ΣΤΑ ΟΥΛΑ ΣΤΑ ΟΥΛΑ Η...ΒΟΥΡΤΣΑ ΤΟΥ ΚΟΥΚΟΥΛΑ



Για την οδοντόβουρτσα εννοούμε. Ενδιαφερόμασταν για την στοματική υγιεινή του διαιτητού, να μην προσβληθεί από καμιάν ουλίτιδα. Μην το παρεξηγήσετε και βάλετε άλλα με το νου σας. Να πούμε επίσης ότι αυτό το άρθρο θα ανέβαινε χθες, αλλά ''τεχνικοί λόγοι'' δεν μας επέτρεψαν να το φτιάξουμε. Και σήμερα μέρα είναι βέβαια, ειδικά αν πρέπει να μιλήσουμε για τον Κουκούλα...
 
Στις 8 Απριλίου του 1992 ο Ολυμπιακός καλείται να αντιμετωπίσει ως φιλοξενούμενος -εκείνη την χρονιά χρησιμοποιούσαμε ως έδρα το Καραισκάκη- τον ΠΑΟ στο ΟΑΚΑ, στον επαναληπτικό προημιτελικό Κυπέλλου της διοργάνωσης της σεζόν 1991-92. Το πρώτο ματς είχε λήξει 0-0 στον Πειραιά, με ΟΡΓΙΑ του διαιτητή Ζακεστίδη, για τα οποία θα αφιερώσουμε ξεχωριστή ανάρτηση. Μια τζούρα υπάρχει εδώ.
 

 
Πάμε λοιπόν να βάλουμε τις φάσεις του ματς. Με εικόνα που τα λέει όλα, πριν περάσουμε στο ρεπορτάζ.
 

 
α) Ο ΠΑΟ ανοίγει το σκορ με πέναλτυ μετά από χέρι του Βλάχου σε σέντρα του Βαζέχα. Η φάση αυτή έγινε στο 65' του αγώνα και στο 00:33 του βίντεο. Δεν φαίνεται ξεκάθαρα αν υπάρχει χέρι του Βλάχου, πόσο μάλλον πρόθεση, αλλά η ουσία παραμένει. Ο Κουκούλας, ''του γαύρου'' ντε, στο 65' καταλογίζει πέναλτυ εις βάρος του Ολυμπιακού και ο ΠΑΟ παίρνει κεφάλι για την πρόκριση.
 
β) Στο 78' της αναμέτρησης και στο 00:50-01:11 του βίντεο, μετά από βολέ του Βάντσικ, ο Βαζέχα μονομαχεί με τον Καραταίδη. Στην αρχή ξεκάθαρα ο Βαζέχα τραβάει τον Καραταίδη και τον αφήνει πίσω. Μετά ο Καραταίδης ανταποδίδει και τον πετάει κάτω εντός περιοχής. Υπάρχει επιθετικό φάουλ που δεν δίνεται και μετά πέναλτυ. Εφόσον όμως προηγείται το επιθετικό φάουλ, ό,τι ακολουθεί είναι ως μη γενόμενο.
 
γ) Στις καθυστερήσεις του αγώνα βλέπουμε την επίμαχη φάση του πέναλτυ με το οποίο ισοφάρισε και προκρίθηκε ο Ολυμπιακός. Μιλάμε για το χρονικό διάστημα 01:15-01:26 του βίντεο. Στην αναμετάδοση του αγώνα για το MEGA, όπου μέτοχος ήταν και παραμένει η οικογένεια Βαρδινογιάννη, είναι ο Στέλιος Μαρκάκης, ο γνωστός, από το SPORTIME και μετέπειτα από την...ΠΡΑΣΙΝΗ και τον DPG MEDIA του κυρίου Δημητρίου Γιαννακόπουλου. Το αναφέρουμε αυτό γιατί ανακαλύπτει φάουλ στη βουτιά του Σαραβάκου στο χώρο του κέντρου, από όπου ξεκινάει η φάση του γεμίσματος στην περιοχή του ΠΑΟ, όταν ο Σαραβάκος χάνει καθαρά την μπάλα. Μέσα στην περιοχή λοιπόν συγκρούονται Τσαλουχίδης-Καραγεωργίου, βρίσκεται πεσμένος στο έδαφος ο Τσαλουχίδης και ο Κουκούλας που είναι κοντά στη φάση δίνει το πέναλτυ. Από το βίντεο αυτό δεν φαίνεται τι ακριβώς έχει γίνει.
 
