ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ 6-2



Μετά από μία πολύ καλή εμφάνιση κατά διαστήματα, ο Θρύλος ξεμπούκωσε, έριξε μιαν εξάρα στον Πανθρακικό και ουσιαστικά προκρίθηκε στον τελικό Κυπέλλου.
 
Το ματς ξεκίνησε με τον Θρύλο να παρατάσσεται με τον Κάρολ κάτω από τα δοκάρια, το Μοντέστο δεξί μπακ, το Χολέμπας αριστερί μπακ, δίδυμο στόπερ Σιόβα-Μανωλά, Φέισα κόφτη, μέσα δεξιά το Μασάντο, μέσα αριστερά τον Ιμπαγάσα στον άξονα, έξω δεξιά τον Βλαχοδήμο, έξω αριστερά το Φουστέρ και κορυφή της επίθεσης το Μήτρογλου. Από την άλλη ο Πανθρακικός κατέβηκε με τον Κουτσόπουλο τερματοφύλακα, δεξιά στην άμυνα τον Στάθη, αριστερά τον Ντιόγκο, στο κέντρο της άμυνας Σερφά-Μελίσση, δύο κόφτες, τους Μακρυδημήτρη-Κάστσελαν, δεκάρι το Μουνάφο, δεξί εξτρέμ το Μίνγκα, αριστερί εξτρέμ το Λουσέρο και κορυφή στην επίθεση τον Τζάνη. Εξ αρχής φάνηκε πως η παρουσία του Ιμπαγάσα στην αρχική 11άδα, σε συνδυασμό με τις συνεχείς κινήσεις ΧΩΡΙΣ την μπάλα του Φουστέρ, θα έφερναν μια φρεσκάδα, μια ζωντάνια και ένα διαφορετικό ''αέρα'' στο παιχνίδι μας σε σχέση με προηγούμενα ματς. Σε αυτό βοήθησε πάρα πολύ και ο τρόπος που επέλεξε να παίξει ο Δερμιτζάκης. Δεν κλείστηκε, ανέβασε ψηλά τις γραμμές και ήρθε να χτυπήσει το ματς στα ίσια, με όσους παίκτες επέλεξε φυσικά να βάλει μέσα, αφού όπως ομολόγησε μετά το τέλος του αγώνα, προτίμησε να ξεκουράσει κάποιους βασικούς εν όψει του καθοριστικού για τη σωτηρία παιχνιδιού της Κυριακής με την Κέρκυρα. Έτσι, χώροι βρέθηκαν, κίνηση υπήρχε και δίχως να το καταλάβουμε καλά καλά βρεθήκαμε να προηγούμαστε με 2-0 στο ξεκίνημα. Πώς έγινε αυτό? Με δύο ΣΟΥΤ, ένα του Φουστέρ που κόντραρε στο Μελίσση κι ένα του Ιμπαγάσα. ΣΟΥΤ, ξαναγράφουμε. Το αιώνιο πρόβλημα του Θρύλου, που μασκαρεύτηκε μόνον επί Ριβάλντο. Τι πράμα κι αυτό να μην σουτάρει κανείς απ'έξω, λες και πρέπει μονίμως να μπαίνουμε με την μπάλα στα δίχτυα, δεν το έχω καταλάβει να πω την αλήθεια ποτέ.
 
