ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ, Η ΦΑΠΑ ΤΟΥ ΡΟΜΕΝ ΚΑΙ Η ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ



 
Μεγάλη γιορτή η σημερινή. Η μισή Ελλάδα και δη η νησιωτική πανηγυρίζει. Πάμε να δούμε το πώς πανηγυρίσαμε εμείς οι γαύροι, σαν σήμερα 40 χρόνια πριν μέσα στη Λεωφόρο, μια νίκη που την αφιερώσαμε στον τότε πρόεδρό μας, τον ΤΙΤΑΝΑ ΓΟΥΛΑΝΔΡΗ. Συστήνουμε σε όλους να δούνε προσεκτικά όλες τις φωτογραφίες, γιατί θα κάνουμε απολογισμό στο τέλος. Έχει πολλά θέματα μέσα η κάθε μία φωτό.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ 7-12-1972
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 7-12-1972
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 8-12-1972
 

 
Συνοψίζουμε
 
α) Με ΓΚΟΛΑΡΑ του ΡΟΜΕΝ ΑΡΓΥΡΟΥΔΗ η ΟΛΥΜΠΙΑΚΑΡΑ κερδίζει μέσα στη Λεωφόρο τον Παναθηναικό.
 
β) Μετά το γκολ, γαύροι πετούν καπνογόνο μέσα στο γήπεδο, που έβγαζε κόκκινο καπνό για πολλή ώρα. Είπαμε, τον οπαδισμό στην Ελλάδα τον έφεραν οι βάζελοι και τα καπνογόνα εννοείται αυτοί, στη δεκαετία του '90. Άσχετα που εμείς τα πετάγαμε στο σπίτι τους 20 και βάλε χρόνια πριν από τότε που αυτοί λένε ότι ''πρωτοπόρησαν''.
 
γ) Με τη λήξη του αγώνα γαύροι ξεκινούν τις πορείες στην Αλεξάνδρας, στην Ιπποκράτους και στους δρόμους του κέντρου, μέχρι να καταλήξουν στην Ομόνοια και να κάνουν ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ, όπως γράφει η ΗΧΩ. Στη διαδρομή αλλά και στο τέρμα, στην Ακαδημίας και γενικότερα, βάζελοι γνωρίζουν δύσκολες στιγμές. Είπαμε, ΟΤΑΝ ΣΚΑΝΕ ΟΙ ΓΑΥΡΟΙ, ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΕΞΑΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΚΛΕΙΝΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ.
 
δ) Η κλαψομουνίαση των βάζελων μετά το ματς, όπου έβλεπαν την ΘΡΥΛΙΚΗ ΑΡΜΑΔΑ ΤΟΥ ΓΟΥΛΑΝΔΡΗ να ξεκινάει την απογείωσή της και είχανε σκάσει από το κακό τους, τους οδηγεί στο να βγάλουν ανακοίνωση ότι αποχωρούν από το πρωτάθλημα, επειδή και καλά δεν πήρανε δύο πέναλτυ. Ακόμη και η ΗΧΩ δεν παίρνει ξεκάθαρη θέση για το τι έγινε στις φάσεις αυτές, αφού ο Διονύσης Αβούρης κάνει λόγο για δύσκολη περίπτωση μόνο στην ανατροπή του Σιώκου και ο Φουντουκίδης ο ''κορυφαίος'', που βγάζει τη μία φάση πέναλτυ, δικαιολογεί το διαιτητή που δεν το έδωσε, λόγω της απόστασης που είχε και τον εμπόδιζε να δει το τι ακριβώς συνέβη. Βεβαίως, ο Σιώκος αρνείται ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΑ ότι έκανε έστω φάουλ έξω από την περιοχή, αλλά είπαμε. Κλαψομουνίαση. Δύο μέρες μετά, αποδεικνύεται μπλόφα αυτή η ανακοίνωση του βάζελου, ενώ η ΟΔΠΕ με ανακοίνωσή της διαλύει τη βαζελοπροπαγάνδα, αφού αποδεικνύεται ότι οι ίδιοι οι διοικούντες των βάζελων με τις ενστάσεις τους κατά την κλήρωση, συμπεριφέρθηκαν σαν να ήθελαν αυτόν το συγκεκριμένο διαιτητή στο ντέρμπυ. ΠΕΣΤΕ ΚΑΤΩ ΟΕ ΟΕ ΟΕ.
 
