ΧΕΡΙΑ ΖΕΚΑ ΚΑΙ ΧΟΛΕΜΠΑΣ ΚΑΙ ''ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΙ''



Το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε γίναμε για μία ακόμη φορά μάρτυρες του τι θα πει ''αντικειμενική δημοσιογραφία''. Θυμάστε το χέρι του Χολέμπας με την ΑΕΚ φέτος, που και κάποιοι δικοί μας φωστήρες βγάζανε πέναλτυ? Προχθές είχαμε πολύ χειρότερο -ή έστω αντίστοιχο- κρούσμα. Το χέρι του Ζέκα-Ζεκά με τον Πανθρακικό. Ας δούμε τις δύο φάσεις
 
Στο 01:35 το χέρι του Ζέκα-Ζεκά.
 
Στο 02:12 το χέρι του Χολέμπας.
 
Τι βλέπουμε λοιπόν? Τεντωμένο χέρι και στις δύο περιπτώσεις μέσα στη μεγάλη περιοχή. Αν δούμε πιο προσεκτικά, θα φτάσουμε στο συμπέρασμα ότι ο Χολέμπας δεν έχει μέτωπο προς την μπάλα και είναι σε πολύ πιο κοντινή απόσταση από ότι ο Ζέκα-Ζεκά, άρα η φάση του Ζέκα-Ζεκά είναι πολύ περισσότερο πέναλτυ, αλλά ας μην μιλάμε ''ολυμπιακά''. Ας γίνουμε κι εμείς για λίγο ΑΡΔ στη ζωή μας, να τσουβαλιάζουμε περιπτώσεις μόνο και μόνο ''για να μην βγούνε ποτέ αδικημένοι οι γαύροι κάπου''. Ας συμφωνήσουμε στο ότι ''είναι τεντωμένα χέρια μέσα στην περιοχή και οι δύο φάσεις'', άρα είτε λες πως και τα δύο είναι πέναλτυ, είτε λες πως κανένα δεν είναι, εμηνεύοντας τον κανονισμό όπως θες μεν, με τον ίδιο τρόπο δε. Οι καθηγητές διαιτησίας που ξέρουμε, έχουν βγάλει και τις δύο φάσεις πέναλτυ.
 
Μέχρι και ο Περικλής ο Βασιλάκης, αν και τα μάσαγε στον ΣΚΑΙ, είπε ότι είναι πέναλτυ η φάση του χεριού του Ζέκα-Ζεκά, που κακώς δεν δώθηκε με το σκορ στο 0-0. Εγώ λέω πως και οι δύο φάσεις ΔΕΝ είναι πέναλτυ, αλλά παραθέτω και το τι λένε άλλοι, πιο ειδικοί από εμένα. Ας δούμε όμως και το τι λένε και γράφουν οι έγκριτοι και πολυαγαπημένοι μας ΑΡΔικειμενικοί για τις δύο αυτές φάσεις. Πώς τις προσέγγισαν? Είχαν ενιαίο κριτήριο?
 
1) ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ GOAL NEWS
 

 

 
Δεν την άφησε την ΑΕΚάρα ο κακός Σιδηρόπουλος να διεκδικήσει τη νίκη, αλλά για το χέρι του Ζέκα-Ζεκά, κουβέντα. Μάλιστα τα δύο σημαντικότερα στελέχη της εν λόγω εφημερίδας, ο εκδότης-διευθυντής της και πρώην υπεύθυνος του γραφείου Τύπου της ΠΑΕ ΠΑΟ, κύριος Βασίλης Βέργης και ο σύμβουλος έκδοσής της, κύριος Βαγγέλης Μπραουδάκης, ως διαπρύσιοι κήρυκες του αντιμαρινακισμού, ξεσπάθωσαν μετά το ματς της ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ κόντρα στον ''άτιμο γαύρο''. Οι πύρινες γραφίδες-πληκτρολόγιά τους όμως έσβησαν και σίγησαν για το προχθεσινό ματς. Γιατί ρε μάγκες?
 

 

 

 
2) ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ LIVE SPORT
 

 

 
Εφημερίδα που στήθηκε πάνω στη δημοσιογραφική ομάδα του gazzetta.gr και του αθλητικού τμήματος της παλιάς ''Ελευθεροτυπίας'', οπότε καταλαβαίνει κανείς τι γίνεται εκεί μέσα. Χάλασε το ματς ο Σιδηρόπουλος, που κατάπιε την πεναλτάρα, αλλά προχθές μόνο τους οργανωμένους και το Φάμπρι είδανε.
 
3) ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ SPORTDAY
 

 

 
Ο αγαπημένος μας υπόνομος της οδού Δαβάκη, όπου μέτοχος ήταν και παραμένει ο κύριος Ιωάννης Αλαφούζος, σε άλλη μια στιγμή αντιολυμπιακής δόξας.
 
4) GAZZETTA.GR
 
Το στραγάλι: Αν εξαιρέσουμε το γεγονός ότι δε δόθηκε πέναλτι στην ΑΕΚ για να ισοφαρίσει πριν το ημίχρονο, κόπηκε οριακά για οφσάιντ ο Κατσικοκέρης στο 0-0 και δόθηκε και ένα ανύπαρκτο οφσάιντ στον Μήτρογλου στο 0-1, η διαιτησία ήταν καλή...
 
Στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου οι φιλοξενούμενοι ζήτησαν πέναλτι για χέρι του Ζέκα, αλλά ο Πορτογάλος δεν είχε πρόθεση και η μπάλα ήταν πολύ κοντά για να αντιδράσει.
 
To site που στήθηκε πάνω στη δημοσιογραφική ομάδα της ΠΡΑΣΙΝΗΣ, με διευθυντή τον κύριο Παπαθεοδώρου, που κατηγορείται -άδικα ή όχι, δεν το ξέρουμε-, πως έγραφε κάποιες εκφράσεις που ''συνηθίζονται'' στην αντικειμενική δημοσιογραφία, εις βάρος του μπασκετικού Ολυμπιακού, τύπου ''σας μπουκώσαμε μες στο Παλέ'', για τον τέταρτο τελικό του ΣΕΦ του 2010 που κέρδισε ο ΠΑΟ και πήρε το πρωτάθλημα, κρίνει για μία ακόμη φορά τα πράγματα όπως είναι. ΑΡΔικειμενικά.
 
5) SPORT-FM.GR
 
Δυο γκολ του Μήτρογλου (57’, 88’) και άλλο ένα από τους Αμπντούν (23’, πεν.) και Φουστέρ (85’) διέλυσαν την «Ένωση», που έπαιζε με δέκα παίκτες από το 23' και δικαιούται να φωνάζει για πέναλτι που δεν της δόθηκε με το σκορ στο 0-1.
 

 
Πώς γίνεται τώρα το ένα απλωμένο χέρι να στοιχειοθετεί πρόθεση, αλλά το άλλο όχι, το ξέρουν καλά τα στελέχη του αποχωρητηρίου της οδού Δαβάκη. Μπήκανε μέσα στους Ζέκα-Ζεκά και Χολέμπας και καταλάβανε αν το θέλανε το απλωμένο χέρι ή όχι. Έτσι είναι μάγκες. Για να δουλέψεις στη Δαβάκη πρέπει να είσαι πολύπλευρο ταλέντο.
 
6) SPORT24.GR
 
http://www.sport24.gr/football/ellada/SuperLeague/aek_-_olympiakos_0-4.2005916.html

Στην αμέσως επόμενη φάση η ΑΕΚ διαμαρτύρεται για χέρι του Χολέμπας μέσα στην περιοχή. Συγκεκριμένα ο Κοντοές μπήκε στην περιοχή από τα δεξιά, έβγαλε την σέντρα, αλλά ο Χολέμπας έδιωξε πεντακάθαρα την μπάλα σε κόρνερ με το χέρι. Όλο το γήπεδο σηκώθηκε να διαμαρτυρηθεί. Το ριπλέι δικαιώνει τους παίκτες της ΑΕΚ.
 

http://www.sport24.gr/football/ellada/SuperLeague/panathhnaikos-panthrakikos_1-1.2092259.html

Ο Πανθρακικός διαμαρτυρήθηκε για πέναλτι σε χέρι του Ζέκα στο 41' όταν η μπάλα βρήκε στο χέρι του Πορτογάλου μέσα στην περιοχή με τον διαιτητή Δελφάκη να το θεωρεί ακούσιο.
 

Eνώ στην πρώτη περίπτωση ο συντάκτης έκρινε τη φάση με βάση το replay, στη δεύτερη replay δεν είδανε φαίνεται. Κρίμα, μάλλον κάποιο τεχνικό πρόβλημα θα υπήρξε.
 
Πιάσαμε τις ΑΡΔικειμενικές εφημερίδες, αλλά και τις μεγαλύτερες αθλητικές ιστοσελίδες της χώρας μας σε επισκεψιμότητα. Αφού θαυμάσαμε την αμεροληψία τους και το πόσο ακέραιοι δημοσιογράφοι στελεχώνουν όλα αυτά τα ΜΜΕ, ας τους στείλουμε μέσα από την καρδιά μας μιαν ευχή.
 

