ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 1-2



Για το χθεσινό παιχνίδι, κάποιες παρατηρήσεις, πριν πούμε παρακάτω τα πιο σοβαρά.
 
α) Η ομάδα επανήλθε. Ήμασταν καλύτεροι από τον Πανιώνιο και υπήρχε διάθεση να παίξουμε ποδόσφαιρο. Αυτό το πράγμα στο ΟΑΚΑ, όπου οι παίκτες μας για 90 λεπτά ΔΕΝ ΠΗΡΑΝΕ ΜΙΑ ΚΟΝΤΡΑ και ΗΤΑΝ ΜΟΝΙΜΩΣ ΔΕΥΤΕΡΟΙ ΣΤΗΝ ΜΠΑΛΑ, αυτό το ΠΑΡΤΑΛΙΚΙ, ευτυχώς πέρασε. Από την στιγμή που υπήρξε η στοιχειώδης όρεξη για ποδόσφαιρο από τους παίκτες μας, εδώ είμαστε κι εμείς να κρίνουμε.
 
β) Για ένα ακόμη παιχνίδι υπάρχουν σοβαρές ενστάσεις για τον καταρτισμό της 11άδας και την επιλογή των παικτών που χρησιμοποιούνται γενικά. Έχει περάσει ένας γύρος και ακόμη να καταλάβει ο Ζαρντίμ ότι ΜΑΣΑΝΤΟ ΔΕΞΙ ΧΑΦ-ΕΞΤΡΕΜ ΣΕ ΜΑΤΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ. Το ίδιο συμβαίνει και με το Φουστέρ, αλλά χθες δεν έπαιξε ο Νταβίντ. Στην Ελλάδα, θες πλάτος στην ανάπτυξή σου, για να ανοίξεις το ταμπούρι των άλλων. Από τη μία πτέρυγα, το πλάτος μπροστά σου το εξασφαλίζει ο Αμπντούν. Από την άλλη, ποιος? Ποιος θα πάρει μπάλες να βγει στο ένας με έναν και να διεμβολίσει την αντίπαλη άμυνα? Απορώ πραγματικά τι έχει στο μυαλό του ο Ζαρντίμ. ΟΚ, ο Βλαχοδήμος κινείται ελάχιστα χωρίς την μπάλα, ομοίως και το ΠΑΡΤΑΛΙ που λέγεται Φετφατζίδης. Πόσο χειρότεροι όμως είναι από το Μασάντο, που ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΤΙΠΟΤΕ ΕΚΕΙ? Καταλαβαίνω να βάλεις εκεί το Μασάντο, όταν φοβάσαι το αντίπαλο αριστερί μπακ. Εδώ ποιον φοβάσαι ρε Ζαρντίμ? ΤΟΝ ΚΟΥΡΟ? ΤΟΝ ΚΟΥΡΟ ΡΕ? ΘΑ ΤΡΕΛΑΘΟΥΜΕ ΡΕΕΕΕ. ΠΟΙΟΝ ΚΟΥΡΟ? Ε-ΛΕ-ΟΣ πια με αυτό το σκηνικό. Μια να φοβάσαι τον Κούρο, μία να φοβάσαι τον Κοντοδήμο, στο τέλος θα παίξουμε με την Οδηγήτρια και το Φοίνικα Αγίας Σοφίας και θα φοβάσαι και το δικό τους αριστερί μπακ. Ο Βλαχοδήμος ΚΑΙ ΚΟΥΤΣΟΣ ΑΚΟΜΗ είναι πολύ καλύτερος ως εξτρέμ από το Μασάντο. ΩΣ ΕΞΤΡΕΜ ΛΕΩ, όχι γενικά ως παίκτης. Ο Βλαχοδήμος έχει ταχύτητα, έχει ντρίμπλα στο ένας με έναν, δεν κουτουλάει πάνω στον αντίπαλο μπακ. Θες να τον τιμωρήσεις που είναι τακτικά απείθαρχος και δεν κρατάει τη θέση? ΟΚ, αλλά ΒΑΛΕ ΜΙΑ ΤΕΛΕΙΑ ΕΔΩ, ΓΙΑΤΙ ΠΛΕΟΝ ΤΙΜΩΡΕΙΣ ΟΛΟΥΣ ΕΜΑΣ ΚΥΡΙΕ ΖΑΡΝΤΙΜ. Στην Ευρώπη, όπου θες παίκτη να κρατάει την γραμμή, να ακολουθεί το αντίπαλο μπακ όποταν ανεβαίνει και να κινείται κάπως καλύτερα χωρίς την μπάλα, βάλε Φουστέρ και Μασάντο στα άκρα. Μαζί σου για εκεί. Στην Ελλάδα όμως ΣΤΑΜΑΤΑ ΤΟ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕΤΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑ.
 
γ) Υπάρχει και μια άλλη περίπτωση, που πρέπει νομίζω να εξετάσουμε. Να πιέζει με τον τρόπο του ο Ζαρντίμ για μεταγραφή ακραίου. Το ότι ο Ολυμπιακός πρέπει τον Ιανουάριο να αποκτήσει ακραίο παίκτη, δεν χρειάζεται να αναλυθεί. ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑ ΑΝ ΔΕΝ ΕΡΘΕΙ ΑΚΡΑΙΟΣ. Για τις απαιτήσεις παιχνιδιών σαν το χθεσινό, στο ρόστερ υπάρχουν δύο ακραίοι καθαρόαιμοι. Βλαχοδήμος-Αμπντούν. Ο Βλαχοδήμος δεν πολυ-υπολογίζεται, ο Αμπντούν είναι πολύ πιθανό να μας λείψει για καιρό, άρα η ομάδα κινδυνεύει να μείνει με Φουστέρ-Μασάντο στα άκρα για τα ματς με το Λεβαδειακό, τον ΠΑΣ και τον Πανθρακικό. Το ενδεχόμενο να πρέπει να ανοίξουμε στο Καραισκάκη την άμυνα του ΠΑΣ, περιμένοντας πλαγιοκοπήσεις από Φουστέρ-Μασάντο, δεν θέλω να το σκέφτομαι, γιατί προβλέπω η γιούχα να πάει σύννεφο από αρκετούς στο γήπεδο. ΠΡΟΕΔΡΕ, ΦΕΡΕ ΕΝΑΝ ΑΚΡΑΙΟ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ. Δεν ξέρω το τι εστί Πίνο, αλλά αν τελικά αυτός είναι ο ακραίος που θα πάρουμε και αποδειχθεί πατάτα, η ευθύνη θα είναι όλη της διοίκησης και του προπονητή. Μιλάμε για παίκτη που δοκιμάζεται εδώ και καιρό στου Ρέντη και δεν θα είναι αποδεκτή η δικαιολογία ''τον πιστεύαμε και δεν μας βγήκε''. Ξαναγράφω, ΑΝ αποκτηθεί τελικά.
 
