ΧΟΥΝΤΕΜΠΛΕΥ ΚΑΙ ΣΛΟΒΑΝ: ''Π-Α-Ο Α-Σ-Λ-Α-Ν-Ι-Δ-Η-Σ''



Ξεκινάμε σήμερα το αφιέρωμά μας στο Χουντέμπλευ. Είναι υποκατηγορία μέσα σε αυτά που βάζουμε για τη χούντα, οπότε θα της αφιερώσουμε αρκετές αναρτήσεις. Τόση μπόχα εξ άλλου, δεν είναι δυνατόν να εξουδετερωθεί με τη μία. Θα ξεκαθαρίσουμε ότι ως πηγή μας θα χρησιμοποιήσουμε κατά κύριο λόγο την Αθλητική Ηχώ, το προπαγανδιστικό όργανο του ΠΑΟ aka gazzetta της εποχής και η εξήγηση είναι προφανής. Δεν ηχεί στα αφτιά σας η φωνή ενός οπαδού της μπόχας-βρώμας ''καλά ρε γαύροι, βάζετε αποκόμματα από το ΦΩΣ και τα θεωρείτε και αποδείξεις? Πόσο γαύροι είστε?''? Μόνο Ηχώ λοιπόν, εκτός αν δεν γίνεται διαφορετικά.
 
Σεζόν 1970-71 και ο Παναθηναικός=Ασλανιδιακός, αφού έχει αναδειχθεί πρωταθλητής Ελλάδος το 1970, παίρνει μέρος στο Κύπελλο Πρωταθλητριών της Ευρώπης, εκπροσωπώντας τη χώρα μας. Στον πρώτο γύρο, στους ''32'', κληρώνεται με τη Ζενές Ες από το Λουξεμβούργο και όπως είναι φυσικό, την αποκλείει εύκολα με δυο νίκες. Στη φάση των ''16'' αρχίζουν τα δύσκολα, καθώς αντίπαλός του θα βρεθεί η πρωταθλήτρια της ενωμένης, τότε, Τσεχοσλοβακίας, η Σλόβαν Μπρατισλάβας. Στις 21 Οκτωβρίου 1970, στο γήπεδο της Λεωφόρου, ο Ασλανιδιακός κερδίζει με 3-0 τους Σλοβάκους. Ας δούμε τα παραλειπόμενα από εκείνο το παιχνίδι.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 22-10-1970
 

 

 

 

 

 
Ο πραγματικός πρόεδρος του Παναθηναικού, ο Ασλανίδης, στο ημίχρονο του αγώνα, μπουκάρει στα αποδυτήρια και τάζει 30.000 δραχμές πριμ στον κάθε παίκτη, με έξοδα της ΓΓΑ και όχι της τσέπης του, αν αποκλείσουν την Σλόβαν. Πώς να μην βγάλουν φτερά μετά και να πετάνε οι παίκτες του Ασλανιδιακού? Φυσικά, αυτά τα χρήματα είναι έκτακτη παροχή και δεν συμπεριλαμβάνονται στις τακτικές ετήσιες επιχορηγήσεις που έδινε η ΓΓΑ στον ΠΑΟ και σε όλες τις ομάδες από τα κέρδη του ΠΡΟ-ΠΟ, αφού δεν πήγαν στα ταμεία του ΠΑΟ για να τα κάνει η διοίκηση ό,τι θέλει, αλλά πήγαν απ'ευθείας στις τσέπες των ποδοσφαιριστών του. Την επομένη, ανακοινώνεται ότι μετατίθεται το παιχνίδι του ΠΑΟ με τον Πιερικό για το πρωτάθλημα -σας θυμίζει κάτι αυτό? Μήπως το θόρυβο πέρυσι με τη μετάθεση του παιχνιδιού Κυπέλλου Ολυμπιακός-ΟΦΗ εν όψει Μέταλιστ, από την ΕΠΟ του ''ψηλού Σισέ''?-, ώστε η ομάδα του Ασλάνα να προετοιμαστεί καλύτερα για τον επαναληπτικό στην Σλοβακία. Την απόφαση φυσικά την πήρε η ΕΠΟ, της οποίας πρόεδρος ήταν ο οπαδός και εν ενεργεία μέλος του ΠΑΟ κύριος Δέδες. Ναι, ο γνωστός, αυτός που ήταν πρόεδρος της ΕΠΟ μέχρι και το 1997.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 23-10-1970
 

 

