ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ 2-0 ΚΑΙ ΚΟΥΓΙΑΣ



 
Αρχίσαμε χθες το βράδυ τις υποχρεώσεις μας με την Παναχαική του Κούγια για το Κύπελλο και η ''κριτική'' που θα κάνουμε στο παιχνίδι, θα έχει δύο σκέλη. Ένα καθαρά αγωνιστικό και ένα αποκλειστικά για τον Κούγια τον μπασκετμπολίστα.
 
Η αρχική μας 11άδα ήταν Μέγιερι, Ντιακιτέ δεξί μπακ, Ζαραδούκας αριστερί μπακ, Κοντρέρας-Παπάζογλου στόπερ, Φέισα-Γκρέκο στον άξονα, Φουστέρ δεξί χαφ, Βλαχοδήμος αριστερί χαφ και επιθετικό δίδυμο οι Τζιμπούρ-Πάντελιτς. Για να πω την αλήθεια, όταν άκουσα τα ονόματα, πίστεψα πως καθαρό αριστερό χαφ, σε ένα σχήμα που θα έμοιαζε με ρόμβο, θα έπαιζε ο Γκρέκο, με τον Βλαχοδήμο να πήγαινε στην άλλη άκρη και το Φουστέρ πίσω από το δίδυμο μπροστά, αλλά στην πράξη αυτό δεν το είδαμε. Αυτή είναι και η ένσταση που έχω σχετικά με τις επιλογές του Ζαρντίμ. Ποια είναι η ποδοσφαιρική λογική σε αυτό το πράγμα που κατέβασε χθες στο Καραισκάκη? Παίζεις στην έδρα σου με μια ομάδα που σέρνεται στη Β' Εθνική. Περιμένεις να σου βάλει πούλμαν στην γραμμή, όπως και έγινε. Βάζουμε και τα στατιστικά του ημιχρόνου, για να πιστοποιηθεί η χαώδης ποιοτική διαφορά των δύο ομάδων, πέραν της αρχικής φωτό με τα τελικά στατιστικά του αγώνα
 

