ΔΕ ΜΠΑ ΝΑ ΗΤΑΝ ΠΥΡ(Κ)ΑΥΛΟΣ ...ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ!!



Πραγματοποιώντας την καλύτερη φετινή Ευρωπαϊκή του εμφάνιση ο Ολυμπιακός γλέντησε την Εφές όπως ακριβώς ήθελε ο κόσμος του. Όπως ακριβώς ήθελα κι εγώ που το ζητούσα μετ’επιτάσεως. Θα ξεκινήσουμε και πάλι με τα καλά λοιπόν ...μιας κι αξίζει ένα μεγάλο μπράβο σε προπονητή και παίκτες. Όχι τόσο για την νίκη όσο για τον τρόπο που έδειξαν ότι μπορούν να διαχεισθούν μια κρίση και να βγουν από αυτήν. Μακάρι το καράβι μας να συνεχίσει να πιστοποιεί το ...μέγεθός του και στην συνέχεια της σεζόν που αναπόφευκτα οι φουρτούνες θα μεγαλώσουν και τυχόν στραβές ίσως να κοστίζουν περισσότερο. Και πάλι συγχαρητήρια σε όλους λοιπόν!   

Για την συνέχεια θα ήθελα να αναφερθώ στα κλειδιά της προχθεσινής μας νίκης. Έχοντας σχετικά πρόσφατα όμως τα κομμάτια για τις νίκες κόντρα σε Κάχα κι Αρμάνι ...θα ήθελα να τοποθετηθώ χωρίς να πω ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ. Να σας πάω λιγάκι πίσω θέλω, παρουσιάζοντας ορισμένα μικρά δείγματα έτσι για να ξεχωρίζουν αυτοί που όντως κάνουν γόνιμη κριτική ...με τους άλλους που εναλλάσσονται στον ρόλο του σαλιάρη, του γκρινιάρη και του ΤΑ’ΛΕΓΑκια. Πάρτε να’χετε λοιπόν και δείτε τι γραφόταν και πότε...

12/10/2012 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΚΑΧΑ ΛΑΜΠΟΡΑΛ 
«Ο περσινός Ολυμπιακός επιθετικά εμφάνιζε μια εικόνα πολύ κοντινή στο μπάσκετ που εγώ θέλω να βλέπω. Η ομάδα έβγαζε γρήγορες επιθέσεις, χωρίς να κουράζει στην κυκλοφορία της μπάλας και με τις καταχρήσεις στο κράτημά της να περιορίζονται στο ελάχιστο. Πάνω από όλα όμως η περσινή ομάδα ΕΤΡΕΞΕ ΜΑΓΚΕΣ ΜΟΥ Ε-ΤΡΕ-ΞΕ. Συνεπώς έπαιξε το μπάσκετ που αρέσει και στον Ίβκοβιτς! Απ’την στιγμή που ξεκίνησε να ρολάρει και να αφομοιώνει την φιλοσοφία του Ντούντα, ο Ολυμπιακός πήγαινε τα παιχνίδια σε υψηλό αριθμό επιθέσεων (συνέπεια του γρήγορου ρυθμού) σκάζοντας τους περισσοτέρους εκ των αντιπάλων του. Ό,τι είδαμε πέρσι ήταν παρεμφερές αυτού που ο Ίβκοβιτς ήθελε να περάσει και το ‘97 στον Ολυμπιακό! Όμως λίγο το ότι εκείνη η ομάδα είχε συνηθίσει σε άλλα πράγματα, λίγο το’να λίγο τ’άλλο σκύψε κάτω να στο βάλω …δεν περπάτησε το σύστημα. Έτσι, αυτοί που κατέληγαν να σκάνε ήταν οι δικοί μας, όπως οι βάζελοι στην περσινή σειρά των τελικών. Ο τωρινός Ολυμπιακός όμως ταίριαζε ταμάμ στο «όραμα του Σόφου» κάτι που φάνηκε άλλωστε κι εκ του αποτελέσματος. Ο λόγος που τα αναφέρω όλα αυτά είναι γιατι, παρά τον παρελθοντικό χρόνο ... δείχνουν να ΙΣΧΥΟΥΝ ΣΧΕΔΟΝ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ. Αυτό είδαμε στο Σ.Ε.Φ. Πάνω στις δρασκελιές και την πετυχημένη συνταγή της περσινής ομάδος φαίνεται να κινείται και ο Μπαρτζώκας ...και μεταξύ μας καλά κάνει. Για αυτό τον πήραμε. Αν πρέπει να παρατηρήσω ένα-δυο πράγματα που διαφέρουμε σε σχέση με πέρσι στην επίθεση, το ένα σίγουρα είναι η έντονη κινητικότητα των παικτών, ώστε και διάδρομοι να ανοίγουν και να προκύπτουν επιλογές στον παίκτη που έχει την μπάλα. Το δεύτερο είναι πως ο Μπαρτζώκας θέλει την μπάλα να αλλάζει περισσότερο στο μισό γήπεδο σε σχέση με τον Ίβκοβιτς ...για αυτό και δημιουργεί τις προϋποθέσεις με παίκτες που κινούνται περισσότερο. Τα παραπάνω νέα στοιχεία πιθανώς να εξηγούν τόσο την κούραση που βγήκε όσο και τα νεκρά διαστήματα με τα λάθη που είχαμε στην επίθεση σε κάποια σημεία του παιχνιδιού»
http://www.redsagainsthemachine.gr/articles/121013/kratame-tin-niki-elpizoyme-se-kalyteri-synexeia

20/10/2012 ΕΦΕΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 
«Είχαμε συνηθίσει την ομάδα να πηγαίνει σε υψηλό αριθμό επιθέσεων το παιχνίδι και να παίρνει πόντους από το γρήγορο transition. Για να φθάσεις να έχεις την μπάλα όμως θα πρέπει ή να παίξεις καλή άμυνα ή να πάρεις το ριμπάουντ κάτι που εχθές δεν είδαμε. Αμφότερα τα στοιχεία είχαν επισημανθεί την προηγούμενη εβδομάδα παρά την επικράτησή μας. Δυστυχώς κάθε άλλο παρά βελτίωση παρουσιάσαμε και στα δυο... Ενδεικτικό της χαλαρής περιφερειακής μας άμυνας είναι ότι στο πρώτο δεκάλεπτο χτίστηκε διαφορά ΜΟΝΟ από αφύλακτα σουτ. Και να χω την άλλη να μου λέει «ε δεν γίνεται να συνεχίσουν να τα βάζουν όλα». Λες και θα ...ντραπούν όσο δεν τους πιέζεις. Οι Τούρκοι δεν εξεδήλωναν επιθέσεις που έβγαιναν ως αποτέλεσμα κάποιας τακτικής, ούτε καν σκριν δεν είχανε ...ΑΠΛΑ ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΜΑΡΚΑΡΑΜΕ! Όταν παίζεις έτσι απέναντι σε μια ομάδα που αν έχει κάτι, αυτό είναι επιλογές στο μακρινό σουτ τι περιμένεις να προκύψει;» 
http://www.redsagainsthemachine.gr/articles/121020/xaste-alla-palepste 

