ΤΑ ΧΡΕΗ ΤΟΥ ΠΑΟ ΣΤΟ ΟΑΚΑ



 
Οι πιστοί αναγνώσται αυτής της σελίδος θυμούνται ότι είχαμε αναδείξει το σκάνδαλο με την προνομιακή μεταχείριση της ΠΑΕ ΠΑΟ από τη διοίκηση του ΟΑΚΑ.
 
Δεν είναι κανινούρια ιστορία δηλαδή αυτή. Υπάρχει ζουμί από πίσω. Μαζί με το ζουμί όμως, προστέθηκε χθες και γαρνιτούρα, αρκετά πικάντικη.
 
«Λόγω των οικονομικών δυσχερειών της, η ΠΑΕ ΠΑΟ δεν έχει ανταποκριθεί στο ελάχιστο στις οικονομικές υποχρεώσεις της προς το ΟΑΚΑ. Για το λόγο αυτό παρακαλούμε να εξετάσετε το ενδεχόμενο οι αγώνες ποδοσφαίρου της ΠΑΕ ΠΑΟ να διεξάγονται κατά τις μεσημεριανές ώρες προκειμένου να μη χρεώνεται η ΠΑΕ με τη δαπάνη ηλεκτρικού ρεύματος, την οποία καταβάλλει το ΟΑΚΑ χωρίς να έχει εισπράξει το ισόποσό της από την ΠΑΕ ΠΑΟ και ταυτόχρονα αυξάνεται το ποσό των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το ΟΑΚΑ». 
 
Κατηγορηματικός ότι η διοίκηση του ΟΑΚΑ θα διεκδικήσει από τον Παναθηναϊκό τα χρήματα που οφείλει για την χρήση του γηπέδου εμφανίστηκε ο Πέτρος Γαλακτόπουλος. 
 
«Οι μεγάλες ομάδες δεν πληρώνουν. Δεν μπορούμε να τους αφήσουμε έτσι. Δεν κυνηγάμε τον ΠΑΟ, αλλά πρέπει να έρθουμε σε διακανονισμό για τα χρήματα που οφείλει», τόνισε ο νέος πρόεδρος του ΟΑΚΑ στονNovaΣΠΟΡ FM 94,6
 
Η συζήτηση έγινε με αφορμή την επιστολή της διοίκησης του ΟΑΚΑ οι αγώνες του Παναθηναϊκού να γίνονται το μεσημέρι λόγω ανεξόφλητων οφειλών στη ΔΕΗ: «Σήμερα δεν κυνηγάμε τον Παναθηναϊκό, αλλά χρωστάει λεφτά, ένα ποσό από πέρυσι και πρέπει να έρθουμε σε διακανονισμό. Αύριο θα έχουμε ραντεβού με την ΑΕΚ, η οποία χρωστάει πολύ λιγότερα λεφτά. Δεν χαρίζουμε λεφτά. Ανήκουμε στο υπουργείο Οικονομικών και στην γενική γραμματεία Αθλητισμού. Θα κυνηγήσουμε την ΠΑΕ, την ποδηλατοδρομία, τον ΣΕΓΑΣ και όποιον άλλο μας χρωστάει. Το ίδιο κάνει και στο ΟΑΚΑ και σε άλλους προμηθευτές. Ο ένας χρωστάει στον άλλο. Το προσωπικό παίρνει τα λεφτά του, οι ενοικιαστές κάποιοι πληρώνουν κι άλλοι όχι. 

Οι μεγάλες ομάδες δεν πληρώνουν το ΟΑΚΑ. Δεν μπορούμε να τους αφήσουμε έτσι, με τον νέο νόμο, για να μην νομίζουν ότι θα τους χαρίσουμε λεφτά. Ή θα δώσει τη λύση η Πολιτεία ή θα κάνουμε κατασχέσεις. Ισχύει βεβαίως το ουκ αν λάβεις παρά του μη έχοντος. Όμως η διαδικασία είναι επιβεβλημένη. Δεν μπορούμε να αντιταχθούμε στον νέο νόμο». 

 
Για τη δυσκολία του Παναθηναϊκού να φανεί συνεπής: «Δεν είναι μόνο ο αθλητισμός, είναι και ένα μεγάλο μέρος της κοινωνίας έτσι. Πήραμε λεφτά από τις τράπεζες, δεν μπορούμε να τα δώσουμε. Έτσι συμβαίνει και στον Παναθηναϊκό. Όταν χρωστάμε εμείς 5,5 εκατ. στη ΔΕΗ από πού τα χρωστάμε; Από ό,τι είναι να λαμβάνουμε…». 
 
