ΣΦΟΟΠ ΑΠΟ ΤΟ 1957



Ποιος ήταν ο πρώτος σύνδεσμος του Ολυμπιακού? Πότε ιδρύθηκε? Πού είχε έδρα? ''Αιώνια'' ερωτήματα, μας απασχολούν όλους στο πέταλο και σε αυτήν την κατεύθυνση είναι και τα παρακάτω.
 
Η πρώτη μαρτυρία για την δράση του συνδέσμου στον Τύπο είναι στις 19 Δεκεμβρίου 1957, έναν περίπου μήνα μετά την επίσημη ίδρυσή του.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ 19-12-1957
 
 
Από εκεί και πέρα, τα στοιχεία μιλούν μόνα τους.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ 25-2-1958
 
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ 28-3-1958
 

 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ 15-4-1958
 

 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ 10-2-1958
 

 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ 11-2-1958
 

 
Στην καρδιά του Πειραιά, στη Μπασαλιμανάρα, ο Σύνδεσμος Φιλάθλων Οπαδών Ολυμπιακού Πειραιώς - ΣΦΟΟΠ, υπήρχε από το 1957 και σίγουρα στεγασμένος από το 1958, όπου και αναφέρεται διεύθυνση των γραφείων του, με οργανωμένη παρουσία σε εκδρομές στην Δράμα και στη Θεσσαλονίκη, αλλά και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας. Ας βάλουμε και την ιστορική φωτογραφία-απόδειξη της ύπαρξης αυτού του στεγασμένου συνδέσμου.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ 27-12-1958
 

 
Την ίδια χρονιά, το 1958, τέθηκαν οι βάσεις για την ίδρυση και του ΣΑΦΟΠ στην Αθήνα.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ 28-3-1958
 

 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ 1-9-1958
 

 

 
Βεβαίως, επειδή σε αυτήν τη σελίδα φοράμε παντελόνια και ψάχνουμε την αλήθεια, πέρα από προπαγάνδες και ψέμματα που θα κάθονταν καλύτερα στα αφτιά και στα μάτια μας, θα πούμε ότι οργανωμένη παρουσία με σύνδεσμο είχαν και οι βάζελοι τότε.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ 8-9-1958
 

 
Ο σκοπός της ανάρτησης, δεν είναι να πούμε ότι ''μόνο εμείς'', ''πρώτοι εμείς'' κτλπ.. Είναι άλλος. Την ιστορία μας πάμε να αναδείξουμε. Καταλαβαίνετε όμως ταυτόχρονα το πόσο γελάμε με τα ψέμματα των βάζελων, ότι αυτοί έφεραν τον οπαδισμό στην Ελλάδα, αυτοί οργανώθηκαν πρώτοι, αυτοί πρωτοπόρησαν το 1966, οπότε τώρα πρέπει όλοι μας να παραδεχτούμε τη θύρα 13 1966 και ειδικά με το ότι ''τη δεκαετία του '60 δεν υπήρχαν γαύροι οπαδικά, οργανωμένα κι έτσι''. Πράγματι, αυτό αποδείχθηκε περίτρανα και πιο πάνω. Γελάει το πανελλήνιο με τον γκεμπελισμό των λαγών.

Σχόλια

Εικόνα nik7os

Και μόνο για αυτή την ανάρτηση ΥΠΟΚΛΙΝΟΜΑΙ...

Στον τόπο μας όλοι φοράνε παντελόνια αλλά εσύ έχεις δύο @ρχί@ια ΝΑ!!!!!!!!

Εικόνα ΔΙΑΣ

σαββα γραφε εσυ εδω να μπαινουν οι μικροι γαβροι να μαθαινουν. εμεις και οι συνομιλικοι ζελεδες ξερουμε την αληθεια. ΑΙΩΝΙΑ ανυπαρκτοι ηταν ειναι και θα ειναι....αλλα ο συλλογος της αυτου μεγαλειοτητος του βασιλεως (γελανε και τα κομπινεζον της βασιλισσας...) θελει παντα να φαινεται πρωτος... δεν τους χαλαμε χατιρι.. τα παιδια στου γκυζη και στο γουδι εχουν αναγκη την αγαπη μας και τη στοργη μας... (μη παει το μυαλο σας αλλου...)...

