ΟΙ ''ΕΥΡΩΚΟΠΑΝΕΣ ΤΟΥ ΓΑΥΡΟΥ'' ΚΑΙ Η ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ



Μία νόστιμη καραμέλα της αντιολυμπιακής προπαγάνδας, είναι και το ''οι γαύροι κάνανε τρεις φορές κοπάνα από Ευρωπαικά Κύπελλα''. Εδώ είναι η πηγή, από το αγαπημένο μας site
 
Πάμε να δούμε αναλυτικά, μία προς μία αυτές τις περιπτώσεις.
 
1) ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΙ ΜΠΕΣΙΚΤΑΣ ΤΟ 1958
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 12-7-1958
 

 

 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 24-7-1958
 

 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 30-7-1958
 

 
Συμπέρασμα. Υπήρχε ένταση στις σχέσεις Ελλάδος-Τουρκίας. Οι Τούρκοι -όχι η ΔΕΚΟ Ποδονίφτη aka Πέρα Κλουμπ, οι γείτονές τους- κάνανε κακάκια να έρθουν να παίξουν στην Ελλάδα και με διαβήματα στην Ευρωπαική Ομοσπονδία ζητούσαν το ματς να γίνει στο Βελιγράδι. Ο Ολυμπιακός, ως ερασιτεχνικό σωματείο, μόνο ταλαιπωρία θα είχε να κερδίσει αν δεχόταν κάτι τέτοιο και φυσικά ελάχιστα έσοδα, ακόμη κι αν δεχτούμε πως η Ένωση Σωματείων της Ευρώπης θα πλήρωνε τα έξοδα της αποστολής μας. Μιλάμε για χρόνια που τα μοναδικά έσοδα για έναν Σύλλογο προέρχονταν από τις εισπράξεις των αγώνων, άντε κι από καμιά δωρεά κανενός παλαβού Γουλανδρή, που τότε, εκείνη την χρονιά συγκεκριμένα, άρχισε να σκορπάει λεφτά για την ΟΛΥΜΠΙΑΚΑΡΑ. Ούτε καν κρατικές επιχορηγήσεις υπήρχαν. Η ευθύνη για τη ματαίωση των παιχνιδιών λοιπόν πρώτα και κύρια πέφτει στους Τούρκους, που ως χώρα είχαν ήδη περάσει στον ημιεπαγγελματισμό και είχαν μεγαλύτερη οικονομική άνεση, γενικώς και ειδικώς, αλλά και μετά από τους Τούρκους, πέφτει και στην ΟΥΕΦΑ. Το γιατί πέφτει και στην ΟΥΕΦΑ, παρακάτω.
 
2) ΧΙΜΠΕΡΝΙΑΝ ΤΟ 1962
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 2-9-1962
 

 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 4-9-1962
 

 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΟΜΑΔΑ 4-9-1962
 

 
Συμπέρασμα. Ο Ολυμπιακός ζητάει από την ΟΥΕΦΑ να γίνει μια διευκόλυνση στις ημερομηνίες, ώστε να προλάβει να εκδώσει άδειες για το ταξίδι στους παίκτες του. Δεν είμαστε στο 2013. Είμαστε σε άλλα χρόνια, όπου ένα ταξίδι στο εξωτερικό είναι μια ολόκληρη διαδικασία και το ελληνικό κράτος έχει την ίδια γραφειοκρατία με σήμερα, αλλά με την τεχνολογία του 1960, ήτοι 50 και βάλε χρόνια πίσω. Ο Ολυμπιακός αντιπροτείνει εναλλακτικές ημερομηνίες, αλλά η ΟΥΕΦΑ λέει όχι. Μιλάμε για την ίδια ΟΥΕΦΑ που 4 χρόνια πριν δέχτηκε μέχρι και αλλαγή έδρας με την Μπεσίκτας, ακόμη και να πληρώσει τα έξοδα της μετάβασης των ομάδων σε ουδέτερο έδαφος για να διεξαχθούν τα παιχνίδια. Αφού λοιπόν η ΟΥΕΦΑ δεν καταλαβαίνει πως δεν θα χαλάσει ο κόσμος αν το ματς γίνει μία εβδομάδα αργότερα, γιατί αυτό ήταν όλο το ζόρι, ο Ολυμπιακός αποσύρεται. Όχι επειδή το θέλει, αλλά επειδή δεν υπάρχει συνεννόηση. Και ξαναγράφουμε, το ποδόσφαιρο τότε ήταν ερασιτεχνικό σε όλα του. Είναι γελοίο να κρίνεις δεδομένα και καταστάσεις του ελληνικού ποδοσφαίρου εν έτει 1962 με στάνταρ του σήμερα.
 
3) ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΡΑΠΠΑΝ 1964
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 18-6-1964
 

  
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 21-6-1964
 

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 30-7-1964
 

 

 

