ΟΤΑΝ ΤΟ ΣΕΡΑΓΕΒΟ ΥΠΟΚΛΙΝΟΤΑΝ ΣΤΟΝ ΘΡΥΛΟ



Το Μάιο του 1962, στα πλαίσια του Βαλκανικού Κυπέλλου, ο Ολυμπιακός αντιμετώπισε την πολύ δυνατή στην έδρα της ομάδα της Φ.Κ. Σεράγεβο. Μεγαθήρια ποδοσφαιρικά της τότε ενωμένης Γιουγκοσλαβίας δεν μπορούσαν να επικρατήσουν εκεί μέσα. Πριν το παιχνίδι, ο τοπικός Τύπος έκανε λόγο για συντριβή του Ολυμπιακού. Ας δούμε το τι έγινε και τι γράφανε μετά οι εφημερίδες, ελληνικές και ξένες.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 18-5-1962
 

 

 

 

 

 

 

 

 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 19-5-1962
 

 

 

 

 

 

 

 

 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΟΜΑΔΑ 22-5-1962
 

 

 
Τρόμος για το Σιδέρη, αποθέωση των ξένων δημοσιογράφων στην ''ομάδα που νίκησε τη Σάντος'' και 3.000 γαύροι στο αεροδρόμιο να υποδεχθούν τους θριαμβευτές, οργανωμένα, από το σύνδεσμο που είχαμε τότε στην Αθήνα. Η ΟΜΑΔΑ κάνει λόγο για ''μία ακόμη διεθνή επιτυχία'' του Ολυμπιακού, αφού είναι συνηθισμένα πράγματα για τον ΘΡΥΛΟ αυτά. Στιγμές γνήσιας ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ δόξας, μπρος στην οποία γονάτισαν και οι Γιουγκοσλάβοι για να την αναγνωρίσουν και να την τιμήσουν. Διότι όταν για εμάς αφιέρωναν εγκώμια εφημερίδες του εξωτερικού, για άλλους ελληνικούς Συλλόγους, όνομα και μη χωριό, αφιέρωναν λίβελους. Έτσι είναι αυτά. Καθείς και η ιστορία του...

Σχόλια

Εικόνα GPan

Γεια σας και χαρά σας μάγκες!

Γράφω εδώ γιατί οι υπόλοιπες αναρτήσεις έχουν να κάνουν με άλλες ομάδες.

Μήπως έχει δεί κανείς την εκπομπή πρωταγωνιστές για τον Μητροπάνο? έχει ένα πολύ συγκινητικό κομμάτι με τον Ντούσαν να αφιερώνει το ευρωπαϊκό στον Μητροπάνο με δάκρυα στα μάτια. Δεν ήξερα ότι ήταν φίλοι.

Εικόνα savvas gridlock

Το παραγαμήσαμε λίγο με τους άλλοι, ε? Δεν έχεις κι άδικο.

http://www.youtube.com/watch?v=C9sng1JSCkc

Όταν πρωτοήρθε ο Ντούντα στον Θρύλο, το καλοκαίρι του 1996, ψάχνανε οι μασόνοι ΑΡΔ το Μητροπάνο να τους μιλήσει για το φιλαράκο του. Σε μια συνέντευξη μάλιστα παραδέχτηκε ο Μητροπάνος ότι τον έψηνε να δεχτεί να παρατήσει τον πουσταρά τον αιώνιο, ενώ ο Ντούντα έλεγε ότι ''τον έπαιρνα να μιλήσουμε λίγο για κάτι άλλο, να ξεχαστώ από την πίεση του πού θα πάω και αυτός με ζάλιζε να έρθω στον Ολυμπιακό''. Σε άλλη συνέντευξη, άσχετη με αθλητικά, λίγους μήνες μετά το παραπάνω, είναι ο Μητροπάνος με τον Τερζή και μιλάνε για μουσική και στο ξεκάρφωτο αρχίζει να πειράζει ο Μητροπάνος τον Τερζή σε φάση ''χοντρούλη, τι να μας πεις κι εσύ με τον Ηρακλή σου για μπάλα, εδώ μιλάνε οι μεγάλες ομάδες''. Εκεί του πετάει ο Τερζής ''τώρα που ήρθανε τα φιλαράκια σου ξεψάρωσες'', για τον Ντούντα κι έτσι.