ΧΟΥΝΤΑ ΚΑΙ ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΦΑΝΕΛΕΣ PART 1



Είναι γνωστή σχετικά η ιστορία με το πώς προσπάθησε η χούντα να αλλάξει τα χρώματα στις φανέλες του Θρύλου. Όχι το λευκό φυσικά. Το κόκκινο πονούσε τους ''Επαναστάτες''. Προφανείς οι λόγοι, δεν χρειάζεται ιδιαίτερη ανάλυση, την ώρα που όλος ο κόσμος ξέρει πως κόκκινα φοράνε, αυτοί που τους κερδάνε. Το πώς ακριβώς προσπάθησαν να αλλοιώσουν αυτό το βασικό συστατικό της ιστορίας και του Συλλόγου μας, δεν θα το δούμε μονοκοπανιά, αλλά σε συνέχειες, ώστε να αναδειχθεί και η επιμονή των καθεστωτικών, αλλά και η ακέραια στάση του ΤΙΤΑΝΑ ΓΟΥΛΑΝΔΡΗ, που όχι μόνο δεν μάσησε στους ψευτοτσαμπουκάδες των ''καραβανάδων'', αλλά τους πήρε...φαλάγγι σε έναν ακόμη τομέα.
 
Ξεκινάμε με την πρώτη περίπτωση, το Φεβρουάριο του 1971. Ούτε 2 μήνες έχουν κλείσει από τότε που επανεμφανίστηκε στο προσκήνιο των διοικητικών του Θρύλου ο ΓΟΥΛΑΝΔΡΗΣ. Έχουν γίνει οι εκλογές του Ιανουαρίου 1971, όπου δεν εξελέγη διοίκηση και μετά την επέμβαση του Ασλάνα, διορίζεται πρόεδρος ένας κάποιος Βαρδάνης, που ήταν ταυτόχρονα πρόεδρος στον ΟΠΑΠ και μοίραζε παράνομα λεφτά στο βάζελο για το Χουντέμπλευ και ο ΓΟΥΛΑΝΔΡΗΣ αναλαμβάνει γενικός αρχηγός. Αν και επέμειναν αρκετοί τότε διοικούντες τον Θρύλο -όχι χουντοειδή, άλλοι- να βγει μπροστά και να μπει πρόεδρος, επέλεξε να διεισδύσει σιγά σιγά στα του Θρύλου. Να καθαρίσει πρώτα τα χουντοειδή, να βάλει τους δικούς του ανθρώπους και μετά να πάει σε εκλογές, ώστε να μην έχει την στάμπα του ''διορισμένου''. Ενώ λοιπόν έχει τα θέματά του με την οργάνωση του Συλλόγου, βλέπει συνεχώς τον Ολυμπιακό να εμφανίζεται με ολόλευκες φανέλες στο γήπεδο. Γίνεται μία φορά, δεν ξεσπάει θόρυβος. Γίνεται δεύτερη, πάλι τα ίδια. Με την τρίτη, είχαμε την πρώτη αντίδραση. 21 Φεβρουαρίου 1971, Στάδιο Καραισκάκη, παιχνίδι Ολυμπιακού-Φωστήρα για την 21η αγωνιστική του πρωταθλήματος Ελλάδος της σεζόν 1970-71. Ο ΘΡΥΛΟΣ θα κερδίσει με 4-0, αλλά ο ΓΟΥΛΑΝΔΡΗΣ βράζει στην κερκίδα, βλέποντας και πάλι τον Θρύλο με...λευκά. Έτσι, 2 μέρες μετά διαβάζουμε
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ 23-2-1971
 

 
Κι αυτό ήταν μόνο η αρχή. Μέχρι να αναλάβει πρόεδρος το καλοκαίρι του 1972, είχαμε πολλά τέτοια κρούσματα. Ειδικά τη σεζόν 1971-72, με τον Άλαν Άσμαν προπονητή της ομάδας μας. Θα τα δούμε εν καιρώ.

Σχόλια

Εικόνα indian

Μαθήματα νεοελληνικής ιστορίας Χ...συνέχισε το αδερφέ!
Από Μπούκοβι μέχρι την Πρώτη διαδήλωση εναντίον της χούντας που έγινε μετά από αγώνα του Θρύλου με τον πάοκ

υγ.ΘΡΥΛΕ ΘΕΕ ΜΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΕ ΜΟΥ

Εικόνα μαουνιέρης

Και όταν φορέσαμε -για σπάσιμο- την ολοκόκκινη εμφάνιση έγινε χαμός απ' τους χουνταίους! Εννοείται, βέβαια, ότι η φανέλλα του Θρύλου είναι η ερυθρόλευκη. Καμμία άλλη.

Εικόνα savvas gridlock

Έτσι ακριβώς.

Εικόνα strkav

φΊΛΕ ΠΟΛΎ ΕΝΔΙΑΦΈΡΟΝ ,ΚΑΙ ΆΓΝΩΣΤΟ - ΤΟΥΛΆΧΙΣΤΟΝ ΣΕ ΜΈΝΑ - ΘΈΜΑ! ΣΥΝΈΧΙΣΕ!

Εικόνα savvas gridlock

Θα έχει αρκετές συνέχειες το θέμα. Ίσως το κάνουμε και ξεχωριστό tag/ετικέτα.

Εικόνα strkav

Xρειάζεται καλύτερη "διαρρύθμιση" το σάιτ, αν με καταλαβάινεις. Ένας κάποιος διαχωρισμός, ίσως ανά 10ετίες γιατί είναι λίγο αχταρμάς τώρα και επικά άρθρα χάνονται. Είναι κρίμα!

Εικόνα savvas gridlock

Δεν έχεις άδικο. Το κοιτάμε. Αν έχεις να προτείνεις και κάτι, καλοδεχούμενο.