ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ



Με αφορμή το περί δικαίου αίσθημα που έχει παντελώς χαθεί στις ημέρες μας και κυρίως τα πρόσφατα άρθρα του Σάββα για τον Σ. Κόκκαλη http://www.redsagainsthemachine.gr/articles/130124/ta-pano-apo-200-ek-eyro-toy-sokrati-stin-pae-olympiakos και τους αδελφούς Αγγελόπουλους http://www.redsagainsthemachine.gr/articles/130123/ta-125-ek-eyro-ton-aggelopoylon-kai-i-kae-karampampas καλό θα ήταν να προσπαθήσουμε να βρούμε τα κριτήρια με τα οποία κρίνεται ή τέλος πάντων, που θα έπρεπε να κρίνεται ένας πρόεδρος του Ολυμπιακού.

Με τα στοιχεία που παραθέτουν τα δύο παραπάνω άρθρα και με την αμφισβήτηση που δεδομένα υπήρχε και υπάρχει στα συγκεκριμένα πρόσωπα από μερίδα οπαδών μας, αλλά και στον τωρινό πρόεδρο της ΠΑΕ , γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι δεν υπάρχουν ενιαία κριτήρια αξιολόγησης της προσφοράς του καθενός. Αυτό είναι απολύτως λογικό γιατί η εξαγωγή ενός συμπεράσματος ή κρίσης για τον οποιονδήποτε, εμπεριέχει και το κριτήριο της υποκειμενικότητας και της ικανότητας της κρίσης του καθενός από εμάς. Εννοείται ότι τα γραφόμενα αφορούν όλους τους φιλάθλους - οπαδούς όλων των ομάδων, αλλά από εδώ θα ασχοληθούμε μόνο με τον Ολυμπιακό μας.

Αλήθεια πόσες φορές, ειδικά στην περίοδο του Σόλιντ ή και μετέπειτα του Κετσπάγια, Ζίκο, κτλ ο Σωκράτης δεν άκουσε τα άγρια και εμετικά σχολιανά του από την κερκίδα (και από τους οργανωμένους), που τον κατηγορούσαν για παντελόνιασμα, μίζες των δικών του ανθρώπων (βλ. Λούβαρη), κακοδιαχείρηση, ότι βαρέθηκε και άλλα τέτοια χαριτωμένα? Πόσες φορές δεν γίναμε μάρτυρες ουρλιακτών από την κερκίδα που τον καλούσαν να αποχωρήσει από την ΠΑΕ? Δεν μείναμε φυσικά εκεί και αρχίσαμε να του πετάμε και ότι είχαμε πρόχειρο επάνω μας (κινητά, καφέδες), γιατί όλα αυτά? Μα φυσικά γιατί ήταν ο πρώτος που είδε ότι τα οικονομικά ελλείματα μεγάλωναν και δεν υπήρχε μέλλον για τον σύλλογο, αν συνέχιζε το ίδιο βιολί και αποφάσισε να αρχίσει το οικονομικό νοικοκύρεμα.

Οι Αγγελόπουλοι είναι μια τελείως διαφορετική ιστορία ως προς την προσέγγισή τους από τους οπαδούς. Μπήκαν σε ένα άθλημα που μόνο η μπόχα και η βρώμα του ζέλα ήταν ικανή να βρωμίσουν ακόμα και αυτούς. Αυτοί τι κάνανε? Δαπανούσαν ακόμα περισσότερα χρήματα για να αποδείξουν, ίσως, το αυτονόητο σε οποιαδήποτε άλλη επιχείρηση ανά την υφήλιο. Ο μόνος τρόπος και μονόδρομος επιχειρηματικά για να πάει μπροστά η επιχείρησή σου, είναι να επενδύσεις σε αυτήν. Τα 125 εκ δε που έχουν επενδύσει έως σήμερα ΔΕΝ υπάρχει περίπτωση να τα ξαναπάρουν ΠΟΤΕ πίσω, φυσικά εν γνώση τους. ΚΑΝΕΝΑΣ πρόεδρος του Ολυμπιακού (πλην του ποδοσφαιρικού τμήματος) δεν έχει σπρώξει και χάσει τέτοια τρελά λεφτά στην ιστορία του συλλόγου, αλλά ακόμα και αυτούς τους κατηγορούσαμε σαν μαλθακούς, άπειρους, νεόπλουτους, γιατί? Γιατί πίστευαν στην παραπάνω επιχειρηματική συνθήκη, όταν οι αντίπαλοί τους με την συνενοχή του κράτους έκλεβαν και λεηλατούσαν κάθε έννοια δικαιοσύνης και αξιοπιστίας επιχειρηματικής και αθλητικής.

Ο Μαρινάκης παρέλαβε από τον Σωκράτη τον Ολυμπιακό, σε μια περίοδο που ο Σωκράτης ΚΑΙ αηδιασμένος από τις διάφορες συμπεριφορές, αλλά αντιλαμβανόμενος ότι το πλήρωμα του χρόνου για την αποχώρησή του από την ομάδα είχε έρθει, αποφάσισε να παραχωρήσει την ομάδα (η απόκτηση έγινε με ΑΜΚ της ΠΑΕ και όχι με απ' ευθείας αγορά, δείγμα του πόσο διαφανή και ξεκάθαρη ήταν στον οποιονδήποτε η αγορά της ΠΑΕ). Ο Βαγγέλας ήταν ο ΜΟΝΟΣ που ενδιαφέρθηκε να επενδύσει τα ωραία του λεφτά εν μέσω της χειρότερης οικονομικής κρίσης στην ιστορία του πλανήτη. Το έκανε αυτό προφανώς ξέροντας ότι οποιοδήποτε ποσό σπαταλήσει θα το θεωρήσει χαμένο, γιατί δεν πρόκειται να το πάρει ποτέ πίσω. 13 μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του άρχισαν οι πρώτες γκρίνιες για παντελόνιασμα, για την πώληση παικτών στο εξωτερικό την τελευταία ημέρα των μεταγραφών, την απόκτηση του άμπαλου Αμπντούν, κτλ.

Συνοψίζοντας ποιά αλήθεια πρέπει να είναι τα κριτήρια αξιολόγησης ενός προέδρου?

Πρέπει να είναι η πρώτη εντύπωση, η εξωτερική εμφάνιση, το πως πανυγηρίζει, σε ποιά μεριά στρώνει με ζελέ το μαλί, κτλ? Αν ναι απλά σηκώνω τα χέρια ψηλά! Δυστηχώς τα έχουμε ακούσει και αυτά...

Πρέπει να είναι το πλάνο του για την επόμενη ημέρα στον σύλλογο? Εκτός του Σωκράτη που δεν κρίνεται τώρα, πάντα είχε πλάνο για την ομάδα, οι άλλοι δύο από την μέχρι στιγμής πορεία τους, αλλά και από δηλώσεις τους, δείχνουν πως έχουν ξεκάθαρο και ελπιδιφόρο πλάνο.

Πρέπει να είναι πόσα λεφτά δαπάνησε, ή δαπανά και ουσιαστικά δεν ευελπιστεί να τα πάρει ποτέ πίσω? Το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό είναι κοινό με όλους τους παραπάνω προέδρους. Αν φτάσουμε να μιλάμε στο μέλλον για ισοσκελισμένους ισολογισμούς με ταυτόχρονη άυξηση της ποιότητας της ομάδας, τότε είναι αυτονόητο ότι όποιος το καταφέρει θα είναι επίτευμα μοναδικό στην ιστορία του συλλόγου.

Πρέπει να είναι κριτήριο η διάδοχη κατάσταση που αφήνουν στην ομάδα, μετά την αποχώρησή τους, κάποιος που να εγγυάται το μέλλον του συλλόγου? Μόνο ο Σωκράτης μπορεί να κριθεί για αυτό, πιστεύω με εξαιρετικό βαθμό. Οι υπόλοιποι θα αξιολογηθούν όταν έρθει οι ώρα της αποχώρησής τους.

Πρέπει να είναι ο αριθμός των τίτλων ή επιτευμάτων της ομάδας κατά την διάρκεια της θητείας τους? Ο Σωκράτης έχει περισσότερα πρωταθλήματα από το αεκάκι, Ο Μαρινάκης δεν έχει χάσει τίτλο πρωταθλήματος υπό την προεδρία του και οι Αγγελόπουλοι πήραν πρωτάθλημα αλλά ΚΑΙ Ευρωπαϊκό πέρυσι. Σαφώς η κατάκτηση πολλών τίτλων είναι ακόμα ένα κοινό χαρακτηριστικό μεταξύ τους.

