους νομίζουν ότι απευθύνονται εκεί στη διοίκηση?''. Καλό θα είναι λοιπόν να πούμε δυο τρία πράγματα, γιατί το θέμα είναι πολύ σοβαρό.
 
Οι τιμές των εισιτηρίων είναι 25-35-45-55-65-75-175 ευρώ, αναλόγως του πού θα επιλέξει κανείς να κάτσει. Βεβαίως, για έναν συνδεσμίτη, που έχει κάποιες καβάτζες, τα πράγματα αλλάζουν και όλοι βοηθάμε προς αυτήν την κατεύθυνση, αλλά δεν είναι δυνατόν, για πολλούς και διαφόρους λόγους, όλοι να είναι ενεργοί συνδεσμίτες, την ώρα που η ισχύς της όποιας βοήθειας εξαντλείται λόγω και της ανάγκης για στήριξη προς τον Ερασιτέχνη. Η συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου της ομάδας, δεν ανήκει στους οργανωμένους. Έτσι ήταν, έτσι είναι και έτσι θα παραμείνουν μια ζωή τα πράγματα. Με αυτό ως δεδομένο, θα πούμε λοιπόν ότι ΑΥΤΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ ΓΙΑ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗ ΤΟΥ 2012, κύριοι της διοίκησης και ΒΑΓΓΕΛΗ ΜΑΡΙΝΑΚΗ. Δεν είναι δυνατόν να απαιτεί κάποιος τη σήμερον ημέρα από έναν οικογενειάρχη άνθρωπο, με δύο παιδιά ας πούμε στην καλή γηπεδική ηλικία των 15 ετών, να σκάσει 75 ευρώ για να δούνε μαζί το παιχνίδι από το πέταλο, συν τα όποια άλλα έξοδα προκύψουν στην πορεία. Μια κατοστάρα στο νερό να φύγει έτσι, για πλάκα, ενώ έξω στην κοινωνία γίνεται η σφαγή των αμνών? Δεν θα βάλουμε στο τραπέζι καθόλου αυτούς που έχουν και ταξίδι, με εισιτήρια ή βενζίνες μέσα, γιατί τότε το σκηνικό γίνεται απαγορευτικό. Η κοινωνία πραγματικά πεινάει και δεν είναι υπερβολή αυτό που λέω, ούτε υπάρχει λόγος να το αναλύσουμε περισσότερο, ενώ αυτό το παράδειγμα με τον οικογενειάρχη με τα 2 παιδιά, είναι και αυτό που μας απασχολεί κατά κύριο λόγο, γιατί όλοι εμείς έτσι μάθαμε το γήπεδο. Έτσι ακριβώς μας έπαιρνε στο γήπεδο ο πατέρας μας και έτσι γίναμε γαύροι.
 
Φυσικά και υπάρχουν άνθρωποι στην Ελλάδα σήμερα, που δεν έχουν κανένα πρόβλημα, εν μέσω κρίσης, να σκάσουν και 200 ευρώ να δούνε τον Θρύλο. Το θέμα επομένως πάει τώρα στη ρίζα του. ΤΟΥΣ ΘΕΛΟΥΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ή μάλλον θέλουμε ΚΑΤΑ ΚΥΡΙΟ ΛΟΓΟ ΑΥΤΟΥΣ στο γήπεδο? Ποιοι είναι αυτοί που έχουν τη δυνατότητα να δώσουν τόσα λεφτά για πλάκα, ενώ νέα παιδιά είναι άνεργα ή απλήρωτα για 5-6 μήνες και οικογενειάρχες που έχουν να θρέψουν 3-4 στόματα δεν έχουν στον ήλιο μοίρα? Τίποτε celebrities του σωρού, με γυαλισμένες σούφρες και τουρλωτούς κώλους, που θα νοιαστούν να ανεβάσουν φωτό στο fb για διαφήμιση του ''πόσο τρελοί γαύροι είμαστε'' και φυσικά, αν γίνει καμιά στραβή, θα πετάξουν απ'έξω την ουρά τους, αφού ''ντρέπονται που είναι γαύροι''. Την ίδια ώρα, εκατοντάδες μάχιμοι γαύροι, που συντηρούνται με δανεικά, με χρήματα των γονιών τους σε ηλικία προχωρημένων -άντα και λυσσάνε να δούνε τον Θρύλο και να τον βοηθήσουν ουσιαστικά, μένουν στην απ'έξω.
 
