ΑΡΗΣ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 2-2



 
Xθες είχαμε την πρώτη απώλεια βαθμών στο πρωτάθλημα και πρέπει να πούμε ορισμένα πράγματα επ'αυτού. Θα ξεκαθαρίσουμε για μία ακόμη φορά πως ό,τι γράφεται εδώ, γράφεται καλοπροαίρετα. Βάλαμε πλάτη στο Ζαρντίμ αρκετές φορές και όλοι συμφωνούμε πως πρέπει να μείνει και να δουλέψει στην ομάδα, για το καλό της. Από εκεί και πέρα όμως, τα όποια λάθη παρατηρούνται, πρέπει να τονίζονται και να αναδεικνύονται και όχι να τα βάζουμε κάτω από το χαλάκι. Αυτή η τακτική, αρμόζει σε οπαδούς άλλων ομάδων, όνομα και μη χωριό. Προσωπολατρείες και εμπάθειες μπροστά στο καλό του ΘΡΥΛΟΥ, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ.
 
Η ομάδα έχει ένα πάρα πολύ καλό, γεμάτο σε ποσότητα και ποιότητα παικτών και ολοκληρωμένο ρόστερ για τα ελληνικά δεδομένα. Για τα διεθνή δεδομένα, υπάρχουν προβλήματα που έχουν επισημανθεί και από αυτήν τη σελίδα από το καλοκαίρι ακόμη, αλλά εδώ μιλάμε για το πρωτάθλημα, αφού χθες παίζαμε με τον Άρη και όχι με τη Σάλκε. Για να αποτυπωθεί όμως στο χορτάρι αυτή η ποιοτική διαφορά έναντι των υπολοίπων, πρέπει το ρόστερ να αξιοποιείται πλήρως ή εν πάση περιπτώσει, αν δεχτούμε πως αυτό δεν είναι απόλυτα εφικτό, στο μέγιστο δυνατό βαθμό. Πώς θα συμβεί αυτό αν παίζουν συνεχώς οι ίδιοι και οι ίδιοι? Για ποιο λόγο δεν δίνονται ευκαιρίες στα παιχνίδια του ελληνικού πρωταθλήματος σε παίκτες που θα μπορούσαν να ξεκουράσουν τους καταπονημένους από τα συνεχή ματς οργανισμούς των ποδοσφαιριστών που έχουν τραβήξει το μεγαλύτερο κουπί?
 
Να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι? Ο Μανιάτης με το Χολέμπας παίζουν σερί για παραπάνω από έναν χρόνο, σε ΘΡΥΛΟ και Εθνική Ελλάδος. Όσο γερό σκαρί κι αν έχουν, όσο καλή προπόνηση κι αν κάνουν, όσο πειθαρχημένοι αθλητές κι αν είναι και σε καλή ποδοσφαιρική ηλικία, αργά ή γρήγορα είτε θα βγάλουν τραυματισμούς, είτε θα παρουσιάσουν κάμψη στην απόδοσή τους. Γιατί δεν μπαίνουν λίγο στην άκρη, να ανακτήσουν δυνάμεις και να είναι έτοιμοι στα δύσκολα? Δεν μπορούν να τους αντικαταστήσουν ο Ζαραδούκας και ο Γκρέκο, για παράδειγμα? Ο Ζαραδούκας είναι τόσο κακός παίκτης που θα μας εξέθετε χθες αν έμπαινε στη θέση του Χολέμπας απέναντι στον ''Κριστιάνο Ρονάλντο'' του Άρη που λέγεται Καζναφέρης? Αν ο Ζαρντίμ θεωρεί ανάξιο το Ζαραδούκα να φυλάξει τον Καζναφέρη, τότε τον θεωρεί ανάξιο να είναι και στο ρόστερ, επομένως πρέπει να απαιτήσει την απόκτηση αριστερού μπακ. Αυτό, για να είμαστε και πιο σωστοί, έπρεπε να γίνει το καλοκαίρι. Έγινε? Όχι, από όσο ξέρουμε. Η ευθύνη περνάει λοιπόν όπως και να έχει στον Πορτογάλο. Είτε θεωρεί πως μπορεί να βοηθήσει γενικά και δεν τον βάζει, είτε δεν τον πιστεύει και δεν φρόντισε να ενισχυθούμε εκεί, απαιτώντας παίκτη. Ο δε Γκρέκο, κρίνεται άξιος να ξεκινήσει στο Λονδίνο και στη Γαλλία, αλλά όχι στο ''κολαστήριο'' του Βικελίδης? Για ''οκταράκι'' δεν τον πήραμε? Δεν έχει δυνάμεις δηλαδή να βγάλει 90 λεπτά απέναντι στον Παπαστεριανό, τον Οικονομόπουλο και τον Κοέλιο, την ώρα που πέρυσι έπαιζε στη Ρόμα? Κι αν ναι, για ποιο λόγο? Επειδή δεν έκανε προετοιμασία, όπως λένε κάποιοι? Από τέλη Ιουλίου είναι στην ομάδα. Πόσο καιρό πρέπει να γυμνάζεται για να είναι έτοιμος από πλευράς φυσικής κατάστασης να αντέξει σερί 90λεπτα ένας παίκτης που ήρθε από τη Ρόμα? 
 