ε) Φυσικά, και οι δύο καθημερινές αθλητικές εφημερίδες της εποχής αναφέρουν ότι ο ΠΑΟ έκανε ένσταση μετά το ματς. Αποκλείεται να το δεχτούμε αυτό. Τον ίδιο το Δομάζο να μου φέρετε που την υπέγραψε, εγώ θα πω ότι δεν παίζει αυτό το σενάριο. Ο ΠΑΟ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΠΟΤΕ ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ, ΜΟΝΟ ΓΑΥΡΟΙ ΤΑ ΚΑΝΟΥΝΕ ΑΥΤΑ.
 
στ) Στην αρχική φωτογραφία της ανάρτησης αλλά και σε αρκετές μέσα στο κείμενο, βλέπουμε το Δεληκάρη να κουνάει επιδεικτικά τη φανέλα του στους οπαδούς του λαγού μετά το τέλος του αγώνα. Τον είχανε ταράξει στα βρισίδια, με το ''ποιος πηδάει το Δεληκάρη'' και τα γνωστά. Αυτός που τους κουνούσε τη φανέλα, ο Πειραιώτης υποτίθεται Δεληκάρης, 5,5 χρόνια αργότερα θα έβαζε την τζίφρα του σε συμβόλαιο με αυτούς που τον βρίζανε, λέγοντας τη μέρα της υπογραφής ότι ''ήρθα στον ΠΑΟ για συναισθηματικούς λόγους''. Και είχε το θράσος αυτό το ΠΟΥΣΤΑΡΙΟ να εμφανιστεί δημόσια πριν λίγα χρόνια και να ζητήσει συγγνώμη από τον κόσμο του Ολυμπιακού, αρθρογραφώντας για λίγο καιρό και στον ''Πρωταθλητή''. ΟΥΣΤ, ΠΑΤΣΑΒΟΥΡΑ.
 
Το βίντεο του αγώνα και αυτή η ανάρτηση αφιερωμένη σε όσους γαύρους γιορτάζουν σήμερα και στην μνήμη του ΤΙΤΑΝΑ ΓΟΥΛΑΝΔΡΗ, που λόγω της ασθένειάς του και τότε δεν είχε δει καν το ματς. ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ ΟΠΟΥ ΚΙ ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΓΙΓΑΝΤΑ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ.
 
 

Σχόλια

Εικόνα ALEXIS7GER

επειδη στον αγώνα του 1984 ήμουνα μέσα , για να μην υπάρχει παραπληροφόρηση θα αναφέρω τα γεγονότα..Ειχα καθυστερήσει και μπήκα στην 7 μισή ωρα πριν ξεκινήσει ο αγώνας..Ανεβαίνοντας τα σκαλιά είδα ενα πρασινόασπρο πανώ να κρέμεται στην τελευταία καταπακτή ( προς την 8 ..) και φτάνοντας το επιασα και αρχισα να το τραβάω..Τοτε ξεπρόβαλε ενα κεφάλι βάζελου και αρχισε να φωνάζει..ρε φίλε , γιατί το τραβάς ??? Τρελλάθηκα και μπαίνοντας βλέπω σε μία γωνία βαζελους ( 200 εως 500 κατ εκτίμησιν )..Ρωτάω τον Αεροπόρο και μου λέει οτι τους εβαλαν οι μπάτσοι με τσαμπουκα ..γιατι ειχε γεμίσει το γήπεδο και δεν ειχαν που αλλού να τους βάλουν !!! ΚΑΜΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΝΤΟΥ κλπ , οπως αντιστοίχως εκαναν οι Ολυμπιακοί στην Λεωφόρο ..ΑΡΑ , ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΟΛΗ Η 7 ΓΕΜΑΤΗ ΑΠΟ ΒΑΖΕΛΟΥΣ , μόνο σε ενα τμήμα της υπήρχαν και εξήγησα το πως και το γιατί..Στο τέλος βέβαια , με μπροστάρη τον συγχωρεμένο τον Ατίλιο τους εξηγήσαμε το λάθος τους ( και το ονειρο ) με τους τσος να..παρακολουθούν απαθείς..ως είθισται !!!!

