NΙΚΟΣ ΓΟΔΑΣ Α-Θ-Α-Ν-Α-Τ-Ο-Σ



 
Η ιστορία του ΝΙΚΟΥ ΓΟΔΑ είναι φαντάζομαι γνωστή στους περισσότερους. Σκοπός μας δεν είναι να κάνουμε μια ανάρτηση ανακυκλώνοντας πράγματα που μπορούν εύκολα να βρεθούν κι αλλού στο Ίντερνετ, χωρίς φυσικά αυτό να σημαίνει πως μειώνουμε τη σημασία τους. Μέσα από το αρχείο διαφόρων εφημερίδων, θα δούμε την πορεία αυτού του ποδοσφαιριστή, τη δίκη και την καταδίκη του, αφού πρώτα δούμε το παρακάτω βίντεο ως εισαγωγή.
 
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΗΝΑΙΚΑ ΝΕΑ 30-8-1943
 

 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΗΝΑΙΚΑ ΝΕΑ 30-5-1944
 

 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΑ ΝΕΑ 19-6-1945
 

 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΜΠΡΟΣ 20-6-1945
 
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 23-6-1945
 

 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΜΠΡΟΣ 24-6-1945
 

 

 

 

 

 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟ ΒΗΜΑ 29-6-1945
 

 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΑ ΝΕΑ 30-6-1945
 

 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 30-6-1945
 
 

 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 3-7-1945
 

 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 4-7-1945
 

 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 6-7-1945
 

 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 7-7-1945
 

 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 8-7-1945
 

 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 10-7-1945
 

 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 11-7-1945
 

 

 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 12-7-1945
 

 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 13-7-1945
 

 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 14-7-1945
 

 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΜΠΡΟΣ 14-7-1945
 

 
Έτσι καταδικάστηκε ο ΝΙΚΟΣ ΓΟΔΑΣ εις θάνατον και οδηγήθηκε στις φυλακές στο Λαζαρέτο της Κέρκυρας. Αφού έμεινε εκεί 3 χρόνια, αρνήθηκε να υπογράψει ''δήλωση μετανοίας'' και τελικά στις 19 Νοεμβρίου 1948 εκτελέστηκε. Η ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ εξέδωσε ανακοίνωση χθες για αυτό το περιστατικό
 
Ο Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. τιμά σήμερα τη μνήμη του Νίκου Γόδα, του ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού ο οποίος στις 19 Νοεμβρίου 1948 εκτελέστηκε στο Λαζαρέτο της Κέρκυρας φορώντας την ερυθρόλευκη φανέλα όπως ήταν η τελευταία του επιθυμία.
Ο Νίκος Γόδας πολέμησε τους Γερμανούς κατακτητές στην Ηλεκτρική και στην Ανάσταση στο Κερατσίνι, στην Κοκκινιά, στο Πέραμα με θάρρος και αυταπάρνηση.
Με ακόμη μεγαλύτερο θάρρος και με ολυμπιακή υπερηφάνεια αντιμετώπισε το εκτελεστικό απόσπασμα και τον θάνατο, υποχρεώνοντας ακόμη και τους εχθρούς του να υποκλιθούν στο μεγαλείο του. 
Μία ιστορική στιγμή με τόσους συμβολισμούς, δύναμη και πίστη σε μεγάλα ιδανικά.
 
Το μόνο που θα προσθέσουμε εμείς σε αυτά, προσπαθώντας να κρατηθούμε και να μην σχολιάσουμε το τι έγινε στη ΓΕΛΟΙΑ ΔΙΚΗ, θα είναι η παρακάτω προσφώνηση προς το ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΠΟΥ ΠΑΤΗΣΕ ΠΟΤΕ ΤΟ ΠΟΔΙ ΤΟΥ ΣΤΗ ΓΗ
Α-Θ-Α-Ν-Α-Τ-Ο-Σ

Σχόλια

Εικόνα giorgos mastroyiannis

Γι αυτο λοιπον ειμαστε γαυροι, γιατι ειμαστε ΑΝΔΡΕΣ μ αρχιδια, κι οχι τσουτσεκια, που λεγε κι ο παππους μου . Ο ΘΡΥΛΟΣ ρεει στο αιμα μας. REDS against ALL.