Αν συνεχίσουμε σε αυτήν τη λογική, οι απορίες πολλαπλασιάζονται. Ο Ντιακιτέ ξεκίνησε ως δεξί μπακ στο Λονδίνο, αλλά έκτοτε δεν τον έχουμε ξαναδεί. Ήταν τόσο κακός άραγε στο Λονδίνο απέναντι στον Ποντόλσκι, που φόβισε το Ζαρντίμ σε σημείο που να πιστεύει ότι θα εκθέσει την ομάδα απέναντι στο... Γιαννιώτα? Στο κάτω κάτω της γραφής, ως αμυντικό χαφ δεν τον πήραμε κατά κύριο λόγο? Το ματς με τον Άρη δεν ενδείκνυται για ντεμπούτο σε αυτήν τη θέση, ακριβώς όπως χρησιμοποιήθηκε χθες στα ξαφνικά για πρώτη φορά σε επίσημο παιχνίδι ο Τάτος? Το ότι ο Μοντεστό έχει βαρύνει και τα συνεχή ματς τον έχουν ξεζουμίσει, δεν το βλέπει ο Ζαρντίμ? Το ότι το ίδιο ακριβώς συμβαίνει με τον Κοντρέρας πίσω, που χθες στις περισσότερες επικίνδυνες καταστάσεις στην άμυνά μας απουσίαζε, δεν το βλέπει ο Ζαρντίμ? Αν ο Κοντρέρας μπορούσε να παρουσιάζει με διάρκεια στην χρονιά την καλή απόδοση, το ταβάνι του που έπιασε στο Λονδίνο, προφανώς δεν θα γύριζε στην πατρίδα του όταν έφυγε από τη ΔΕΚΟ του Βορρά. Θα τον έπαιρνε μια καλή ευρωπαική ομάδα. Να δεχτούμε πως ο Ντιακιτέ και ο Σιόβας κρίθηκαν ανέτοιμοι? Να το δεχτούμε. Ο Φέισα, που έβγαλε ως βασικός όλη την προετοιμασία, πού ακριβώς βρίσκεται? Τέρμα κι αυτός? Ανάξιος να αντιμετωπίσει τον Κοέλιο? Είπαμε κι εμείς από εδώ πολλές φορές πως ''δεν κάνει'' ο Φέισα. Δεν κάνει όμως για την Ευρώπη, για το υψηλό επίπεδο. Αλίμονο αν ''δεν κάνει'' ο Φέισα για τα αμούστακα του Άρη. Πώς περιμένει ο Ζαρντίμ να δεχτούμε το ότι είναι προτιμότερο να επιβαρύνονται ηλικιωμένοι ποδοσφαιρικά παίκτες με συνεχή ματς, διακινδυνεύοντας τραυματισμούς και απουσίες στα δύσκολα, από το να δοκιμαστούν άλλοι παίκτες που σαπίζουν μεταξύ πάγκου και εξέδρας απέναντι σε μια ομάδα με υλικό Β' Εθνικής, ειλικρινά δεν το καταλαβαίνω.
 
Ο Φετφατζίδης κρίθηκε ανέτοιμος αγωνιστικά, ενώ ιατρικά δεν υπήρχε πρόβλημα και αποκλείστηκε από την αποστολή. Πληρώνει την κακή του παρουσία όταν τον εμπιστεύτηκε ως βασικό στο Καραισκάκη ο Ζαρντίμ? Και επειδή δεν τράβηξε σε ένα ματς, αυτό ήταν? Δεν ξαναπαίζει? Ο Βλαχοδήμος που ήταν στην αποστολή, γιατί δεν χρησιμοποιήθηκε? Ο Μαργαρίτης και ο Ψυχογιός του Άρη είναι τα μεγαθήρια ακραία μπακ, απέναντι στα οποία θα ζοριζόταν ο ''ανέτοιμος'' αυτός παίκτης παίκτης μας? Σύμφωνοι, σε πείσμα αρκετών που τον είδαν να μαγεύει με την Ξάνθη στο τέταρτο που μπήκε, κι εγώ τον είδα να παρταλιάζει και να μην ακολουθεί τις οδηγίες τακτικά του προπονητή. Αυτό όμως πώς μεταφράζεται? Στο ότι τον τελειώνουμε και προτιμάμε ως δεξί μπακ το Λυκογιάννη, που είναι αριστερό φουλ μπακ?
 
Με τα παραπάνω δεν εννοώ πως ήθελα να μπούνε χθες όλοι αυτοί οι παίκτες μαζί στην 11άδα. Δεν γίνεται όμως και να μην παίξει κανένας από αυτούς. Με τον Άρη παίζαμε. Είναι εμφανές πως η ομάδα έχει κουρασμένους κάποιους παίκτες. Το περιμέναμε. Περιμέναμε πάθος από τους παίκτες του Άρη και από ένα σημείο έλλειψη συγκέντρωσης από τους δικούς μας, κάτι που παρατηρείται όλα αυτά τα χρόνια μετά από παιχνίδι σε όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ. Δίχως rotation μέσα στην χρονιά, θα δημιουργήσουμε μόνοι μας προβλήματα από εκεί που δεν υπάρχουν και θα στερηθούμε παίκτες εκεί που θα τους χρειαζόμασταν πραγματικά. Και δεν προσπερνάμε καθόλου το γεγονός πως πρώτη φορά έσφιξε τα λουριά για το παιχνίδι ο Πορτογάλος στου Ρέντη την παραμονή του αγώνα. Κάτι δείχνει για την προσέγγιση ΟΛΩΝ στην ομάδα αυτού του ματς και για το πόσο σοβαρά το πήρανε...
 