Ο κόσμος του Θρύλου, κύριοι της διοίκησης και ΒΑΓΓΕΛΗ ΜΑΡΙΝΑΚΗ, ήταν, είναι και θα παραμείνει κόσμος εργατικός στη βάση του. Το λέω αυτό το επιχείρημα πολλές φορές σε αρκετούς, και δικούς μας μέσα σε δαύτους και μου ανταπαντούνε με το επικό ''ξεκόλλα ρε Ξανθόπουλε, δεν είμαστε στο '60''. Φυσικά δεν είμαστε στο '60 και η ζωή σήμερα, με την πρόοδο της τεχνολογίας και τις ευκολίες που αυτή έχει φέρει, έχει γίνει πολύ καλύτερη σε σχέση με το παρελθόν. Και σήμερα όμως και αύριο και για μια ζωή, υπήρχαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν εισοδηματικές διαφορές μέσα σε μια κοινωνία -εκτός αν έρθει ο κομμουνισμός και εφαρμοστεί σωστά, λέμε τώρα...-. Υπήρχαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν οι ψηλά, οι μεσαία και οι χαμηλά αμειβόμενοι. Ο κόσμος του Θρύλου, αντλούσε, αντλεί και θα αντλεί τη μεγάλη του μάζα από τους χαμηλά αμειβόμενους, έστω κι αν αυτοί ζούνε πολύ καλύτερα σήμερα από όσο ζούσαν οι χαμηλά αμειβόμενοι πριν 60 χρόνια. Έτσι ζήσανε οι παππούδες και οι πατεράδες μας, έτσι μεγαλώσαμε εμείς και εγώ προσωπικά έτσι σκοπεύω να μεγαλώσω τα παιδιά μου στον Πειραιά, με αυτήν την νοοτροπία. Οι ορδές των καλοζωισμένων εφήβων, με τα τρομερά ενδιαφέροντα του ''σε ποιο νησάκι θα αράξουμε φέτος για διακοπές?'' η ''σε ποιο κλαμπ θα πάμε το βράδυ για σούπερ έξοδο με ποτάρες και τα συναφή?'', την ώρα που δίπλα τους ο κόσμος πεθαίνει από την πείνα και καταβαραθρώνεται η ζωή του από την πτώση του εισοδήματός του, με λίγα λόγια οι γυναικομαστίες από βόρεια και νότια προάστια, μπορούν να αράζουν στα γήπεδα που άραζαν μια ζωή. Λεωφόρο και ΟΑΚΑ. Αν κάποιοι από δαύτους ''ξεφύγουν'' και ανακαλύψουν τίποτε ανάμεσα στα παντελόνια τους, ώστε να γίνουν γαύροι, πρέπει να μην γίνουν ο κανόνας στο γηπεδικό μας κοινό, αλλά η εξαίρεση. Δεν θα αλλάξουμε τώρα μια παράδοση που κοντεύει να γίνει ενός αιώνα, από αλάνια Πειραιώτες να βγάζουμε βυζιά και να κάνουμε αποτρίχωση. 
 