Σε αυτό το σημείο φάνηκαν και οι αμυντικές αδυναμίες του Ολυμπιακού. Με το σκορ 2-0 και με τη συνεχή πίεση ψηλά, ο Πανθρακικός αποφάσισε να βγει περισσότερο μπροστά και να στήσει κάποιες κόντρες. Εμείς περιμέναμε αυτές τις κόντρες να τις αναχαιτίσει ο...Φέισα. Οργίασε ο Μουνάφο, περνούσε από δίπλα του και ο Λιούμπομιρ ο γίγαντας τον έβλεπε όπως οι αγελάδες βλέπουν τα τρένα να περνούν. Ταυτόχρονα, οι αποστάσεις μεταξύ Σιόβα-Μανωλά στο κέντρο της άμυνας ήταν τεράστιες, αλλά και οι μπροστινοί ακραίοι δεν κάλυπταν τα μπακ μας, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται μεγάλα κενά στο χορτάρι και ο Πανθρακικός να φτάνει σε θέση βολής συχνά. Με δύο πολύ ωραία γκολ λοιπόν, ένα του Τζάνη που έκανε διπλή ντρίμπλα πάνω στο Σιόβα κι ένα με ''γεμάτο'' σουτ του Λουσέρο, η ομάδα της Κομοτηνής ισοφάρισε. Ο Ολυμπιακός όμως φαινόταν πως μπροστά θα την βρει την άκρη. Είχε έναν Αριέλ να μοιράζει τις κάλτσες του, είχε ένα Μασάντο να είναι πραγματικά απελευθερωμένος και να κινείται συνέχεια χωρίς την μπάλα, αφού έφυγε από τα πόδια του το βάρος της οργάνωσης του παιχνιδιού και είχε ένα Φουστέρ να στηρίζει όλο το πλάτος της επίθεσης. Επίσης, κάθε στημένη μπάλα μας στην αντίπαλη περιοχή μύριζε γκολ, αφού η διαφορά σε φυσικά προσόντα των παικτών των δύο ομάδων ήταν εμφανής δια γυμνού οφθαλμού, ενώ το κερασάκι το έβαζε ο Μήτρογλου, που ξέφευγε συνέχεια από τον στόπερ των 2 εκ. ευρώ, σύμφωνα με τους κυρίου Αντωνίου-Πατέρα (εδώ τα καλά πλυντήρια...), κύριο Μελίσση.
 
Τα παραπάνω φάνηκαν με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, όπου μέσα σε 10 λεπτά το 2-2 έγινε 6-2. Σφυροκόπημα, σωστές κοντινές πάσες, κίνηση χωρίς την μπάλα, κάθετες του Ιμπαγάσα και καλά τελειώματα. Απλό, στρωτό ποδόσφαιρο, όπως πρέπει να παίζει ο Θρύλος. Επίσης, είδαμε και ανάπτυξη σε όλο το πλάτος του γηπέδου, με τα άκρα μας ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ να μεταμορφώνονται, αφού στη θέση του ανήμπορου να βοηθήσει μπροστά Παπάζογλου μπήκε ο Μοντέστο, ενώ ο Χολέμπας έπαιξε σε όλη την αριστερή πτέρυγα, εκμεταλλευόμενος τις κινήσεις του Φουστέρ, που τραβούσε μαζί του αμυντικούς και άνοιγε χώρους. Τη θέση του Βλαχοδήμου πήρε ο Φετφατζίδης από το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, επειδή υπήρξε ένας τραυματισμός και η αλλαγή ήταν αναγκαστική. Ο Γιαννάκης μας έσπασε λίγο τα νεύρα με το κλασικό ''βάζω το κεφάλι κάτω και πάω να τους περάσω όλους'', αλλά έβαλε ένα πολύ ωραίο γκολ και έδειξε κι αυτός να προσπαθεί να κινηθεί ΧΩΡΙΣ την μπάλα κατά διαστήματα. Ο Πανθρακικός εξαφανίστηκε από το γήπεδο και ο μόνος που ''φάνηκε'' ήταν αυτός ο Μαυροβούνιος, ο Κάστσελαν, που δεν σταμάτησε να κοπανάει και εκνεύρισε το Χολέμπας σε αρκετά σημεία. Είδαμε τον Ιωαννίδη από τις Ακαδημίες μας να παίρνει χρόνο συμμετοχής και να έχει καλές τοποθετήσεις στην περιοχή, ενώ στο ματς μπήκε και ο Μανιάτης στη θέση του Φουστέρ και όχι του Ιμπαγάσα, δίνοντας ο Μίτσελ την ευκαιρία στον Αριέλ να πάρει ένα ολόκληρο 90λεπτο στα πόδια του μετά από πάρα πολύ καιρό.
 
