ΤΑ 125 ΕΚ. ΕΥΡΩ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΩΝ ΚΑΙ Η ΚΑΕ ΚΑΡΑΜΠΑΜΠΑΣ



Μια ανώνυμη εταιρεία δεν είναι ψιλικατζίδικο, ώστε ο ιδιοκτήτης της να λειτουργεί με τη λογική ''έλα μάστορη, έμασα γκαφρά α κάνουμε το μαγαζί σένιο''. Για να βάλει λεφτά στα ταμεία της επιχείρησης ο χ,ψ μέτοχος, πρέπει να προκηρυχθεί αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, η οποία θα δημοσιευθεί σε ΦΕΚ και μετά να επικυρωθεί η κάλυψή της. Πρέπει να υπάρξει διαφάνεια, ώστε ''ο γκοζμάκης να νημερώνεται για το πού πάνε τα λεφτά και να μην μας πιάνουνε και κορόιδα''. Έχοντας στο μυαλό το νομικό-τυπικό της υπόθεσης, πάμε να δούμε τι ισχύει στις δύο μεγάλες ανώνυμες εταιρείες στο χώρο του μπάσκετ. ΚΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ και ΚΑΕ ΚΑΡΑΜΠΑΜΠΑΣ, κατά κόσμον ΚΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ. Πηγή μας θα είναι το site του Εθνικού Τυπογραφείου, από όπου θα συγκεντρώσουμε τα ΦΕΚ.
 
Ξεκινάμε με τον Ολυμπιακό.
 
Επικεντρωνόμαστε αυστηρά στις τροποποιήσεις καταστατικού, όπου συμπεριλαμβάνονται οι όποιες αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου. Για να μην κουράζουμε τον κόσμο, κόψαμε τα επίμαχα σημεία και τα παραθέτουμε αναλυτικά
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Αθροίζοντας τα ποσά που αναφέρονται, καταλήγουμε στο εξωπραγματικό νούμερο των 125 εκ. ευρώ.
 
ΑΠΟ ΤΟ 2004 ΠΟΥ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ, ΟΙ ΑΔΕΡΦΟΙ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΙ ΕΧΟΥΝ ΞΟΔΕΨΕΙ 125 ΕΚ. ΕΥΡΩ. ΑΥΤΑ ΤΑ ΒΓΑΛΑΝΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΚΟΡΠΙΣΑΝΕ, ΔΕΝ ΘΑ ΤΑ ΠΑΡΟΥΝΕ ΠΙΣΩ.
 
Αφού πιούμε ένα ποτήρι νερό να ηρεμήσουμε από τα ''κατομμύργια'' που πετάχτηκαν σε αυτό το τμήμα, πάμε να δούμε τα αντίστοιχα αποτελέσματα της ΚΑΕ ΚΑΡΑΜΠΑΜΠΑΣ.
 
Ξεκινάμε το μάζεμα για την περίοδο 2004-2013, ώστε να γίνει σύγκριση με τους αδερφούς Αγγελόπουλους.
 

 

 

 

 

 

 

 
Τι βλέπουμε? Προκύπτει το κολοσσιαίο ποσό των...7 εκ. ευρώ κι αυτό με έναν τρόπο που προκαλεί κλάμα από το γέλιο. Βλέπουμε μειώσεις μετοχικού κεφαλαίου που δεν συνοδεύονται από αντίστοιχες αυξήσεις, ενώ όλοι οι ισολογισμοί είναι ελλειμματικοί. Βλέπουμε αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου και λίγους μήνες αργότερα, μειώσεις με το ίδιο ποσό. Βλέπουμε ότι από το 2007 και μετά δεν έχει υπάρξει αύξηση μετοχικού κεφαλαίου στην εταιρεία, ενώ οι ισολογισμοί κλείνουν με ελλείμματα που ξεπερνούν τα 10 εκ. ευρώ κάποιες χρονιές. Πώς γίνεται τώρα και μια εταιρεία με μετοχικό κεφάλαιο όπως ένα σουβλατζίδικο -ΚΑΡΑΜΠΑΜΠΑΣ-, ύψους 311.375 ευρώ, να έχει κάθε χρόνο ελλείμματα σε διφήφιο αριθμό εκατομμυρίων ευρώ και να μην προβαίνει σε αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου για 4 χρόνια τουλάχιστον -καλά, και πριν που προέβαινε, γελούσαν και τα σκυλιά-, μην ρωτάτε εμάς. Ρωτήστε τον Λευτέρη Λαζάρου, τον Στέλιο Παρλιάρο, τον Jamie Oliver και άλλους του επαγγέλματος.
 
