ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΝΤΕΡΜΠΥ ΤΟΥ 2000



26 Μαρτίου του 2000 και ο Ολυμπιακός, ως τυπικά γηπεδούχος στο ΟΑΚΑ, καλείται να αντιμετωπίσει τον ΠΑΟ, στα πλαίσια της 25ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της σεζόν 1999-00. Το παιχνίδι είναι ιδιαίτερα κρίσιμο, αφού η βαθμολογική διαφορά των δύο ομάδων είναι 3 πόντοι υπέρ του Ολυμπιακού και σε ενδεχόμενη νίκη του ΠΑΟ, η κορυφή αλλάζει χρώμα, 9 αγωνιστικές πριν το φινάλε. Ντέρμπυ τίτλου είχε χαρακτηριστεί από όλους και όχι άδικα, ενώ το παρασκήνιο πριν από αυτό το ματς και αμέσως μετά, οργίασε.
 
Μία εβδομάδα πριν, ο Ολυμπιακός ανεβαίνει στην Τούμπα να παίξει με τη ΔΕΚΟ του Βορρά. Καθοριστικό ματς, στον Ολυμπιακό δεν κάνει ούτε το ''χ'', ενώ ο ΠΑΟΚ δεν διεκδικεί κάτι ιδιαίτερο στο πρωτάθλημα, απλώς πάει να μοντάρει μια 11άδα για του χρόνου, με τον Μπάγεβιτς στον πάγκο του. Ας δούμε το ρεπορτάζ του αγώνα.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ 20-3-2000
 
Οι Τζόρτζεβιτς (μακράν το καλύτερο του παιχνίδι στον Ολυμπιακό τους τελευταίους μήνες), Νινιάδης, Χούτος, Πουρσανίδης, Κωστούλας ήταν οι καλύτεροι παίκτες του Ολυμπιακού, ο οποίος ωστόσο πάει στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό την επόμενη αγωνιστική, δίχως τους Νινιάδη και Αμανατίδη που συμπλήρωσαν κάρτες (3 και 6 αντίστοιχα). Απώλειες, αν μη τι άλλο, ιδιαίτερα σημαντικές.
 
Καταλαβαίνει κανείς πως μια τέτοια εξέλιξη δεν γίνεται να πνιγεί στα πανηγύρια για το μεγάλο διπλό στην έδρα των μπουγατσόβλαχων, αφού Νινιάδης-Αμανατίδης ήταν βασικότατα στελέχη στην ενδεκάδα του Ολυμπιακού εκείνης της χρονιάς. Ας δούμε και το ρεπορτάζ από το παιχνίδι του ΠΑΟ εκείνης της αγωνιστικής.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ 20-3-2000
 
Στο 13' έγινε η καθοριστική φάση. Ο Πανηλειακός έχασε την ευκαιρία να αλλάξει τα δεδομένα, όταν ο Ροζάλες... χόρεψε όλη την «πράσινη άμυνα», ντρίμπλαρε και τον Νικοπολίδη, το βολέ του ωστόσο σταμάτησε πάνω στο στήθος και το (κολλημένο στο σώμα) χέρι του Μπασινά. Οι φιλοξενούμενοι ζήτησαν πέναλτι και κόκκινη κάρτα για τον αμυντικό του «τριφυλλιού», ο Κυράστας ωστόσο εξέφρασε κάποιες αμφιβολίες, τονίζοντας:
«Ο διαιτητής μπορούσε να δώσει πέναλτι, όσον αφορά πάντως την κόκκινη, έχω την εντύπωση πως ο Μπασινάς δεν ήταν τελευταίος παίκτης, αλλά καλυπτόταν».
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΑ ΝΕΑ 20-3-2000 ΜΑΝΩΛΗΣ ΣΑΡΙΔΑΚΗΣ
 
 
Ο Μπασινάς λοιπόν ΔΕΝ αποβάλεται και φυσικά δεν θα χάσει το ντέρμπυ με τον Ολυμπιακό την άλλη Κυριακή. Αντίθετα, ο Βαλλιάνος στην Τούμπα ξεκληρίζει τον Ολυμπιακό, όπως γράφει πρωτοσέλιδα το ΦΩΣ.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ 20-3-2000
 