δ) Στο πρώτο ημιχρόνιο η ομάδα πατούσε καλά στο γήπεδο, αλλά είχε βραχυκυκλώσει από το στήσιμο του Ζαρντίμ. Ναι, τρέχαμε καλά, γυρίζαμε καλά την μπάλα, αλλά ΠΑΙΚΤΗΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ. Όλος ο Πανιώνιος μέσα στα καρέ του, πώς θα βγάλεις φάσεις και γκολ? Ποιος θα πατήσει περιοχή να στηρίξει τον Τζιμπούρ? Ο Αμπντούν, ο Μασάντο ή μήπως ο Ιμπαγάσα που δεν βάζει ποτέ γκολ? Δεν μπορώ να καταλάβω τι ακριβώς φοβάται ο Ζαρντίμ και δεν ανοίγεται παραπάνω. Είμαστε καλά γυμνασμένοι, έχουμε τον έλεγχο του αγώνα και κυκλοφορούμε καλά την μπάλα, στήνουμε επιθέσεις σωστά και όχι με γιόμες μπαμπα μπούμπα προς τον επιθετικό μας, αλλά εκεί που είμαστε έτοιμοι να μετουσιώσουμε την υπεροχή μας σε φάσεις-γκολ, εκεί κολλάμε, αφού δεν υπάρχουν παίκτες μπροστά. Το σίγουρο είναι ότι η ομάδα δουλεύει και στην ανάπτυξη, αφού κατά διαστήματα η μπάλα κινείται αρκετά γρήγορα, ενώ η αριστερή πτέρυγα με Χολέμπας-Αμπντούν και στήριξη από τον Γκρέκο δημιουργεί συνεχώς ρήγματα στους αντιπάλους μας. Αν αποκτηθεί κάποιος Αμπντούν κι από δεξιά τον Ιανουάριο, πιστεύω θα δούμε πολύ ωραία πράγματα στο χορτάρι, αφού δεν θα γέρνει το γήπεδο προς τα αριστερά. Όταν γέμισε η περιοχή φυσικά στο δεύτερο ημίχρονο, εξαφανίστηκε ο Πανιώνιος από το γήπεδο και χάσαμε καμιά 5-6 σούπερ φάσεις. Λες και ήθελε φιλοσοφία το πράγμα...
 
ε) Είχαμε πει και το καλοκαίρι ότι ''παίκτης Κοντρέρας στο υψηλό επίπεδο και με διάρκεια δεν υπάρχει''. Αν υπήρχε, τον Ιανουάριο που έφυγε από τον ΠΑΟΚ θα πήγαινε σε κάποιο καλό πρωτάθλημα και όχι στην πατρίδα του. Έχει κάποια προσόντα, κυρίως το μυαλό του, που τον οδηγεί σε πολύ καλές τοποθετήσεις. Σε ανοιχτό γήπεδο όμως, είναι Παναγιά βοήθα. Αυτό που έπαθε από τον Αραβίδη στη φάση του γκολ που τρώμε, είναι για να αλλάζεις επάγγελμα επί τόπου. Ο ΑΡΑΒΙΔΗΣ ΕΚΑΝΕ ΓΙΟ ΓΙΟ ΤΟΝ ΚΟΝΤΡΕΡΑΣ. Το λέμε να το πιστέψουμε, αλλά μπας και το ακούσουν όλοι αυτοί που το καλοκαίρι μας έλεγαν ότι ''ποιος Μέλμπεργκ? Πάμπλο Κοντρέρας. Έμαθε τη θέση στο Μαλεζά, στο Σιόβα και στο Μανωλά δεν θα την μάθει?''. Ε, πάρτε τώρα τον Κοντρέρας τον θλασάνθρωπο, που τον έκανε γιο γιο παλιότερα ο Ντάρμπισιρ. Να πω την αλήθεια, στην αρχή της χρονιάς με εξέπληξε με κάποιες εμφανίσεις του, αλλά μέχρι εκεί. Ένα δυο καλά ματς δεν αρκούν, για Ολυμπιακό μιλάμε, όχι για ΔΕΚΟ του Βορρά. Δυνάμεις να αντέξει όλο τον χρόνο στο υψηλό επίπεδο, με υψηλά στάνταρ απόδοσης σε ματς όπου απαιτείται να βγει στη σέντρα, δεν έχει. Και υπάρχουν και πολλοί Αραβίδηδες εκεί έξω...
 
στ) Η πολυδιαφημισμένη συνύπαρξη Τζιμπούρ-Μήτρογλου δεν είναι και τόσο εύκολο να γίνει πράξη στο γήπεδο. Να τους βάλεις να παίξουν μαζί στο 4-4-2? Δεν θα βρίσκουν χώρους και θα πέφτει ο ένας πάνω στον άλλον. Να τραβήξεις τον Τζιμπούρ στο πλάι? Θα αδειάσει η περιοχή, όπως έγινε χθες στο μεγαλύτερο διάστημα του δευτέρου ημιχρόνου. ΟΚ, να δουλέψει ο Ζαρντίμ πάνω σε αυτό στις προπονήσεις, καμία αντίρρηση και ίσως δούμε κάτι διαφορετικό, αλλά αυτήν την ώρα, καθαρά με βάση την ποδοσφαιρική λογική, μαζί οι δυο τους με διάρκεια δεν βλέπω να χωράνε. Άλλο να παίζουν μαζί για 20-30 λεπτά, εκεί που όλη η ομάδα είναι μπροστά και ο αντίπαλος κρεμασμένος από τα δοκάρια και να βάζουμε γκολ επειδή γεμίζει η περιοχή του αντιπάλου και άλλο να γίνεται αυτό με συνέπεια για 30 καθαρά 90λεπτα ταυτόχρονης παρουσίας τους στην 11άδα μέσα σε μια σεζόν. Ας γίνει rotation, να παίζει μια ο ένας και μια ο άλλος και σε κάποια ματς, όπως αυτό με τη Βέροια, ας πούμε, στο Καραισκάκη, ας παίξουν και λίγο παραπάνω μαζί οι δυο τους. Άλλη λύση όμως δεν βλέπω τώρα, Δεκέμβριο μήνα.
 
