ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΚΑΕ ΠΑΟ 2011-12



Δημοσιεύτηκε πριν δύο μέρες στην επίσημη ιστοσελίδα της ΚΑΕ ΠΑΟ ο ισολογισμός για την χρήση 2011-12. Εδώ είναι το link
 
και βάζουμε και σε εικόνες αυτά που περιγράφονται πιο πάνω.
 

 

 

 
Συμπεράσματα
 
α) Με αυτό που εμφανίζεται στον ισολογισμό ως μετοχικό κεφάλαιο, δηλαδή ''καταβεβλημένο'' 311.375 ευρώ, αλλά και ''ποσά προορισμένα για αύξηση κεφαλαίου'' ύψους 47,5 εκ. ευρώ, γελάει ο γκοζμάκης. Έστω αυτοί οι λίγοι που ξέρουν και καταλαβαίνουν για τι πράγμα μιλάμε. Και πάλι βέβαια, με αυτόν τον τρόπο τα ίδια κεφάλαια διαμορφώνονται αρνητικά στα 9,3 εκ. ευρώ, αλλά δεν είναι ποτέ δυνατόν να δεχτεί κάποιος αυτήν τη ΧΑΟΤΙΚΗ απόκλιση των 300 χιλιάδων από τη μία και των 47,5 εκ. ευρώ από την άλλη. Αν δείτε την ίδια κατηγορία στην περυσινή χρήση, τα ''ποσά προορισμένα για αύξηση κεφαλαίων'' διαμορφώθηκαν στα 43,6 εκ. ευρώ. Υπήρξε και αύξηση επομένως φέτος από τους αβέρτους τους ιδιοκτήτες του μπασκετικού βάζελου. Αύξηση στο και καλά, βεβαίως, στο να'χαμε να λέγαμε, στο ''θα θα θα''.
 
β) Τα έξοδα του τμήματος πέσανε από τα 19,6 εκ. ευρώ στα 13 εκ. ευρώ φέτος. Η ζημία-έλλειμμα για τον μπασκετικό βάζελο άγγιξε τα 6 εκ. ευρώ και διαμορφώθηκε στα 5,7 εκ. ευρώ. Με δεδομένο ότι τα έσοδα από αγώνες εμφανίζονται μειωμένα κατά 1,2 εκ. ευρώ, η μείωση στη ''χασούρα'', που λέμε, η οποία πέρυσι ήταν περίπου 12 εκ. ευρώ, οφείλεται στην τεράστια πτώση του μπάτζετ του ΠΑΟ, που πλησίασε το 35%, με αποτέλεσμα για μία ακόμη χρονιά ο Ολυμπιακός να εμφανίζεται με υψηλότερο κόστος λειτουργίας ως ΚΑΕ από τον ΠΑΟ, όπως έχουμε δει στο άρθρο μας για τον ισολογισμό της ΚΑΕ Ολυμπιακός. Πολύ θα θέλαμε να δούμε βεβαίως κάποιον συγκριτικό πίνακα με τις αμοιβές των παικτών μπάσκετ του ΠΑΟ κατά τις χρονιές 2010-11 και 2011-12, ώστε να ελέγξουμε αν δικαιολογείται αυτή η διαφορά που βλέπουμε αποτυπωμένη στο χαρτί του ισολογισμού. Μέχρι τότε, παραθέτουμε ένα δημοσίευμα της εφημερίδας REAL NEWS που αναφέρει τα συμβόλαια των παικτών του ΠΑΟ κατά την περυσινή περίοδο, 2011-12.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ REAL NEWS 20-11-2011
 

 
Όπως γράφει και η εφημερίδα, στα παραπάνω ποσά ΔΕΝ συμπεριλαμβάνεται η εφορία. Αν χρησιμοποιήσουμε το παράδειγμα της φορολόγησης των ποδοσφαιριστών, από τη σελίδα του συνδικαλιστικού τους οργάνου,
 
εφαρμόζοντας τα παραπάνω στην περίπτωση των εξόδων για τα συμβόλαια του μπασκετικού ΠΑΟ, προκύπτει μία έξτρα επιβάρυνση προς την Εφορία που ξεπερνάει τα 4 εκ. ευρώ. Προσέξτε ότι δεν συμπεριλαμβάνονται στα παραπάνω μισθοί του Ομπράντοβιτς, των υπολοίπων μελών του τεχνικού τιμ, γιατρών και λοιπών στελεχών της ΚΑΕ, όπως και όλα τα έξοδα που μπορεί να έχει μια ΚΑΕ και δεν αφορούν τους παίκτες. Βάζοντας μέσα μόνο συμβόλαια παικτών και Εφορία, έχουμε ξεπεράσει τα 13 εκ. ευρώ που εμφανίζονται ως ''έξοδα καλαθοσφαιρικού τμήματος'' στον ισολογισμό της ΚΑΕ ΠΑΟ.
 