Αυτή είναι συνοπτικά και η ιστορία των δύο τμημάτων και των δύο Συλλόγων γενικότερα. ΚΑΡΑΒΙΑ ΜΕ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ ο ένας, πιτόγυρα ο άλλος, αλλά οι τίτλοι να πηγαίνουν στα σουβλάκια και να κοκορεύονται ορισμένοι για φαπάστερους.
 
ΕΝΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΙΝΑΙ ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΤΙΤΑΝΕΣ ΑΔΕΡΦΟΥΣ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥΣ. 125 ΕΚ. ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΕΠΟΝΤΑΙ ΚΙ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΑΡΑ.
 
ΓΑΜΑ ΤΟΥΣ ΤΗ ΜΑΝΑ ΑΓΓΕΛΟ-ΠΟΥΛΕ
 
Δημήτριε Γιαννακόπουλε, πιάσε ένα τυλιχτό γύρο απ'όλα και σβέλτα...
 
Υ.Γ. Περιττό να πω ότι αυτά τα στοιχεία δεν επιδέχονται καμία αμφισβήτηση. Μιλάμε για ΦΕΚ, για την Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, ό,τι πιο επίσημο παίζει στο ελληνικό κράτος. Μπορεί τώρα η μασονική στοά της δημοσιογραφίας του συγκεκριμένου χώρου να μην έχει πάρει γραμμή για το τι λέμε -πετάμε και καμιά μαλακία να περάσει η ώρα-, αλλά δεν σημαίνει ότι όλοι είμαστε στην αυλή του Συρίγου και του Σκουντή.

Σχόλια

Εικόνα ΔΙΑΣ

ελα μωρε τωρα.... η ΚΑΕ ΚΑΡΑΜΠΑΜΠΑΣ δεν ηταν στο στικακι με τις ξαδελφες του παπακωνσταντινου...

Εικόνα red apple

Παίζει να είναι και οι κορυφαίοι επενδυτές στον αθλητικό χώρο κι όχι μόνο για τα χρηματα που έχουν δαπανήσει

Εικόνα Νίκος Γόδας

Όλοι ξέρουν για τις ατασθαλίες της πράσινης ΚΑΕ στο κράτος. Όλοι, επίσης, εμείς γνωρίζουμε το λόγο που το κράτος δεν παρεμβαίνει στα ενδόμυχα της ΚΑΕ Καραμπαμπά! Το κράτος χρωστάει του κόσμου τα λεφτά στους Γιαννακοπουλαίους για τα φάρμακα που προμηθεύει μέσω των δημόσιων υπηρεσιών. Πώς θα πάει ο υπουργός να ασκήσει έλεγχο στα οικονομικά τους;

Εικόνα savvas gridlock

Μπα, αποκλείεται. Ο Ράμπο ο Στουρνάρας τσακίζει τη φοροδιαφυγή και δεν σηκώνει μύγα στο σπαθί του. Αν έπαιζε αυτό που λες, ΑΝ λέω, δεν θα υπήρχε τρύπα να κρυφτούνε οι Γιαννακοπουλαίοι.

Εικόνα Judge Redd

Respect στο Νικο Γόδα.

Οπως ακριβως το λές: του ΚΟΣΜΟΥ τα λεφτά τους χρωστάει...