03/11/2012  ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΤΣΕΝΤΕΒΙΤΑ 
«Αυτό που επέλεξαν οι Αγγελόπουλοι ήταν να εμπιστευθούν έναν νέο Έλληνα προπονητή. Κανένα πρόβλημα ...εδώ είμαστε εμείς να βάλουμε πλάτη και να στηρίξουμε. Την ίδια στιγμή φρόντισαν να διατηρήσουν σχεδόν ατόφιο το περσινό ρόστερ. Τι συμπέρασμα προκύπτει, τι μήνυμα περνιέται βάσει των δυο παραπάνω στοιχείων; Πως το σχέδιο για την ομάδα που έμεινε ίδια είναι να δουλέψει πάνω στην λογική που πέρσι τις έφερε τους τίτλους. Αυτό παύει σταδιακά να συμβαίνει κι εδώ είναι που παρατηρείται ένα κενό λογικής! Αυτό πρέπει να το διορθώσουμε χθές!  Δεν μπορεί ολόκληρος Ίβκοβιτς των Ευρωπαϊκών και του Παγκοσμίου να υποχώρησε στην λογική που θέλει δοκιμασμένες και πετυχημένες συνταγές να μην αλλάζουν! Δεν μπορεί ο Ντούντα που έμαθε σε όλους μπάσκετ να δέχθηκε να υιοθετήσει τις μεθόδους ενός άλλου προπονητή και ο Μπαρτζώκας να αμφιταλαντεύεται. Πολλώ δε μάλλον όταν η συνταγή στην οποία καλείται να μείνει πιστός ο Μπαρτζώκας, μας έστειλε στην κορυφή όχι μόνο της Ελλάδος(Ιωαννίδης) ...αλλά και της Ευρώπης!! Όταν ένα σύνολο έχει βιώσει την απόλυτη επιτυχία παίζοντας σε ένα συγκεκριμένο στυλ, δεν δικαιολογείσαι όταν ΑΠΟ ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΥΝΟΛΟ εσύ ζητάς κάτι άλλο.»
http://www.redsagainsthemachine.gr/articles/121103/megalosame-apodeikste 

Αν συνεχίσω με το πόσο μου άρεσε η ομάδα εχθές και με το πόσο καλοί είναι οι Σπανούλης, Χάινς, Παπανικολάου κλπ, μάλλον θα κάνω μια τρύπα στο νερό μιας και αυτά μπορείτε να τα δείτε κι αλλού. Ακριβώς επειδή εχθές φύγαμε από το Σ.Ε.Φ γεμάτοι, ακριβώς επειδή η ομάδα έδειξε πως μπορεί  να μεγαλώσει κι άλλο ...εμείς θα προσπαθήσουμε να επισημάνουμε την λεπτομέρεια, την λεπτοδουλειά! Θα αντιμετωπίσουμε το χθεσινό παιχνίδι σαν μην υπήρχε αύριο εαν δεν κερδίσαμε με 26+. ; Ώστε μέσα από τα λάθη να αναδειχθούν περιθώρια βελτίωσής μας και να δούμε τι θα «γυαλίσουμε» από΄δω και εμπρός. Πάμε λοιπόν να επιχειρήσουμε μια ...μόχλευση των ανεκμετάλλευτων δυνατοτήτων της ομάδος με στόχο να βρούμε τα 5-6 ποντάκια που μας έλειψαν.   

Ο τρόπος με τον οποίο ξεκινήσαμε τον αγώνα θύμιζε παλιές κακές μέρες. Παρότι ήταν έκδηλη η διάθεση των δυο ομάδων να πάνε σε ανοικτό παιχνίδι, παρότι στην άμυνα της Εφές υπήρξαν κενά ...εμείς στις αρχές δεν τα αξιοποιήσαμε όσο θα έπρεπε. Δοκιμάσαμε πολλά μακρινά σουτ τα οποία δεν μας έβγαιναν. Εκεί όμως δεν δείξαμε την απαιτούμενη ψυχραιμία ώστε να κυκλοφορήσουμε την μπάλα και να πάμε σε καλές διεισδύσεις(θα το εξηγήσω) απέναντι σε παίκτες που δεν τους λες και αμυντικά φόβητρα. Εφόσον επιμένεις να απειλείς με μακρινό σουτ ...θα το κάνεις με τον σουτέρ που έχεις και θα παίξεις επίθεση έχοντας σχεδιάσει να του βγάλεις σουτ. Δεν γίνεται ένας σουτέρ σαν τον Σλούκα να φθάνει σε κάκιστα σουτ ελλείψει (και) τακτικής... 

Ξανά μανά αρχίσαμε με χαλαρή περιφερειακή άμυνα - pressing νεροζούμι  ...και η χοντρή πατάτα έγινε πάλι με τους ανοικτούς διαδρόμους που αφήναμε κοντά στην ρακέτα με τον ψηλό(Πάουελ) να μην βγαίνει γρήγορα να κλείσει. Δώσαμε αρκετά χαζά φάουλ και επιπλέον δώσαμε την ευκαιρία στην Εφές να ανανεώσει τσάμπα επιθέσεις  με τα επιθετικά ριμπάουντ που κατέβαζε. Όπως προείπα, αμυντικά στην ρακέτα ο Τζος ήταν μαύρη τρύπα. Δεν ήταν μόνο θέμα δύναμης η προσόντων. Ο άνθρωπος ξεχνιόταν με αποτέλεσμα να εκτίθεται κατ’επανάληψιν τόσο με αντίπαλο τον Ερντέν όσο και με τον Μπάρατς. Το κατάλαβαν αυτό οι Τούρκοι κι αφού δεν ήταν στην καλύτερή τους μέρα οι «χεράδες» Φαρμαρ και Βούγιασιτς έβαζαν την μπάλα μέσα. Από εκεί τα πήραν τα δίποντα οι Τούρκοι ...αν περίμεναν από απόσταση θα προσέφεραν σκορ γυναικείου μπάσκετ. Αυτό το πρόβλημα λύθηκε με την είσοδο του Χάινς. Μάλιστα ο εκάστοτε προσωπικός του αντίπαλος έκανε το σφάλμα να τον ακολουθεί και έξω από το ζωγραφιστό. Ο  Κάιλ λοιπόν άρχισε να κάνει την ζημιά σκοράροντας ...εκμετάλλευόμενος την ταχύτητά του και το χαμηλό κέντρο βάρους του κινούμενος προς τα μέσα. Παράλληλα η ρακέτα γινόταν περισσότερο προσπελάσιμη ώστε να παίρνουμε εύκολα καλάθια από όλους τους παίκτες ...είτε με τα drive που λέγαμε, είτε κινούμενοι χωρίς την μπάλα με πρόσωπο στο ζωγραφιστό. 

Η επόμενη παρατήρηση αφορά τον Άντιτς ο οποίος μέχρι την προηγούμενη εβδομάδα αμυντικά ήταν ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟΣ. Είναι ανεξήγητο να δυσκολεύεσαι να παρακολουθήσεις το ανέβασμα του Σαβάνοβιτς στο τρίποντο και ο κοκκινομούρης Σέρβος να φθάνει να σουτάρει ανενόχλητος. Και το λέω αυτό γιατί ούτε ...Κλέιζα είναι ο Σαβάνοβιτς ούτε πρόκειται και για κανέναν πολυδιάστατο παίκτη. Ο Ντούσκο είναι χρήσιμος σουτάροντας από μακρινή απόσταση όμως ΔΕΝ ΣΕ ΑΠΕΙΛΕΙ ΚΑΠΩΣ ΑΛΛΙΩΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΝΑ ΦΟΒΑΣΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ. Ε αυτό θα κλείσεις και οφείλεις να το κάνεις καλά - τέρμα τελείωσε.  

Βλέποντας τον Χάινς να του κάνει την ζωή δύσκολη ο Μαχμούτι επέλεξε να του κλείσει και τα φώτα προς το καλάθι και να τον δυσκολέψει ενώ υποδεχόταν την μπάλα. Το αντίδοτο σε αυτό είναι να παίρνεις καλάθια από τους φόργουορντ σου που θα είναι ελεύθεροι. Κοινώς, πρέπει να αρχίσει να παίρνει ξανά μπρος ο Πέρο από το τρίποντο ...και γιατί όχι να μην αξιοποιηθεί και ως τεσσάρι ο Πάουελ αφού από μέση απόσταση το έχει το σουτάκι. Σίγουρα δεν βλέπεις αποτελέσματα με το να βάζεις το τριάρι να συμπεριφέρεται ως  τεσσάρι ...αλλά για αυτό θα μιλήσουμε στην συνέχεια εκτενέστερα. Κάποια στιγμή πέρασε στο παιχνίδι ο Μαυροειδής ...και πολύ καλώς μιας και οι ψηλοί της Εφές είναι από εκείνους που ο γιατρός συνήθιζε να φθείρει. Λίγα πράγματα είδαμε όμως κι αυτό δεν είναι ό,τι πιο ευχάριστο αφού θα τον χρειασθούμε για το διάστημα που ο Πάουελ προσαρμόζεται.  

