ΠΕΝΤΑΡΑ ΣΤΟ ΒΑΖΕΛΟ ΕΠΙ ΚΑΤΟΧΗΣ



Γυρίζουμε 70 χρόνια πίσω. Μέσα στην Κατοχή, το 1943, το τότε Π.Ο.Κ. αποφασίζει να διοργανώσει το πρώτο Κύπελλο Χριστουγέννων. Στα πλαίσια αυτού του τουρνουά, φιλικού και ανεπίσημου -όπως είναι προφανές εξ άλλου, αφού επίσημοι αγώνες δεν γινόταν να διεξαχθούν-, στις 25 Δεκεμβρίου 1943 ο Ολυμπιακός αντιμετώπισε τον Παναθηναικό στη Λεωφόρο. Ας δούμε το τι έγινε σε αυτό το παιχνίδι, μέσα από τον Τύπο της εποχής.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ 24-12-1943
 

 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ 27-12-1943
 

 

 

 

 

 

 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΗΝΑΙΚΑ ΝΕΑ 26-12-1943
 

 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΒΗΜΑ 27-12-1943
 

 
Ο Θρύλος δεν λογαριάζει ούτε Κατοχή, ούτε πολέμους, ούτε τίποτε. Αν βρει μπροστά του το βάζελο, τον ταράζει στη φάπα. Αγωνιστική φάπα, δηλαδή στα γκολ. Μην πάει ο νους σας αλλού. Μην το έχετε, αυτό, μέσα σας.
 
Με ΝΙΚΟ ΓΟΔΑ η 11άδα του Θρύλου. Ας την δούμε.
 
 
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΑΔΕΡΦΙΑ, ΝΑ ΧΑΙΡΕΣΤΕ ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΣΑΣ ΠΡΟΣΩΠΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΟΛΟΙ ΚΑΛΑ

Σχόλια

Εικόνα Η ΡΟΔΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΟΚΚΙΝΗ ΘΡΥΛΕ ΟΛΕ ΟΛΕ

Τι καλυτερο απο το να διαβαζεις ξανα αυτο το αφιερωμα? Χρονια πολλα και Ολυμπιακα σε ολους παιδια

Εικόνα xristoforas

Μπράβο Σάββα για το post που συνάδει και με το πνεύμα των Χριστουγέννων.Περιμένω στο μέλλον ανάρτηση και για την άλλη 5άρα στη βαζέλα για το Κύπελλο Πάσχα,η οποία τους κάθισε ακόμα πιο βαριά (5-0 και το αρνί μέσα).
Επίσης έχει φάει και η αεξάρα 7 γκολ σε ανεπίσημο παιχνίδι στο οποίο μας έριξε μόλις ένα τέρμα....και ειναι νίκη σαφώς μεγαλύτερη νίκη από το 7-3 της Κούλας εις βάρος μας.

σημείωση : ούτε το Ολυμπιακός-ΑΕΚ 7-1 ήταν,ούτε το ΑΕΚ-Ολυμπιακός 7-3 ήταν επίσημες αναμετρήσεις.

Κάτι άλλο...ΑΝΕΠΙΣΗΜΑ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΛΕΝΕ ΟΛΟΙ ΠΩΣ ΗΤΑΝ ΤΑ ΚΥΠΕΛΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ ΚΑΙ ΠΑΣΧΑ
ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΘΕΣΩ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΞΗΣ :
AN O ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΗΤΑΝ ΠΟΛΥΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΥΟ ΑΥΤΟΥΣ ΘΕΣΜΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ....ΟΙ ΒΑΖΕΛΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΒΑΖΕΛΟΑΡΔ...ΚΑΙ ΟΙ ΨΕΥΤΟΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΙ ΑΡΔ...ΚΑΙ ΟΙ ΔΗΘΕΝ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗ ΜΕ ΤΑΣΕΙΣ ΣΥΜΠΑΘΕΙΑΣ ΠΡΟΣ Π.Ο.Α.....ΔΕ ΘΑ ΕΙΧΑΝ ΔΩΣΕΙ ΕΝΑΝ ΠΙΟ ΕΠΙΣΗΜΟ ΤΟΝΟ ΣΤΑ ΚΥΠΕΛΛΑ ΑΥΤΑ?

Εικόνα Εν Αθήναις

Εγώ περιμένω ανάρτηση για τα εννιά γκολ του 1930...

