ΚΥΡ-ΣΑΒΒΑ, ΜΑΖΕΨΟΥ



Στο χθεσινό φύλλο του ΦΩΤΟΣ δημοσιεύθηκε μια συνέντευξη του καθηγητή του Παντείου Πανεπιστημίου και γνωστού Ολυμπιακού, Γιώργου Ρούσση, στο Θέμη Σινάνογλου. 
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ 21-9-2012
 

 

 
Αυτά που ειπώθηκαν ενόχλησαν αρκετούς στην ΠΑΕ, όπως φαίνεται, γι'αυτό υπήρξε αντίδραση.
 
 
"Με μεγάλη λύπη και ενώ όλη η ομάδα μας έχει επικεντρωθεί στο επόμενο παιχνίδι με τον Πανθρακικό, βλέπω ότι κάποιοι άνθρωποι επιμένουν να χτυπούν τον Ολυμπιακό.
 
Δυστυχώς, κάποιοι, ενδεδυμένοι και με κόκκινο μανδύα. Ο Ολυμπιακός δεν έχει ανάγκη από πανεπιστημιακούς που θα κάνουν τον προπονητή. Δεν έχει ανάγκη από ανθρώπους που ασκούν τη δριμύτατη κριτική τους, διαλέγοντας μάλιστα μια μέρα που ο κύριος αντίπαλος μας έχει υποστεί οδυνηρή ήττα και όλα τα ΜΜΕ ασχολούνται μαζί του. 
 
Δεν θα ασχοληθούμε παραπάνω με αυτούς που καλλιεργούν την εσωστρέφεια  ούτε με ΜΜΕ που νομίζουν ότι θα διοικήσουν τον Ολυμπιακό. 
 
Ο Ολυμπιακός έχει διοίκηση με όραμα, με τεράστιες επενδύσεις σε χρονιές που δεν επενδύει κανείς και με μια στόχευση καθαρή: Τώρα που ο καιρός μας ευνοεί, αυτή τη χρονιά, κάνουμε την δική μας ανανέωση. Ανανέωση ηλικιακή αλλά και ταυτόχρονο μπόλιασμα της ομάδας με ελληνικό στοιχείο! Αυτός είναι ο λόγος που σαρώσαμε την ελληνική αγορά και πήραμε όλα τα μεγάλα ταλέντα! 
 
Θέλουμε τον κόσμο δίπλα μας να μας στηρίξει σε αυτή την μεγάλη προσπάθεια. Θαύματα δε γίνονται από τη μια μέρα στην άλλη, χρειάζεται υπομονή,  στήριξη και πάνω από όλα, δουλειά. Και είμαστε σίγουροι ότι στο τέλος του δρόμου θα πανηγυρίσουμε και για το νταμπλ και για το 40ο πρωτάθλημα και το 4ο αστέρι στη φανέλα μας αλλά και για μια καλή ευρωπαϊκή παρουσία. Επίσης θα χαιρόμαστε διπλά γιατί θα έχουν μπεί τα θεμέλια μιας ομάδας δεκαετίας! 
 
Σάββας Θεοδωρίδης 
Αντιπρόεδρος Π.Α.Ε. Ολυμπιακός"
 
Σύμφωνα με τον κυρ-Σάββα δηλαδή, ο κύριος Ρούσσης ''χτύπησε'' τον Ολυμπιακό, ο οποίος Ολυμπιακός δεν έχει ανάγκη από...πανεπιστημιακούς. Προφανώς το από ποιους έχει ανάγκη, θα μας το υποδείξει ο ίδιος. Δεν είναι η πρώτη φορά που κάποιο διοικητικό στέλεχος αντιδρά άκομψα σε μια κριτική κάποιου απ'έξω που δεν τα βλέπει όλα καλώς καμωμένα στην ομάδα, αλλά εδώ το θέμα ξεφεύγει. Ο κυρ-Σάββας μας, ούτε λίγο ούτε πολύ βγάζει εγκάθετο τον κύριο Ρούσση, ότι και καλά στοχευμένα επέλεξε την ημέρα που ο βάζελος ξε...χαρβαλώθηκε από τη Μάριμπορ να κράξει τα κακώς κείμενα του Ολυμπιακού, ''για να μην χαρούν οι γαύροι''. Πάλι καλά που δεν μας είπε ότι τα παίρνει και από τον Αλαφούζο.
 