 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 1-7-1964
 

 
Συμπέρασμα. Ο Ολυμπιακός έχει ξεκινήσει τις συμμετοχές του στο Κύπελλο Ράππαν, αλλά υπάρχει ένα πρόβλημα. Δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει το γήπεδο της Λεωφόρου για νυκτερινά παιχνίδια. Υπάρχει όμως κι ένα ακόμη μεγαλύτερο πρόβλημα. Ο τότε Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού, ο κύριος Βήχος, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ, μετά τα επεισόδια στο περιβόητο παιχνίδι Κυπέλλου με τον Παναθηναικό στη Λεωφόρο και την ανοικοδόμηση του γηπέδου από εξαγριωμένους οπαδούς και των δύο ομάδων. Η ΗΧΩ τα γράφει, όχι το ΦΩΣ. Αυτές οι δύο παράμετροι της υπόθεσης ξέφυγαν στα παλληκάρια του greenzone. Δεν πειράζει, εδώ είμαστε εμείς να τους τα θυμίζουμε. Σε κάθε περίπτωση, το ζουμί είναι ένα. Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΔΕΝ ΑΦΗΣΕ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΣΤΟ ΤΟΤΕ ΚΥΠΕΛΛΟ ΡΑΠΠΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΠΟΣΥΡΘΗΚΕ ΓΙΑ ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥΣ. Να δεχτούμε πως δεν καιγόταν ο Ολυμπιακός να συνεχίσει τους αγώνες του? Ας το δεχτούμε, πάντως πριν αρχίσει η περιπέτεια του Κυπέλλου Ράππαν υπήρχε διαταγή από το κράτος για απόσυρση Ολυμπιακού-ΠΑΟ από όλα τα παιχνίδια τους για 6 μήνες. ΠΡΙΝ το Ράππαν, ξαναγράφουμε. Όχι επί τούτου.
 
Σε αυτό το θέμα θα επιστρέψουμε, γιατί έχει αρκετό ζουμί. Το σίγουρο πάντως είναι πως με την αλήθεια και την έρευνα υπάρχει κάποιο πρόβλημα με τους οπαδούς του ΠΑΟ. Όπως υπάρχει και μία μανία να ανακαλύψουν ''σκάνδαλα και απάτες του γαύρου'' εκεί που δεν υπάρχουν. Αν έχεις μία ιστορία μπόχα-βρώμα ως Σύλλογος, αν είσαι το καρκίνωμα του ελληνικού αθλητισμού, κάτι πρέπει να βρεις να απαντήσεις. Θα ψάξεις λοιπόν να βρεις κάτι αντίστοιχο και στον ΘΡΥΛΟ. Επειδή φυσικά δεν υπάρχει τίποτε, θα αρχίσεις τα βαφτίσια. Κατανοητά όλα αυτά, αλλά βάλτε και λίγο φρένο στα ψέμματα και στην προπαγάνδα ρε μπαγάσηδες...

Σχόλια

Εικόνα Εν Αθήναις

Αστεία τα επιχειρήματα που χρησιμοποιείς. Αναιρούνται αυτόματα από τα ίδια τα δημοσιεύματα που παραθέτεις, τα οποία αντί να αποτελούν ελαφρυντικό, σας εκθέτουν ανεπανόρθωτα.

Μα καλά, τί την περάσατε την ΟΥΕΦΑ να σας αλλάζει ημερομηνίες; ΕΠΟ;
Είναι δικαιολογία το «δεν είμαστε έτοιμοι»; Μήπως θέλετε να επιλέγετε εσείς πότε θα παίζετε;

Έλα μ..νί στον τόπο σου, τί άλλο θα διαβάσουμε...

υγ. Έχουτε τσαι μια γκοπάνα το ογδοντατέσσερο με την Σαραγόσα στο μπάζκετ. Εκεί ποια ήταν η δικαιολογία;

Εικόνα savvas gridlock

Δεν χρησιμοποίησα ως δικαιολογία το ''δεν είμαστε έτοιμοι''. Η δικαιολογία ήταν ''δεν μπορούμε να βγάλουμε άδειες, δώστε μας μία εβδομάδα διορία''. Σου φαίνεται τόσο δύσκολο να το καταλάβεις αυτό? Η ΟΥΕΦΑ δέχτηκε να μεταφερθεί η έδρα των αγώνων με την Μπεσίκτας το 1958, όπως και να αλλάξουν οι ημερομηνίες. Η κωλοπιλάλα της με εμάς άλλα έδειχνε. Όταν η ΕΠΑΕ εσένα σου άλλαζε τις ημερομηνίες με τον Ιωνικό το 2002, στα ματς με την Μπαρτσελόνα, ήταν όλα καλά φαίνεται και γι'αυτό, εφόσον απέκτησες το know how, μιλάς για ΕΠΟ και αλλαγές ημερομηνιών. Για τη Σαραγόσα θα δεις ανάρτηση.

Εικόνα Εν Αθήναις

Η κωλοπιλάλα της έδειχνε πως από τότε είχε εισχωρήσει ο Mr.Manos στην ΟΥΕΦΑ και δημιουργούσε την πράσινη ευρωπαϊκή παράγκα που δε σας άφηνε να περάσετε δεύτερο ευρωπαϊκό γύρο για 35 ολόκληρα χρόνια...

Όσον αφορά αλλαγές ημερομηνιών, άσ' το, μην το ανοίγεις καν το θέμα. Θα βρεθείς εκτεθειμμένος.
Έχεις ασθενή μνήμη μου φαίνεται. Ή επιλεκτική.

Εικόνα savvas gridlock

Μην τα γυρνάς όλα πάνω σου. Δεν είσαι μόνο εσύ βρώμικος έξω. Υπάρχουν κι άλλες ομάδες, από άλλες χώρες. Και για τις ημερομηνίες, ανέφερες μία περίπτωση, σου ανέφερα κι εγώ μία. Αν θες, το πάμε έτσι. Ένα εσύ, ένα εγώ.

Εικόνα Mhtsaras

Και μνια αρώτηκσις μωρέ...
Το γέπεδο του Μπανάθα γιατί είχε προβολείς και το Καραισκάκη όχι ;
Υπάρχει καπγοιανός ιδγιάιτερος λόγος για δάφτο ;
Μήμπως γιατί και τότενες λετουργάγανε τα μέσα και τα όκσω του Μπανάθα σε πολιτικό και αθλετικό παρασκένιο ;Απλά ρωτάω έτσα ;Μεν εκσάφτεστε...