 
Υ.Γ. 1 Προφανώς και είμαστε ''εναντίον κάθε μορφής βίας, την οποία καταδικάζουμε απερίφραστα'', που κοπανιέται και ο μπουμπούκος, και δεν στοχοποιούμε τους εργαζόμενους στα παραπάνω μέσα. Αν κάποιος διαβάζοντας αυτά που γράφουμε στραφεί εναντίον τους και χειροδικήσει ή βλάψει τη σωματική τους ακεραιότητα, θα είναι καραγκιόζης και θα τους κάνει μάγκες. Απλώς γράψτε τους εκεί που δεν πιάνει μελάνι ή μπείτε στα sites τους για να γελάτε με τα αντιολυμπιακά χάλια τους. Ε και το ΟΑΕΔ ευχή είναι. ''Αλλάξτε επάγγελμα'' τους λέμε. Δεν είναι κακό.
 
Υ.Γ. 2 Ρε τα μπαγάσικα
 
Τους δίνω τα συγχαρητήριά μου. Μου έκλεψαν το θέμα. Πρώτη φορά συμβαίνει αυτό και μπράβο μέσα από την καρδιά μου. Είχα ετοιμάσει πολλά ακόμη επ'αυτού, με αρκετά έξτρα αποκόμματα εφημερίδων και με ωραία σάλτσα -για ''συντηρητικά χουντοβασιλικά σιχάματα του κέντρου της Αθήνας'', ''μια ζωή με αβάντες της ελίτ του τόπου μας και της εκάστοτε υψηλής κοινωνίας'' και άλλα τέτοια-, αλλά χαλάλι. Έτσι σας θέλω, να μαρτυράτε δίχως ξύλο. Αν κάνετε το ίδιο και με την Γκεστάπο του 1943, θα σας παραδεχτώ πλήρως και για έναν μήνα δεν θα κάνω αναρτήσεις τέτοιου περιεχομένου.
 
Y.Γ. 3 Ο πόλεμος είναι εκεί έξω, μάγκες. Αντί να τρώμε τις σάρκες μας, ας προστατεύσουμε όλοι την ΟΛΥΜΠΙΑΚΑΡΑ μας. Η χρονιά είναι στον αέρα, έχουμε στόχους και δεν θα χαρίσουμε κανένα νταμπλ, ούτε θα θυσιάσουμε τις όποιες ελπίδες μας για καλή πορεία στο Europa League για ένα λάθος της χ,ψ διοίκησης. ΜΑΚΡΙΑ Η ΔΙΧΟΝΟΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ''ΑΛΛΗΛΟΜΑΧΑΙΡΩΜΑΤΑ'' ΜΕΤΑΞΥ ΓΑΥΡΩΝ.
 
Υ.Γ. 4 Αυτονόητο πως όλα τα παραπάνω θα τα βγάλουμε και σε βίντεο στα κανάλια μας σε youtube και dailymotion, που προς το παρόν παραμελήσαμε, αλλά θα τα ξαναβάλουμε μπροστά δυναμικά, με αρκετό καινούριο υλικό.

Σχόλια

Εικόνα clark gheibol

είσαι προκατειλημμένος. Στη μπερίπτωση του Ολυμπιακού, το μη δοθέν ζμπέναρντι διαμόρφωσε το αποτέλεζμα. Αντί να κάνει η Κούλα το 1-1, κάναμε εμείς το 0-4. Αντίθετα, το χέρι του Ζεκά δεν μπορούσε με κανένα τρόπο να αλλοιώσει τη μεγάλη ισοπαλία του βάζελου

Εικόνα canio

Χάρη τους κάνουμε που ασχολούμαστε μαζί τους!
Παλιότερα νευρίαζα και γενικά αισθανόμουν χάλια και αναρωτιόμουν γιατί αυτή η διαφορετική προσέγγιση σε κάτι που κάνει "μπαμ".
Με τα χρόνια κατάλαβα ότι είναι ένα ακόμη δημοσιογραφικό τερτίπι,κατάλαβα τον ρόλο των ΑΡΔ και το τι επιτέλους προσπαθούν να πετύχουν.Αφενός προσδοκούν στο κέρδος(με πηχυαίους τίτλους),αφετέρου στη συσπείρωση των κατώτερων νοηματικά ανθρώπων(αντι-ολυμπιακών).
Από κάπου πρέπει να καταπιαστούν και αυτοί με τα τόσα προβλήματα που έχουν.
Τα είδη βαζέλα-βαζέλα και χανούμι-χανούμι,πρέπει να διασωθούν και εφόσον οι διοικούντες των είναι ανύπαρκτοι,φροντίζουν τα φερέφωνά τους,τα ΑΡΔοειδή!