Αφού κλείσαμε το κομμάτι ''προετοιμασία για το παιχνίδι'', ας δούμε και τη διαχείριση του αγώνα από το Ζαρντίμ. Ειλικρινά, παλεύω να καταλάβω για ποιο λόγο δεν μπήκε νωρίτερα στο ματς ο Πάντελιτς. Δεν βλέπει ο Ζαρντίμ πως η τριπλέτα Αμπντούν-Μασάδο-Τζιμπούρ ή Μήτρογλου ΔΕΝ επαρκεί για Ελλάδα? Δεν γεμίζει η περιοχή με παίκτες, κλείνονται και οι άλλοι και μένει αποκομμένος ο Τζιμπούρ-Μήτρογλου. Κανείς από τους ακραίους χαφ δεν κάνει διαγώνια κίνηση στην περιοχή, κανείς δεν πατάει περιοχή γενικά, κανείς δεν στηρίζει το φορ, ενώ ο Μασάδο αποδεικνύει πως ΣΤΑ ΑΚΡΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ. Πόσο χειρότερος από τον κατά συνθήκη εξτρέμ Μασάδο θα ήταν εκεί ο Βλαχοδήμος ή ο Φετφατζίδης? Για ποιο λόγο να παίζει εκεί συνέχεια ο Πορτογάλος? Και ο ίδιος αχρηστεύεται και την ομάδα δεν βοηθάει. Το σενάριο ''βάζω δεύτερο επιθετικό στην περιοχή του αντιπάλου'' το είδαμε ξεκάθαρα στα Γιάννινα. Παλεύαμε να κάνουμε φάση και δεν μπορούσαμε. Μπήκε ο Μήτρογλου δίπλα στον Τζιμπούρ και ΑΜΕΣΩΣ κάναμε γκολ. Μπήκε χθες ο Πάντελιτς και μαζί με το 2-2 κάναμε σε λιγότερο από δέκα λεπτά τρεις φάσεις για γκολ, που τα δέκα λεπτά ήταν κάνα πεντάλεπτο καθαρού χρόνου με τις συνεχείς διακοπες από τα μακροβούτια των βρωμοσκούληκων. Για'μένα είναι ξεκάθαρο πως αν έμπαινε νωρίτερα ο Μάρκο μέσα, θα κερδίζαμε εύκολα. Καλώς εμπιστεύτηκε τον Τάτο, στα πλαίσια του rotation που λέγαμε πριν. Είδες πως δεν τραβάει και η περιοχή μένει άδεια. Βάλ'τον Σέρβο μέσα να καθαρίσει ρε Λεονάρντο... Η δε αλλαγή του Λυκογιάννη και ειδικά στο σημείο που έγινε, ήταν από τα άγραφα. Βάζεις δεξί χαφ-εξτρέμ τον αριστεροπόδαρο μεσοαμυντικό Λυκογιάννη, ενώ ψάχνεις γκολ νίκης? Γιατί άραγε? Για να μην ανεβαίνει από εκεί ο Μαργαρίτης και βάζουν στη μέση τον Τοροσίδη? Άντε και τον βάλανε στη μέση. ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝΕ ΡΕ ΛΕΟΝΑΡΝΤΟ? ΠΛΑΚΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΩΡΑ? ΤΟ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ ΦΟΒΗΘΗΚΕΣ? Τι αποτέλεσμα είχαμε με αυτήν την κίνηση? Να παίζουμε μονίμως από αριστερά για ένα ακόμη ημίχρονο, παρά το ότι ο Μασάδο πέρασε στον άξονα. Στο πρώτο παίζαμε από την πλευρά του Αμπντούν, επειδή ο Μασάδο δεν μπορεί στα άκρα. Μετά την αλλαγή, παίζαμε από την πλευρά του Αμπντούν, επειδή ο Λυκογιάννης δεν ξέρει τη θέση του ακραίου μεσοεπιθετικού ΑΠΟ ΔΕΞΙΑ. Ε, αν πάνε όλες οι μπάλες στον ΑΜπντούν, θα κλειστεί ο Αμπντούν και θα κάνει και λάθη, ενώ ήταν καλός χθες γενικά και πήρε πολλές προσπάθειες που ολοκλήρωσε με επιτυχία. Την ίδια ώρα, ξαναλέμε, στον πάγκο ο Βλαχοδήμος, στο σπίτι του στα Σούρμενα ο Γιαννάκης ο Φέτφα. Θα πει κανείς εδώ ''ρε φίλε σε όλη την προετοιμασία έβαζε αλλαγή δεξί χαφ τον Καραγκούνη, που τον πήραμε ως αριστερό μπακ. Τι σε πείραξε ο Λυκογιάννης?''. Τι να του απαντήσεις...
 
Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με την απώλεια βαθμών. Δεν έγινε κάτι με την ισοπαλία. Αργά ή γρήγορα θα ερχόταν κι αυτό. Το ''30 νίκες θα κάνουμε'' εγώ δεν το τρώω. Καμία ομάδα δεν πετάει φωτιές από Σεπτέμβριο μέχρι Μάιο μήνα σερί σε καμία γωνιά του πλανήτη. Τα λάθη όμως πρέπει να επισημαίνονται και να τα διορθώνουμε, ειδικά όταν δεν πιεζόμαστε για νίκες και δεν θέλουμε άμεσα το αποτέλεσμα. Κατανοητό το ότι ο Ζαρντίμ δεν ξέρει καλά καλά το υλικό του ακόμη. Ελπίζουμε να τον βοηθήσει ο ΑΝΤΩΝΗΣ και οι υπόλοιποι εκεί γύρω να το μάθει όσο το δυνατόν νωρίτερα και να μην χαλάμε τζάμπα τις καλές εντυπώσεις που αφήνει η δουλειά του Πορτογάλου. Καλά γυμνασμένοι είμαστε ως ομάδα, μέριμνα στην τακτική υπάρχει σε κάθε παιχνίδι, μπλοκ στα όποια ατού του αντιπάλου βλέπουμε, αλλά δεν αρκούν όλα αυτά πολλές φορές. Η συνέχεια πιστεύουμε πως θα είναι πολύ καλύτερη, εννοείται με το ΛΕΟΝΑΡΝΤΟ ΖΑΡΝΤΙΜ στον πάγκο μας.
 
Υ.Γ. 1 Γυρίζω χθες βράδυ σπίτι μετά το παιχνίδι και βάζω τη ΔΙΚΗ του ''σαγόνια''. Πρώτος πρώτος ο Περικλής Βασιλάκης, να σχολιάσει τις αμφισβητούμενες φάσεις. ''Δεν καταλαβαίνουμε τι είδε στη φάση του πέναλτυ ο Αρετόπουλος, δεν υπάρχει παράβαση'', μας είπε. Το παίρνει αυτό και ο έγκριτος ''σαγόνιας'' και το μεταφράζει ως ''δηλαδή είναι άκυρη και η κίτρινη που πήρε ο Ψυχογιός για χέρι μας λέτε? Άρα δεν θα είχε κίτρινη και δεν θα έπρεπε να αποβληθεί αργότερα με δεύτερη κίτρινη, για το μαρκάρισμα στον Αμπντούν μετά το 2-1''. Επανάληψη στη φάση του πέναλτυ από κάμερα που να ξεκαθαρίζει το πού ακριβώς βρήκε την μπάλα ο Ψυχογιός, δεν έχουμε. Όποιος λέει πως βρήκε χέρι ή πόδι ή στήθος, εικασίες κάνει και προβάλλει αυτό που θα ήθελε να έχει γίνει, όχι αυτό που έγινε. Είναι που έχει ''άρτια κάλυψη με πολλές κάμερες'' στο πρωτάθλημα η NOVA, το ακριβότερο ψηφιακό μπουκέτο πανευρωπαικά σε σχέση με τις υπηρεσίες που παρέχει... Η πρεμούρα του Αλαφουζοκάναλου όμως παραμένει. ''Σπρώχνουν το γαύρο''. Άντε και τον σπρώξανε ρε ''σαγόνια'' και όντως δεν είναι πέναλτυ. Τι πάει να πει ''δεν θα αποβαλλόταν μετά''? Έχεις κίτρινη κύριε Ψυχογιέ, που την πήρες έστω και άδικα? Δεν νομιμοποιείσαι να πας να κόψεις την καριέρα του Αμπντούν. Θα φας και τη δεύτερη απολύτως ορθά και τέρμα η ιστορία. Δύσκολες έννοιες αυτές για έναν τιτάνα της ελληνικής αθλητικής δημοσιογραφίας, όπως και για έναν έγκριτο και πάνω από όλα αδέσμευτο καθηγητή διαιτησίας, που μετέτρεψε την προηγούμενη εβδομάδα το φράγμα του Πουλίδο του Άρη στον Χριστοδουλόπουλο στο ΟΑΚΑ σε πέναλτυ. Φράγμα ίσον πέναλτυ. ΠΕΕΕΕΕΡΙΚΛΗΣ ΒΑΣΙΛΑΑΑΑΑΚΗΣ (σε ρυθμό ''Εεεερνέστο Βαλβεεεεέρδε'', δηλαδή Seven Nation Army)...
 