Εικόνα μαουνιέρης

Μία από τις μεγαλύτερες νίκες στην ιστορία του Ολυμπιακού μας. Το γκολ του Ρομαίν Αργυρούδη, ύστερα από την ασύλληπτη ενέργεια του Χούλιο Λοσάντα, είναι το κατά τη γνώμη μου ωραιότερό μας όλων των εποχών εναντίον του ΠΑΟ.

Εικόνα ΔΙΑΣ

αν βρεις ενα βιντεακι απο διαφημηση το "χρυσο ντερμπι της ιον"... εκει τους καρφωνει ο κουσουλακης! και σηκωνεται ολο το γηπεδο! χαχαχαχαχαχαχα πουθεναδες! ξαναγεννηθηκαν ομως στο Λονδινο χτες... συμφωνα με την ΑΡΔικειμενικη goal...

Εικόνα ΔΙΑΣ

στο γκολ σηκωνεται η μιση λεωφορος και πανηγυριζει...απο παντα πουθεναδες ηταν!

Εικόνα Εν Αθήναις

Και στο Καραϊσκάκης το ίδιο συνέβαινε. Τα εισιτήρια πωλούνταν μαζικά, ενώ τη δεκαετία του 1980 ίσχυε το 70-30 (γηπεδούχος-φιλοξενούμενος)
Η μισή Λεωφόρος πανηγυρίζει, γιατί εσείς καταλαμβάνατε τις χαμηλότερες θέσεις στις κερκίδες κι εμείς τις ψηλότερες.

Επίσης καπνογόνα έχουν εμφανιστεί τουλάχιστον το 1971 στην πορεία του ΠΑΟ στο Ουέμπλεϋ, ίσως και νωρίτερα.

Το 1984 υπάρχει φωτογραφία με τη Θύρα 7 γεμάτη οπαδούς του Παναθηναϊκού, σε ντέρμπυ «αιωνίων» κι εσείς δίπλα να κοιτάζετε.

Αυτά περί «πουθενάδων»...

Εικόνα xristoforas

Πουθενάδες είστε και οπαδοί του Πουθεναικού.Στο Χουντέμπλεϊ στον τελικό,δεν ακούστηκε σε όλο το 90λεπτο ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΦΟΡΑ η ιαχή ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ...απο εκει βγηκε το PAN-nothin'-AIKOS ,το δε ΠΑΝΑγαμηθειΑΘΗΝΑΙΚΟΣ και το ΠΑΝΑΘΗΝ-ΑΕΚΑΚΙ!
ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ ΠΗΓΕ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΜΕ ΤΗ ΜΠΑΣΚΕΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΝΑΝΕ ΚΟΛΑΣΗ ΟΙ ΟΠΑΔΟΙ ΤΟΥ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΤΑΔΙΟ ΜΕ ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΟΞΥΓΟΝΟ ΑΡΙΝΑ ή ΟΠΩΣ ΣΤΟΝ ΜΠΟΥΤΣΟ ΛΕΓΕΤΑΙ!
ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ....στον ημιτελικο δεν απεκλεισε ΠΟΥΣΤΙΚΑ ΚΑΠΟΙΟΝ ΑΣΤΕΡΑ αλλα την ΠΕΛΑΤΙΣΣΑ ΤΣΕΣΕΚΑ(ΚΑΙ ΣΤΑ ΤΡΙΑ ΕΥΡΩΠΑΙΚΑ ΜΑΣ ΠΙΠΑ ΚΩΛΟ ΤΗΝ ΠΗΓΑΜΕ,ΤΗΝ ΓΑΖΩΣΑΜΕ ΣΕ 4 ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΓΗΠΕΔΑ..ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΣΑΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ..ΜΗ ΜΕΝΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΞΩ..ΣΕ ΔΥΟ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΗΠΕΙΡΟΥΣ ΕΣΑΣ)...
ΚΑΙ ΤΟ ΣΠΟΥΔΑΙΟΤΕΡΟ ΑΠ'ΟΛΑ...ΤΟ ΣΗΚΩΣΕ ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝΟΝΤΑΣ ΕΝΑ ΠΑΛΑΙΟ ΤΡΑΓΟΥΔΑΚΙ ΣΑΣ!! αν το χανε....δε θα γραφαν οι εφημεριδες του για ΘΡΙΑΜΒΟ..οπως καποιων αλλων....
ΕΚΔΙΚΗΣΗ ΑΠΟ ΡΕΑΛ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΑΜΕΝΟ ΤΕΛΙΚΟ ΠΑΛΙΑ...
ΣΤΟΙΧΕΙΩΜΑ ΤΟΥ ΤΡΑΓΟΥΔΙΟΥ ΠΟΥ ΒΓΑΛΑΤΕ ΓΙΑ ΓΟΥΕΜΠΛΕΙ
ΕΚΔΙΚΗΣΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ 4-0 ΤΗΣ ΚΟΥΛΑΣ ΜΕ ΔΥΟ ΜΕΓΑΛΑ ΣΚΟΡ 6-0,0-4
ΕΚΔΙΚΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΠΟΥΡΑΝΗ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΙΣ ΤΡΙΠΛΟΥΝ ΜΕ ΤΡΙΑ 0-1(το ενα 0-3 διοτι σκουζατε και διακοπηκε) ΑΝΑ ΔΥΟ ΕΤΗ...A.K.A. ΝΤΑΡΜΠΙ,ΑΜΠΤΟΥΝΗΣ,ΜΗΤΡΟΓΛΑΣ
ΕΤΣΙ ΑΠΑΝΤΑΕΙ Ο ΠΕΙΡΑΙΑΣ!!!!