Εικόνα savvas gridlock

http://www.redsagainsthemachine.gr/articles/130601/katalipsi-gayron-sti-...

Σου απάντησε ο Χριστόφορας, πάρε και την ανάρτηση. Καμιά παραγγελιά ακόμη? Θα φέρω που θα φέρω τη χωριάτικη...

Εικόνα xristoforas

ΕΧΕΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙ ΓΙΑ ΤΟ 8-2 Ο ΣΑΒΒΑΣ...ΞΥΠΝΑ....

ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΓΑΥΡΩΝ ΣΤΗ ΛΕΩΦΟΡΟ ΤΟ 1930
Γράφτηκε απο savvas gridlock στις 01:24 | 01-06-2013

Σαν σήμερα, 1 Ιουνίου 1930, έγινε στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας το περιβόητο ματς Παναθηναικός-Ολυμπιακός 8-2, για τη 2η αγωνιστική του πανελληνίου πρωταθλήματος ποδοσφαίρου της σεζόν 1929-30. Φανταζόμαστε πως θα διαβάσετε αρκετές αναφορές επ'αυτού σε ''αντικειμενικές'' εφημερίδες και ιστοσελίδες, που έχουν επέτειο σήμερα και γιορτάζουν στα κρυφά, για να μην εκδηλωθούν και χάσουν τα βαζελογαυράκια τα δικά μας που τους διαβάζουν ακόμη, οπότε δεν χρειάζεται να δούμε αναλυτικά το τι συνέβη αγωνιστικά στο παιχνίδι. Θα εστιάσουμε την προσοχή μας σε πράγματα που δεν είναι γνωστά, γιατί δεν συμφέρει τα βαζελάκια να κοινοποιηθούν. Ιστορίες από τα γήπεδα της δεκαετίας του '30, που μαρτυρούν την τεράστια δυναμική του μεγαλύτερου κοινωνικού φαινομένου της χώρας μας. Του ΛΑΟΥ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ.

Εικόνα xristoforas

Η ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΞΑΝΤΛΗΣΕ ΤΟΝ ΘΡΥΛΟ(ΜΙΑ ΒΔΟΜΑΔΑ ΝΩΡΙΤΕΡΑ) ΚΑΙ ΕΤΣΙ Ο ΠΑΟ ΚΑΤΕΚΤΗΣΕ ΤΗ ΝΙΚΗ ΠΟΛΥ ΑΝΕΤΑ ΑΛΛΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΜΕ ΝΤΑΜΠΛ ΣΚΟΡ 8-4(Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ ΕΥΝΟΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΠΑΙΧΤΗ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ,ΔΕΝ ΕΔΩΣΕ ΔΥΟ ΠΕΝΑΛΤΥ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΘΡΥΛΙΚΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ) ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ 8-2.ΕΝΑ 8-2 ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΠΟΤΕ ΝΑ ΤΟ ΣΠΑΣΟΥΜΕ.ΕΝΑ 8-2 ΠΟΥ ΠΗΡΕ ΔΙΠΛΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΑΧΕΩΣ ΚΑΙ ΕΙΣ ΔΙΠΛΟΥΝ ΜΕ ΔΥΟ 6-1 ΤΟ ΕΝΑ ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΛΛΟ ΕΝΤΟΣ.
Η ΑΞΙΑ ΤΟΥ ΗΤΤΗΜΕΝΟΥ ΔΙΝΕΙ ΔΟΞΑ ΣΤΟ ΝΙΚΗΤΗ 'Η ΜΗΠΩΣ ΟΙ ΕΘΝΙΚΕΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΚΑΙ Η ΕΥΝΟΙΑ ΣΤΗ ΒΑΖΕΛΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΟΡΑΚΙΑ ?
ΤΟ 110-68 ΣΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ ΗΤΑΝ ΜΑΤΣ ΧΩΡΙΣ ΤΡΙΠΟΝΤΑ,ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΠΟΝΗΜΕΝΟ ΒΑΖΕΛΟ,ΧΩΡΙΣ ΔΙΑΙΤΗΤΙΚΗ ΕΥΝΟΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΚΑΙ ΜΕ ΓΗΠΕΔΟΥΧΟ ΤΟΝ ΠΑΟ ΣΤΟ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ

Εικόνα Νίκος Γόδας

Κι' εγώ περιμένω 15837 απαντήσεις σε σχόλια παλιών άρθρων. Κάθε φορά λαγός γινόσουν, γιατί; Το έχεις μέσα σου;