Οι επιλογές σε πρόσωπα τόσο σε τεχνικό επιτελείο, όσο και στους άμεσους συνεργάτες τους, πρέπει να μπαίνει στην εξίσωση? Υπάρχουν πολλά μοντέλα διοίκησης ενός οργανισμού. Το μοντέλο Κόκκαλη (μιλάω φυσικά μόνο για την ΠΑΕ), που θέλει την διοίκηση εντελώς προσωποκεντρική, με ελάχιστες αυτόνομες πρωτοβουλίες στους στενούς του συνεργάτες. Αυτό, στις καλές αποφάσεις για τα αυτιά του μέσου οπαδού (μεταγραφές, απόκτηση παικτών με βαρύ όνομα κτλ), ανεβάζουν τον πρόεδρο στα μάτια όλων των οπαδών. Σε κάθε αντίθετη περίπτωση όμως, ο πρόεδρος είναι αυτός που μπαίνει μπροστά και στοχοποιείται σαν ο τελευταίος τροχός της αμάξης. Μιλάω φυσικά με βάση την Ελληνική πραγματικότητα που έχουμε βιώσει και όχι με βάση την λογική, ποδοσφαιρική και μη.

Ένα άλλο μοντέλο διοίκησης είναι αυτό των Αγγελόπουλων, το οποίο μας μεταφέρει στο ακριβώς αντίθετο σκηνικό. Προσλαμβάνουμε τεχνοκράτες, άτομα της εμπιστοσύνης μας και τους δίνουμε να κάνουν τα πράγματα που ξέρουμε ή πιστεύουμε ότι μπορούν. Ακόμα και αν ο προπονητής ή κάποιος πάιχτης δεν αρέσει σε κανέναν οπαδό τον στηρίζουμε έως το έσχατο σημείο. Η διαφορά με το προηγούμενο μοντέλο διοίκησης έγκειται στις καλές καταστάσεις για την ομάδα. Σε μια επιτυχία ο πρόεδρος δεν προβάλεται πρώτος στην κορνίζα και τα εύσημα τα παίρνει η ομάδα και αναλογικά ο καθένας ξεχωριστά. Στις κακές στιγμές όμως δεν υπάρχει καμία διαφορά με το προηγούμενο μοντέλο διοίκησης. Φταίει ο πρόεδρος. Στην πυρά!! Τους χρέωσαν ακόμα και με την περίπτωση του Μπουρούση. Κλινικές περιπτώσεις κάποιοι άνθρωποι...

Το τρίτο μοντέλο που θα ασχοληθούμε είναι αυτό που εκφράζεται κάπου στην μέση, κάτι δηλαδή σαν το μοντέλο διοίκησης του Μαρινάκη. Ο Βαγγέλας, πιο σύγχρονος επιχειρηματίας, δεν πολυεκφράζεται από το μοντέλο διοίκησης του Σωκράτη. Σαφώς και έχουμε δει σημάδια τεχνοκρατικής διοίκησης επί ημερών του, με αποκορύφωμα την πρόσληψη και διατήρηση του Βαλβέρδε, ενάντια σε όλους και σε όλα τον πρώτο καιρό με τέτοια στήριξη στο πρόσωπο του προπονητή, που δεν έχουμε δει ποτέ στον ποδοσφαιρικό Ολυμπιακό. Η στήριξη αυτή δεν προήλθε από τον εγωϊσμό της επιλογής του (όπως με τον Σωκράτη στην πρώτη θητεία του Βαλβέρδε). Μπορεί να συγκριθεί μόνο με αυτήν που έδειξαν οι Αγγελόπουλοι στον Γιαννάκη, αλλά αυτοί δεν είδαν και κανένα αποτέλεσμα. Από την άλλη με τα τελευταία τεκτενόμενα με τον Ζαρντίμ, έχει ένα μοντέλο διοίκησης που δεν συνάδει σίγουρα ούτε με τους Αγγελόπουλους. Είναι κάπου στην μέση.

Ποιό από τα τρία μοντέλα είναι το καλύτερο? Αν μιλούσαμε μόνο για μια εταιρία, τότε θα διάλεγα, χωρίς δεύτερη σκέψη, το μοντέλο διοίκησης των Αγγελόπουλων, αλλά μιλάμε για κάτι πιο πολύπλοκο και με μια βάση αθλητική, κοινωνική, πολιτική, ανθρώπινη πολύ περισσότερο απ' όσο μπορεί και οφείλει να έχει μια απλή εταιρία.

Σίγουρα στην αξιολόγηση μπαίνει μέσα και το υποκειμενικό στοιχείο του καθενός μας, αλλά πρωτίστως μιλάμε για κάποια πράγματα, κάποιες συνθήκες μέσω των οποίων θα βρούμε ένα κοινό τόπο για συζήτηση. Ο καθένας μας με βάση τα δικά του κριτήρια, που προέρχονται από τις εμπειρίες του, τα βιώματά του, την ηλικία του και πρωτίστως την αναζήτηση επιχειρημάτων για την επιλογή αυτών των κριτηρίων, μπορεί να κρίνει και να αξιολογήσει τον οποιοδήποτε. Αν το κάνει δεν μπορώ να του πω τίποτα όσο και να διαφωνώ ή συμφωνώ μαζί του. ΔΕΝ μπορώ άλλο την ισοπέδωση όλων και των πάντων.

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς.

ΥΣΤ 1. Πως γίνεται ρε Βασίλη να σε καλύπτει η οικονομική πρόταση ανανέωσης και να φεύγεις ΜΟΝΟ για λόγους καριέρας, όταν υπογράφεις με τα διπλάσια λεφτά στην Ρόμα, που θα σε δώσει και δανεικό?

ΥΣΤ 2. Ράφικ και Βαγγέλα παρατράβηξε το παραμύθι, μου θυμίζει λίγο από την Τοροσιάδα που ζήσαμε 12 μήνες. Μην έχει σας παρακαλώ την ίδια κατάληξη!

Σχόλια

Εικόνα Hank

Eιρήνη ημίν και υμίν σύγγαυροι.

Μπορούμε να διαφωνούμε, μπορούμε να έχουμε διαφορετικές απόψεις, αλλά μπορούμε και να μην πλακωνόμαστε.
Αμα νιωθετε οτι φορτώνετε, βάλτε ενα ουίσκι να πιείτε. Και σημειωτέον, όσο πιο φτηνό, τόσο πιο καλό.

Εικόνα kavatzas

Φιλε μου δεν προσπαθω να περασω καλη εικονα γιατι δεν ειναι αυτος ο στοχος μου. Την αποψη μου λεω και φαινεται πως σε πειραζει. Αν με θεωρεις πανυγηριτζη και νεογαυρο που θελω την ομαδα δυνατη και δεν αποθεωνω τον Σωκρατη και το Βαγγελα ειναι δικο σου θεμα. Προτιμω το μοντελο Αγγελοπουλων. Που ειναι το κακο σε αυτο? Το νεογαυρος σου το επιστρεφω γιατι φαινεται οτι εισαι παιδι της γενιας του πρωταθλητη.Ευτυχως δεν ειμαστε ολοι οι ολυμπιακοι υπαλληλοι και προβατα.

Εικόνα canio

Ρε κοθώνι,μάθε πρώτα να διαβάζεις και όχι ότι σε συμφέρει!Κοίτα το δάσος και όχι το δέντρο.
Δεν με ενόχλησε ποιόν επιθυμείς,αλλά το ότι χλευάζεις τον Σώκο.Ούτε φυσικά διαφώνησα για τους Αγγελόπουλους.
Προφανώς,θες να πάει η σύζητηση εκεί που γουστάρεις και όχι να δει ο κόσμος το προφανές.
Ο κόσμος είδε ότι τα σχόλια έγιναν για τα χλευαστικά,βαζελίστικά σου σχόλια για τον Κόκκαλη!
Νεόγαυρος είναι αυτός που απαξιώνει τα πάντα,που πάντα θέλει τα πάντα(ακόμη και αν δε γίνεται αυτό),που γκρινιάζει συνεχώς,που χαίρεται με ομάδες με Τζιο,Καρεμπέ,Ζε Ελίας κλπ και δυσανασχετεί με Φουστέρ,Αμντούν,Μαρκάνο,Ορμπάιθ κλπ,παρόλο που παίζουμε καλύτερα και έχουμε μεγαλύτερες επιτυχίες έτσι και όχι ευρωπαϊκές ξεφτίλες!
Αν λοιπόν το θέτεις έτσι,ναι,είμαι υπάλληλος και πρόβατο!Αν αυτή είναι η λογική σου,αν έτσι βλέπεις τα πράγματα,ναι είμαι!
Επειδή όμως ο κόσμος βλέπει,καταλαβαίνει το ποιός είναι Νεόγαυρος και πανηγυριτζής!

