ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ, ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΑΘΗΝΩΝ 1952 ΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑ



 
Είδαμε σε προηγούμενη ανάρτηση το πόσο ξεκάθαρο και θεμελιωμένο ιστορικά είναι το ρητό ''Ο Παναθηναικός δεν κάνει ενστάσεις ρε, δεν είμαστε γαύροι εμείς''.
 
Φυσικά και δεν τελειώσαμε για τα πεπραγμένα της ΠΑΕ ΠΑΟ, από το 1979 δηλαδή μέχρι σήμερα. Θα επανέλθουμε. Πάμε όμως σήμερα να δούμε τι συνέβαινε πριν το 1979 και αν έκαναν ενστάσεις οι ''έντιμοι'' Παναθηναικοί. Ο λόγος που πάμε πολύ αργά εδώ και δεν βλέπουμε όλες τις περιπτώσεις μαζί, είναι επειδή είναι πάρα πολλές και χαρακτηριστικές, άρα αξίζει να αναλυθούν χωριστά.
 
Πόσες φορές έχετε ακούσει την φράση από οπαδό του λαγού ''ξέρουμε ρε γαύροι πώς παίρνατε τα πρωταθλήματα πριν το 1959. Με καφενεία στη γειτονιά σας παίζατε και τους είχατε και παραρτήματα. Εμείς δίναμε μάχες για να βγούμε πρωταθλητές Αθηνών''. Ας δούμε λοιπόν τι είδους ''μάχες'' έδινε η Πανάθα.
 
Στις 8 Ιουνίου 1952 ο ΠΑΟ ολοκληρώνει τις υποχρεώσεις του για το Πρωτάθλημα Αθηνών φέρνοντας ισοπαλία με το Φωστήρα. Αυτή η ισοπαλία είναι καταδικαστική, αφού η ΑΕΚ που έχει ένα ματς λιγότερο με τον Πανιώνιο, ανακηρύσσεται πρωταθλήτρια.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 9-6-1952
 

 

 

 

 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 10-6-1952
 

 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 11-6-1952
 

 
Ποιος είναι πρόεδρος της ΕΠΣΑ, που δικαιώνει την Πανάθα στην ένστασή της? Ο Βγενόπουλος, ο παππούς του σημερινού μετόχου της ΠΑΕ ΠΑΟ και ''παράγοντας λαμπρού ήθους, που τον παραδέχονταν και οι αντίπαλοί του'', όπως μας λένε οι λαγοί.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 17-6-1952
 

 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 19-6-1952
 

 
Από εδώ και πέρα, αρχίζουν τα ωραία.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 20-6-1952
 

 

 

 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 21-6-1952
 

 

 

 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 24-6-1952
 

 

 

 
Τελικά η ΑΕΚ δεν κατέβηκε να παίξει στο μπαράζ και ο Παναθηναικός, η ΤΡΙΣέντιμη αυτή ομάδα, που ''κερδάει μόνο μέσα στα γήπεδα και όχι σαν τους γαύρους στο παρασκήνιο'', πήρε άλλον έναν τίτλο με το έτσι θέλω, στα χαρτιά, με πραξικόπημα του Βγενόπουλου.
 
ΕΤΣΙ ΕΠΑΙΡΝΕ ΤΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΑΘΗΝΩΝ Ο ΠΑΟ, ΟΤΑΝ ΤΑ ΕΠΑΙΡΝΕ.
 
Υ.Γ. Τώρα αρχίσαμε. Το υλικό που έχουμε να βάλουμε στο θέμα ''ΠΑΟ και ενστάσεις-νίκες στα χαρτιά'' είναι ΑΝΕΞΑΝΤΛΗΤΟ.

Σχόλια

Εικόνα Εν Αθήναις

Περιμένουμε πώς και πώς το υλικό σας.

Πείτε μας και πόσα κερδισμένα πέναλτυ έχουν Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός στην Α΄ Εθνική.