 
Από την στιγμή που ξέρεις ότι ο αντίπαλός σου δεν θα περάσει τη σέντρα, εσύ τι πρέπει να κάνεις? Τα τελευταία 150 χρόνια που υπάρχει ποδόσφαιρο, όταν μια ομάδα θελήσει να διασπάσει το ταμπούρι του αντιπάλου, χτυπάει από τα άκρα. Από εκεί θα βρεις το πλάτος να ανοίξεις το τείχος των άλλων. Δεν το ξέρει αυτό το πράγμα ο Ζαρντίμ? Εδώ το ξέρουμε εμείς και δεν το ξέρει ένας άνθρωπος που μεγάλωσε μια ζωή ολόκληρη μέσα στους πάγκους? Με ποιο σκεπτικό έχουμε πτέρυγες Ντιακιτέ-Φουστέρ από δεξιά και Ζαραδούκα-Βλαχοδήμο από αριστερά σε αυτό το ματς? Έχεις δεξί μπακ που παραγωγικά ''δεν το έχει'' και πας και βάζεις μπροστά του το Φουστέρ, που στο ένας με έναν δεν μπορεί? Έχεις από αριστερά μπακ το Ζαραδούκα, που εκτός του ότι είναι Ζαραδούκας, προέρχεται και από αποχή και δεν έχει τα πολλά τρεξίματα, ώστε να αλωνίζει στην πλευρά. Πας λοιπόν και βάζεις μπροστά του με ανάποδο πόδι τον Βλαχοδήμο, ώστε να χαθεί? Γιατί? Και καλά ''για να σουτάρει συγκλίνοντας''? ΜΑ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΣΥΓΚΛΙΝΕΙ, ΠΛΑΤΟΣ ΨΑΧΝΟΥΜΕ, ΠΛΑΓΙΟΚΟΠΗΣΗ ΣΤΗΝ ΓΡΑΜΜΗ. Και δεν φτάνουν αυτά, αλλά έχεις και έναν άξονα στα χαφ που κανείς δεν κουβαλάει μπάλα. Ποιος θα την κουβαλήσει κάθετα, ο Φέισα ή ο Γκρέκο? Πώς θα ανοίξει ρε παιδιά η αντίπαλη άμυνα? Με μαγικά? Έχεις τον Τάτο στο ρόστερ, που πέρυσι κουβαλούσε την μπάλα στα χαφ του Ατρομήτου και κρατούσε όλο το κέντρο του στη Σούπερ Λίγκα και πρέπει τώρα να πιστέψουμε ότι δεν μπορεί να το κάνει απέναντι στο Βουνκ και στο Φατιόν? Έχεις το Φετφατζίδη, που είναι ένας από τους λίγους παίκτες στο ρόστερ που μπορεί να ντριμπλάρει και να δημιουργήσει ρήγματα. Σύμφωνοι, όποτε τον έχεις βάλει δεν ανταποκρίθηκε σε αυτά που θες. Δεν είναι τακτικά πειθαρχημένος. Δυσκολεύομαι να καταλάβω το τι φοβήθηκε ο Ζαρντίμ σε αυτό το ματς τακτικά και δεν τον έβαλε. Μήπως να μην του βγει ο Σπίνουλας και ο Κοιλιάρας από τα πλάγια? Μήπως τον τιμωρεί, αυτόν και τον Τάτο, επειδή γενικά δεν του κάνουν? Ούτε αυτό είναι λογική. Αυτό το λες σε μεταγραφική περίοδο. Μέσα στην χρονιά ΑΞΙΟΠΟΙΕΙΣ ΟΛΑ ΤΑ ΟΠΛΑ ΣΟΥ. Αλίμονο αν ο Τάτος και ο Φετφατζίδης δεν παίζουν ούτε σε αυτό το ματς, απέναντι σε αυτόν τον αντίπαλο. Τον Ιανουάριο, αν το θες, διώξ'τους ή στείλ'τους δανεικούς, αλλά τώρα τους έχεις και πρέπει να τους χρησιμοποιείς. Με αυτήν τη λογική, το καλοκαίρι του 2008 ο Βαλβέρδε θα έπρεπε να κάψει τον Ντουντού, που δεν τον γούσταρε αρχικά, αντί να κοιτάξει να τον εκμεταλλευτεί και να τον μετατρέψει σε αυτόν τον ολοκληρωμένο χαφ που είδαμε στη σεζόν 2008-09. Απέναντι σε αντίπαλο που δεν ξεμυτάει από την περιοχή, όταν εσύ κατεβαίνεις δίχως πτέρυγες και δίχως χαφ άξονα να γράφει μέτρα με την μπάλα στα πόδια, με το Φουστέρ ξανά στα άκρα μπας και ''πατήσει περιοχή και βάλει καμιά κεφαλιά'', τι μήνυμα δίνεις στους παίκτες σου?
 
ΓΙΟΜΑ ΤΗ ΜΕΓΑΛΕ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΠΕΤΑΧΤΕΙ ΚΑΝΑ ΠΟΔΙ ΣΤΗ ΜΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΡΦΩΣΟΥΜΕ.
 
Κατά κανόνα με αυτήν τη λογική τρως τα μούτρα σου, παρουσιάζεις εικόνα-έκτρωμα και ο κόσμος θα σε γιουχάρει. ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΔΙΚΙΑΟΛΟΓΗΜΕΝΑ ακούστηκε γιούχα στο τέλος του ημιχρόνου. Το λέμε επειδή έχουμε κράξει αυτούς που γιουχάρουν στο γήπεδο από εδώ μέσα, αλλά δεν είναι όλες οι περιπτώσεις ίδιες. Ματάκια έχει ο κόσμος και βλέπει και μια ένδειξη δυσαρέσκειας ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ δεν θα την ποινικοποιήσουμε κιόλας. Το κρατάμε αυτό για παρακάτω.
 