Εικόνα kavatzas

Δεν συγκρινω Σωκρατη με Αγγελοπουλους και Γουλανδρη για τον απλουστατο λογο οτι ο Σωκρατης ( που συμφωνω απολυτα οτι προσφερε παρα πολλα στην ομαδα) την δεκαετια του 90 χρειαζοταν τον ολυμπιακο οσο και ο ολυμπιακος χρειαζοταν το Σωκρατη. Ολοι γουσταραμε την μαγκια του και αυτα που ελεγε και ολοι ειχαμε τρεξει στο αεροδρομιο για να υποδεχτουμε παιχταραδες αλλα και αυτος χρησιμοποιησε την ομαδα για δικα του οφελη που ολοι τα γνωριζουμε...... Οι Αγγελοπουλοι ειναι αγνοι φιλαθλοι που γουσταρουν να βλεπουν ομορφο μπασκετ και πληρωνουν ακριβα το χομπι τους και την κ@βλα τους για την ομαδα χωρις κανενα προσωπικο οφελος. Για μενα αυτος ειναι ο Ολυμπιακος που θελω. Δεν μου αρεσει η ομαδα που υποστηριζω και συμβολιζει στα ματια μου κατι το αγνο και το ηθικο να εχει προεδρο που μπλεκεται σε σκανδαλα που θυμιζουν πρακτικες βαζελοπροεδρων. Ο Ολυμπιακος ειναι πανω απο προεδρους και προσωπα γι αυτο δεν θα αγιοποιησω κανεναν.

Εικόνα canio

Σε ό,τι και αν του έχουν καταλογήσει του Σώκρατες,έχει απορριφθεί στα δικαστήρια!
Με αποδείξεις λοιπόν,δεν εμπλέχτηκε ποτέ σε σκάνδαλα!
Σε αντίθεση με τους βαζελοπροέδρους,που ποτέ δεν πέρασαν καν από την Ευελπίδων ενώ εμπλέκονταν από τα μαύρα λεφτά της ΕΡΤ,μέχρι και δολοφονίες!
http://skandaloblog.blogspot.gr/2012/11/blog-post_26.html
Δε σε κατηγορώ,έπεσες και εσύ όπως και πολλοί "ντροπιασμένοι" γαύροι,στην παγίδα των ΑΡΔ που ξέσκισαν τον Κόκκαλη και τον έμπλεκαν σε οποιοδήποτε σκάνδαλο συνέβη τις προηγούμενες δεκαετίες.Ακόμη και για την παρολίγον χρεοκοπία της Ελλάδας,έβγαλαν υπεύθυνο!
Σε οποιοδήποτε όμως σκάνδαλο των βαζελοειδών,έκαναν μόκο γιατί προφανώς είχαν κάποιου είδους συμφέροντα(Μπόμπολας,Ψυχάρης,ΔΟΛ).Ομερτά!
Γι' αυτό λοιπόν,πριν αισθανθείς ντροπή για τον Ολυμπιακό,ψάξε καλύτερα!

Εικόνα kavatzas

Φιλε canio ειναι δικαιωμα σου να πιστευεις πως ο καλος σωκρατης ηρθε και μας εσωσε χωρις κανενα προσωπικο συμφερον. Ο καθενας εχει τις αποψεις του και ειναι σεβαστες. Το οτι δεν κρυβομαι πισω απο το δαχτυλο μου και το οτι δεν πιστευω σε μεσιες που ηρθαν να σωσουν την ομαδα μου δεν με κανει ντροπιασμενο. Αντιθετα μαλιστα. Ο καθενας διαβαζει και κρινει αυτα που διαβαζει αναλογα με την διανοητικη του ικανοτητα και την προπαγανδα που εχει φαει απο τους ΑΡΔ. Ψαξτο λοιπον εσυ καλυτερα το θεμα και μην δινεις Βαρδινογιανικα παραδειγματα γιατι εμεις ειμαστε γαυροι και οι γαυροι εχουν τα @ρχιδια να παραδεχονται τα στραβα που υπαρχουν στην ομαδα τους. ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥΣ ΘΕΛΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ!!!!!!!!

Εικόνα canio

Μόνο ΑΡΔ τα λένε αυτά και οι αντι-ολυμπιακοί!
Θα ήσουν βλάκας αν πίστευες τα βαζελοχανύμια.Δεν είσαι όμως,αλλά είσαι θύμα των ΑΡΔοειδών που πουλάνε τα θεματάκια τους,πασπαλισμένα με επίκληση κατευθείαν στο συναίσθημα του κάθε γαύρου!
Γι' αυτό λοιπόν,δε σε κατηγορώ.Το μόνο που σου προσάπτω,είναι το ότι δε θες να καταλάβεις.Το ότι δεν ψάχνεις ουσιαστικά να δεις την πραγματικότητα!
Το παράδειγμα του Καρκινογιάννη,το έφερα για την αντιμετώπιση που τυγχάνουν οι δύο επιχειρηματίες,για την αντιμετώπιση των δύο συλλόγων προκειμένω,διότι αυτός είναι ουσιατικά ο στόχος τους,ο Θρύλος και όχι ο Σωκράτης.

Εικόνα kavatzas

Ανοιξε λιγο το μυαλο σου και μην μπερδευεις την βουρτσα με .......το Μυρτσο..χαχαχαχαχα!!! Αν η πραγματικοτητα για σενα ειναι οτι ζουμε σε ενα σαπιο συστημα που ολοι οι αλλοι ευνοουνται και εμεις αδικουμαστε καταφορα τοτε σηκωνω τα χερια ψηλα. Αυτο γινοταν στα πετρινα χρονια αλλα απο το Σωκρατη και μετα σταματησε να γινεται για τον απλουστατο λογο οτι ηταν μεγαλυτερο λαμογιο απο ολους τους αλλους (αφου εξαφανισε Γιαννακοπουλους και Βαρδινογιαννηδες). Το οτι δυναμωσαμε σε ολους τουσ τομεις δεν μας χαλασε αλλα δεν θα τον βγαλω και αγιο το Σωκρατη. Για ποια βαζελοχανουμια μιλας????? Αυτοι δεν υπαρχουν καν.. Ουτε οι υπαληλλοι του δεν τον στηριζουν τοσο οσο εσυ... Δεν θελω να σου χαλασω την εικονα που εχεις στο μυαλο σου για το Σωκρατη αλλα ρε φιλε κρατα και μια πισινη...

Ερωτηση Γουσταρεις το πρωταθλημα ετσι οπως ειναι τωρα που ειναι παντοδυναμος ο Ολυμπιακος και η Ζελα με το Αεκακι πανε για πεσιμο? (σε ρωταω γιατι θελω να δω ποσο διαφορετικα μπορει να σκεφτομαι σε σχεση με αλλους γαυρους).

ερωτηση 2 Αφου λες οτι στο προσωπο του Σωκρατη χτυπουν τον ολυμπιακο δεν αναρωτιεσαι γιατι για τους Αγγελοπουλους δεν λεει κανεις κουβεντα?????????????

Ας βγαλουμε την τσιμπλα απο τα ματια ρε γαμωτο....

Εικόνα Hank

H μόνη πραγματικότητα που ζούμε, είναι οτι είμαστε γαύροι φίλε μου. Ειδικά εδώ μέσα, αυτή θέλουμε να βιώνουμε.
Αλλες πραγματικότητες, σαν αυτές που μας προτρέπεις να ανοίξουμε τα ματια για να τις δουμε, γεμάτο το ντρενέ.

Οσον αφορα την ερώτησή σου: Οχι, εγω δεν το γουστάρω το πρωτάθλημα έτσι. Αμα δε τους δω να εξαφανίζονται, να διαλύονται, πάντα θα νιώθω οτι έχω ενα απωθημένο.

Εδω πάντως, σίγουρα ένα πράγμα δεν κάνουμε: Να δικάσουμε το Σωκράτη.
Υπενθυμίζω πως γι αυτό, μιας και τα δικαστήρια ολα αποφάνθηκαν υπερ του Σωκ, υπάρχουν πολλά φιλόξενα site στο ιντερνετ, πρόθυμα να αυνανιστούν με τέτοιες απόψεις.
Μ΄αλλα λόγια, τελος της συζήτησης.

