ΔΟΥΡΟΣ 2004



Σαν σήμερα πριν 9 χρόνια γράφτηκε άλλη μία ''χρυσή'' σελίδα στην ιστορία του καρκινώματος του ελληνικού αθλητισμού. Το σωματείο της γειτονιάς Κολωνακίου-Αμπελοκήπων κατάφερε και πήρε μία ισοπαλία μέσα στην έδρα του απέναντι στον Ολυμπιακό και ουσιαστικά πήρε το πρωτάθλημα. Το ΔΟΥΡΕΙΟ πρωτάθλημα του 2004.
 
18 Απριλίου 2004, ημέρα Κυριακή, γήπεδο Λεωφόρου Αλεξάνδρας. Στα πλαίσια της 26ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της σεζόν 2003-04, ο Παναθηναικούλης υποδέχεται τον Θρύλο. Για να το πούμε πιο καθαρά, ο 7 ΣΕΡΙ ΧΡΟΝΙΕΣ ΔΙΧΩΣ ΤΙΤΛΟ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥΛΗΣ υποδέχεται τον 7 ΣΕΡΙ ΧΡΟΝΙΕΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗ ΘΡΥΛΟ. Στη βαθμολογία, ο ΠΑΟ είναι δύο πόντους μπροστά μας και βρισκόμαστε 5 αγωνιστικές πριν το τέλος του πρωταθλήματος. Κατανοητό πως η στέρηση τους έχει κάνει να θέλουν να κερδίσουν με κάθε τρόπο. Ευκαιρία ήταν γι'αυτούς να πάρουν το πρωτάθλημα στην έδρα τους, με μια μεγάλη νίκη επί του Ολυμπιακού. 1,5 μήνα πριν το παιχνίδι, διεξάγονται βουλευτικές εκλογές. Λίγο πριν πέσει η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, ο υφυπουργός Αθλητισμού Λιάνης απαγορεύει τις μετακινήσεις οπαδών. Ο αρμόδιος για θέματα Αθλητισμού της Νέας Δημοκρατίας, όταν ήταν αξιωματική αντιπολίτευση και σχεδόν σίγουρη νικήτρια των επερχόμενων εκλογών, με βάση τις δημοσκοπήσεις, Ορφανός, τάζει προεκλογικά την απόσυρση του νομοσχεδίου. Με το που γίνεται κυβέρνηση το κόμμα των νοικοκυραίων του Κωστάκη και αναλαμβάνει υφυπουργός Αθλητισμού, οι υποσχέσεις του Ορφανού πάνε στα σκουπίδια. Έτσι οι βάζελοι που στον πρώτο γύρο στη Ριζούπολη είχαν έρθει στο γήπεδο ως φιλοξενούμενοι, στο δεύτερο γύρο δεν θα μας δώσουν εισιτήρια και η ομάδα μας θα πάει μόνη της να παίξει ένα πρωτάθλημα παρατημένο ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ (και όταν λέμε όλους, εννοούμε ΟΛΟΥΣ, όχι μόνο τους απ'έξω...). Πριν το ματς, είχαμε κλασικές κοτίσιες βαζελο-απειλές, ''θα σας κάνουμε, θα σας δείξουμε'', με τον Χρήστο Κοντό στην ''Αθλητική Ηχώ'' και στο ΚΡΑΤΙΚΟ ΑΝΤΙΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ της ΛΕΡΑ ΣΠΟΡ, να κάνει λόγο για ''γαύρους που πριν στρίψουν για το γήπεδο θα τρώνε γκολ και όχι μόνο''. Έφτασε λοιπόν και η ώρα του ματς, με τον Χρηστάκη να μπουκώνεται, όπως συνήθως. Του ήρθε βήχας εννοούμε, μην το πάτε αλλού. Ας δούμε πρώτα τις φάσεις του αγώνα, σε βίντεο ενός οπαδού του ΠΑΟ, για να μην θεωρηθεί πως έχουμε να κρύψουμε κάτι.
 

 
Ο Παναθηναικούλης ζητάει πέναλτυ με το σκορ στο 1-0, ενώ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΚΑΡΑΛΗΣ, ο αντιολυμπιακός Γιάννης Καραλής αυτού εδώ του ''αριστουργήματος'', κάνει λόγο για επιθετικό φάουλ του Κωνσταντίνου στον Ανατολάκη που προηγείται του τραβήγματος της φανέλας του Κυπρίου επιθετικού από τον αμυντικό του Ολυμπιακό, με τη φανέλα του Ανατολάκη να τινάζεται εμφανώς λόγω τραβήγματος και αυτό το τράβηγμα να δίνει πλεονέκτημα στο ''Μιχαλάκη''. Ο Παναθηναικούλης διαμαρτύρεται για το αν η μπάλα πέρασε την γραμμή στη φάση της ισοφάρισης του Ολυμπιακού σε 1-1, στην κεφαλιά του Στολτίδη, ενώ replay διαφωτιστικό δεν υπάρχει και ενώ ο Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΑΝΤΙΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΡΑΛΗΣ κλίνει προς το ότι στο μάζεμα που κάνει ο Χαλκιάς, μάλλον έχει δίκιο ο βοηθός και σωστά μέτρησε το γκολ. Πάντως replay της φάσης από εκεί που την είδε ο βοηθός, που ήταν στην γραμμή του τέρματος του ΠΑΟ, στην ίδια ευθεία με το Μόρις που φυλούσε το πρώτο δοκάρι στο φάουλ του Γεωργάτου, εμείς δεν είδαμε. Επιμένει και βάζει και ξαναβάζει τη φάση ο βαζελάκος στο παραπάνω βίντεο, αλλά ούτε ο ίδιος φαίνεται να πείθεται με την φράση ''γκολ-φάντασμα του Στολτίδη''. Ο Παναθηναικούλης διαμαρτύρεται και για κάποιες κάρτες που δεν πήραν παίκτες του Ολυμπιακού. Όντως, ο Γεωργάτος έπρεπε να κιτρινιστεί νωρίτερα. Με το που πήρε κίτρινη όμως, έκανε ΤΟ ΠΑΡΑΜΙΚΡΟ που θα σήκωνε δεύτερη κίτρινη? Το επιχείρημα ''του χαρίστηκε η πρώτη κίτρινη, άρα όταν μετά έκανε μαρκάρισμα για κάρτα και την πήρε, θα έπρεπε να αποβληθεί'', είναι για κάναν Θωμαίδη. Για τον ΣΚΑΙ του Τουίτη είστε μια ζωή ρε λαγουδάκια. Με τον ίδιο τρόπο παίζει ένας παίκτης που έχει κίτρινη και ένας που δεν έχει? Το ίδιο προσέχει να μην κάνει κάποιο επικίνδυνο μαρκάρισμα κι αποβληθεί? Ειδικά παίκτες της εμπειρίας του Γεωργάτου, έτσι? ΤΙ ΕΚΑΝΕ ΛΟΙΠΟΝ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΙΤΡΙΝΗ ΠΟΥ ΠΗΡΕ, ΠΟΥ ΣΗΚΩΝΕ ΔΕΥΤΕΡΗ ΚΙΤΡΙΝΗ? ΤΙ-ΠΟ-ΤΕ ΑΠΟΛΥΤΩΣ.
 