Πάμε και στο ρεπορτάζ, γιατί εδώ είναι το ζουμί.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΑ ΝΕΑ 9-4-1992
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Ο Κουκούλας τρώει ξύλο από ανθρώπους του Παναθηναικού αποδεδειγμένα, ο Μαραγκός, σύζυγος Αντριάνας, κλαίει μέσα στο γήπεδο και μαζί με την Αντριάνα κυνηγάνε το διαιτητή, ενώ ο ΠΑΣΟΚάρχης ''καπετάνιος'' ΚΑΡΚΙΝΟ-γιάννης μπλέκει στις δηλώσεις του...τη Νέα Δημοκρατία. Το τι συνέβαινε βεβαίως εκείνη την περίοδο στο χώρο της πολιτικής δεν θα το αναλύσουμε, αλλά μιαν ιδέα μπορείτε να πάρετε εδώ, στην προτελευταία παράγραφο. Πράγματι, την επομένη με συνέντευξή του ο Κουκούλας όχι μόνο θα αποδεχτεί το ότι είναι ψηφοφόρος και στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας, αλλά θα δηλώσει και Παναθηναικός.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΑ ΝΕΑ 10-4-1992
 

 

 

 

 
Ο πρώην οργανωμένος οπαδός του Παναθηναικού Κουκούλας δεν θα σταματήσει εκεί. Θα προχωρήσει σε ''απίστευτες'' καταγγελίες για το βαρδινογιαννικό παρακράτος.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΑ ΝΕΑ 22-4-1992
 

 

 

 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΑ ΝΕΑ 23-4-1992
 

 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΑ ΝΕΑ 6-5-1992
 

 
Δεν μιλάμε για λόγια του αέρα. Μιλάμε για συγκεκριμένες καταγγελίες που υπεβλήθησαν εγγράφως από τον Κουκούλα στην Ομοσπονδία Διαιτητών, την ΟΔΠΕ, σύμφωνα με τις οποίες αν ήθελε να συμπεριληφθεί στους πίνακες, έπρεπε πρώτα να πάρει ένα τηλέφωνο ''το μεγάλο'', ένα ακόμη παρατσούκλι του ΚΑΡΚΙΝΟ-γιάννη, ο οποίος ''είχε δυσαρεστηθεί''. Την τύχη αυτών των καταγγελιών την φαντάζεστε, έτσι? Πιστεύετε πως υπήρχε περίπτωση να αγγίξει κανείς τον ''καπετάνιο'', ειδικά όταν άρχισε ανοικτά πόλεμο στην τότε κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας του Μητσοτάκη? Πάλι ''αδικήθηκε'' η ομάδα του κράτους από την Αθλητική Δικαιοσύνη...
 
Κλείνουμε με το σύνθημα που βγήκε στα σκαλάκια του ΟΑΚΑ εκείνη την ημέρα.
 
20 ΧΡΟΝΙΑ ΕΧΟΥΝΕ ΠΕΡΑΣΕΙ
ΜΑ ΟΙ ΒΑΖΕΛΕΣ ΔΕΝ ΤΟ'ΧΟΥΝ ΞΕΠΕΡΑΣΕΙ
Ο ΓΙΟΧΑΝ ΚΡΟΙΦ ΤΟ '71
ΟΛΕΓΚ ΠΡΟΤΑΣΟΦ ΣΤΟ 91'

 
ΟΛΕΓΚ ΟΛΕΓΚ ΓΑ...ΖΩΣΕ ΤΟΥΣ ΟΛΕΓΚ
 
Άντε θα βάλουμε ακόμη ένα, πάντοτε διαχρονικό.
 

Σχόλια

Εικόνα niclyko7

παιδιά καλησπέρα!
εχω ζήσει μεσα στο γήπεδο τα ευρωπαικα σε Ρωμη, Πόλη, Λονδίνο. Τις τεσσαρες στο βαζελο σε λεωφορο, οακα, Καραισκακη.
τις νικες σε Τελ-Αβιβ, Σαραγοσα. Αυτο το παιχνιδι το θυμάμαι με ακομα σαν να ηταν χθες. Τα παραμορφωμένα πρόσωπα των φίλων μου απο την κάβλα. Την τρέλα του κόσμου μετά το γκολ. Είναι η κορυφαία χαρα που μου εχει δωσει ο Θρυλος οσα χρονια τον παρακολουθω. Τον Ολεγκ να εχει παρει αγκαλια την μπαλα και να εχει απομακρυνθει απο ολους τους υπολοιπους μεχρι να την στησει στο πεναλτυ.
Ολεγκ Προτασωφ παιρνει φορα εκτελει... και 1-1!

ΑΝΤΕ ΜΕ ΤΑ ΜΟΥΝΙΑ!

Εικόνα KCS

Eίχα την ευτυχία να είμαι μέσα σ'αυτό το ματς. Το γκολ του Προτάσοφ είναι μέσα στα 4-5 πιο πανηγυρισμένα της ζωής μου.