 
Ο Ασλάνας έχει ανακοινώσει πως θα ηγηθεί της αποστολής του ΠΑΟ στην Μπρατισλάβα, αλλά τελικά το ακυρώνει, αφού ''κάτι του έτυχε'' και φυσικά βλέποντας ότι η δουλειά είχε γίνει από το πρώτο παιχνίδι. Το να ανατραπεί το 3-0 ήταν σχεδόν απίθανο. Παράλληλα, διοργανώνεται μεγάλη εκδρομή οπαδών του ΠΑΟ, με την Ολυμπιακή του Ωνάση να παραχωρεί ένα Μπόιγκ 707 για τη μεταφορά του όγκου των φιλάθλων στην Σλοβακία.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 24-10-1970
 

 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 25-10-1970
 

 
Τότε είναι που θα διαρρεύσει η είδηση ότι στην Σλοβακία έχουν εντοπιστεί κρούσματα χολέρας. Άρον άρον ο Ασλάνας τρέχει να ακυρώσει το πάρτυ, ενώ θα δώσει εντολή στη διοίκηση του ΠΑΟ να κινήσουν τις διαδικασίες με διαβήματα στην ΟΥΕΦΑ, ώστε να οριστεί το παιχνίδι σε ουδέτερο έδαφος. Αιτία, η γνωμάτευση της Διεθνούς Οργανώσεως Υγείας των Ηνωμένων Εθνών, που κήρυττε την Τσεχοσλοβακία ''χολερόβλητο'' χώρα. Ξεκάθαρο φυσικά πως τα μέλη του Δ.Σ. του Ασλανιδιακού πειθαρχούν αμέσως στις εντολές του προέδρου τους. (Και μην τσαντιστεί εδώ με όσα γράφουμε κάποιος οπαδός άλλης ομάδας. Ο Ασλανίδης έκανε κουμάντο σε όλες τις ομάδες περίπου. Στον Ολυμπιακό, από το Δεκέμβριο του 1967, όταν και έδιωξε με το έτσι θέλω τη διοίκηση του ιστορικού ιδρυτή του Ολυμπιακού Γεωργίου Ανδριανόπουλου, μέχρι το Δεκέμβριο του 1970, που επανεμφανίστηκε στο προσκήνιο ο Γουλανδρής και ανέλαβε τα πάντα, ο Ασλάνας έκοβε και έραβε, μέσω των διορισμένων κολαούζων του. Στον ΠΑΟ, καθ'όλη τη διάρκεια της ''Επανάστασης'', κουμάντο κάνανε τα χουντοειδή, αφού ακόμη και όταν ψήφιζαν για να αναδείξουν μέσω εκλογών διοίκηση, βγάζανε τον Κίτσιο και τον Ανέστη, τους εκλεκτούς του καθεστώτος, όπως έχουμε δει ήδη, που τους προωθούσαν ο Ασλανίδης -είχε αναπληρωτή ΓΓΑ τον Κίτσιο- και ο Ιωαννίδης -αχυράνθρωπός του ο Ανέστης, με ομολογία Μαντζεβελάκη, όπως βάλαμε σε προηγούμενη ανάρτηση, επεβλήθη ως πρόεδρος στον ΠΑΟ από το ''μαύρο ταξίαρχο''-. Από την στιγμή λοιπόν που ο Ασλάνας ήταν ο πραγματικός αρχηγός τότε στον ΠΑΟ, η πορεία του προς το Χουντέμπλευ θα του πιστωθεί στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό.)   

 

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 27-10-1970
 

 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 28-10-1970
 

 

 
Εκείνες τις μέρες θα μάθουμε ότι με ενέργειες του Ασλάνα και φυσικά με λεφτά της ΓΓΑ, ο ΠΑΟ αποκτά ιδιόκτητα γραφεία. 
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 29-10-1970
 

 

 
Τελικά η ρεβάνς θα οριστεί κανονικά στην Μπρατισλάβα, ενώ ο Ασλάνας θα κανονίζει τα πάντα, μέχρι και το πόσες μέρες θα κάτσει και πού ακριβώς η αποστολή του ΠΑΟ. 
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 30-10-1970
 

 

 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 31-10-1970
 

 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 1-11-1970
 

 
1 Νοεμβρίου λοιπόν, 3 μέρες πριν τον επαναληπτικό, ο Ασλάνας πηγαίνει στην ''Αίθουσα Τροπαίων'' του γηπέδου της Λεωφόρου Αλεξάνδρας και αποθεώνεται από τους παρευρισκομένους και κατά την είσοδό του εκεί, αλλά και κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, με την οποία εμψύχωσε τους παίκτες του ΠΑΟ. Θαυμάστε 
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 2-11-1970
 

 

 

 

