ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΦΟΒΟΣ ΚΑΙ ΤΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΟΚΑΚΙΑ



Ακούμε πολλές φορές δεξιά κι αριστερά, σε συνδέσμους αλλά και σε ραδιόφωνα-ίντερνετ, αρκετούς πιτσιρικάδες οπαδούς του Ολυμπιακού, οι οποίοι εμφανίζονται να αναπολούν το παλιό Καραισκάκη -το οποίο δεν έζησαν-, με το κλασικό ''ας γίνουμε όπως παλιά''. Σήμερα είναι μια καλή αφορμή να δούμε μια ιστορία από αυτά τα ''παλιά'', που σε αντίθεση με τους παραπάνω οπαδούς μας, για μας καλύτερα να μην τα ξαναζήσουμε ποτέ.
 
Ιανουάριος του 1992 και ο Ολυμπιακός είναι κυριολεκτικά στον αέρα. Ο Ανάργυρος έχει κηρυχθεί έκπτωτος και έχει κληθεί να απολογηθεί για πλαστή επιταγή που έδωσε μαζί με τους κολαούζους του στον Προτάσοφ. Ο Ερασιτέχνης Ολυμπιακός καλεί τα μέλη του σε Συνέλευση, όπου θα συζητηθούν τρόποι να ξεκουμπιστεί το σίχαμα από την ομάδα. Όλα δείχνουν ότι έχουμε πιάσει πάτο και φως στην άκρη του τούνελ δεν φαίνεται -ή εμείς δεν το βλέπουμε-, αφού καλό είναι το να φύγει ο Σαλιαρέλης, αλλά μετά, τι? Η παραφιλολογία για ''εφοπλιστές'' και ''εκατομμυριούχους'' που και καλά θα αγόραζαν τον Θρύλο, όσο κι αν το παλεύει το ΦΩΣ, δεν πείθει. Ο κόσμος θέλει να δει χειροπιαστά πράγματα, που δεν τα βλέπει. Κι όταν μιλάμε για το ΛΑΟ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ, σε περιπτώσεις που δεν γίνεται αυτό που επιθυμούν οι οπαδοί του, οδηγούμαστε σε ακραίες καταστάσεις. Ποιες ακραίες καταστάσεις? ΟΛΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ.
 
Το σκηνικό έδενε κουτί. Σάββατο 11 Ιανουαρίου, 3 παρά τέταρτο παίζαμε στο Καραισκάκη με τους μπουγατσόβλαχους στο ποδόσφαιρο, για τη 15η αγωνιστική της σεζόν 1991-92 και στις 19:30 έρχονταν δίπλα, στο ΣΕΦ, τα βαζέλια να παίξουν με τον Πανιώνιο για το πρωτάθλημα μπάσκετ. Το ''έρχονται'' μην το δένετε και κόμπο, αφού το να έρθουν Πειραιά αυτοί, πάντοτε είναι ένα θέμα. Από το πρωί στην Αθήνα έχει ξεκινήσει το πάρτυ με ξέμπαρκους Παοκτζήδες, για να κορυφωθεί κάνα τρίωρο πριν την έναρξη του αγώνα, με έναρξη του ''ματς'' στην Αγίου Κωνσταντίνου στην Ομόνοια, επέκταση στην Πειραιώς και ολοκλήρωση λίγο πριν τις Τζιτζιφιές. Το πόσοι ξεκίνησαν και πόσοι μπήκαν στο Καραισκάκη, αμφιβάλλω αν το ξέρουν και οι ίδιοι οι λαλαλάδες εκείνη τη μέρα. Λίγο αργότερα, μέσα στο ματς, το οποίο πήγαινε καλά για την ομάδα και με τη νίκη που θα παίρναμε, θα ανεβαίναμε πρώτοι στη βαθμολογία, η εκτόνωση συνεχίστηκε με τα ΜΑΤ και κορυφώθηκε με το άνοιγμα των θυρών του ΣΕΦ κάποιες ώρες αργότερα και τους αγαπημένους μας βάζελους. Το αποτέλεσμα στα δύο ματς, αν και είναι ξεκάθαρο πως δεν ένοιαζε κανέναν, ήταν 3-2 νίκη δική μας στο ποδόσφαιρο και διακοπή του Πανιώνιος-ΠΑΟ στο μπάσκετ (δεξί κλικ-άνοιγμα σε νέα καρτέλα πάνω στις φωτογραφίες, για να διαβαστούν πιο άνετα).
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΑ ΝΕΑ 13-1-1992
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Στο τέλος του βίντεο, ο ΜΟΥΡΑΤΑΡΟΣ λέει κάποια σκληρά πράγματα για τον κόσμο του Θρύλου. Φυσικά, όποτε μιλούν αυτοί οι κολοσσοί, εμείς το βουλώνουμε, απλώς το σίγουρο είναι ότι εκείνη τη μέρα, σφραγίστηκε μία ολόκληρη εποχή. Με την έκρηξη αυτή του κόσμου του Θρύλου, κατάλαβε η τότε κυβέρνηση ότι έπρεπε να βάλει φρένο στις απάτες του αγαπημένου της παιδιού, του Ανάργυρου και όλοι οι υπόλοιποι ένιωσαν για μία ακόμη φορά ότι με τον κόσμο του Θρύλου, δεν είναι σε θέση κανείς να τα βάλει και να παίξει.
 
Η ΘΥΡΑ 7 ΕΒΑΛΕ ΤΕΛΟΣ ΣΤΗ ΛΑΙΛΑΠΑ ΚΟΣΚΩΤΑ-ΣΑΛΙΑΡΕΛΗ
 
Και μέσα από τις στάχτες, άρχισε να ξεπροβάλλει τότε το φως της επόμενης μέρας, όσο κι αν εμείς δεν ήμασταν τότε σε θέση να δούμε καθαρά το μέλλον.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΑ ΝΕΑ 11-1-1992