ΔΕΔΕΣ-ΒΟΥΡΑΚΗΣ-ΖΛΑΤΑΝΟΣ



Στις 13 Ιανουαρίου 1982, στα πλαίσια της φάσης των ''32'' του Κυπέλλου Ελλάδος της σεζόν 1981-82, διεξήχθη στη Λεωφόρο το ''ιστορικό'', ''θρυλικό'' και ό,τι άλλο γουστάρετε ματς μεταξύ Παναθηναικού και Ολυμπιακού. Ναι, για τα 3 πέναλτυ του βάζελου θα μιλήσουμε, καλά καταλάβατε. Το ματς ήταν νοκ άουτ. Μια κι έξω, ούτε επαναληπτικοί, ούτε τίποτε. Κρινόταν η πρόκριση σε 90 λεπτά με λίγα λόγια. Διαιτητής ο Δέδες, επόπτες οι Βουράκης (από τον Πειραιά...) και Ζλατάνος. Εκείνες τις μέρες ο κόσμος του Ολυμπιακού έβραζε λόγω των συνεχών αποκαλύψεων στο θέμα του σκανδάλου Μπουμπλή και βρισκόμασταν εν αναμονή της οριστικής απόφασης για το δελτίο του Ρότσα, υπόθεση που θα εξετάσουμε σε λίγες μέρες αναλυτικά. Αρχικά θα δούμε το βίντεο με τις φάσεις του αγώνα.
 

 
α) Στο 01:10 και μετά, υπάρχει η φάση του πρώτου πέναλτυ που κερδίζει ο βάζελος, αμέσως μετά το 0-1 του Ολυμπιακού. Ο Αναστασιάδης σπρώχνει από πίσω το Μίχο, ο οποίος μετά τον ανατρέπει εντός περιοχής. Το επιθετικό φάουλ προηγείται του πέναλτυ, αλλά ο Δέδες ''δεν το είδε''.
 
β) Στο 04:30 και μετά, βλέπουμε το ακυρωθέν γκολ του Μητρόπουλου, ενώ το σκορ ήταν 0-2 και θα γινόταν το 0-3, με το ματς ουσιαστικά να καθαρίζει. Ο Δέδες πάει να φύγει προς τη σέντρα και να κατακυρώσει το γκολ, αλλά βλέπει το Βουράκη καρφωμένο στη θέση του. Τώρα τι ανακάλυψε ο Πειραιώτης, ξαναγράφουμε, Βουράκης, ο Θεός και η ψυχή του. Αν εσείς μπορείτε να διακρίνετε το τι έχει παιχτεί, πάσο. Ο Βουράκης, όπως θα δείτε παρακάτω, θα δηλώσει πως ''είδα χέρι του Μητρόπουλου''. Πιθανόν να το είδε στον σβέρκο του, όταν έτρωγε το κυνηγητό μετά το τέλος του αγώνα. Εικόνες από το μέλλον έβλεπε, φαίνεται...
 
γ) Στο 05:40 και μετά, βλέπουμε το δεύτερο πέναλτυ που κερδίζει ο ΠΑΟ στο ματς. Ο Περσίας μαρκάρει τον Κατσιάκο, βρίσκει μπάλα και ο Δέδες ξαναστήνει την μπάλα στην άσπρη βούλα. Εμείς εδώ θα δεχτούμε ότι το μαρκάρισμα είναι από πίσω και ήταν βίαιο, οπότε καλά έκανε και το έδωσε ο Δέδες. Ξαναγράφουμε, ΜΠΑΛΑ ΒΡΙΣΚΕΙ Ο ΠΕΡΣΙΑΣ, την ώρα που θα μπορούσαμε να πούμε ότι ένας διαιτητής που έχει δώσει ένα πέναλτυ εις βάρος μιας ομάδας, το οποίο προκάλεσε έντονες διαμαρτυρίες και προσωρινή διακοπή του αγώνα, αλλά και έχει ακυρώσει γκολ αυτής της ομάδας με υπόδειξη του επόπτη, θα έπρεπε να είναι 2 και 3 φορές πιο προσεκτικός να μην την ξανα-αδικήσει και τέτοιες φάσεις κανονικά θα έπρεπε να τις προσπερνάει. Εν πάση περιπτώσει, για να μην θεωρηθεί πως φοράμε κόκκινα γυαλιά, λέμε ότι σωστά σφυρίζεται αυτό το πέναλτυ και πάμε παρακάτω.
 