ζ) Να δώσουμε τα συγχαρητήριά μας και στον Πανιώνιο, που κρεμάστηκε από τα δοκάρια χθες. Καλή ομάδα μας έλεγαν, γυρίζει ωραία την μπάλα ακούγαμε, δουλεύει ο Ελευθερόπουλος στην ανάπτυξη της ομάδας διαβάζαμε, βγαίνουν όμορφα μπροστά με συνδυασμούς μαθαίναμε και τελικά τι είδαμε? Ταμπούρι επιπέδου Μπάμπη Τεννέ και Νικόλα Αναστόπουλου. Θα πει τώρα κάνας αναγνώστης του Αλέφαντου ''και τι να κάνει ρε φίλε? Να απλωθεί να φάει τέσσερα?''. Γιατί, τώρα τι έκανε? Κέρδισε? Πήρε ''χ''? Τρία δοκάρια είχε ο Ολυμπιακός, ξυστά γλύτωσε την τεσσάρα. Λέω λοιπόν για μία ακόμη φορά. ΑΦΟΥ ΘΑ ΧΑΣΕΤΕ ΠΟΥ ΘΑ ΧΑΣΕΤΕ ΟΛΟΙ ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΙΣΤΕ ΣΕ ΜΙΚΡΕΣ ΟΜΑΔΕΣ, ΓΙΑΤΙ ΤΑΜΠΟΥΡΩΝΕΣΤΕ? Για να μην δούμε καθόλου μπάλα όλοι εμείς που πάμε γήπεδο ή στηνόμαστε στις τηλεοράσεις? Σε άλλη χώρα στον κόσμο δεν θα το δεις αυτό το πράγμα που γίνεται εδώ. ''Όλοι πίσω, μην βγει κανένας μπροστά''. Εντολή προπονητή τώρα, που και καλά ''εγκλωβίζει τον αντίπαλο''. Άντε και τον εγκλώβισες τον αντίπαλο. Μετά? Τι θα γίνει? Αν δεν τον απειλήσεις, θα σου ξανάρθει. Θα τον κόψεις και ξανά μανά τα ίδια, ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΤΟ ΦΑΣ. ΠΑΛΙ ΣΕ ΑΔΙΕΞΟΔΟ ΚΑΤΑΛΗΓΕΙΣ. Αφού λοιπόν δεν γλυτώνεις, βγες λίγο μπροστά να δούμε κι εμείς μπάλα. Έβλεπα αυτόν τον Οκόγιε που είχανε έξω δεξιά χθες να είναι υποτίθεται δεξί εξτρέμ, αλλά ουσιαστικά δεξί μπακ από τον κέντρο μέχρι την περιοχή και έλεγα ''καλά ρε, για αυτό τον πήρανε? Γιατί δεν βάζανε κανονικό δεξί μπακ τότε στη θέση του, να μην ξοδεύονται κιόλας?''. Και η πλάκα είναι ότι ο Πανιώνιος έχει κάποιους καλούς παίκτες. Ο Ρόβας ας πούμε έκανε πολύ καλή εμφάνιση και στάθηκε καλά στο κέντρο. Ντουμπλάριζε σωστά στα άκρα, έκοβε παράλληλα και είχε την ικανότητα να γράψει μέτρα με την μπάλα, δίχως να την πουλήσει. Τι να την κάνει όμως μετά την μπάλα, αφού μπροστά δεν υπήρχε παίκτης? Να πώς η κακή τακτική κάνει και χειρότερους κάποιους παίκτες. Ελπίζω αυτό το παιδί, εκεί που θα πάει τώρα που φεύγει από τη Νέα Σμύρνη, να δείξει με μεγαλύτερη διάρκεια τα προσόντα που μας έδειξε χθες, αφού εκεί παίζεται πραγματικό ποδόσφαιρο και όχι αυτή η απομίμησή του που εδώ στην Ελλάδα ονομάζουμε ''ποδόσφαιρο''.
 
η) Λένε αρκετοί για το Μοντεστό και το Μανιάτη, που ''είναι κουρασμένοι και το ίδιο συμβαίνει με άλλους παίκτες, από τα συνεχή ματς''. Σταθήκαμε και πιο πάνω και σε προηγούμενα κείμενα στο κακό rotation του Ζαρντίμ, αλλά υπάρχουν και κάποιο όρια, όχι σώνει και ντε με τους παραπάνω παίκτες που ανέφερα. Εγώ θα πω σε όλους αυτούς τους οπαδούς-δημοσιογράφους λοιπόν που μιλούν για ''κούραση της ομάδας'', να κοιτάξουν τον Αμπντούν. Για ποιο λόγο αυτός δεν βγάζει κούραση? Μήπως επειδή έκανε σούπερ προετοιμασία από την πρώτη της μέρα? Μήπως επειδή προπονείται σωστά από τον Ιούλιο μέχρι σήμερα και ακούει τον προπονητή του? Μήπως επειδή την επομένη του ντέρμπυ του ΟΑΚΑ με το βάζελο, όταν όλοι όσοι έπαιξαν βασικοί έκαναν χαλάρωμα, αυτός πήγε και ζήτησε να προπονηθεί με αυτούς που δεν έπαιξαν, δυνατά και κανονικά? Αν προπονείσαι στου Ρέντη όπως πρέπει, θα βγάζεις φρεσκάδα και δυνάμεις στους αγώνες. Αν προπονείσαι στου Χολίδη και στου Βέρτη, θα μοιάζεις με παράλυτο. Άλλη καμπάνα δεν θα βαρέσουμε σε αυτό το θέμα, την επόμενη φορά θα μιλήσουμε ανοιχτά με ονόματα και διευθύνσεις.
 