Το τονίζω για μία ακόμη φορά, ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΟ. Ήμασταν από τους ελάχιστους που βάλαμε πλάτη στη διοίκηση το καλοκαίρι, όταν υπήρξε ένα γενικευμένο κλίμα αχαριστίας προς το ΒΑΓΓΕΛΗ ΜΑΡΙΝΑΚΗ, με κριτική για παντελονιάσματα κτλπ.. Γνωρίζουμε όλοι πολύ καλά εδώ πέρα το πόσο σοβαρό είναι τη σήμερον ημέρα να έχεις ένα νοικοκυρεμένο μαγαζί και πόσο καλή ομάδα μπορείς να φτιάξεις με μετρημένες κινήσεις και όχι με ''μεταγραφάρες που θα γκρεμίσουν το Βενιζέλος''. Γνωρίζουμε επίσης πολύ καλά την παντόφλα που έχει στο μυαλό ο μέσος νεόγαυρος, που θέλει 5 ευρώ το εισιτήριο σε όλα τα παιχνίδια και μετά απαιτεί μεταγραφάρες 20 και 30 εκ. ευρώ κάθε καλοκαίρι, αλλιώς βγάζει τσίπη τον χ,ψ πρόεδρο και ότι ''μας κοροιδεύει'' (άσε που και 5 ευρώ να μπει το εισιτήριο, γενική είσοδος, όσοι μείνουν απ'έξω θα κράζουν ''αυτούς που έχουν τα κονέ και μπήκανε, ενώ εμείς μείναμε στην απ'έξω''). Δεν ζητάμε κάτι που δεν γίνεται. Ας μειωθούν κι άλλο τα έξοδα για μεταγραφές, ας πέσουν οι μισθοί παικτών και διοικητικών στελεχών, αλλά ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΤΩΝ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ ΣΤΑ ΜΑΤΣ ΜΕΓΑΛΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΣΟΥΝ. Εν έτει 2012 δεν γίνεται να πάμε με τιμές 2004 και 2008. Δεν γίνεται, έτσι απλά. Μπορεί να γίνει μια διαβάθμιση και να μην χαθούν πολλά λεφτά για την ΠΑΕ. Ποια είναι αυτή, κατά την γνώμη μου? 10 ευρώ το φθηνότερο εισιτήριο στα ''εύκολα'' ματς στην Ελλάδα και 15 ευρώ το φθηνότερο στα ντέρμπυ και στην Ευρώπη. Τα υπόλοιπα ας παραμείνουν ως έχουν, όσο κι αν τα 35 ευρώ για παράδειγμα στη γειτονική του πετάλου θύρα, για έναν που έρχεται από μακριά, είναι πολύ υψηλή τιμή. Υπήρξε μια συζήτηση το καλοκαίρι και λίγες μέρες πριν του ΒΑΓΓΕΛΗ με τη θύρα 7, όπου δεσμεύτηκε ο πρόεδρος να πέσουν οι τιμές στα ματς με χαμηλής δυναμικότητας αντιπάλους στην Ελλάδα. Όντως, το φθηνότερο με Λεβαδειακό έκανε 10 ευρώ. Ήταν μια πολύ σωστή κίνηση. Τώρα όμως, δεν γίνεται να πάμε στα 25 ευρώ με τη Σάλκε. Υπάρχει μεγάλη απόσταση. Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι ο πρόεδρος ακούει τα δίκαια αιτήματα του κόσμου. Οφείλει λοιπόν να ακούσει τον κόσμο και να προσαρμοστεί, γιατί αλλιώς θα έχει κάνει ένα μεγάλο λάθος. Και ξαναγράφω, αν δεν γίνεται αλλιώς, ας λυθεί το συμβόλαιο κάποιου παίκτη ή ας μην ανανεωθεί τώρα κάποιου άλλου. Αν για παράδειγμα ο Μαικόν από την Ξάνθη δεν πάρει 1 μύριο τον χρόνο και χαθεί, τι θα γίνει? Θα χάσουμε το κουραδόκαστρο που κυνηγάμε να κυριεύσουμε? 
 
ΒΑΓΓΕΛΗ ΜΑΡΙΝΑΚΗ, ρίξε τις τιμές στο επόμενο παιχνίδι στο Τσάμπιονς Λιγκ. Υπάρχει απεριόριστη εμπιστοσύνη προς το πρόσωπο του προέδρου, αλλά σε τέτοια θέματα, αυτά που πρέπει να λέγονται, από εδώ τουλάχιστον θα λέγονται. Είμαι σίγουρος πως το δίκαιο αυτό αίτημα εκατοντάδων, μην πω χιλιάδων γαύρων, που τρελαίνονται στην ιδέα πως δεν θα δούνε από κοντά την αρρώστια τους και θα την βλέπει ο κάθε πουθενάς ακόμη και στο τζαμπέ, με προσκλήσεις σε VIP και σε σουίτες, θα βρει ανταπόκριση στο πρόσωπο του ΒΑΓΓΕΛΑΡΟΥ.
 
Υ.Γ. 1 Κριτική, για'μένα τουλάχιστον, αυτό θα πει. Εντοπίζω κάτι στραβό και ΚΑΛΟΠΡΟΑΙΡΕΤΑ, αναγνωρίζοντας την πολύ μεγάλη προσφορά αυτού που είναι στη διοίκηση και αυτά που έχει κάνει για τον ΘΡΥΛΟ, δίχως να ισοπεδώνω τα πάντα για να το παίξω αδέσμευτος, μπας και γίνω αρεστός στους μαιντανούς και δεν με βγάλουν υπάλληλο και τσάτσο, κρούω τον κώδωνα του κινδύνου. Εμείς εδώ έτσι βάζουμε πλάτη στην ομάδα. Βάζω πλάτη δεν θα πει κάνω το άσπρο μαύρο, κουκουλώνοντας τα στραβά. Αυτά, είναι για καμιά φυλλάδα ''μας'', όπως αναλύσαμε σε προηγούμενη ανάρτηση τα δεδομένα στον ''κόκκινο'' τύπο.
 
Υ.Γ. 2 Περιττό να αναφέρω για μία ακόμη φορά, πως αυτό το κείμενο δεν γράφεται από καμία θύρα 7, αλλά από εμένα. Δεν εκπροσωπώ την 7, αν και είμαι μέλος της εδώ και ΠΟΛΛΑ χρόνια. Μιλάω και γράφω εγώ και κανείς άλλος πλην εμού ή μέσω εμού.

Σχόλια

Εικόνα red apple

Σάββα ΑΥΤΗ είναι παρέμβαση! Εύγε!