 
Ο Κυράστας, τότε προπονητής στον ΠΑΟ, έσκουζε όλη την χρονιά ''μας σημαδεύουν τους παίκτες, μισοί θα πάμε στο ντέρμπυ και οι άλλοι θα'ναι πλήρεις''. Ε, έφτασε το ντέρμπυ και ο ΠΑΟ κατεβαίνει κομπλέ, ενώ ο Ολυμπιακός δίχως δύο βασικούς λόγω...καρτών. Εκτός κι αν η Ελευθεροτυπία και ο Σαριδάκης στα ΝΕΑ που τα γράφουν όλα αυτά, έγιναν ''του γαύρου'' ξαφνικά...
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΑ ΝΕΑ 27-3-2000
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Το ντέρμπυ θα σημαδευτεί από τα vaffanculo του Ζάχοβιτς στον Μπιγκόν, κατά την στιγμή της αλλαγής του. Για να πούμε και του παλαβού του ''Ζλάτκο με το καναρίνι'' το δίκιο, μέχρι να βγει από το ματς, η εικόνα του παιχνιδιού ήταν ισορροπημένη. Μετά το 65' που αντικαταστάθηκε, η μπάλα δεν έβγαινε μπροστά με τίποτε και ο ΠΑΟ κυριάρχησε. Από εκεί και πέρα, ο Μπιγκόν όντως είχε δεμένα τα χέρια του και αρκετούς ποιοτικούς παίκτες του εκτός, είτε λόγω τραυματισμών -Τζιοβάνι από το Σέμο-, είτε λόγω καρτών -Νινιάδης-, αλλά αυτό σε καμία περίπτωση δεν τον δικαιολογεί που κατέβασε την ομάδα σε εντός έδρας ματς ελληνικού πρωταθλήματος με σύστημα 3-6-1, που γινόταν 3-5-2 με το Ζάχοβιτς και τον Αλεξανδρή αργότερα να κολλάνε δίπλα στο Χούτο. Ο Κυράστας μας ενημερώνει στη συνέντευξη Τύπου πως ''τέτοιο πρωτάθλημα τους το χαρίζουμε'', λες και το είχε πριν στην κατοχή του, την ώρα που εμείς είχαμε 3 σερί και πηγαίναμε καρφί για το τέταρτο. Παραθέτουμε και το ρεπορτάζ της Ελευθεροτυπίας στο φύλλο της ίδιας ημερομηνίας, με το χαρακτηριστικό διάλογο του Κυράστα με το ΓΙΓΑΝΤΑ τον Ποίλα.
 
Διάλογο με αρκετή δόση ειρωνείας είχαν μετά τη συνέντευξη Tύπου ο προπονητής του Παναθηναϊκού Γιάννης Kυράστας και ο διευθυντής του ποδοσφαιρικού τμήματος του Ολυμπιακού Aρης Ποΐλας.
Tην... κουβέντα άνοιξε ο Kυράστας, ο οποίος απευθυνόμενος στον Ποΐλα είπε: «Ωραία δεν είναι η κατάσταση; Ο πρώτος είναι πρωταθλητής και ο δεύτερος δεν είναι τίποτε».
Kαι η απάντηση του εκπροσώπου του Ολυμπιακού: «Eίστε δεύτεροι και τίποτε. Kαλύτερα δεν είναι έτσι; ».
 
Το σημαντικό όμως, πέρα από τους βάζελους που μια ζωή είναι ένα ''τίποτε'' μπροστά στον Θρύλο, είναι άλλο. Η διαιτησία του παιχνιδιού από τον κύριο Αγγελάκη, που αντικατέστησε τον κύριο Παπαδάκο που τραυματίστηκε στο 11' του ματς, για την οποία περιέργως οι ''αντικειμενικοί'' σιώπησαν. Aναγκαστικά, θα δούμε το βίντεο με τις φάσεις της αναμέτρησης σε αυτό το σημείο, για να σχολιάσουμε έχοντας την εικόνα μπροστά μας και όχι αερολογώντας.
 
 
α) Στο 03:22 o Mπασινάς ανατρέπει ξεκάθαρα τον Τζιωρτζιόπουλο μέσα στην περιοχή. Ήταν πέναλτυ που δεν δώθηκε.
 
β) Στο 04:20 και μετά, ο Σιμπνιέφσκι ανατρέπει ξεκάθαρα με το πόδι, με το μπούτι συγκεκριμένα, τον Αλεξανδρή που έμπαινε φάτσα με το Νικοπολίδη. Μπορεί να ουρλιάζει βαζέλικα ''μπάλα βρήκα'', αλλά μέχρι να βρει την μπάλα, έχει έρθει ΠΡΩΤΑ σε επαφή με το πόδι του Αλέκου. Φάση που με το γράμμα του κανονισμού είναι κόκκινη κάρτα, άσχετα με το ότι ο Αλεξανδρής ήταν εκτός περιοχής. Το ότι ο Μπασινάς ήταν κοντά στο Σιμπνιέφσκι, δεν σημαίνει κάτι, αφού ο Αλεξανδρής ήταν σε θέση να σουτάρει.
 