Εικόνα REDNYC

ΦΟΒΕΡΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΜΑΓΚΕΣ! ΑΘΑΝΑΤΟΣ!

Εικόνα TROUMPAS

ΑΘΑΝΑΤΟΣ

Εικόνα γαυρος ο μη tsimpon

ΑΝΘΡΩΠΟΙ σαν τονΝΙΚΟ ΓΟΔΑ ειναι ειδος προς εξαφανιση.Ετσι λοιπον οταν ενας τετοιος ανθρωπος σαν τον Γοδα εχει ΣΤΕΡΝΗ ΕΠΙΘΥΜΙΑ την ερυθρόλευκη φορεσιά για το "ταξιδι" αισθάνομαι λίγος μπροστα του.ΛΥΠΆΜΑΙ όποτε πεθαίνει καποιος με ταλέντο,γιατι η γη χρειάζεται τετοιους ανθρώπους περισσότερο απο οτι ο ουρανός.Non omnis moriar. μτφρ: δεν θα πεθάνω ολόκληρος [κάτι από μένα θα παραμείνει ζωντανό] Ορατιος 68 π.χ... ΝΙΚΟΣ ΓΟΔΑΣ ενας υπεροχος ανθρωπος και φαρος για χαμενες συνειδησεις
Σαν βγεις στο πηγαιμό για την Ιθάκη,
να εύχεσαι νάναι μακρύς ο δρόμος,
γεμάτος περιπέτειες, γεμάτος γνώσεις.
Τους Λαιστρυγόνας και τους Κύκλωπας,
τον θυμωμένο Ποσειδώνα μη φοβάσαι,
τέτοια στον δρόμο σου ποτέ σου δε θα βρεις,
αν μεν’ η σκέψις σου υψηλή, αν εκλεκτή
συγκίνησις το πνεύμα και το σώμα σου αγγίζει.
Τους Λαιστρυγόνας και τους Κύκλωπας,
τον άγριο Ποσειδώνα δε θα συναντήσεις,
αν δεν τους κουβανείς μες στην ψυχή σου,
αν η ψυχή σου δεν τους στήνει εμπρός σου.

Να εύχεσαι νάναι μακρύς ο δρόμος.
Πολλά τα καλοκαιρινά πρωιά να είναι
που με τι ευχαρίστησι, με τι χαρά
θα μπαίνεις σε λιμένας πρωτοειδωμένους.
να σταματήσεις σ’ εμπορεία Φοινικικά,
και τες καλές πραγματείες ν’ αποκτήσεις,
σεντέφια και κοράλλια, κεχριμπάρια κι έβενους,
και ηδονικά μυρωδικά κάθε λογής,
όσο μπορείς πιο άφθονα ηδονικά μυρωδικά.
σε πόλεις Αιγυπτιακές πολλές να πας,
να μάθεις και να μάθεις απ’ τους σπουδασμένους.

Πάντα στο νου σου να `χεις την Ιθάκη.
Το φθάσιμον εκεί είν’ ο προορισμός σου.
Αλλά μη βιάζεις το ταξείδι διόλου.
Καλλίτερα χρόνια πολλά να διαρκέσει.
και γέρος πια ν’ αράξεις στο νησί,
πλούσιος με όσα κέρδισες στο δρόμο,
μη προσδοκώντας πλούτη να σε δώσει η Ιθάκη.

Η Ιθάκη σ’ έδωσε τ’ ωραίο ταξείδι.
Χωρίς αυτήν δε θα `βγαινες στον δρόμο.
Αλλά δεν έχει να σε δώσει πια.

Κι αν πτωχική την βρεις, η Ιθάκη δε σε γέλασε.
έτσι σοφός που έγινες, με τόση πείρα,
ήδη θα το κατάλαβες η Ιθάκες τι σημαίνουν.

Εικόνα apostolos gaganis

Άνθρωπος που αποχαιρετά τον κόσμο τούτο φορώντας την τιμημένη ερυθρόλευκη, κατόπιν επιθυμίας του, πρέπει ν΄αντιμετωπίζεται γιαυτή του την επιλογή με βαθύ ΣΕΒΑΣΜΟ.