θ) Με την επιστροφή του Αβραάμ, θα βγει ένα σούπερ δίδυμο πίσω. Πιστεύω ότι αν ο Αβράμης είναι όπως πρέπει, τέτοιο δίδυμο δεν θα έχουμε ξαναδεί ποτέ στον Ολυμπιακό. Ο ΜΑΝΩΛΑΣ ΕΙΝΑΙ ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΟΣ ΩΡΕΣ ΩΡΕΣ. Μπράβο του και μακάρι να με εκθέτουν έτσι όλοι οι παίκτες, αν είναι για το καλό του Θρύλου. Δεν το περίμενα με τίποτε, αλλά τα προσόντα που έχει αυτό το παιδί, ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΞΑΝΑΕΜΦΑΝΙΣΤΕΙ ΣΕ ΕΛΛΗΝΑ ΑΜΥΝΤΙΚΟ. Όχι ένα προσόν, ΟΛΑ ΟΣΑ ΕΧΕΙ, το πακέτο. Δεν υπάρχει τομέας που να υστερεί, πλην των τοποθετήσεων, που αυτό φτιάχνεται με τα σερί ματς και την εμπειρία. Στην ηλικία του ο Αβράμης ήταν πολύ χειρότερος πάντως, αν σημαίνει κάτι αυτό για ορισμένους. Για το δίδυμο, μιλάω πιο πολύ για του χρόνου, αφού θα χρειαστεί χρόνος λογικά για να ξαναβρεί τα πατήματά του ο Αβράμης.
 
ι) Και πάμε τώρα και στο τσίρκο των ΜΜΕ. ''Φωνάζει ο Πανιώνιος για τον Σπάθα'', ακούμε από χθες. Ποιοι φωνάζουν? Τα γατάκια, που διέκοψαν το ματς δύο φορές, επειδή νομίζανε ότι είναι άκυρο το δεύτερο γκολ μας και οι ΑΡΔικειμενικοί. Άκουγες μετά το ματς το Χελάκη στον υπόνομο της Δαβάκη και σου ερχότανε να σπάσεις το ραδιόφωνο. Τι για ''κατευθυνόμενους'' είπε, τι για ''δικαιολογημένη οργή της εξέδρας με αυτά που έβλεπε από τον Σπάθα'' είπε, ούτε και ο ίδιος φαντάζομαι ήξερε τι να πει για να δικαιολογηθεί προς ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΤΟΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙ. ΣΤΟΝ ΥΠΟΝΟΜΟ ΤΗΣ ΔΑΒΑΚΗ, ΜΕΤΟΧΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΛΑΦΟΥΖΟΣ και πονούσε πολύ χθες ο Χελάκης. Μετά το γύρισε και προσπάθησε να το παίξει ''τσαντισμένος γαύρος''.
 
Ο Ζαρντίμ λέει παραμένει ''έξω από τη συνείδηση του μέσου γαύρου''. Και μέσα ποιος είναι σε αυτήν τη συνείδηση? Ο Χελάκης? Κι αν μια φορά γελάει ο κόσμος με το Ζαρντίμ, όπως μας λες, με εσένα ρε Χελάκη και τα πειρατικά σου πόσες γελάει? Για ρώτα τον κόσμο λίγο να μάθεις τι πιστεύει για εσένα. Αμ ο άλλος εκεί μέσα, ο Μπάμπης ο Χριστόγλου, που μας λέει σήμερα ''λίγη μπαλίτσα να δούμε ρε παιδιά''? Να φέρουμε μήπως τον Κούμαν να την δούμε αυτήν την μπαλίτσα ρε Μπάμπη? Τι λες, αξίζει? Έχεις κάναν προπονητή να προτείνεις ώστε να κονομ... ε να δικαιωθείς, εννοούμε? Να πάμε μήπως στην Μπομπολοφυλλάδα, όπου είδανε τον Σπάθα ''κακό''? Εννοείται πως θα βγάλουμε βιντεάκι, αλλά οι φάσεις είναι εδώ.
 
Το γκολ του Τζιμπούρ είναι ΠΕΝΤΑΚΑΘΑΡΟ, ενώ ο Σπάθας έχει κάνει κάποια μικρολαθάκια μέσα στο ματς, τα περισσότερα υπέρ του Ολυμπιακού. Ισχύει αυτό. Αυτά δεν επηρέασαν το αποτέλεσμα, ΤΙΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΚΡΙΝΑΝ. Έχει κάνει όμως και ένα ΣΟΒΑΡΟ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟ ΛΑΘΟΣ. Δεν έχει δώσει καθαρό πέναλτυ υπέρ του Ολυμπιακού στο μαρκάρισμα του Κουλουχέρη στον Τζιμπούρ, φάση που ήταν ΠΕΝΑΛΤΥ ΚΑΙ ΑΠΟΒΟΛΗ. Στο 1-1 όλα αυτά. Ο Σπάθας ''του γαύρου'' αυτό, με τον πατέρα του που κάποιοι ξαναθυμήθηκαν σήμερα πως είπε το περιβόητο ''ο Ολυμπιακός και το Αιγάλεω να κερδίζουν''. Για κάποιους πιο ηλίθιους, που απέδωσαν το αυτογκόλ του Σπυρόπουλου στο ότι είναι παράρτημα ο Πανιώνιος, ας δούνε τη φάση στο παραπάνω βίντεο, όπου φαίνεται καθαρά ότι Ο ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΚΟΙΤΑΖΕΙ ΚΑΤΩ, ΤΗΝ ΜΠΑΛΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΣΤΙΑ. ΠΩΣ ΕΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΜΠΑΛΑ ΠΡΟΣ ΤΑ ΠΙΣΩ ΔΙΧΩΣ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙ? Τέλος, για κάποια μεγαλύτερα ΣΟΥΡΓΕΛΑ από τα παραπάνω, που μιλάνε για παραρτήματα επειδή, λέει, ''ο Ελευθερόπουλος δεν πανηγύρισε το 1-0 του Αραβίδη, σαν να κλαίει ήταν'', ας μας δείξουν ΕΝΑ βίντεο με πανηγυρισμούς του Ελευθερόπουλου μετά από γκολ της ομάδας του φέτος. Μήπως ΓΕΝΙΚΑ δεν πανηγυρίζει ο Ελευθερόπουλος? Επίσης, ας μας εξηγήσουν και αυτά που δήλωσε μετά το ματς
 