Εικόνα canio

Δεν καταλαβαίνω τον λόγο που αρπάζεσαι και νευριάζεις!Αυτό,το κάνουν μόνον οι μη έχων επιχειρήματα!
Τέτοιος είσαι λοιπόν?
Προφανώς και γνωρίζω σε τι μπανανία ζούμε και ότι πολλοί έχουν ευθύνες για την κατάντια μας,ακόμη και απλοί πολίτες!
Από 'κει και πέρα όμως,χωρίς στοιχεία και τεκμήρια δεν μπορώ να κρίνω.Συγγνώμη,αλλά όσο και να προσπαθείς,με τρόπο που δε σε τιμά,δε θα με κάνεις να πιστέψω αυτά που θες εσύ!
Φυσικά και γουστάρω να πάρω το πρωτάθλημα και θα το πανηγυρίσω έξαλλα,άμα πέσει η ζέλα και η κούλα!
Μακάρι να διαλυθούν,να καταλήξουν να παίζουν τοπικό!Γιατί?Πολύ απλά επειδή δεν ξεχνάω τις πουστιές που έπαιζαν στην πλάτη μας!Είμαι περήφανος για την ομάδα μου και γι' αυτό δεν γουστάρω χάρες στους μούλους!
Εσύ πάλι,μπορεί να είσαι μικρούλης και να μην έζησες τα πέτρινα.Μπορεί να έχεις πιστέψει τις μαλακίες των ΑΡΔοειδών ότι θα φτωχύνει το πρωτάθλημα χωρίς αυτά τα μπουρδέλα!

Εικόνα kavatzas

Τι σε κανει να νομιζεις πως νευριαζω? Δεχομαι την αποψη σου αν και εσυ εισαι αυτος που δεν εχει τα επιχειρηματα. Πραγματικα θα εκπλαγω ομως αν μου πεις οτι εισαι πανω απο 20 εσυ. Ειμαι 40 χρονων και εχω ζησει τα παντα απο αυτα που αναφερεις. Ποιος τροπος ακριβως δεν με τιμα? Βλεπω πιτσιρικαδες με την λογικη σου και φοβαμαι για το τι περιμενει τον Ολυμπιακο στο μελλον.... Δεν υπαρχει ολυμπιακος χωρις τη ζελα οπως δεν υπαρχει και μπαρτσα χωρις ρεαλ οπως και δεν υπαρχει μαντσεστερ χωρις λιβερπουλ αρσεναλ κτλ.... Εγω θελω δυνατο το βαζελο και το Αεκακι να τους γ@μ@ω και να το χαιρομαι. Φετος τρεχουμε μια κουρσα μονοι μας και χαιρομαστε που θα βγουμε πρωτοι???? Εγω δεν το χαιρομαι. Εννοειται πως γελαω με την καταντια του βαζελου και της κουλας αλλα αυτα θα τα βρουμε μπροστα μας αργοτερα. Θα πληρωνουμε τα σπασμενα στην ευρωπη προερχομενοι απο ενα πρωταθλημα που θα εχει κριθει απο τον νοεμβριο. Απλα εχουμε αλλη αντιληψη γενικα για τα πραγματα. Δεν ειναι κακο αυτο απλα δινουμε ο ενας στον αλλο τροφη για σκεψη.

Εικόνα canio

Έχεις πέσει σε ατόπημα,το γνωρίζεις και αυτό σε κάνει να συμπεριφέρεσαι παράλογα!
Δεν έχω επιχειρήματα όταν λέω πώς ενώ έχει πάει στα δικαστήρια ο Κόκκαλης,αποδεδειγμένα δεν τον έχουν βρει ένοχο για τπτ?Μάλλον δεν πρόσεξες καλά,αυτό τουλάχιστον θέλω να πιστεύω.
Γιατί θες ισχυρούς τον βάζελο και την κούλα και όχι τον Αστέρα Τρίπολης?Γιατί συγκεκριμένα αυτούς τους δύο?
Τέτοιο κόλλημα,μόνο σαν έρωτας εκλαμβάνεται προς τα δύο αθηναϊκά σωματεία!
Να σου κάνω και εγώ μια ερώτηση.Πιστεύεις ότι ο Μαρινάκης παντελονιάζει και ουσιαστικά αυτό φταίει που δεν γεμίζει το γήπεδο?

Εικόνα kavatzas

Γενικα ειναι γκεμπελισμος να λες οτι εχω ερωτα με την κουλα και την ζελα. Αν εσυ γουσταρεις να βλεπεις ντερμπι με αστερα τριπολης ειναι δικο σου θεμα αλλα εγω θελω να βλεπω ντερμπι με βαζελο σε γεματο γηπεδο με λαους και απο τις 2 πλευρες. Το ερωτημα που προσπαθουμε να απαντησουμε ειναι ποιος ειναι κατα την αποψη μας ο καλυτερος προεδρος και εγω λες χωρις καμια σκεψη Αγγελοπουλοι. Διαφωνεις? Με τη λογικη σου ουτε ο Βαρδινογιαννης εχει καταδικαστει. Αυτο τον καθιστα αθωο???? Μηπως εισαι ο Λουβαρης και μας το κρυβεις η ο τσουκαλας που πληρωνοταν για να καθαριζει το παρκε στο μπασκετ???????? Τετοιος ερωτας με το Σωκρατη δεν εξηγειται ρε φιλε.

ps Το γηπεδο δεν γεμιζει γιατι η ομαδα δεν παιζει μπαλιτσα και ο κοσμος εχει ξενερωσει, Εσυ φανταζομαι βλεπεις τον ολυμπιακο να κανει παπαδες στο γηπεδο και σιγουρα εισαι καθε Κυριακη εκει βρεξει χιονισει. Και ασε με να μαντεψω....σιγουρα το 15ευρο που δινεις στο βαγγελα για να κανει μεταγγραφη τον de vichenti πιανει τοπο και δεν το στερεισαι απο κατι αλλο... ΞΥΠΝΑΤΕ ΡΕ!!!!!!!!!!!! ΜΗΝ ΚΡΑΤΑΤΕ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΠΙΣΩ!!!!

Εικόνα dono

Ας κάνουμε μια υπόθεση εργασίας λοιπόν, ότι έχεις δίκιο για τον κόγο που ο κόσμος δεν πάει στο γήπεδο. Εξήγησέ μου τότε γιατί πέρυσι η παε είχε λιγότερα εισητήρια απο πρόπερσι;; Δεν έπαιζες καλή μπαλίτσα; Το ότι δεν έχουμε δει την ομάδα να πετάει φέτος, δεν δικαιολογεί το επιχείρημά σου να μην πηγαίνουμε στο γήπεδο. ΔΕΝ γίνεται τε φίλε να έχεις ζήσει τα πέτριναχρόνια και να υποστηρίζεις τέτοια πράγματα. ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ!!!!
Ξαναγράφω για να γίνω ξανά σαφής. Το άρθρο ΔΕΝ κάνει σύγκριση των προέδρων, προσπαθεί να βρει με ποιά κριτήρια των οπαδών ένας πρόεδρος είναι καλός ή όχι.
Παρακολουθώ με ενδιαφέρον τα σχόλια σπυ και του canio καιομολογώ ότι δεν έχεις απαντήσει σε κάτι που σου έγραψε. Τελικά πιστεύεις ότι ο Βαγγέλας παντελονιάζει; Γιατί εγώ αυτο καταλαβαίνω από την ταλευταία σου απάντηση. Οπωσδήποτε καλά κάνεις και έχεις την άποψή σου, αλλά σίγουρα δεν συμφωνούμε καθόλου

Εικόνα canio

Εγώ,δεν είπα τπτ.Μόνος σου έβγαλες το συμπέρασμα.Άλλος προφανώς συμπεριφέρεται γκεμπελίστικα!
Διαφώνησα εξ' αρχής με το άρθρο για το ποιό μοντέλο γουστάρει ο καθένας.
Ο Κόκκαλης έχει δικαστεί,ο Καρκινογιάννης,όχι!Πού είναι το δύσκολο να αντιληφθείς τα λεγόμενά μου?
'Η μήπως δε θέλεις να καταλάβεις?
Νευριάζεις χωρίς λόγο και χαλάς την όποια εικόνα προσπαθείς να δημιουργήσεις.
Μόνο ο ανασφαλής ξεφεύγει και προβαίνει σε γκεμπελίστικες μεθόδους!
Μάλιστα,μόλις επιβεβαίωσες και μια ακόμη υποψία μου.
Η ασθένεια σου είναι σοβαρή.Είσαι ένας κλασικός πανηγυριτζής νεόγαυρος!