Για το πώς σκέφτεται να αξιοποιήσει τις εγκαταστάσεις του ΟΑΚΑ: «Εδώ ο χώρος θα ανοίξει τις πόρτες του στον κόσμο. Σε κανένα άλλο μέρος του κόσμου, στην Ευρώπη, σε χώρα που έχει φιλοξενήσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες, το στάδιο δεν είναι χώρος επίσκεψης, πόλος έλξης. Θέλουμε να είναι χώρος επίσκεψης, ενώ θα κάνουμε πάλι το μουσείο των Ελλήνων Ολυμπιονικών “Σπύρος Λούης”. Την ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων. Όποιος ξεχνάει το παρελθόν, δεν έχει μέλλον. Τον αθλητισμό τον έχουν εγκαταλείψει. Ο αθλητισμός είναι πολιτισμός. Δεν πρέπει να ξεχνιούνται οι αθλητές μας».
 
 
Έντονη ενόχληση στους ανθρώπους του Παναθηναϊκού προκάλεσαν τα λεγόμενα του προέδρου του ΟΑΚΑ στον NovaΣΠΟΡ FM 94.6 για το χρέος της ΠΑΕ και για την επιστολή που έχει σταλεί από τη διοίκηση του Σταδίου. 
 
Οι πράσινοι υποστηρίζουν ότι το χρέος είναι ένα εκατομμύριο ευρώ και όχι 1,5 εκατομμύριο ευρώ που ανέφερε ο Πέτρος Γαλακτόπουλος και επισήμαιναν ότι τα χρήματα αυτά αφορούν τις περσινές υποχρεώσεις της ΠΑΕ και όχι τις φετινές. 
 
«Φέτος είμαστε εντάξει απέναντι στο ΟΑΚΑ. Προσπαθούμε να διακανονίσουμε τα όσα χρωστάμε από πέρσι», έλεγαν στο τριφύλλι, οι οποίοι –μάλιστα- υποστηρίζουν ότι ο λόγος για την αντίδραση αυτή των υπευθύνων του ΟΑΚΑ έχει άμεσα σχέση με την απόφαση της ΠΑΕ να φύγει από Στάδιο και να επιστρέψει στη Λεωφόρο. 
 
«Αν θέλουν να μας κόψουν το ρεύμα. Ας μας το κόψουν. Ας μας βάλουν και μεσημέρι να παίξουμε. Όποτε έχουμε θα δώσουμε σιγά-σιγά τα χρέη από τον προηγούμενο χρόνο. Με καλή θέληση από τη δική τους πλευρά θα διακομιστεί το χρέος», υποστήριζαν.
 
Μας λέει δηλαδή η διοίκηση του ΟΑΚΑ ότι η ΠΑΕ ΠΑΟ χρωστάει 1,5 εκ. ευρώ και διορθώνει η ΠΑΕ ΠΑΟ. ''Όχι κύριοι, είστε ψεύτες. Δεν χρωστάμε 1,5 εκ. ευρώ. 1 εκ. ευρώ χρωστάμε''. Συγγνώμη που σας θίξαμε μάγκες. Δεν είστε τίποτε μπαταχτσήδες εσείς να φεσώνετε ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ οργανισμούς με δυσβάστακτες οφειλές, ύψους 1,5 κατομμυρίου. Ένα ψωροεκατομμυριάκι χρωστάτε. Στα κάτω κάτω όλη η Ελλάδα χρωστάει, μην είμεθα αυστηροί με τους λαγούς. Αλλά οι σημερινές εφημερίδες έγραψαν κι άλλα για αυτό το θέμα.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ GOAL NEWS 29-11-2012
 