γ) Παγώνοντας την εικόνα στο 06:06 του βίντεο, βλέπουμε ότι ο Λυμπερόπουλος στη φάση του δευτέρου γκολ του ΠΑΟ, ήταν οφσάιντ. Το γκολ σημειώθηκε στο 79'. Το ακούτε ΣΟΥΡΓΕΛΑ βαζελάκια που ανακαλύψατε τις διαιτητικές σφαγές μετά το οφσάιντ του Κατσουράνη πρόπερσυ στο Καραισκάκη? Με γκολ οφσάιντ ένα μέτρο στο 79' θα παίρνατε πρωτάθλημα. Δείτε εδώ για τι πράγμα μιλάμε.
 
 
 
δ) Ορισμένοι ΠΑΝΗΛΙΘΙΟΙ, ΠΑΝΙΒΛΑΚΕΣ ιντερνετικοί λαγοί, βγάζουν οφσάιντ το γκολ της ισοφάρισης του Αλεξανδρή αμέσως μετά, στο ξεκίνημα της φάσης, όταν παίρνει την μπάλα ο Μαυρογενίδης. Παγώνοντας την εικόνα στο 10:08 του βίντεο, βλέπουμε ότι ξεκάθαρα καλύπτεται ο Μαυρογενίδης. Ας το δούμε πιο καθαρά εδώ.
 
 
Αυτός ήταν ο ''αδικημένος'' ΠΑΟ εκείνης της χρονιάς, με την ''κούπα που θα πάει στα άστρα, για το Γιάννη τον Κυράστα''. Έτσι ''τον ''κυνηγούσε η παράγκα του γαύρου και του έκλεβε τα πρωταθλήματα'', όπως μας λένε σήμερα εν χορώ ΑΡΔικειμενικοί και βάζελοι ΑΡΔ.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ 27-3-2000
 
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ 27-3-2000
 
 
Βεβαίως, πέρα από τις διαιτητικές αβάντες που για μία ακόμη φορά είχε η ομάδα του κράτους απέναντι στον Θρύλο, μέσα στον αγωνιστικό χώρο ήταν όντως καλύτερη του Ολυμπιακού. Υπήρχε εξήγηση για αυτό όμως και την έδωσε η διοίκηση του Θρύλου την επομένη του ντέρμπυ.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ 28-3-2000
 
«Ο Ολυμπιακός με συνέπεια και επιμονή συνεχίζει την προσπάθειά του για την κατάκτηση και του φετινού Πρωταθλήματος, τέταρτου στη σειρά. Μακριά λοιπόν, από πρακτικές που συνιστούν παραπληροφόρηση του κόσμου με τη μορφή "διαμαρτυριών" και "παραπόνων", αλλά δεν λένε τίποτα για την ταμπακιέρα, επιθυμεί να σταθεί σε δύο πραγματικά και αδιαμφισβήτητα γεγονότα, τα οποία επισημάνθηκαν στο χθεσινό ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό όχι μόνον από τους θεατές του Ολυμπιακού Σταδίου, αλλά και από τις εκατοντάδες χιλιάδες φιλάθλων που το παρακολούθησαν τηλεοπτικά:
1ον) Ποια ομάδα ευνοείται συστηματικά και μόνιμα από τη διαιτησία και ποιες μεθόδους χρησιμοποιεί προκαταβολικά, αλλά και εκ των υστέρων για να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη από την αλήθεια.
2ον) Στη φανταστική φυσική κατάσταση, την οποία παρουσιάζουν οι παίκτες του Παναθηναϊκού, ακόμη και οι προχωρημένης ποδοσφαιρικής ηλικίας, ιδιαίτερα στα ντέρμπι».
 