Η Εφές επιθετικά δεν ήταν σε καθόλου καλή μέρα. Είχαν μολίς 22% στα τρίποντα έχοντάς μας συνηθίσει σε πολύ καλύτερα ποσοστά. Τουντσερί Βούγιασιτς Φάρμαρ ΒΑΛΑΝΕ 14 ΠΟΝΤΟΥΣ ΚΑΙ ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΜΑΖΙ. Τι σημαίνει αυτό; Ότι αν ήμασταν λίγο πιο συγκεντρωμένοι στην άμυνα και ψυχραιμότεροι στην επίθεση θα την υπερκαλύπταμε την διαφορά των 26. Είναι άλλο πράγμα να διαβάζεις το παιχνίδι μιας ομάδος από πρίν και να κάνεις τα σχέδιά σου ...κι άλλο να το παρακολουθείς σωστά στην εξέλιξή του κατά την διάρκεια του αγώνα. Στο δεύτερο σκέλος την ψιλοχάσαμε την μπάλα τσάμπα και βερεσέ. Αφήνω απ’έξω τα καλάθια που δεχθήκαμε από τους ψηλούς ...ΕΧΘΕΣ Ο ΓΚΟΡΝΤΟΝ(που τον ξέρουμε) σου έβαλε 15 πόντους. Είναι σαν να έχεις αντίπαλο τον Ολυμπιακό, να τον έχεις διαβάσει έχοντας αποφασίσει ποιους θα περιορίσεις και πώς  ...και τελικά να βλέπεις τον Μάντζαρη να κινείται σε υψηλό διψήφιο νούμερο στο σκοράρισμα. Ε δεν θα κάνει μπαμ; Δεν θα φας τα λυσσακά σου; Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα έλλειψης συγκέντρωσης είδαμε στο τρίτο δεκάλεπτο όταν η διαφορά των 14 πόντων(με δυναμική να ανέβει κι άλλο) έγινε δυο καλάθια δρόμος με σερί 9-0 της Εφές. Εκμεταλλευόμενοι το νεκρό μας διάστημα οι Τούρκοι ανέβασαν έστω προσωρινα ψυχολογία, σε ένα σημείο που τους είχαμε στα σχοινιά και απλά δεν καταφέραμε να τους πατήσουμε στον λαιμό. Αν εκεί συνεχίζαμε και τους σπάγαμε τον τσαπουκά η διαφορά θα’ταν στο τσεπάκι μας.  

Και μιας και αναφέραμε την διαφορά, θέλω να πάμε στην παρουσία του Πάουελ στο μεγαλύτερο μέρος του τετάρτου δεκαλέπτου. Ήταν φανερά χαμένος ο Αμερικανός αλλά δεν τον ψέγω, νέος στην ομάδα είναι έχει όλα τα ελφρυντικά. Εφόσον όμως πάμε για τον θρίαμβο και το σπάσιμο της διαφοράς στο σημείο αυτό ο κόουτς(όχι ο δικός μας ο ΑΒΒΑ) έπρεπε να τον περάσει έξω. Δεν έπρεπε να μείνει και να κάνει επαναλαμβανόμενα λάθη και κακές επιλογές φρενάρνοντάς μας και επιτρέποντας στην Εφές να ροκανίζει την διαφορά. Πάμε και σε κάτι άλλο σχετικό με τον Πάουελ ο οποίος θα έχει λόξυγγα. Ας αφήσουμε προς το παρόν τα της άμυνας κι ας πάμε στο επιθετικό κομμάτι. Θα είναι ευχής έργον αν όσο βρίσκεται στον Ολυμπιακό ο Τζος βελτιώσει τις κινήσεις του στο καλάθι. Το σημαντικό όμως είναι άλλο ...ΝΑ ΑΝΤΙΓΡΑΨΕΙ ΤΟΝ ΧΑΪΝΣ. Να κλέψει τον τρόπο με τον οποίο ο τελευταίος βγάζει έξυπνα τους αντιπάλους του έξω από το ζωγραφιστό και εκμεταλλευόμενος το νεύρο και την σπιρτάδα του τους εκθέτει ξαναμπαίνοντας στο καλάθι. Αν συνηθίσει και ο Πάουελ να το κάνει αυτό, τότε θα εκτοξευθεί επιθετικα ...αφού φοβούμενοι το σουτ από μέση απόσταση οι αντίπαλοι ψηλοί θα έχουν 1002 παραπάνω λόγους να τον ακολουθήσουν έξω από το καλάθι σε σχέση με τον Κάιλ. Μπορεί ο Τζος να μην είναι γρήγορος όπως ο Χάινς ...μην μου πείτε όμως πως θα’ναι δύσκολο να παίξει όπως σας λέω παίκτες τύπου Ερντέν, ή ακόμα κι απέναντι στον Άρμστρονγκ, τον Σκορδίλη και τον Σόφο.

Μια ακόμα παρατήρηση, ίσως η τελευταία αφορά, την επιλογή Μπαρτζώκα να μετατρέπει το τριάρι σε τεσσάρι και τούμπαλιν. Αυτό που μάλιστα παρατηρήσαμε αρκετές φορές εχθές δεν ήταν καμιά αλλάγή ή κινησή στο μισό γήπεδο ...αλλά με το που παίρναμε θέσεις βλέπαμε τον «πάουερ» ακροβολισμένο στο τρίποντο και τον «σμολ» πλάτη και κοντά στην ρακέτα. Εάν έχεις τον Πρίντεζη λοιπόν που το το μεγάλο του ατού είναι τα ποσταρίσματα και τα τελειώματά του χαμηλά ... ε προφανώς τον σκοτώνεις! Το ίδιο ισχύει και για τον Περπέρογλου ο οποίος ναι μεν τα καταφέρνει αρκετά καλά κι έτσι ...καταλήγεις να χάνεις όμως το τρίποντό του σε φάσεις που σπας τα καλάθια και είναι κρίμα. Εχθές λοιπόν όσο πήγαινε κοντά στον Περπέρογλου ο Γκόρντον μια χαρά μας έκατσε και εκμεταλλευόμασταν τα miss match. Όταν όμως τον πήρανε χαμπάρι, αυτό δεν ξανάγινε kαι στον Περπέρογλου πήγαινε αμέσως ψηλός ...είδικα όταν στο 4 είχες παίκτη που δεν απειλούσε από τα 6.75. Την συνέχεια αυτής της λογικής την βλέπαμε όποτε ο Πρίντεζης πήγαινε να δώσει σκριν ...και μετά αντί να ρολάρει προς τα μέσα κινούνταν προς το τρίποντο. Pick n’ pop όμως συνήθως δουλεύουμε όταν αυτός που δίνει το σκριν είναι καλός σουτέρ ...να’γινόταν δηλαδή αυτό με τον Πέρο στα καλά του να πω «μάλιστα»!. Δοκιμάζει, θα μου πείτε και «νωρίς είναι ακόμα» ...και δεν θα διαφωνήσω. Άλλωστε ό,τι νέο προστίθεται στο ρεπετρόριο μιας ομάδος συνήθως για κακό δεν είναι μιας και μπορεί πράγματι να χρειασθεί. Όπως είπα και πριν όμως, με δεδομένη την πολύ καλή απόδοση που πιάσαμε σκεπτόμασταν τι θα λέγαμε στην προσπάθειά μας να επισημάνουμε  ένα-δυο ψεγάδια.  