Στέκομαι ΠΡΟΣΟΧΉ.

Εικόνα Miltos-79

Ο.ΤΙ ΠΙΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ. ΞΑΝΑ ΜΠΡΑΒΟ Κ ΤΕΡAΣΤΙΟΣ ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΣΤA ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ RATM K TON ΣΑΒΒΑ

Εικόνα ase_ree

Σαββα μπορει να ειναι ασχετο οτι γραψω εδω στο ποστ για ενα απο τα μεγαλυτερα λιθαρακια ΓΟΔΑΣ(μαζι με τους αδικοχαμενους της θυρας 7)που μας εκαναν ΘΡΥΛΟ.θ αναφερθω σε προηγουμενο που ειχε να κανει με τον αποσοτολιδη του παοκ και θα σου κανω κοπυ τι σου ειπα κι εκει(αν δεν το ειδες).Το ξαναγραφω για να το δουνε οι μικροτεροι δικοι μας,δεν θελω να νουθετησω κανενα(ας ειναι και μικρος)απλα να ξεστρεβωθουν(αν θελουν).

Σαββα εχω παει 44 και(μυαλο)δεν βαζω.Τι να προτοθυμηθω γαμω την πουτανα τους μεσα?2-3 στην λεωφορο με δεδε,βασσαρα,ζλατανο και τα 3 πεναλτυ του ντουρονικολαε,την ροδο που κλεβαμε σοκοφρετες να ζησουμε,οτι τα βαλαμε με τα γομαρια του σαλιαρελη για τον συγχωρεμενο ατιλιο,την αντριαννα μαραγκου που χτυπαγε με την ομπρελλα τον διαιτητη και ο καλιτζακης τον εφτυνε οταν τους τον φορεσε ο μουστακιας,τους ρωσους απληρωτους που περιμεναν τον μπανασακη να τους πληρωσουν να μπουν να παιξουν η οταν επεφτε κατηγορια ο πανιωνιος για να παρει ο βαζελος τον μαραγκο κλπ κλπ κλπ.Να σκεφτεις φιλε πολλες φορες αν δεν ειμαι ελλαδα αλλαζω 4 πτησεις πηγαινε-ελα για να δω αγωνα.Αντε πες το αυτο τωρα στους δικους μας που καθονται και μιλανε με τις αδερφες στο βαζελλετα και στ αλλα site.Μπες να δεις ενα μουνοπανο κολλητο του κολκα που γραφει στην εφημεριδα του νιαου τον τσορμπατζογλου που γραφει στον τουιτη και κανει μεταδοση για το ραδιο τουιτη στο σπορφμ να καταλαβεις.Εμεις τα ξερουμε στα χαζα τα δικα μας που ασχολουνται με τρανσφερ μαρκετ και λενε μαλακιες του τυπου κανε καμια μεταγραφη χοντρε να τα πεις,που αν δεν ηταν ο μαρινακης με τοσα που ηρθαν απο το 2010 στην ελλαδα θα ειαμσταν χειροτερα απο τον τουιτη και την κουλα τωρα.
Υ Γ σε αλλο ποσταρισμα σου θα στο ξαναστειλω οχι για να το δεις εσυ αλλα τα βλαμενα τα δικα μας που καθονται στον υπολογιστη και δεν ξερουν τι ειναι η ισονομια και τι το πιπα κωλο που μας πηγαινε καποτε και αν μπορεσουν θα το ξανακανουν.Γαμω την ισονομια,ρε πεναλτυ στην σεντρα να βαλουν μυαλο.

Εικόνα Ze Elias

Είμαι πολύ περήφανος που ο παππούς μου ο Σταμάτης Σκούρτης μέσα από το βιβλίο του "Ώσπου να ξημερώσει" έκανε γνωστή την ιστορία του Γόδα με τον οποίον ήταν συγκρατούμενοι στο Λαζαρέτο της Κέρκυρας.
Σεβασμός στον ΤΕΡΑΣΤΙΟ Νίκο Γόδα.