ΚΑΡΟΛ Έχει ευθύνη στο δεύτερο γκολ του Πανθρακικού. Δεν πατούσε καλά χθες. Θέλει χρόνο συμμετοχής, να ξαναβρεί τη φόρμα του και δεν ξέρω πια πού θα τον βρει αυτόν τον χρόνο, την ώρα που κανείς δεν γνωρίζει με σιγουριά το αν θα μείνει του χρόνου (άσχετα με το τι λέει ο ίδιος και ο μάνατζέρ του...).
 
ΜΟΝΤΕΣΤΟ Μέρα με τη νύχτα με τον Παπάζογλου σε τέτοια ματς, που θες από τον ακραίο μπακ σου πλαγιοκοπήσεις και καμιά καλή σέντρα. Πέρασε μπαλιές στην περιοχή, αλλά στην αρχή ο Λουσέρο του ξέφυγε κάποιες φορές. Μετά τον έσβησε, όπως και τον Μπαικαρά που μπήκε αλλαγή και έβγαινε από εκεί.
 
ΧΟΛΕΜΠΑΣ Πολλά πνευμόνια, πολλές κούρσες και πλαγιοκοπήσεις μπροστά, εκμεταλλευόμενος τους χώρους που δημιουργούσε ο Φουστέρ, αλλά πίσω ο Μίνγκα και ο Τζάνης που έβγαινε από εκεί τον εξέθεσαν στο πρώτο ημίχρονο. Κάπου ήταν και λογικό, αφού έπρεπε να τον καλύπτει...ο Σιόβας. Στην πορεία ανέβασε στροφές και τον είδαμε να κάνει μέχρι και διαγώνιες καλύψεις. Ναι, κι εμείς τσιμπιόμασταν στην κερκίδα, αλλά τις έκανε.
 
ΣΙΟΒΑΣ Το ζειμπέκικο της Ευδοκίας ήταν πολύ ωραίο στο γκολ του Τζάνη, ενώ οι αποστάσεις του με το Μανωλά προέρχονταν κυρίως λόγω των δικών του τραγικών τοποθετήσεων. Στην αρχή του αγώνα έκοβε μόνο κατά λάθος, αν η μπάλα πήγαινε πάνω του. Στο ανοιχτό γήπεδο, αν η αντίπαλη ομάδα έχει γρήγορους παίκτες μπροστά, είναι κίνδυνος-θάνατος. Για εμάς. Αν κλειστούμε, π.χ. στο Τσάμπιονς Λιγκ, ίσως μπορεί να βοηθήσει, όπως και με αντιπάλους βαριά κορμιά.
 
ΜΑΝΩΛΑΣ Δεν πατάει καλά τελευταία και φαίνεται. Πουλάει μπάλες συχνά σε επικίνδυνα σημεία, π.χ. στον Παπαδόπουλο στο δεύτερο ημίχρονο, ενώ δεν μπορεί αυτήν την περίοδο να κάνει ό,τι έκανε μέχρι πριν κάνα μήνα, όταν έκοβε τα πάντα και για τους πάντες. Χθες πάντως θα ήταν πιο χρήσιμος αριστερά, να καλύπτει το Χολέμπας και όχι δεξιά τον σταθερό και αξιόπιστο αμυντικά Μοντέστο, παρά το ότι είναι δεξιοπόδαρος και ο Σιόβας αριστεροπόδαρος.
 
ΦΕΙΣΑ Όποτε χρειάζεται να στρίψει γρήγορα, κωλοκάθεται. Ο οποιοσδήποτε στοιχειωδώς γρήγορος κεντρικός χαφ τον κάνει άλογο. Το παιχνίδι μπροστά δεν το προωθεί γρήγορα. Την μπάλα την πουλάει συνέχεια και με ηλίθιο τρόπο. Σε φάσεις που πρέπει να γίνει τρίτο στόπερ ή να καλύψει τον κεντρικό αμυντικό που προωθήθηκε σε κάνα στημένο, μέχρι να πάρει την κατάλληλη θέση έχουν μπει στην Πόλη οι οχτροί. Περαιτέρω κριτική δεν χρειάζεται, γιατί θα περάσουμε σε χαρακτηρισμούς που είναι απαράδεκτοι για παίκτη που φοράει τη φανέλα μας...
 