Υ.Γ. 2 Άκουγα το πρωί στο αποχωρητήριο της Δαβάκη και στην εκπομπή του πρώην αρθρογράφου στο περιοδικό των MAD BOYS Πανούτσου και του πρώην συμμετέχοντα σε διοικητικά συμβούλια της ΠΑΕ ΠΑΟ Καρπετόπουλου, κατά Μπέο ''Ντερπετόπουλου, υπάλληλου του Πατέρα'', τον κύριο Νικολογιάννη μας aka κυρ-Τάσο μας aka Τάσαρο να μας λέει ''πολλή πρεμούρα πιάνει ορισμένους μετά τα χθεσινά διαιτητικά όργια στην Αγγλία με Λίβερπουλ και Τσέλσι και Ιταλία με Γιουβέντους και Ουντινέζε να μας πείσουν πως εδώ είναι όλα 50-50 και έξω γίνονται εγκλήματα. Εδώ παλιότερα ο Καραπιάλης σε ντέρμπυ έκανε μαρκάρισμα από πίσω στον Μπασινά και δεν πήρε κίτρινη έστω, που έπρεπε να αποβληθεί με απ'ευθείας κόκκινη κανονικά''. Κυρ-Τάσο μας aka Τάσαρε, μιλάς για το ντέρμπυ της σεζόν 1998-99 στο ΟΑΚΑ, που ο ΘΡΥΛΟΣ ΤΟΥ ΣΩΚΡΑΤΗ ΚΟΚΚΑΛΗ γύρισε το 2-0 σε 2-4.
 

 
Στο 04:10 είναι η φάση όπου ο Καραπιάλης για μαρκάρισμα από πίσω ΠΑΙΡΝΕΙ ΚΙΤΡΙΝΗ, κυρ-Τάσο μας aka Τάσαρε. Για ίδιο μαρκάρισμα από πίσω, στο 04:29, αποβάλλεται ΜΕ ΔΕΥΤΕΡΗ ΚΙΤΡΙΝΗ ο Μπασινάς. Ίδιες φάσεις, διαιτητικές αποφάσεις με ίδιο κριτήριο από το διαιτητή. Ψέλλισες και κάτι για το ματς Παναχαική-Παναθηναικός του 1999-00, με το γκολ του Κατσουράνη ''που μας στέρησε το πρωτάθλημα'', κυρ-Τάσο μας aka Τάσαρε. Κανένα πρωτάθλημα δεν σου στέρησε, ούτως ή άλλως θα το έχανες, απλώς η διαφορά στο τέλος θα ήταν 1 βαθμός και όχι 4, αν περνούσες από την Πάτρα. Περίμενες γκέλα του Ολυμπιακού για να πάρεις κούπα που ΟΥΤΩΣ Ή ΑΛΛΩΣ ΔΕΝ ΗΡΘΕ. Το ματς αυτό στην Πάτρα ΔΕΝ ΚΑΛΥΦΘΗΚΕ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ. Εδώ είναι οι φάσεις από κανάλι στο youtube οπαδού του ΠΑΟ, όπου φαίνεται πως η ''σφαγή'' που επικαλείσαι, συγκρινόμενη μάλιστα κατ'εσέ με την αλλοίωση αποτελέσματος χθες στο Λονδίνο ή στο Λίβερπουλ, είναι μόνο στα όνειρά σου.
 

 
Θέλεις να δεις τι έγραφε η Αθλητική Ηχώ την επομένη του αγώνα, κυρ-Τάσο μας aka Τάσαρε?
 

 

 

 
Η ''σφαγή της Πάτρας'', όπως βλέπουμε λοιπόν στο βίντεο και όπως έγραφε στην Ηχώ ο πρώην φίλος-αυτοκόλλητός σου, ο Γκόντζος, ήταν ανάποδα φάουλ και κάρτες εις βάρος του ΠΑΟ από το ''χασάπη'' το Νίκου. Έτσι ''δικαιολογείσαι'' που σε 90 λεπτά σε ένα καθοριστικό παιχνίδι για τον τίτλο, όπου θα αποδείκνυες πως ''κερδάμε και την παράγκα του Κόκκαλη'', με τον κόσμο της ομάδας σου στην κερκίδα, έκανες μιάμιση φάση με την Παναχαική που κινδύνευε, κυρ-Τάσο μας aka Τάσαρε. Τα ψεμματάκια και την προπαγάνδα σου λοιπόν, αλλού. Εδώ δεν είναι τριόροφο, το οποίο εσχάτως αγάπησες -παλιά σε κάνανε αυτοκόλλητο-. Όσο για τους ''κορυφαίους αναλυτές'' Ντερπετόπουλους και πρώην κατοίκους Γκυζίου και αρθρογράφους των MAD BOYS, που ψάχνανε χθες να γίνει στην Ελλάδα κάτι αντίστοιχο διαιτητικά με την Ιταλία, μπας και ανάψουν κάπως τα αίματα, ''όπως στα πρώτα χρόνια της κόκκινης παράγκας ρε παιδί μου'', αφιερωμένα τα βιντεάκια που φτιάχνουμε σε εσάς και στον κυρ-Τάσο μας aka Τάσαρο.
 