Εικόνα savvas gridlock

Καπνογόνα αυτοσχέδια κάναμε εμείς από το 1955 στη Λεωφόρο, όπου στο γύρο του θριάμβου εκεί μέσα της ομάδας μας βάλαμε φωτιά στο γήπεδο, όπως έγραφε τότε η Ηχώ αλλά και το Φως.

http://www.redsagainsthemachine.gr/articles/121103/o-gyros-toy-thriamboy...

Kανονικά καπνογόνα υπήρχανε από το 1962 σε παιχνίδια του Ολυμπιακού και πάλι μέσα στη Λεωφόρο, όπως και αργότερα το 1966.

http://1925.gr/%CE%B1%CF%80%CE%BF-%CF%84%CE%B9%CF%82-%CF%80%CF%81%CF%8E%...

Θα κάνουμε κι εμείς θέμα και θα το δεις εδώ.

Είναι ΝΤΡΟΠΗ να κοκορεύεσαι για ό,τι έγινε το 1984 και το ''ντου στην 7''. Ντου με μπάτσους κάνω κι εγώ όπου θες. Οι μπάτσοι βάλανε τους βάζελους με το έτσι θέλω στην 7. ΕΛΕΟΣ και μην με κάνεις να σαλτάρω, κόψε την προπαγάνδα.

Εικόνα Εν Αθήναις

Προπαγάνδα είναι να λέτε «πανηγυρίζει η μισή Λεωφόρος σε γκολ του Θρύλου», όταν τα εισιτήρια εκείνη την εποχή δίνονταν μισά-μισά και οι οπαδοί ήταν μοιρασμένοι, κάτι που συνέβαινε επίσης και στο Γ.Καραϊσκάκης.

Για τα καπνογόνα δέχομαι τις αναρτήσεις σου, ομολογώ πως δεν το έχω ψάξει και ιδιαίτερα.

Εικόνα savvas gridlock

Αφού είναι έτσι, θες να δεις αντίστοιχες εικόνες στο Καραισκάκη? Υπάρχουν τα βίντεο, στο youtube και στο αρχείο της ΕΡΤ, από τη δεκαετία του 1960. Όποτε βάζαμε γκολ, σηκώνονταν όλοι, ενώ στα γκολ του ΠΑΟ ελάχιστοι. Τι να κάνουμε που η πραγματικότητα λέει πως μπροστά στον κόσμο του Ολυμπιακού, εσείς ''δεν'', γενικώς και ειδικώς? Και δεν αμφισβητώ το ότι τα εισιτήρια δίνονταν μισά μισά, ισχύει αυτό. Απλώς λέω ότι τότε φαίνονταν η αλήθεια. Με το που κοπήκανε οι μετακινήσεις, γίνατε και οπαδοί φανατικοί. Όταν παίρναμε όλοι εισιτήρια, έλαμπε η αλήθεια στα πέταλα και στα τσιμέντα.