 
Φτάνει η ώρα του ματς. Ο Ασλάνας δηλώνει ότι ''θα τρέξω πρώτος στο αεροδρόμιο να υποδεχτώ τους θριαμβευτάς'', μεριμνά για τη ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση του αγώνα μέσω του κρατικού καναλιού, ενώ τοποθετεί και δέκτες τηλεόρασης στον Ιππόδρομο, στο Δέλτα του Φαλήρου, ώστε να δούνε ακόμη και οι αλογομούρηδες το ''καμάρι της Ελλάδας'', τον Ασλανιδιακό. Δέκτες που κόστισαν, ούτε λίγο ούτε πολύ, 50 χιλ. δραχμές.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 4-11-1970
 
        
 

 

 

 
Ο Ασλανιδιακός χάνει 2-1 και με το σκορ του πρώτου αγώνα, παίρνει την πρόκριση. Από εδώ και πέρα, ''δεν περιγράφω άλλο''. Απσύρομαι και αφήνω τις εικόνες να μιλήσουν.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 5-11-1970
 

 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΑ ΝΕΑ 5-11-1970
 
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 6-11-1970
 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Η κυρα-Δέσποινα με τον Καμάρα ''φιλιούνται-αγκαλιάζονται'', η Ηχώ εγκωμιάζει και συγχαίρει τον Ασλάνα, θεωρώντας τον ενορχηστρωτή της πρόκρισης του ΠΑΟ, ενώ στο αεροδρόμιο, κατά την υποδοχή της αποστολής του Ασλανιδιακού από το εξωτερικό, τα πλήθη των οπαδών του ΠΑΟ παραληρούν με το 
 
''Π-Α-Ν-Α-Θ-Η-Ν-Α-Ι-Κ-Ο-Σ  Α-Σ-Λ-Α-Ν-Ι-Δ-Η-Σ''
 
Είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα. Εξ άλλου, φαίνεται ξεκάθαρα το πόσο ''κυνήγησε'' το καθεστώς τότε τον ΠΑΟ, όπως λένε κάποιοι λαγοί σήμερα και πόσο προσπάθησε να οικειοποιηθεί την επιτυχία του, ενώ δεν είχε την παραμικρή συμβολή σε αυτήν. Και είμαστε μόνο στην αρχή ακόμη. Σε λίγο που θα προχωρήσουμε, θα γελάσει και το παρδαλό κατσίκι. Προς το παρόν, μένουμε στο ότι η ΓΓΑ του Ασλάνα έδωσε από 30.000 δραχμές σε κάθε παίκτη του ΠΑΟ για την πρόκριση επί της Σλόβαν και έφτιαξε καινούρια, ιδιόκτητα γραφεία στον Ασλανιδιακό, ενώ για τη μετάδοση του παιχνιδιού στην Σλοβακία, πλήρωσε τα έξοδα της τηλεοπτικής κάλυψης και έσκασε και 50 χιλιάδες δραχμές για να μπούνε τηλεοράσεις στο Δέλτα Φαλήρου, ώστε να βλέπουν αυτοί που παρακολουθούσαν Ιππόδρομο ταυτόχρονα και τον Ασλανιδιακό. Την αποθέωση του ''αναμορφωτή του ελληνικού αθλητισμού'', από τα μέλη της τότε διοίκησης του ΠΑΟ αλλά και από τους οπαδούς του, θα τα ξαναδούμε πολύ σύντομα.

Σχόλια

Εικόνα Parizianos7

παιδια μποριεται να βρειτε την συνεντευξη της μοσχολιου?

Εικόνα savvas gridlock

Την έχουμε βρει ήδη και θα την βάλουμε φίλε. Για να είμαστε σωστοί πάντως, δεν αποδεικνύει και πολλά πράγματα. Ανθρώπους με άκρες στη χούντα είχαν όλες οι ομάδες τότε, αφού η χούντα έβαζε στις διοικήσεις τους δικούς της, είτε εξ ολοκλήρου, είτε κανά δυο, όσο τους έπαιρνε αν μπροστά τους έσκαγε κάνας ΓΟΥΛΑΝΔΡΗΣ.

Εικόνα GPan

Μπαίνουν οι βάσεις για το έπος! Πάμε μαζί με τον κ. γενικόν να πετύχουμε το ωραίον, το μεγάλο και το αληθινό! Βέβαια το ωραίο, το μεγάλο και το αληθινό (κλείσιμο ματιού) το έχουν χρόνια πίσω τους...

Μ'αρέσει που το πάς λάου λάου.. πρώτο πιάτο (πριμ, γραφεία), κυρίως πιάτο (όλοι ξέρουμε) και περιμένουμε και το επιδόρπιο..

Εικόνα dono

Ούτε το welcome drink δεν είναι αυτά!!!

Εικόνα clark gheibol

Όπως θα κατάλαβες μπαίνουμε στην τελική ευθεία για να περάσουμε τα μισά μέχρι ν' αρχίσουμε. Άμα αρχίσουμε να δεις τι έχει να γίνει