Τα παιδιά της ερυθροποιητίνης, που μέχρι τότε τρέχανε σαν παλαβά και παίζανε ''το καλύτερο ποδόσφαιρο στην Ελλάδα'', σύμφωνα με τους διάφορους Γεωργίου και ''αποδυτηριάκηδες'' αυτής της χώρας, ρίξανε μια πεντάρα στον Ιωνικό πέντε μέρες μετά την ανακοίνωση κι έκτοτε, ένα περίεργο πράγμα ρε παιδί μου, τους πήρε η κάτω βόλτα. Συμπτώσεις, δεν εξηγείται αλλιώς. Με τα χίλια ζόρια κερδίσανε Άρη, ΟΦΗ, Ξάνθη, μέχρι να έρθει η φάπα στην Πάτρα από την Παναχαική του Κατσουράνη. Την επόμενη χρονιά, στο δεύτερο μισό της, εκεί που άρχισε να φεύγει η επίδραση από το αίμα -του πράσινου ψυχισμού, μην το πάρετε στραβά αυτό-, ο ΠΑΟ έφαγε μια τεσσάρα από τον Θρύλο και κατήντησε να χάνει από τον Πανιώνιο και την ΑΕΚ, μέσα στη Λεωφόρο όλα αυτά. Το θέμα το έχουμε αναλύσει εδώ, αν και βεβαίως θα επανέλθουμε με τον απολογισμό των πεπραγμένων του Θρύλου σε εκείνη τη σεζόν.
 
Ο Θρύλος είχε διοίκηση, που δεν άφηνε το πράσινο βαρδινογιαννικό παρακράτος να οργιάζει. Με μπροστάρη το ΣΩΚΡΑΤΗ ΚΟΚΚΑΛΗ, που έκανε το πρώτο πράγμα που οφείλει να κάνει ο κάθε πρόεδρος του Θρύλου, ήτοι άκουγε τον κόσμο μας, ένα ακόμη μάγκικο και αντρίκειο πρωτάθλημα ήρθε στον Πειραιά. Και κλάμα τα βαζελάκια μετά, που δεν είχαν τίποτε άλλο να κάνουν πέραν αυτού που ξέρουν καλύτερα από τον καθένα.
 
ΠΡΟ-ΠΑ-ΓΑΝ-ΔΑ ΟΕ ΟΕ ΟΕ
 
Για πάρτη σας τα παρακάτω, βαζελάκια προπαγανδιστές και ΨΕΥΤΕΣ.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ 29-5-2000
 

 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ 29-5-2000
 
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΑ ΝΕΑ 29-5-2000
 
 
 

Σχόλια

Εικόνα john

Γαμω το κέρατο μου γιατι πρεπει να ανακαλύπτω τέτοιες θεϊκές αναρτήσεις με καθυστέρηση 2 χρόνων?

1) Εκτος απο αυτη τη σφαγή έχουμε και την απίστευτη σφαγή στο ματς του πρώτου γύρου οπου ο βαζελος νικάει με 2 ανύπαρκτα γκολ. Βάλε και το μαϊμού οφσάιντ στον Τζιοβάνι που καλυπτόταν 3 μέτρα απο τον αμυντικό.

2) 3-6-1 που μετατρεπόταν σε 3-5-2? Τι τουρλουμπούκι ειναι αυτο? Ειναι τοσο κουφό σύστημα που μου θυμίζει τις αλεφαντειες καινοτομίες το 2004 με Γεωργάτο δεξί εξτρεμ που αργότερα γινόταν και σεντερηπ φορ, τις διαδοχικές αλλαγές μαυρογενιδη-χουτου-κουζμπα στο τελικό της νέας σμυρνης και δεν συμμαζεύεται.

3) Γκογκιτς-Καραπιάλης-Οφορίκουε-Λουτσιανο εξαφανισμενοι απο τον Μπιγκόν. Γιατι? Λόγω ηλικίας(Γκόγκιτς,Καραπιαλη)? Η λόγω ηλιθιότητας του Ιταλού? Αν μη τι αλλο ο λουτσιανο σχεδόν το πήρε μονος του εκείνο το πρωτάθλημα οταν άρχισε να τον εμπιστεύεται ο Μαντζιουρακης

4)Δεν πρεπει να πολυτραβαγε η ομάδα εκείνη τη σεζον παρά το πολύ καλο ρόστερ που ειχε. Αποκλεισμός με κάτω τα χέρια απο την ΑΕΚ,γκέλα με εθνικό Αστέρα ,οχι τοσο καλο ποδόσφαιρο όσο την προηγούμενη χρονια.. Τα λάθη στον μεταγραφικό σχεδιασμό εκείνου του καλοκαιριού πιστεύεις πως αφορούν μονο την έλευση 2 παικτών που έπαιζαν στην ίδια θέση και ουσιαστικά δεν υπήρχε λόγος να αποκτηθούν και οι 2?(Ζάχοβιτς,Ζιοβανι)? Μήπως απλα επρεπε να αποκτηθεί ενα αμυντικό χάφ top class μια και τοτε παίζαμε με πουρσανιδη,πασσαλη και άλλους τέτοιους μέτριους? Για την αμυνα οκ καταλαβαίνω πως οι ίδιοι παίκτες σε έφτασαν στους 8 της Ευρώπης την προηγούμενη χρονια οποτε καταλαβαίνω την λογική του να μην πειράξουμε το κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Ισως η φυγή του Γεωργάτου πόνεσε πολύ περισσότερο απο οτι αναμενόταν.