Τι ΔΕΝ λέει ο παραπάνω λαγουδάκος?
 
α) Η φάση της αποβολής του Τζιοβάνι στο 72', με το σκορ 1-2 υπέρ του Ολυμπιακού, ήταν εκτός από κόκκινη στη Σωτηρούλα και ΠΕΝΑΛΤΥ, αφού το χτύπημα της Σωτηρούλας προηγείται της κλοτσιάς του Τζιοβάνι. Η μπάλα έπρεπε να στηθεί ξανά εκεί που έγινε η πρώτη, χρονικά, παράβαση που θα έπρεπε να σφυριχθεί και αυτή η παράβαση ήταν οι μπουνιές της Σωτηρούλας. Ο Δούρος κάλεσε φορείο, έβλεπε τον Τζιοβάνι ματωμένο, αλλά τη Σωτηρούλα δεν την απέβαλε. Καλά, για πέναλτυ που θα ΕΛΗΓΕ ΤΟ ΜΑΤΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ, ούτε λόγος. Το 1-3 με 10 εναντίον 10 για τα επόμενα 20 λεπτά, έγινε 1-2 με 11 εναντίον 10 για την Πανάθα. Το ότι το βίντεο ''έπιασε'' κάποιον υπεύθυνο του ιατρικού team των πρασίνων να συνομιλεί με το Δούρο και μετά αυτός να βγάζει κόκκινη στον Τζιοβάνι, ήταν φυσικά ''τυχαίο'' και ανάξιο σχολιασμού στο παραπάνω βίντεο. Σε λίγο καιρό θα τα δείτε όλα, στο δικό μας σχετικό βίντεο...
 
β) Από την στιγμή που ο Τζόλε γαζώνει τα λαγουδάκια και κάνει το 1-2, μέχρι να ισοφαρίσει ο μπαρμπα-Γκούμας, έχουν υποδειχθεί μόλις 3 (ολογράφως τρία) φάουλ υπέρ του Ολυμπιακού. Σε σχεδόν 30 αγωνιστικά λεπτά, τρία φάουλ. Στο τέλος ο Σαπάνης του λαγού πετάει κάτω τον Καφέ και ο Δούρος δεν τολμάει να του δείξει κόκκινη. Όχι πως θα άλλαζε κάτι, στο 90' ήταν το ματς, αλλά έστω για τα μάτια του κόσμου, να δείξει πως ψάχνει να μην αδικήσει κάποιον.
 
γ) Σε ανακοίνωσή της την επομένη του ντέρμπυ ακόμη και η ΠΑΕ ΠΑΟ παραδέχτηκε την αδικία εις βάρος του Ολυμπιακού, καλώντας την ΠΑΕ Ολυμπιακός σε κοινή δράση για να ''τελειώσουν'' το Δούρο. Ενδιαφέρον είχαν και οι κρίσεις παλαιμάχων της διαιτησίας για το συγκεκριμένο διαιτητή.
 
Bαριά τιμωρία αναμένεται να επιβληθεί στον Γιώργο Δούρο από την πειθαρχική επιτροπή της Kεντρικής Eπιτροπής Διαιτησίας. O παρατηρητής διαιτησίας Nίκος Aγγελάκης βαθμολόγησε με 5 τον Kορίνθιο διαιτητή, με αποτέλεσμα να παραπεμφθεί στην πειθαρχική επιτροπή της KEΔ.
Eίναι γεγονός πως ο Kορίνθιος διαιτητής προβλημάτισε με ορισμένες του αποφάσεις. Σε χθεσινή του ανακοίνωση η ΠAE Παναθηναϊκός αναφέρθηκε σε ορισμένες εξ αυτών, ζητώντας από τον Oλυμπιακό να απαιτήσουν από κοινού τη διαγραφή του από τους πίνακες της KEΔ: «Eνδεικτικά θα αναφέρουμε μόνον ότι ο Bάλλας δεν τιμωρήθηκε με κίτρινη κάρτα μετά τον καταλογισμό του πέναλτι στο έκτο λεπτό, ενώ στη φάση του 40΄ ή ο Mιχάλης Kωνσταντίνου έχει υποπέσει σε επιθετικό φάουλ ή εφόσον το παιχνίδι συνεχίστηκε, έπρεπε να υποδειχθεί πέναλτι εις βάρος του Oλυμπιακού και κόκκινη κάρτα (δεύτερη κίτρινη - πρώτη στο 6΄ για διαμαρτυρία) στον Aνατολάκη. Aπό την πλευρά του ο Oλυμπιακός δικαίως διαμαρτύρεται για τη μη επιβολή πειθαρχικής ποινής και στον Σωτήρη Kυργιάκο στη φάση της αποβολής του Ζιοβάνι. Aυτή η περίπτωση όμως δεν αναιρεί τη συνολική εικόνα ούτε μπορεί να εξισώσει τα σοβαρά διαιτητικά σφάλματα εις βάρος μας. Tο βέβαιο είναι ότι και οι δύο ομάδες έχουμε παράπονα από τη διαιτησία του κ. Δούρου».
Aνακοίνωση εξέδωσε και ο σύνδεσμος βετεράνων ποδοσφαιριστών του Oλυμπιακού που μεταξύ άλλων τονίζουν: «O δήθεν διαιτητής με το όνομα Δούρος εγκλημάτησε εις βάρος του Oλυμπιακού με τη μη αποβολή του Kυργιάκου».
«Σκληρή» κριτική για την απόδοση του Δούρου έκαναν και οι πρώην διεθνείς διαιτητές Mάκης Γερμανάκος, Bασίλης Bουράκης και Nίκος Ζλατάνος. «Eχω παίξει τρεις τελικούς και δύο φορές σαν λάισμαν και έχω πείρα. Δεν μπορεί να μας δουλέψει το παιδάκι αυτό, ο Δούρος. Δούλεψε όλη την κοινωνία», είπε ο κ. Ζλατάνος.
 