Εικόνα dono

Την άποψή μου για το ερώτημα σου προς τον canio
1. Δηλαδή τι θέλεις να γίνει; Να δώσουμε στους ανύπαρκτους κανένα εκ για να την βγάλουν την χρονιά; Όταν ο Βαγγέλας πλήρωνε αυτοί χρωστούσαν. Αυτή είναι η διαφορά και μακάρι να τους δω στην Δ εθνική
2. Σου απάντησε ο Σάββας. Περίμενε να αρχίσει κανένα σερί τίτλων από τον Ολυμπιακό και θα δεις και εσύ το προφανές...
Ρε φίλε από τις απαντήσεις σου νομίζω ότι έχεις χάσει κανέναν διαγωνισμό από τον Σωκράτη και του τα χώνεις... Στο ξαναλέω έχεις κάτι να του προσάψεις στον αθλητικό τομέα;;; Όλα τα άλλα είναι για τον Πίκουλα και την ΑΞΙΑ

Εικόνα dono

Σεβαστή η άποψή σου
Δεν έχει νόημα να σου θυμίσω ότι για οτιδήποτε κακό συνέβαινε στην Ελληνική επικράτεια ΠΑΝΤΑ ενέπλεκαν τον Σωκράτη
Ο Σωκράτης δεν κατηγορείται για τίποτα πια και ως δια μαγείας σταμάτησαν να τον βάζουν στο στόμα τους ακριβώσ μόλισ έφυγε από την ομάδα. Τυχαίο;
Μπορούμε να συζητήσουμε επί ώρες το θέμα (το θέμα επιχειρηματίασ Σωκράτησ το κατέχω) αλλά δεν είναι αυτό το νόημα του άρθρου και σίγουρα δεν είναι αυτό το ύφος του site

Εικόνα Hank

Πάντως, όποιος κατα καιρούς ελεγε ό,τι παπατζα του κατέβαινε στο κεφάλι (σαν αυτες που εβαλε ο καβατζας πιο κάτω) και τον πήγε στα δικαστηρια ο Σωκράτης, τα κερδισε όλα.
Και μετά, για να τον πιάσουν στο στόμα τους, έπρεπε να κανουν 3 φορες μπανιο με αγιασμό, να πανε με τα γόνατα μεχρι τη Μεκκα, κι αφού γυρίσουν, και μετα απο 40 μέρες νηστεία, να πουνε " κ. Σκράτης Κοκκαλης κλπ κλπ"

Εικόνα Hank

Καλημέρα μάγκες

dono, ωραίο άρθρο και χρήσιμο, ειδικά σε σχέση με τα δυο φοβερά του Σάββα τα οποία και αναφέρεις.

Μάγκες, εγώ δε θα μπω στη διαδικασία να επιχειρηματολογήσω υπερ της μιας η της άλλης αποψης για τη σχέση του επιχειρηματία Σωκράτη Κοκκαλη με το Δημόσιο ή το κράτος. Εχουν ειπωθεί πολλά, και τα περισσότερα απο αυτα βέβαια απο το σύστημα το οποίο εκπροσωπούσε ολους αυτούς που ο τιτάνας ο Σωκρατες τους πάταγε με τη σιδερένια φτέρνα του, κρατώντας πεισματικά τη μουρη τους, αμείλικτος και δικαιος ταυτόχρονα, μέσα στα λασπονερα της Ιστορίας: εκει που ανήκουν δηλαδή.
(ηταν δε τοσα πολλά και τόσο "πειστικά", που κατάφεραν να μολυνουν και τη συνείδηση πολλών σύγγαυρων, με πιο επωδυνο αποτέλεσμα για το σύλλογο, τον τορπιλισμό στην ουσία μιας απ τις πιο πρωτοποριακές, για την Ελλάδα, και πιο ωφέλιμες για το Συλλογο κινήσεις: Το θέμα της εγγραφής μελών στον Ερασιτέχνη. Αλλά αυτό, ειναι μια άλλη, μεγάλη, συζήτηση)

Ομως, σκόπιμα, αποκρύπτεται από ολη αυτή τη συζήτηση μια πολυ σημαντική παράμετρος: Η αξία, ας πούμε, του προϊόντος των επιχειρήσεων του Σωκράτη Κόκκαλη.
Ο Σωκράτης, η Intracom στην ουσία, ποτε δεν πουλησε φύκια για μεταξωτές κορδέλες σε κανέναν. Φυσικά, ούτε στο Ελληνικό Δημόσιο.
Hardware και Software που παρήγαγε (και παράγει) ήταν πάντα τεχνολογία αιχμής και ανταγωνιστικά με ανάλογα προϊόντα μεγάλων εταιρειών σε διεθνές επίπεδο.
Ο Σωκράτης, ήταν (και είναι) πάιχτης διεθνούς επιπέδους σε ένα τόσο ανταγωνιστικο και απαιτητικό πεδίο όπως οι Τεχνολογίες. Και απο όσο ξέρουμε, μια χαρά τα πήγε (και τα πηγαινει) στη διεθνή αγορά. Εκτός κι αν, σε κάθε χώρα απο απο όλες αυτές στις οποιες εχει πουλησει υλικο, υπηρεσίες η λογισμικό, ειχε και τον ανάλογο "Σημίτη" τον οποίο τόσο εύκολα με διαφορες παπάτζες του χρεωσανε στην Ελλάδα. Δηλ, ακόμα και ο Αμερικανός πρόεδρος, ηταν κι αυτός "Σημίτης" του, μιας και όπως θα ξέρετε έχει κλέισει ουκ ολίγες συμφωνίες με τον αμερικάνικο στρατό για προμήθεια harware και software οπλικών συστημάτων. Επαναλαμβάνω: οπλικά συστήματα του αμερικάνικου στρατού.

Επίσης, ο Σωκράτης ήταν και πρωτοπόρος, τουλάχιστον για την Ελλάδα, και όσον αφορά τις επενδύσεις γυρω απ την Τεχνολογία. Ολοι ξέρουμε για τις μυθικές σχεδόν συνθήκες εργασίας στην Intracom, ειδικα προηγουμενα χρόνια, συνθήκες που μπορουν να συγκριθουν μόνο με τεράστια μεγέθη της silicon valley, τη συνεχή επιμόρφωση των στελεχών των εταιρειών του και την επιδότηση και φανατική υποστήριξη της διαρκους ερευνας. Και να αναφέρω εδω και το επισης πρωτοποριακό και μοναδσικό για τα ελληνικά δεδομένα Athens Information Technology (ΑΙΤ)
http://www.csrhellas.org/portal/index.php?option=ozo_content&perform=vie...
Επίσης, υπάρχει έδρα στο όνομα -νομιζω- του πατέρα του στο Harvard, όπου υποστηρίζει και χρηματοδοτεί τα ανάλογα προγράμματα και σημαντικές υποτροφίες
http://www.kokkalisfoundation.gr/page.ashx?pid=5&aid=360&qcid=45&lang=1

Με ολα αυτα, δεν θελω να αγιοποιησω τον Τιτάνα το Σωκράτη (άλλωστε, οι Τιτάνες δεν χρειάζονται αγιοποίηση: ειναι απλά Τιτάνες), όμως θέλω να θίξω το πόσο αδικο ειναι γι αυτόν να δεχεται μόνο αρνητική κριτική, γιατί σχεδόν ολοι αυτα τα σημαντικά φρόντιζαν πάντα να τα αποκρύπτουν.
Και αυτό βεβαια εν πολλοις οφείλεται (κατι που έκανε και σαν προερδος του Ολυμπιακού) στην αρχοντική στάση του απέναντι στην προπαγάνδα, και η οποια συνοψιζεται στο εξης:
"Ασε τα γατάκια να σκουζουν...στα φρυδια μου (τα επικα) ποιος ασχολειται. Γατάκια ειναι και λαλούν, γατάκια ειναι και σκουζουν"

Εικόνα canio

Ποιό ττο νόημα του συγκεκριμένου άρθρου?
Γιατί δλδ να μπούμε στο τρυπάκι ποιός... την έχει μεγαλύτερη?
Όλοι έχουν προσφέρει,τους ευχαριστούμε,αλλά ο καθένας έχει και διαφορετική προσέγγιση επί του θέματος!