Συμπερασματικά, ο κακός Ολυμπιακός βγάζει έλλειψη συγκέντρωσης και ενέργειας με κακές περιστροφές στην άμυνα και πολλά miss-match. O καλός Ολυμπιακός παίρνει τα πάνω του ισορροπώντας τα ριμπάουντ και αξιοποιώντας το επιθετικό του τρανζίσιον στο οποίο έχει έφεση, εκθέτοντας την άμυνα του αντιπάλου στο ανοικτό γήπεδο. Όσο η ομάδα τρέχει και ακολουθεί την περσινή πετυχημένη συνταγή μην την φοβάσθε. Ελπίζω δε ότι όσο περνάει ο καιρός τόσο περισσότερο θα τρέχουμε. Αυτή θεωρήσαμε εξ αρχής πως πρέπει να είναι η σωστή συνταγή για  τον Μπαρτζώκα! Αυτά είδαμε στο πρώτο παιχνίδι κόντρα στην Κάχα και πήραμε θάρρος ...και αντιστοίχως εκφράσαμε τις ενστάσεις μας κόντρα σε Εφές, Ζαλγκίρις και Τσεντεβίτα που δεν τα είδαμε! 40 μέρες μετά την Ευρωπαϊκή μας πρεμιέρα ο Μπαρτζώκας δείχνει να’χει καταλάβει τι γίνεται, να  εγκαταλείπει το «προπονητής είμαι κι όχι διαχειριστής» και να πλησιάζει ολοένα και περισσότερο στην λογική που μας ανέδειξε πρώτους σε Ευρώπη και Ελλάδα! Επισημαίνοντας στον Σάββα τους τομείς που χρήζουν βελτίωσης μετά το ματς, δέχθηκα κι εγώ μια επισήμανση, σχετικά με την άμυνα ζώνης με προσαρμογές που όλοι πλέον έχουν μάθει και μας μπλοκάρουν. Ειδικά όταν ο αντίπαλος ψηλός ανεβαίνει για να μας κόψει το πικ και δεν έχουμε τον Παπανικολάου να κόψει διαγώνια από την πλαϊνή γραμμή και να δώσει επιλογή πάσας στον γκαρντ που κουβαλάει μπάλα. Η λύση σε αυτό είναι η παρουσία σουτέρ που απειλεί ...είτε αυτός λέγεται Γκετσεβίτσιους είτε κάπως αλλιώς. Αυτό πρέπει να προσεχθεί και να δουλευθεί. Η τελευταία μου άκρως ενθαρρυντική επισήμανση αφορά τις πολλές λύσεις που πήραμε από την θέση 3. Ξαναπήραμε μυρωδιά από τον Περπέρογλου στο γήπεδο μετά απο 2-3 Ευρωπαϊκά βράδια που ήταν άφαντος και μάλιστα έσπασε ο κανόνας που ήθελε τον Στρατή να κινείται σε ρηχά νερά όποτε ο Παπ πιάνει καλή απόδοση. 

Κλείνοντας να πω ότι κάθε νέος προπονητής προκειμένου να αποβάλει το άγχος και να κερδίσει σε αυτοπεποίθηση ,σύν όλοις τοις άλλοις, χρειάζεται και τύχη. Όπως φάνηκε ο Μπαρτζώκας διαθέτει όση τύχη ακριβώς χρειάζεται. Έτσι μπορεί να εξηγηθεί η κλήρωσή του σε έναν όμιλο που παρήλασαν ίσως τα τρία μεγαλύτερα προπονητικά σούργελα της Ευρώπης – Σκαριόλο, Ιβάνοβιτς, Μαρχμούτι. Ο τελευταίος μάλιστα πέρσι έκανε στην πρώην ομάδα του την Γαλατάσαραϊ το καλύτερο δώρο ...επιλέγοντας να φύγει κατόπιν αρνήσεως των διοικούντων στο αίτημά του να γίνει το απόλυτο αφεντικό του τμήματος κάτι σαν τον Τερίμ στην μπάλα δηλαδή. Και μετά θα σου σκάσει ο πρόεδρας ο χανούμ μπουρέκ και θα σου πει ότι στόχος είναι η κατάκτηση της Ευρωλίγκας ...ρε δεν πάτε να πλέξετε κανα πουλοβεράκι για τον χειμώνα!

DRAZA

Σχόλια

Εικόνα redevil7

ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΒΑΖΩ ΖΗΤΗΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΟΥΕΛ ΑΝ ΚΑΝΕΙ Η ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΑΛΛΑ ΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΣ ΥΠΟΨΙΝ ΤΙΣ ΑΜΦΙΒΟΛΙΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΤΟΝ ΦΕΡΑΜΕ ΟΜΩΣ ΣΕ ΡΩΤΑΩ:ΥΠΗΡΧΕ ΕΥΡΩΠΑΙΟΣ ΜΕ ΜΙΑ ΣΧΕΤΙΚΗ ΠΕΙΡΑ ΠΕΝΤΑΡΟΤΕΣΣΑΡΙ ΦΘΗΝΟΣ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΑΣ;;;;

Εικόνα DRAZA

Mάλιστα, θες ψηλό που να είναι τεσσαροπεντάρι όχι βαρύς δηλαδή, να κάνει αυτά που ζητάμε να είναι και Ευρωπαίος, να είναι και φθηνός να έχει και εμπειρία ...και να μην είναι και του πεταματού.

ΜΟΥ ΘΥΜΙΖΕΙΣ ΕΝΑΝ ΤΥΠΟ ΣΕ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ ΣΗΡΙΑΛ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΠΕΙ ΤΗΝ ΑΤΑΚΑ «ΕΓΩ ΤΗΝ ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΗΝ ΘΕΛΩ ΚΑΙ ΠΑΡΘΕΝΑ ΚΑΙ ΠΟΥΤΑΝΑ»

Εικόνα redevil7

Καλό δε λέω αλλά μετά από αυτό πες μας κι ένα όνομα

Εικόνα DRAZA

ΜΠΟΡΙΣ ΣΑΒΟΒΙΤΣ ΦΙΛΕ...

25 ΕΤΩΝ ΟΠΟΤΕ ΕΙΝΑΙ ΝΕΟΣ, 2,07 ΥΨΟΣ ΑΝ ΔΕΝ ΑΠΑΤΩΜΑΙ, ΠΑΙΖΕΙ ΚΑΙ 4 ΚΑΙ 5, ΕΥΡΩΠΑΙΟΣ, ΕΧΕΙ ΜΙΑ ΚΑΠΟΙΑ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΑΠΟ ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ ΠΕΡΣΙ ΤΟΝ ΒΡΗΚΕΣ ΚΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΟΥ ΩΣ ΠΑΙΚΤΗ ΤΗΣ ΓΑΛΑΤΑ. ΕΠΙΣΗΣ ΑΓΩΝΙΖΟΤΑΝ ΣΕ ΕΝΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΜΕ ΚΑΛΕΣ ΟΜΑΔΕΣ(ΕΦΕΣ, ΦΕΝΕΡ). ΚΑΤΕΒΑΖΕΙ ΡΙΜΠΑΟΥΝΤ, ΚΑΛΟΣ ΑΜΥΝΤΙΚΑ, ΚΟΝΤΡΟΛΑΡΙΣΜΕΝΟΣ ΕΠΙΘΕΤΙΚΑ(ΜΕ ΤΙΣ ΒΟΛΕΣ ΕΧΕΙ ΕΝΑ ΘΕΜΑ) ...ΓΙΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥ ΠΑΝΤΑ ΕΠΕΙΔΗ ΜΟΥ ΕΙΠΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΦΘΗΝΟ ΕΤΣΙ; ΠΑΙΚΤΗΣ ΤΟΥ ΕΡΥΘΡΟΥ ΑΣΤΕΡΑ ΦΕΤΟΣ, ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΚΑΛΑ Η ΚΑΛΗ ΜΕΤΑΓΡΑΦΗ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ Η ΝΕΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΠΠΟΥ ΡΑΚΟΣΕΒΙΤΣ. ΠΟΛΥ ΚΑΛΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΕΡΥΘΡΟ ΑΣΤΕΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟΣ ΚΑΙ ΠΡΟΠΕΡΣΙ ΜΕ ΤΗΝ ΧΕΜΟΦΑΡΜ. ΜΕΤΡΙΟΣ ΠΟΛΥ ΜΕ ΤΗΝ ΓΑΛΑΤΑ ...ΑΛΛΑ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΕΝΑ ΡΙΣΚΟ ΟΤΙ Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΤΟΥ ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΣΕ ΥΨΗΛΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΘΑ'ΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΗ. ΣΤΟ ΚΑΤΩ-ΚΑΤΩ ΜΕ ΤΗΝ ΦΡΟΝΤΛΑΪΝ ΠΕΡΣΙ ΔΕΝ ΠΗΡΑΜΕ ΠΑΛΙ ΠΟΛΛΑ ΡΙΣΚΑ;

Εικόνα savvas gridlock

Έπρεπε να ρωτήσει ο redevil7 ολοκληρωμένα. ''Πες κάναν ΣΕΡΒΟ 4-5άρι με τα στοιχεία που θέλουμε''. Να του αραδιάσεις εσύ όλα τα τεσσάρια της Σέρβικης Λίγκας, της Μέταλατς, της Ραντνίσκι, της Κόνσταντιν και των άλλων μεγαθηρίων και να λήξει η κουβέντα...