Η απάντηση του Σωκράτη.
 
«Κύριε Κόκκαλη να ζητήσετε συγνώμη». Έχουν θράσος. Από ποιούς να ζητήσω συγνώμη; Από ανθρώπους που προσπαθούν να καλυφθούν πίσω από κούφιες ανακοινώσεις; Από ανθρώπους που αρνούνται την ισότιμη διεξαγωγή του Πρωταθλήματος, βάζουν μικρόφωνα στα αποδυτήρια, χρησιμοποιούν ποδοσφαιριστές για ειδικές αποστολές που καμία σχέση δεν έχουν με το άθλημα;
Όσο για το Δούρο, απέδειξε τις ικανότητές του. Σε ποιούς όμως;
Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ είναι ο πραγματικός νικητής του ντέρμπι. Έπαιξε με πάθος, δύναμη και του στέρησε τη νίκη ο Κορίνθιος. Συγχαρητήρια στους παίκτες μας και στον προπονητή μας. Είμαστε περήφανοι για αυτούς.
Υ.Γ Και τώρα να τρέχετε για παρακάλια στη Θεσσαλονίκη -είναι και αυτό fair play-
 
δ) Στα αποδυτήρια του Ολυμπιακού βρέθηκαν ΚΟΡΙΟΙ, όπως ανέφερε ο Κόκκαλης στην ανακοίνωσή του και όπως γράφεται παραπάνω.
 
Οσον αφορά στις «περίεργες» ηλεκτρονικές συσκευές που βρέθηκαν στα αποδυτήρια του Ολυμπιακού στη Λεωφόρο, συνεχίζεται η προκαταρκτική εξέταση που διέταξε ο εισαγγελέας κ. Ασπρογέρακας. Παράλληλα συνεχίζεται και η διερεύνηση των -διαφορετικών- συσκευών που βρέθηκαν στα αποδυτήρια του Παναθηναϊκού.
 
Η τύχη και το πόρισμα της προκαταρκτικής εξέτασης του εισαγγελέα, αγνοούνται ακόμη και σήμερα.
 
ε) Η υποδοχή της αποστολής του Ολυμπιακού, ήταν ''γνήσια Παναθηναική, με ήθος που αρμόζει στο Σύλλογο''. Δείτε και μόνοι σας.
 
«Πριν την έναρξη του αγώνα Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός και ειδικότερα στις 18:10 φίλαθλοι του Παναθηναϊκού οι οποίοι βρίσκονταν ήδη στη θύρα 13 εσωτερικά, κινήθηκαν προς την κλίμακα εξόδου-εισόδου και επιτέθηκαν κατά των αστυνομικών δυνάμεων με σκοπό να τις αναγκάσουν να απομακρυνθούν, βοηθούμενοι και από άλλους φιλάθλους της ιδίας ομάδας, οι οποίοι από την κορυφή των θυρών 13 και 14 έριχναν πλαστικά καθίσματα και άλλα αντικείμενα προς τις εξωτερικά της θύρας 13 ευρισκόμενες αστυνομικές δυνάμεις, με στόχο να τις αναγκάσουν να απομακρυνθούν από τις θέσεις τους με αποκλειστικό σκοπό να επιτύχουν να παραμείνει η θύρα αφύλακτη και ελεύθερη σε είσοδο φιλάθλων. Με την αποχώρηση των αστυνομικών δυνάμεων λόγω της έκτασης των επεισοδίων και της χρήσης των δακρυγόνων, η θύρα 13, έμεινε για 2-3 λεπτά αφύλακτη, με συνέπεια, φίλαθλοι του (περίπου 50) να εισέλθουν από την ίδια θύρα χωρίς έλεγχο μεταφέροντας βεγγαλικά, καπνογόνα και άλλα αντικείμενα εντός της κερκίδας, τα οποία στη συνέχεια χρησιμοποίησαν, πριν και κατά τη διάρκεια του αγώνα. Αποτέλεσμα των ως άνω επεισοδίων ήταν ο τραυματισμός αστυνομικών. Ακολούθως, στις 19.20 και ενώ οι ποδοσφαιριστές της φιλοξενούμενης ομάδας εισήλθαν εντός του αγωνιστικού χώρου για τη συνηθισμένη αναγνώριση, φίλαθλοι του που βρίσκονταν στη θύρα 13, έριξαν εντός του αγωνιστικού χώρου δεκάδες φωτοβολίδες, καπνογόνα, φωτοβολίδες με πιστόλι, πέτρες και μπουκάλια μπύρας, τα οποία αργότερα καθάρισαν οι ομάδες περιφρούρησης του Παναθηναϊκού.
»Στις 19.45 τη στιγμή που εισήλθαν εντός του αγωνιστικού χώρου οι τερματοφύλακες του Ολυμπιακού για προθέρμανση, φίλαθλοι της ιδίας ομάδας οι οποίοι βρίσκονταν στις θύρες 6 και 7 έριξαν καθίσματα, πέτρες και μπουκάλια. Στις 19.50 με την είσοδο των ποδοσφαιριστών στον αγωνιστικό χώρο για προθέρμανση φίλαθλοι της ως άνω ομάδας έριξαν δεκάδες καπνογόνα, πέτρες, μπουκάλια μπύρας και φωτοβολίδες με πιστόλι. Ακολούθως, στις 20.30 με την είσοδο των δύο ομάδων στον αγωνιστικό χώρο φίλαθλοι της γηπεδούχου ομάδας, οι οποίοι ευρίσκονταν στις θύρες 13 και 14, έριξαν δεκάδες φωτοβολίδες με πιστόλι και καπνογόνα. Το ως άνω περιστατικό είχε ως αποτέλεσμα την καθυστέρηση της έναρξης του αγώνα για 4 λεπτά. Εξάλλου, σε αυτήν την καθυστέρηση φίλαθλοι της ιδίας ομάδας έριξαν φωτοβολίδες με πιστόλι στα πόδια του τέταρτου διαιτητή. Στη συνέχεια, στο 7΄λεπτό, πριν την εκτέλεση του πέναλτι, έριξαν δεκάδες φωτοβολίδες και καπνογόνα εντός του αγωνιστικού χώρου. Στο 23 λεπτό φίλαθλοι της ως άνω ομάδας έριξαν 1 κοτόπουλο μπροστά στον τερματοφύλακα του Ολυμπιακού. Στο 66 λεπτό φίλαθλοι της γηπεδούχου ομάδας έριξαν 2 καθίσματα προς τον τερματοφύλακα της φιλοξενούμενης ομάδας. Στο 68 λεπτό φίλαθλοι της ιδίας ομάδας έριξαν 1 φωτοβολίδα με πιστόλι στον πάγκο του Ολυμπιακού. Στο 73 και 80 λεπτό έριξαν καθίσματα στην εστία της φιλοξενούμενης ομάδας, καθώς και στο 81 λεπτό έριξαν καθίσματα και φωτοβολίδες στον ίδιο χώρο» Για τον Σωτήρη Κυργιάκο το κατηγορητήριο αναφέρει: «Στο 75ο λεπτό ο ποδοσφαιριστής της γηπεδούχου ομάδας Σ. Κυργιάκος βιαιοπράγησε χτυπώντας στο πρόσωπο τον ποδοσφαιριστή της φιλοξενούμενης ομάδας Ζιοβάνι, χωρίς να γίνει αντιληπτός από το διαιτητή του αγώνα».
 
