ΠΑΝΙΩΝΙΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥ 1925




Λίγους μήνες μετά την ίδρυσή του, το Σωματείο των Θρύλων κατεβαίνει για πρώτη φορά στους Πανιώνιους Αγώνες. Τι ήταν αυτοί? Αγώνες στίβου, που διοργάνωνε για πολλά χρόνια σερί ο Πανιώνιος στο Καλλιμάρμαρο. Ας δούμε τα αποτελέσματα
 
ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΙΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 1925
 

 

 

 
Ο λόγος για αυτήν την ανάρτηση δεν είναι φυσικά η επιτυχία που είχαμε στους αγώνες. Μόνο σε μία κατηγορία της άρσης βαρών, στη ''σειρά υπερελαφρών'', οι ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ-ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗΣ έφεραν διάκριση. Αναμενόμενη η τελευταία θέση, την ώρα που η αναμέτρηση γινόταν με σωματεία που είχαν πολυετή παράδοση στο χώρο. Άλλος είναι ο λόγος. Αντιγράφουμε από την τελευταία φωτογραφία.
 
...ότι ιδιαιτέρως μας έκαμε καλλίστην εντύπωσιν, ήτο η επιμονή των αθλητών του Ολυμπιακού να αγωνίζονται υπέρ του Συλλόγου των και εν γνώσει ακόμη της μη επιτυχίας των. Εύγε τους.
 
Αυτός είναι ο Ολυμπιακός, το ΘΡΥΛΙΚΟ σωματείο του Πειραιά. Από τότε που ιδρύθηκε, πασχίζει και μοχθεί για τη νίκη, ακόμη και όταν όλα βεβαιώνουν για το ανάποδο. Αθλητές  που δεν παίρνανε φράγκο, αθλητές που αγωνίζονταν υπό αντίξοες συνθήκες, αθλητές που αντιμετώπιζαν σοβαρά βιοποριστικά προβλήματα, έκτισαν τον ΘΡΥΛΟ που λέγεται ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ. Πώς? Παλεύοντας για τη νίκη και το μεγαλείο του Συλλόγου και όχι για δικό τους όφελος. Με το πείσμα και την αυταπάρνησή τους, κέρδιζαν το θαυμασμό εχθρών και φίλων και γιγάντωσαν το όνομα του σωματείου. Έτσι κερδήθηκε η ανυπέρβλητη ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΔΟΞΑ.
 
Ο-ΛΥ-ΜΠΙ-Α-ΚΟΣ Ο-ΛΥ-ΜΠΙ-Α-ΚΟΣ
 
Υ.Γ. Αυτό καλό θα ήταν να το βάλουν στο μυαλό τους ορισμένα καλομαθημένα και καλοπληρωμένα ΠΑΤΣΑΒΟΥΡΙΑ του ποδοσφαιρικού μας τμήματος. Δεν έχουμε την απαίτηση φυσικά εν έτει 2012 να μοχθούν αφιλοκερδώς για τον Θρύλο. Αλίμονο, αν δεν πέσει το μπαγιόκο σήμερα, ποιος κινείται? Μόνο κάτι ΜΑΛΑΚΕΣ οπαδοί σαν κι εμάς, που τρώμε τις ζωές μας κοντά στον ΘΡΥΛΟ, για να χαρακτηριζόμαστε κιόλας από τον κάθε καραγκιόζη πισωκίνητο. Πάει πολύ όμως να κάνουν και παραπονάκια για την προπόνηση και το ''ζόρι'' που τραβάνε, επειδή δεν τους επιτρέπεται να τρομπάρουν και να ξενυχτούν. Θα τα πούμε αναλυτικά αύριο για δαύτους.