Εικόνα DRAZA

Απάντησα στην ερώτησή του με ακρίβεια. Εσύ είσαι αυτός που "τρολλάρει" και μας αραδιάζει όλες τις Σερβικές ομάδες που γνωρίζει(υποψιάζομαι ανεξαρτήτως αθλήματος).

Αναμένω την δική σου πρόταση όμως για ψηλό που να αγωνίζεται και στο 4 και στο 5 να μπορείς να τον πάρεις εύκολα(άρα οι μεγάλες ομάδες αποκλείονται), να έχει παίξει Ευρωλίγκα, ΕΥΡΩΠΑΙΟ ΚΑΙ ΦΘΗΝΟ(όταν μου λένε φθηνός στην σημερινή εποχή καταλαβαίνω γύρω στα 200 και κάτω). Αν έχεις άλλον πρότεινέ τον στην συζήτηση.

Εικόνα savvas gridlock

Mίλοβαν Σάβιτς. Ντούσαν Τσβέτκοβιτς. Μάρκο Λούκοβιτς. Νεμάνια Τοντόροβιτς. Γεμάτη είναι η Λίγκα με διαμάντια που περιμένουν κάποιον Μπαρτζώκα να τα κατεργαστεί. Εμείς κοιμόμαστε όρθιοι.

Εικόνα DRAZA

Μπράβο, μπράβο.
Ως τώρα έχω τοποθετηθεί ευμενώς για μόλις δυο "αγνώστους" με τον Σάβοβιτς μέσα και πάντα από ομάδες που ΤΙΣ ΕΧΩ ΔΕΙ ΟΝΤΩΣ. Αν πρόσεξες μου ζητήθηκε άποψη ΓΙΑ ΦΘΗΝΟ, ΕΥΡΩΠΑΙΟ, ΨΗΛΟ ΠΟΥ ΠΑΙΖΕΙ ΚΑΙ 4 ΚΑΙ 5. Δεν βγήκα αυθορμήτως να πω "τι παικταράς είναι αυτός θα'θελα να τον δω στα ερυθρόλευκα" ...μου ετέθησαν σαφείς προυποθέσεις. Ακριβώς παραπάνω βρίσκεται το σχόλιο για να το ξαναδείς. Επί της ουσίας όμως εσύ στο ερώτημα ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΔΕΝ ΔΙΝΕΙΣ. Κάπνισε λοιπόν την πίπα σου κι άσε με εμένα να μιλήσω. Ο ΧΟ ΧΟ ΧΟ(Σωκράτης).

Εικόνα MPAF UP THE VOLUME

1) ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΤΟΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ Ο ΠΑΟΥΕΛ Η' ΠΟΙΟΣ ΑΛΛΟΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΕΧΕΤΕ ΚΑΝΕΙ ΖΗΤΗΜΑ ΟΜΟΙΟ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΗΣ ΥΦΑΛΟΤΡΥΠΙΔΑΣ(που λεει και η Λαιδη Αντζη)...ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΘΕΡΙΟ ΕΙΝΑΙ Ο ΤΖΟΣ,ΨΥΧΑΚΙΑΣ, ΜΑΧΗΤΗΣ ΚΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΕΠΙΘΕΤΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟΝ (ΣΟΥΤΑΡΩ ΑΠΟ ΧΑΙ ΠΟΣΤ ΚΑΙ ΣΠΑΩ ΤΑΜΠΛΟ) ΝΤΟΡΣΕΙ...ΕΠΙΣΗΣ ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΑΜΥΝΤΙΚΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΕΧΕΙΣ ΑΛΛΟΝ ΕΝΑΝ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΙΞΕΙ ΜΕ ΠΛΑΤΗ ΚΑΤΙ ΠΟΥ Ο ΤΖΟΙ ΣΠΑΝΙΩΣ ΕΚΑΝΕ...ΒΑΛΕ ΚΑΙ ΤΑ 2 ΔΑΧΤΥΛΙΔΙΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΜΑΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΓΙΣΤΟ "ΦΙΛ" ΚΑΙ ΕΧΕΙΣ ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΠΑΚΕΤΟ(ουδεμια σχεση με το πακετο της καραπλαστικης μιλφαρας του ΑΛΦΑ που σκιζει ολα τα στρινγκ της για να μας πεισει οτι δεν εχει κανει ουδεμια πλαστικην επεμβασην...ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΥΠΗΡΧΑΝ ΚΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΕΙΔΙΚΑ ΑΠΟ ΤΑΣ ΕΥΡΩΠΑΣ ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΕΙΔΙΚΑ ΑΠΟ ΤΑΣ ΣΕΡΒΙΑΣ.

2) ΟΞΩ ΟΙ ΣΕΡΒΟΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΜΑΣ...(ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΠΡΟΚΕΙΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΟ ΓΕΡΟΒΑΨΟΜΑΛΙΑ ΝΤΟΥΝΤΑΡΟ ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΚΑΝΑ ΤΖΟΛΕ). ΚΑΙ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΑ ΠΕΡΙ ΑΔΕΛΦΟΠΟΙΗΣΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝ ΛΟΓΩ ΦΑΡΑ, ΕΓΩ ΑΠΛΑ ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΠΕΜΨΩ ΣΤΗΝ ΕΠΙΚΗ ΑΤΑΚΑ ΤΟΥ ΤΖΙΜΑΚΟΥ ΤΟΥ ΠΑΝΟΥΣΗ.... "ΣΑΦΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΕΡΒΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΔΕΡΦΙΑ ΜΑΣ, ΓΙΑΤΙ ΑΛΛΙΩΣ ΘΑ ΣΕ ΣΦΑΞΕΙ ΕΝΑΣ ΣΕΡΒΟΣ ΚΑΙ ΑΛΛΙΩΣ ΕΝΑΣ ΚΡΟΑΤΗΣ".

3) ΤΟ ΕΧΩ ΠΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΣΕΖΟΝ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΛΕΩ ΣΥΝΕΧΕΙΑ....ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ ΣΤΑΣ ΛΟΝΔΙΝΑΣ Ο ΜΠΙΛΑΡΟΣ ΘΑ ΤΟ ΣΗΚΩΣΕΙ...ΕΔΩ ΘΑ ΜΑΣΤΕ....