Να το επισκέπετεστε το κανάλι μας. Έχετε να μάθετε και να θυμηθείτε πολλά πράγματα που ξεχνάτε. Ειδικά εσείς κύριε Ντερπετόπουλε -κατά Μπέο-, που παρακαλάγατε να γίνετε ο αντίστοιχος σημερινός Καραπαπάς κάποτε και γράφατε και στο περιοδικό της ΠΑΕ Ολυμπιακός. Με βιξ για τα λαιμά από δίπλα όμως να μπαίνετε στο κανάλι μας στο youtube. ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΑΡΕΣ ΜΟΥ ΕΣΕΙΣ...
 
Υ.Γ. 3 Λένε κάποιοι δικοί μας ''ας πούμε μπράβο στα παλληκάρια του Άρη κι ας μην είμαστε στενόμυαλοι οπαδοί. Αμούστακα, απλήρωτα πιτσιρίκια και κοίταξαν στα μάτια και έκοψαν βαθμούς από τον Ολυμπιακό του πολλαπλάσιου μπάτζετ και των έμπειρων παικτών, που στέκονται στο Τσάμπιονς Λιγκ, με το πάθος τους και την αγάπη τους για τη φανέλα, αξίζουν μόνο καλά λόγια''. Η προσπάθειά τους όντως είναι μαγκιόρικη ΓΕΝΙΚΑ και μπράβο τους. Από εκεί και πέρα όμως, εγώ μπράβο ΓΙΑ ΤΟ ΧΘΕΣΙΝΟ ΜΑΤΣ  σε παίκτες που όλη την ώρα βουτούσαν και πέφτανε για να διακοπεί το ματς, δεν μπορώ να πω. Σιχαίνεσαι το ποδόσφαιρο με κάτι τέτοια. Μπάλα βλέπουμε και την ώρα μας περνάμε, μπας και ξεχαστούμε από τα προβλήματά μας. Αν είναι να μετανιώνουμε την ώρα και την στιγμή που κάτσαμε να δούμε παιχνίδι, να το γαμήσουμε να ψοφήσει. Είπαμε, να παίξεις για το αποτέλεσμα, αλλά ΠΑΙΞΕ. ΟΧΙ ΒΟΥΤΙΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΩ ΟΛΗ ΤΗΝ ΩΡΑ ΓΙΑ ΚΑΝΑ ΛΕΠΤΟ. Καθαρά ενστικτωδώς λοιπόν, θα πω 
 
ΕΚΕΙ ΕΚΕΙ ΣΤΗ Β' ΕΘΝΙΚΗ ΒΡΩΜΟΣΚΟΥΛΗΚΑ ΣΙΧΑΜΕΡΑ, ΒΑΖΕΛΟΙ ΤΟΥ ΒΟΡΡΑ
 
Υ.Γ. 4 Περαστικά σε ορισμένους δημοσιογράφους και οπαδούς μας, που έβλεπαν το Ζαρντίμ να μην κάνει παρέλαση. Άντε, αρχίστε αντίστροφη μέτρηση για την 25η Μαρτίου τώρα. ''Γνώστες'' μου εσείς...
 
Υ.Γ. 5 Κλείνουμε όπως αρχίσαμε. Πλήρης εμπιστοσύνη στο Ζαρντίμ και στη διοίκηση, αλλά υπεράνω κριτικής δεν είναι κανείς. Πρώτα και πάνω από όλα είναι ο ΘΡΥΛΟΣ και ο κόσμος του. Δίχως αυτά, δεν υπάρχουν διοικήσεις-παίκτες-προπονητές. Προσωπολατρείες μπροστά στο καλό του ΘΡΥΛΟΥ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ, αφορούν κάποιους λίγους, παραστρατημένους οπαδούς μας, που είναι πρώτα μπαγεβιτσικοί-βαλβερδικοί-λεμονικοί-αναστοπουλικοί ή δεν ξέρω'γω τι άλλο. Η ομάδα έχει προπονητή κι εμείς αυτόν στηρίζουμε, όποιος κι αν είναι, εκτός αν είναι Κετσπάγια και διαλύει τους παίκτες μας, που πέφτουν σαν τα κοτόπουλα και φοβούνται να τρέξουν στο γήπεδο για να μην τραυματιστούν. Όποιος διαφωνεί, ας πάρει διαρκείας στον Ατρόμητο, ή στον ΟΦΗ, ή στον ΟΑΕΔ, αφού Βαλβέρδε-Λεμονής είναι ΑΝΕΡΓΟΙ. Περαστικά σε αυτούς και εμείς
 
ΟΕ ΟΕ ΟΕ ΖΑΡΝΤΙΜ

Σχόλια

Εικόνα dono

Συμφωνώ ότι έπρεπε να κάνει ένα μαγαλύτερο γ...rotation αφού και παίκτες έχει, αλλά καιο αντίπαλος το επέτρεπε.
Εχθές ήταν τραγικός ο Pablo ακόμα και σε φάσεις που έχει πολύ ευκολα.
Επίσης ας σταματήσει το άνευ προηγουμένου παραμύθι με τον Μήτρογλου πιστολέρο, αφού με τα δεδομένα προσόντα και συμπεριφορά στο παιχνίδι δεν είναι ούτε για 3 αλλαγή του Τζεμπούρ. Τα ίδια με το Τάτο... Αλήθεια ο Λυκογιάννης (αφού αναφέρθηκες ονομαστικά σε παίκτες) δεν μπορεί σε τέτοια ματς να ξεκινάει βασικός;
Στα θετικά τώρα... Παρακολουθούμε ένα απίστευτο Μανωλά στα τελευταία παιχνίδια. Μπράβο στον μικρό!!
Ο Χολέμπας με όποιον αντίπαλο ανεβαίνει είναι εξαιρετικός.
Πολύ θετικός ο Αμπντούν (ας όψεται ο πιστολέρο...)
Πολύ καλη αντιδραση της ομάδας μετά τα γκολ του Άρη.
Πάντως Σάββα σίγουρα είναι νωρίς να μιλάμε για προπονητή αλλα από την άλλη προσωπικά έχω δει στην Ελλάδα ελάχιστους αυτοματισμούς ή έστω κάποα στοιχεία που προσδιδουν την προπονητική του ταυτότητα στην ομάδα. Μακάρι να είναι απλά νωρίς...