Εικόνα dono

Canio δεν γίνεται σύγκριση μεταξύ τους
Απλά αναρωτιέμαι με πια κριτήρια κρίνονται οι πρόεδροι της ομάδας μας
Αφορμή τα άρθρα του Σάββα, διάφορα δίκαια και άδικα που ακούγονται για τον Βαγγέλα και τέλος πάντων πολλά κωμικά που ακούμε στις κερκίδες
Ακριβώς την διαφορετικότητα του καθενός προέδρου τονίζω σε τομείς που μπορει να γίνει αυτό, προέδρων που αποδεδειγένα έως τώρα τους θεωρώ απολύτως επιτυχημένους

Εικόνα dono

Γράφει ο kavatzas για τον ΤΙΤΑΝΑ Γουλανδρή. Υπάρχει κανείς που να διαφωνεί ότι είναι ο μεγαλύτερος πρόεδρος στην ιστορία μας;
Απλα σου ανέφερα παραπάνω γιατί έγραψα για τους συγκεκριμένους 3

Εικόνα savvas gridlock

Ναι, εγώ διαφωνώ. Μεγαλύτερος πρόεδρας από τον ΣΩΚΡΑΤΗ δεν υπήρξε όχι μόνο στον Θρύλο, αλλά γενικά στο ελληνικό ποδόσφαιρο. ΣΩΚΡΑΤΗΣ=Α-ΝΥ-ΠΕΡ-ΒΛΗ-ΤΟΣ.

Εικόνα dono

Σάββα ο ΤΙΤΑΝΑΣ βγήκε μπροστά σε μια εποχή, που αν δεν ήταν αυτός να σταματήσει την λαιλαπα των παιδιών της επανάστασης του κώλου, τωρα στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο θα υπήρχαν δυο ομάδες. Ο ποα και ο ποα ρουφ (λόγω ονόματος). Άλλες εποχές, που αν τα πρωταθλήματα παίζονταν στο γήπεδο και όχι στην κρατική ασφάλεια μπορεί να είχαμε επανάληψη του ΑΘΛΟΥ του Σωκράτη με 12/14.
Αυτά για το συναισθηματικό μέρος του πράγματος. Δεν διαφωνούμε για τον Σώκρατες, έχεις δίκιο αλλά άλλες εποχές και άλλο γενικότερα περιβάλλον το 1994

Εικόνα savvas gridlock

Το ότι ο ΤΙΤΑΝΑΣ πήρε παρτούζα τη χούντα και τον Ασλάνα, δεν αμφισβητείται, είναι άθλος και τον ευγνωμονούμε όλοι οι γαύροι. Από εκεί και πέρα, ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ πήρε κατά διαστήματα παρτούζα ΠΑΣΟΚ-ΝΔ παρέα, για το καλό του Θρύλου. Εκτός του ότι ο ένας έκατσε 4 χρόνια και ο άλλος 17 στο ποδόσφαιρο και συνολικά 19, με τα 2 του μπάσκετ από το 1991, στην οικογένεια του Θρύλου, εκτός του ότι ο ένας έκτισε γήπεδο και προπονητικό κέντρο, ενώ ο άλλος μας ξεχρέωσε τα οικόπεδα στου Ρέντη, εκτός του ότι ο ένας πήρε αμέτρητους τίτλους, ενώ ο άλλος μόνο 2 πρωταθλήματα, υπάρχει το σημαντικότερο. Δίχως ΣΩΚΡΑΤΗ, υπήρχαν δύο δρόμοι. Διάλυση και Ερασιτεχνικό ή παράρτημα του βάζελου, με τον ΚΑΡΚΙΝΟ-γιάννη να δίνει λεφτά στον Ανάργυρο. Δίχως ΓΟΥΛΑΝΔΡΗ υπήρχε μια απειλή για Β' Εθνική, αδιόρατη όμως και όχι συγκεκριμένη. Έτσι φωνάζανε στα γήπεδα τότε κοροιδευτικά για εμάς, αφού με τον Νταν Γεωργιάδη το 1970 χάναμε συνέχεια. Φυσικά δεν θα πέφταμε, απλώς κατρακυλάγαμε συνέχεια. Ο ΓΟΥΛΑΝΔΡΗΣ σίγουρα διέσωσε τα υπόλοιπα τμήματα του Θρύλου, που τα χουντοειδή σκέφτονταν να διαλύσουν και να κρατήσουν μόνο το ποδόσφαιρο, ώστε να μειώσουν τα χρέη.

Σε κάθε περίπτωση, συγκρίνουμε τους δύο κολοσσούς τώρα και δεν μειώνω κανέναν τους. Συγκρίνουμε Κρόνο με Δία, Όντιν με Ύμιρ, Νουν με Ρα. Τιτανοτεράστιοι όλοι τους, αλλά αναμεταξύτωνε κάποιοι ήσαντο μεγαλυτερότεροι. ΑΝΥΠΕΡΒΛΗΤΟΣ ΚΑΙ ΑΞΕΠΕΡΑΣΤΟΣ Ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ

Εικόνα kavatzas

Εκτος απο τον γουλανδρη και τους Αγγελοπουλους ολοι οι αλλοι εβγαλαν περισσοτερα απο οσα εβαλαν στον Ολυμπιακο. Ειδικα ο Σωκρατης που στα χρονια που ηταν προεδρος εκλεισε τοσες δουλειες με βιτρινα την ομαδα και την πιεση των γαυρων στο κρατος. Γι αυτο και με την υποθεση της ziemens δεν τον πειραξε κανεις. Να τα λεμε ολα...... Τα 200 εκατομυρια που εβαλε ειναι σταγονα στον ωκεανο σε συγκριση με τα οφελη που αποκομησε απο την ομαδα.

Εικόνα canio

Ποιές και τι είδους δουλειές έκλεισε ο Σώκρατες με την ανοχή των γαύρων?
Ήταν μήπως η είδοδος του στις τηλεπικοινωνίες όταν ακόμη δεν είχε καν αποφασίσει αν θα μπει στην ΠΑΕ και στην ΚΑΕ?
Τον κόσμο του Θρύλου γιατί τον αναφέρεις?Αμφιβάλλεις μήπως για το μέγεθος του Κόκκαλη?
Θεωρείς,δλδ,ότι ήταν λίγος επιχειρηματικά και πάτησε πάνω στον κόσμο για να πετύχει?
Θεωρείς ότι δε θα τα κατάφερνε χωρίς Θρύλο και τους γαύρους?
Αν όπως λες τον ενδιέφερε το "φαίνεσθαι",πολύ απλά δε θα ξόδευε για την τρέλα του,τον Ολυμπιακό!

Εικόνα kavatzas

http://krisaion.pblogs.gr/467032.html
Σου δινω απλα παραδειγματα για το τι γραφεται γι αυτον και τις επιχειριματικες του δραστηριοτητες. Δεν με αφορα αν αυτα ειναι αληθεια αλλα με νοιαζει να μην εμπλεκεται το ονομα του ολυμπιακου με αυτα!

Εικόνα canio

Το θέμα Μίζενς,είναι γνωστό εδώ και μια δεκαετία περίπου!
Οπότε,είναι δύσκολο τόσο καιρό να μην έχει ακουστεί καν το όνομα του Κόκκαλη στα μαύρα λεφτά που διακινούσε τότε η εταιρία!
Οι εμπλεκόμενοι,είναι γνωστοί και μερικοί(όχι οι βο(υ)λευτές βεβαίως),έχουν συλληφθεί!
Θα ήταν δύσκολο επομένως να μην αναφερόταν το όνομα του Σώκρατες.

Εικόνα Hank

Συγγνωμη ρε σύγγαυρε...τωρα φέρνεις στην κουβέντα τι λεει ενα παρακαμιακό μπλογκ, έχοντας κιολας ειδήσεις και ρεπορτάζ απ την Αυριανή; δηλαδή, μιλάμε για τον ορισμό της παρακμής και της κιτρινίλας ετσι;

Κι εν πάση περιπτώσει, ξέρεις που πάταγαν όλοι αυτοί που έχτισαν, με μαστορια, όλους αυτούς τους μύθους; στην ηθικη ευαισθησία των γαύρων.

Δε σημαίνει όμως επειδή αυτά τα λέει ο Κουρής, η οποιοσδήποτε άλλος με ηθικό ανάστημα ίσο με μιας αμοιβάδας (ειδικά οι ζελέδες, ούτε τέτοιο δεν εχουν), είναι και αλήθεια. Ουτε οτι εσυ πρέπει να τα υιοθετείς άκριτα.