4) ΤΑ ΣΕΒΗ ΜΟΥ...(we love Χαντζιαβατης) ΚΑΙ....ΘΑ ΕΠΑΝΕΛΘΩ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ;)

Εικόνα DRAZA

1. Φίλε μπάφε δεν έθεσα θέμα παραμονής Πάουελ. Απλά μου έγινε μια ερώτηση σε υποθετική βάση ...και σε υποθετική βάση απάντηση. Προσωπικά θεωρώ ότι είναι νωρίς να τον κρίνουμε ούτε θετικά ούτε αρνητικά.
2. Κι εμένα η Βραζιλία δεν ήταν το φόρτε μου ποτε ...ε δεν λέω ότι οι Βραζιλιάνοι είναι άμπαλος λαός. Τάρλατς, ο Τόμιτς, ο Πάσπαλ υποθέτω δεν πιάνονται, εκτός κι αν τους δυο πρώτους τους θεωρείς Έλληνες ...όπως και τον Πέτζα που αποδεδειγμένα ζαχαρώναμε. Εγώ δεν εξεδήλωσα καμια προτίμηση βάσει εθνικότητος απλά απάντησα σε μια ερώτηση βάσει συγκεκριμένων παραμέτρων. Την γνώμη για το πόσο πίσω έχουν μείνει οι Σέρβοι μπασκετμπολίστες γενικά την έχω εκφράσει ανοικτά σε σχόλιο άλλου άρθρου. Συζήτηση κάναμε και εννοείται πως κάθε πρόταση είναι δεκτή και συζητήσιμη. Π.χ αν έβλεπες τον Σάβοβιτς εχθές θα με ενδιέφερε να μάθω αν σου άρεσε ή όχι. Μην κρίνουμε στα κουτουρού...
Όσον αφορά τώρα την φράση του Πανούση και το νόημά της, έχω άποψη αλλά δεν θεωρώ πως τα πολιτικοϊστορικά έχουν θέση στην ιστοσελίδα μας. Σε οπάδικη βάση και μόνο υπάρχει μια αδερφοποίηση που πλησιάζει τα 27 χρόνια ζωής. Συνομήλική μου σα να λέμε...
3. Απλώς και μόνο να φθάσουμε στο Λονδίνο θα’ναι μεγάλη επιτυχία.
4. Πάντα ευπρόσδεκτος.

Εικόνα DRAZA

*απάντησΑ **είτε-είτε

Εικόνα Gavrontas

Ωραίος Ντράζα, για άλλη μια φορά.

Αλλά, ρε μάγκες, για πείτε μου. Ο Γιώργαρος ο Πρίντεζης, έχει "παραγκωνιστεί" λίγο η μου φάινεται;
Δεν παίρνουμε όσα μπορούμε απ τον Πριντ -όπως θιξατε με τον Διον- λόγω του ότι ο Πριντ δεν έχει βρεί ακόμα το ρόλο του, η ο ρόλος του στο Μπαρτζώκειο σύμπαν ειναι αυτός που βλέπουμε;

Απ την άλλη, σ' αυτο εδω το σύμπαν υπάρχει Μπαρτζώκας ικανός να συμπεριφερθεί (δε με νοιάζουν οι λόγοι, ουτε οι αγωνιστικοί) στο Γιώργαρο με σεβασμό λιγότερο απο όσο με τα γαυρικα ΑΡΧ@@@ του κέρδισε;

Εικόνα DRAZA

Ο Μπαρτζώκας έχει βάλει τον Πρίντεζη στην διαδικασία να κάνει πράγματα, όπως αυτό που περιέγραψα στην αλλάγή 3 με 4, που δεν συνήθιζε. Το σίγουρο είναι ότι βρίσκεται στο στάδιο της προσαρμογής και μάλλον είναι αρκετά νωρίς για να πούμε αν μπορεί να αντεπεξέλθει στα νέα του καθήκοντα. Ο Πρίντεζης όπως παίζει τώρα μοιάζει να αξιοποιεί παραπάνω το σουτ του από μακρινή και μέση απόσταση που το έχει βελτιώσει πάρα πολύ. Από την άλλη όμως εμείς χάνουμε τις κινήσεις του, την δύναμη, την ταχύτητά του και τα αθλητικά του προσόντα κοντά στο καλάθι στοιχεία που τον καθιστούν μοναδικό ...και το είδαμε και περσι αυτό έτσι; Πρώτα λοιπόν πρέπει να δούμε τι περιθώρια βελτίωσης μπορεί να έχει ο Πρίντεζης "στο νέο του κοστούμι". Δεύτερον, πρέπει να δούμε τι έχει ο Μπαρτζώκας στο μυαλό του για την συνέχεια ...μπορεί να δοκιμάζει, μπορεί πχ τώρα να τον βάζει να παίζει έτσι προκειμένου ο Γιώργαρος να το μάθει ΚΑΙ ΑΥΤΟ ...και όσο προχωράει η σεζόν να γυρίζει σε αυτά που ξέρει. Έχοντας και την καβάτζα ότι το'μαθε κι αυτό και πως αν χρειασθεί μπορεί να το κάνει.

Μια παρατήρηση ακόμα για κάτι που αναφέρθηκε προηγουμένως από τον Νιονιο.
Σίγουρα ο Ολυμπιακός φέτος πρόβλημα στο σουτ δεν έχεο ...ωστόσο τα περισσότερα σουτ δεν τα παίρνουμε από τους κλασικούς σουτέρ μας κάτι που στο πίσω μέρος του μυαλού σου σε κάνει να σκέπτεσαι "αν αύριο δεν έχουν ρέντα;". Για μένα είναι σημαντικό από τον σουτίνγκ γκαρντ σου να έρχονται τρίποντα και να'ναι δουλεία του ΚΑΙ αυτό ..γιατί με αυτόν τον τρόπο διατηρείς και τον αντίπαλο περιφερειακό "απασχολημένο". Δεν θα έχει στον νου του πχ να εμποδίσει πάσες προς την ρακέτα ούτε να κάνει νταμπλ τιμ για να κλέψει μια μπάλα από τον ψηλό ...επειδή θα φοβάται πως ο προσωπικός του αντίπαλος θα του την μπουμπουνίσει. Έτσι ανοίγουν οι άμυνες. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το 2010. Είχες σουτ από τον Τεόντοσιτς και πολύ περισσότερο από τον Κλέιζα. Είχες δημιουργία πάλι από τον Τεόντοσιτς. Έιχες διεισδύσεις από τον Τσίλντρες και ήσουν μια χαρά πλήρης στην frontline. ΣΟΥΤΕΡ ΠΟΥ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ ΔΕΝ ΕΙΧΕΣ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΣΕ ΚΛΕΙΔΩΝΑΝ ΓΙΑ ΠΛΑΚΑ.

Εικόνα savvas gridlock

Δηλαδή δεν φτάνει ρε Μπαρτζώκα που δεν βάζεις μέσα τον Γκετσεβίτσιους το πολυβόλο, το Γκωστάκη γιατί το γκζέχασες ρε στο μπάγκο? Ανέβαινε ο ψηλός των Τούρκοι να κόψει το πικ, άνοιγαν διαδρόμοι από τα πλάγια κι εμείς παίζαμε με το Μπερπέρογλα. Ποιον? Το Μπερπέρογλα, που τα 100 μέτρα τα κάνει σε ενάμισο λεπτό με αναψοκοκκινισμένο κούτελο. Πέτα μέσα ρε τον μπουκαδόρο, το διεμβολιστή, τον ταχυδύναμο Κωστάκη, α ρίξει τα τσιμέντα και α σηκώσει το ΣΕΦ στο πόδι. Γιατί το άλλο? Σπάσανε τα σίδερα πάλι χθες. Εμένα να ακούς, άσε την εικοσάρα. Θέμε σουτέρ, να σηκώνεται απόξω και να τα στάζει ασάλιωτα. Τον έχεις το Λιθουανό, εκεί που κολλάς στη ζώνη βάλ'τονα μέσα να τους ταράξει στα τρίποντα. Αλφάδι ο τύπος, και κάτι χέρια κουπιά. Γύμνασέ τονα λίγο, μην είναι σαν κουράδα και αμόλα τόνε να τους τσακίσει. Άντε ρε Μπαρτζώκα, ξύπνα και μάθε μπαλίτσα ρεεεε.

