OI ΡΟΥΚΟΥΝΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΔΕΣΣΑΙΚΟΙ



 
Γράφει ο ΤΑΡΖΑΝΙΑΡΗΣ
 
- Είδα πολλές αδυναμίες και βασικότερη μου φάνηκε η έλλειψη τύχης. Ελληνική ομάδα στην Αγγλία, με τη διαφορά ποιότητας τόσο μεγάλη, θέλει τύχη πρώτα από όλα.
 
- Ο Μανωλάς, όσο πατσαβουράκος είναι, δεν μπορείς να του καταλογίσεις ευθύνη στο δεύτερο γκολ, όταν διώχνει αλλά πάει και στρώνεται στο πόδι του αλλουνού. Μετά πάλι πέφτει στην μπάλα, δεν γυρνάει κώλο σαν μια δισεκατομμυριούχα ψυχή και το πουστόμπαλο περνάει κάτω από τα πόδια του και κάτω και από του Μέγιερι. Κερασάκι? Στατιστικά Ποντόλσκι εκείνη την στιγμή? Μία προσπάθεια, ένα σουτ, ένα γκολ.
 
- Πέρσι, ο Όξλευ Τσαμπελάνος ξέσκισε επί προσωπικού το Μαρκάνο, φέτο δεν έκανε και καμιά σούπερ εμφάνιση. Ο Ελληνοντόιτς στα αριστερά, ενώ τον έβλεπες, προσπαθούσε, δεν του έβγαινε τίποτα. Σαν να μην πίστευε, σαν να περίμενε το κακό να έρθει. Τελικά το προκάλεσε ο ίδιος. Έβαλε το ποδαράκι στην μπάλα, σαν να μην ήθελε να την πονέσει. Πού'σαι βρε Σουηδέ!
 
- Αν έχεις δει σε αρκετά ματσάκια πέρσι την ομάδα να βγάζει την μπάλα μπροστά αλάθητη -το περυσινό πρώτο ημίχρονο εκεί μέσα πρέπει να το βλέπουνε και να το δείχνουνε οι προπονητές για αυτό το πράγμα-, το προχθεσινό κλοτσοσκούφι των αμυντικομέσων μας ήτανε προαναγγελία κακών. 
 
-Μία πέρσι με την χρησιμοποίση του Μαρκάνου, μία φέτος με την χρησιμοποίηση του Μέγιερι, κάναμε μάγκα το Βενγκέρ. Θα φτάσει από την πολλή αλαζονεία του χρόνου και του παραχρόνου να βάλει τα τρίτα και τότε νάσου το ''ιξ'' ή το διπλό στην Αγγλία. Δεν παίζουμε και Γιουρόπα, που είναι αδιάφοροι συνήθως οι Αγγλέζοι επ'αυτού και θα το σπάγαμε ευκολότερα το ρόγδι.
 
- Με τον Τόρο να θέλει να ''δείξει'' μέσα σε Αγγλία σε αγώνα Τσουλού και χρωστούμενο το περσινό θεαματικότερο δοκάρι της διοργάνωσης, ο Ντιακιτέ σαφώς και μου φαινότανε λίγος. Δεν ξεμύτισε, παραλίγο να μείνει εκεί πίσω και όταν σφύριξε ημίχρονο, δεν έφευγε, τον τραβάγανε.
 
- Μιλάνε για μεγάλη εμφάνιση Μανιάτη, για αρχηγό με τα όλα του. Δεν το συμμερίζομαι, δεν είδα να επιβάλλεται ούτε αμυντικά, ούτε επιθετικά. Κολαούζος άνευ προσωπικότητος, άλλος ένας Πατσατζόγλου. Για το Σιόβα ναι, αμυντικά άρχοντας με τα όλα του, απομακρυνότανε οι αντίπαλοι 2-3 μέτρα στις διεκδικήσεις, ξέρανε ότι δεν τους παίρνει. Επιθετικά ρούκουνας και κομπλαρισμένος και βασικά αρολάριστος εντελώς.
 