5) Μεγάλες εμφανίσεις απο τον Χούτο το δεύτερο μισο της χρονιάς. Κρίμα το κεφάλι του,τον πατέρα του και τους τραυματισμούς που ειχε.

6) απο εδώ και πέρα οποιος γαύρος θυμαται καλα την ποδοσφαιρική χρονια 1999-2000 και βρεθεί σε αντιπαράθεση με βαζελο που θα κλαίγεται για το χαμένο πρωτάθλημα Κυράστα,και δεν τον τάπωσει με τη μια ειναι μαλακας. Ετσι απλα. Όργια έγιναν εκείνη τη χρονια. Τωρα θυμήθηκα και το καθαρό πεναλντι που δεν ,ας δόθηκε στο ματς με τον ΟΦΗ για χερι μεσα στη περιοχή μετα απο εκτέλεση φαουλ του γιανακοπουλου. Χάσαμε 2-1 και η φάση εγινε στο 0-0. Αλλοίωση αποτελέσματος.

Εικόνα savvas gridlock

''1) Εκτος απο αυτη τη σφαγή έχουμε και την απίστευτη σφαγή στο ματς του πρώτου γύρου οπου ο βαζελος νικάει με 2 ανύπαρκτα γκολ. Βάλε και το μαϊμού οφσάιντ στον Τζιοβάνι που καλυπτόταν 3 μέτρα απο τον αμυντικό.''

https://www.youtube.com/watch?v=MmbEXsMq6rs

https://www.youtube.com/watch?v=U6_lfLBt5B0

https://www.youtube.com/watch?v=2EOzdiYgnUE

Tσαγκαράκης-Γαρεφαλάκης-Δανούσης.

Εικόνα john

Τα εχω δει ολα αυτα αδερφέ. Για τον λάθος σχεδιασμό τι γνώμη εχεις? Τα λεφτα με τα οποία πήραμε Ζάχοβιτς,Ζιοβανι επρεπε να πάνε σε σεντερ μπακ,αριστερό μπακ η κεντρικό μέσο?

Εικόνα savvas gridlock

Η ομαδα ηθελε οπωσδηποτε σεντερ μπακ ηγετη, κοφτη και δεκαρι παικταραδες (ειχε μεγαλωσει ο Καραπιαλης) και μεγαλο σεντερ φορ. Και πηραμε δυο παικτες καρουτες, που παιζανε στην ιδια θεση. Και ακουγαμε και το καλοκαιρι ''αφου διχως Τζιοβανι-Ζαχοβιτς πηγαμε στους 8, ενα βημα απ τους 4, τωρα με αυτους τους 2 θα σηκωσουμε το Τσου Λου''. Τρίχες βγηκαν στην παλαμη, λαστιχο τον εχεις κανει...

Εικόνα nik7os

Την αμέσως επόμενη αγωνιστική ήρθε η περιβόητη ισοπαλία στην Καισαριανή με τον αστέρα & ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ ανέλαβε για μία ακόμη φορά δράση(πάνε τα μεγαλεία με ξένο προπονητή δίνοντας το τιμόνι στο κόουτς-Ματζούρ τον οποίο κι έσωσε το παιδί του ο Λουτσιάνο ο οποίος με το νικητήριο γκολ του στο 90'+ με το Ηρακλή τον κράτησε και για την επόμενη χρονιά)...

Στην φιέστα με την Παναχα'ι'κη είχε βγει και το αίνιγμα τι είναι κόκκινο και κάνει κάθε Μάη φιέστες;

Εικόνα Chief Bromden

Θυμάμαι στο συγκεκριμένο παιχνίδι με το που κάνει το 1-2 ο Νικολάκης "ξαναέλας" παίρνει τηλέφωνο σπίτι συμμαθητής μου βάζελος για καζούρα, το σήκωσε η μάνα μου, μέχρι να σηκωθώ για να τον αρχίσω στα Γαλλικά το βιδώνει ο Αλέκος, τρέχω αλλά μάταια, ακόμα βουίζει...

Εικόνα virus

φτιαξε και ενα θεματακι για το ποιος πανιγυριζει τις ισοπαλιες...

Εικόνα savvas gridlock

Καλή φάση.