Εικόνα REDHERAKLIO

ΕΙΧΑ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΝΑ ΤΟΝ ΓΝΩΡΙΣΩ ΤΟΝ ΣΤΑΜΑΤΗ ΣΚΟΥΡΤΗ ,ΣΤΗΝ ΛΑΧΑΝΑΓΟΡΑ....ΘΑΝΑΤΟΠΟΙΝΙΤΗΣ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ,ΕΣΩΣΕ ΜΕ ΤΗΝ ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΟΥ ΣΤΟ "ΩΣΠΟΥ ΝΑ ΞΗΜΕΡΩΣΕΙ",ΤΗΝ ΜΝΗΜΗ ΤΗΣ ΘΥΣΙΑΣ ΤΟΥ Ν.ΓΟΔΑ ΚΑΙ 120 ΑΛΛΩΝ . ΕΧΩ ΤΗΝ Β΄ΕΚΔΟΣΗ,ΤΟΥ 1993(Η ΠΡΩΤΗ ΕΓΙΝΕ ΤΟ 1976),ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΡΕΥΝΑ ΧΡΟΝΩΝ,ΤΗΝ ΒΡΗΚΑ ΣΕ ΠΑΛΑΙΟΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΗΦΑΙΣΤΟΥ ΣΤΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ..Ο ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΣΚΟΥΡΤΗΣ ΑΠΟ ΟΤΙ ΘΥΜΑΜΑΙ ΕΜΕΝΕ ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΠΟΡΟΥ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ..ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΚΤΕΘΕΙ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΟΥ ΘΡΥΛΟΥ ΣΤΟ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ..ΣΤΑΜΑΤΗ ΣΚΟΥΡΤΗ,ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ.ΕΓΓΟΝΕ ΤΟΥ ΝΑ ΦΑΝΕΙΣ ΑΝΤΑΞΙΟΣ ΤΟΥ.ΜΕ ΑΠΕΡΑΝΤΗ ΕΚΤΙΜΗΣΗ

Εικόνα Ze Elias

Το μαγαζί στην Λαχαναγορά το έχει πλέον ο πατέρας μου, στο Ζ είναι. Όσο για την οδό πολύ σωστά θυμάσαι ακόμα εκεί μένει. Σ ευχαριστούμε για τα καλά σου λόγια!

Εικόνα savvas gridlock

Σοβαρα μιλας φιλε; Εγγονος του γιγαντα Σκουρτη εισαι;

Εικόνα Ze Elias

Ναι Σάββα.

Εικόνα REDHERAKLIO

ΑΘΑΝΑΤΟΣ.ΤΕΤΟΙΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΞΟΝΤΩΘΗΚΑΝ ΜΕ ΨΕΥΤΙΚΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΤΟΥ ΧΕΡΙΟΥ ΤΟΥΣ,ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ

Εικόνα Kaine

Αθάνατος! Ξεχωριστό, συγκλονιστικό κομμάτι της τεράστιας ιστορίας που έχει ο Ολυμπιακός.

Ρε παίδες, γιατί δεν βλέπω την ανάρτηση για το Πολυτεχνείο;

Εικόνα savvas gridlock

Ήταν περυσινή ανάρτηση και την επαναφέραμε εκτάκτως μπροστά, λόγω της ημέρας.

http://www.redsagainsthemachine.gr/articles/131117/polytexneio-den-itane...