Η ποινή για όλα αυτά, αλλά και η απολογία της Σωτηρούλας, έκαναν το πανελλήνιο να κλάψει από τα γέλια.
 
Iσοπαλία και στις ποινές που επέβαλε ο αθλητικός δικαστής σε Ζιοβάνι και Kυργιάκο, για το επεισόδιο που είχαν στο ισόπαλο ντέρμπι των «αιωνίων» στη Λεωφόρο Aλεξάνδρας. Kαι οι δύο τιμωρήθηκαν με ποινή αποκλεισμού τριών αγωνιστικών, μόνο που ο Ζιοβάνι θα δώσει το «παρών» στον τελικό γιατί εξέτισε ήδη την πρώτη αγωνιστική στον ημιτελικό με την Kαστοριά. Aντίθετα, ο Kυργιάκος θα απουσιάσει, αφού δεν προλαβαίνει να εκτίσει την τρίτη αγωνιστική της τιμωρίας του. Eίναι η πρώτη φορά που ποδοσφαιριστής τιμωρείται με βάση το βίντεο για παράβαση την οποία δεν είδε, δεν κατέγραψε και δεν τιμώρησε ο διαιτητής. Tο προηγούμενο αντίστοιχο περιστατικό αφορούσε στον Kαρεμπέ, αλλά τότε ο Γάλλος είχε αποβληθεί από τον διαιτητή και το βίντεο χρησιμοποιήθηκε για την επιμήκυνση της ποινής του.
O Παναθηναϊκός γλίτωσε την τιμωρία της έδρας του για τα επεισόδια στο ντέρμπι με τον Oλυμπιακό. Tου επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους 15.000 ευρώ για τα επεισόδια που έγιναν πριν από την έναρξη του αγώνα μεταξύ οπαδών - αστυνομικών και στη διάρκεια της αναμέτρησης με τις ρίψεις φωτοβολίδων και... πουλερικών. Aπολογούμενος ο αντιπρόεδρος της ΠAE Παναθηναϊκός, Γιώργος Στράτος, απέδωσε τα επεισόδια των οπαδών των «πρασίνων» στον υπερβάλλοντα ζήλο που έδειξε η αστυνομία. «Nα πάτε να κάνετε τον τελικό Kυπέλλου στο Tελ Aβίβ ή στη Bαγδάτη», ήταν η απάντηση του αθλητικού δικαστή κ. Mπόρα!
Kατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, την παράσταση έκλεψε ο Σωτήρης Kυργιάκος. «Δεν είχα πρόθεση. Σηκώθηκα άτσαλα, με έσπρωχνε και προσπαθούσα να τον αποφύγω. Eγώ τραυματίστηκα, όχι αυτός», υποστήριξε ο αμυντικός των «πρασίνων» για τη φάση του 72΄ του ντέρμπι με τον Oλυμπιακό στην οποία αποβλήθηκε ο Ζιοβάνι. Oύτε λίγο ούτε πολύ κατέθεσε πως μας ξεγέλασε ο τηλεοπτικός φακός, που μας έδειξε τον Kυργιάκο να γρονθοκοπεί τον Bραζιλιάνο άσο των «ερυθρολεύκων». «Aλλωστε, δεν έχω αποβληθεί ποτέ», συμπλήρωσε ο Kυργιάκος, ο οποίος δεν είχε το θάρρος να παραδεχθεί αυτό που είδε όλη η Eλλάδα και να ζητήσει συγγνώμη.
Eνδιαφέρον για όσους γράφουν επιθεωρήσεις έχει και η κατάθεση του υπεύθυνου διαχείρισης του Παναθηναϊκού, Γιάννη Ζαβραδινού: «O Kυργιάκος σηκώθηκε άτσαλα. Kαμιά φορά η τηλεόραση δείχνει τα πράγματα διαφορετικά απ’ ό,τι είναι». Kαι αν η τηλεόραση… παραπλανεί, τότε πώς εξηγεί ο κ. Ζαβραδινός την πρόσφατη ανακοίνωση της ΠAE Παναθηναϊκός, όπου είχε παραδεχθεί την αντιαθλητική ενέργεια του Kυργιάκου, για την οποία, όπως είχε τονιστεί, θα έπρεπε να αποβληθεί;
 
Ρε το Ζαβραδινό τι είπε ρε...
 
