ΧΟΥΝΤΕΜΠΛΕΥ ΚΑΙ ΕΒΕΡΤΟΝ PART 2



Συνεχίζουμε με τον απολογισμό του δευτέρου προημιτελικού του Κυπέλλου Πρωταθλητριών Ευρώπης 1970-71, στη Λεωφόρο, μεταξύ ΠΑΟ και Έβερτον, μετά τα χθεσινά
 
Με κάθε αφορμή, ο Ασλάνας φροντίζει να δείχνει το ενδιαφέρον και τη συμπαράστασή του στον αγώνα της αγαπημένης του ομάδας. Παράλληλα, με τις επισκέψεις του στη Λεωφόρο επέβλεπε και την πορεία των έργων. Ποιων έργων? Τις νέες δημοσιογραφικές θέσεις και το σκέπαστρο που κατασκευάζονταν με -τι άλλο?- κρατικά λεφτά, της ΓΓΑ.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 17-3-1971
 

 

 

 

 

 

 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ 17-3-1971
 

 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 19-3-1971
 

 
Το πρωτάθλημα συνεχίζεται, αλλά το παιχνίδι του ΠΑΟ αναβάλλεται για μία ακόμη αγωνιστική. Αλίμονο. Εδώ είχε αναβληθεί πριν το παιχνίδι στο Λίβερπουλ ο αγώνας του ΠΑΟ για το ελληνικό πρωτάθλημα, δεν θα συνέβαινε το ίδιο τώρα? Πάντα κοντά στους ''πράσινους'' ο Ασλάνας, ενώ ο Γουλανδρής εύχεται καλή επιτυχία και πάλι.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΑ ΝΕΑ 20-3-1971
 

 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 20-3-1971
 

 

 
Παραμονές του παιχνιδιού, θολωμένος από χαρά ο Ασλάνας ανανεώνει το συμβόλαιο του Πούσκας, πράξη που αφήνει άφωνο και τον ίδιο τον τότε προπονητή του ΠΑΟ. Κανείς δεν ήξερε κάτι επ'αυτού. Στα καλά καθούμενα που λένε, ''αποφάσισα πως μένεις'' από τον Ασλάνα προς τον Ούγγρο και αυτό ήταν. Εξ άλλου, ποιος να πει τι στον πραγματικό πρόεδρο της Πανάθας-Ασλανιδιακού?
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 23-3-1971
 

 

 

 

 

 

 
Μία μέρα πριν το ματς, ο Ασλάνας πάει στη Λεωφόρο και πάλι και εμψυχώνει τους παίκτες του ΠΑΟ, αλλά και τους φιλάθλους της ομάδας που βρέθηκαν στο γήπεδο, οι οποίοι φίλαθλοι τον αποθεώνουν για μία ακόμη φορά. Βλέπουμε σε φωτογραφία τα νέα έργα στο γήπεδο του Ασλανιδιακού και μαθαίνουμε πως οπαδοί της Λίβερπουλ έχουν έρθει εκδρομή στην Αθήνα για να συμπαρασταθούν στον ΠΑΟ, λόγω της έχθρας τους προς την Έβερτον.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 24-3-1971
 

 

 

 

 

 

 
Φτάνει λοιπόν η ώρα του ματς. 0-0 τελικό σκορ και πρόκριση του ΠΑΟ. Σκηνές αλλοφροσύνης επικρατούν, με τα χουντοειδή να γιορτάζουν για τον ''άθλο'' της αγαπημένης τους ομάδας. Ο Ασλάνας ανακοινώνει πως οι παίκτες του ΠΑΟ όχι μόνο δεν θα παίξουν στα παιχνίδια του ελληνικού πρωταθλήματος τις μέρες που προηγούνται των 2 αναμετρήσεων των ημιτελικών του Κυπέλλου Πρωταθλητριών, αλλά δεν θα παίξουν ούτε με την Εθνική εναντίον της Αγγλίας στο Λονδίνο, σε παιχνίδι των προκριματικών για το Κύπελλο Εθνών, τον πρόδρομο του σημερινού EURO δηλαδή. Η κυρα-Δέσποινα φιλά το Δομάζο δημοσίως και παίρνει την μπάλα του αγώνα. Ο ''γαύρος'' ο Παττακός μόνο που δεν κατουριέται απάνω του από τη χαρά του. Παπαδόπουλος, Ζωιτάκης και όλοι οι τότε ''κυβερνώντες'' σπεύδουν να συγχαρούν την ομάδα της ''Επανάστασης''. Ανακοινώνεται και επισήμως το πριμ πρόκρισης, που ήταν αυτό που ήδη είχαμε δει. 100.000 δραχμές σε κάθε παίκτη, εκ των οποίων τα μισά θα τα βάλει η διοίκηση του ΠΑΟ και τα άλλα μισά η ΓΓΑ του Ασλάνα. Και αυτά τα μισά που έβαλε βέβαια η διοίκηση του ΠΑΟ, μόνο στα λόγια τα έβαλε, αφού όπως έχουμε αναφέρει σε παλαιότερες αναρτήσεις, οι έκτακτες επιχορηγήσεις από το 1971 και μετά προς τον Ασλανιδιακό πήγαν σύννεφο από τη χούντα. Όλες, μα όλες οι εφημερίδες δείχνουν ως πρωτομάστορα της επιτυχίας τον ''αναμορφωτή'' Ασλάνα, ενώ ονομαστοί παίκτες του ΠΑΟ τον ευχαριστούν δημοσίως -ο Καμάρας λέει πως τους στάθηκε ως ''πατέρας'' τους-. Τέλος, ενδεικτικές είναι και οι δηλώσεις του διαιτητή της αναμέτρησης μετά το τέλος του αγώνα. Εύχεται καλή επιτυχία στον ΠΑΟ και δηλώνει το πόσο...καλοπέρασε εδώ και πόσο ωραίες αναμνήσεις του άφησε το ταξίδι του στη χώρα μας. Τι να έγινε άραγε που τον έκανε να τα πει αυτά? Κάτι θα μαθαίναμε χρόνια αργότερα...
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 25-3-1971
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΑ ΝΕΑ 25-3-1971
 