δ) Στο 07:36 και μετά, βλέπουμε το τρίτο πέναλτυ που κερδίζει ο βάζελος. Εδώ δεν χωράει κριτική. ΓΕΛΑΕΙ ΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ με το βαρδινογιαννικό παρακράτος και το καρκίνωμα του ελληνικού αθλητισμού. Αυτή η φάση έγινε στην παράταση και έκρινε την πρόκριση.
 
Πάμε και στο ρεπορτάζ από τις εφημερίδες.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 14-1-1982
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ 14-1-1982
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 15-1-1982
 

 

 

 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 17-1-1982
 

 

 

 

 

 

 

 
Γαύροι κάνουν ντου στη Λεωφόρο πριν το ματς, βάζουν τα βαζέλια μέσα στο γήπεδό τους και κάνουν λαμπόγυαλο τη λέσχη του ΠΑΟ, στην και καλά ''παναθηναική γειτονιά'' -δεν υιοθετούμε, απλώς καταγράφουμε...-. Ο ΚυρΠάστας που 6 μήνες πριν ορκιζόταν πίστη στον Ολυμπιακό που τον έκανε άνθρωπο, κουνάει επιδεικτικά στους γαύρους τη φανέλα του βάζελου, μετά τα συνθήματα που άκουγε για κάτι εδέσματα ζαχαροπλαστείου. Ο Βουράκης με το κοσμηματοπωλείο στον Πειραιά τρέμει τους γαύρους μην του κάνουν ντου και του το ρημάξουν. Θαυμάστε περιγραφή του αγώνα από το Βενετούλια στην Ηχώ, ο οποίος ήταν Πειραιώτης, παράγοντας κατά καιρούς στον Εθνικό και οπαδός της ΑΕΚ. Ούτε αχυράνθρωποι του ΚΑΡΚΙΝΟ-γιάννη δεν θα έγραφαν τέτοια πράγματα. Ο τότε γενικός αρχηγός στον Ολυμπιακό Μιλτιάδης Μαρινάκης, ο πατέρας του Βαγγέλα, παίρνει αμπάριζα τον τότε ΓΓΑ Κουλούρη και όλο το βαρδινογιαννέικο στις δηλώσεις του μετά το τέλος του αγώνα. Από εκεί και πέρα, για να'μαστε σωστοί κι εφόσον και το ΦΩΣ κάνει λόγο γι'αυτά, υπάρχει ένα πέναλτυ υπέρ του ΠΑΟ στο 29' σε ανατροπή του Γαλάκου από τον Ξανθόπουλο που κακώς δεν δώθηκε, με το σκορ στο 0-2. Στην παράταση έπρεπε να αποβληθεί και ο Κουσουλάκης του Ολυμπιακού, ενώ και η αποβολή του Γαλάκου ήταν τραβηγμένη στο 86'. Γι'αυτές τις τρεις περιπτώσεις δεν υπάρχει εικόνα στο βίντεο. Αναφέρεται και μία ακόμη φάση που αδικήθηκε ο Ολυμπιακός, στο 40', με το Λιβαθηνό να παίρνει σβάρνα τον Περσία και προφανώς, σύμφωνα με το ΦΩΣ, να πρέπει να αποβληθεί, αλλά ούτε αυτή φαίνεται στο βίντεο. Όπως και να'χει, όσα μικροσφυρίγματα κι αν έδωσε στον Ολυμπιακό για να θολώσει τα νερά ο Δέδες, οι περιπτώσεις του πρώτου πέναλτυ, του ακυρωθέντος γκολ του Μητρόπουλου μα πάνω από όλα του τρίτου πέναλτυ υπέρ του βάζελου, που έκρινε και το νικητή και έστειλε το λαγό στους ''16'' του Κυπέλλου, στην επόμενη φάση, δεν σβήνονται.
 
ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΙΚΟ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ ΣΤΙΣ ''ΔΟΞΕΣ'' ΤΟΥ. ΤΗΝ ΤΙΜΩΡΙΑ ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΗΝ ΕΔΩΣΕ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΘΡΥΛΟΥ ΛΙΓΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΣΤΟ ΜΠΑΡΑΖ ΤΟΥ ΒΟΛΟΥ, ΟΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ.