Εικόνα DRAZA

http://www.youtube.com/watch?v=oJ_gslfTUV8

E; ΠΑΡΑΔΕΧΕΣΑΙ;

Εικόνα DRAZA

ΕΕΕΤΣΙ ΜΠΡΑΒΟ ΝΑ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ, ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ...ΑΥΤΑ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΩ. ΘΑ ΕΙΧΑΜΕ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΑΝ ΕΓΡΑΦΑ ΤΟ ΠΟΣΟ ΓΑΜΑΤΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ. ΒΑΛΤΕ ΘΕΜΑΤΑ ΚΑΤΩ ...ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ Η ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑ ΤΟΥ ΝΙΟΝΙΟΥ.

Εικόνα dion

Ωραίος Ντράζα!

Φωνάξαμε πολύ για τον Μπαρτζώκα, αλλά οφείλουμε να αναγνωρίσουμε ότι δεν ήταν ξεροκέφαλος. Χτες η ομάδα πατώντας σε γνωστά μονοπάτια, έβγαλε και πάλι αυτοπεποίθηση και συγκέντρωση, τα κύρια στοιχεία που μας οδήγησαν στην επιτυχία πέρυσι κατ'εμέ. Ήμασταν κάτι σαν το Ρόκι Μπαλμπόα, που οι αντίπαλοι χτυπούσαν αλύπητα σ'όλο τον αγώνα, αλλά αυτός αρνούταν να πέσει κάτω. Μέχρι που τσάκιζε το ηθικό των αντιπάλων του, που από κάποια στιγμή και μετά έβλεπαν μπροστά κάποιν που απλά δε χάνει. Κι όταν το λέω αυτό, στο μυαλό μου δεν έρχεται τόσο πολύ ο τελικός, υπήρχαν παιχνίδια υπό πολύ πιο δύσκολες συνθήκες που η ομάδα γύρισε με τo "refuse to lose" της, όπως ο πρώτος αγώνας στη Σιένα για όποιους θυμούνται. Φυσικά χτες μας πήγαν όλα δεξιά, αφού η Εφες ήταν αυτή που κυνηγούσε, ακόμα όμως και σε στιγμές που πλησίασε επικίνδυνα και φοβήθηκα το μομέντουμ, η ομάδα ήταν στιβαρή. Αλλά περιμένω το ματς στο Κάουνας, το οποίο σαφώς και θα είναι πιο δύσκολο, ώστε να δω σε τί βαθμό έχουμε κρατήσει το μέταλλό μας.

Για να δω αν το μάτι της ομάδας γυαλίζει, πρώτ'απ'όλους κοιτάω τον Άντιτς. Όταν ο Σκοπιανός είναι τσιτωμένος, σημαίνει πως η ομάδα έχει το μαχαίρι στα δόντια, γιατί πολύ απλά είναι ο πρώτος που φαίνεται εκτός τόπου και χρόνου αν δεν... Το βλέπεις στον τρόπο που παλεύει για ριμπάουντ, από τις κινήσεις του ή όχι στην επίθεση, ακόμα κι απ'τον τρόπο που κοιτάζει τον προσωπικό του αντίπαλο. Ο τσιτωμένος Άντιτς είναι μεγάλο κεφάλαιο για την ομάδα, καθώς νομίζω ότι αυτό ανεβάζει όλη την ομάδα, αλλιώς ο ρόλος του είναι επικουρικός.

Θα συμφωνήσω ότι χρειαζόμαστε σουτ από την περιφέρεια και θέλω κι εγώ να δω τον Γκετσβίτσιους στο μέλλον, αλλά μπορώ να καταλάβω και γιατί δεν του έδωσε χρόνο χτες ο Μπαρτώκας: σε μια ομάδα που ψάχνει την αυτοπεποίθησή της και τα πατήματά της, δεν είναι η καλύτερη ιδέα να βάλεις μέσα έναν παίκτη με κακή ψυχολογία, μπορεί να χαλάσει όλη η λειτουργία. Και χτες μπορεί από ένα σημείο και μετά το παιχνίδι να είχε κριθεί, αλλά η ομάδα είχε ανάγκη περισσότερο κι από τη νίκη, μια πειστική εμφάνιση σαν αυτή που έκανε. Όταν το οικοδόμημα είναι σταθερό, μπορείς να δοκιμάσεις να βάλεις και το Λιθουανό στην εξίσωση. Μέχρι τα Χριστούγεννα πρέπει να έχει γίνει αυτό πάντως, ώστε να έχουμε καταλήξει αν θα γίνει αλλαγή ή όχι.

Συμφωνώ και για το ότι δεν παίρνουμε όσο έχει να μας δώσει ο Πρίντεζης. Αλλά ευελπιστώ ότι θα βρει κι αυτός το ρόλο του και πάλι σιγά σιγά, άλλωστε κι ο Παπανικολάου στην αρχή της χρονιάς φαινόταν κάπως χαμένος, χωρίς να είναι αρνητικός φυσικά. Απλά δεν ήταν στα περυσινά του στάνταρ. Ούτε κι ο Πρίντεζης είναι αρνητικός, απλά ξέρουμε όλοι ότι έχει πολύ περισσότερα να δώσει. Όσο κι αν η ομάδα παρέμεινε σχεδόν ίδια, ο προπονητής άλλαξε και φυσικά δε γίνεται να τους πει απλά "μπείτε και κάντε αυτά που κάνατε και πέρυσι". Κάθε παίκτης έχει τα χαρακτηριστικά του, τα κουμπιά του, κι ένας προπονητής χρειάζεται χρόνο για να τα βρει.

Τον Πάουελ θα το χρειαστούμε, δεν τίθεται θέμα γι'αυτό, δεδομένου κι ότι ο Μαυροειδής δε φαίνεται να μπορεί να σταθεί με συνέπεια σ'αυτό το επίπεδο. Για την ώρα δείχνει τελείως εκτός κλίματος κι η απόδοσή του να εξαρτάται καθαρά από τα κέφια του. Ο Χάινς όντας η επιτομή του παίκτη του προπονητη, Αμερικανός κι εξαιρετικός χαρακτήρας, ίσως να είναι το μεγαλύτερο ατού μας για την προσαρμογή του συμπατριώτη του. Στην περίπτωση φυσικά που θέλει κι αυτός να προσαρμστεί, δε θα είναι εύκολο. Η ηλικία του πάντως λέει ότι είναι στα καλύτερα χρόνια του, οπότε ίσως αυτό αποτελέσει έξτρα κίνητρο και για τον ίδιο.

Και κάτι τελευταίο, περισσότερο σαν ευχή: αξίζει τον κόπο να δουλέψει ο Χάινς το σουτ του από τα 4-5 μέτρα, σε τέτοια περίπτωση θα ανέβει ένα επίπεδο ο Κάιλ, που είναι ήδη κολώνα για την ομάδα. Απλά αν φτιάξει λίγο το σουτάκι του, θα του είναι πιο εύκολο να τραβήξει έξω και τον αντίπαλο σέντερ, είτε για να ανοίξει χώρο για τους υπόλοιπους είτε για να παίξει τον ψηλό στα πόδια που υπερτερεί απέναντι σε οποιονδήποτε ψηλό. Με λίγο σουτάκι θα μπορούσε επίσης να παίξει και καλύτερα με πλάτη, με fade away σουτάκι γύρω από τη ρακέτα. Αλλά είπαμε, αυτό είναι ευχή κι όχι παράπονο από τον ήδη τεράστιο Κάιλ.