Εικόνα savvas gridlock

Για πες μας τώρα, σήμερα που μιλάμε, ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ κλείνει δουλειές με το Δημόσιο? Πριν ασχοληθεί με τον Ολυμπιακό, έκλεινε δουλειές με το Δημόσιο? Γιατί αν έκλεινε δουλειές πριν τον Ολυμπιακό και κλείνει και δουλειές μετά τον Ολυμπιακό, τότε δεν είχε ιδιαίτερη ανάγκη τον Θρύλο. Επίσης, η Siemens ήταν ανταγωνιστική εταιρεία της Intracom. Δεν υπάρχει ούτε ένα παράδειγμα Έλληνα πολιτικού που να προώθησε μία, έστω, φορά το όνομα της εταιρείας-πρότυπο για τον ελληνικό χώρο στον τομέα της, της Intracom, στο εξωτερικό. Έρχονται εδώ πολιτικοί από διάφορα μέρη του κόσμου, ακόμη και από κράτη-κολοσσούς, όπως η Κίνα, η Ρωσία και οι ΗΠΑ, ως κανονικοί μεσάζοντες για συμφέροντα ομοεθνών τους μεγαλοεπιχειρηαμτιών κι εμείς δεν στείλαμε μία φορά κάποιον δικό μας κάπου με αντίστοιχη αποστολή, για να μην αντιδράσουν η Αριστέα μαζί με πέντε δέκα γραφικούς ταραμάδες και τον πούνε ''τσάτσο του Κόκκαλη''.

Ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΕΧΕΙ ΒΑΛΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 300 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΡΥΛΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΔΕΝ ΕΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ, ΑΛΛΑ ΣΠΙΛΩΘΗΚΕ ΤΖΑΜΠΑ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ.

Εικόνα kavatzas

http://www.marketzone.gr/sites/blogs/tseligas/pages/postview.aspx?pid=53

Φιλε μου savva αυτο στο παραθετω για να μην νομιζεις οτι σπιλωθηκε το ονομα του καημενου του Σωκρατη..... Εμας σαν Ολυμπιακους θα πρεπει να μας ενδιαφερει το καλο του θρυλου που ειναι ενας ζωντανος οργανισμος περα απο προσωπα. Η διαφορα αποψεων ειναι υγεια αλλα γενικα νομιζω πως θα συμφωνησουμε οτι ολοι οι γαυροι θελουμε τον Ολυμπιακο μας καθαρο μαγκα και απαλαγμενο απο φημες και σκανδαλα. Εγω τουλαχιστον ετσι τον εχω τον Ολυμπιακο στο μυαλο μου. Ολυμπιακοι ειμαστε δεν ειμαστε προβατα να παπαγαλιζουμε τα γραφομενα του πρωταθλητη και του γαυρου. Διαβασε το αρθρο και θα καταλαβεις. Δεν παραθετει αποψεις αλλα μονο τη βιογραφια του.

Εικόνα savvas gridlock

Αδερφέ, προφανώς κι εμένα δεν με νοιάζει το όνομα του Σωκράτη ως επιχειρηματία, ούτε το πώς πάνε οι επιχειρήσεις του. Τον κρίνω μόνο ως πρόεδρο του Ολυμπιακού και με ενδιαφέρει να μην σπιλώνεται ο Θρύλος. Σπιλώνοντας τον Ολυμπιακό οι αχυράνθρωποι του Βαρδινογιάννη, τον Ολυμπιακό στόχευαν.

Από εκεί και πέρα, το άρθρο που έβαλες αναμασά τις παπαριές της Αριστέας εις βάρος του Κόκκαλη. Τι είδους συζήτηση μπορεί να γίνει για μια δημοσιογράφο που την πλήρωνε ο Αλαφούζος ο φοροφυγάς -με απόφαση δικαστηρίου- στην ''Καθημερινή'' και αργότερα ο ΚΑΡΚΙΝΟ-γιάννης ο πουσταράς στη ''Χαφιεδοτυπία'' για να σπιλώνουν τον Σωκράτη? Η γερμανική Βουλή, μετά την πτώση του Τείχους, ασχολήθηκε με την όποια περιουσία της Ανατολικής Γερμανίας για να την διασφαλίσει. Σε αυτά τα πλαίσια, ασχολήθηκε και με την ΙNTRACOM του Σωκράτη και με το αν υπήρχε βάση στα σενάρια ότι κεφάλαια τράπεζας του κράτους της Ανατολικής Γερμανίας χρησιμοποιήθηκαν για να στηθεί η συγκεκριμένη εταιρεία του Σωκράτη. Η γερμανική Βουλή λοιπόν συγκρότησε Ειδική Εξεταστική Επιτροπή για αυτό το θέμα. Ξαναγράφω, ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ, ΟΧΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ.

http://hri.org/E/1996/96-05-15.dir/keimena/politiko/pol3.htm

Για να μην το κουράζουμε, από την ίδια αντικοκκαλική και αντιολυμπιακή εφημερίδα του Τεγόπουλου και του ΚΑΡΚΙΝΟ-γιάννη, σου παραθέτω το πόρισμα αυτών των ερευνών.

http://archive.enet.gr/online/online_text/c=110,dt=20.02.2002,id=68630556

http://archive.enet.gr/online/online_text/c=110,dt=20.02.2002,id=62706332

Η γερμανική Βουλή, η γερμανική κυβέρνηση και τα γερμανικά δικαστήρια έκριναν ότι ο Κόκκαλης ΔΕΝ υπήρξε κατάσκοπος της Στάζι, αλλά οι αχυράνθρωποι ΑΡΔ του ΚΑΡΚΙΝΟ-γιάννη, επιμένουν να λένε ψέμματα.

Αν ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ είχε τόση δύναμη ώστε να ελέγχει τις τρεις διακριτές εξουσίες του γερμανικού κράτους, εκτελεστική-νομοθετική-δικαστική, με λίγα λόγια αν μπορούσε να ελέγχει ΟΛΗ ΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ, ας μας έδινε και κάνα Τσάμπιονς Λιγκ να γουστάραμε εμείς οι γαύροι. Η συνωμοσιολογία δεν οδηγεί πουθενά. Είτε στέκεσαι σε αποφάσεις δικαστηρίων και εξεταστικών επιτροπών της Γερμανίας, είτε ακούς την Αριστέα και τον ΚΑΡΚΙΝΟ-γιάννη, που πίστευε ότι ο Σωκράτης μέσω της ΣΤΑΖΙ χρηματοδοτεί την ''17 Νοέμβρη'', που οργάνωσε την απόπειρα δολοφονίας εναντίον του, και καλά για να τον βγάλει από τη μέση στην υπόθεση των ψηφιακών. Δεν τον κυνηγούσε δηλαδή επειδή θησαύρισε μέσα στη χούντα, αλλά επειδή ''τους βάζει ο Κόκκαλης του γαύρου''. Με λίγα λόγια, είτε κοιτάς τα στοιχεία και τις αποδείξεις, είτε ασχολείσαι με τα Νεφελίμ. Ο Σωκράτης έχει συρθεί σε περισσότερες από 200 δίκες και έχει αθωωθεί ΣΕ ΟΛΕΣ. Σε ελληνικά και ξένα δικαστήρια. Τι διάολο, όλους τους ελέγχει?

Εικόνα canio

Τι σχέση μπορεί να έχει η οποιαδήποτε βρωμιά που έκανε ο Κόκκαλης(κάτι που δεν έχει αποδεχτεί ποτέ),με τον Θρύλο?Τι σκάνδαλο θα μπορούσε να αποφέρει κάτι τέτοιο?Και γιατί αναφέρεσαι σε Πρωταθλητή και Γαύρο?Τι σχέση έχουν οι συγκεκριμένες εφημερίδες?
Μου φαίνεσαι κομματάκι περίεργος ρε φίλε!Δεν γίνεται να τα τσουβαλιάζεις όλα μαζί,εκτός και αν είσαι βαλτός και έχεις συγκεκριμένο σκοπό!

Εικόνα kavatzas

Ξαναλεω οτι ο κοκαλης προσφερε στην ομαδα αλλα κατα την αποψη μου το εκανε εκ του πονηρου. Δεν τσουβαλιαζω τιποτα και εχεις καθε δικαιωμα να με θεωρεις περιεργο απο την στιγμη που δεν θελω η ομαδα μου να σπιλωνεται για να βγαζουν λεφτα τυποι σαν τον καθε Σωκρατη. Απλα δεν τον συγκρινω με τουσ Αγγελοπουλους που διδασκουν ηθος. Αν αυτο σου φαινεται περιεργο τοτε δεν μπορουμε να καταλαβουμε ο ενας τον αλλον.