ΜΑΣΑΝΤΟ Ίσως η καλύτερή του εμφάνιση φέτος. Πολύ κινητικός, με διάθεση και με ουσία στο παιχνίδι του. Εμφανώς γουστάρει να παίζει με τον Αριέλ, αφού πάει στη φυσική του θέση, κάτι σαν 8άρι. Φυσικά και ΔΕΝ είναι ο παίκτης των 2,7 εκ. ευρώ, αλλά δεν είναι του πεταματού. Έχει ένα προσόν που σπάνια βρίσκεις στο ελληνικό πρωτάθλημα, την κίνηση ΧΩΡΙΣ την μπάλα και έχει και διάθεση να μην παρατήσει καμία μπάλα. Είναι ο νέος Όσκαρ, με λίγα λόγια. Ολόιδιοι μέχρι και φυσιογνωμικά...
 
ΙΜΠΑΓΑΣΑ Κλωνοποιήστε τον. Δεν ξέρω τι θα κάνει ο πρόεδρος, εγώ αυτόν τον ΠΑΙΚΤΑΡΑ θέλω να τον βλέπω. Ας του δώσει 100 χιλιάρικα για μία χρονιά, ας μείνει για 5-6 ματς, αλλά πρέπει να ανανεώσει. Δεν έχω ξαναδεί χαφ στην Ελλάδα να μοιράζει έτσι το παιχνίδι και αμφιβάλλω αν μπορούμε να βρούμε διάδοχό του, ο οποίος να ''ανεβάζει'' έτσι την απόδοση όλων των συμπαικτών του. Μέχρι να μην μπορεί να πάρει τα πόδια του, ΠΡΕΠΕΙ να παίζει στον Ολυμπιακό. ΑΑΑΡΙΕΕΛ ΙΜΠΑΓΑΑΑΑΣΑ.
 
ΦΟΥΣΤΕΡ ΟΕ ΟΕ ΟΕ ΟΕ ΝΤΑΒΙΙΙΝΤ ΦΟΥΣΤΕΕΕΡ. Τρέξιμο ακατάπαυστο, κίνηση χωρίς την μπάλα, με την οποία τραβούσε πάνω του αντιπάλους και δύο γκολ με ΣΟΥΤ. Και το γκολ που χρεώθηκε στο Μελίσση ως αυτογκόλ, δικό του ήταν. Παίκτης πολυεργαλείο, υπερπολύτιμος για τον Ολυμπιακό μας. Μόνο να σε είχαμε με τη Λεβάντε ρε Νταβίνταρε, μόνο αυτό ρε... Και πάμε πάλι. ΟΕ ΟΕ ΟΕ ΟΕ ΝΤΑΒΙΙΙΝΤ ΦΟΥΣΤΕΕΕΡ.
 
ΒΛΑΧΟΔΗΜΟΣ Είχε διάθεση, αλλά δεν του βγήκανε κάποιες φάσεις και ειδικά στο ένας με έναν με τον Ντιόγκο. Πάντως τραυματίστηκε πολύ νωρίς και αντικαταστάθηκε.
 