«Η καθημερινότητα με τα παιδιά και αυτό που χτίζουμε με έχει απορροφήσει μόνο. Δεν είδα τα πράγματα από άλλη οπτική γωνία και όσα έζησα με τον Ολυμπιακό. Έχω δεθεί πάρα πολύ με αυτά τα παιδιά και αυτοί με ενδιαφέρουν μόνο».
 
Το ''παράρτημα'', για κάποιους αντιολυμπιακούς, Πανιώνιος κρεμάστηκε από τα δοκάρια χθες και έπαιξε ΟΠΩΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΑΙΞΕΙ ΠΟΤΕ ΑΛΛΟΤΕ ΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΦΕΤΟΣ, ενώ έχασε στο 82'. Ο Σπάθας ''του γαύρου'', που κυνηγούσε πρόπερσυ τον ΠΑΟΚ στο Βικελίδης για να μην χάσει την κούπα ο πολυμετοχικός του Πατέρα, ΔΕΝ ΕΔΩΣΕ ΚΑΘΑΡΟ ΠΕΝΑΛΤΥ ΚΑΙ ΑΠΟΒΟΛΗ ΧΘΕΣ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ. Τα ακούτε αυτά ΑΡΔικειμενικοί και αντιολυμπιακοί? Πάνω από όλα, ΟΛΥΜΠΙΑΚΑΡΕΣ ΤΟΥ ΤΙΠΟΤΕ, ΠΟΥ ΚΑΤΑΠΙΝΕΤΕ ΟΣΑ ΣΑΣ ΛΕΝΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΣΟΥΡΓΕΛΑ ΚΑΙ ΤΑ ΜΗΡΥΚΑΖΕΤΕ, ΤΑ ΑΚΟΥΤΕ ΑΥΤΑ ΕΔΩ ΠΟΥ ΛΕΜΕ?
 
Κλείνουμε με το ''από εδώ και πέρα''. Ενίσχυση ΤΩΡΑ, όχι ''τελευταίες μέρες Ιανουαρίου'' πάλι, με έναν ακραίο επιθετικό. ΤΩΡΑ. Τα ''κόφτη θέλουμε'', όταν έχεις 3 και 4 παίκτες εκεί να βάλεις, είναι ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ. Τα ''3-4 παίκτες θέλουμε'', τώρα τον Ιανουάριο, είναι ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ. Πότε θα προλάβουν να έρθουν, να προπονηθούν και να ενσωματωθούν στην ομάδα, ώστε να μας βοηθήσουν άμεσα? Το Γενάρη προσθέτεις σε κάτι που ήδη έχεις φτιάξει από πριν, δεν πας να κτίσεις κάτι άλλο. Πας για μία μεταγραφή, άντε δύο το πολύ. Εδώ συζητάμε για το ποια είναι η προτεραιότητά σου ως ομάδα, κόφτης ή ακραίος? Αν είναι να πάρεις έναν ΤΩΡΑ, όχι το καλοκαίρι, πού πονάς πιο πολύ? Ακραίους έχουμε 2 προς το παρόν για 2 θέσεις, εκ των οποίων ένας δεν υπολογίζεται και ένας παίζει να λείψει για κάναν μήνα με το Κόπα Άφρικα. ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ Ο ΦΕΤΦΑΤΖΙΔΗΣ ΚΑΤΑ ΣΥΝΘΗΚΗ ΑΚΡΑΙΟΣ ΕΙΝΑΙ, ΟΧΙ ΚΑΘΑΡΟΑΙΜΟΣ. Από όπου και να το πιάσεις, θέλουμε παίκτη εκεί όπως και να'χει το πράγμα, που θα είναι σε θέση να βοηθήσει άμεσα. Μακάρι να είναι ο Πίνο αυτός, που προπονείται τόσο καιρό στου Ρέντη, αν και χλωμό το κόβω να πω την αλήθεια...
 
Επίσης, το ''από εδώ και πέρα'' περιλαμβάνει στήριξη στον ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ που έχουμε και λέγεται ΖΑΡΝΤΙΜ. Κάνει λάθη και τα λέμε κι εμείς εδώ. Δεν θα κρύψουμε κάτι κάτω από το χαλάκι. Δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση. Στο απυρόβλητο δεν είναι κανείς, είτε είναι στη διοίκηση, είτε στον πάγκο, είτε παίκτης, είτε κόσμος του Θρύλου. Όταν όμως βλέπουμε προπονητή να δουλεύει, εμείς θα τον στηρίζουμε. Και τι θα πει στήριξη? Θα πει ότι ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ. Έχουμε καλογυμνασμένη ομάδα, έχουμε ομάδα που προσπαθεί να παίξει με τακτική στο παιχνίδι της, με πλάνο και με προυποθέσεις να αναπτυχθεί σωστά. Τα ''δεν υπάρχει πλάνο'' που ανακαλύψανε ορισμένοι σχολιαστές σε κάτι δικά μας sites, όπως το redplanet και το rednews, μετά το ντέρμπυ στο ΟΑΚΑ, είναι ακόμη μία απόδειξη του ΠΟΣΟ ΑΣΧΕΤΟΙ είναι ορισμένοι μαιντανοί ιντερνετικοί, που διαμορφώνουν κλίμα δεξιά κι αριστερά. Δεν μιλάω για δημοσιογράφους σε αυτές τις σελίδες, αλλά για αυτούς που σχολιάζουν από κάτω, τους αναγνώστες. Αν έρθουν στο γήπεδο, θα δούνε το πλάνο του Ζαρντίμ. Θα δούνε το πώς η ομάδα ανεβάζει σωστά παίκτες από τα άκρα, ώστε να στήσει από εκεί συνεργασίες, θα δούνε τις κινήσεις που γίνονται ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΜΠΑΛΑ από κάποιους παίκτες μας, εκεί δηλαδή που δεν δείχνει ο φακός, θα δούνε το πώς βγαίνουμε στην κόντρα με σωστά ανεβάσματα παικτών ψηλά, θα δούνε με λίγα λόγια το πραγματικό ποδόσφαιρο. ΜΠΑΛΑ ΜΑΘΑΙΝΕΙΣ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ, ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ, ΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΜΕ. Αν δεν πατάνε στο γήπεδο, αρλούμπες θα πετάνε. Αν δεν μπορούνε να έρθουν στο γήπεδο, επειδή μένουν μακριά ή δεν έχουν λεφτά, ας πάψουν να εμφανίζονται ως ''γνώστες'', γιατί όποιος καταλαβαίνει πέντε πράγματα, απλώς γελάει με την πάρτη τους, ενώ γελάνε μέχρι και οι αντιολυμπιακοί με όσα λένε. Κριτική προς το Ζαρντίμ και προς όλους, ναι, αλλά αρχίσαμε και συνεχίζουμε με το
 
