ΜΕ ΤΑ ΠΟΔΙΑ ΑΘΗΝΑ-ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΡΥΛΟ ΤΟ 1956



Στις 17 Ιουνίου 1956 ο Ολυμπιακός ανέβηκε στη Θεσσαλονίκη για να αντιμετωπίσει τον ΠΑΟΚ, στα πλαίσια της προτελευταίας αγωνιστικής της τελικής φάσης του πρωταθλήματος Ελλάδος. Κρίσιμο παιχνίδι, ο Θρύλος ήθελε μόνο νίκη για να σφραγίσει τον τίτλο την τελευταία αγωνιστική με τον Παναθηναικό, κάτι που ήδη έχουμε δει πώς επετεύχθη.
 
Φυσικά ο κόσμος του Θρύλου δεν ήταν δυνατό να αφήσει την ομάδα μόνη της. Διοργανώθηκε μεγάλη εκδρομή και πάρα πολλοί φίλαθλοι της ομάδας μας βρέθηκαν στο γήπεδο για να βοηθήσουν την Ολυμπιακάρα να πάρει τη νίκη με σκορ 1-2. Στα πλαίσια αυτής της εκδρομής, ας δούμε μια πολύ χαρακτηριστική ιστορία, όπως την περιγράφει ο διευθυντής του ΦΩΤΟΣ, κύριος Θόδωρος Νικολαίδης, που ανέβηκε κι αυτός στη λαλαδούπολη για να φέρουμε όλοι μαζί το διπλό στον Πειραιά τότε.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ 18-6-1956
 

 

 
Ρακένδυτος, πάμπτωχος, ξεκίνησε ΜΕ ΤΑ ΠΟΔΙΑ από τα Κάτω Πετράλωνα να πάει Θεσσαλονίκη για να δει την Ολυμπιακάρα του. Ούτε αν έχει λεφτά στην τσέπη τον ένοιαζε, ούτε αν θα φτάσει και πώς θα φτάσει. Τον ένοιαζε μόνο ο Θρύλος. Αυτή ήταν η νέα γενιά οπαδών του Ολυμπιακού το 1956. Κάθε σύγκριση με τη νέα γενιά οπαδών του Ολυμπιακού το 2012, δεν θα γίνει ανοικτά από εδώ. Εμείς εδώ βάζουμε τα πρότυπα. Ο κάθε ένας που διαβάζει, κοιτάζει τον εαυτό του στον καθρέφτη και αναρωτιέται αν και κατά πόσον ανταποκρίνεται σε αυτά τα στάνταρ σήμερα, ακόμη και αν αυτή η διαδικασία τον οδηγήσει στο να βγάλει εμάς εδώ γραφικούς. Το σίγουρο πάντως είναι ότι τον Ολυμπιακό μας εμείς έτσι τον μάθαμε. Μάθαμε ότι ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ=Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ και φυσικά
 
Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΑΣΤΟΡΗΣ, ΠΟΥ ΑΝΕΒΗΚΕ ΜΕ ΤΑ ΠΟΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΝΑ ΔΕΙ ΤΟΝ ΘΡΥΛΟ.
 
Φτωχαδάκι, αλάνι, Πετραλωνίτης μάγκας. ΓΑΥΡΟΣ.

Σχόλια

Εικόνα clark gheibol

Ωραίος ρε φίλε, έτσι είναι, αυτός είναι ο Ολυμπιακός...