Στο δεύτερο ημίχρονο ευτυχήσαμε να προηγηθούμε γρήγορα με το μόνο πιθανό τρόπο που είχαμε όπως παίζαμε. Στημένη φάση. Έκανε τις αλλαγές σχετικά γρήγορα ο Ζαρντίμ, αλλά και πάλι είδαμε άλλα αντ'άλλων. Κακός ο Πάντελιτς, σωστά βγήκε και μπήκε ο Μήτρογλου και έστω και αργά μπήκε ο Φετφατζίδης. Τι νόημα είχε να μπει όμως δεξί χαφ και όχι αριστερά? Δεν έβλεπε τον Βλαχοδήμο να βολοδέρνει από τα αριστερά για ένα ημίχρονο ο Ζαρντίμ? Δεν ξέρει ότι ο Φετφατζίδης από δεξιά συνεχώς θα συγκλίνει μπας και σουτάρει και θα εκνευρίσει κι άλλο τον κόσμο? ΑΛΛΑΞΕ ΤΟΥΣ ΠΛΕΥΡΑ ΡΕ ΖΑΡΝΤΙΜ. ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ ΝΑ ΠΟΥΜΕ. Τόση φιλοσοφία θέλει το σκηνικό? Ακραία μπακ δίχως όβερλαπ και ακραία χαφ που μονίμως συγκλίνουν τι να τα κάνω απέναντι στην Παναχαική? Έρχεται εκεί προς το τέλος και η αλλαγή του Μασάδο και δέσαμε.
 
ΜΕ ΠΟΙΑ ΛΟΓΙΚΗ ΑΠΟΔΟΚΙΜΑΖΕΤΕ ΡΕ ΜΑΓΚΕΣ ΑΘΛΗΤΗ ΠΟΥ ΦΟΡΑΕΙ ΤΗΝ ΕΡΥΘΡΟΛΕΥΚΗ ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ? Είπαμε και πιο πάνω, ΟΚ, κατανοητό το τι έγινε στο τέλος του ημιχρόνου. Αυτό αφορούσε ΟΛΗ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ και έγινε σε ΝΕΚΡΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΧΡΟΝΙΚΗ ΣΤΙΓΜΗ. ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ τι καταφέρνεις γιουχάροντας παίκτη μας? Μήπως θα έχουμε τα περυσινά με τον Αμπντούν σε λίγο καιρό, που από τα ''ου ου'' εκεί που έπαιρνε την μπάλα ακόμη και έξω από την περιοχή με τον Πανιώνιο στο Κύπελλο, περάσαμε στα ''οε οε οε Αμπντούν'', ώστε να γελάνε οι άλλοι μαζί μας με τις κωλοτούμπες μας? ΑΘΛΗΤΗΣ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΟΥ ΜΑΤΣ ΔΕΝ ΑΠΟΔΟΚΙΜΑΖΕΤΑΙ. ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΒΑ-ΖΕ-ΛΙ-ΚΑ. Στράβωσες μαζί του? Πιάσ'τον μετά το ματς και πες του τα όπως θες ή γιούχαρέ τον ομαδικά από την κερκίδα παρέα με τα φιλαράκια σου στο τέλος του αγώνα. Τι κερδίζεις με αυτό που κάνεις ρε μάγκα? Καλύτερο θα τον κάνεις ή χειρότερο? ΚΟΨΤΕ ΤΗ ΒΑΖΕΛΟΠΟΙΗΣΗ ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ ΜΕΣΑ ΣΑΣ, ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ.
 
Το παιχνίδι δεν αντέχει σε περαιτέρω ανάλυση. Αφού δεν στράβωσε στις μια δυο ψευτοφάσεις της Παναχαικής να τρέχουμε τζάμπα και βερεσέ, προχωράμε και πιάνουμε τα του Κούγια. Του ανθρώπου που από τις ενέργειές του πάει να επωφεληθεί ο Παναθηναικός και οι επιδοτούμενοι λαγοί οπαδοί του χρησιμοποιούν αυτολεξεί τα ''επιχειρήματά'' του, μπας και μειώσουν τις αγωνιστικές επιτυχίες του ΘΡΥΛΟΥ. Ρωτάμε λοιπόν εμείς, αυτό το πανί ποιοι το κρεμούσαν τότε με την υπόθεση Γρηγορόπουλου και για ποιον?
 