στ) Την επομένη του ντέρμπυ, ο Αλέφαντος θα ξαναλύσει τη σιωπή του στο ΦΩΣ και θα πει φοβερά και τρομερά πράγματα.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ 20-4-2004
 
 
''Να δούμε τώρα τους χριστιανούς με τους μεγάλους σταυρούς! Να μην ξαναπάει στο Άγιον Όρος αν ανοίξει τα πόδια στον Παναθηναικό''. Αφορμή για όλα αυτά το ματς της επομένης αγωνιστικής, ΠΑΟΚ-Παναθηναικός. Αν ο Παναθηναικός δεν κέρδιζε και το παιχνίδι έληγε ισόπαλο, θα οδηγούμασταν σε μπαράζ Ολυμπιακού-Παναθηναικού για τον τίτλο, ενώ αν έχανε κιόλας ο ΠΑΟ, το πρωτάθλημα θα το έπαιρνε ο Ολυμπιακός. Ο κυρ-Νίκος θα πει κι άλλα στο ΦΩΣ, για πόλεμο Εβραίων -προπονητής στον ΠΑΟ τότε ήταν ο Γιτζάκ Σουμ από το Ισραήλ- και Ορθοδόξων Χριστιανών, προκαλώντας την αντίδραση μέχρι και του ΚΙΣ!
 
Tο θέμα απασχόλησε μέχρι και το Kεντρικό Iσραηλιτικό Συμβούλιο Eλλάδος! Mετά τις δηλώσεις του Aλέφαντου περί μάχης ορθόδοξων χριστιανών και... Eβραίων, λόγω του Σουμ, το Συμβούλιο ζήτησε με ανακοίνωσή του από τον κ. Kόκκαλη να επιβάλει στον προπονητή της ομάδας του την ανάκληση των ύβρεων και των ρατσιστικών συνθημάτων, που οδηγούν στη θρησκευτική μισαλλοδοξία.
 
Ο Αγγελάρας ο Αναστασιάδης θα ζητήσει νίκη επί του ΠΑΟ.
 
Πάση θυσία νίκη με τον Παναθηναϊκό, ζήτησε ο Aγγελος Aναστασιάδης από τους παίκτες του ΠAOK στη χθεσινή προπόνηση, λίγες ώρες μετά το (βαρύ) 3-0 από τον Hρακλή στο γήπεδο της Πολίχνης.
O Eλληνας τεχνικός δεν έκανε κριτική στους παίκτες για την εμφάνισή τους, αλλά τους ζήτησε να κάνουν το τέσσερα στα τέσσερα μέχρι το τέλος της σεζόν, αρχής γενομένης από το ντέρμπι της ερχόμενης αγωνιστικής στην Tούμπα με τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό. Oι Σπάσιτς και Oυντέζε τέθηκαν στη διάθεσή του, ενώ ο Kαραδήμος υπέστη διάταση και η συμμετοχή του κρίνεται αμφίβολη.
 
Η ΘΥΡΑ 4 των Μακεδονομάχων της φάπας με ανακοίνωσή της θα απαιτήσει νίκη και να καταρρεύσει ο μύθος του Χουντέμπλευ.
 
«ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 25/4/2004 ΣΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΠΑΟΚ-ΠΑΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ. Η ΚΑΘΑΡΗ ΝΙΚΗ.
Το 1980 ήταν 24η αγωνιστική. Ο σφαγέας Λίτσας καθαρίζει για λογαριασμό του ΠΑΟ. Το άουτ του Ρότσα κατακυρώνεται γκολ και ο Λίτσας φροντίζει για το 0-2. Ο Κωστίκος χάνει επιδεικτικά το πέναλτι μετά από απαίτηση του κόσμου ΡΙΞΤΟ ΑΟΥΤ. 45000 κόσμου απαιτούν ΔΩΣΤΕ ΤΟΝ Π...Η ΣΤΟ ΛΑΟ. Η περιοχή της Τούμπας γίνεται θέατρο μάχης από τον κόσμο που τον πνίγει η αγανάκτηση και τα 80 δακρυγόνα που χρησιμοποιούνται για πρώτη φορά σε ποδοσφαιρικό γήπεδο. Η αστυνομία σε άλλη μία πρωτοφανή κίνηση επιστρατεύει τεθωρακισμένες «αύρες» για να διαλύσει τον κόσμο που αντί να λιγοστέψει γίνεται όλο και περισσότερος. Τα επεισόδια συνεχίζονται ως τις 11 το βράδυ. Το σύνθημα που έσκιζε το βρώμικο αέρα εκείνης της ημέρας ήταν ένα. ΔΩΣΤΕ ΤΟΝ Π...Η ΣΤΟ ΛΑΟ. Αυτός ήταν και παραμένει ο ΠΑΟ. Η ομάδα που κερδίζει πάντα με την αξία της όπως δήλωσε πρόσφατα και ο «αρχινεκροθάφτης» του ελληνικού ποδοσφαίρου Γιώργος Βαρδινογιάννης. Την Κυριακή 25/4 θα είναι 27η αγωνιστική όποιος αισθάνεται βαρύ το στομάχι και τα πόδια από το κατσίκι του Πάσχα καλά θα κάνει να μείνει έξω. Οποιος δεν έχει συναίσθηση της σημασίας του συγκεκριμένου παιχνιδιού για την ΙΣΤΟΡΙΑ του ΠΑΟΚ, όποιος ξέχασε τα «εγκλήματα» και τους κλεμένους τίτλους από τον ΠΑΟ, καλά θα κάνει να μείνει έξω. ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ Ο «ΜΥΘΟΣ ΤΟΥ ΧΟΥΝΤΕΜΠΛΕΙ» ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΟΥ ΤΟΥ ΑΞΙΖΕΙ. »
 
Η κατάληξη, γνωστή. Άσο ημίχρονο, διπλό τελικό το ματς, με τον Ολιζαντέμπε στο τέλος να ''λυτρώνει'' την Πανάθα, που για 45' έπαιζε μόνη της στο γήπεδο, αλλά δεν μπορούσε να βάλει γκολ. Με τα μάτια μάρκαραν οι παικταράδες του ΠΑΟΚ, με πρώτο και καλύτερο τον πρώην πράσινο Βόκολο, που έβλεπε να περνούν από δίπλα του οι Παπαδόπουλος-Ολιζαντέμπε και...αδυνατούσε να τους κόψει. Ο Αγγελάρας έβγαζε όποιον πήγαινε να απειλήσει μπροστά και μόνο ο Τοχούρογλου στο τέρμα πάλευε, τιμώντας το ερυθρόλευκο παρελθόν του. Αποτέλεσμα είναι να πάρουν φαλάγγι οι οπαδοί της ΔΕΚΟ του Βορρά τους παίκτες της ομάδας τους, ακόμη και σε χρονιά που έβγαιναν τρίτοι και θα έπαιζαν προκριματικά Τσάμπιονς Λιγκ.
 