Εικόνα Judge Redd

Eτσι ακριβώς k1p

Σίγουρα, δεν έχει υπάρξει ποτέ στην Ιστορία του αθλητισμού (μην πω και γενικότερα) πιο συμπαγής, πιο αποτελεσματικός, πιο αμείλικτος, και πιο ανήθικος μηχανισμός προπαγάνδας απ αυτον που υπηρετούσε και υπηρετεί το μπασκετικό ζελέ.
"Κατέστησε" τους πιο ΤΙΜΙΟΥΣ και ΑΝΙΔΙΟΤΕΛΕΙΣ παράγοντες που εμφανίστηκαν ποτέ στον Ελληνικό Αθλητισμό, περίπου γραφικούς τυπάκους που κλαίνε συνεχώς για τη διαιτησία. Κι οταν μάλιστα έχουν συμβεί εις βάρος του Ολυμπιακου τοσα χρόνια τόσες και τόσες διαιτητικές σφαγές, τότε οι λεξεις "βρωμικος" κι "ανηθικος" χάνουν τελείως την αξία τους για να περιγράψουν αυτο το Σύστημα.

Εικόνα k1p

Το πόσο προστατευόμενο είδος είναι ο μπασκετοβάζελος,φαίνεται στο οτι παρά τα επίσημα στοιχεία,η κουβέντα περι φοροδιαφυγής κάααπως ξεκίνησε να γίνεται μετά το κλαψομούνισμα του τράκεως για τον μπάρμπα του τον σπαρτιάτη.

Λίγους μήνες πριν,στην πρώτη του ραδιοφωνική συνέντευξη,καρφώθηκε δηλώνοντας πως το μπατζετ της περιόδου 09-10 ήταν 37εκ.Οταν ο αγγελόπουλος εξέφρασε την απορία για τον δηλωθέν ισολογισμό εκείνης της σεζόν που δεν έβγαζε πάνω απο 15εκ ,τότε το θέμα έγινε γαργάρα και απο τα ΑΡΔοειδή αλλά και απο την πράσινη ΚΑΕ που μάλλον κατάλαβε την γκάφα της.Βέβαια σε χώρα που όντως έχει οικονομικό πρόβλημα και ψάχνει την φοροδιαφυγή ακόμα και στον τελειωμένο περιπτερά,αυτό θα ήταν ένα ζήτημα το οποίο όχι απλά θα έπρεπε να σηκώσει έρευνες αλλά και συζητήσεις μέσα στη βουλή κιόλας.Αν μόνο σε μια χρονιά "κρύφτηκαν" 22 ολόκληρα μύρια,τότε απο το '90 και μετά ποιος ξέρει πόσα έχουν κρυφτεί κάτω απο το χαλί.

Βέβαια εγώ λογικά σκεφτόμενος,τώρα που στους περισσότερους με την φορολογία έχει εισχωρήσει το δροσερό αγγούρι στα ενδότερά μας,δεν χρειάζεται να είσαι αντιβάζελος για να απαιτήσεις να πέσει φως σε αυτό το ζήτημα.Είναι θέμα σεβασμού στους ίδιους μας τους εαυτούς μιας και το γαμημένο κράτος,είμαστε εμείς εν τέλει.

Οταν οι αγγελόπουλοι έλεγαν πως έχουν δώσει 50μύρια σε φόρους,τα αρδοειδή εστίασαν το θέμα μόνο στα παράπονά τους απο την διαιτησία.Το οτι κάθε ΑΡΔ ξεχωριστά ως πολίτης αυτού του κράτους,ζημιώνεται με πιθανή φοροδιαφυγή μιας τόσο πλούσιας ΚΑΕ,ίσως αποτελεί σύνθετη σκέψη για να την κάνει δημοσιογραφική έρευνα.Και σιγά το ψάξιμο στην τελική όταν μια ματιά να ρίξει κανείς στα δηοσιοποιημένα στοιχεία βλέπει όχι μόνο καπνό,αλλά και πυρκαγιά ολόκληρη.Για τους περισσότερους όμως το θέμα είναι "ο εξάστερος","ο θάνάσσης ο αυθόρμητος που έχει δίκιο που πετάει 100ευρα γιατί χώνει τζάμπα λεφτά στην ευρωλίγκα του Ρήγα","ο ζοτς ο μάγος" και ο διαμαντίδης ο τζόρνταν.

Εικόνα savvas gridlock

Μην ανησυχείς φίλε. Έρχεται το άτεγκτο υπουργείο Οικονομικών, με μπροστάρη τη χαλύβδινη υπουργάρα μας, να βάλει τάξη και να πάρει πίσω τα κλεμμένα. Ούτε σεντ φοροδιαφυγής θα χαθεί.