 
Μιλάμε για τον άνθρωπο που του έχει απαγορευθεί να έχει οποιαδήποτε σχέση με ποδοσφαιρική ομάδα και να μπαίνει στο γήπεδο, σε οποιοδήποτε γήπεδο
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ GOAL NEWS 29-11-2012 ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΠΡΑΟΥΔΑΚΗΣ
 
Αν τον χαρακτηρίσω «ψευτράκο», θα προσβληθεί. Ας πούμε ότι ο Αλέξης Κούγιας παραπλανήθηκε. Στην αγανακτισμένη ανακοίνωσή του, επειδή δεν του επιτράπηκε η είσοδος στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», παραδέχεται ότι έχει τιμωρηθεί για ένα έτος (έως του χρόνου το καλοκαίρι), όμως δεν αναφέρει σωστά την ποινή του.
Γράφει, λοιπόν, περί «απαγόρευσης εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους», ενώ η πραγματική ποινή του είναι «απαγόρευση εισόδου στο γήπεδο»! Κι όπως ρητά αναφέρεται στο σχετικό άρθρο του Πειθαρχικού Κανονισμού της ΕΠΟ (άρθρο 12), η συγκεκριμένη ποινή «απαγορεύει σε κάποιον να εισέρχεται εντός των ορίων ενός ή περισσοτέρων γηπέδων».

 

Βλέπετε, με αφορμή παλαιότερες παρερμηνείες του τι σήμαινε η «απαγόρευση εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους» (με πιο χαρακτηριστική εκείνη για την ποινή του Μπέου που ως αγωνιστικός χώρος είχε ερμηνευτεί το... γρασίδι), τροποποιήθηκε το συγκεκριμένο άρθρο και η διατύπωσή του έγινε σαφέστερη. Ισχύει, μάλιστα, από την 1η Ιουνίου του 2012.
Προφανώς, όμως, ο πολυσχιδής και πολυάσχολος Αλέξης Κούγιας, με τόσα τρεχάματα, δεν θα πρόσεξε τη μικρή αλλά ειδοποιό διαφορά στην ποινή, με συνέπεια να την μπερδεύει με το τι ίσχυε προγενέστερα και έτσι να προβεί αγανακτισμένος σε ανακοίνωση, παρότι έχει -πασιφανώς- άδικο
Βέβαια, στην ίδια ανακοίνωση υποπίπτει σε ακόμη ένα ολίσθημα, αλλά είπαμε ότι δέχομαι καλοπροαίρετα πως είναι παραπλανημένος. Μόνος του γράφει ότι μια ακόμη ποινή που του επιβλήθηκε για ένα έτος είναι και εκείνη της «απαγόρευσης ενασχόλησης με οποιαδήποτε αθλητική δραστηριότητα». Καλά ως εδώ, αλλά στο ίδιο κείμενο παραδέχεται ότι -παρά ταύτα- ασκεί αθλητική δραστηριότητα!
Γράφει επί λέξει: «Σήμερα, ως νομικός σύμβουλος της ΠΑΕ ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ... θέλησα να παρακολουθήσω το παιχνίδι της ομάδας μου»! Μα, καλέ μου Αλέξη, και η ιδιότητα του νομικού συμβούλου σε μια ΠΑΕ είναι «αθλητική δραστηριότητα». Το προβλέπει κιόλας το άρθρο με το οποίο τιμωρήθηκες! Ντεφορμέ σε βρίσκω
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΑΥΡΟΣ 28-11-2012 ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΒΕΡΒΕΛΕΣ
 

 
Μιλάμε για τον Κούγια που η ομάδα του έχει πάρει αρκετά σφυρίγματα στο ΘΡΥΛΙΚΟ πρωτάθλημα της ΘΡΥΛΙΚΗΣ Φούτμπολ Λιγκ, της αγαπημένης κατηγορίας όλων των παικτών στοιχήματος και χθες μέσα στο Καραισκάκη, του γαύρου ντε, με το Μαρινάκη που κάνει ό,τι θέλει στο ελληνικό ποδόσφαιρο, δεν δώθηκε ΚΑΘΑΡΟ πέναλτυ πάνω στον Τζιμπούρ στο 1-0 υπέρ του Ολυμπιακού, ώστε να καθαρίσει το ματς και κανείς δεν είδε το χτύπημα του ΣαλαμαΠΟΥστράκη στο Μήτρογλου στις καθυστερήσεις, χτύπημα που αν ανταπέδιδε ο Μήτρογλου, παίζει να έχανε και το ντέρμπυ με το συνεργάτη του Κούγια Αλαφουζιακό ο επιθετικός του ΘΡΥΛΟΥ. ''Κυνηγημένος και αδικημένος'' ο Κούγιας.
 