Ή πώς κερδίσατε το Πρωτάθλημα Ελλάδας στο ποδόσφαιρο το 1947 (μηδενισμός Ηρακλή) το 2008 (υπόθεση Βάλνερ), το 1973 (μηδενισμός ΠΑΟ σε τρία ματς από τον «καταπράσινο Ασλανίδη» που θαύμαζε όμως τον Ολυμπιακό κατά δήλωση του!), χώρια τα πρωταθλήματα επί Θωμά, επί Γκαγκάτση κλπ, κοινώς τα πρωταθλήματα της παράγκας 1 και 2.

Για το πώς κερδίσατε το πρωτάθλημα μπάσκετ το 1949 γνωρίζετε τίποτε;

Πείτε μας και για το πώς πηδούσαν τις μάντρες του Ρέντη όλοι οι ποδοσφαιριστές σας για να αποφύγουν το ΕΣΚΑΝ, ή για το ντέρμπυ του Καλόπουλου και τα «εγκλήματα της Ελλάδας».

Θα περιμένουμε...

Εικόνα Gavrontas

H ίδια κουραστική προπαγάνδα, τα ίδια παιδικής αφέλειας επιχειρήματα.
Εγώ δεν ξέρω πόσα έχει κερδίσει η κάθε ομάδα, αλλά αλήθεια κάτσατε και υπολογίσατε πόσα πέναλτυ έχει κάθε ομάδα στην Α' Εθνική;

Κι αυτό, προσπερνώντας το γελοίο του να κάνει έρευνα κάποιος για κάτι τέτοιο, είναι σε κάθε περίπτωση ένδειξη εύνοιας;

Πάντως, ενα πρώτο (και προφανές για όλο τον κόσμο εκτος απο σάς) επιχείρημα είναι ότι μια ομάδα, οσο περισσότερο βρίσκεται επιτιθέμενη μέσα στην περιοχή του αντιπάλου, τόσο περισσότερες είναι οι πιθανότητες να κερδίσει πέναλτυ, και μαλλον κερδίζει περισσοτερα απο κάποια που βρίσκεται λιγότερο.
Αυτο το αστείο επιχείρημά σας, προϋποθέτει ότι κάθε φορά, κάθε σαιζόν, επί τόσα χρόνια, μιλάμε για δύο "ομοιες" ομάδες οι οποίες συμμετείχαν υπό τις ίδιες αγωνιστικες συνθήκες σε κάθε πρωτάθλημα.

Δηλ, μιας και οι αντίστοιχες χρονιές περιλαμβάνονται στο "Α' εθνική", η ομάδα του Μαρκαριάν μπορεί να μπει σε ανάλογη σύγκριση, με τα ίδια κριτήρια με την αντίστοιχη δικιά μας ομάδα; Με αγωνιστικά κριτήρια πάντα.

Εικόνα savvas gridlock

α) Αδιάφορο το πόσα πέναλτυ έχουμε πάρει εμείς κι εσείς. Μπορεί να έχουμε πάρει 800 εμείς, 400 εσείς και να είμαστε αδικημένοι εμείς, επειδή έπρεπε να είχαν καταλογιστεί 1200 υπέρ μας και 200 υπέρ σας. Για να αποδείξεις εύνοια, πρέπει να κάτσεις και να αναλύσεις ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ φάσεις, από την αρχή και βήμα βήμα, ώστε να πεις ''εδώ δεν έπρεπε να πάρεις πέναλτυ ή έπρεπε να πάρει ο αντίπαλός σου, άρα ευνοήθηκες''.

β) Θα δεις ειδική ανάρτηση για το 1947 εδώ μέσα, να είσαι σίγουρος.

γ) Το 2008 δεν κερδίσαμε κανένα πρωτάθλημα με την ένσταση. Το ματς με την Καλαμαριά κερδίσαμε. Κανείς δεν ξέρει τι θα γινόταν αν για παράδειγμα πηγαίναμε να παίξουμε στο ΟΑΚΑ ντέρμπυ με την ΑΕΚ και ήμασταν 1 βαθμό αντί 4 μπροστά. Άλλο πρωτάθλημα θα βλέπαμε δίχως τους τρεις βαθμούς που θυμίζω ότι ΤΟ CAS ΕΠΙΚΥΡΩΣΕ ΣΤΟΝ ΘΡΥΛΟ. ΤΟ CAS ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ Ο ΔΙΚΟΣ ΣΟΥ Ο ΑΛΑΦΟΥΖΟΣ ΝΑ ΠΡΟΣΦΥΓΕΙ ΤΩΡΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΕΠΟ.