ΦΕΤΦΑΤΖΙΔΗΣ Έχει δουλέψει με 9 προπονητές. Ζίκο, Μπάντοβιτς, Λίνεν, Βαλβέρδε, Ζαρντίμ, Νικοπολίδη, Μίτσελ, Ρεχάγκελ και Σάντος στην Εθνική, χώρια αυτούς στις Ακαδημίες μας. Εφόσον κανείς δεν μπορεί να του κόψει το ''βάζω τη γκεφάλα κάτω και τρέχω με την μπάλα στα πόδια'', αυτό δεν κόβεται. Ας το πάρουμε απόφαση. Όποτε του βγαίνει, θα βάζει γκολ αλά Καστίγιο. Όποτε δεν του βγαίνει, θα τρώει γιούχα. Το να γυρίσει να καλύψει πίσω, φυσικά δεν το ζητάμε από έναν παίκτη με τα προσόντα του Γιαννάκη. Αυτές οι χαμαλοδουλειές είναι για άλλους μαλάκες. Πάντως για να'μαστε σωστοί, χθες κινήθηκε σε κάποιες φάσεις δίχως την μπάλα. Μακάρι να το συνεχίσει και να μην χαθεί, γιατί το να έχεις προσόντα και να τα χαραμίζεις, είναι αμαρτία στο Θεό.
 
ΜΗΤΡΟΓΛΟΥ Μέσα στην περιοχή ήταν, είναι και θα είναι κίνδυνος-θάνατος, πόσο μάλλον για στόπερ επιπέδου Μελίσση. Την ώρα που ο Τζιμπούρ σέρνεται, ας παίξει παραπάνω. Έχει ΠΟΛΛΑ γκολ για όλους αυτούς εδώ στην Ελλάδα. Στην Ευρώπη κι αν θες να παίξεις όπως φαίνεται να θέλει ο Μίτσελ, μάλλον αρχίζουν τα προβλήματα για τον Κωστάκη, αλλά εδώ μιλάμε για Ελλάδα και για κλειστές άμυνες, που είναι μανούλα.
 
ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ Ψαρωμένος, αλλά με σωστές κινήσεις και τοποθετήσεις στην αντίπαλη περιοχή, κάτι που δείχνει και στα ματς των Νέων. Είναι παίκτης που αξίζει να προσεχθεί, δίχως να'ναι κάτι εντυπωσιακό. Πάντως θα ήθελα του χρόνου να είναι τρίτος επιθετικός μας. Τον προτιμώ χίλιες φορές από το να αγοράσουμε κάναν Μάντζιο ως αντι-Πάντελιτς, λέω εγώ τώρα...
 
ΜΑΝΙΑΤΗΣ Έπαιξε ελάχιστα, αλλά πρόλαβε και χώθηκε σε φάση για γκολ. Θέλει ανάσες, είναι ξεκάθαρο αυτό. Με Ιμπαγάσα μέσα πάντως, όλοι ''ανεβαίνουν''.
 