Εικόνα Νίκος Γόδας

Διάβασα σήμερα ένα ωραίο, κατ' εξαίρεση, άρθρο-αφιέρωμα στον Νίκο Γόδα από το γνωστό βαζαλέττα. Στα σχόλια είδα αυτό από κάποιον που φέρει την ερυθρόλευκη ωμού μετά της γαλανόλευκης ως έμβλημα:
Η ντροπη στου συλλογου.Για να δουμε ομως τι λεει ενας αριστερος για τα εγκληματα που εκανε ο Γοδας και η παρεα του στα Δεκεμβριανα:
«Σκότωναν φτωχές γυναικούλες γιατί έπλεναν ρούχα Ιταλών ή Γερμανών στρατιωτών. Θανάσιμο έγκλημα, επαίσχυντη αντιπατριωτική πράξη. Από πόσο πατριωτικό πάθος θα φλέγονταν αυτός ο λεβέντης για να σκοτώσει μια μάνα που έπλενε ρούχα για ένα κομμάτι ψωμί για τα παιδιά της. Σκότωσαν εργάτες γιατί δούλευαν σε γερμανικές επιχειρήσεις. Στους ομαδικούς τάφους που άνοιξαν στο Περιστέρι, μπροστά στην αντιπροσωπεία των αγγλικών εργατικών συνδικάτων όλα τα πτώματα φορούσαν μπαλωμένα κουρέλια και τα χέρια τους ήταν χέρια εργατών… Σκότωσαν γυναίκες γιατί από την πείνα ή για να σώσουν τα παιδιά τους δόθηκαν για μια πανιότα ή για μια κονσέρβα σε Ιταλούς ή Γερμανούς στρατιώτες… Χιλιάδες αθώοι ανύποπτοι άνθρωποι σφαγιάσθηκαν δίχως να ξέρουν γιατί, ούτε αυτοί ούτε εκείνοι που εν ψυχρώ τους εκτελούσαν. Ολόκληρες οικογένειες έχουν ξεκληριστεί με το πρόσχημα της συνεργασίας με τον εχθρό, ενώ στην πραγματικότητα κρύβονταν πίσω απ’ αυτά οικογενειακά ή προσωπικά μίση… Δρούσε ακόμα στις πόλεις για λογαριασμό του ΕΑΜ και η ΟΠΛΑ. Πρόκειται για τους φονιάδες που χρησιμοποιούσε το ΚΚΕ στην Κατοχή… Αυτήν την ηρωική πλευρά του “Εθνικού Έπους”, ίσως από μετριοφροσύνη δεν την αναφέρουν στους πανηγυρισμούς της Εθνικής Αντίστασης!».

(Άγις Στίνας, παλαιό στέλεχος και βουλευτής του ΚΚΕ)

Αυτός ο άνθρωπος έρχεται στο γήπεδο και κάθεται δίπλα μας.

Εικόνα REDHERAKLIO

ΑΝ ΗΤΑΝ ΤΕΤΟΙΟΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ,ΓΙΑΤΙ ΗΤΑΝ ΠΡΟΘΥΜΟ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΑΡΙΣΕΙ ΤΗΝ ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥΣ,ΑΝ ΥΠΕΓΡΑΦΑΝ ΔΗΛΩΣΗ ΜΕΤΑΝΟΙΑΣ,ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΑ "ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ' ΤΟΥΣ ,ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΕΠΟΙΘΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ?Ο Ν.ΓΟΔΑΣ ΑΡΝΗΘΗΚΕ ΕΠΑΝΕΙΛΗΜΜΕΝΑ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΔΗΛΩΣΗΣ ΜΕΤΑΝΟΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΛΗΡΩΣΕ ΜΕ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥ....ΕΒΑΛΕ ΤΙΣ ΙΔΕΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥ..ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ ΚΑΙ ΜΑΓΚΑΣ...ΑΘΑΝΑΤΟΣ

Εικόνα el trick

Θωμά
Μια γρήγορη ματιά στο τί ήταν ο Στίνας (Πρίφτης το πραγματικό του όνομα) σε πείθει ότι ο άνθρωπος αυτός έβλεπε κάθε τί στο ΚΚΕ ως λάθος. Προφανώς έγινε ΕΧΘΡΟΣ του ΚΚΕ και φυσικά ως τέτοιον δεν χρειάζεται να δίνουμε και ιδιαίτερη βαρύτητα στα γραπτά του που πολλάκις ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΕΓΟΝΟΤΑ αλλά αυτά πΟΥ ΠΙΣΤΕΥΕ ΕΚΕΙΝΟΣ ΩΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ άρα ήταν ΚΑΘΑΡΗ ΦΑΝΤΑΣΙΑ. Εννοείται και τέτοιου είδους γραπτά είναι παρόμοια με τα της εποχής μας όπως ας πούμε η ....¨αλήθεια¨του σαγώνια και του τουιτη όταν αναφέρονται στο ΘΡΥΛΟ.
Για μένα κάθε τί εναντίον του ΝΙΚΟΥ ΓΟΔΑ που γράφεται από ΑΝΤΙΠΑΛΟΥΣ είναι ΠΑΡΑΣΗΜΟ.
ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΔΟΞΑ ΣΤΟ ΝΙΚΟ ΓΟΔΑ
ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΔΟΞΑ ΣΤΟΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ
ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΔΟΞΑ ΣΤΟ ΘΡΥΛΟ ΠΟΥ ΕΜΠΝΕΕΙ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΑΝΔΡΕΣ.

Εικόνα Νίκος Γόδας

Προφανώς, εκείνο το σχόλιο στο gazzetta είχε γραφτεί από κάποιο οπαδό του Ολυμπιακού που επικαλέστηκε τα λόγια αυτού του Στίνα. Τώρα, όσον αφορά αυτόν τον Στίνα, τι να πω; Υπάρχουν κι' άλλοι που αποκόπηκαν από το Κ.Κ.Ε., όπως ο Χρόνης Μίσσιος, αλλά διατήρησαν μία ευπρέπεια. Αν και ο Μίσσιος ήταν πολλές φορές επιθετικός απέναντι στο Κ.Κ.Ε. Ακόμα και σ' αυτόν, ο Ριζοσπάστης αφιέρωσε ένα επικήδειο άρθρο όταν πέθανε, σεβόμενος την ιστορία του. Τέλος πάντων, πάμε στα Ολυμπιακά μας.

Το θέμα είναι ότι ένας οπαδός του Ολυμπιακού εμφανίζεται με μία εικόνα του Ολυμπιακού δίπλα δίπλα με την ελληνική σημαία και θάβει τον μεγαλύτερο Ολυμπιακό της γης, Νίκο Γόδα, επειδή διαφωνεί με την πολιτική του στάση. Γι' αυτόν, το ότι ο Γόδας, στεκόμενος μπροστά στο Χάρο, ενδιαφερόταν μόνο να φοράει την ερυθρόλευκη φανέλα, είναι κάτι αδιάφορο, επειδή δεν τον γουστάρει για πολιτικούς λόγους. Ε, για μένα, αυτός ο τύπος δεν είναι Ολυμπιακός. Από τη στιγμή που βάζει λάθος τις προτεραιότητες, τότε ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ.

Ας τιμήσουμε και φέτος τον Νίκο Γόδα. Πάντα θα είναι η πυξίδα μας.

Εικόνα savvas gridlock

O Γόδας, από εμάς εδώ τουλάχιστον, δεν τιμάται ως λοχαγός του ΕΛΑΣ, αλλά ως ο μεγαλύτερος Ολυμπιακός που πάτησε το πόδι του στη Γη. Επέλεξε την τελευταία στιγμή της ζωής του να την συνδέσει με την ερυθρόλευκη φανέλα. Το ΚΚΕ, για παράδειγμα, στην εκδήλωση που έκανε πριν λίγες μέρες, τίμησε το Γόδα πρώτα ως λοχαγό του ΕΛΑΣ και μετά ως ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού. Αυτό αφορά το ΚΚΕ, όχι τους οπαδούς του Ολυμπιακού, δίχως φυσικά αυτό να σημαίνει πως ήταν λάθος κίνηση η εκδήλωση ή πως τέτοιες ενέργειες δεν θα'πρεπε να'ναι ευπρόσδεκτες από όλους μας. Ο Ολυμπιακός είναι κάτι πολύ παραπάνω από όλες τις πολιτικές παρατάξεις.

Εικόνα Νίκος Γόδας

Σάββα μου, κακώς το εξέλαβες έτσι. Δεν ήθελα να θίξω αυτό το σκέλος. Συμφωνώ απόλυτα σ' αυτά που λες και τα έχω γράψει πολλάκις εδώ μέσα. Ανέβασα αυτό το σχόλιο, θέλοντας να θίξω την εξής φράση: η ντροπή του συλλόγου. Αυτός ο τύπος αναφέρεται στον Νίκο Γόδα, που θέλησε να "φύγει" με την ερυθρόλευκη, σαν "ντροπή του συλλόγου". Συγνώμη, αλλά εγώ αηδίασα.