Θα το πούμε όσο πιο απλά γίνεται. Η διοίκηση είναι εκεί που είναι για πολλούς λόγους, αλλά πρώτα και κύρια ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΕΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ. Δίχως τον κόσμο, δεν υπάρχει Ολυμπιακός. Όλοι, μα όλοι οι άλλοι, έρχονται μετά και πάνω από όλα, ΛΟΓΟΔΟΤΟΥΝ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ. Δεν λογοδοτούν σε κανέναν άλλον και αυτό ας το έχουν στο μυαλό τους πάντοτε. Θα πει κάποιος τώρα ''καλά ρε φίλε, εσύ δεν έκραζες τον κόσμο μας το καλοκαίρι για την εμπάθεια κατά του προέδρου και άλλα πολλά?''. Ναι, έκραζα ΜΙΑ ΜΕΡΙΔΑ του κόσμου μας, τους γνωστούς και μη εξαιρετέους ''νεόγαυρους'', κατηγορία που για να αναπτυχθεί επαρκώς θα χρειαστεί να γραφτεί βιβλίο. Αλίμονο αν την οποιαδήποτε κριτική γίνεται στην ομάδα την βάλουμε στην κατηγορία ''παντελονιάζει ο χοντρός'', που λένε τα λουλούδια από πάνω. Εγώ συμφωνώ σχεδόν σε όλα με τον κύριο Ρούσση, αλλά έστω ότι διαφωνούσα κάπου μαζί του. Τι σημαίνει αυτό? Θα έπρεπε να του στερήσουμε το λόγο? Εδώ δεν στερούμε το λόγο στα σούργελα τους ιντερνετικούς παντογνώστες του τίποτε, με τα σχολιάκια που προδίδουν μυαλό 15άχρονου, θα το κάνουμε σε ανθρώπους που έχουν πράγματα να πούνε, αγνούς γαύρους που μια ζωή είναι κοντά στην ομάδα? (Πολύ σωστά δεν στερείται ο λόγος από κανέναν, όλοι έχουν δικαίωμα να έχουν την άποψή τους και να την εκφράζουν, ακόμη και οι φαντομάδες των πλήκτρων, αλλά δεν έχουν την ίδια βαρύτητα όλες οι απόψεις και όλοι κρίνονται με βάση τα λεγόμενα και τις πράξεις τους). Τι στοχοποίηση είναι αυτή? Για τις μπηχτές προς το ΦΩΣ, δεν θα αναφερθώ -έχει γραφτεί και άρθρο εδώ που θίγεται το θέμα με κάποιο τρόπο-, γιατί δεν είναι της παρούσης, αλλά θα φτάσουμε στο σημείο τώρα να λέμε στον κόσμο ''μην μιλάς''?
 
Ποιος όμως είναι αυτός που θα πει αυτό το ''μην μιλάς'' στον κόσμο? Ο κυρ-Σάββας? Ο άνθρωπος που όποτε δεν είναι κοντά στην όποια διοίκηση, λύνει τη σιωπή του...στο ΦΩΣ? Και όποτε λύνει τη σιωπή του, αμολάει ρουκέτες, παίρνοντας τους πάντες αμπάριζα? Μήπως να θυμηθούμε περιστατικά ''γόνιμης κριτικής'' του, που δημοσιεύτηκαν στην εν λόγω εφημερίδα? Μήπως να πιάσουμε την περίοδο 2007-08, που απομακρύνθηκε από την τότε διοίκηση, σε ποιους ''ολυμπιακάρες'' δημοσιογράφους έλυνε τη σιωπή του, σε περιέργως ανοικτά μάλιστα μικρόφωνα και τι ξερνούσε για την ομάδα? Μήπως να θυμηθούμε το πώς λέρωσε το στοματάκι του για τον οργανωμένο κόσμο της ομάδας? Μήπως να πάμε και πιο παλιά, πολύ πιο παλιά, να θυμηθούμε το ποιους ''επενδυτές'' αβάνταρε να αναλάβουν τον Θρύλο, δίνοντας και συνεντεύξεις Τύπου μαζί τους και ''σκίζοντας τα ρούχα του'' για την ολυμπιακοφροσύνη τους, η οποία ολυμπιακοφροσύνη ήταν οξεία βαζελίτιδα? Ενδεικτικά τα αναφέρουμε όλα αυτά, για να δούμε το πώς αντιδράει ο εν λόγω κύριος όποτε είναι στην απ'έξω και πάνω από όλα, για το αν νομιμοποιείται καθ'οιονδήποτε τρόπο να καθορίζει το ''ποιος θέλει το καλό του Θρύλου''. Δεν θέλουμε να ανοίξουμε το φάκελο με το παρελθόν του και τις απόψεις που κατά καιρούς έχει εκφράσει, γιατί μπορεί να πάμε και πολύ πολύ παλιά και θα εκτεθεί άσχημα, από πολλές απόψεις. Ας μείνουμε στο ότι είναι στη διοίκηση και ως εκ τούτου, είναι φίλος της ομάδας και όχι απέναντι στον Ολυμπιακό. Ως φίλος του Ολυμπιακού όμως, θα πρέπει να καταλάβει ότι δεν είναι εχθρός της ομάδας όποιος μιλάει με κριτική διάθεση. Όποιος μιλάει με επιχειρήματα και μπορεί να αρθρώσει λόγο, όχι μόνο δεν πρέπει να στοχοποιείται, αλλά θα έπρεπε να εισακούεται μια φορά παραπάνω, θα προσθέσω εγώ. Άλλο το ''στηρίζω την ομάδα'' και άλλο το ''πέφτω να φάω όποιον βρει κάτι στραβό''. 
 
Η διοίκηση ΟΦΕΙΛΕΙ να ακούει το τι λέει ο κόσμος, όσο σκληρό και άδικο κι αν της φαίνεται. ΟΦΕΙΛΕΙ να λαμβάνει υπ'όψιν της τα όποια κακώς κείμενα της επισημαίνει ο χ,ψ οπαδός και να μεριμνά για να τα διορθώσει. Κι αν αυτό ισχύει μία φορά για το μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ, ισχύει δέκα φορές για όλους τους υφισταμένους του. Πιστοποιητικά ολυμπιακοφροσύνης δεν υπάρχουν και αλίμονο αν μπούμε στη λογική να αναζητήσουμε τέτοια. Μιλούν οι πάντες, λένε ό,τι θέλουν, οι διοικούντες ακούνε και κρατούν ό,τι θεωρούν καλό και χρήσιμο. Ο,τιδήποτε πέραν αυτού, δεν αφορά τον Ολυμπιακό, την ιστορία του και τον κόσμο του που την έχει γράψει αυτήν την ιστορία κατά πρώτο και κύριο λόγο. Το κλείνουμε εδώ και μακάρι να μην χρειαστεί να επανέλθουμε, γιατί δεν θα είμαστε τόσο επιεικείς και μετρημένοι με ορισμένους που επιδεικνύουν αλαζονική συμπεριφορά, παρουσιαζόμενοι ως ολυμπιακοί κήνσορες. Όλοι είμαστε εξίσου γαύροι και όλοι θέλουμε το καλό της ομάδας, ο καθένας με τον τρόπο του, άρα όλοι έχουμε δικαίωμα να μιλάμε και να λέμε ό,τι θέλουμε. Ακόμη και οι νεόγαυροι. Τελεία.
 
Υ.Γ. 1 Το άρθρο αυτό δεν πρέπει να μεταφραστεί ως ''πέσιμο στο Ζαρντίμ'', επειδή υπερασπιζόμαστε την άποψη που διατύπωσε κάποιος στο ΦΩΣ και κατά κάποιον τρόπο τον μείωσε σε σχέση με το ΒΑΛΒΕΡΔΕ. Το τι ρόλο βαράει το ΦΩΣ, χρόνια τώρα, το ξέρουμε και δεν χρειάζεται να το αναλύσουμε. Το τι συμβαίνει με το Ζαρντίμ και το ΦΩΣ αλλά και το ΓΑΥΡΟ, δεν μας έχει διαφύγει. Τα παρατηρούμε και θα τα πιάσουμε σε λίγες μέρες και αυτά. Έτερον εκάτερον. Ο ΖΑΡΝΤΙΜ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΠΑΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΦΑΕΙ, ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΝΩΡΙΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΡΙΘΕΙ, ΚΑΝΕΙ ΚΑΚΟ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ. 
 