Σχόλια

Εικόνα ALEXIS7GER

ΓΙΑΝΝΑΡΕ , καπως ετσι και εγώ...λιγο μεγαλύτερος γαρ , ημουν εσωκλειστος στην σχολή μου εκείνο το μεσημέρι και ευτυχως επετράπη η παρακολούθηση του αγώνα στο αμφιθέατρο..ΑΛΛΙΩΣ θα ημουνα μέσα..( αλλά πήρα εκδίκηση κάποια χρονια αργότερα ..σε εκείνο το περίφημο ντου απο Λυκαβηττό στον αγώνα του Ταφου - μαλλον μπάσκετ..) χαχα τρελλή αδικία ,ακομα και τα βαζελάκια συμφοιτητές μου το παραδέχονταν ..ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΜΕ ΤΟΝ ΒΑΖΕΛΟΔΕΔΕ , επιθετικό φαουλ το μετέτρεψε σε πεναλτυ..και μεσα σε ολα είχες και την μαυρη κουκουλα να σε ειρωνεύεται .." εχουμε παράπονα απο την διαιτησία ελεγε ο απίθανος..Ε ΡΕ ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ , ισοβίως !!!

Εικόνα R-OMEN

.......ΝΑΙ ΗΤΑΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ΚΑΙ ΕΙΧΑΜΕ ΚΑΝΕΙ ΠΟΛΛΟΙ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΚΟΠΑΝΑ ΑΠΟ ΤΟ ΛΥΚΕΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΟΡΜΗΤΗΡΙΟ ΜΑΣ ΠΟΥ ΤΟΤΕ ΗΤΑΝ ΤΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ....Ο ΚΥΡ ΣΤΑΥΡΟΣ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΣΥΜΠΕΣΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΕΡΙΦΗΜΟ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟ ΤΗΣ 7 ΣΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ ΠΡΟΤΥΠΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ ΣΥΜΠΑΘΟΥΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ ΑΝ ΟΧΙ ΜΕΤΑΛΑΞΗ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΙΣΩΣ ΞΑΙ ΕΙΧΕ ΦΑΕΙ ΝΕΓΑΛΗ ΗΤΤΑ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΣΗΤΗΤΙΩΝ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΠΟΥ ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΗΤΑΝ ΜΙΣΑ ΜΙΣΑ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΑ ΜΟΙΡΑΣΜΕΝΑ ΣΤΗΝ ΠΟΣΟΣΤΟΣΗ ΤΟΥΣ ΣΤΙΣ 14 ΘΥΡΕΣ ΤΟΥ ΓΗΠΕΔΟΥ....Η ΚΑΤΑΠΡΑΣΙΝΗ ΕΠΟ ΜΑΣ ΕΙΧΕ ΜΟΙΡΑΣΕΙ ΕΙΣΗΤΗΡΙΑ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΘΥΡΑ 13 ΟΛΑ ΟΣΑ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟΥΣΑΝ ΣΤΙΣ ΔΥΟ ΘΥΡΕΣ ΤΩΝ ΟΡΘΙΩΝ ΕΝΩ ΠΟΛΛΑ ΕΙΣΗΤΗΡΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΣΤΟΝ ΣΑΦΟΠ ΑΚΟΜΑ ΤΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΜΙΑΣ ΚΙ Ο ΚΡΙΚΟΣ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΟΠΑΔΙΚΟ ΜΑΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΝΤΑΙΦΑ Ο ΚΑΣΤΑΝΑΣ ΗΤΑΝ ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΣΕ ΕΠΙΠΕΔΑ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΥ ΜΕ ΤΟ ΕΤΑΙΡΙΚΟ ΣΚΕΛΟΣ....