Εικόνα savvas gridlock

Παραφιλολογία υπάρχει και εις βάρος των Αγγελόπουλων. Τπάρχουν αρκετοί μυστήριοι τύποι που διαλαλούν ότι κάνουν ξέπλυμα χρήματος στον μπασκετικό Ολυμπιακό. Αστήρικτα φυσικά, δίχως το παραμικρό στοιχείο, μόνο για να'χαμε να λέγαμε. Απλώς αυτή η παραφιλολογία δεν έχει διαδωθεί ιδιαίτερα, αφού δεν έχουν κυριαρχήσει στο μπάσκετ ακόμη με απανωτούς τίτλους. Κάτσε να αρχίσουν να παίρνουν μαζικά πρωταθλήματα και θα δεις τι θα γράφεται και για δαύτους. Στην Ελλάδα ο πρώτος κι ο επιτυχημένος βάλλεται πανταχόθεν. Αντί να ακούμε τον κάθε παρατρεχάμενο αντιολυμπιακό, που μια ζωή κάτι θα βρίσκει να λέει και να γράφει εις βάρος μας, ας δούμε τα στοιχεία. Στοιχεία είναι αποφασεις δικαστηρίων, επίσημα έγγραφα του ελληνικού κράτους και ό,τι στέκει λογικά. Στοιχεία ΔΕΝ είναι η συνωμοσιολογία που καλλιεργούν παρακμιακοί δημοσιογράφοι, οι οποίοι εκτελούν συμβόλαια θανάτου σε έντυπα της πλάκας και όταν φτάνουν στα δικαστήρια για να απολογηθούν, κάνουν κοκοκό και βαράνε προσοχές. Πολλοί εξ αυτών που έγραφαν μούφες για το Σωκράτη, έτσι κατήντησαν...

Εικόνα dono

Το αρνητικό στοιχείο που υποστηρίζει την άποψή σου δεν κατάλαβα. Ότι ήταν πράκτορας της Στάζι; Αυτό έχει ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ από τους ίδιους του γερμανούς.
Εκτός από τις φήμες για καλές σχέσεις με την χούντα που είναι απλά αστήρικτεσ και αστείεσ προς συζήτηση, τι ακριβώς του καταλογίζει το άρθρο; Ότι ήταν ένας επιχειρηματίας που έκανε με ανορθόδοξα μέσα τρελή περιουσία; Σιγά ρε φιλε μου το νέο και το συνταρακτικό που μας λέει το συγκεκριμένο άρθρο.
Θα με ενδιέφερε μόνο αν είμουν επιχειρηματικός του αντίπαλος
Μην το πάρεις στραβά, αλλά πόσο χρονών είσαι; Έχεις ζήσει πέτρινα χρόνια; Εγώ δεν ξέρω ΟΥΤΕ έναν γαύρο από τα πέτρινα να έχει την ίδια άποψη με εσένα. Σου επαναλβάνω, δεκτή η άποψή σου, αλλά υπάρχει και ο αντίλογος

Εικόνα kavatzas

Η αποψη μου ειναι πως προσφερε στην ομαδα αλλα και η ομαδα προσφερε σε αυτον. Γι αυτο δεν συγκρινεται με Γουλανδρη και Αγγελοπουλους. Με λιγα λογια πηρε την ομαδα επειδη ηξερε πως καποια στιγμη θα δικαστει. Ετσι νομιζω εγω και για να σου λυσω την απορια ειμαι 40 και τα εχω ζησει ολα.

Εικόνα savvas gridlock

Πήρε την ομάδα του Ολυμπιακού το 1991 -τότε πήρε το μπάσκετ- επειδή ήξερε ότι θα δικαστεί από ΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΒΟΥΛΗ το 1994, σε έρευνα που έκλεισε το 1998? Και γιατί δεν αγόραζε μια γερμανική ομάδα, για να είναι σίγουρος? Πώς μπορούσε να επηρεάσει την έρευνα των Γερμανών...ο Ολυμπιακός της Ελλάδας? Βλέπεις ότι δεν στέκει λογικά αυτή η άποψη και θα αναγκαστείς να καταφύγεις στη συνωμοσιολογία?

Εικόνα dono

Δεκτό για την ηλικία, απλά περιέργεια ήταν.

Εικόνα dono

Ωραία πες ότι έχεις δίκιο. Έλα να μιλήσουμε λίγο για τον Ολυμπιακό μας και μόνο. Αν είναι όλα τόσο εύκολα όπως τα λες και ένας επιχειρηματίας μπορεί να κερδίσει κάποια πολλά δις ευρώ (σταγόνα στον ωκεανό τα 200 εκ) γιατι δεν προσφέρθηκαν τότε και άλλοι επιχειρηματίες της εποχής, Ολυμπιακοί, αφού τα κέρδη απο την μπίζνα Ολυμπιακός (όπως υποστηρίζεις) θα τους εξασφάλιζε τεράστια κέρδη στο μέλλον;

Εικόνα virus

την πιεση των γαυρων στο κρατος???δλδ τι καναμε?πηγαμε στον σημιτη και ειπαμε η θα παρει τη δουλεια ο κοκκαλης η θα τα γαμησουμε ολα???επιχειρηματιας ειναι φιλε,οχι κληρονομος...καλα εκανε και εβγαλε απο το κρατος.την ομαδα ουτε μεσα την εβαλε με τα μπουνια ουτε την αφησε στο ελεος του θεου...τωρα αν μας πειραζει που εβγαλε απο το κρατος και απο τη siemens νομιζω οτι δεν ειναι το καταλληλο site για να το συζητησουμε...

Εικόνα dono

Γιατι πριν τον Ολυμπιακό δεν κέρδιζε δημόσιους διαγωνισμούς; Ήταν ο μοναδικός παραγωγός τεχνολογίας στην Ελλ´δα πριν τον Ολυμπιακό. Εξακολούθησε και μετά φυσικά.
Για τον Μαρινάκη τι ένσταση έχεις;

Εικόνα dono

Με την υπόθεση της siemens τι σχέση έχει ο Σώκρατες; Άκουσες πουθενά το ονομά του;

Εικόνα kavatzas
Εικόνα virus

μαγκες δεν ξερω αν ο χοντρος ειναι παντελονακιας,καβουριας κτλ.ξερω σιγουρα οτι δεν ειναι ψευτης!γι'αυτους που τον βριζουν και ζητανε οτι παπαρια τους κατεβει...θα μπορουσαν πολυ απλα,να μπουν στον κοπο και να δουν τι ειπε την ημερα που αναλαμβανε τον ολυμπιακο απο τα χερια του σωκρατη...οτι ειχε πει,εχει κανει,τιποτα παραπανω,τιποτα λιγοτερο...η μαλλον εκανε και μια υπερβαση και μας ετρεχε στο αεροδρομιο με τον ριερα...ασχετα αν δεν επιασε και ευτυχως που γλιτωσε και τη χασουρα...

Εικόνα dono

http://www.redsagainsthemachine.gr/articles/130108/entyposeis-gia-proto-...
Σωστός και τα έχουμε γράψει

Εικόνα savvas gridlock

Το σίγουρο είναι ότι ο χ,ψ επιχειρηματίας που θα αποφασίσει κάποια στιγμή να ασχοληθεί με τον Ολυμπιακό, πρέπει να έχει πολύ γερό στομάχι. Δεν υπάρχει περίπτωση να μην ακούσει μαλακίες για πάρτη του και μιλάω αποκλειστικά για οπαδούς της δικής του ομάδας. Από τη μπαρούφα του φαφούτη ''το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι'', μέχρι τα ''άσε κάναν άλλον να άρει πρωτάθλημα'' και φυσικά το κορυφαίο ''γιατί δεν ακούς τον κόσμο? Βάλε κάνα φράγκο''. Με βάση λοιπόν τα δικά μου βιώματα, το μόνο που μπορώ να πω σίγουρα είναι πως κι αν ακόμη μια μέρα βγάλω τα λεφτά ενός Κόκκαλη ή ενός Μαρινάκη -λέμε και καμιά παπαριά να γελάμε πού και πού-, τον Ολυμπιακό δεν υπάρχει περίπτωση να τον αγοράσω. Δυο φορές μάγκες λοιπόν αυτοί που το τολμούν, χάνοντας καράβια με εκατομμύρια και έχοντας τον κάθε ταραμά από κάτω να τους ισοπεδώνει και να μηδενίζει την προσφορά τους.

Εικόνα dono

ΑΚΡΙΒΩΣ!!!

Εικόνα dono

Αυτή ήταν και η αφορμή που έγραψα το άρθρο, γιατί πολλά πράγματα που συμβαίνουν, ακούγονται και τα βλέπουμε στο γήπεδο ΔΕΝ τα καταλαβαίνω