Εικόνα DRAZA

Mεγάλε συμφωνώ με το σύνολο των παρατηρήσεων/σχολίων σου. Σε δυο πράγματα θα σταθώ:
Πρέπει τουλάχιστον μέχρι τα Χριστούγεννα να λύσουμε οριστικά το θέμα της περιφέρειας, αν θέλει τον Γκετσεβίτσιους αν δεν τον θέλει ...και να μην ξεχνάμε ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΧΕΙ ΛΥΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΑΥΤΟ. Τώρα λοιπόν έχει χρόνο να αποφασίσει τι θέλει "θέλει σουτέρ; θέλει αλλου τύπου περιφερειακό ...όπως τον Κρίστμας που γράφτηκε;" Δικό του το μαχαίρι δικό του και το πεπόνι! Εμείς εδώ είμαστε να στηρίξουμε.
Όσον αφορά τον Χάινς αν δεις το έχω επισημάνει αυτό που λες από το καλοκαίρι ...και στην ουσία λες από την ανάποδη αυτό που ζητώ εγώ για τον Πάουελ. Θα δείξει η πορεία τι είναι πιο εύκολο να γίνει

Εικόνα dion

Προσωπικά θα ήθελα έναν παίκτη σαν τον Κρίστμας ή και τον ίδιο τον Κρίστμας αν γίνεται. Στο 2, ποτέ δε μου άρεσαν οι μονοδιάστατοι σουτέρ που δεν μπορούν να βάλουν καθόλου την μπάλα κάτω και να προσφέρουν σε άλλους τομείς. Δίκοπο μαχαίρι να ζεις μ'αυτούς, αν μπει το σουτ μπήκε, αν όχι είσαι έναν παίκτη μείων. Επίσης, μπορεί να μην έχουμε τον κλασικό σουτέρ, αλλά δεν μπορείς σε καμία περίπτωση ότι χωλαίνουμε στο σουτ σαν ομάδα. Παπανικολάου, Περπέρογλου, Σπανούλης, ακόμα κι ο Πρίντεζης, σουτάρουν με πολύ καλά ποσοστά αν έχουν καλές προϋποθέσεις. Το Σλούκα δεν τον βάζω, γιατί δύσκολα θα μπορεί να παίξει στην ίδια πεντάδα με τον Κρίστμας ας πούμε και τον Άντιτς τον θεωρώ αρκετά ασταθή. Αντίθετα αυτοί που ανέφερα, μπορούν να σουτάρουν με 50% σε κάθε παιχνίδι από το τρίποντο. Παίρνοντας λοιπόν έναν παίκτη που μπορεί να μην είναι κλασικός σουτερ, αλλά μπορεί να πάρει και κάποια σουτ και να βάλει τη μπάλα στο παρκέ, μπορείς να βγάλεις περσσότερα σουτ από τους άλλους. Είδωμεν... Όντως έπρεπε να είχε λυθεί το θέμα από το καλοκαίρι, αλλά δεν έχει και λίγα να κάνει ένας καινούριος προπονητής, όταν λέμε ότι δεν έχει βρει ακόμα το ρόλο του Πρίντεζη, το να περιμένουμε να έχει βρει για το Γκετεβίτσιους παραείναι αισιόδοξο. Μέχρι τα Χριστούγεννα όμως πρέπει ΟΠΩΑΣΔΉΠΟΤΕ να έχει λυθεί το θέμα, δε γίνεται να έχεις κοινοτικό για να συμπληρώνει απλά τη δωδεκάδα.

Για το Χάινς περισσότερο το ανέφερα γιατί νομίζω (δεν έχω δει τα ποσοστά του, η αίσθησή μου είναι) ότι έχει βελτιώσει τα ποσοστά του στις βολές. Λες?

Εικόνα DRAZA

Θέμα Κρίστμας δεν υπάρχει διότι ο παίκτης έχει ανακοινωθεί από την CSKA. Έχω αρχίσει και τον παρακολουθώ για να δω τι χάσαμε. Κόντρα στην Παρτίζαν έβαλε 13 πόντους, αλλά δεν νομίζω τέτοια παιχνίδια με τέτοιους αντιπάλους να προσφέρονται για συμπεράσματα. Ο τρόπος που σκέπτεσαι όσον αφορά τον «σουτέρ» δεν είναι καθόλου λάθος. Όμως αν θέλουμε η όποια αλλαγη/προσθήκη γίνει στο ρόστερ μας να έχει χρόνο συμμετοχής δυο πράγματα είναι απαραίτητα...
1. Να μπορεί να παίξει άμυνα κι αυτό δεν το διατυπώνω ως προσωπική άποψη αλλά ως διαπίστωση ...αυτός είναι ο λόγος που δεν παίζει ο Γκετσεβίτσιους τώρα, ασχέτως αν συμφωνεί ή διαφωνεί κάποιος.
2. Να μπορεί να παίρνει ελεύθερα σουτ και να σκοράρει χωρίς να χρειάζεται να κρατάει πολύ την μπάλα ...μακάρι να έχει και καλή διείσδυση και πάσα και όλα τα καλά ΑΛΛΑ ΤΟ «ΠΑΙΡΝΩ ΚΑΙ ΣΟΥΤΑΡΩ» ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΟ ...πρέπει να μπορεί να παίξει έτσι. Γιατί πολύ καλό σουτ είχε και ο Τεόντοσιτς ...για να το δώσει όμως έπρεπε να΄χει δυο μπάλες στα χέρια του και με τον Σπανούλη γινόταν εμπλοκή. Αν φέρουμε έναν πληθωρικό περιφερειακό που θέλει να παίζει σαν τον Μπιλ επί παραδείγματι ...τότε απλά θα είναι ρεζέρβα του και θα γεμίζει τον χρονο. Για αυτό και θεωρώ πως στην περιφέρειά μας όλα τα λεφτά είναι ο Μάντζαρης ...γιατί ενώ και διείσδυση έχει και το σουτάκι του κακό δεν είναι ούτε ο ίδιος είναι αμπάσκετος ...έχει καταλάβει τι χρειάζεται να κάνει προκειμένου να συμπληρωθεί το παζλ στο παρκέ με Σπανούλη, Παπανικολάου, Πρίντεζη, Χάινς. Μεγάλη υπόθεση ο Βαγγελάκος για αυτό και προτιμάται από τον Λο. Το ένα δίδυμο στην περιφέρεια λοιπόν το΄χουμε ...ας βρούμε τώρα κι έναν ακόμα να «κουμπώνει» με τον Λο. Έχεις «χαμάλη», έχεις «παικτη πολυτελείας», έχεις «οργανωτή» έχεις «παίκτη-ορχήστρα» ...ο σουτέρ σου λείπει αν το δεις.

Εικόνα dion

Μα εγώ ακριβώς γι'αυτό θέλω παίκτη, να έχουμε εναλλακτική όταν ο Σπανούλης δεν είναι στο παρκέ ή όταν δεν είναι σε καλή μέρα κι όλη η αντίπαλη ομάδα έχει προσαρμστεί πάνω του (όταν είναι καλά, ό,τι και να κάνουν έχει τον τρόπο του ο Μπίλαρος). Πέρυσι σε αυτές τις περιπτώσεις βγήκαν μπροστά και τράβηξαν κουπί παίκτες που δεν τους περιμέναμε να το κάνουν στο βαθμό που το έκαναν και πιστεύω πως δεν πρέπει να το περιμένουμε να "συμβαίνει" κάθε φορά που χρειάζεται: θέλουμε πιο σίγουρη λύση από το "κάποιος θα βρεθεί". Άσε που το να ψάχνεις παίκτη να κουμπώσει με το Σπανούλη καλύτερα από το Μάντζαρη - όπως πολύ σωστά λες - το θεωρώ κάτι σα να ψάχνεις ψύλλους στ'άχυρα. ΟΚ να παίξουν κάποια λεπτά μαζί, αλλά να γίνει αυτό κανόνας, μου φαίνεται αδύνατο. Οπότε για μένα θες παίκτη που να παίζει άμυνα (δε λέω να είναι εξολοθρευτής, αλλά να μην είναι και τρύπα, αλλιώς θα βγάλεις τα σκώτια του Μάντζαρη) και να μπορεί να δημιουργήσει στην επίθεση είτε εκτελώντας μόνος του είτε αξιοποιώντας τους συμπαίκτες του. Το δεύτερο, είναι πιο σημαντικό για μένα από το να είναι αυτό που λέμε κλασικός σουτέρ. Ας πούμε, Ματσιγιάουσκας δε θα'θελα. Ο πιτσιρικάς που'χες ποστάρει τις προάλλες πιο πολύ θα με κάλυπτε.