Εικόνα Εν Αθήναις

Όπως θέλει το βλέπει κανείς...

Εικόνα xristoforas

1963-07-17 ΟΣΦΠ-ΠΙΕΡΙΚΟΣ=3-0 ΚΥΠ-ΤΕΛ.AVI
ΣΤΟ 8.49 ΠΗΓΑΙΝΕ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΙ ΚΡΑΤΑΕΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΟΠΑΔΟΣ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΚΙ ΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΙ ΠΕΤΑΕΙ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ
http://www.youtube.com/watch?v=XrVB83gHr4s
ΠΟΙΟ 1984? ΠΟΙΟ 1971? ΠΟΙΑ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ? ΠΛΑΚΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΤΕ?
ΠΑΡΤΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΙΟ ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΟΥ ΟΠΑΠ
http://www.youtube.com/watch?v=ZuFv9otpKJo

προσεξες το ετος? 1 9 6 3 !!!
Ο ΣΑΒΒΑΣ ΣΤΟ ΔΙΝΕΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ....ΔΕΣ ΤΟ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΣΕ ΒΙΝΤΕΟ...8 ΕΤΗ ΜΕΤΑ ΤΟ ΜΑΤΣ ΠΟΥ ΛΕΕΙ Ο ΣΑΒΒΑΣ

Εικόνα savvas gridlock

Aποκλείεται. Δεν βλέπεις καλά. Γαύροι τη δεκαετία του '80 δεν υπήρχανε. Μόνο οργανωμένοι βάζελοι, από το 1966, που φέρανε και τον οπαδισμό στη χώρα.

Εικόνα red apple

Τί ΟΜΑΔΑΡΑ είχε φτιάξει ο Κάπταιν, τί παιχταράδες, τί μπαλάρα... Κρίμα που δεν υπάρχουν ανεκτά πλάνα για να δει κανείς, να πάρει μια ιδέα

Εικόνα savvas gridlock

Μπορεί σε λίγο καιρό όλα αυτά τα ματς να τα έχουμε διαθέσιμα.

Εικόνα red apple

Τίνι τρόπω;

Εικόνα savvas gridlock

Aρχείο ΕΡΤ

Εικόνα nik7os

Τι είπες τώρα ρε αδερφέ.....Υπάρχουν τέτοια ντοκουμέντα;

Θα ήθελα πολύ να με ενημερώσεις αν το ανεβάσεις κάπου....

ΥΓ:Επειδή λόγω μη ελεύθερου χρόνου δεν σε παρακολουθώ αμέσως μην νομίζεις οτι δεν ενημερώνομαι...
Τώρα τελευταία ανέβασα το ματς με την ΝΤ.ΚΙΕΒΟΥ στην τούμπα και θα ήθελα να ασχοληθείς λίγο με αυτό αν δεν το έχεις κάνει...
Για τα υπόλοιπα ΥΠΟΚΛΙΝΟΜΑΙ....

https://www.youtube.com/watch?v=rtgcMzi7GXI

Εικόνα nik7os

Υπάρχει τρόπος σε κάθε απάντησή σου να το βλέπω στο mail μου; ή θα πρέπει να έχω ανοικτή την σελίδα για να δώ τα σχόλια σου....
ΥΓ.Σε ρωτάω γιατί είμαι λίγο άσχετος με αυτά....

Εικόνα savvas gridlock

Δεν βάλαμε τέτοια λειτουργία κατά την εγγραφή; Το ματς με την Ντυνάμο θα το κάνουμε ανάρτηση, τα έχουμε τα αποκόμματα. Μας καβαλάει η επικαιρότητα και χάνουμε ημερομηνίες με σημαντικά γεγονότα.

Εικόνα nik7os

Δεω ενημερώνομαι για κάθε απάντησή σου....
Περιμένω ενημέρωση....

Εικόνα savvas gridlock

Θα το κοιτάξουμε άμεσα, Νίκο.

Εικόνα red apple

Σάββα, το ματς το έχω δει σε απευθείας μετάδοση από την κρατική τηλεόραση. Είναι η ματσάρα όπου ο Κελεσίδης έχει κάνει το διαστημικό μπλοκάρισμα με το ένα χέρι, στον αέρα...

Τί μου θύμισες, τώρα...