- Ο Φουστέρ έβγαζε παραδόξως αντριλίκι, αλλά και που το έβγαζε δεν είχε τι να το κάνει. Νο περαιτέρω προσόντα-νο πάρτυ. Ήταν αδύνατο να βγάλει προσωπική ενέργεια-έκπληξη. Ο σπίκερ έκανε τσιγάρο όταν έπαιρνε την μπάλα.
 
- Γκρέκο-Μασάδο, δεν θέλω να πω και τίποτα, τζάμπα τα χιλιόμετρα και οι βοήθειες, σκιστήκανε, αλλά και που σκιστήκανε τι δείξανε?
 
- ''Τρέχαμε δύο και βγήκαμε δεύτεροι''. Αυτό ίσως να'ναι το ρεζουμέ της βραδυάς, τζάμπα κόπος. Δεν ήμασταν αρκετά μάγκες για να κουμπώσουμε το ξου έστω, το πρώτο ποντάκι επί αγγλικού εδάφους. 
 
- Κοντρέρας, μια χαρά, τον βόλεψε που πήγε σε μηδέν φάσεις το πρώτο ημίχρονο.
 
- Μέγιερι, το πρώτο το ρούφηξε, το δεύτερο τό'χαψε. Και τα δύο με σκασίματα μπάλας, σαν ανάρτηση Σιτροέν. Φταίει στο πρώτο.
 
- Προπονητής Λεονάρδος, όλοι τον βγάζουν μάγκα και ήρωα και τσαμπουκαλή και με κοφτερό μάτι. Η επιλογή Μέγιερι ήτανε επιλογή ηττοπάθειας. Νά'χουμε δικαιολογία αν χάσουμε. Αν πολεμάς ένα ματς, το πολεμάς με τα καλύτερα όπλα σου. Δεν βάζεις τρικλοποδιά στην ψυχολογία της ομάδας σου. Ότι είναι σκακιστής στο γήπεδο και με καθαρό μυαλό, είναι, αλλά μένει να το αποδείξει και σε ματς που το χτυπάει στα ίσια και το πιστεύει και το δείχνει.
 
- Μήτρογλας, μηδαμινή συμμετοχή στο κράτημα μπάλας. Όχι ότι ο ''τρομοκράτης'' είναι τοπ κλας σε αυτό. Ένας είναι ο Μιραλάς και θαυμαστά τα έργα του. Τα κερδισμένα μέτρα στο γήπεδο με την μπάλα του Μίραλου σε 3 ματς δεν τα κάνουν μαζί Παντελής (τι εισπράττει βάσει συμβολαίου άραγε φέτος?), Μήτρογλου και Τζιμπούρ σε όλο το πρωτάθλημα. Άραγε έχουμε στο ρόστερ κοντό επιθετικό, με καλό κράτημα μπάλας και ταχύ? Θυμήθηκα κάτι ευρωπαικά διπλά του βάζελου, με Επαλέ κι άλλον έναν κοντό από Έδεσσα μεριά, που για έναν λόγο και μόνο ήρθανε. Έπαιζε μπροστά ο ενδεδειγμένος σωματότυπος επιθετικού και έκανε κούρσες με τα σκουπίδια που του πετάγανε οι αμυντικομέσοι.
 
- Σχωρνάτε με αλλά τώρα μου ήρθε όπως μού'ρθε και νιώθω και μια σκουριά στις κλειδώσεις του μυαλού, γκουντίβνινγκ επί την ευκαιρία.

Σχόλια

Εικόνα GPan

Καλημέρα σε όλους! (ή Huomenta! που λένε και οι Φινλανδοί)

Σκληρή κριτική και έχεις και τα δίκια σου, και χίλιες φορές η κριτική από το να λέμε "εξαιρετικός ο Θρύλος, άκαρδε κόσμε γιατί εισπράξαμε 3 τεμάχια?"

Από την άλλη μήπως συγκρίνουμαι τις παιχτούρες μας με παιχτούρες από άλλα πρωταθλήματα και με μεγαλύτερες τσέπες?