Υ.Γ. 2 Στήριξη δεν σημαίνει καθαγιασμός όλων των επιλογών της διοίκησης και δεν θα κουραστούμε να το γράφουμε από εδώ πέρα. Αυτή η κωλοπιλάλα που βγαίνει εσχάτως από αρκετούς υπαλλήλους της ΠΑΕ, έμμισθους ή άμισθους, να τα μοστράρουν όλα ως τέλεια και σωστά, θα οδηγήσει αργά ή γρήγορα όλο τον κόσμο απέναντι τους, άδικα και ενώ δεν το θέλουν αρχικά πολλοί εξ αυτών. Αυτό το σκηνικό επομένως, ας το ξεχάσουν. Με το καλό το λέμε και όχι απειλητικά. Γκόντζοι στον Ολυμπιακό ούτε υπάρχουν, ούτε θα υπάρξουν. Με την ίδια θέρμη που θα υπερασπιστούμε το ΒΑΓΓΕΛΗ ΜΑΡΙΝΑΚΗ και τον όποιον πρόεδρο βάζει τα λεφτά του στον Θρύλο, ειδικά σε μια δύσκολη συγκυρία για τη χώρα, θα σταθούμε στο πλευρό αυτού που έχει μια διαφορετική προσέγγιση των πραγμάτων, την οποία εκφράζει καλοπροαίρετα και κόσμια. Γιατί όσο μεγάλος είναι ο κίνδυνος να ξενερώσει ο χ,ψ επενδυτής από τις ορδές των αχάριστων και πανάσχετων ιντερνετικών-ραδιοφωνικών φαντομάδων, που ισοπεδώνουν τα πάντα, με αποτέλεσμα να βάλει λουκέτο στην τσέπη, εξίσου μεγάλος είναι ο κίνδυνος να περιχαρακωθεί αυτός ο χ,ψ επενδυτής από μια δράκα κοντινών του προσώπων, να ξεκόψει από τον κόσμο, να πάψει να ακούει και να σέβεται τα θέλω του και αργά ή γρήγορα να οδηγηθούμε στη διάλυση των ''σχέσεών μας''. Ακριβώς ό,τι συνέβη με τον ΣΩΚΡΑΤΗ ΚΟΚΚΑΛΗ δηλαδή, που τα σούργελα του διαδικτύου εμφάνιζαν ως παντελονάκια και διάφοροι παρατρεχάμενοί του, του μετέφεραν ό,τι γούσταραν για όποιον γούσταραν. Στο βαθμό που εμείς από εδώ, από μια μικρή σελίδα με λίγους επισκέπτες, μπορούμε να επηρεάσουμε στο ελάχιστο τις όποιες εξελίξεις, δεν θα βάλουμε τα χέρια μας να βγάλουμε τα μάτια μας. 
 

Σχόλια

Εικόνα Νίκος Γόδας

Διαβάζοντας τώρα το άρθρο συνειδητοποιώ ότι είναι πιο επίκαιρο από ποτέ. Όταν διάβασα το πρωτοσέλιδο του Φωτός με τη συνέντευξη του Ρούσση ταυτίστηκα αμέσως με τις απόψεις του. Την επομένη κόντεψα να σκίσω τα ρούχα μου με τον κυρ-Σάββα. Οι κατάρες που εκστόμισα για τον κυρ-Σάββα με τους φίλους μου σύγγαυρους ήταν πολλές και βαριές. Σήμερα θα πω μόνο ότι τα λόγια του Ρούσση ήταν κάτι παραπάνω από σωστά και χτύπησαν ακριβώς στο πρόβλημα του Ολυμπιακού...

Εικόνα dono

Σάββα με αφορμή την δήλωση του Κυρ Σάββα μετά την νίκη στην προηγούμενη αγωνιστική (εκπληκτική εμφάνιση, κτλ), έλεγα στα παιδιά στο Ολύμπικο, πόσο υπερβολικός και εκτός πραγματικότητας είναι...

Εικόνα clark gheibol

Δεν είπε δα και τίποτα μεγάλες χοντράδες ο Ρούσσης...

Εικόνα ΔΙΑΣ

ρε σαββα αμα ημουν βαγγελης θα σε διαβαζα καθε πρωι και καθε βραδυ πριν κοιμηθω..