ΤΑ ΠΑΟΚΑΚΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥΣ...ΟΙ ΚΡΟΑΤΕΣ



Τη φάση της ''αδερφοποίησης'' ΠΑΟΚ-Παρτουζάν την ξέρετε όλοι φανταζόμαστε. Ποια ''αδερφοποίηση'' δηλαδή που γελάει ο γκοζμάκης, αλλά λέμε τώρα, κουβέντα να γίνεται. Οι μπουγατσόβλαχοι μάλιστα προχωράνε ένα βήμα παραπέρα και αρχίζουν τα γραφικά ''πάντοτε αισθανόμασταν αδέρφια μας τους Σέρβους και δη τους συγκεκριμένους της μεγάλης Παρτίζαν''. Ας δούμε λοιπόν ένα ιστορικό τεκμήριο που το επιβεβαιώνει αυτό.
 

Τέλη Απριλίου του 1997 η εθνική Ελλάδος, στα πλαίσια της προκριματικής φάσης για το Μουντιάλ της Γαλλίας του 1998, αντιμετωπίζει στο Καυταντζόγλειο της λαλαδούπολης την εθνική Κροατίας, σε ένα πολύ κρίσιμο παιχνίδι, που όπως αποδείχτηκε αργότερα καθόρισε το ποιος θα προκριθεί. Παραμονές λοιπόν αυτού του αγώνα, διαβάζουμε τα παρακάτω
 

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ 30-4-1997
 

http://hri.org/E/1997/97-04-30.dir/keimena/sport/sport1.htm
 

Ο σύνδεσμος φίλων ΠAΟK Συκεών ξεκίνησε την προσπάθεια... συμπαράστασης προς την Eθνική με ανθοδέσμη που έστειλε στον Mίροσλαβ Mπλάζεβιτς, προπονητή της Kροατίας και άλλοτε του ΠAΟK. Aκολούθησε ανακοίνωση, που αναφέρεται σε μια σειρά από κινήσεις του κατεστημένου και ειδικότερα στη διαιτησία Kαλαθενού στον τελευταίο αγώνα ΠAΟK - Ολυμπιακού. Kαι η ανακοίνωση καταλήγει ως εξής:

«Δεν υπολογίζουμε ούτε οικογένειες, ούτε θρησκείες, όταν πρόκειται να ζημιωθεί ο ΠAΟK. Hρθε η ώρα να μην υπολογίσουμε ούτε την πατρίδα μας, η οποία έτσι κι αλλιώς δεν θεωρείται πατρίδα μας από τους κατοίκους της νεφόπληκτης πρωτεύουσας. Eυχόμαστε, λοιπόν, ολόψυχα στο ποδοσφαιρικό έκτρωμα με τα γαλανόλευκα να διασυρθεί από τους παίκτες του Mίροσλαβ Mπλάζεβιτς και να είναι όλοι σίγουροι ότι θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να γίνει αυτό».

Λίγο μετά την... επίθεση των Aρειανών, είκοσι σύνδεσμοι φίλων οπαδών του ΠAΟK από την επαρχία, με τη γενική ονομασία Bόρειοι, καλούν τους οπαδούς του ΠAΟK να μη πάνε στο γήπεδο, γιατί αυτή η Eθνική δεν είναι τίποτε άλλο από τη μικτή Aθηνών - Πειραιώς, με τους Zαγοράκη, Φρατζέσκο, Mιχόπουλο να 'χουν κληθεί για να ρίξουν στάκτη στα μάτια. H αποχή θα 'ναι μια απάντηση στους Kαλαθενούς, λένε και ζητούν συγγνώμη από τους τρεις ποδοσφαιριστές του ΠAΟK γι' αυτή τους τη δυναμική αντίδραση. «Eίστε, λένε χαρακτηριστά, οι μόνοι που αξίζετε να παίζετε στην εθνική ομάδα».