Μετά τα «πουλημένοι, πουλημένοι» και τα σπασμένα αυτοκίνητα, στον ΠΑΟΚ ξεκίνησαν επιχείρηση ανύψωσης του ηθικού των παικτών έπειτα από την ήττα (1-2) στην Τούμπα από τον Παναθηναϊκό. Οι οργανωμένοι οπαδοί της «θύρας 4» έκαναν λόγο για... ραγιάδες, ο Λεωνίδας Βόκολος που βρέθηκε στο μάτι του κυκλώνα μίλησε για αξιοπρέπεια, ο Αγγελος Αναστασιάδης ζήτησε απ τους παίκτες του να ξεχάσουν ό,τι έγινε και να βγάλουν τον ΠΑΟΚ στον Τσάμπιονς Λιγκ.
Ο προπονητής του Δικεφάλου ήταν έξαλλος από την απόδοση και την αδικαιολόγητη οπισθοχώρηση των ποδοσφαιριστών του στο δεύτερο ημίχρονο και στα αποδυτήρια μετά τη λήξη του αγώνα κλωτσούσε ό,τι έβρισκε μπροστά του. Τη Δευτέρα που ήταν πιο ήρεμος τόνισε στους παίκτες του ότι «μαζί ξεκινήσαμε αυτή την προσπάθεια και μαζί θα την ολοκληρώσουμε. Κλείστε τα αυτιά σας σε ό,τι ακούγεται και γράφεται και προχωρήστε στην επόμενη μέρα. Ηταν σίγουρο πως ό,τι αποτέλεσμα και να είχαμε κάτι θα ακουγόταν».
Οσοι δεν αγωνίστηκαν την Κυριακή έκαναν χαλάρωμα. Την Τρίτη θα γίνουν πιο σαφείς εκτιμήσεις για την σοβαρότητα της κατάστασης των Σπάσιτς και Καραδήμου που αντιμετωπίζουν προβλήματα τραυματισμών. Απο τον αγώνα της Νέας Σμύρνης είναι δεδομένη η απουσία του Χρήστου Μαλαδένη, που συμπλήρωσε τέσσερις κίτρινες κάρτες.
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΣΕ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ ΚΑΙ ΠΑΙΚΤΕΣ
«Η διοίκηση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ εκφράζει την πλήρη υποστήριξη και εμπιστοσύνη της στον προπονητή κ. Αγγελο Αναστασιάδη και στους παίκτες, αναγνωρίζοντας την προσπάθειά τους και τα όσα έχουν πετύχει μέχρι σήμερα. Όλοι μαζί, φίλαθλοι, παίκτες, τεχνική ηγεσία, διοίκηση, πρέπει να παραμείνουμε ενωμένοι σαν μια γροθιά για έναν ΠΑΟΚ δυνατό και μεγάλο. Σε όλους δε αυτούς που σπιλώνουν τιμές και υπολήψεις, προσπαθώντας να διχάσουν τον ΠΑΟΚ, δηλώνουμε ότι δεν θα αφήσουμε κανέναν να γκρεμίσει αυτό που με τόσο κόπο κτίσαμε».
ΒΟΚΟΛΟΣ: ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΝΑ ΔΙΑΦΥΛΑΞΩ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΟΥ
Ο Λεωνίδας Βόκολος που βρέθηκε στο μάτι του κυκλώνα έδωσε τη δική του άποψη για την παραφιλολογία που αναπτύχθηκε πριν και μετά την αναμέτρηση της Τούμπας. «Εγώ το μοναδικό πράγμα που έχω να πω είναι ότι σε όλη μου την καριέρα και τη ζωή, όσα χρόνια παίζω επαγγελματικά ποδόσφαιρο, αυτό που προσπαθώ να διαφυλάξω και είναι το σημαντικότερο για μένα, είναι η αξιοπρέπειά μου. Είμαι επαγγελματίας ποδοσφαιριστής και προσπαθώ να τιμώ τη φανέλα που φοράω, όποια κι αν είναι αυτή, του Πανιωνίου, του Παναθηναϊκού, του ΠΑΟΚ. Δεν είχα ιδιαίτερο κίνητρο γι αυτό τον αγώνα, όπως δεν έχω ιδιαίτερο κίνητρο για κανέναν. Είμαι επαγγελματίας ποδοσφαιριστής, κοιτάζω το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Προσπαθώ να δώσω τον καλύτερο εαυτό μου για την ομάδα μου κι αυτό έκανα και χθες. Από τη μια έλεγαν ότι έπρεπε να δώσω μια απάντηση στον Παναθηναϊκό κι από την άλλη ότι είμαι Παναθηναϊκός. Εκπομπές επί εκπομπών για το τι ομάδα είναι ο Βόκολος και μια διαδικασία που είναι εντελώς παράλογη και έξω από τα δεδομένα τα δικά μου. Αν έμπαινα στη διαδικασία ότι για μένα ήταν παιχνίδι ζωής ή θανάτου κι έμπαινα στο γήπεδο, πιστεύω ότι θα ήμουν ο χειρότερος παίκτης. Γι αυτό το λόγο προσπάθησα να κρατήσω την ηρεμία μου και να δώσω αυτά που μπορώ. Το αν ήμουν καλός ή όχι, νομίζω ότι δεν είμαι εγώ αρμόδιος να το κρίνω. Αυτό το κρίνετε εσείς και όλος ο κόσμος».
 
Η ανακοίνωσή τους μετά το ματς τα λέει όλα.
 
