ΕΝΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΠΑΟ ΜΕ ΤΗΝ ΤΣΣΚΑ ΣΟΦΙΑΣ ΤΟ 1972



Όπως έχετε καταλάβει, έχουμε μπει για τα καλά στο κλίμα του ματς της Κυριακής με το λαγό στο Καραισκάκη και ασχολούμαστε με ''ομορφιές'' της ιστορίας τους. Σήμερα θα εξετάσουμε το κατά πόσον έκαναν ενστάσεις στο παρελθόν και δη σε ευρωπαικά τους παιχνίδια.
 
Σεζόν 1972-73 και ο πρωταθλητής Ελλάδος Παναθηναικός εκπροσωπεί τη χώρα μας στο Κύπελλο Πρωταθλητριών Ευρώπης. Για τη φάση των ''32'', τον πρώτο γύρο της διοργάνωσης, κληρώνεται με την ΤΣΣΚΑ Σόφιας από τη Βουλγαρία. Το πρώτο παιχνίδι ορίζεται στις 13 Σεπτεμβρίου 1972 στη Βουλγαρία και ο επαναληπτικός στις 27 Σεπτεμβρίου 1972 στη Λεωφόρο. Στη Σόφια ο ΠΑΟ θα χάσει με σκορ 2-1.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 14-9-1972
 

 
Φτάνει και η ώρα της ρεβάνς.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 27-9-1972
 

 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 28-9-1972
 

 

 

 

 
Ο ΠΑΟ κερδίζει με σκορ 2-1 τους Βούλγαρους, το ματς οδηγείται σε παράταση και πέναλτυ, όπου η ΤΣΣΚΑ παίρνει την πρόκριση. Ο Ρώσος διαιτητής της αναμέτρησης Λιπάτωφ, ο οποίος σύμφωνα με την ΗΧΩ έχει δώσει ένα ανύπαρκτο πέναλτυ στο 90λεπτο υπέρ του βάζελου και έχει χαρίσει μία αποβολή του Καψή ευνοώντας την ελληνική ομάδα, στη διαδικασία των πέναλτυ θα κάνει ένα λάθος. Ο ΠΑΟ εκτελεί 4 πέναλτυ και χάνει τα 2, ενώ η ΤΣΣΚΑ εκτελεί 3 πέναλτυ και ευστοχεί σε όλα. Την ώρα που πρέπει να χτυπηθεί το τέταρτο πέναλτυ για την ΤΣΣΚΑ, ο Λιπάτωφ εγκαταλείπει το γήπεδο και οι Βούλγαροι πανηγυρίζουν την πρόκριση. Τι είχε συμβεί? Οι Βούλγαροι θεώρησαν πως ακόμη κι αν έχαναν τα δύο πέναλτυ και ο ΠΑΟ ευστοχούσε στο τελευταίο δικό του, στην ''ισοπαλία'' αυτή θα ευνοούνταν από ''τα εκτός έδρας γκολ, που ήταν πιο πολλά για εμάς'', βάζοντας μέσα σε αυτά και τα πέναλτυ. Φυσικά αυτό δεν ίσχυε και ο Λιπάτωφ κάπου τα έχασε, ενώ το πιο πιθανό όπως φαίνεται κι από το ρεπορτάζ είναι να παρασύρθηκε και να μέτρησε λάθος τα χτυπήματα. Από εδώ και πέρα, απλώς παραθέτουμε τα γεγονότα μέσα από την ΗΧΩ.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 29-9-1972
 

 

 

 

 

 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 30-9-1972
 

 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 2-10-1972
 

 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 3-10-1972
 

 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 4-10-1972
 

 

 

 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 6-10-1972
 

 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 7-10-1972
 

 

 

 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 8-10-1972
 

 

 

 

 

 

 

 

 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 10-10-1972
 

 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 14-10-1972
 

 

 

 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 17-10-1972
 

 

 

 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 18-10-1972
 

 

 
Τελικά το ματς ορίστηκε να διεξαχθεί την Πέμπτη 26 Οκτωβρίου 1972 στη Λεωφόρο. Τζάμπα η φασαρία για τα λαγουδάκια. Πάρτυ έκανε η ΤΣΣΚΑ με σκορ 0-2.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 26-10-1972
 

 

 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 27-10-1972
 

 
Εμείς δεν λέμε ότι δεν είχε δίκιο ο ΠΑΟ για την ένσταση που έκανε, ούτε θα πούμε ''και γιατί να επαναληφθεί όλο το ματς και να μην χτυπηθούν τα πέναλτυ που απέμεναν, ενδεχομένως και ένα μόνο χτύπημα που θα έδινε την πρόκριση στους Βούλγαρους?''. Για να τον δικαιώσει 2 φορές η ΟΥΕΦΑ, δίκιο θα είχε ο ΠΑΟ και σωστά επαναλήφθηκε το ματς στη Λεωφόρο, αφού έτσι προβλεπόταν να γίνει με βάση τους τότε κανονισμούς. Το ερώτημα είναι άλλο.
 
ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΝΕΤΕ ΕΣΕΙΣ ΡΕ ΛΑΓΟΙ Ή ΜΟΝΟ ΓΑΥΡΟΙ ΤΑ ΚΑΝΟΥΝ ΑΥΤΑ? ΣΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΒΑΛΝΕΡ ΤΟ CAS, ΕΝΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΙΟΔΟΤΙΚΟ ΟΡΓΑΝΟ ΔΗΛΑΔΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ''Η ΕΠΟ ΤΟΥ ΓΚΑΓΚΑΤΣΗ'', ΔΙΚΑΙΩΣΕ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ, ΑΚΡΙΒΩΣ ΟΠΩΣ ΚΙ ΕΔΩ Η ΟΥΕΦΑ ΔΙΚΑΙΩΣΕ ΤΟ ΒΑΖΕΛΟ. ΜΗΠΩΣ ΙΣΧΥΕΙ ΣΤΗ ΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ''ΜΟΝΟ ΓΑΥΡΟΙ ΤΑ ΚΑΝΟΥΝ ΑΥΤΑ'' ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΛΛΗ ''ΔΙΚΙΟ ΕΙΧΑΜΕ ΚΑΙ ΣΩΣΤΑ ΚΑΝΑΜΕ ΕΝΣΤΑΣΗ''?
 
Υ.Γ. 1 Όλες οι ενστάσεις, για όλες τις ομάδες, εδώ. Θα βάλουμε κι άλλα πολλά για πολλούς, όχι μόνο για το βάζελο και την ΑΕΚ, οπότε όσοι ενδιαφέρεστε για το θέμα να μπαίνετε σε αυτό το tag.
 
Υ.Γ. 2 Τον τότε πρόεδρο της ΕΠΟ κύριο Δέδε τον είδατε πώς έσπευσε να υπερασπιστεί το βάζελο στην ΟΥΕΦΑ, έτσι? Δίπλα στον Κίτσιο ήταν από την πρώτη στιγμή. Εν ενεργεία μέλος του ΠΑΟ ήταν ο γιατρός κύριος Δέδες και ταυτόχρονα πρόεδρος στην ΕΠΟ, διορισμένος από τη χούντα. Θα τα δούμε αυτά στην πορεία, σε ξεχωριστή ανάρτηση.

Σχόλια

Εικόνα μαουνιέρης

Ζέκωφ, Γκαγκανέλωφ. Τί ωραία ονόματα!

Εικόνα kg

ΛΥΠΗΘΕΙΤΕ ΤΟΥΣ ΛΑΓΟΥΣ .......ΛΙΓΟ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ............ΤΟΥΣ ΕΧΕΤΕ ........ΓΑΜ--ΕΙ!!!!!!

ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝ ΜΕΣΩ ΚΡΙΣΗΣ ΝΑ :

ΕΙΣΑΙ ΒΑΖΕΛΟΣ
ΠΑΝΤΟΥ ΞΑΝΑ ΑΤΙΤΛΟΣ
ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΣΟΥ ΝΑ ΠΟΥΛΑΝΕ 2000 ΦΥΛΛΑ
ΝΑ ΠΕΦΤΕΙΣ Α2
ΝΑ ΔΙΑΛΥΕΙΣ ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΡΕΚΟΡ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΠΟΡ
ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΤΟΝ ΘΡΥΛΟ ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΠΑΝΤΟΥ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΝΤΑΜΠΛ!!!

ΚΑΙ ΕΝΩ ΕΧΕΙΣ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΑΜΥΝΑ ΤΙΣ ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ............ΤΣΟΥΠ..............ΕΡΧΕΣΤΕ ΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΓΑΖΕΤΕ ΤΙΣ ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΗΣ ΣΦΑΛΙΑΡΑΣ (ΛΕΓΕ ΜΕ.. ΠΟΑ)

ΝΤΡΟΠΗ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ...ΝΤΡΟΠΗ!

Εικόνα savvas gridlock

Στη συνέχεια να δεις τι έχουμε να βγάλουμε. Θα γελάσει και το παρδαλό κατσίκι με αυτό το θέμα.

Εικόνα V0R4D0R

Η μεγαλύτερη πλάκα έχει να κάνει με την κλιμάκωση των τίτλων της Ηχούς:
"Φωτιά και ατσάλι οι ημίθεοι... οι Τιτάνες (Πού...Τιτάνες?) εφορμούν να σαρώσουν" (Φαίνεται είχαν μια κλίση προς τη μυθολογία οι φερέλπιδες συντάκτες της Ηχούς).
Και αμέσως μετά:
"Λύγισε άδοξα ενώ είχε ξεινήσει για θρίαμβο".
Και πάλι, όμως, αχνοφαίνεται η ελπίδα, σαν τη μυτούλα του Δημήτρη Παπαδόπουλου, πάνω στη γραμμή του οφσαιντ:
"Πιθανό τρίτο παιγνίδι... Το δίκαιο είναι με το μέρος του ΠΑΟ...Απορρίπτεται 1000% η έφεσις".
Για να επανέλθουμε στην Ηρωολογία:
"Οι ήρωες του Γουέμπλευ θα λειώσουν τους Βούλγαρους"
Και στην τελική διάψευση:
"Αυτοκτόνησε".
Κι έτσι, ο μικρός Βουλγαροκτόνος εξέπεσε από τα γένη των Τιτάνων, των ημιθέων και των ηρώων στο σιδηρούν γένος, όπου βολοδέρνει ακόμη και σήμερα, αναπολώντας τις μεγάλες επιτυχίες του ένδοξου παρελθόντος. End of the story.

Εικόνα savvas gridlock

Μετά τραγούδησε ως άλλος Κρίσνας το τραγούδι του λατρευτού, κερδίσανε οι Πανταβαίοι τους Κουραβαίους -μυστική μανιάτικη καταγωγή των δύο οικογενειώνε, εξ άλλου όλοι ΕΛ-ληνοι ήσαντο από τα χρόνια της εκστρατείας του Διονύσου εις την Ανατολήν-, μέχρι να τονε βατέψουνε στους θάμνους και να πάρει τη θέση του δίπλα στον Βράχμα.