Να προσθέσω κι αλλο ένα ρομαντικό τραγούδι από κείνο το παιχνίδι

"Πάει το Κύπελλο πάει το χάσατε μέσα σε ένα λεπτό
με τον Κουκούλα και με τον Προτάσοφ δεν πήγατε στον τελικό..."

Εικόνα red hell 7

Α ρε παλικαριά τι μνήμες μας ξυπνατε!!!
Οι λαγοί να φωνάζουν βαλτε μέσα τον Πάσπαλιε απο την στιγμη που προηγήθηκαν και μετά εμείς να τους βριζουμε τιγκα τσαντισμενοι και ψιλομπετομενοι(με πολύ φωνη όμως και τσαμπουκα)και δεν θα ξεχάσω ποτε την στιγμη που σφύριξε το πέναλτι...
Μιλάμε για ενα απο τα μεγαλυτερα πανηγύρια ολων των εποχών.
Μόλις ο μεγάλος Όλεγκ Προτάσοφ σκόραρε πραγματικά έφυγε ενα τεράστιο βαρος απο την πλάτη ολων των Ολυμπιακών το έβλεπα στα πρόσωπα όλων όντας 15 τότε βλέποντας τον πατερα μου να κανει σαν παιδάκι κατάλαβα πολλά!
Και στο καπάκι Έτσι γαμαει ο Πάσπαλιε, έτσι γαμαει ο Πειραιάς,ποτε θα κα ποτε θα κανει ξαστεριά. Ποτε ποτε ποτε ποτε ποτε!!!!
Και όλο κλαίνε τα βαζελακια στου ΟΑ στου ΟΑΚΑ τα σκαλάκια!!!!!
Α ρε πουσταραδες γαμησια που σας έχουμε ρίξει!!!

Εικόνα MIKE.A

Μολις τελειωσε εκεινος ο αγωνας εγινε κατι πρωτοφανες στην ιστορια του παγκοσμιου ποδοσφαιρου! Γυναικα ποδοσφαιριστη (Ανδριανα Μαραγκου) κυνηγουσε στο κεντρο του γηπεδου τον διαιτητη και τον κοπανουσε με την.. τσαντα της! Ηταν μια απιστευτη σκηνη σε ποδοσφαιρικο γηπεδο!
Με την ευκαιρια να αναφερω μερικες ακομα απιθανες σκηνες που δεν νομιζω να τις εχωμε δει σε αλλα γηπεδα αλλα μονο με τους ρεζιληδες του ποα!
Τον Ανδρεουτσι (παιχτη του ποα παρακαλω) μετα απο γκολ που σκοραρε να δειχνει τα αρχ@@@ια του στην θυρα 13!
Προεδρο επαγγελματικης ομαδας (Γ. Βαρδινογιαννη) να πηδαει τα καγκελα για να πλακωθει με τους οπαδους που τον βριζανε και να του πεφτει το πιστολι απο την τσεπη!!!!
Κανανε κλουβι, αν ειναι δυνατον, ναι κανανε κλουβι για τον προπονητη τους (Γκμοχ) που ηταν τιμωρημενος, το βαλανε και το... κρεμασανε κοντα στον αγωνιστικο χωρο και μεσα απο το... κλουβι αυτος να δινει οδηγιες!!!!
Πηρανε στο κυνηγι (μεσα στην Πατρα) τον προπονητη (Μπακε) και το επιτελειο της ομαδας τους μετα απο Ευρωπαικο αγωνα με την Ζαποριζα ενω ειχανε... ΠΡΟΚΡΙΘΕΙ!!!!!!!!!!!! Προσεξτε, ειχανε προκριθει και οχι αποκλειστει! Γιατι εκει ειναι το αστειο του πραγματος!
Επι σχεδον ΔΕΚΑ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ να υπαρχει τετοιος ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΣ εμφυλιος σε επαγγελματικη ομαδα, αναμεσα σε οπαδους (Βαρδινογιαννικους - αντιΒαρδινογιαννικους) αναμεσα σε πρασινους δημοσιογραφους τους το ιδιο, και αναμεσα σε δημοσιογραφους τους και οπαδους παλι για το ιδιο θεμα! Επι ΔΕΚΑ ΧΡΟΝΙΑ παρακαλω (ισως και περισσοτερα) μια διοικηση επαγγελματικης ΠΑΕ να τρωει το κραξιμο του αιωνα!!
Μαλιστα πριν μερικα χρονια οταν επαιζαν παλι στην Λεωφορο ΣΕ ΚΑΘΕ ΑΓΩΝΑ ΕΝΤΟΣ πηγαινανε 3 με 4 χιλιαδες κοσμος και οι μισοι πλακωνωτανε στο ξυλο με τους αλλους μισούς! Και με την Κατια στην μεση να τους χωριζει!!!!!
Επι εναν ολοκληρο χρονο καποιος Τσακας με πριγκηπες και πριγκηπισες να δουλευει διοικηση και οπαδους
ποδοσφαιρικης επαγγελματικης ομαδας!
Να εχουνε κανει θεο καποιον προεδρο τους αλλου αθληματος, οταν αυτος ΠΟΥΛΗΣΕ αγωνα της ποδοσφαιρικης ομαδας τους! Και ολο αυτο λογω της στερησης τιτλων σε αλλα αθληματα και επειδη το συγκεκριμενο αθλημα που ειναι προεδρος τους και που ηταν ο πατερας του και ο θειος του τους εχει δωσει επιτυχιες!
Βρειτε μου εσεις τετοια ρεζιλικια να εχουν γινει στην ιστορια του παγκοσμιου ποδοσφαιρου!

