Η ΘΡΥΛΙΚΗ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΤΟ 1960



 
Στις 31 Ιανουαρίου 1960, ο Ολυμπιακός αγωνίστηκε στο Αίγιο με τον τοπικό Παναιγιάλειο για τη 13η αγωνιστική του πρωταθλήματος 1959-60. Το τι ακριβώς συνέβη από τον ΑΣΥΓΚΡΙΤΟ κόσμο του Θρύλου σε αυτό το παιχνίδι, θα το δούμε χωρίς πολλά σχόλια. Δεν χρειάζεται εξ άλλου να μιλάμε εμείς. Μιλάνε τα στοιχεία.
 
Δύο εβδομάδες πριν το ματς, ο ΣΦΟΟΠ, ο κεντρικός σύνδεσμος των γαύρων στο Πασαλιμάνι, βγάζει ανακοίνωση προτρέποντας τους οπαδούς της ομάδας που είναι να ταξιδέψουν στο Αίγιο με αυτοκίνητα -μιλάμε για 1960, έτσι? Δεν ήταν και ό,τι πιο συνηθισμένο τότε να έχεις αυτοκίνητο και ειδικά στην πόλη της εργατιάς, τον Πειραιά μας-, να μαζευτούν στα γραφεία του συνδέσμου για να σχηματιστεί κομβόι. 
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ 18-1-1960
 

 
Τέσσερις μέρες πριν το ματς ο Θρύλος παίρνει επίσημα εισιτήρια, ενώ διαρρέει ότι οι Κορίνθιοι ετοιμάζουν υποδοχή.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ 28-1-1960
 

 

 

 
Φτάνει λοιπόν η ώρα του αγώνα. Από εδώ και πέρα, κανένα σχόλιο. Μόνο τα στοιχεία.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ 1-2-1960
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Χρειάζεται να προσθέσουμε κάτι? Υπάρχουν άραγε λόγια για να συμπληρώσουν, έστω, αυτήν την εικόνα του ασύγκριτου μεγαλείου και της παράνοιας στη λατρεία του ΘΡΥΛΙΚΟΥ ΛΑΟΥ πριος το καμάρι του Πειραιά?
 
Ο ΛΑΟΣ ΤΟΥ ΘΡΥΛΟΥ ΜΕ ΠΟΔΗΛΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ, ΜΕ ΚΑΙΚΙΑ, ΜΕ ΚΟΜΒΟΙ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΤΑΞΙΔΕΥΕ ΣΤΟ ΑΙΓΙΟ ΤΟ 1960 ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΚΔΡΟΜΗ, ΠΗΓΑΙΝΕ-ΕΛΑ, ΕΦΤΑΝΕ ΜΕ ΤΑ ΧΙΛΙΑ ΖΟΡΙΑ ΣΤΟΝ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟ ΤΟΥ, ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΓΑΥΡΩΝ ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΩΝΙΑ. ΟΛΗ Η ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΗΤΑΝ ΣΤΟ ΠΟΔΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΩΝ ΘΡΥΛΩΝ.
 
Κάθε σύγκριση με το σήμερα και τον κόσμο της ομάδας μας, ας γίνει από τον καθένα μέσα του. Εδώ θέτουμε το πρότυπο, το ιδανικό. Κοιτάζοντας ο καθένας μας τον εαυτό του στον καθρέφτη, ας αναρωτηθεί αν ανταποκρίνεται ως οπαδός στα στάνταρ που έθεταν οι πατεράδες μας και οι παππούδες μας, 52 χρόνια πριν από σήμερα.