Η ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΑΤΣΟΥΡΑΝΗ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΑΣΙΝΑ ΜΜΕ



Γυρίζουμε κάποιους μήνες πίσω. Τέλη Αυγούστου 2012 και ο κύριος Κώστας Κατσουράνης, αθλητής τότε του ΠΑΟ, δέχεται την κόκκινη κάρτα του διαιτητή Σιδηρόπουλου στο παιχνίδι της δεύτερης αγωνιστικής με τον ΠΑΣ Γιάννινα στο ΟΑΚΑ, επειδή τον έβρισε. Αφού θυμηθούμε τη φάση κι επισημάνουμε το ότι έγινε με το σκορ ήδη στο 1-1, που ήταν και το τελικό σκορ της αναμέτρησης, αλλά και με δύο κίτρινες μέσα σε δευτερόλεπτα, για συνεχείς ύβρεις του ποδοσφαιριστή, ας δούμε το πώς προσέγγισαν τότε δημοσιογράφοι και έγκριτα ΜΜΕ που πρόσκεινται στον ΠΑΟ τη συγκεκριμένη διαιτητική απόφαση.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΡΑΣΙΝΗ 1-9-2012
 

 

 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ DERBY 2-9-2012
 

 
gazzetta.gr από τον κύριο Αθανασίου
 
ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Ο Σιδηρόπουλος έκανε διαιτησία που θύμισε… άλλες εποχές. «Χειρουργείο» κανονικό εις βάρος του Παναθηναϊκού. Αποβάλλει τον Κατσουράνη με απευθείας κόκκινη για διαμαρτυρία ενώ σφυρίζει… προκλητικά φιλοξενούμενο! Ο Παναθηναϊκός διαμαρτύρεται και για ένα τράβηγμα μέσα στην περιοχή του Κολοβέτσιου πάνω στον Πετρόπουλο.
ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Ο Παναθηναϊκός μπορεί να σπατάλησε δίχως λόγο και αιτία το πρώτο μέρος αλλά στην επανάληψη έπρεπε να κερδίσει και τον διαιτητή! Αν ήταν έτσι σε κάθε διαμαρτυρία ποδοσφαιριστή κανένα παιχνίδι δεν θα τελείωσε σε κανένα πρωτάθλημα του κόσμου.
 
leoforos.gr, του ιδίου ομίλου Οντόνι με το gazzetta.gr, από τον κύριο Αθανασίου και πάλι, που μιλάει κάπως πιο ελεύθερα
 
Είναι η διοργάνωση, στην πρεμιέρα της οποίας ο δήθεν και διορισμένος πρωταθλητής περνά από την Βέροια με τα χίλια ζόρια και μεγάλο… σκόρερ τον επόπτη που ακυρώνει πεντακάθαρο γκολ στο 10’! Είναι η διοργάνωση, στην οποία ο κάθε απίθανος Σιδηρόπουλος βγάζει απευθείας κόκκινη για διαμαρτυρία, επειδή λέει προσβλήθηκε. Τόσα χρόνια σφύριζε στην εκκλησία και προσβλήθηκε από το «αρχίδ..» που του είπε ο Κατσουράνης!
Προφανώς ο συγκεκριμένος όταν κάνει τον διαιτητή στο Φάληρο έχει συνηθίσει από τα «κύριε Σιδηρόπουλε δεν ήταν φάουλ» και τα «σας παρακαλώ πολύ με αδικείτε» και τα «γαλλικά» του Κατσουράνη τον έκαναν να βγει από τα ρούχα του! Ποια ρούχα, δηλαδή, που κανονικά ρόμπα θα έπρεπε να φοράει!
 
Κυρ-Τάσος μας, στο site όλων των Παναθηναικών, με διευθυντή τον τέως Πρασινοφρουρό
 
Ο Σιδηρόπουλος απέβαλε τον Κατσουράνη που τον έβρισε, αλλά την κίτρινη κάρτα του την έβγαλε πολύ εύκολα. Ο διαιτητής έψαχνε την αφορμή, όπως φάνηκε, και ο Κατσουράνης σαν έμπειρος που είναι δεν έπρεπε να του την δώσει. Μεγάλο λάθος.
 
Κύριος Ιωάννης Αλαφούζος με ανακοίνωσή του λίγες ώρες μετά τη λήξη του ματς
 
«Είχαμε πληροφορίες πριν το ματς και βγάλαμε μία ανακοίνωση αλλά δεν πιστεύαμε ότι θα γίνονταν τέτοια πράγματα. Έχει ξεφύγει η κατάσταση, μιλάμε για εγκληματική οργάνωση», δήλωσε ο Αλαφούζος ευρισκόμενος σε έξαλλη κατάσταση και παραδέχθηκε ότι «χρειαζόμαστε έδρα και σκεφτόμαστε να γυρίσουμε την ομάδα στην Λεωφόρο».
 
Πάμε τώρα να δούμε το τι δήλωσε ως παίκτης του ΠΑΟΚ πια ο κύριος Κατσουράνης και για το αν τιμωρήθηκε δίκαια τότε με 6 αγωνιστικές, με αφορμή την βράβευσή του ως του παίκτη που πέτυχε το καλύτερο γκολ της αγωνιστικής στο ματς με τον Πανιώνιο, εδώ.
 
Ο Κατσουράνης, που βραβεύτηκε για το ωραίο, πράγματι, γκολ που πέτυχε κατά του Πανιωνίου, τόνισε:
* Για την αποβολή του Σαλπιγγίδη: «Επειδή το βίωσα, εγώ είχα βρίσει τον διαιτητή και τιμωρήθηκα, ο Σαλπιγγίδης δεν έβρισε και νομίζω ότι επειδή δεν έβρισε, αν ισχύσει ο νόμος στην Ελλάδα, γιατί πολλές φορές δεν ισχύει, πρέπει να τιμωρηθεί με μία ή δύο αγωνιστικές. Εγώ δεν έπαιξα στον Ολυμπιακό, δεν ξέρω για τη μεταχείριση που έχουν οι παίκτες του».
 
Αναζητήσαμε εναγωνίως τις απόψεις των παραπάνω κυρίων δημοσιογράφων-παραγόντων του ΠΑΟ για τη συγκεκριμένη δήλωση του κυρίου Κατσουράνη, αλλά μάλλον τους ξέφυγε η είδηση. Συμβαίνουν αυτά, εξ άλλου άνθρωποι είναι κι αυτοί, δεν τα ξέρουν όλα. Στον κύριο Κατσουράνη, που προβληματίζεται με τη μεταχείριση που έχουν οι παίκτες του Ολυμπιακού, θα ρωτήσουμε το αν άξιζε όντως αυτήν την βράβευση, αφού λίγα λεπτά πριν, στο παιχνίδι με τον Πανιώνιο, έκανε πέναλτυ στον Καμπάνταη που βρισκόταν σε προφανή θέση για γκολ και δεν αποβλήθηκε. Θα θέλαμε να ακούσουμε την άποψή του, αν και κάτι μας λέει πως δεν θα την μάθουμε ποτέ. Το ψυχανεμιζόμαστε, μην το πάτε αλλού και πιστέψετε πως ξέρουμε κάτι. Εμείς δεν αμφισβητούμε την ακεραιότητα του μέσου Έλληνα αθλητικού δημοσιογράφου. Μην το έχετε, αυτό, μέσα σας...

Σχόλια

Εικόνα μαουνιέρης

Τι ωραίο το κόκκινο χρώμα στη φωτογραφία του άρθρου. Δίνει αξία στη φωτογραφία! Χαιρετώ.