Η χθεσινή επιστολή που έστειλε ο πρόεδρος του ΟΑΚΑ Πέτρος Γαλακτόπουλος (σε ΕΠΟ, λίγκα, Nova με κοινοποίηση προς την ΠΑΕ Παναθηναϊκός) ζητώντας να ορίζονται οι αγώνες των «πράσινων» σε Super League και Κύπελλο, προκειμένου να αποφεύγεται το κόστος ηλεκτροδότησης του ΟΑΚΑ, δεν... αιφνιδίασε τους ανθρώπους του «τριφυλλιού», οι οποίοι ουδέποτε έκρυψαν πως υπάρχουν σημαντικές οφειλές προς τη διοίκηση του «Σπύρος Λούης».
Ο νέος πρόεδρος του σταδίου (υπό το ασφυκτικό... πρέσινγκ του υπουργείου Οικονομικών και τις ευθύνες που έχει πλέον το ΔΣ του ΟΑΚΑ) επέλεξε να επικεντρώσει το «πρόβλημα» στην ηλεκτροδότηση, αν και όπως τόνισε χθες το μεσημέρι στον Sentra 103,3 οι οφειλές προς τη ΔΕΗ είναι μόλις 2.500 ευρώ. Πιθανότατα διότι με αυτόν τον τρόπο ήθελε να... πιέσει καταστάσεις για τις υπόλοιπες (και μεγαλύτερες) οφειλές της «πράσινης» ΠΑΕ προς το Ολυμπιακό Στάδιο. Μολονότι βεβαίως εδώ και λίγες εβδομάδες ο ίδιος είχε κάνει δύο ξεχωριστά ραντεβού με τον β' αντιπρόεδρο του Παναθηναϊκού Χρήστο Παναγόπουλο, στα οποία υπήρξε πρόοδος και μία πρώτη συμφωνία διακανονισμών (κάτι που είχε επιβεβαιώσει ο Παναγόπουλος και στο ΔΣ του «τριφυλλιού» στις 6 Νοεμβρίου).
 
Σύμφωνα με πληροφορίες του «Goal» το συνολικό χρέος του Παναθηναϊκού προς το ΟΑΚΑ δεν είναι 1,5, αλλά περίπου 1,3 εκατ. ευρώ και αφορά τις σεζόν 2010-11 και 2011-12. Για την εφετινή σεζόν, από το «τριφύλλι» τόνιζαν χθες πως επί της ουσίας δεν υπάρχουν οφειλές (ή τέλος πάντων είναι πολύ μικρές), αφού το γήπεδο πληρώνεται εβδομάδα με την εβδομάδα από τις εισπράξεις και λοιπά έσοδα. «Το θέμα είναι οι παλιότερες οφειλές μας κι αυτό προσπαθούμε να διευθετήσουμε...» υπογράμμιζε χθες υψηλόβαθμο στέλεχος της ΠΑΕ, συμπληρώνοντας πως μέσα στις επόμενες ημέρες θα γίνει ακόμη μία συνάντηση με τη διοίκηση του σταδίου.
Στις πρώτες συναντήσεις οι «πράσινοι» είχαν υπογράψει διακανονισμό για τις οφειλές της σεζόν 2010-11 και μένει να γίνει το ίδιο στο επόμενο ραντεβού για τα περσινά και για το μικρό κομμάτι των φετινών. Ο στόχος των ανθρώπων του Παναθηναϊκού είναι να αποπληρωθεί λίγο λίγο το σύνολο των διακανονισμών σε βάθος διετίας (τέλος του 2014), δίνοντας μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες κι ένα ποσό κοντά στις 100-150.000 ευρώ, προκειμένου να αρχίσει να εξομαλύνεται σταδιακά το πρόβλημα...
 
Εντάξει, τελικά 1,3 εκ. ευρώ χρωστάει ο ΠΑΟ στο ΟΑΚΑ. Πώς λέμε ότι ''η αλήθεια ως συνήθως βρίσκεται κάπου στη μέση''? 1,5 ζητάει το ΟΑΚΑ, 1 αναγνωρίζει ο ΠΑΟ, ε χώσε 1,3 και κλείσαμε. Το ζουμί είναι άλλο. Υπάρχουν λέει οφειλές από την περίοδο 2010-11. Έλα ρε φίλε. Ποιος ήταν πρόεδρος τότε στον ΠΑΟ? Το λέμε, επειδή κάποιοι οργανωμένοι και επιδοτούμενοι λαγοί, ενδιαφέρονται πρώτα και κύρια μην τους θίξεις τον ''καπετάνιο των ονείρων τους'' - καπετάνιος με στόλο κανά δυο φουσκωτά-, παρά την ομαδούλα τους. Ας ψάξουν αυτοί επιχειρήματα να τον υπερασπιστούν, στο κάτω κάτω αυτοί πληρώνονται, εεε είναι φανατικοί υποστηρικτές του ήθελα να πω.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ GOAL NEWS 29-11-2012
 
