ΤΟ ΝΤΕΡΜΠΥ ΜΠΑΣΚΕΤ ΤΟΥ 1964, ΤΑ ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΑ ΚΑΙ Ο ΒΑΖΕΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ



Πρωτάθλημα μπάσκετ της σεζόν 1963-64. 4 αγωνιστικές πριν το φινάλε, ο Ολυμπιακός υποδέχεται τον Παναθηναικό στο Πασαλιμάνι, όπου βρισκόταν η έδρα μας τότε. Κρίσιμο ματς, αφού και οι δύο ομάδες θέλουν νίκη. Ο Ολυμπιακός προσπαθεί να αποφύγει τον υποβιβασμό και αν χάσει χάνεται, αφού έχει πολύ δύσκολο πρόγραμμα μετά. Ο Παναθηναικός διεκδικεί το πρωτάθλημα και κυνηγάει την ΑΕΚ. Ας δούμε πρώτα τα διαδικαστικά.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ 9-4-1964
 

 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 9-4-1964
 

 
Πάμε να δούμε τώρα και κάποιες πικάντικες λεπτομέρειες γύρω από αυτό το παιχνίδι.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΟΜΑΔΑ 14-4-1964
 

 

 
Ενώ κερδίζει ο ΠΑΟ, μέλος του ΣΕΓΑΣ -όπου πρόεδρος ήταν τότε ο Απόστολος Νικολαΐδης, πατριάρχης του ΠΑΟ- αντικαθιστά με το έτσι θέλω έναν κριτή και επιδιώκει τη λήξη του αγώνα, ενώ απέμεναν 48 δεύτερα, χρόνος υπέρ-αρκετός για να έρθουν τα πάνω-κάτω στο μπάσκετ σε παιχνίδια και με πολύ μεγαλύτερες των 4 πόντων διαφορές. Το ακόμη καλύτερο? Ο κύριος Βασιλακόπουλος κυνηγούσε να δείρει το διαιτητή του αγώνα.
 
Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΔΙΟΙΚΕΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΠΑΣΚΕΤ, Ο ΣΩΛΗΝΑΣ, ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΩΣ ΠΑΙΚΤΗΣ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΔΕΙΡΕΙ ΔΙΑΙΤΗΤΗ ΣΕ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΟΥ ΠΑΟ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ.
 
Χρειάζεται να προσθέσουμε κάτι άλλο? Μόνο την τύχη των δύο ομάδων εκείνη την χρονιά. Ο ΠΑΟ έχασε το πρωτάθλημα από την ΑΕΚ κι εμείς υποβιβαστήκαμε.
 

 
Υ.Γ. 1 Περιττό να πούμε ότι οι παίκτες μας, εν όψει του παιχνιδιού της Δευτέρας, πρέπει να αποκτήσουν συναίσθηση άμεσα περί του ποιον αντιμετωπίζουν και πόσους αντιπάλους θα βρούνε απέναντί τους. Α-ΜΕ-ΣΑ. Χαλαρότητα και ''έλα μωρέ, ο Ούκιτς με τον Γκιστ έρχονται'' δεν υπάρχουν. Δεν έρχονται αυτοί ΜΟΝΟ, αλλά θα έχουν και παρέα τα φιλαράκια τους, Τάνατζιτς-Πηλοΐδιστ. ΠΑΤΗΜΑ ΣΤΟ ΛΑΙΜΟ. Αγωνιστικά πάντοτε, δίχως έκτροπα εναντίον των παικτών και των μελών της αποστολής τους, αλλά ΜΕ ΝΕΥΡΟ ΚΑΙ ΤΣΑΜΠΟΥΚΑ. Τα καρκινώματα του ελληνικού αθλητισμού δεν έρχονται ποτέ ''απροστάτευτα''. Αν σε βρούνε λίγο μπόσικο, τελείωσες. ΟΠΟΥ ΤΟΥΣ ΒΡΙΣΚΕΤΕ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΛΙΩΝΕΤΕ ΜΕ 20ΑΡΕΣ ΚΑΙ 30ΑΡΕΣ, ΣΤΟ ΠΑΡΚΕ ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ ΕΚΕΙ. Για να τιμωρείται, ετεροχρονισμένα και αναδρομικά και ο ''προστάτης'' τους και δυνάστης του ελληνικού μπάσκετ...
 
Υ.Γ. 2 Αφιερωμένη η ανάρτηση σε κάποιους που κάνουν λόγο για ''χαλασμένα χρονόμετρα στο ΣΕΦ''...

Σχόλια

Εικόνα canio

Χαλασμένα χρονόμετρα σε ματς του βάζελου?Μην τα λες αυτά,γιατί θα βρεθεί κανένας εν ψωλίαις να σου αντιτάξει το τομερό "επιχείρημα" της διαφοράς πόντων!