Μιλάμε για τον Κούγια που μάλλον δεν έχει καμία σχέση με αυτό
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΑΥΡΟΣ 9-11-2012 ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΒΕΡΒΕΛΕΣ
 

 
Μιλάμε για τον Κούγια που ετοιμάζει ''αναδιάρθρωση'' στο ελληνικό ποδόσφαιρο, την ώρα που ισχύει αυτό
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ 28-11-2012 ΜΑΝΩΛΗΣ ΓΑΒΑΘΙΩΤΗΣ
 

 
Ρε Κούγια, μισή δουλειά σωστά θα κάνεις? Παντού αποτυχημένος? Αλλά λες και κάτι σωστό, για την απονομή Δικαιοσύνης στη χώρα. Συμφωνούμε απολύτως και ρωτάμε.
 
ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΠΟΤΕ ΘΑ ΑΠΟΔΩΘΕΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΣΟΥ ΡΕ ΚΟΥΓΙΑ? ΑΥΤΟ ΡΩΤΑΜΕ ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΟΥ ''ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ''. ΜΙΑ ΖΩΗ ΣΤΟ ΑΠΥΡΟΒΛΗΤΟ ΘΑ ΕΙΣΑΙ?
 
Υ.Γ. 1 Από τη σημερινή ΠΡΑΣΙΝΗ
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΡΑΣΙΝΗ 29-11-2012
 

 
Είναι ντροπή ρε. Ντροπή πια. Τόσο ψέμα? Τόσο ξεδιάντροπα στημένο σκηνικό? ΠΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΤΡΟΥ ΝΙΚΟΛΑΣ ΡΕ ΧΑΝΤΖΟ. ΤΙ ΚΑΝΕΙ ΣΤΗΝ ΚΑΡΙΕΡΑ ΤΟΥ? ΚΑΛΑ ΕΙΝΑΙ? ΦΤΟΥ ΣΑΣ ΣΟΥΡΓΕΛΑ.
 
Υ.Γ. 2 Συνεχίζουμε από την εφημερίδα όλων των ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΜΕΝΩΝ Παναθηναικών
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΡΑΣΙΝΗ 29-11-2012 ΣΤΗΛΗ ΠΡΑΣΙΝΟΦΡΟΥΡΟΣ
 

 
Να δούμε το τι έλεγε για την ''παράγκα'' ο Κυράστας λίγο πριν πεθάνει, όταν ακουγόταν το όνομά του ως πιθανού νέου τεχνικού για τον Ολυμπιακό, το καλοκαίρι του 2003, λίγο πριν φάει το άκυρο από τη θύρα 7 και μετά αρχίσει να το παίζει ''Παναθηναικάρα εναντίον της παράγκας''?
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 27-5-2003
 

 

 
Δεν φτάνει δηλαδή που φάγανε τη φάπα του αιώνα στη Ριζούπολη και τους άλλαξε το οπαδικό DNA, είχανε και τον προπονητή τοτέμ τους να τους γκρεμίζει όλα τα άλλοθι. ΜΥΘΙΚΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΤΟ ΤΣΙΡΚΟ ΤΟΥ ΛΑΓΟΥ. Ας τον ρωτήσουμε λοιπόν αγαπητή μας Νικολέτα από το Χατζηκυριάκειο τον Κυράστα. Πού ξέρεις, μπορεί να εκπλαγείς κι εσύ με το τι θα απαντούσε, αν γινόταν να τον συναντήσουμε...
 
Υ.Γ. 3 Περί Μαυροκουκουλάκη, σε λίγο. Αναλυτικά, ώστε να μείνει και να μην χαθεί μεταξύ άλλων.