Η ΧΟΥΝΤΑ ΧΑΡΙΖΕΙ ΤΟΝ ΚΕΡΜΑΝΙΔΗ ΣΤΟΝ ΠΑΟΚ ΤΟ 1973



Αρχές του 1971 επανεμφανίζεται στο διοικητικό προσκήνιο του Ολυμπιακού ο ΓΟΥΛΑΝΔΡΗΣ. Ένα από τα πρώτα πράγματα που κάνει είναι να αποκαταστήσει τις σχέσεις του Θρύλου με τον Μάρτιν Μπούκοβι. Τον καλεί στην Ελλάδα και μετά από κάποιες συζητήσεις, συμφωνούν να αναλάβει έναν άτυπο ρόλο σκάουτερ στην Ουγγαρία για τον Ολυμπιακό. Πράγματι, ο ''γέρος'' υποδεικνύει αμέσως 4 παίκτες ελληνικής καταγωγής, που βρίσκονταν επί ουγγρικού εδάφους. Παπαδημητρίου, Καραίσκο, Ανανιάδη και Κερμανίδη. Ο Ολυμπιακός θα αποκτήσει τον Παπαδημητρίου, αλλά για τους Κερμανίδη-Καραίσκο θα προκύψουν κι άλλοι ενδιαφερόμενοι. Ο Λεωνίδας Θεοδωρακάκης θα επισκεφθεί την Ουγγαρία το Μάιο του 1971 και θα συμφωνήσει με τους δύο παίκτες. Το καλοκαίρι μάλιστα θα κατατεθούν τα δελτία τους στην ΕΠΟ.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΑ ΝΕΑ 21-7-1971
 

 
Επικεντρωνόμαστε εδώ μόνο στον Κερμανίδη και την υπόθεση Καραίσκου θα την δούμε σε άλλη ανάρτηση. Εκεί προς το καλοκαίρι του 1971 λοιπόν θα πέσει το πρώτο απαγορευτικό στον επαναπατρισμό του Κερμανίδη από τη χούντα. Ο Ολυμπιακός θα επιμείνει, με πλήρη φάκελο του παίκτη στην ΕΠΟ και τον πατέρα του να ορκίζεται πίστη στον Ολυμπιακό.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΑ ΝΕΑ 13-11-1971
 

 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ 27-11-1971
 

 
Ενώ λοιπόν υπάρχει συμφωνία των δύο πλευρών, Ολυμπιακού-παίκτη, για τη μεταγραφή, ενώ αποδεδειγμένα ο παίκτης είναι Έλληνας και δεν χρειάζεται να συζητηθεί περαιτέρω αυτό, η χούντα συνεχίζει να λέει όχι στη μετακίνησή του. Κάποια στιγμή ο Ολυμπιακός θα κάνει πίσω, αφού δεν τον αφήνουν τα χουντοειδή να φέρει τον παίκτη στην Ελλάδα. Κάποιους μήνες αργότερα διαβάζουμε στον Τύπο.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΑ ΝΕΑ 1-9-1973
 

 
Αυτή η εξέλιξη θα προκαλέσει την έκρηξη του Ολυμπιακού, που θα ζητήσει το λόγο από τους τότε κρατικούς ιθύνοντες.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ 14-10-1973
 

 
''Ημείς όμως ως Ολυμπιακός έχουμε μιαν απορία: Η απαγόρευση επαναπατρισμού του Κερμανίδη ίσχυε μόνο δια τον Σύνδεσμόν μας? Διότι πώς να εξηγήσουμε το γεγονός ότι αι αρμόδιαι αρχαί ασφαλείας επέτρεψαν εις τον ΠΑΟΚ κάτι το οποίον ηρνούντο επίμονα εις ημάς επί δύο έτη? Αυτήν την απάντησιν μόνο ζητούμε να πληροφορηθούμε και τίποτε άλλο''.
 
Αυτά δήλωνε τότε ο Λεωνίδας Θεοδωρακάκης, που είχε ασχοληθεί ενεργά με την υπόθεση του παίκτη. Έψαχνε να βρει την άκρη. Μάταια όμως. Ο Ασλανιδιακός του Βορρά έπρεπε να δυναμώσει για να κοντράρει τον Ολυμπιακό του ΓΟΥΛΑΝΔΡΗ, που με τα εκατομμύριά του είχε ταράξει στη φάπα τους πάντες...