Εικόνα savvas gridlock

Οι αυτοματισμοί που βλέπουμε στο παιχνίδι μας μέχρι τώρα είναι η προσπάθεια για χτίσιμο επιθέσεων με έξτρα παίκτη από τα άκρα, που φαίνεται να δουλεύονται πολύ στου Ρέντη. Αν παρατηρήσεις, θα δεις ότι πολύ συχνά παρατηρείται υπερσυγκέντρωση στις πτέρυγες και προσπάθεια να παίξουμε γρήγορα, με κίνηση χωρίς την μπάλα, στο χώρο, από χαφ άξονα που τραβιούνται από εκεί. Δεν μας πολυβγαίνει, αλλά κάποια στιγμή θα μας βγει. Τότε πιστεύω να βγάζουμε και κόντρες πολλές, όποτε παίρνουμε την μπάλα. Η άλλη απόδειξη για δουλειά στην προπόνηση, όχι βέβαια ως ''αυτοματισμοί'' πια, είναι οι τοποθετήσεις των παικτών στα στημένα στην αντίπαλη περιοχή. Πέφτει πολλή δουλειά σε αυτό το κομμάτι, ξεκάθαρα. Κάτι σαν Ρεάλ σε σκεπτικό σε όλα μας.

Εικόνα dono

Στα στημένα η δουλειά που έχει γίνει είναι εμφανέστατη και συμφωνω μαζί σου, βέβαια είναι πολύ σημαντική η παρουσία και του Μασάντο με τις πολύ καλές εκτελέσεις. Η υπερσυγκέντρωση παικτών συνήθως όμως συνίσταται από παικτες που είτε δεν ξέρουν τι να κάνουν και υπάρχουν απλά στον χώρο και τελικά καταλήγει η επίθεση σε ατομική πρωτοβουλία του Αμπντούν (αυτο είδαμε στις 9/10 φορές εχθές) ήτε παιζουν ανούσιο τσουκου τσούκου ball μεταξύ τους χωρίς ίχνος σκέψης για το τι θα κάνουν μετά.
Όποτε έβγαινε για overlapping ο ακραίος back (κυρίωσ ο Χολέβασ) τότε ναι, είχαμε προσπάθεια για λογική ανάπτυξη, όπως πρέπει να γίνεται δλδ.
Αν το κάνανε αυτό και δεν τους έβγαινε στο παιχνίδι δεν θα μίλαγα καθόλου, απλά βλέπω ότι κάποιες φορές έχει πολύ συντηρητική προσέγγιση στα παιχνίδια στο Ελληνικο πρωτάθλημα κσι με αυτούς τους αντιπάλους δεν είναι η πρέπουσα, κατά την γνώμη μου πάντα

Εικόνα dono

Δεν σχολιάζω το σύστημα του που περιμένω το δω πριν το κρίνω, αλλά τις επιλογές του σε παιχτες που παίζουν ή δεν παίζουν, γιατι φυσικά και οι ατομικές ικανότητες των παικτών είναι πολύ σημαντικό κομμάτι στην εικόνα σου σαν ομάδα, ειδικά τώρα που ψιλοψάχνεσαι κιόλας

Εικόνα savvas gridlock

Ναι, οι επιλογές είναι ένα θέμα. Απλώς οι αυτοματισμοί θέλουν χρόνο. Ορισμένοι πάνε να παρουσιάσουν μια κατάσταση όπου τα προηγούμενα χρόνια ήμασταν βγαλμένοι από κομπιούτερ και ήρθε τώρα ο απατεώνας και μας κατέστρεψε. Και πέρυσι και πρόπερσυ είχαμε πολλά ματς που δεν βλεπόμασταν και το παρταλίκι ορισμένων παικτών άγγιζε προκλητικά όρια. Αυτά δεν αλλάζουν, ακόμη κι αν έρθει ο Μουρίνιο ή ο αντίπαλός του σε προπονητική φιλοσοφία και ισάξιός του Μπάμπης Τεννές.

Εικόνα dono

Σαββα ο Ισπανός που ανακοινώσαμε είναι scouter ή Τεχνικός Δ/ντής; Εχεις κανένα στοιχείο για αυτόν;

Εικόνα savvas gridlock

Σε πρώτη φάση, σκάουτερ. Σε δεύτερη μάλλον θα αναβαθμιστεί, αφού κάποιος όνομα και μη χωριό βλέπω να πηγαίνει διακοπές. Το βιογραφικό του είναι πάρα πολύ καλό, αλλά φυσικά γνώσεις για να αξιολογήσω τη δουλειά του, δεν έχω. Με προυπηρεσία τόσα χρόνια στην Ισπανία και 7 σερί χρονιές στην Οσασούνα, βασκική πόλη, μπορώ να φανταστώ και το μάνατζερ που έκανε το κονέ, αλλά και αυτόν που πρότεινε το πρόσωπο... Όπως και να'χει και πέρα από το χαβαλέ, τέτοιες προσθήκες τεχνοκρατών και ποδοσφαιρανθρώπων πραγματικά ενισχύουν την ομάδα και δηλώνουν τη σοβαρότητα της επένδυσης που έχει κάνει στον Θρύλο ο Βαγγέλας. Το ότι ξεψαχνίζει την αγορά και φέρνει κόσμο νέο σε ηλικία, με φιλοδοξίες, να δουλέψει και να μεταφέρει τεχνογνωσία, δείχνει τη μεθοδικότητα και τη διάθεση για οργάνωση σε υψηλά επίπεδα της διοίκησης. Ένα μπράβο είναι λίγο για τέτοιες ενέργειες και για το ''ψάξιμο'' που πέφτει στην ΠΑΕ σε όλα τα επίπεδα.