ΟΕ ΟΕ ΟΕ ΖΑΡΝΤΙΜ
 
Και οποιανού δεν του αρέσει, επειδή ονειρεύεται Λεμονήδες, Αναστόπουλους, Βαλβέρδε και Μπάγεβιτς,
 

 
Και το Βαλβέρδε τον βάζω στο κάδρο όχι φυσικά επειδή έχει την ίδια αξία με τα άλλα τα ΠΑΡΤΑΛΙΑ, αλλά επειδή έχει αρκετούς αγαπητικούς και νοσταλγούς, όπως τα άλλα τα ΠΑΡΤΑΛΙΑ...

Σχόλια

Εικόνα ASTERIX

Ποια Ιταλική ομάδα παίζει με τρία σέντερμπακ;

Εικόνα clark gheibol
Εικόνα savvas gridlock

Άλλο τρία σέντερ μπακ κι άλλο τρεις πίσω. Βρες Μαρκίζιο-Βιντάλ, κεντρικά χαφ που οργώνονυε όλο το γήπεδο και παίξε 3-5-2. Αν δεν τους βρεις, με 3-5-2 στην Ελλάδα θα γελάσουν και τα σκυλιά. 3-5-2 έπαιζε ο απατεώνας των πάγκων Μπάγεβιτς για 1,5 μήνα το 2005 και έβαζε Σούρερ-Ανατολάκη-Κωστούλα να φυλάνε τον κανένα του Ιωνικού μέσα στο Καραισκάκη, με αποτέλεσμα να μην κάνουνε φάση. Εδώ παίζεται ταμπούρι, δεν παίζεται ποδόσφαιρο. Εδώ, αν δεν έχεις πλάτος και άκρα που παίρνουν μπάλες, έχουν το ένας με έναν και διεμβολίζουν, άμυνες δεν ανοίγεις.

Εικόνα clark gheibol

ναι, αλλά έτσι γιομώζεις το κέντρο και κόβεις το βήχα για ανάπτυξη σε κάθε αντίπαλο. Αφού αυτός πάει και τραβάει τους επιθετικούς του στο κέντρο και δε μας αφήνει να κάνουμε παιχνίδι, ας φέρουμε κι εμείς ένανε ακόμα, να μην μπορούν να κινηθούν. Μανιάτης- Γκρέκο είναι κινητικοί, άσχετα που δε μπατάνε περιοχή, μπορείς χαλαρά να χρησιμοποιήσεις τον Ιμπαγάσα χωρίς να τον φορτώσεις με πολλά αμυντικά καθήκοντα, χώργια που η ταυτόχρονη παρουσία Τζεμπούρ- Μήτρογλα θα τους βάλει όλους τους αντιπάλοι μέσα στα καρέ τους. Με Αβράμη α'στερά- Μανώλα δεξά και κάπχοιον στο κέντρο (με το υπάρχον ρόστερ θα έλεγα Κοντρέρας) γίνεσαι μάγκας, στηρίζεις επαρκώς τις πτέρυγες με παίχτη ΚΑΙ από πίσω, ανεβάζεις την ομάδα, μικραίνεις το γήπεδο για τον αντίπαλο και μεταθέτεις το παιχνίδι πχιο κοντά στη μπεριοχή του άλλου. Για την Ευρώπη δε γκζέρω άμα θα τσούλαγε το σύστημα βέβαια, θέλεις πράγματι άλλης πγοιότητας παίχτες να πλαισιώνουν τον αμυντικό χαφ. Χολέμπας είναι κομμένος και ραμμένος για ακραίος μέσος σε ένα 3-5-2, έχει ακριβώς τα προσόντα που απαιτούνται. Ως ακραίος τετράδας αμυντικών δεν είναι τόσο καλός, του λείπει γενικά το αμυντικό κομμάτι, αλλά ο αθλητιζμός του του επιτρέπει να καλύβει πίσω γρήγορα όταν χρειάζεται. Άσε που για την Ελλάδα δε θα χρειάζεται καν να γυρνάει. Τις τριάδες συνεργασίας τις μεταφέρουμε πχιο αψηλά και γίνονται τετράδες καθώς οι πλαϊνοί αμυντικοί ανεβάζουν μπάλα (πολύ περισσότερο απ' όταν είναι δύο). Όλα αυτά είναι ποδόσφαιρο φαντασίας βέβαια. Άλλο τι γουστάρω να δω εγώ και άλλο τι ρεαλιστικά μπορούμε να παίξουμε. Ρεαλιστικά μπορούμε να παίξουμε μόνο ό,τι έχουμε δει στο χορτάρι