«Την Κυριακή 25/4/2004 στο παιχνίδι ΠΑΟΚ-ΠΑΟ ΥΠΗΡΧΕ Ο ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΚΟΣΜΟΣ
του ΠΑΟΚ που έπαιξε για τη νικη και ο 3ος της βαθμολογίας ΠΑΟΚ που βολευόταν με την ισοπαλία και ως γνωστόν ΟΠΟΙΟΣ ΙΣΟΡΡΟΠΕΙ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΔΥΟ ΒΑΡΚΕΣ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΠΝΙΓΕΤΑΙ
 
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΥΤΕ Η ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΟΥΤΕ ΔΥΣΤΥΧΩΣ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ.
ΑΛΛΩΣΤΕ Ο ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ ΠΑΟΚ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΗΤΑΝ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΠΑΟΚ.
ΕΜΕΙΣ ΓΕΝΝΗΘΗΚΑΜΕ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ
ΚΑΠΟΙΟΙ ΓΕΝΝΗΘΗΚΑΝ ΡΑΓΙΑΔΕΣ
ΕΜΕΙΣ ΕΙΠΑΜΕ ΟΧΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΒΟΛΕΥΤΗΚΑΝ ΜΕ ΤΟ ΙΣΩΣ
 
ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ
 
ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ
τον «αρχινεκροθάφτη» του ελληνικού ποδοσφαίρου Γιώργο Βαρδινογιάννη και το «ΜΥΘΟ ΤΟΥ ΧΟΥΝΤΕΜΠΛΕΥ».
 
Τα παοκάκια τα λένε αυτά, όχι εμείς οι γαύροι. Μάλιστα το θέμα είχε και συνέχεια. Λίγους μήνες μετά και ενώ ο Άγγελος Αναστασιάδης έχει φύγει από την τεχνική ηγεσία του ΠΑΟΚ, παραδίδει πριμ 20.000 ευρώ στο Βόκολο για την κατάκτηση του Κυπέλλου...του 2003. 1,5 χρόνο αργότερα. Του τα έδωσε λέει κάποιος επιχειρηματίας...1,5 χρόνο μετά. Ο Βόκολος ξέσπασε εναντίον αυτών που προσπαθούσαν ανεπιτυχώς να σπιλώσουν την τιμή και την υπόληψή του.
 
Αναφερόμενος στη συνάντηση που είχε πρόσφατα με τον πρώην προπονητή του ΠΑΟΚ, στην οποία ο τελευταίος του παρέδωσε ποσό 20.000 ευρώ για να τα μοιραστούν ως πριμ κατάκτησης του κυπέλλου οι παίκτες της ομάδας ο πρώην άσος του Πανιωνίου, του Παναθηναϊκού και, πλέον, του ΠΑΟΚ είπε:
«Εγώ έχω μια εκτίμηση στο πρόσωπο αυτό του ανθρώπου για τις αρχές που έχει και δεν μπορεί να μου το απαγορεύσει κανένας αυτό. Στον ενάμιση χρόνο που βρίσκομαι στον ΠΑΟΚ δεν τον έχω επισκεφτεί ούτε μια φορά. Ο Βόκολος έχει μάθει να τιμά τη φανέλα που φορά και δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντα κανενός. Όσο διάστημα είμαι στον ΠΑΟΚ ουδέποτε δημιούργησα πρόβλημα στην ομάδα. Έδωσα όσα μπορούσα και θέλω να πω ένα ευχαριστώ στον κόσμο που με στήριξε και εκτίμηση την προσφορά μου. Ήταν λάθος μου που δεν ενημέρωσα τη διοίκηση για τη συνάντηση αυτή, αλλά δεν συμφωνώ με ό,τι ακολούθησε. Δεν ήταν προβλεπόμενη η συνάντησή μας. Βρέθηκα μαζί του για να του δώσω, όπως είχα υποχρέωση, να κάνω, το προσκλητήριο για το γάμο του Αγγελου Μπασινά (30/12). Ήταν δική του απόφαση να δώσει κάποια χρήματα από αυτά που είχαν μαζευτεί για τη δημιουργία προπονητικού κέντρου ως πριμ στα παιδιά για την κατάκτηση του κυπέλλου. Εγώ τα έδωσα στους αρχηγούς, οι οποίοι κακώς δεν ενημέρωσαν τη διοίκηση, αλλά ανέλαβαν την ευθύνη και είπαν πως δεν φταίει ο Βόκολος. Από εκεί και πέρα το θέμα θεωρήθηκε λήξαν. Έχω μπλέξει σε μια ιστορία από την οποία κινδυνεύει η ιστορία και το ήθος μου και δεν το ανέχομαι αυτό. Δυστυχώς στην Ελλάδα πρέπει να είσαι πονηρός. Υπάρχει μια περίεργη κατάσταση στον ΠΑΟΚ. Ακόμη και το ποτήρι σου να σηκώσεις για να πιεις νερό θα πρέπει να προσέχεις μήπως έχει τίποτα από κάτω», δήλωσε σχετικά ο Λ.Βόκολος.
 
Φυσικά, στο πρωτάθλημα του ΒΟ-ΚΩΛΟΥ θα επανέλθουμε με ξεχωριστή ανάρτηση, αποκόμματα εφημερίδων, βιντεάκια, τα πάντα όλα...
 
ζ) Στην ιστορία έχουν μείνει το κλάμα του κυρ-Νίκου λίγους μήνες μετά το ντέρμπυ, στην εκπομπή της Έλλης Στάη, ζητώντας από το Δούρο να βγει στο τηλέφωνο να απολογηθεί για τις βρωμιές του
 
 
αλλά και η συγγνώμη που ζήτησε ο Δούρος από τον κόσμο του Ολυμπιακού, σε συνέντευξή του στο ΦΩΣ και στο Θέμη Σινάνογλου το καλοκαίρι του 2004. Καποιανού ο κώλος είχε γεμίσει ζουμί φαίνεται εν όψει της νέας σεζόν και μιας πιθανής επανεμφάνισής του μπροστά στο κοινό του Ολυμπιακού, στο Νέο Καραισκάκη.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ 16-7-2004
 
 
Παραθέτουμε τις εφημερίδες της επομένης του ντέρμπυ, ενώ σε λίγες μέρες θα φτιάξουμε και βιντεάκι με όλες τις φάσεις του παιχνιδιού. ΟΛΕΣ ΟΛΕΣ.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ 19-4-2004
 
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ 19-4-2004
 
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΦΙΛΑΘΛΟΣ 19-4-2004
 
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ GOAL NEWS 19-4-2004
 
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ 20-4-2004
 

 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΑ ΝΕΑ 19-4-2004
 

 

 

 

 
 
Θαυμάστε ''αντικειμενικότητα'' στα πρωτοσέλιδα ''Φιλάθλου'' του Καραγιαννίδη και GOAL του Μπόμπολα και του Βέργη. Τις κότες που πετούσαν οι επιδοτούμενοι πριν το ματς, τις πήραν μετά στο σπίτι τους, αφού αποδείχθηκε για μία ακόμη φορά το ποιες είναι οι ΛΑΓΟΚΟΤΕΣ, σύμφωνα και με τα λόγια του Κόκκαλη. Στους ''πολιτικοποιημένους'' λαγοβάζελους, που έκαναν και σχόλια για το σχέδιο Ανάν, αλλά ταυτόχρονα ήταν πάνω από τον πάγκο του Ολυμπιακού και προκαλούσαν σαν κουτσαβάκια, απάντησε ο Τάσος Μητρόπουλος, που ακούστηκε να λέει on camera πριν την έναρξη του αγώνα σε κάποιον αρμόδιο αστυνομικό ''αν δεν μαζέψεις τα βαζελάκια πάνω από τον πάγκο, θα τα γαμήσω όλα μόνος μου''. Τέλος, αναρωτηθείτε μαζί μας.
 