Εικόνα Sak attacks

Σάββα,

Συμφωνώ σχεδόν σε όλα..
Κι όσο γι' αυτό που λες για τα δύο φορ, αν φοβάται ή δεν θέλει να χαλάσει την αμυντική ισορροπία, ας βάλει δίπλα στον φορ κάποιον που μαρκάρει αρκετά ή που είναι πιο χαφ, αλλά να παίζει κοντά του, σαν δίδυμο.. π.χ. Φουστέρ..

Εικόνα savvas gridlock

Ο Φουστέρ λείπει γενικά με αυτά που κάνει χωρίς την μπάλα, πόνεσε ο τραυματισμός του και έχεις δίκιο εδώ. Από εκεί και πέρα όμως, με τον Άρη παίζαμε. Μα να φοβάσαι τώρα μην σου βγει σε κόντρα από τον άξονα ο Οικονομόπουλος και ο Χολίδης? ΟΚ, ομάδα Κατσαβάκη είναι, με ''τρομερή'' φυσική κατάσταση, όπως η Δράμα πέρυσι. Έβλεπες ας πούμε τον Παπαστεριανό χθες να κάνει επί δύο λεπτά σερί σπριντ και να μην τα φτύνει και έλεγες ''πω ρε παιδί μου, τι προπόνηση κάνουνε και πετάνε έτσι αυτοί στα ξαφνικά?'', αλλά και τι να το κάνεις? Αφού τζάμπα τρέχουνε. Γκολ κατά λάθος θα βάλουνε. Τσουρούκια είναι. Απλώσου λίγο, μην το φοβάσαι.

Εικόνα Mhtsaras

Εγώ φιλάρα Σάββα το ματσάκιον δε ντόδα μνιας και εργαζόμουν....θα πατέπσω όμως στα δικά σου σχόλια και θα είπω τα εκσής...
Άμα ήσονε εσύ Ζαρντίμης, κι είχες στην εντεκάς άθρωπες έμπειρους με Τσαμπγιόνια στη μπλάτη τους, κι είχες έρθει στο Ελλάντα με σκοπό να δουλέπσεις σοβαρά, κι είχες κάθε βδομάς το γκάθε παπάρα να σε τρώγει ''φέβγει ο Ζαρντίμης μένα φάλτσο στο Μοπελιέ'', ''δε μπάει καλά ο Ζαρντίμης στο μπάγκο του Γάβρου'', ''στράβωσε ο Αφρατάκης με το μπροπονετή και τονε πάει απαρέλαστο''κι άλλα τέγοια φαιδρά, πες μου τι θάκαμες ;Δε θάβανες εφτούνους που τους έχεις εμπιστοσύνη μνιας και σε στηρίκσανε στο Μοπελιέ ; α ;
Λες μέσα σου..''θα πα να μπλέκσω μωρέ με το γκάθε χλιμίτζουρα από το μπάγκο και το γκάθε πάρταλο και να με κρεμάσουνε μετά ;Σίγουρα πράματα Σάββα μου !Σίγουρα...νάχουμε τη γκεφάλα μας ήσυχη...''Να μεν έχουμε το γκάθε ΑΡΔίτη να μας πρήζει τα σκώτγια και να ανακαλύπτει φαντάζματα σε κάθε μου βήμα...''Έτσα θα σκέφτεται ο άθρωπας και για μένα θάχει δίκιο...Καλώς ή κακώς ο Ζαρντίμης Σάββα μου δεν είναι....Φανγκάλης !Να τονε κσέρει ούλος ο πλανήτης και να μεν χρεάζεται να αποδείκσει τίποτες στο Ελλάντα πούρθε....ο Λεονάρδος είναι πολύ νέος και αμούστακος αγωνεστεκά προπονετής και χρειάζεται να φάει πολλά πσωμάκια ακόμα για να γενεί Φανγκάλης και να ντους γράφει ούλους ασταρχίδγια του και να δουλέβει έτσα ;
Η αρχή της φυσοθεραπείς λαλέι ότι ένας μυικός τραβματεβμός γίγνεται από δύο βασκούς λόγους...Πρώτον γιατί η πλήξις της σεγκεκριμένης στεγμής πάνω στο μυώνα ήτονε πολύ μεγαλύτερη απόσο θα μπόραγε ναντέκσει και δέφτερον από υπερκόπωσις του σεγκεκριμένου μυικού σενόλου !
Δε μπάιζει και τόσο ρόλο η ελλειπής μυικιά προπόνεπσις ή η δουλειά πόχει κάμει ο αθλετής...Και για να μεν παρακσηγηθώ θα είπω ότι παίζουνε και δάφτα ρόλο κατά ένα ποσοστό μέχρις....20%!Το 80%είναι οι βασκοί δγυο λόγοι που προανέφερα...Κι όντα παρατεράς ένανε...Μοδέστο νάχει αποστεωθεί από τη μπροσπάθεα, κι ένανε Ιμπαγάσεο να παπίζει 4-5 ασταμάτετα 90λεπτα τότενες καταλαβαίνεις τι λαλώ...Πρόσφατα μάιστα ο Χολέβας έβγανε θλάσις...όπως και ο Γίδης...Απότομες διατάσεις του μυός δε ντραβματέβουνε τον αθλετή όνταν ο μυς είναι ''φρέσκος'' και κσεκούραστος...Όταν όμως ο μυς και ο νους είναι καταπονημένοι ,γίγνεται αργός και δεν αντεδράει άμεσα στην απαιτούμενη διάτασις με αποτέλεζμα νάχουμε εφτούνο το περίφημο ''κρακ'' στη γκίνησις κι από δω παν κι οι άλλοι !
όντα λεπόν παίζεις με παιδάκια Β Εθνικιάς επιπέδου,και φοβάσαι να μεν στη γκάμουνε οι κατρουλήδες του Σκούληκα τότενες μάλλον ο χεζμένος της παρέας είσαι σύ φίλε !
Και κανείς δεν έδγιωκσε το Ζαρντίμη ρε μάγκα...αλλά κάποτες οι οπαδοί και ο ιφίλαθλοι του