Η προχθεσινή σύλληψη του επιχειρηματία Μπάμπη Βωβού (οδηγείται σήμερα στον ανακριτή) για χρέη ύψους 1,2 εκατ. ευρώ προς το Δημόσιο και το ΙΚΑ, δημιούργησε μεγάλο «θόρυβο» στους επιχειρηματικούς κύκλους.
Αυτό, ωστόσο, δεν φαίνεται να επηρεάζει τη σειρά των εξελίξεων στη Διπλή Ανάπλαση. Η αίτηση της εταιρείας του για υπαγωγή στο άρθρο 99 αναβλήθηκε για τις 23/1 και μέχρι τότε ο Βωβός έχει το δικαίωμα συζητήσεων με τις εμπλεκόμενες πλευρές.
Εάν τώρα δεν γίνει δεκτή και η εταιρεία του τελικώς πτωχεύσει, τότε οι επαφές θα γίνονται πλέον με τις τράπεζες, που θα πάρουν στην κατοχή τους το εμπορικό του στον Βοτανικό.

 

O Bωβός για χρέη 1,2 εκ. ευρώ προς το Δημόσιο και το ΙΚΑ, συνελήφθη. Η διοίκηση της ΠΑΕ ΠΑΟ και ο πρόεδρός της, ενώ αναγνωρίζουν χρέη 1 εκ. ευρώ ΟΙ ΙΔΙΟΙ προς το ΚΡΑΤΙΚΟ ΟΑΚΑ, παραμένουν ελεύθεροι. Βεβαίως θα πει κάποιος ''άλλο να χρωστάς στο στενό Δημόσιο, όπου σε μπουζουριάζουν επειδή θεωρείται αυτόφωρο αδίκημα και άλλο να χρωστάς σε μια ΔΕΚΟ, όπως το ΟΑΚΑ''. Σύμφωνοι. Εμείς απλώς θέλουμε να αναδείξουμε το ότι

 
ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ ΤΑ ΚΡΑΤΙΚΑ ΛΕΦΤΑ ΚΑΙ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΤΕ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΕΙΤΕ. ΕΙΣΤΕ Η ΟΜΑΔΟΥΛΑ ΤΟΥ ΣΤΕΝΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΑΠΟ ΜΙΑ ΣΥΝΟΙΚΙΑ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ, ΚΟΛΩΝΑΚΙ-ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ, ΠΟΥ ΜΙΑ ΖΩΗ ΣΥΝΤΗΡΕΙΤΑΙ ΜΕ ΚΡΑΤΙΚΑ ΛΕΦΤΑ ΚΑΙ ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΑΒΑΝΤΕΣ. ΣΙΧΑΜΕΝΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ, ΝΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, ΚΑΡΚΙΝΩΜΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ, ΑΠΟΜΙΜΗΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ
 
Υ.Γ. Σπάσαμε προσωρινά το εμπάργκο και μπήκαμε σε ''αντικειμενικά'' ΜΜΕ, λόγω των δηλώσεων του Γαλακτόπουλου και του Μαυροκουκουλάκη χθες στον υπόνομο της Δαβάκη. Προσωρινό είναι, μην τσιτώσει κανείς. ΔΕΝ ξαναβάζουμε link από πατσαβουρο-ΜΜΕ εδώ μέσα. Ειδικά εκεί που γράφουν ''έγκριτοι'' αντικειμενικίδηδες, σαν τον Αλέξη τον Παπαχρήστο. Στην επόμενη ανάρτηση αυτά, σε λίγο...

Σχόλια

Εικόνα Mhtsaras

Ο Πέτρος ο Γαλακτόπουλας είπες ρε ;
Πγοιος ρε ;Ο ολεμπιονίκης ρε ;Ο αθλεταράς της πάλης ;Είναι και διεφθυντάς στο ΟΑΚΑ ;Ωραία...
Άιντα τώρα ρε συ Πετράκη να μάθεις να...παλέβεις τα χρέη του Μπανάθα !

Εικόνα Hank

Μπαταχτσήδες μια ζωή.
Και ζητάνε και τα ρέστα καθε φορά.
Ξετσιπωσιά...