ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΑΝΟΥΣΚΟΣ Α-Θ-Α-Ν-Α-Τ-Ο-Σ



Συμπληρώνονται σήμερα 60 χρόνια από τη μέρα που ''έφυγε'' από κοντά μας ο πρώτος μας πρόεδρος και εν πολλοίς νονός του ΘΡΥΛΟΥ, Ο ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΑΝΟΥΣΚΟΣ. Αντί να μιλάμε εμείς για τη ζωή του, ας αφήσουμε άλλους να τα πούνε
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 12-12-1952
 

 

 

 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΑ ΝΕΑ 12-12-1952
 

 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 13-12-1952
 

 

 
Έναν μήνα μετά το θάνατο του ΔΑΣΚΑΛΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΑΝΔΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΥ, ο Θεός διάλεξε να πάρει κοντά Του τον πρώτο μας πρόεδρο. Αντί επιλόγου, θα κλείσουμε με μια φράση του που υπάρχει παραπάνω και είναι η μεγαλύτερη παρακαταθήκη του για όλους εμάς, τις επόμενες γενιές Ολυμπιακών.
 
''ΘΕΛΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΜΕΓΑΛΟ. ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟ. ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ, ΠΟΥ ΝΑ ΣΚΕΠΑΣΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ''.
 
Λίγο ακόμη αν ζούσε, θα έβλεπε το καμάρι του να ξεπερνά κατά πολύ τα σύνορα της πόλης μας και να σκεπάζει όλη την Ελλάδα, ώστε να απλωθεί σιγά σιγά και στον υπόλοιπο κόσμο. Σε τέτοιους ανθρώπους, σπανίου ήθους και προσφοράς, αξίζει μόνο ένα
 
Α-Θ-Α-Ν-Α-Τ-Ο-Σ

Σχόλια

Εικόνα nmavronas

ΑΙΩΝΙΑ Η ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΜΑΝΟΥΣΚΟΥ! ΕΙΝΑΙ ΓΕΓΟΝΟΣ ΜΟΝΑΔΙΚΟ, ΚΑΤΙ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΞΕΠΕΡΝΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΩΤΑΡΧΙΚΗ ΙΔΕΑ ΤΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥ! Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΝΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΤΩΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΩΝ ΤΟΥ ΑΛΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΑΠΟΔΕΙΧΤΗΚΑΝ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΔΟ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΕΛΑΧΙΣΤΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑΤΟΣ! Η ΤΙΜΗ ΤΟΥ ΑΝΗΚΕΙ ΑΙΩΝΙΑ!

Εικόνα apostolos gaganis

Από το 2012 μέχρι το 2014, ίδιο μήνα, ε! θεωρώ ότι μετά από ΔΥΟ χρόνια, ένα σχόλιο χρειάζεται για κάτι ΤΕΤΟΙΟΥΣ ανθρώπους, ως ελάχιστο δείγμα ΣΕΒΑΣΜΟΥ και ΤΙΜΗΣ, για ό,τι ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΟ μας (συγ)κληροδότησαν:

ΜΙΧΑΛΗ ΜΑΝΟΥΣΚΟ! ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΝΕΟΤΕΡΟΙ, Σ΄ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΒΑΘΙΑ ΚΑΙ ΟΛΟΨΥΧΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΣΥΜΒΟΛΗ ΣΟΥ ΣΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΚΑΙ ΑΝΔΡΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΔΟΞΟΤΕΡΗΣ ΚΑΙ ΛΑΟΦΙΛΕΣΤΕΡΗΣ ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΄΄ΓΡΟΘΙΑΣ΄΄ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΣΕ Ο ΤΟΠΟΣ ΜΑΣ! ΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΠΡΟΣΟΧΗ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΣΟΥ ΚΑΙ ΣΕ ΒΕΒΑΙΩΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΣΕ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ, ΓΙΑΤΙ ΗΓΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΗΓΕΙΣΑΙ ΠΑΝΤΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΜΕΡΙΚΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ - ΑΘΑΝΑΤΟΥΣ ΕΠΙΣΗΣ - ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΑΝΙΚΗΤΗΣ ΣΤΡΑΤΙΑΣ, ΤΟΥ ΄΄ΑΗ ΛΑΟΥ΄΄: ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ!

ΔΕΝ ΧΩΡΑΝΕ ΔΑΚΡΥΑ ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥ ΣΕ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ! ΜΟΝΟ ΔΑΚΡΥΑ ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΕΣΗΣ!

Α - Θ - Α - Ν - Α - Τ - Ο - Σ!