Ο Μίτσελ είναι εμφανές ότι δουλεύει, αλλά η αλλαγή στη νοοτροπία που έφερε δεν είναι εύκολο να παγιωθεί. Θέλει χρόνο και πολλά ματς. Μέχρι τότε, τη δουλειά του θα την βλέπουμε σε ανοιχτό γήπεδο, όταν ο αντίπαλος δεν κλείνεται ή όταν βάζουμε 2-3 γρήγορα γκολ και αρχίζουν να ξεμυτάνε από το καβούκι τους οι άλλοι στην Ελλάδα με τα ταμπούρια, π.χ. στην Ξάνθη του Μαρίνου του Ουζουνίδη. Εκεί που μέναμε πίσω, περάσαμε στο άπλωμα και στην εκμετάλλευση όλου του πλάτους του γηπέδου. Εκεί που ψάχναμε με μακρινές 30άρες μπαλιές τους ακραίους μας, τώρα έχουμε κατοχή και την μπάλα κάτω, με 5άρες-10άρες μπαλιές. 76% κατοχή μπάλας είχαμε χθες. Δεν είναι τόσο κοντινή στο Βαλβέρδε η νοοτροπία του, όπως πιστεύουν πολλοί. Παίζουμε ένα καθαρό 4-3-3, με έμφαση στις πτέρυγες. Ο Ιμπαγάσα ας πούμε δεν παίζει στον άξονα, αλλά μέσα αριστερά. Θέλει η ανάπτυξη να γίνεται από τον κόφτη, αφού οι δύο μπροστινοί του κεντρικοί χαφ βγαίνουν αριστερά και δεξιά. Όταν ο κόφτης είναι ο Φέισα, αυτό δεν μπορεί να γίνει. Αν έρθει ο κόφτης που θέλει, π.χ. ο Μπόατενγκ ρε παιδί μου, που τον γουστάρει ο Μίτσελ, όχι σώνει και ντε ''θέλουμε μεταγραφάρα'', θα κριθεί γι'αυτό που θέλει να παρουσιάσει παραγωγικά. Με το Βαλβέρδε όλοι συνέκλιναν στον άξονα, εδώ κοιτάμε πολύ τις πτέρυγες. Οι κοντινές μεταβιβάσεις δουλεύονται πολύ, όπως και τα ''τρυπήματα'' με έξτρα παίκτες από τα άκρα. Είδαμε ωραίες κομπίνες και στα στημένα, ειδικά στο πέμπτο γκολ. Όποιος λοιπόν λέει ότι ο Μίτσελ δεν δουλεύει και ''είναι παραλίας'', είναι εμπαθής ή άσχετος. Το αν μας κάνει, θα το δούμε όταν πάρει τα εργαλεία που θέλει στα χέρια του για να παίξει όπως γουστάρει. Όπως ΑΥΤΟΣ γουστάρει και όχι όπως γουστάρουν οι ΑΡΔ και οι προπονητές της κερκίδας. Θα κριθεί ΜΟΝΟΝ αν τον αφήσουμε να κάνει αυτό που θέλει, με τους παίκτες που θέλει. Κι αυτό θα γίνει στο τέλος τις επόμενης χρονιάς, όχι τώρα. Το μοντέλο πάντως που πάει να περάσει, αν το δούμε στην πράξη, θα μας προσφέρει θέαμα. Είναι το κλασικό ισπανικό. Όχι της Μπάρτσα, που είχε ο Βαλβέρδε, αλλά των υπολοίπων ομάδων. Μέχρι τότε, πρέπει να στηριχθεί από όλους, ειδικά όταν μαθαίνουμε πως οι παικταράδες μας άρχισαν πάλι να γκρινιάζουν επειδή τους ζορίζει με τις πρωινές ''εξαντλητικές'', λέει, προπονήσεις. ''Δεν κάνει καλή προπόνηση'', λένε πάλι αρκετοί παικταράδες μας. Ε βάλτε εσείς τη φόρμα ρε, να δίνετε συνέχεια ρεπό για να κάνετε την ''καλή προπόνηση'' που γουστάρετε. Καλή προπόνηση στο Posidonio θέλετε? ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΙΧΑΜΕ ΜΕ ΤΟ ΖΑΡΝΤΙΜ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΑ ΚΟΨΕΙ ΜΑΧΑΙΡΙ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ.
 
Ο Πανθρακικός αμυντικά είναι πολύ κακή ομάδα, με τραγικές τοποθετήσεις των παικτών του. Στάθης και Σερφά είναι πολύ κακοί παίκτες, καλά Μελίσσης δεν υπάρχει, ενώ κάπως καλός φαίνεται ο Ντιόγκο. Μπροστά έχει μια ποιότητα, αφού οι Λουσέρο-Μίνγκα-Τζάνης είναι γρήγοροι και ξέρουν μπαλίτσα. Ο Μουνάφο μας έβγαλε τα μάτια για 30 λεπτά, μετά εξαφανίστηκε. Πολύ καλό δεκάρι. Αν βλέπαμε και Βαιρουά και Παπαδόπουλο για περισσότερη ώρα, ίσως να μας ζόριζαν παραπάνω, αλλά η σωτηρία προέχει γι'αυτούς, ειδικά με τα ξεφτιλίκια στο παρασκήνιο της ΑΕΚ, που πάει να σωθεί στα χαρτιά. Και κάτι τελευταίο. Κάστσελαν Α-ΠΕ-ΛΑ-ΣΗ. Τι δρεπανηφόρο είναι αυτό ρε. Θύμισε Καλιτζάκη και Κολιτσιδάκη. Παναγιά βοήθα.
 
