ΣΠΑΝΕΑΣ Ο ''ΕΞΥΓΙΑΝΤΗΣ''



Πήρε πριν λίγο το μάτι μας στη ''Δίκη στον ΣΚΑΙ'' του Θωμαίδη ως καλεσμένο τον...Σπανέα. Ναι, μην γελάτε. Μετά τον Μπανασάκη, έφερε και τον Σπανέα ο ''αντικειμενικός'' Κυριάκος Θωμαίδης. Κι επειδής δεν είναι η πρώτη φορά που σε πάνελ εκπομπής του ''σαγόνια'' εμφανίζεται η συγκεκριμένη ΜΟΥΜΙΑ, ας θυμηθούμε την περίπτωσή του.
 
Στις 18 Φεβρουαρίου 1996, στα πλαίσια της 21ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της σεζόν 1995-96, ο Πανιώνιος υποδέχεται στη Νέα Σμύρνη τον Παναθηναικό. Το ματς είναι πολύ κρίσιμο και για τους δύο, αφού ο Πανιώνιος κινδυνεύει και ο Παναθηναικός βρίσκεται στη δεύτερη θέση, έναν πόντο πίσω από την πρωτοπόρο ΑΕΚ. Ενδεχόμενη απώλεια βαθμών μπορεί να αποβεί καταστροφική για την ομάδα του ΠΑΟ. Πρώτα βάζουμε το βίντεο με τις φάσεις του αγώνα.
 

 
Από το 00:31 μέχρι το 00:53 του βίντεο, δείτε και ξαναδείτε το πέναλτυ που κερδίζει ο Γ.Χ., Γιώργος Γεωργιάδης του Χαραλάμπους δηλαδή, στο 73' του αγώνα κι ενώ ο Πανιώνιος ήταν μπροστά με 1-0 στο σκορ. Πάμε να δούμε και το ρεπορτάζ γύρω από αυτήν την αναμέτρηση στον Τύπο τις επόμενες μέρες.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 19-2-1996
 

 

 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΑ ΝΕΑ 19-2-1996
 

 

 

 

 

 

 

 

 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 20-2-1996
 

 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΑ ΝΕΑ 20-2-1996
 

 

 

 
ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ δεν βάζουμε. Μόνο μία φιλοπαναθηναική εφημερίδα, την ''Αθλητική'' και μία ''αντικειμενική'' πολιτική, τα ''ΝΕΑ''. Διαβάστε τι έγραφε τότε ακόμη και η Ηχώ, το Γεωργιάδη να δηλώνει πως δεν σκέφτηκε καν να ζητήσει πέναλτυ, δείτε το σπασμένο μαγαζί με βουλκανιζατέρ του διαιτητή στο Μπραχάμι, όπου δέσποζαν σε περίοπτη θέση τα αυτόγραφα των Μπορέλι και Βαζέχα και μετά ακούστε τον να μας παρουσιάζεται ως...εξυγιαντής του ελληνικού ποδοσφαίρου σήμερα. Φυσικά ο Πανιώνιος εξοντώθηκε μετά από αυτό το ματς και εν τέλει υποβιβάστηκε στη Β' Εθνική, για δεύτερη φορά στην ιστορία του. Οι ''ηθικοί'' βάζελοι, που ''δεν πανηγυρίζουν κλεμμένες νίκες σαν κι αυτές του γαύρου'', έβγαλαν και το σύνθημα
 
''ΠΕΡΝΑΓΑΜΕ ΩΡΑΙΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΣΠΑΝΕΑ ΣΑΣ ΡΙΞΑΜΕ ΣΤΗ Β' ΕΘΝΙΚΗ''.
 
Βαρδινογιαννικό παρακράτος παρέα με την ντροπή των οπαδών στην κερκίδα. Το σωματείο του κράτους, της μπόχας και της βρώμας, από μια γειτονιά του κέντρου της Αθήνας, στις ''δόξες'' του...