Εικόνα ALEXIS7GER

Ειχα την τιμη να ανηκω στους πρωτεργάτες της επαναιδρύσεως του ΣΑΦΟΠ , ο οποίος αργότερα μετεξελίχθηκε στην ΘΥΡΑ 7 ΑΘΗΝΩΝ .Ετσι ενα απογευμα της δεκαετίας του 80 συναντηθήκαμε εγώ , ο ΤΣΑΡΛΥ απο το Περιστέρι , ο Γιώργος απο το Ζωγράφου , ο Νικος απο τον Κολωνό με το ιστορικό στέλεχος του παλαιού ΣΑΦΟΠ τον κ. Καστανά και ξεκινήσαμε σε ενα γραφείο στην Αθήνα ( Ομόνοια ) . Ο συνδεσμος στην συνέχεια αλλαξε αρκετές φορές έδρα γιά να καταλήξει στα σημερινά γραφεία ..Ενδιάμεσα είχαν στελεχώσει τα γραφεία μας και αλλες μορφές του κοκκινου οπαδισμού ( submarine , αυτιάς κλπ ) .Απο την ΘΥΡΑ 7 ΑΘΗΝΩΝ εφυγε ενα πούλμαν το 1986 για τον αγώνα ΠΑΟΚ-ΟΣΦΠ 4-1 και αυτή πρέπει να είναι η πρώτη εκδρομή του συνδέσμου στην ΤΟΥΜΠΑ .Ιστορίες ατελειωτες ,κωμικοτραγικές .Το πουλμαν μας παράτησε στον Βαρδάρη και ο οδηγός ετρεξε να κρυφτεί ,καθορίζοντας ραντεβού μετά τον αγώνα στο ξενοδοχείο ΚΑΨΗΣ..Νωριτερα μας είχε παει στον Αγιο Βασίλειο ( εκεί που είχε καταλύσει η αποστολή του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ) και ενω μιλάμε γιά ενα χωριό εκτός Θεσσαλονίκης ,δυο κατοικοι προσπάθησαν να μας πουλήσουν τσαμπουκά αφου ειχαν καταλάβει ( από τα ρούχα μας και την ομιλία μας ότι ειμαστε γαύροι ) ..Στην παρεα ήταν 3 ατομα , εγώ ο Σοφούλ.. ( αλλη θρυλική πειραιώτικη μορφή ) και ο Τσάρλυ . Οταν δεν το κατάφεραν ο ενας εφυγε με το αμάξι του ..γιά να φέρει ενισχύσεις ..ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ..Οταν εφτασαν , η πλάστιγγα εγειρε προς το μέρος τους αριθμητικά και οπισθοχωρήσαμε προς το κέντρο της Θεσσαλονίκης..Φτανοντας στον Βαρδάρη ανεβήκαμε στο λεωφορείο 10 ( Ν.Σ.ΣΤΑΘΜΟΣ-ΤΟΥΜΠΑ ) και παρά το γεγονός οτι φοράγαμε μαυρόασπρα κασκώλ ( μας τα είχε δώσει όχι και τόσο πρόθυμα ενας Αθηναίος Παοκτσής την προηγουμένη νυχτα !!! ) μας κυτούσαν περίεργα .Ευτυχώς δεν εγινε τιποτα αλλά μέσα στο γήπεδο , ο LEMMY ( ο δικός μας ο Πατησιώτης γιατί υπήρχε και Παοκτσής LEMMY ..) ειχε συλληφθεί ..από 5-6 skinheads του γηπεδούχου και ..εχοντας καταπιεί απο χτες ενα φαρμακείο αρχισε να μας ..δίνει μέσα στην κερκίδα..ΝΑ Ο ΑΛΕΞΗΣ ..Ο ΣΟΦΟΥΛΗΣ κλπ Εμεις προσπαθόυσαμε να ανοιξουμε λάκο να κρυφτούμε και εκείνη την στιγμή ειδαμε εναν δικό μας απο τα Πατήσια αιμόφυρτο να τον κουβαλάνε εκτός γηπέδου ..Φαινεται τον είχαν καταλάβει σε αλλη θύρα και τον χτύπησαν..Καπου πρεπει να υπάρχουν φωτό απο το συμβάν ..