γ) Ανατρέχουμε στην τρίτη σελίδα του δημοσιευθέντος ισολογισμού και διαβάζουμε τη σημείωση του ορκωτού λογιστή κυρίου Σφυρή που τον υπογράφει.
 

 
Από τον Ιούνιο του 2009 η ΚΑΕ ΠΑΟ παραμένει ανέλεγκτη φορολογικά, ενώ για την περασμένη χρήση, 2011-12, δεν δέχθηκε να υποβληθεί στον προβλεπόμενο φορολογικό έλεγχο. Τρία ολόκληρα χρόνια έχουν περάσει δίχως να ελέγξουν οι αρμόδιες αρχές την καταβολή των φόρων από τη συγκεκριμένη εταιρεία και αυτό δεν το λέμε εμείς, αλλά ο ορκωτός λογιστής κύριος Σφυρής.
 
δ) Αν και είναι ξεκάθαρο από τα παραπάνω τι ακριβώς συμβαίνει, μπορεί κάποιος και τώρα να αναρωτηθεί ''πώς δικαιολογείται τέτοια απόκλιση στα νούμερα? Λένε πως πληρώνουν κάποιους αλλά τελικά δεν τους πληρώνουν? Και ποιοι είναι αυτοί?''. Εμείς θα ρωτήσουμε τώρα. Έχετε ακούσει κάποιον να διαψεύδει τις αμοιβές των παικτών του ΠΑΟ, όπως δημοσιεύονται κατά καιρούς στον Τύπο? Έχετε ακούσει παίκτη του ΠΑΟ να παραπονιέται για το ότι έχασε λεφτά από τον μπασκετικό Παναθηναικό, ακόμη και όταν έφυγε από την ομάδα αυτήν? Εμείς απαντούμε όχι και στις δύο περιπτώσεις. Αντίθετα, έχουμε ακούσει αυτό
 
ενώ μετά από αυτό το περιστατικό, ο κύριος Δημήτρης Γιαννακόπουλος έδωσε συνέντευξη Τύπου, όπου αναφέρθηκε σε ψευδή οικονομικά στοιχεία που του παρέδωσε ο θείος του, ο κύριος Θανάσης Γιαννακόπουλος.
 
Επίσης, θυμόμαστε πως στην επιστολή αποχώρησής τους οι αδερφοί Αγγελόπουλοι το 2011, είχαν αναφέρει και τα παρακάτω
 
Η ΚΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ κατέβαλε στο Δημόσιο μόνο για φόρους ποσό που πλησιάζει τα 50.000.000 δολάρια ΗΠΑ. Αναρωτιόμαστε αν υπάρχει άλλη ομάδα που έχει καταβάλλει αντίστοιχο ποσό την τελευταία 20ετία στην εφορία…
 
Άντε και το γλέντι στο Μινόρε...
 
Υ.Γ. 1 Για την σφαιρικότερη ενημέρωση των αναγνωστών μας, προτείνουμε να δείτε όλοι το παρακάτω βίντεο. Φυσικά, το περιεχόμενό του είναι άσχετο με τα παραπάνω, απλώς έτσι μου ήρθε και το πετάω.
 

 
Υ.Γ. 2 Πώς το γράφει ο ορκωτός λογιστής? ''Το σύνολο των ιδίων κεφαλαίων της εταιρείας έχει καταστεί αρνητικό και αυτό αποτελεί σημαντική ένδειξη για ενδεχόμενη αδυναμία συνέχισης της δραστηριότητας της εταιρείας''. Τσάκαλος είσαι ρε μάγκα, το έπιασες. Ζορίστηκες λίγο βέβαια, αλλά αφού εξέφρασες τις αμφιβολίες σου και με κάθε επιφύλαξη, μας είπες ότι ίσως και να διαλυθεί ο ΠΑΟ, αν συνεχιστεί αυτό το βιολί. Σε εσένα θα συστήσουμε ένα βιβλίο, τώρα μέσα στα κρύα του χειμώνα, αφού λένε ότι είναι η καλύτερη συντροφιά -εγώ δεν ξέρω, μόνο αθλητικές εφημερίδες διαβάζω-.
 

Σχόλια

Εικόνα canio

Το αστείο-γελοίο της υπόθεσης,δεν είναι ότι λένε ψέμματα(σιγά το νέο),αλλά ότι προσπαθούν να μας πείσουν ότι το μπάτζετ τους ήταν μικρότερο του Θρύλου!Ακόμη και με αποδεικτικά στοιχεία.
Συμμέτοχοι φυσικά,τα ΑΡΔοειδή,που αλλοίμονο αν δάγκωναν το χέρι που τους ταϊζει!