« Δεν μπορώ εγώ, ούτε είναι και δουλειά μου να κάνω κάτι γι' αυτό. Eσείς πρέπει να βοηθήσετε. Tα μέσα ενημέρωσης», είπε χθές ο Kώστας Πολυχρονίου, αναφερόμενος σ' αυτό το θέμα, ενώ ο Mπλάζεβιτς, που ήταν ο αποδέκτης της ανθοδέσμης, τόνισε:

«Eυχαριστώ τους φίλους μου στον ΠAΟK για τα λουλούδια. Eνοιωσα ιδιαίτερη συγκίνηση».

Βεβαίως, εμείς δεν τραβάμε καμιά ιδιαίτερη καούρα με την Εθνική Ελλάδος και δεν θιχτήκαμε κιόλας με αυτό που έγινε. Απλώς ρωτάμε. Τα ''φιλαράκια'' σας οι Παρτουζάνοι ξέρουν ότι ευχόσασταν με ανακοινώσεις και υποδοχές με λουλούδια στο αεροδρόμιο νίκη της Κροατίας απέναντι στην Ελλάδα? Δεν μιλάμε για το 1950, αλλά για 16 χρόνια πριν. Τους τα έχετε πει αυτά άραγε ρε μακεδονομάχοι της φάπας, όταν φωνάζετε και γράφετε από κοινού τα ''Σέρβοι αδέρφια'' για να τους γλείψετε?

Σχόλια

Εικόνα canio

Και ανθέλληνες και ψεύτες οι,κατά τα άλλα,μακεδονομάχοι και ορθόδοξοι αδερφοί της παρτουζάν!

Εικόνα savvas gridlock

Ήθελα να'ξερα, όταν κάποιοι ''πατριώτες'' κρεμάνε τις ελληνικές σημαίες στην 4 και στην 4Α της Τούμπας, οι υπόλοιποι που μεγαλώσανε βλέποντας μονίμως στο πέταλό τους κρεμασμένη τη βουλγάρικη, πώς νιώθουν?

Εικόνα canio

Δεν ξέρω τι νιώθουν,αλλά το σίγουρο είναι ότι αυτοί οι "άνθρωποι" μισούν οτιδήποτε νομίζουν ότι αδικεί το μπουγατσοσωματείο τους,ακόμη και την εθνική(πώς άραγε?).
Αλλά δε φταίνε αυτοί,φταίνε οι αμέτρητες δεκαετίες ψέματος περί κατεστημένου,και μάλιστα αθηναϊκού(λες και δεν είχαν ποτέ βουλευτές και υπουργούς από την πόλη τους που τους έκαναν τα χατήρια,αλλάζοντας νόμους,χαρίζοντάς τους γήπεδα κλπ)που τους "φύτεψαν" οι δημοσιοκάφροι!
Μάλλον θα έπρεπε η εθνική να παίζει με 10 παίκτες της ομάδας τους(να παίζει και ένας από το "κατεστημένο",μη τους πούνε και ευνοούμενους),να ανοίγουν τα αρμόδια όργανα κυριακές ώστε να μην τιμωρούνται,να δίνονται δάνει και να χαρίζονται χρέη και να φτιαχτούν άλλα 10 κρατικά κλειστά γήπεδα,με τα λεφτά του μαλάκα του Έλληνα!
Υ.Γ:Μιας και το φερε η κουβέντα,νομίζω μια συλλογή θεμάτων από το... κατεστημένο που τους κυνηγάει,θα ήταν το λιγότερο που θα μπορούσατε να κάνετε.

Εικόνα savvas gridlock

Το ξεκινήσαμε, αλλά τώρα είμαστε στον πρόλογο.

http://www.redsagainsthemachine.gr/category/extras/deko-borra

Σιγά σιγά θα τα βάλουμε όλα. ΟΛΑ ΟΛΑ.

Εικόνα Hank

Τα λές σωστά, τα λες ωραία...