Για 'μένα δεν είναι μόνο η απόδοση κάθε παίκτη σε ατομικό επίπεδο που θα δικαιολογήσει και το αποτέλεσμα, ασφαλώς παίζει ρόλο αλλά υπάρχει και η εικόνα της ομάδας. Τι θέλω να πω:

Αν η ομάδα είναι συγκεντρωμένη και πειθαρχημένη, δηλαδή όλοι καταλαβαίνουν τι τους έχει ζητηθεί να κάνουν και αν έχεις και προπονητή που το κατέχει τότε μπαίνεις στο γήπεδο και τον κοιτάς τον αντίπαλο στα μάτια.

Εγώ στο Λονδίνο δεν είδα την μία ομάδα να κυνηγάει την άλλη. Μπήκε ο Ολυμπιακός και έπαιξε ωραία άμυνα αλλά όχι για να πάρει το Χ, τον έβλεπες ότι θα σκοράρει και σκόραρε.

Η εκτέλεση δηλαδή του πλάνου από τους παίκτες μου έδειχνε ότι το θέλουν το ματς, δεν καθόντουσαν σα παρθένες σε μοναστήρι να περιμένουν να τις χουφτώσουν οι βίκινξ!!!! (άλλες χώρες άλλες παρομοιώσεις έτσα?)

Και μόλις εισπράξαμε το δεύτερο στο 56΄ αμέσως είδα τον πρώτο παίχτη μας να πρεσσάρει τον Μαννόνε, λες και ήταν η περσινή ομάδα. Σας το λέω τα θέλω της ομάδας είναι τα ίδια.. Δεν πανυγηρίζω για την ωραία εμφάνιση, στεναχωρημένος είμαι αλλά ξέρω ότι η ομάδα έχει τσαγανό. Δεν είναι σα κάτι άλλους που δεν αξίζει ούτε να τους βλέπεις, είναι για άλλα πράγματα...

Εικόνα savvas gridlock

Σωστός.

Εικόνα red apple

Toυς πέρασες ένα μπερντάκι, αλλά κι εγώ πιστεύω πως κάλλιο γαιδουρόδενε παρά γαιδουρογύρευε. Προσωπικά τη βρήκα συμπαθητική εμφάνιση για τα δεδομένα της ατομικής ποιότητας ορισμένων ορισμένων, αλλά είπαμε...περί ορέξεως κολοκυθόπις...

Καλώς ήρθες στα στενά!

Εικόνα Mhtsaras

Ποιόνα Νασιόπουλα λαλήτε ρε σεις ;Δάφτονε με τους αφκιάγγουρες ;Πούτανε σα ντακσί μανεχτές τις πόρτες ; α ;Μου φαίνεται εκειός δεν είχε φύγει με το Αμβούργο τότενες που ο ζελές δεν έκαμε εφκαιρία, τη γκλώτσεπσε ένας μακρί, τους έφυε ο αφτάρας και το κάρφωσε στο μπακλαβά και από τότενες οι ζελές είπανε...''μόνο εμείς κάμουμε διπλά εχτός !''Σιγα ρε καημένοι...σιγά τα ωά...Κάματε διπλα γιατί παίκσατε ή μνια βολά έφυε ο κοντοπίθαρος και υτο πατσέλωσε ;Γαμώ τη γκαταδίκη μου μέσα !Βαρέθηκε το ζελέ να παίρνει διπλούρες κάποτες χωρίς μπάλα !Κι εγώ να παίζω τα πανωκατουσέντονά μου εχτός και να χάνω !Ή γκαντέμης είμαι γω ή πταέι κάπγιανός άλλος...ή άλλη...μήμπως η μάδερ του Φαρδυνί ;

Εικόνα savvas gridlock

Καλορίζικος. Άκου αναρτήσεις από Σιτροέν. Τον άλλονε που ψάχνεις, τονε λένε Νασιόπουλα, ενώ ο Παντελάκος λένε ότι παίρνει μια πεντακοσαρού, αλλά τα Πειραιωτάκια που δεν είναι κορόιδα, ξέρουνε πως παίρνει τρεισήμισο μαζί με τα μπόνους συμμετοχών-τίτλων. Και πολλά είναι. Αν δεν θέλει, περιμένει ο Κούτσι να έρθει να μας γεμίσει γκολ. Μην πω Μαρκόφκσι, που είναι και παικτούρα...