Η ΠΕΡΙΦΗΜΗ ΟΜΑΔΑ ΚΡΟΥΣΗΣ ΤΗΣ ΘΡΥΛΙΚΗΣ ΜΑΣ ΘΥΡΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΜΑΚΑΡΙΤΗ ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΟ,ΑΝΑΦΕΡΩ ΑΥΤΟΝ ΜΙΑΣ ΚΑΙ Η ΓΑΔΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΕΚΕΙ ΠΑΝΩ ΣΤΑ ΨΗΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΠΟΛΛΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΑΚΟΜΑ ΟΠΟΤΕ ΠΡΟΚΛΗΘΟΥΝ ΚΑΝΟΥΝ ΠΑΡΤΥ ΣΤΑ ΣΤΕΝΑ ΠΡΙΝ ΠΑΝΕ ΣΤΟ ΒΡΑΔΥΝΟ ΛΗΜΕΡΙ ΤΟΥΣ ΣΤΟΝ ΑΡΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΚΑ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΟΑ ΠΟΥ ΕΝΩΝΕΙ ΤΗΝ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΑΝΑΞΑΓΟΡΑ ΟΜΟΝΟΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ ΝΕΟΝ ΚΑΒΑΤΖΩΝΕΤΑΙ ΜΕ ΑΜΟΙΒΗ ΦΑΠΕΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΜΑΥΡΑΓΟΡΙΤΗ ΑΡΚΕΤΑ ΜΑΓΙΚΑ ΧΑΡΤΑΚΙΑ ΤΟΣΑ ΟΣΑ ΕΚΑΝΑΝ ΤΗΝ ΛΕΩΦΟΡΟ ΚΕΡΔΙΣΜΕΝΗ ΟΠΑΔΙΚΑ ΕΔΡΑ ΜΕ ΠΥΡΗΝΕΣ ΣΤΗΝ 6 ΣΤΑ ΚΑΓΓΕΛΑ ΤΗΣ 5 ΚΑΙ ΤΗΣ 8 ΣΤΗΝ 7 ΣΤΗΝ ΜΕΣΟΤΟΙΧΙΑ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΣΤΗΝ 14....ΣΤΑ ΑΞΙΟΣΗΜΕΙΩΤΑ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΤΗΣ ΟΡΙΤΖΙΝΑΛ ΠΟΥ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΑΝΕΒΑΣΑΝ ΠΑΝΟ ΣΤΗΝ 6 ΠΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥΣ ΜΑΣ ΕΥΧΟΝΤΟΥΣΑΝ ΟΛΟΨΥΧΑ ΠΡΟΚΡΙΣΗ Η ΠΡΟΦΟΣΙΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΧΑΝΟΥΜΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΛΟΝΟ ΤΟΥ ΦΙΛΙΠΠΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΙΝΕ ΨΕΥΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΜΕ ΤΟ ΠΑΠΑΚΙ ΤΟΥ ΩΣ ΙΧΗΛΑΤΗΣ ΑΝΕΒΑΙΝΩΝΤΑΣ Η ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΝ ΑΚΕΞΑΝΔΡΑΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΩΝΤΑΣ ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΕ ΝΑΖΙΣΤΙΚΟ ΠΕΡΙΒΡΑΧΙΟΝΙΟ ΔΙΠΛΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΤΡΟΥΤΖΑ ΣΤΗΝ ΜΕΤΩΠΙΚΗ ΜΑΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΙΠΠΟΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙ ΑΛΛΟ ΝΑ ΓΡΑΨΩ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΠΙΚΡΑ ΓΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΥΑ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑΣ ΠΟΥ ΕΥΡΥΖΩΣ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΒΚΕΠΩ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΝΑ ΜΕΙΩΝΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΑΣΗ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΘΟΥΝ...ΚΑΛΗΜΕΡΑ :)

Εικόνα djole

NAI SE OLA FILE R-OMEN ME I XORIS PARAGRAFOUS...

Εικόνα savvas gridlock

Πολύ ωραίος φίλε, να'σαι καλά κι ευχαριστούμε πολύ που τα γράφεις εδώ. Ειδικά το κλείσιμο είναι όλα τα λεφτά. Καλημέρα.

Εικόνα R-OMEN

......ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΧΑΡΑ ΜΟΥ ΝΑ ΓΡΑΦΩ ΣΕ ΕΝΑ ΧΩΡΟ ΠΟΥ ΜΕ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΝΟΙΩΘΩ ΟΜΟΡΦΑ ΚΑΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΑ ,ΕΠΕΙΤΑ ΕΠΟ ΤΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΜΟΥ ΣΠΙΤΙ,ΕΝΩ ΝΟΙΩΘΩ ΠΟΛΥ ΟΙΚΕΙΑ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΟΜΑΙ ΣΚΕΨΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΥΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ ΜΕ ΓΑΥΡΟΥΣ ΣΑΝ ΕΣΕΝΑ ΟΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΟΠΤΙΚΗ :)

Εικόνα Νίκος Γόδας

Παίδες κατάγομαι από το χωριό του Χρήστου Ζιάκου, τότε παίχτη του Παο. Με το γιο του είμαστε κολλητοί, ο ίδιος χανουμάκι. Σε μία αντιπαράθεση που είχαμε του λέω: ρώτα τον πατέρα σου για το εν λόγω ματς. Μια φράση μου είπε μετά από μία μέρα: ήταν στημένο...

Εικόνα savvas gridlock

Ε τι να πει και ο Ζιάκος. Φαντάσου να λυθεί η γλώσσα αυτουνού ή κάποιου άλλου παίκτη του ΠΑΟ σε κάποια φάση και να αρχίσουν να διηγούνται ιστορίες από τον Καρκινογιάννη εκείνης της εποχής, όπως τις έχουν ζήσει από μέσα. Θα γελάσει και το παρδαλό κατσίκι.

Εικόνα Νίκος Γόδας

Ο ίδιος ο Ζιάκος εκδιώχθηκε με απειλές από τον Καρκινογιάννη, όπως πολλοί άλλοι, στον ΟΦΗ. Παρόλα αυτά είναι βάζελος αδιόρθωτος και δεν πρόκειται να μιλήσει. Παρεμφερή περίπτωση με του Πάρι του Γεωργακόπουλου. Εκεί που έφτυνε... Μιλάνε όλοι αυτοί Σάββα, σε πηγαδάκια μιλάνε. Ποτέ δεν θα τα πουν δημόσια όμως για ευνόητους λόγους. Όλοι γνωρίζουν τη σαπίλα της τότε εποχής Βαρδινιγιαννισμού. Κανείς δε μιλάει όμως. Και όσοι μιλάνε από τους δημοσιογράφους το κάνουν για να το παραλληλίσουν με την "παράγκα" του Σωκράτη. Σαλιγκάρια.

Εικόνα savvas gridlock

Σε πηγαδάκια που λες κελαηδάνε πολλοί. Κάτι Φυλακούρηδες, κάτι Βαζέχες, άσ'τα να πάνε. Δημόσια ποιος θα κουνηθεί στον ''καπετάνιο'' όμως? Μετά πρέπει να πάει στο Σείριο, να βρει τα αδέρφια μας, με τα διαστημόπλοια με το ''Ε'' απάνω...

Εικόνα Νίκος Γόδας

Έτσι ακριβώς φίλε μου Σάββα.

Εικόνα μαουνιέρης

Η εντύπωση (δεν μπορώ να μιλήσω για "γνώση") που είχαμε τότε, όσοι ήμασταν μέσα*, ήταν ότι οι "μπροστά" τα βάζανε και οι "πίσω" κάνανε προσπάθειες να τα φάνε. Διευκρινίζω: όχι όλοι οι "πίσω", αλλά για να γίνει η δουλειά χρειάζονται τουλάχιστον τρεις. Τρεις εκείνοι και τρία τα κοράκια έξη: "καλή" ομάδα φτιάχνανε. Αν πάντως δεν ήσαν εκείνο το απόγευμα οι κόρακες, κανένα σχέδιο των Βάζελων δεν θα είχε ευοδωθεί.

* Θυμάμαι είχα βρει εισιτήριο στο παραπέντε, καθώς πήγαινα προς Ταύρο για να δω τον αγώνα του Φωστήρα με τον Πανσερραικό. Κάτι μου "έλεγε μέσα μου" να μην κάτσω στην τηλεόραση, που θα μετέδιδε το παιχνίδι.

Εικόνα savvas gridlock

Ειδικά από αριστερά στην άμυνά μας σε αυτό το ματς, έγιναν ''περίεργα'' πράγματα. Κανείς δεν μπορεί να ξέρει με σιγουριά, πάντως πολλά ακούγονταν και γράφονταν εκείνη την περίοδο.

Καλημέρα.

Εικόνα μαουνιέρης

Όντως, πολύ περίεργα πράγματα. Αίφνης, στα καλά καθούμενα, πέρναγε η μπάλλα κάτω από πόδια "δικά μας" και βρισκότανε στα πόδια του Χαραλαμπίδη...

ΜΕ ΤΗ ΝΙΚΗ ΑΥΡΙΟ!

Εικόνα μαουνιέρης

ΔΕΔΕΣ - ΒΟΥΡΑΚΗΣ - ΖΛΑΤΑΝΟΣ! ΤΑ ΛΕΕΙ ΟΛΑ Η ΤΡΙΑΔΑ ΑΥΤΗ.

Εικόνα savvas gridlock

Και προσθέτει ο ποιητής: ''Βασσάρας Ορφανός μπάτσοι Βουλγαράκης''...

Εικόνα μαουνιέρης

Κάπου το έχω... ακούσει αυτό το ωραίο ποίημα! Καλημέρα.

Εικόνα ΔΙΑΣ

κοπάνα από το σχολείο κάναμε για να δούμε αυτό το ματς. δευτέρα λυκείου. μονο το παναθηναικο παρακράτος μπορει να μετατρεψει ενα ΘΡΙΑΜΒΟ του αντιπαλου του, σε ντροπιαστικη νικη υπερ του. Μιλαμε για ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟ ΘΡΑΣΣΟΣ.
Το μονο παραπονο που εχω απο το Σωκρατη Κοκαλη είναι οτι ποτε δεν ασχοληθηκε να παρουμε εκδικηση γιαυτο το ματς.... μη παει το μυαλο σας αλλου ζελεδες... ενα ματς που να παρω 4 μουφα πεναλτι ηθελα (το τεταρτο στη σεντρα στο 90+) και να σας ακυρωσουν 2 κανονικα γκολ...

να τα πουμε?
ΑΡΧΙΜΙΝΙΑ ΚΙΑΡΧΙΧΡΟΝΙΑ
ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗ ......

http://www.youtube.com/watch?v=tyY8RRi8h88

Εικόνα V0R4D0R

Έτσι, να μην ξεχνάμε και τους σιχαμένους γεννίτσαρους. Νομίζω ότι ένα θέμα συγκεντρωτικό με τους γεννίτσαρους θα ήταν απολαυστικό (αν δεν υπάρχει ήδη βέβαια). Καλημέρες και ευχαριστίες.

Εικόνα savvas gridlock

Λες? Γιατί όχι. Θα το ψήσουμε...

Εικόνα VASILIS7

ΑΦΟΥ ΔΕ ΧΟΡΤΑΣΕ Ο ΒΑΛΙΤΣΟΓΙΑΝΝΗΣ ΜΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ , ΜΕΤΑ ΑΠΟ 15 ΗΜΕΡΕΣ ΣΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΛΑΓΟΦΛΩΡΟ , ΤΟ ΚΟΡΑΚΙ Ο ΚΟΥΝΑΛΑΚΗΣ (ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ) ΜΕ ΤΟ ΣΚΟΡ 0-1 ΑΠΕΒΑΛΛΕ ΤΟΝ ΚΑΡΟΥΛΙΑ ΓΙΑΤΙ ΧΤΥΠΗΣΕ ΤΟΝ ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟ ΑΛΛΑ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΑΠΕΒΑΛΛΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΕΤΡΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΤΣΙΣΕΙ. ΤΟ ΚΛΑΜΑ ΤΟΥ ΠΕΤΡΑΝ ΣΤΟΝ ΠΑΓΚΟ ΑΓΚΑΛΙΑ ΜΕΤΟΝ ΛΕΜΟΝΗ ΤΟ ΘΥΜΑΜΑΙ ΑΚΟΜΑ. Α ΡΕ ΛΑΜΟΓΙΑ ΒΑΖΕΛΟΙ ΜΙΑ ΖΩΗ ΜΑΥΡΟΚΟΥΚΟΥΛΑΚΗΔΕΣ ΘΑ ΕΙΣΤΕ.
ΣΑΒΒΑ ΓΕΡΑ ΜΗ ΣΤΑΜΑΤΑΣ.

Εικόνα savvas gridlock

Πολύ καλά τα θυμάσαι Βασίλη. Σε λίγες μέρες θα έχουμε ειδικό αφιέρωμα στο πρωτάθλημα 1981-82, στον Μπουμπλή και στις τότε αβάντες του ΚΑΡΚΙΝΟ-γιάννη από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.