Εικόνα red apple

Έπεσε θύμα της τραγωδίας της μαύρης περιόδου, εκείνης, Κόκκινος Μέσα κι Έξω του, λαμπρός και τίμιος, με όρθιο το σώμα και το κεφάλι...

Εικόνα Mihas

Φίλε Σάββα, πέραν των συγχαρητηρίων για ακόμη μία έξοχη ανάρτηση, δέξου μία επισήμανση: σ' αυτόν το τόπο τελικά τίποτα δεν είναι περίεργο. Σύμφωνα με τον Ριζοσπάστη της 23-06-1945 που παραθέτεις ως μάρτυρες κατηγορίας κατέθεσαν κάποιοι... "Κασιδιάρηδες" (!!!) ενώ στο φύλλο της 04-07-1945 γίνεται λόγος για κάποιον ενομοτάρχη φίλο του ...Βαρδινογιάννη (!!!!!).

Βρε τί γίνεται σ' αυτόν τον τόπο, γ@μω τον μΠαναθαϊκό τους μέσα...

Εικόνα savvas gridlock

Από τα πιο γνωστά επώνυμα στον Πειραιά το μανιάτικο ''Κασιδιάρης''. Ο Βαρδινογιάννης πάντως αυτός δεν είχε σχέση με τον καρκίνο της Επισκοπής Ρεθύμνου. Ο αρχι-ΕΔΕΣίτης ήταν, που έκανε παρελάσεις με τους Ναζί και κυνηγούσαν παρέα αντάρτες του ΕΛΑΣ.

http://www.redsagainsthemachine.gr/sites/default/files/article_images/20...

Εικόνα Νίκος Γόδας

-Νίκος Γόδας;
-Παρών!

Στου βούρκου μέσα τα νερά Νίκο μου. Εκεί σε πετάξανε οι προδότες. Κι' εσένα το μόνο που σε ένοιαζε ήταν να φαίνεται καλά. Να τη φοράς κατάσαρκα και να γυαλίζει η ριγωτή. Η ερυθρόλευκη. Κι' έτσι πήγες ονειρεμένα και και χαμογελαστά. Αυτήν την ηδονή κανείς δεν μπόρεσε να στη στερήσει. Και αφού "έπεσες" στο βούρκο, περίμενες. Περίμενες υπομονετικά για χρόνια. Και κάθε που έρχονταν τα φιλαράκια σου ένα-ένα τους υποδεχόσουν με την ιστορία αυτή. Έλεγες στον Πολυχρονιάδη την ιστορία της εκτέλεσης και γελούσες δυνατά. Τόσο δυνατά που πολλοί χάσανε τον ύπνο τους. Έπειτα ήρθε κι΄ ο Βεντίκος και γελούσατε μαζί, μετά ήρθε κι'ο Μουράτης. Αιώνια τα γέλια σου Νίκο, εφαλτήριο η τόλμη σου, απαρχή η στάση σου, λίπασμα η ερυθρόλευκη που φόραγες, καρδιά σου ο Θρύλος, Θρύλος σου η καρδιά σου. ΑΘΑΝΑΤΟΣ!

Εικόνα xristoforas

ΑΝΑΤΡΙΧΙΛΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΕΓΑΛΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ,ΝΙΚΑΙΩΤΗ ΝΙΚΟΛΑΟ ΓΟΔΑ!!!
Α-Θ-Α-Ν-Α-Τ-Ο-Σ !!!

Εικόνα nikos michalopoylos

A Θ Α Ν Α Τ Ο Σ!!!

Εικόνα vagio

27 χρονων παλικαρακι, με πολλα πολλα κιλα αρχιδια. Κατι τετοιοι τυποι με κανουν να αισθανομαι μικρουλης..

Εικόνα clark gheibol

Με πήραν τα ζουμιά ρε φίλε

Εικόνα Lemesios

AΘΑΝΑΤΟΣ! ΜΕΓΑΛΟΣ ΑΘΛΗΤΗΣ ΜΕΓΑΛΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ !ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΧΝΑΜΕ ΤΙΣ ΛΑΙΚΕΣ ΚΑΤΑΒΟΛΕΣ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΜΑΣ