ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ Η ΕΦΤΑΡΑ ΣΤΟΝ ΠΑΝΣΕΡΡΑΙΚΟ ΤΟ 1991



Υπάρχουν αρκετά παιχνίδια του Ολυμπιακού που έχουν γίνει στο παρελθόν στις 29 Δεκεμβρίου. Εμείς επιλέξαμε σήμερα το ματς με τον Πανσερραικό το 1991, όχι τόσο για την έκταση που πήρε το σκορ, όσο για τις συνθήκες πριν και μετά τη διεξαγωγή του. Για να μαθαίνουν κάποιοι πιτσιρικάδες και να θυμούνται ορισμένοι παλαιότεροι από πού περάσαμε για να φτάσουμε εδώ που είμαστε σήμερα και πόσο εκτίθενται όταν καταστροφολογούν για καταστάσεις σημερινές ή και πιο παλιές, επί ΣΩΚΡΑΤΗ.
 
Παραμονές Χριστουγέννων του 1991 λοιπόν σκάει το παραμύθι από τον αθλητικό δικαστή. Ο Ανάργυρος έχει δώσει ακάλυπτη επιταγή στον Προτάσοφ. Οι παίκτες παραμένουν απλήρωτοι και απειλούν με αποχή από τις προπονήσεις και τα παιχνίδια. Η διοίκηση διαβεβαιώνει ότι θα υπάρξουν πληρωμές, αλλά αυτό το έργο το είχαμε δει πολλές φορές, με αποτέλεσμα κανείς πια να μην πείθεται. Ήταν φανερό πως όλες οι πληρωμές γίνονταν είτε από τις εισπράξεις των εισιτηρίων στα εντός έδρας παιχνίδια του Ολυμπιακού, είτε με χορηγίες άλλων. π.χ. των ΚΑΡΚΙΝΟγιάννηδων. Τρεις μέρες πριν τον αγώνα με τις Σέρρες, οι ποδοσφαιριστές δεν προπονούνται υπό τις οδηγίες του Μπλαχίν. Την επομένη οι τσάτσοι του Ανάργυρου, κάτι Μπανασάκηδες και κάτι Τσαχειλίδηδες, διαρρέουν ότι θα υπάρξουν πληρωμές. Μέλη της θύρας 7 σκάνε στου Ρέντη και ταράζουν στις πέτρες και στα μπουκάλια τον Μπανασάκη, που μετέφερε τα λεφτά, φωνάζοντάς του το ''πάρε τα λεφτά σου και φύγε από εδώ''. Το Πρωτοδικείο του Πειραιά ανακοινώνει κατάσχεση όλων των περιουσιακών στοιχείων της ΠΑΕ, επειδή η Ντυνάμο Κιέβου δεν έχει πάρει φράγκο για τους Σοβιετικούς. Η Λάρισα ζητάει την επιστροφή του Καραπιάλη, αφού δεν έχει πάρει φράγκο για τη μεταγραφή του. Οι ποδοσφαιριστές ζητούν ανοιχτά να σηκωθεί και να φύγει ο Ανάργυρος, με πρώτο και καλύτερο τον ΝΙΚΟΛΑ ΑΝΑΣΤΟΠΟΥΛΟ. Λίγες μέρες πριν, στο ματς με την Δράμα, είχε ακουστεί το θρυλικό ''Αργύρη καριόλη φέρ'το πορτοφόλι'' και τα ντου στου Ρέντη από γαύρους είναι πλέον ρουτίνα. Η θύρα 7 ανακοινώνει ότι θα μπουκάρει στο γήπεδο και θα διακόπτει όλα τα εντός έδρας παιχνίδια του Θρύλου από εδώ και πέρα, μέχρι να ξεκουμπιστεί το σίχαμα, ενώ απειλεί με κλείσιμο του λιμανιού και κεντρικών δρόμων του Πειραιά. Ο Μπλαχίν ανακοινώνει δημόσια το Σάββατο, μια μέρα πριν το παιχνίδι, ότι ''δεν ξέρω ποιοι παίκτες μου θα κατέβουν να παίξουν αύριο'', ενώ η Αστυνομία ζητάει από την Εισαγγελία του Πειραιά να απαγορευτεί η είσοδος στο γήπεδο στον Ανάργυρο, υπό το φόβο της έκρηξης. Με τα πολλά το παιχνίδι θα γίνει μπροστά σε ελάχιστους θεατές, με τον Ανάργυρο απόντα όπως και με την Δράμα, όπου και καλά λόγω κακοκαιρίας είχε αποκλειστεί στην Αίγινα, με μέλη της θύρας 7 να κάθονται στις θέσεις των διοικούντων στο γήπεδο και με τους ελάχιστους διοικητικούς τσάτσους του Σαλιαρέλη να βρίσκονται στη φυσούνα και όχι στην κερκίδα. Το αποτέλεσμα εκείνη τη μέρα δεν ενδιέφερε κανέναν. Την επομένη του αγώνα, ο Πανσερραικός ψάχνεται να κάνει ένσταση για την εγκυρότητα των δελτίων των Σοβιετικών και του Καραπιάλη, ενώ όλη η διοίκηση απολογούνταν στον αθλητικό δικαστή για τις βρωμιές του Ανάργυρου.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΑ ΝΕΑ 24-12-1991
 

 

 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΑ ΝΕΑ 27-12-1991
 

 

 

 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΑ ΝΕΑ 28-12-1991
 

 

 

 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΑ ΝΕΑ 30-12-1991
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΑ ΝΕΑ 31-12-1991
 

 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΑ ΝΕΑ 2-1-1992
 

 
Είχαμε μπει πια στην τελική ευθεία για να βρεθεί φως στην άκρη του τούνελ, να πάρει πόδι η πατσαβούρα από την ΠΑΕ και να ησυχάσουμε. Ελπίζω όλα αυτά να είναι κάπως διδακτικά για το σήμερα και να προσγειώσουν αρκετούς αιθεροβάμονες ή αγνώμονες ή άσχετους με την ιστορία της ομάδας μας και πιτσιρικάδες οπαδούς μας. Σε κάθε περίπτωση, ΝΑ ΠΑΝΕ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΞΑΝΑΡΘΟΥΝ ΠΟΤΕ.
 
Υ.Γ. Ανάργυρε, μέρες που'ναι είπα να μην ασχοληθώ με τη μάνα σου που την είχαμε στην Τρούμπα. Απλώς αναρωτιέμαι, μετά την αηδία που ξαναένιωσα μαζεύοντας το υλικό για αυτήν την ανάρτηση, αν υπάρχουν πιο ΣΙΧΑΜΕΡΑ όντα στη γη από εσένα και τον ΚΑΡΚΙΝΟγιάννη.