δ) Για τη σεζόν 1972-73 και ΙΣΩΣ ΤΟ ΠΙΟ ΜΑΓΚΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ, παίζει να δεις και διπλή ανάρτηση εδώ μέσα. Επειδή και η προπαγάνδα έχει ένα γαμημένο όριο, όταν εσύ πάλευες με το Δέδε, το ΔΗΛΩΜΕΝΟ ΒΑΖΕΛΟ και εν ενεργεία μέλος του ΠΑΟ πρόεδρο της ΕΠΟ τότε και τους διαιτητές-κομάντο του, ο ΓΟΥΛΑΝΔΡΗΣ τους έπαιρνε όλους μονάχος του παρτούζα, παρά τις απανωτές τιμωρίες παικτών του Θρύλου, που τον είχαν ξεκληρίσει.

ε) Ο Ασλανίδης δήλωσε επί χούντας το τι ομάδα ήταν, σε Γενική Συνέλευση της δικής σου ομάδας, στις 2-9-1971

http://www.redsagainsthemachine.gr/sites/default/files/article_images/20...

στ) Για τα της ''παράγκας'', μπορείς να παρακολουθείς το σχετικό tag, όπου φορτώνουμε υλικό. Υλικό=βιντεάκια και πηγές από αντικειμενικές εφημερίδες. Ούτε ΦΩΣ, αλλά ούτε και ΗΧΩ, που είναι και διαθέσιμη ψηφιακά. ΟΚ? Aν έχεις να πεις κάτι επ'αυτών των ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΩΝ που βλέπεις, μπορείς να το κάνεις στο αντίστοιχο άρθρο, όπου εσύ το κρίνεις σκόπιμο. Άντε να δούμε, μπας και τελειώσουν ποτέ τα ψέμματα και οι προπαγάνδες.

http://www.redsagainsthemachine.gr/category/extras/paragka

ζ) Φυσικά και γνωρίζουμε το πώς κερδίσαμε το πρωτάθλημα μπάσκετ του 1949, αλλά πρέπει να καταλάβεις ότι εμείς εδώ είμαστε οι ''κακοί''. Εμείς ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ, όταν βλέπουμε πως δεν τηρούνται οι κανονισμοί. Εσείς είστε οι ''ηθικοί'' που δεν κάνετε ΠΟΤΕ ενστάσεις. Αυτό αναδεικνύουμε εδώ. Αυτό είναι το πνεύμα των αναρτήσεων. Σε αυτό το πνεύμα, έχεις να παρατηρήσεις τίποτε για πρακτικές διοικήσεων της δικής σου ομάδας?

η) Μπορείς να με παραπέμψεις κάπου ώστε να πειστώ για το ότι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού, κάποτε, πηδούσαν μάντρες να αποφύγουν έλεγχο ντόπινγκ? Κάπου αξιόπιστα εννοώ, όχι σε αντιολυμπικά συλλογικά έντυπα. Αναξιόπιστα μιλώντας, μπορείς να μου εξηγήσεις πώς η ''υπερομάδα'' της ερυθροποιητίνης του ΠΑΟ, της σεζόν 1999-00, με ,,την κούπα που θα πήγαινε στα άστρα,,, κατέληξε έναν χρόνο μετά να χάνει από το Ζίζι το Ρόμπερτς μέσα στη Λεωφόρο?

θ) Περί Καλόπουλου, περίμενε βιντεάκια και αναλύσεις.

ι) Το ''έγκλημα κατά της Ελλάδας'' έχει καμία σχέση με τον ''θαμνάκια''? Ξέρεις την απάντηση?