ΤΙ ΑΠΕΓΙΝΕ ΑΡΑΓΕ Η ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΟΡΙΟΥΣ?

Σχόλια

Εικόνα red apple

Από το βίντεο με τις φάσεις, εγώ διακρίνω κάτι σημαντικό: Το πάθος των παιχτών, τα πανηγύρια, τη δύναμη... Κάντε συγκρίσεις

Εικόνα red apple

Αλλά ο μύθος της Ριζούπολης ζει και βασιλεύει ακόμα, έτσι; Α ρε Γιόζεφ... ΖΕΙΣ!!!

Εικόνα indian

Μια βασική αρχή όχι της δημοσιογραφίας αλλά της ΑΡδημοσιογραφίας είναι πως όσο πιο πολύ προσεγγίσεις ένα θέμα σαν σκύλος, τόσο πιο πιασάρικο γίνεται. Τα σκυλιά έχουν τρία βασικά συναισθήματα: την Πείνα, τον Φόβο και τη Σεξουαλική Επιθυμία. Αν θέλεις να διαβαστεί ένα θέμα, κάν' το να χτυπάει καμπανάκι σε κάποιο από αυτά τα τρία ένστικτα. Είναι γνωστό ότι οι ΑΡδημοσιογράφοι θέλουν να πουλήσουν φύλλα και ενίοτε να προωθήσουν τα συμφέροντά τους. Το πρόβλημα είναι πως αν φέρεσαι στο κοινό σου σαν να είναι σκυλί κι αν το ταΐσεις αρκετά με επικίνδυνες σκέψεις, μπορεί στο τέλος να κατασπαράξει κι εσένα...
Όλα θα τα βείτε μπροστά σας...Ολόψυχα περαστικά στον κ. Καραλή και σε όλους όσοι αντιμετωπίζουν θέμα υγείας...

υγ. ΘΡΥΛΕ ΘΕΕ ΜΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΕ ΜΟΥ

Εικόνα μαουνιέρης

Αθλιότητα εφάμιλλη της Ζλατανοδεδεβουράκειας! Ο κ. Durus* αποδείχτηκε εξαιρετικά Mollus** εκείνο το βράδυ της απόλυτης χυδαιότητας. Και μετά ο κ. Δούρος μάς εζήτησε συγγνώμη - λέει. Να την κάνουμε τί τη συγγνώμη του;

Κάποιοι "άνετοι" και "παραδοσιακοί" νεόγαυροι γούσταραν, μάλιστα, να φορέσει η Ρούλα τη φανέλλα του Μουράτη και του Φώντακα... Δεν θα τους πείραζε καθόλου, μάς έλεγαν. Ευτυχώς που εμείς οι "στριτζωμένοι" και "παραδοσιακοί" πατήσαμε πόδι και δεν ετελέσθη το αποτρόπαιο έγκλημα - δεν θα το άντεχα "σύγγαυροι". (Εδώ την έβλεπα -τη Ρούλα- με τη φανέλλα της Λίβερπουλ και μου ερχόταν αναγούλα κάθε πεντάλεπτο...)

* Durus: στα λατινικά "σλκηρός".
** Mollus: στα λατινικά "μαλακός"

Εικόνα savvas gridlock

Μοντέλο η Σωτηρούλα όμως, έτσι?

Εικόνα dono

Όσο υπάρχει η ατάκα του Τάσαρου μετά την λήξη του ντέρμπι με τον Ευθυμιάδη, καμία άλλη δεν πιάνει μια μπροστά της. Αυτή που βγάζει το κεφάλι από την πόρτα και φωνάζει "βαζέλια σας... αγαπάω" μπροστά σε κάτι αφιονισμένα τρελά Αθηναικά αγόρια που περίμεναν καρτερικά και βαζέλικα την αποστολή να βγει από το γήπεδο

Εικόνα ΔΙΑΣ

θα ελεγα κατι για τον Καραλη αλλα σεβομαι ενα προβλημα υγειας που περασε προσφατα..περαστικα γιαννακη οτι κιαν γραφεις για το ΘΡΥΛΟ...κριμα που θα βλεπεις την αγαπημενη σου ομαδα ντερμπι με γιαννιτσα...

Εικόνα savvas gridlock

Μα γι'αυτό κι εγώ είμαι κόσμιος. Αλλιώς θα χαλούσα το στόμα μου. Τέλος πάντως, γερός-δυνατός και περαστικά του, να γιάνει να τον βρίζουμε τον σκατόπουστα...

Εικόνα vagio

Να με συμπαθατε, αλλα δεν στενοχωριεμαι για την υγεια κανενος πουστη που δεν εκανε σωστα τη δουλεια του και που αντιθετα μεσω αυτης και εν μεσω μεροληπτικης καταθεσης αποψεων (λεμε τωρα..) εριξε κι αλλα σκατα στα ματια των κομπλεξικων αεκτζηδων. Και ολα αυτα με το να (προσπαθει να) διασυρει το θρυλο.
Αυτη η καφριλα αντικατοπτριζει την αιτια της καταντιας μας σα λαο.
Δεν χαιρομαι λοιπον κιολας, αλλα στην πουτσα μου κι αν δεν μακροημερευσει ο καραλης, ο συριγος και πολλοι πολλοι αλλοι.

Εικόνα savvas gridlock

Έλα εντάξει, για μπάλα μιλάμε, την πλακίτσα μας κάνουμε. Μην το χοντραίνουμε με θέματα υγείας. Πάνω απ'όλα είμαστε αθρώποι...