Εικόνα kostas alsoupoli

Καταρχας καλημερα σε ολους τους συγαυρους και καλες γιορτες σε ολους με υγεια..
Οσο αναφορα το συγκεκριμενο παιχνιδι 23 χρονια πριν,θυμαμαι οτι ηταν προσφατη η διοικητικη αλλαγη στην ομαδα με την ελευση ουσιαστικα του μεγαλου Σωκρατη και καποιων αλλων τοτε εφοπλιστων στο πλευρο του και την αποπομπη του Αναργυρου απο τον θεση του προεδρου.Προεδρος ειχε αναλαβει βεβαια ο Σταυρος Νταιφας αλλα σε ολους μας τοτε ειχε ανθισει η ελπιδα οτι η ομαδα μας βαδιζει πλεον στο σωστο δρομο της ομαλοτητας,της εξυγιανσης και του πρωταθλητισμου αφηνοντας πισω ολα τα ασχημα του παρελθοντος και τις απιστευτες καταστασεις που ειχαμε βιωσει επι εποχης Σαλιαρελη και λοιπων.
Εκεινο το παιχνιδι εμοιαζε να ειναι η εκδικηση μας σε ολα μας ειχαν προκαλεσει τα προηγουμενα χρονια και η αναμονη της ρεβανς ηταν μεγαλη.Θυμαμαι ενα συνθημα που ειχε βγει τοτε(Στις 8 του Απριλη γαμ...το τριφυλλι)...
Τελικα πηραμε την προκριση εστω και με χιτσκοκικο τροπο και αργοτερα και το κυπελλο σε διπλους αγωνες με τον Παοκ και χασαμε τον τιτλο του πρωταθληματος απο την αεκ για 3 ποντους με ταφοπλακα μια ισοπαλια τοτε στο γηπεδο της Κορινθου.
Δυστυχως η ομαδα δεν καταφερε ουτε τα επομενα χρονια να φτασει σε ενα τιτλο, κατι που εγινε τελικα το 1997,που ηταν και η αρχη της αυτοκτατοριας μας για τα επομενα χρονια...
Το αστειο της υποθεσης ειναι οτι εβλεπα τους παικτες της βαζελας να διαμαρτυρονται σαν τρελοι οταν ο Κουκουλας υποδειξε το πεναλντι στο 90' και παρολη την αλοφροσυνη που επικρατουσε στην κερκιδα μας απο τους πανηγυρισμους και την καβλα με την επιτευξη του γκολ απο τον Προτασοφ εγω παρακαλαγα απο μεσα μου να ειναι το πεναλντι μουφα και να πονεσουνε ακομα πιο πολυ...Η δικαιωση βεβαια για εμενα και για πολλους απο εμας φανταζομαι ηρθε με το πεναλντι του Παπουτσελη πεντε χρονια μετα...

Εικόνα KYTHNOS 7

Αν και την πρόλαβα οριακά εκείνη την εποχή οι αναμνήσεις είναι πολύ σπουδαίες...
Εποχή τρομοκρατίας στο ελληνικό ποδόσφαιρο από τους (μια ζωή)κλάψες!!!Πως γίνεται να τρομοκρατείς και να κλαις ταυτόχρονα??Μόνο ένας ψυχικά ασθενής μπορεί να το κάνει....

Εικόνα nik7os

Γιατί να μην είναι έξω από την περιοχή και αμφισβητουμενη αυτή η φάση του πέναλτι να το ευχαριστιομασταν πιο πολύ ρε Σάββα...

Εικόνα μαουνιέρης

Αξέχαστο παιχνίδι. Δια πυρός και σιδήρου! Τότε που "όλα τά 'σκιαζε η φοβέρα και τα πλάκωνε η σκλαβιά". Το θράσος των Βάζελων (... κλαίγανε...) ΑΠΥΘΜΕΝΟ!