Εικόνα ΔΙΑΣ

προσπαθω να συγκρατησω τα γελια μου με τους υποψηφιους επιδοτουμενους του ΟΑΕΔ (για κανουμε και καποια σοβαρη εργασία...)
Ο ΘΡΥΛΟΣ που νικησε στη Ν Σμυρνη και ειχε και τρια δοκαρια εκανε και κανα τρεις τεσσερις φασουλες με μετρια ομολογουμενως εμφανιση αλλα οχι αδιαφορη ... ειναι για τα πανηγυρια! (χελακης εφη....)
Ο ζελες του μεσι μαυρια και του ξαναγεννητη μπουμπλη που αρπαξε τρια στη βεροια και ηταν για αλλα τοσα..ηταν απλα καρναβαλος....μεσα σε μια βδομαδουλα οι οπαδοι της ναντιας κομανεντσι προσπαθουν να γραψουν και να αναλυσουν..σιγησαν και τα τιτιβισματα. η μαλλον εχγινα γριλισματα! θα πεσουν κεφαλια και προστιμα..
λαζαρε τα κους? σε βλεπω συμπαικτη του κατσουρανη παλι...

Εικόνα savvas gridlock

Η Βέροια είναι μεγαθήριο του παγκοζμίου ποδοσφαίρου, οπόταν δικαιολογείται το χθεσινό. Έβλεπα χθες τον Μπαρκάν και τον Ολαιτάν να διαλύουν το βάζελο κι έλεγα ''κάνε το θαύμα ρε πρόεδρε και φέρ'τους στον Θρύλο, αααα πέσουν τα τσιμέντα, αααα χαλάσει ο γκοζμάκης''. Δύσκολο βέβαια να γίνει αυτό, καθώς τέτοιοι παίκται είναι απλησίαστοι, αλλά αν το πάρει πάνω του ο Βαγγέλας, όλα γίνονται. Αν τρελαθεί ο πρόεδρας...

Εικόνα clark gheibol

κοροϊδεύεις μαλάκα; Εμένα μ' αρέσουν και οι δύο, πιστεύω ότι μπορούμε να τους πάρουμε και σε δγυο χρόνια να τους έχουμε πουλήσει 10 φορές απάνω

Εικόνα GPan

Kalhmeres se olous!

Wraia h analysh tou derby Savva! yperplhrhs...

Gia to epi8etiko didymo symfwnw apolyta, enas enas giati alliws den kseroun poios 8a thn prwtoklwtshsei exoyme kai tous Abdoun Machado pou klwtsane kiautoi, den menei mpala sto gypedo.

O zarntim kanei tis allages sto swsto timing opote as mpainei o Mhtroglou meta ton Djebour na tous glentane ennalaks. Twra auth h premoura oti kai kala einai kalh idea na paizoune parea mou 8ymhzei auta ta kinezika paidika, tous POWER RANGERS pou otan mazeuontousan oloi mazi enonontousan sxhmatizontas ena terastio ka*li! kai ga*ousan kai edernan opoion vriskane mprosta tous! mexri ekei paei h analysh twn panygirtzidwn ths Davaki.

Nomizw o gatos (Clark) to eixe anaferei edw kai kairo oti h omada 8a kanei koilia gyrw sta xristougenna kai na tos o Abdoun tavla, ta leme apo to neo etos (epityxia einai kiauto tou proponhth na kanoume koilia otan exoume to peri8wrio).

O Xelakhs edwse recital, xasate osoi den ton akousate. Twra me thn elleipsh farmakwn sta nosokomeia akousa oti xelakh grafoun oi giatroi an eisai ypotasikos gauros. Alla den peirazei giauton einai kai h trampales.

Y.G. Oi Vazeloi pali san stymmena saguini htan, trelo gelio kai epeidh eimai kai ths synomosias egw pisteuw oti ontws kanane kai MPIP MPIP thn perasmenh evdomada! Den peirazei, einai gnwsto oti den exei pato to vareli. Me ligh prospa8ia 8a bgoune deuteroi..apo to telos.

Y.G. kalh sas ebdomada kai pote paizoume? Panaxaikara thn tetarth?

Εικόνα clark gheibol

Αυτή η παρομοίωση με τους πάουερ ρέιντζερς έγραψε. Ή με τους τρανσφόρμερς θα πω εγώ. Έτρωγαν ξύλο συνέχεια όταν ήταν χώργια, αλλά όταν ενώνονταν οι άλλοι ξεβρακώνονταν. Αυτό που δε μας αναφέρουν οι τύποι είναι το εξής: Προτιμούν να αλλάξουμε το σύστημα σε 4-4-2 με δίδυμους πύργους (ή ασπούμε με τον Τζεμπούρ δεύτερο επιθετικό) ή να παίζουμε 4-3-3 με τον Τζεμπούρ στο πλάι; Εκτός αν προτείνουν να παίξουμε με 3 αμυντικένιους, οπόταν θα με βρει ένθερμο υποστηρικτή, ειδικά τώρα που θα επιστρέψει ο Αβράμης, αλλά έτσι θα χάσει και το τελευταίο ψήγμα αξιοπρέπειας που μπορεί να είχε στο φίλαθλο κοινό

Εικόνα savvas gridlock

Τετάρτη Πάτρα με το μοντελοπνίχτη και μετά 7 μέρες ρεπό. Κουράστηκαν τα παλληκάρια, να μην κάνουν γιορτές με τις οικογένειές τους? Κρίμας είναι, αθρώποι είναι κι εφτούνοι...

Εικόνα dono

Τι να σου πω τώρα ρε Σάββα, πόσο άμπαλος είσαι!!!!
Δεν θέλεις να ξαναφωνάξεις το φοβερό σύνθημα τοτέμ στα χείλη του κάθε γαύρου (ΤΑΚΗ ΨΥΧΑΡΑ ΟΛΥΜΠΙΑΚΑΡΑ)???
Δεν θέλεις να έχεις 50 θλάσεις την εβδομάδα???
Δεν θέλεις να ξαναδεις εμπνέυσεις μεγάλης ποδοσφαιρικής ποιότητας και νοημοσύνης, όπως βάζω τον Γεωργάτο δεξί μπακ σε τελικό κυπέλο στην Ν. Σμύρνη???
ΕΕΕ άντε f... off πια!!!
Πάντως πόσο προβοκάτορας είσαι... Μια φράση για τον Ερνέστο και αμέσως πέσαμε να σε φάμε!! Πάντως αν το εννοείς, ο ψηλός έχει δίκιο. Ούτε η Νάντια Κομανέτσι... ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ

Εικόνα savvas gridlock

Κανείς κανείς δεν είναι Λεμονής. Όσο για το αποτυχημένο τοτέμ ορισμένων, γατάκια σαν τον απατεώνα το Βαλβέρδε θέλει 10 στη γκαθισά του ο κυρ-Νίκος, μην πιάνεσαι κορόιδο.