Εικόνα Mhtsaras

Γάβρουλα διώκσανε με μνια φωνή το Σερβοέλληνα ,που επί εποχιάς

Εικόνα Mhtsaras

Ριβάλντου και Τζόβανες έφερε το νταμπλάκιον !Και γιατί τονε διώκσανε ; α ;Γιατί η ομάς απλά ΔΕΝ ΕΠΑΙΖΕ ΜΠΑΛΑ !!!
Εμείς λεπόν πσες Φίλε μπάλα παίκσαμαν ;Γιατί δε ντόδα σου είπα το παιχνίδι και δε θέλω να ακούω καμία Δαβάκη να μου το περιγράφει για τους γνωστούς λόγους...
Επίσης είναι παρατηρεβμένο μέχρι στεγμής μνιας και οι ομάδες δεν έχουνε σενέρθει ακόμα απο τη μπροετοιμασία τελείως...Όπγοια ομάς έχει παίκσει κι έχει κσελιγωθεί μεσοβδόμαδα στο Τσαμπγιόνι πάει στη χώρα της και χορέβει ζεμπέκικα με τα παρτάλια τους υπόλοιποι του πρωταθλεμάτου της !Εφτούνη την εβδομάς μόνο η Βαρκελόνα τηνε γλύταρε !Οι άλλοι σέρνονται σα ντους κορκόδειλες ακόμα !
Το τελεφταίο για τους ειδημόνους δεμοσιογράφαρους του αθλέματου που τα κσέρουνε ούλα !
ΑΝΟΙΚΣΤΕ ΤΑ ΓΚΑΒΑ ΣΑΣ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Εικόνα savvas gridlock

Είσαι αβέρτος βαθμολογικά, δεν καίγεσαι για τη νίκη και έχεις καταπονημένους και ηλικιωμένους ποδοσφαιρικά παίκτες στα όριά τους. Γιατί να μην τους ξεκουράσεις? Τώρα η μπάλα σε αυτό το γήπεδο, με μια ομάδα που συνεχώς διακόπτει το ματς με μακροβούτια και γκρίνιες στο διαιτητή, αμφιβάλλω αν μπορούσε να παίξει οποιαδήποταν ομάδα του Ολυμπιακού του παρελθόντος έχω δει εγώ με τα μάτια μου. Να θυμίσω πως σε αυτό το γήπεδο η ομάδα του 1998-99 έχασε τότε 1-0 για το πρωτάθλημα, ενώ με το ίδιο σκορ έχασε και η πρώτη ομάδα Βαλβέρδε. Πού να βρεις ρυθμό με τον Αρούλη, ο οποίος Αρούλης κυνηγάει σε όλο το ματς την μπάλα και βγάζει και πιο πολλές δυνάμεις κιόλας από αυτόν που έχει την μπάλα, με έναν μυστήριο, κατσαβακικό τρόπο?

Εικόνα GPan

Kalhsperes!

Paiksaman paiksaman! Wraio to matsaki. Ekane kati katevasies o Abdoun sa syfounas! O Xolebas epaikse wraia epishs, pastelwse kai ena temaxio. O Mhtroglas htan asfairos xtes dysthxws. Tou edwse o Abdoun (nomizw) mia apisteuth assist apo aristera, xamhlh kai poly grhgorh, ekane autos mia svoura alla den th vrhke. An thn epiane htan goal.

O skwlhkas epaikse me to maxairi sta dontia kai opws fainetai kai apo thn karta twn statistikwn 8a to epairne to mats an den to paleuame mexri to telos.

By the way, pou lene kai sto xwrio mou. To mats to eida me speaker Italo kai htan les kai vlepw mats apo allh xwra. Leei o speaker "it says something about the quality of Super league, that Aris that is 13th in the rankings is about to get the 3 points against Olympiakos" kai lew, mwre bravo, ti 8eama vlepw apopse o poust*s!

Sovara pantws aksizei na akousete kai kapoion kseno na perigrafei xwris auth th mavrila pou anaparagoun oi dikoi mas.. 8a to deite me allo mati.

Εικόνα savvas gridlock

Αυτό το πράγμα που λες ρε Γιώργη με το μέσο Ελληνα ΑΡΔ, είναι από τα άγραφα. Ζούνε όλοι σχεδόν από το ποδόσφαιρο και σπανίως ασχολούνται με άλλα σπορ. Δεν φτάνει αυτό, αλλά είναι και άσχετοι από ποδόσφαιρο οι πιο πολλοί. Και δεν φτάνει και αυτό, αλλά απαξιώνουν οι ίδιοι και το προιόν που τους θρέφει. Ε, αν δεν σου αρέσει ρε ΑΡΔάκο, άλλαξε επάγγελμα και μην μας ζαλίζεις να πούμε. Υπάρχει άλλος τομέας επαγγελματικός που συμβαίνει αυτό άραγε?

Εικόνα clark gheibol

Μια χαρά ήταν η ομάδα. Φαντάσου ότι παίζαμε απέναντι σε κάτι τύπους που έπαιρναν φόρα κι έπεφταν με τα δγυο ποδάργια σ' όλες τις φάσεις. Όπως αντιλαμβάνεσαι, τους φύγαν μερικά φάουλ για κόκκινη, αλλά γενικά έπαιζαν παθχιαζμένα. Ήταν κι αυτοί απλωμένοι σ' ούλο το γέπεδεο και γενικά παίχτηκε ωραίο ματσάκιον. Ο Κοντρέρας δεν έχει καθόλου άλμα, αυτό που έκανε στο πρώτο τεμάχιο ήταν απαράδεκτος, αλλά ωραίος γενικά ο Αγκάνθο.
Ο Τάτος και ο Μήτρογλας έδειξαν γιατί τρώνε πάγκο σε φυσιολογικές συνθήκες και ο Άρης πάει για τρίτη θέση μέχρι στιγμής, πίσω από γαύρο και Αστέρα.

Εικόνα savvas gridlock

Κοίταξε, αν συνεχίσουν να γυμνάζονται τόσο σκληρά και με τόσο προχωρημένες μεθόδους αυτοί, μέχρι που βγαίνουν και πρώτοι στα play off και παίζουν προκριματικά Τσου Λου. Είπαμε, την ομάδα την έκτισε ο Κατσαβάκης, όπως πέρυσι την Δράμα. Μεγάλος κόουτς, με σούπερ δουλειά σε φυσική κατάσταση.