Εικόνα vagio

Να μιλάς για μπάσκετ, οκ να μιλάς (λέμε τώρα για την οικονομία της συζητησης.
Να μιλάς για γυναικείο βόλεϊ, σκάκι, πινγκ πονγκ και τα συναφή δημοφιλή αθλήματα που σας χάρισαν τίτλους, οκ να μιλάς και με το σπαθί σου. εκεί δε μας παίρνει.
Αλλα να τολμάς να μιλάς για ποδόσφαιρο και ειδικά στην κατάσταση που είσαι και που υπάρχεις μονάχα λόγω πουστιας στην Α εθνική, και με τόσα καβλια που έχουν μπει στον πάτο σου από τότε που ήσουν παιδάκι, ε πρέπει να είσαι βλαμμενο.
Κλασικός βαζελος δηλαδή, δεν ξεπερνάς το μέσο όρο.
Θα ζητήσω από τα παιδιά του RATM να ανοίξουν ενότητες για όλα τα παραπάνω αντρικά σπορ, για να μπαίνεις να μας τη λες εκεί.
Αλλα όχι στο ποδόσφαιρο ρε κακομοίρη.

Εικόνα xristoforas

O Ολυμπιακός έγινε δυνατός και στο πινκ-πονκ...επέστρεψε στην Α1 και διεκδικεί μαζί με ΑΣ ΠΕΡΑ το πρωτάθλημα και στους άνδρες και στις γυναίκες.
Έχουμε 10 πρωταθλήματα Ανδρών και 18 γυναικών...ενώ ο βάζελος μας περνάει μόνο για ένα στους Άνδρες και στις γυναίκες έχει μόνο 3...Φέτος δε βρίσκεται στην Α1 ούτε Ανδρών,ούτε γυναικών.
Η Θύρα 7 Βόλου (ΚΑΙ ΟΛΗ Η ΘΥΡΑ 7 Η ΟΠΟΙΑ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΕΜΠΡΑΚΤΩΣ ΤΟΝ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗ),κάνει τα πάντα για το καλό αυτού του τμήματος...και στο ντέρμπι με Πέρα που έγινε πρόσφατα είχε πάει κόσμος αρκετός στο Σ.Ε.Φ.
Στο γυναικείο βόλλευ με τις αβάντες του Ασλανίδη είχε πάρει τις καλύτερες παίχτριες επί Χούντας ο βάζελος.Πλέον ο Θρύλος έφτιαξε ομαδάρα και στο γυναικείο Βόλλευ (από 29/03/2007 περίπου...έγινε δυνατό το τμήμα του γυναικείου βόλλευ),το οποίο πέρυσι έκανε νταμπλ (γράφω : πέρυσι,διότι βγαίνει το 2013 σε λίγο και μέσα σε αυτό το έτος σηκώσαμε πάρα πολλά πρωταθλήματα,κύπελλα,ευρωπαϊκά σε όλα τμήματα μας).

Εικόνα savvas gridlock

Aπεριόριστος σεβασμός για τη συνδεσμάρα μας στο Βόλο και σε όλα τα αλάνια εκεί. Σύνδεσμος που κοσμεί τη θύρα 7. Οι γαύροι απ'το Βόλο, που σκίσανε τον κώλο της άλλης, ξέρεις...

Εικόνα vagio

Φίλε Χριστοφορα, με το συμπαθειο δηλαδή..αλλα στην πουτσα μου το πινγκ πονγκ, η σκοποβολή, το γυναικείο βολλει το σκάκι και το water τάβλι. Ας ειναι πρώτοι εκεί οι μπινεδες, αυτή θα είναι και η κατάντια τους. Να τους δω να πανηγυρίζουν σε πρωτοσέλιδα τον τίτλο του πινγκ πονγκ, και να μετράνε 600 τίτλους, και τι στον κόσμο!

Εικόνα xristoforas

ΑΝΤΙ* ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ

Εικόνα μαουνιέρης

Ωραία πράγματα, Σάββα! Σε κάποια σημεία η ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ τα λέει... προφητικά. Σαν να γίνονται σήμερα!

Ευχές σε όλους!

Εικόνα savvas gridlock

Tα βαζέλια τα κερδάς και τα κυνηγάς. Αξίωμα που ούτε η Κατοχή κάνει την ισχύ του να εξασθενήσει.