Εικόνα clark gheibol

Δε συμφωνώ όσον αφορά στις μεταγραφαί. Νομίζω ότι θέλουμε καλό εξάρι. Αθλητικόν και μακάρι να ξέρει το τόπι. Αλλά κυρίως αθλητικόν. Αν θωρακίσεις την άμυνά σου, μπορείς να δώκεις στους άλλους μέσους τη δυνατότητα να βγάζουν απρόσκοπτα το τόπι από την άμυνά σου. Και νά 'χει δέσει μέχρι του χρόνου με την ομάς.
Συμφωνώ για Τζεμπούρ- Μήτρογλου και φυσικά περιμένω κι εγώ με ανυπομονησία να δω Αβράμη- Μανώλα στο κέντρο της άμυνας. Θα ήταν φανταστικό να ανέβει η αμυντική μας γραμμή κοντά στο κέντρο, να φκιάσουμε μια πολύ συμπαγή ομάδα μάκρους 20 μέτρων (κάτι σαν τη Μίλαν του Σάκι πχ). Σε μια τέτχοια περίπτωση δε χρειάζεσαι ούτε αθλητή για 6άρι ούτε τίποτα. Θες τεχνίτες παίχτες α λα Γκρέκο να βγάνουν την μπάλα μέσα από το μποτιλιάριζμα. Το πχιο πιθανό πάντως είναι να συνεχίσουμε να παίζουμε χαμηλά, δγιότι αυτό νομίζω παίζει ο Ζαρντίμ. Καλώς εχόντων των πραγμάτων, θα τα δούμε του χρόνου όλα αυτά

Εικόνα dono

Πάντα θέλεις έναν παίχτη για να κόβει στο κέντρο και σε τελική ανάλυση να παίζει και λίγο ξύλο, ακόμα και αν η άμυνα σου ήταν της μικτής κόσμου, πολύ περισσότερο δε όταν ΟΛΟΙ οι υπόλοιποι κεντρώοι σου είναι light.
Στην ομάς δεν έχεις πρόβλημα στην θέση του 6αριού, γιατί αν το αμύντικό σου δίδυμο δεν τρώει γκολ παιδικής χαράς (όπως κάνει τελευταία στην Ελλάδα και ΔΕΝ έκανε στο Τσου Λου), τότε η αμύντική σου λειτουργία είναι καλούτσικη με τους παίχτες που ήδη έχεις.
Στο ντέρμπι με τον ποα δεν σου έλειπε μόνο το κέντρο σου. Σου έλειπε κυρίως ένας παίχτης που να κουβαλήσει μπάλα τρέχοντας και όχι περπατώντας όπως ο Αριέλ. Προσπάθησε ο Αμπντουνάκος, αλλά ένας δεν φτάνει. Γι' αυτό συμφωνώ με τον Σάββα ότι προτεραιότητα είναι ένα γρήγορο εξτρέμ.

Εικόνα savvas gridlock

Για πες μου κάτι. Πόσες φορές έχεις δει φέτο στα δύσκολα ματς, κυρίως όξω αλλά και εδώ σε λίγα παιχνίδια, να κερδάμε την μπάλα στα χαφ και επειδής δεν υπάρχει παίκτης γλήγορος-ταχυδύναμος-διεμβολιστής-μπουκαδόρος να κινηθεί στο χώρο να του την πετάξουνε να ξεχυθεί σαν αίλουρος, να την γυρνάμε με κοντινές πάσες ο ένας στον άλλονε, μέχρι να την χάσουμε? Ε, ας τελειώσει αυτό. Φέρτε ένα Ρόμμενταλ έστω, αν δεν μπορεί να έρθει κανονικό δεξί χαφ-εξτρέμ. Δεν γίνεται να ψάχνουμε τον Αμπντούν συνέχεια για σπριντ, θα τον σκάσουμε. Ήδη θλάση έπαθε.

Για τα υπόλοιπα, είπα κι εγώ, δεν θα χρησιμοποιήσεις παράδειγμα από την Ιταλία? Άργησες.

Εικόνα ΑΒΒΑ ΚΟΟΥΤΣ

ΨΙΤ ΝΕΑΡΕ....ΛΙΓΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΒΑΛΒΕΡΔΕ....
ΧΑΧΑΧΑΧΑ

Εικόνα savvas gridlock

Πάλι καλά που βρήκε ομάδα να μην μας ζαλίζεις με τον απατεώνα σου...

Εικόνα ΑΒΒΑ ΚΟΟΥΤΣ

Μαζέψου λέμε....μια χαρά είναι ο τωρινός προπονητής μας αλλά...κατι γατάκια σαν τον Ζαρντιμ τους έχει για δεκατιανο ο σπανιόλος.
Σεβασμός!

Εικόνα savvas gridlock

Ναι, τα γατάκια σαν το ΖΑΡΝΤΙΜ τα έχει. Στα λιοντάρια σαν τον Ουζουνίδη ζορίζεται...

Εικόνα ASTERIX

Πρόγραμμα για δώδεκα ήταν αυτό.

Εικόνα savvas gridlock

Κοίτα ζημιές που κάνει η Βαγεκάνο. Άντε να μαζεύεστε όλοι σιγά σιγά να μην σας θίξουμε τον πελάτη του κάθε χωριού της Ισπανίας...

Εικόνα ASTERIX

10 με τόνο στις ασκήσεις εδάφους υπάρχει; Δικό σου!