ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ ΠΡΙΝ ΤΟ ΝΤΕΡΜΠΥ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ



Στον χθεσινό Τύπο διαβάσαμε αρκετά αποκαλυπτικά δημοσιεύματα για τις κινήσεις στο παρασκήνιο κάποιων ανθρώπων που βρίσκονται κοντά στον Παναθηναικό, εν όψει του ντέρμπυ της Κυριακής και της αδειοδότησης του ΠΑΟ για τη νέα χρονιά.
 
Ο Μανώλης Γαβαθιώτης με ανάρτησή του στα parapolitika την Κυριακή που μας πέρασε, έβαλε φωτιά στα μπατζάκια του Τουίτη.
 
Εγγυητική 15 εκατ. πρέπει να προσκομίσει ο Παναθηναϊκός στην ΕΠΟ για να εξασφαλίσει την αδειοδότηση ! Κλιμακώνεται η πολεμική εναντίον της Ομοσπονδίας
Όχι της ΕΠΟ στο αίτημα των Παναγόπουλου – Σιωπήλη για «βοήθεια» στις υποθέσεις διακανονισμού των χρεών σε Μπουμσόνγκ και Βιτόλο ! Κλιμακώνεται η πολεμική της ΠΑΕ Παναθηναϊκός εναντίον της Ομοσπονδίας, πού αναμένεται να φτάσει μέχρι και τις δικαστικές αίθουσες ! Εξελίξεις πού δεν προοιωνίζουν περίοδο ηρεμίας στο ελληνικό ποδόσφαιρο, αναμένονται μετά και το ναυάγιο της πιο πρόσφατης ( έχουν προηγηθεί κι’ άλλες ) συναντήσεις ανθρώπων της διοικήσεως της ΠΑΕ Παναθηναϊκός στην ΕΠΟ.
Η εν λόγω συνάντηση, έγινε την περασμένη Πέμπτη, όταν επισκέφθηκαν τα γραφεία της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας οι κ. κ. Παναγόπουλος και Σιωπήλης, ανώτατα διοικητικά στελέχη της πράσινης ΠΑΕ. Οι δύο εκπρόσωποι του Παναθηναϊκού, συνάντησαν εκεί τον πρόεδρο της ΕΠΟ κ. Γιώργο Σαρρή με άλλα διοικητικά στελέχη της ΕΠΟ και έθεσαν συγκεκριμένα αιτήματα, για συγκεκριμένα θέματα, ορισμένα εκ των οποίων ζωτικής σημασίας για τον ιστορικό σύλλογο. Βασικό θέμα της συνάντησης ήταν η βοήθεια πού οι εκπρόσωποι της ΠΑΕ ΠΑΟ ζήτησαν από την ΕΠΟ, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τα χρέη έναντι δύο παικτών, οι οποίοι αρνούνται τους διακανονισμούς πού τους προτείνονται. Πρόκειται για τον Μπουμσόνγκ ( γνωστό εν πολλοίς το πρόβλημα ) αλλά και τον Βιτόλο, για την διαφορά με τον οποίο στο θέμα του διακανονισμού, μέχρι σήμερα δεν είχε δοθεί μεγάλη έκταση. Η ΕΠΟ, σύμφωνα με τις πληροφορίες μας θεώρησε ότι το συγκεκριμένο αίτημα του Παναθηναϊκού περισσότερο αφορούσε την μη απόδοση των οφειλομένων στον παίκτη, η οποία θα οδηγούσε στην απομάκρυνσή τους χωρίς οικονομική ζημία για τον Παναθηναϊκό, παρά έναν πιο ευμενή διακανονισμό των χρεών. Για τον λόγο αυτό, απάντησε ότι ο αριθμός των δόσεων για την πληρωμή χρεών των ΠΑΕ προς τους ποδοσφαιριστές τους, έχει ήδη συναποφασιστεί από την Σούπερ Λίγκα και τους Ποδοσφαιριστές ( ΠΣΑΠ ), αλλά και με τις ΟΥΕΦΑ και ΦΙΦΑ. «Εμείς δεν έχουμε καμία δουλειά για να επέμβουμε σ’ αυτό το θέμα είπε ο πρόεδρος της ΕΠΟ πού ξεκαθάρισε ότι η Ομοσπονδία από τη μεριά της δεν είχε καμία δυνατότητα να παραβεί τα συμφωνηθέντα. Η απάντηση της ΕΠΟ, δυσαρέστησε τους εκπροσώπους της ΠΑΕ ΠΑΟ, αλλά τα αιτήματά τους δεν είχαν τελειώσει. Δεύτερο αίτημα της ΠΑΕ Παναθηναϊκός προς την ΕΠΟ, ήταν να μεσολαβήσει ώστε να καταστεί δυνατή η επιστροφή της ομάδας στο γήπεδο της Λεωφόρου, προκειμένου να δώσει εκεί, «στη φυσική της έδρα», όπως ειπώθηκε χαρακτηριστικά, τους αγώνες για τα πλέϊ οφ. Και εδώ η απάντηση της ΕΠΟ ήταν ότι δεν έχει τη δυνατότητα να κάνει απολύτως τίποτα : «Πρόκειται για θέμα πού αφορά την Σούπερ Λίγκα και όχι εμάς. Εφ’ όσον η διοργανώτρια, πού αποτελεί τον θεσμικό σας φορέα, αποφασίσει να παίξετε εκεί, τότε θα παίξετε. Αν όμως δεν αποφανθεί η Σούπερ Λίγκα, εμείς δεν έχουμε δικαίωμα να επέμβουμε. Πρέπει να σημειωθεί, ότι ειδικότερα για την επιστροφή στο γήπεδο της Λεωφόρου, η ΠΑΕ Παναθηναϊκός δεν έχει έως σήμερα καταθέσει επίσημο αίτημα στη Σούπερ Λίγκα. Και αυτό επειδή ( πολύ σωστά ) οι άνθρωποί της δεν είναι καν σίγουροι ότι η ομάδα τους θα καταφέρει να μπεί στην πεντάδα των πλέϊ οφ. Η μέχρι τώρα θέση τους, ήταν ότι θα πρέπει πρώτα να δούν αν θα μπούν στην πεντάδα και μετά να καταθέσουν το αίτημα αυτό, διότι αν δεν μπούν, δεν θα έχει κανένα νόημα.
* Το τρίτο θέμα πού τέθηκε από τους εκπροσώπους της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, αφορούσε την αδειοδότηση σε δύο άλλες ΠΑΕ :
«Θα πάρουν άδεια ο ΠΑΣ Γιάννινα και ο ΠΑΟΚ ;» ήταν η συγκεκριμένη ερώτηση πού τέθηκε ευθέως !
Και βέβαια, η ερώτηση για τον ΠΑΣ Γιάννινα έχει λογικό υπόβαθρο, διότι όλοι γνωρίζουν τις δυσκολίες πού αντιμετωπίζει η ΠΑΕ της Ηπείρου. Όταν όμως τίθεται «εν ψυχρώ» θέμα αδειοδότησης του ΠΑΟΚ, ειδικότερα μετά τις κινήσεις Αλαφούζου προς τον Ιβάν Σαββίδη, τότε κάπου θα πρέπει να υπάρχει πρόβλημα, πού σίγουρα δεν γνωρίζουμε.
Και σ’ αυτό το θέμα, η απάντηση της ΕΠΟ ήταν κατηγορηματική : «Δεν γνωρίζουμε καμία λεπτομέρεια για καμία αδειοδότηση οποιασδήποτε ΠΑΕ, πέραν αυτής πού παρέχει η αρμόδια επιτροπή, οπότε δεν είναι δυνατόν να σας απαντήσουμε αν θα πάρουν και ποιες ΠΑΕ άδειες», ήταν η απάντηση και βεβαίως, η δυσαρέσκεια τωμν ανθρώπων του Παναθηναϊκού ήταν πλέον έκδηλη.
Εδώ, όμως, θα προχωρήσω σε μία πολύ σημαντική αποκάλυψη :
Η Επιτροπή Αδειοδότησης έχει ήδη ενημερώσει όλες τις ΠΑΕ σχετικά με το ποσόν της εγγυητικής Τραπέζης πού θα πρέπει να προσκομίσουν, προκειμένου να εξασφαλίσουν την άδεια συμμετοχής. Ηδη, η ΑΕΚ έχει γνωστοποιήσει ότι βάση αυτής της επίσημης ενημέρωσης, πρέπει να εξασφαλίσει εγγυητική ύψους 12 εκατομμυρίων ευρώ.
Το ύψος της εγγυητικής για την ΠΑΕ Παναθηναϊκός, είναι 15 εκατομμύρια, δηλαδή τρία εκατομμύρια περισσότερα από της ΑΕΚ : Όμως, απέφυγε να το γνωστοποιήσει.
* Μετά και απ’ αυτή την αποτυχία να αποσπάσει τη θετική θέση της ΕΠΟ, οι εκπρόσωποι της ΠΑΕ Παναθηναϊκός αποχώρησαν, αφού προηγουμένως δεν παρέλειψαν να διαμαρτυρηθούν για την διαιτησία του κ. Τριτσώνη, στον αγώνα με τον Πλατανιά. Και σ’ αυτό όμως, συνάντησαν την σταθερή στάση των ανθρώπων της ΕΠΟ, οι οποίοι τους είπαν ότι δεν έχουν καμία αρμοδιότητα ανάμιξης σε θέματα πού αφορούν την απόδοση οποιουδήποτε διαιτητή, αφού μόνη αρμόδια για κάτι τέτοιο, είναι η ΚΕΔ.
Κάπου εκεί, λίγο πριν αποχωρήσει, ο κ. Παναγόπουλος έκανε μία ερώτηση πού έβαλε σε πολλές σκέψεις τους παρόντες, αλλά και τροφοδότησε διάφορα σενάρια πού τις τελευταίες ημέρες κυκλοφορούν μετ’ επιτάσεως στα γραφεία της Ομοσπονδίας.
«Με εκείνες τις διώξεις για τους πίνακες των διαιτητών, τι γίνεται ; Υπάρχει καμία εξέλιξη ;»
Εδώ, θα πρέπει να σημειωθεί ότι μία περίπου ώρα πριν αρχίσει η συνάντηση των εκπροσώπων του Παναθηναϊκού με την ΕΠΟ, στην Ομοσπονδία είχε φτάσει κλήση προς τον πρόεδρό της κ. Σαρρή, από τον εισαγγελέα κ. Κορέα, ο οποίος τον καλούσε για ανωμοτί κατάθεση, σχετικά με την υπό διερεύνηση υπόθεση των πινάκων διαιτησίας !
Ήταν η δεύτερη φορά πού ο κ. Σαρρής καλείτο από τον συγκεκριμένο εισαγγελέα γι’ αυτή την υπόθεση. Την πρώτη φορά όμως είχε κληθεί απλά ως μάρτυρας και όχι για ανωμοτί κατάθεση, πού είναι πολύ κοντά στην εξέλιξη μιάς κατάθεσης υπόπτου.
Τα σενάρια πού κυκλοφορούν, βασισμένα σε πληροφορίες οι οποίες έφτασαν στα υψηλά διοικητικά κλιμάκια της Ομοσπονδίας από διάφορες νομικές και δικαστικές πηγές, αναφέρονται σε κλιμάκωση, τις προσεχείς ημέρες, των πιέσεων από την Δικαιοσύνη ( τόσο στην υπόθεση των πινάκων, όσο και σε άλλες, όπως π.χ. η υπόθεση των εκλογών της ΕΠΣ Δράμας, πού προέκυψε πριν από λίγες ημέρες ) προς το προεδρείο της ΕΠΟ.
Σύμφωνα με αυτές τις πληροφορίες, θεωρείται πολύ πιθανό ( κάποιοι το θεωρούν δεδομένο ) να ασκηθεί δίωξη εναντίον των τεσσάρων προσώπων πού ( θεωρητικά ) «ευθύνονται» για την σύνθεση των πινάκων. Πρόκειται για τα μέλη της ΚΕΔ κ.κ. Δούρο και Μπριάκο, τον νομικό σύμβουλο κ. Θόδωρο Κουρίδη και τον πρόεδρο της ΕΠΟ κ. Γιώργο Σαρρή !
Ο τελευταίος, μπήκε στο κάδρο – κατά πολλούς «πληρώνει» την ανυποχώρητη στάση του στα διάφορα παράλογα αιτήματα του Παναθηναϊκού – πρόσφατα, στη θέση ενός παράγοντα πού φαίνεται να έχει βγεί απ’ αυτό : Του κ. Αρη Σταθόπουλου, ο οποίος αρχικά ήταν περιέχονταν στους αρχικά καταγγελθέντες. Σημειώνουμε ότι ο κ. Σταθόπουλος θεωρείται ότι έχει ήδη προσχωρήσει στην πλευρά της «αντιπολίτευσης» της διοίκησης Σαρρή, δηλαδή στους προσκείμενους στην ( εκτός Ομοσπονδίας ) «παράταξη Γκαγκάτση».
Κύκλοι ευρισκόμενοι πολύ κοντά στο προεδρείο της ΕΠΟ χαρακτηρίζουν την εξέλιξη στην υπόθεση των πινάκων «επικοινωνιακή», αφού είναι πεπεισμένοι ότι δεν υπάρχει καμία απολύτως περίπτωση να οδηγηθεί τελικά σε δίκη, αλλά και την «συνδέουν» με την προσπάθεια του Παναθηναϊκού ( και όσων πιθανολογείται ότι «επηρεάζονται» απ’ αυτόν ) να περάσει τις γραμμές και τα διάφορα αιτήματά του μέσω της ΕΠΟ και της βοήθειάς της.
 
Η συγκεκριμένη ανάρτηση του Μανώλη προκάλεσε την οργή ''κύκλων'' της διοίκησης Τουίτη, που απάντησαν την επομένη. Όχι επισήμως φυσικά. Ο νοών νοείτω...
 
«Όλα αυτά που κάνουν διάφορα στελέχη της ΕΠΟ αφορoύν στο χτίσιμο κλίματος από τον Ολυμπιακό και τους φίλους τους στην παράγκα, εν’ όψει του ντέρμπι της Κυριακής και ουδεμία σχέση έχουν με την πραγματικότητα» τόνιζαν χαρακτηριστικά.
 
Χθες λοιπόν ο Γαβαθιώτης επανήλθε με νέα στοιχεία γύρω από αυτήν την ιστορία.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ 10-4-2013
 
 
Το πώς είναι δυνατόν τώρα κάποιος από την Εισαγγελία να καθοδηγεί παράγοντες σε καταγγελίες για τους πίνακες διαιτητών ή το ποια σχέση έχει η εγγυητική επιστολή για την αδειοδότηση του ΠΑΟ στη Superleague με αυτούς τους πίνακες, είναι ερωτήματα που περιμένουμε να μας τα απαντήσει ο έγκριτος-μάχιμος κύριος Θωμαίδης στη ΔΙΚΗ στον ΣΚΑΙ. Στον ΣΚΑΙ του Τουίτη...
 
Ταυτόχρονα διαβάσαμε κι άλλα ωραία στο ΓΑΥΡΟ χθες.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΑΥΡΟΣ 10-4-2013
 
 
Επίσης, ο Βάιος Μπαλάφας αναφέρθηκε στο ίδιο φύλλο της εφημερίδας ΓΑΥΡΟΣ και στο θέμα των πινάκων διαιτησίας.
 
Βράζουν στην ΕΠΟ με το επικοινωνιακό τρικ που έχει «πράσινο» άρωμα, καθώς όλως τυχαίως λίγο πριν από το παιχνίδι Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός κάποιοι προσπαθούν, μέσω εκπομπής στον ΣΚΑΪ και διαφόρων δημοσιευμάτων που χρεώνονται σε κύκλους, να βγάλουν σε πρώτο πλάνο το πώς στελεχώθηκαν οι πίνακες διαιτησίας το περασμένο καλοκαίρι. Η χρονική συγκυρία που ξανασηκώθηκε ο θόρυβος δεν είναι τυχαία. Από τη μια είναι η επίσκεψη του Παναθηναϊκού στο Καραϊσκάκη, από την άλλη η τελική ευθεία για την αδειοδότηση των ομάδων με τον «πράσινο» φάκελο να φέρεται, όπως αναφέρουν πηγές, να έχει πολλά κενά, όσον αφορά στα κριτήρια που θέτει η UEFA και εξετάζει η ΕΠΟ.
Η δικαστική έρευνα, μετά την παρέμβαση του αθλητικού εισαγγελέα Αριστείδη Κορέα, βρίσκεται σε εξέλιξη. Με αφορμή την επικείμενη κατάθεση του προέδρου της ΕΠΟ, Γιώργου Σαρρή, την προσεχή Δευτέρα κάποιοι άρχισαν να βγάζουν συμπεράσματα περί διώξεων για μια υπόθεση που φαίνεται να οδεύει στο αρχείο.
Χαρακτηριστική απόδειξη ότι ο Σαρρής δεν δείχνει να φοβάται είναι η προχθεσινή δήλωσή του: «Η υπόθεση είναι ένα επικοινωνιακό τρικ από την αρχή μέχρι το τέλος και πολύ γρήγορα θα καταρρεύσει». Είναι μια υπόθεση η οποία βασίζεται σε προεκλογικές καταγγελίες του πρώην αναπληρωτή προέδρου της ΚΕΔ, Χρήστου Σάββα, ο οποίος έκανε λόγο περί «στημένων πινάκων» διαιτησίας, ενώ δεν κατέθεσε μόνο ο Βασάρας, που κι αυτός θα λάβει την απάντησή του από την ΕΠΟ, αλλά και οι Μπριάκος, Δούρος, όπως θα συμβεί και με τον Σαρρή. Οι καταγγελίες του Χρήστου Σάββα έγιναν την εποχή που η ομοσπονδία ήταν σε προεκλογική περίοδο και ο πρόεδρος της ΕΠΣ Κοζάνης ήταν αντίπαλος του Σαρρή, για την ακρίβεια υποψήφιος με την πλευρά Γκαγκάτση.
Αλλη μια απόδειξη ότι η ΕΠΟ δεν φοβάται και ετοιμάζεται να περάσει στην αντεπίθεση με αφορμή τον θόρυβο για τους πίνακες διαιτησίας είναι και η ενημέρωση μετά το Δ.Σ. της 4ης Ιανουαρίου 2013. Τότε ο πρόεδρός της, Γιώργος Σαρρής, ενημέρωσε τα μέλη του Δ.Σ. για την παραλαβή επιστολής από τον αθλητικό εισαγγελέα κ. Αριστείδη Κορέα στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης που διενεργείται με αφορμή δημοσίευμα για τον τρόπο καταρτισμού των πινάκων διαιτησίας 2012-13, στην οποία η Ομοσπονδία θα απαντήσει άμεσα. Με την επιστολή του ο αντιεισαγγελέας πρωτοδικών ζητούσε να του παρασχεθούν επίσημα στοιχεία των πινάκων διαιτησίας όλων των εθνικών κατηγοριών με τις υπογραφές των μελών της ΚΕΔ/ΕΠΟ, για τους διαιτητές, βοηθούς, παρατηρητές και εκπαιδευτές που ορίστηκαν στους αγώνες του πρώτου γύρου 2012-13, αντίγραφα των πρακτικών της συνεδρίασης του Δ.Σ. της ΕΠΟ όπου εγκρίθηκαν οι πίνακες, αντίγραφα των γραπτών εξετάσεων των διαιτητών, βοηθών, παρατηρητών και εκπαιδευτών Superleague στα οποία να φαίνονται τα στοιχεία και οι υπογραφές των βαθμολογητών. Φυσικά ικανοποιήθηκε το σχετικό αίτημα του αθλητικού εισαγγελέα.
**Για τις διαδικασίες της στελέχωσης των πινάκων διαιτητών, το περασμένο καλοκαίρι, γράψαμε και την εποχή που βγήκαν. Είναι το ρεπορτάζ που προέκυψε από την ΕΠΟ. Με βάση την πληροφόρηση το μόνο πρόβλημα που υπήρξε έχει να κάνει με την επίσκεψη του τότε αναπληρωτή προέδρου της ΚΕΔ, Χρήστου Σάββα, ο οποίος φέρεται να πρότεινε συγκεκριμένα ονόματα διαιτητών για να ανέβουν κατηγορία!
**Λεπτομέρεια Νο. 1 για τους πίνακες: Σύμφωνα με το ρεπορτάζ ο τότε αναπληρωτής πρόεδρος της ΚΕΔ, Χρήστος Σάββας, είχε συμφωνήσει με τον τότε πρόεδρο της ΚΕΔ και νυν της ΕΠΟ, Γιώργο Σαρρή, με πρωτοβουλία του δεύτερου να μην παραστεί κανείς από τους δύο στη συνεδρίαση, επειδή η ομοσπονδία έμπαινε σε προεκλογική περίοδο και δεν έπρεπε να δώσουν λαβές για σχόλια.
**Λεπτομέρεια Νο. 2: Η συμφωνία ήταν οι πίνακες να βγουν υπό την επίβλεψη του τότε προέδρου της ΕΠΟ, Σοφοκλή Πιλάβιου, ο οποίος δεν διεκδικούσε εκ νέου την προεδρία της ομοσπονδίας. Παρʼ όλα αυτά στις 13 Αυγούστου, ημέρα της συνεδρίασης της ΚΕΔ, εμφανίστηκε ο Χρήστος Σάββας. Τότε ο Πιλάβιος κάλεσε όλους στο γραφείο του (Μπριάκο, Δούρο, Βασάρα).
**Λεπτομέρεια Νο. 3: Ο Πιλάβιος, σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, ενημέρωσε τους Σάββα, Μπριάκο, Δούρο, Βασάρα ότι η διαδικασία δεν μπορεί να ξεκινήσει με τους τέσσερις, αλλά έπρεπε να ειδοποιηθεί να πάρει μέρος και ο Γιώργος Σαρρής, ο οποίος βρισκόταν στη Χίο. Στη συνέχεια τα μέλη της ΚΕΔ έφυγαν μεμονωμένα από το Γουδί, επιστρέφοντας μετά από μία ώρα.
**Λεπτομέρεια Νο. 4: Μέχρι να βρεθεί η «φόρμουλα», καθώς ο Σαρρής δεν μπορούσε να παραστεί αυθημερόν, ο Χρήστος Σάββας είχε φύγει κι αυτός, επειδή βρέθηκε στην Αθήνα, περιμένοντας να αλλάξει πτήση, ώστε να πάει στη Μύκονο για διακοπές. Ετσι άρχισε η διαδικασία για τη συγκρότηση των πινάκων, η οποία κράτησε τρεις ώρες και όχι μιάμιση ώρα.
**Λεπτομέρεια Νο. 5: Η συνεδρίαση των Μπριάκου, Δούρου, Βασάρα, σύμφωνα πάντα με πηγές, έγινε στο γραφείο του Πιλάβιου, ο οποίος μπαινόβγαινε για να επιβλέπει. Οι Μπριάκος, Δούρος ρώτησαν τον Βασάρα αν έχει προτάσεις, ο οποίος φέρεται να απάντησε ότι δεν έχει δουλέψει. Στις 20 Αυγούστου ο Σαρρής ήρθε στην Αθήνα και παρέλαβε καθαρογραμμένο το πρακτικό της ΚΕΔ.
Καλεί ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας
Ολα θα βγουν στη φόρα. Με την υπόθεση των πινάκων διαιτησίας θα ασχοληθεί ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας της ΕΠΟ, Κωνσταντίνος Πετρόπουλος. Η παρέμβασή του αναμένεται στις επόμενες μέρες, ενώ η ΕΠΟ θα αποφασίσει κι άλλες νομικές ενέργειες.
Ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας της ΕΠΟ, Κωνσταντίνος Πετρόπουλος, αναμένεται να καλέσει τόσο τον πρώην αναπληρωτή πρόεδρο της ΚΕΔ, Χρήστο Σάββα, όσο και το πρώην μέλος της, Κύρο Βασάρα, νυν μέλος της επιτροπής διαιτησίας της UEFA, προκειμένου να αποδείξουν τους ισχυρισμούς τους. Παράλληλα θα κληθούν, τόσο ο πρόεδρος της ΕΠΟ Γιώργος Σαρρής, ο οποίος την εποχή που βγήκαν οι πίνακες, ήταν πρόεδρος της ΚΕΔ, όπως επίσης και οι Θανάσης Μπριάκος και Γιώργος Δούρος, οι οποίοι παραμένουν στο κορυφαίο όργανο της διαιτησίας.
Για το μεν Χρήστο Σάββα αναφέρουμε ότι δημιούργησε θόρυβο με τις δηλώσεις του. Για τον δε Βασάρα υπάρχει η επιστολή που απέστειλε στο Δ.Σ. της ΕΠΟ στις 3 Σεπτεμβρίου, δηλαδή 20 μέρες αφότου βγήκαν οι πίνακες, με την οποία κατέγραφε τις αντιρρήσεις του. Ο Βασάρας καταλήγει ότι δεν συμφωνεί με τις επιλογές στους πίνακες διαιτησίας, τους οποίους ταυτόχρονα υπέγραψε, κάτι που μπορεί να ερμηνευτεί ότι επιβεβαιώνει πως έγινε συζήτηση! Αλλο ένα σημαντικό στοιχείο αποτελεί πως το καλοκαίρι οι αντιδράσεις από τις ενώσεις για τους πίνακες των διαιτητών ήταν λιγότερες από κάθε άλλη χρονιά, σχεδόν ανύπαρκτες. Μόνο ο Χρήστος Σάββας και ο Βασάρας αντέδρασαν…
Και Γιάχος
Με την εμφάνισή του στο προχθεσινό παιχνίδι ΠΑΣ - ΑΕΚ 2-0 και ο Θανάσης Γιάχος (Χίου) είναι υποψήφιος να σφυρίξει Ολυμπιακός - ΠΑΟ. Πάντως, φαβορί είναι ο Ανδρέας Παππάς (Αθηνών), ενώ «παίζει» και ο Ηλίας Σπάθας (Πειραιά).
 
Αυτά τα βάζουμε μπας και χωνέψουν ορισμένοι, μεταξύ αυτών και γαύροι που έχουν φάει τον παπά ''έλα ρε φίλε, ο βάζελος διαλύεται, τι δύναμη να'χει πια στο παρασκήνιο...'', πως
 
ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ=ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ.
 
Μια ζωή. Πολύ πριν εμφανιστεί ο ''βαλιτσοφόρος''. Έτσι μάθανε, έτσι συνεχίζουν να πορεύονται...