 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ 25-3-1971
 

 

 

 

 

 
Στο γλέντι την επομένη θα παρευρεθεί φυσικά ο Ασλάνας, καμαρωτός καμαρωτός να βγαίνει φωτογραφίες και να αποθεώνεται από τους βάζελους παίκτες και διοικούντες, αλλά και ο Γουλανδρής. Ο γενικός αρχηγός, τότε, του Θρύλου, θα μοιράσει ένα τσεκ 7.500 δολαρίων, ήτοι 300.000 ελληνικών δραχμών, προς τους παίκτες του ΠΑΟ. Αυτό το τσεκ θα επιστραφεί λίγες μέρες μετά, αφού θα μεσολαβήσει ένα ντέρμπυ ΠΑΟ-Ολυμπιακού στη Λεωφόρο και σύμφωνα με κάποιους πάράγοντες του ΠΑΟ, ο ΤΙΤΑΝΑΣ θα επιδείξει ''ανάρμοστον συμπεριφοράν''. Το τι ακριβώς έγινε σε αυτό το παιχνίδι, θα το δούμε σε προσεχή ανάρτηση, αλλά το σίγουρο είναι πως το ήθος του Γουλανδρή ενόχλησε αρκετά βαζέλια, που έψαχναν αφορμή να τον εκθέσουν στα μάτια της κοινής γνώμης. Πρώτο και καλύτερο μεταξύ αυτών το αρχι-βαζέλι, ο Ασλάνας. Επιπλέον, θα μάθουμε πως ο Δομάζος, μαζί με τον Παπαιωάννου της ΑΕΚ από το ποδόσφαιρο και αρκετούς ακόμη αθλητές από άλλα σπορ, θα παρασημοφορηθούν από την ''Επανάσταση'' για την προσφορά τους στον αθλητισμό και στο κοινωνικό σύνολο γενικότερα.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 26-3-1971
 

 

 

 

 

 

 

 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ 26-3-1971
 

 

 

 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 27-3-1971
 

 
Έτσι γράφτηκε το ''έπος'' της πρόκρισης επί της Έβερτον. Παράνομα κρατικά λεφτά προς παίκτες του ΠΑΟ, λεφτά της ΓΓΑ για έργα στο γήπεδο της Λεωφόρου, απαλλαγές των παικτών του ΠΑΟ με εντολές Ασλάνα από τα ματς του ελληνικού πρωταθλήματος και της Εθνικής και μια χούντα να έχει αγκαλιάσει την αγαπημένη της ομάδα, να είναι συνεχώς δίπλα της και να πανηγυρίζει μαζί της για τις επιτυχίες που όλοι μαζί φέρνουν ''για την Ελλάδα''. Κοινή πεποίθηση όλων τότε, όπως προφανώς θα έχετε βαρεθεί να διαβάζετε στον Τύπο της εποχής με τα αποκόμματα που βάζουμε, ήταν ότι
 
ΠΡΩΤΟΜΑΣΤΟΡΑΣ ΤΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΟ ΗΤΑΝ Ο ΑΣΛΑΝΙΔΗΣ
 

Σχόλια

Εικόνα clark gheibol

Θα ήξερε ότι το ματς ήταν αβαβά για 0-0 και θά 'χε παίξει στοίχημα τρία παπόργια σε μπουκ της Μαλαισίας ο Γουλανδρής, κι από κει τους έβγαλε και το μπαχτσίσι

Εικόνα savvas gridlock

Εδώ κουβάλαγε με τα ροπλάνα του τότενες το Γκαραμανλή το μπισωκίνητα ρε ο Γουλανδρής, θα κώλωνε να πεταχτεί ίσαμε τη Μαλαισία να φτιάξει ένα παρολί και να γυρίσει?