Για τα οπαδικά, ελάχιστος κόσμος χθες και κάποιοι φαντομάδες, όπως διαβάζω σε σχόλια στα ειδησεογραφικά μας sites -σχόλια αναγνωστών εννοώ, όχι των δημοσιογράφων που εργάζονται εκεί-, ανακάλυψαν ''μήνυμα'', λέει, προς τη διοίκηση αλλά και τη θύρα 7, για την ανακοίνωση που έβγαλε και με την οποία ''οι πιο πολλοί διαφωνούν''. Ρε ''γνώστες'', Καραισκάκη πατάτε καθόλου φέτος? Με τα Γιάννινα στο Κύπελλο φέτος πόσο κόσμο είχαμε? Με την Καβάλα στο Κύπελλο? Με την Παναχαική στο Κύπελλο? Ματς μεσοβδόμαδα ήταν, που πολλοί δουλεύουν, ενώ είχε προηγηθεί ντέρμπυ με το βάζελο και ακολουθεί φιέστα την Κυριακή. Υπάρχουν πολλοί άραγε που μπορούν να πληρώνουν 3 εισιτήρια σήμερα μέσα σε μία εβδομάδα, πόσο μάλλον αν έχουν και παιδιά μαζί που τα σέρνουν στο γήπεδο ή έχουν και ταξίδι με βενζίνες ή εισιτήρια, αν έρχονται από μακριά? Από εκεί και πέρα, στις κεντρικές θύρες παρατηρήθηκε ένα ωραίο φαινόμενο. Στα πρώτα δύο γκολ μας κανείς δεν πανηγύρισε ή σχεδόν κανείς. Αντίθετα, στο 2-1 του Πανθρακικού σηκώθηκαν κάποιοι και χειροκρότησαν. Το ίδιο συνέβη και στο 2-2, αλλά με πολύ λιγότερους, αφού είχε προηγηθεί μια γόνιμη αντιπαράθεση απόψεων. Αυτό που ξεκίνησε από το ματς με την Τρίπολη φέτος, πάει να χρονίσει. Δεν αφορά το πέταλο και τους οργανωμένους, μιλάμε για τις υπόλοιπες θύρες και δη τις κεντρικές, αλλά από εδώ και πέρα
 
ΟΠΟΙΟΣ ΞΑΝΑΠΑΝΗΓΥΡΙΣΕΙ ΓΚΟΛ ΠΟΥ ΤΡΩΕΙ Ο ΘΡΥΛΟΣ ΣΤΟ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗ, ΘΑ ΦΕΥΓΕΙ ΑΟΥΤ ΑΠΟ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ. ΓΚΟΛ ΑΥΤΟΙ, ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΙ ΑΟΥΤ ΕΣΕΙΣ.
 
Η βαζελοποίηση θα τελειώσει. Αφού δεν παίρνετε με το καλό και θέλετε να γαμάτε τα μυαλά όλων των υπολοίπων, που δεν έχουμε καμία όρεξη να ακούμε τις πορδές σας κι αφού το ''κάθομαι και βλέπω ένα ματς δίχως να πρήζω τους άλλους'' σας φαίνεται τόσο τρομερό για να το τηρήσετε, υπάρχει κι άλλος δρόμος. Δεν θέλετε να κάτσετε σπίτι σας? Θέλετε να έρχεστε στο γήπεδο και να πανηγυρίζετε τα γκολ που τρώμε μέσα στο Καραισκάκη, σαν βαζελάκια? ΑΟΥΤ. Αν πάντως νομίζετε πως θα κάτσουμε εμείς να βλέπουμε ατάραχοι το Καραισκάκη να γίνεται Λαγοφλώρος, ΤΡΕΛΟΣ ΠΑΠΑΣ ΣΑΣ ΒΑΦΤΙΣΕ. Μέχρι και ο Καρπετόπουλος έχει πάρει γραμμή τι συμβαίνει φέτος, αλλά ορισμένοι θέλουν να παρουσιάζουν το έργο ανάποδα. Αυτά, ΤΕΛΟΣ. Κι όποιος διαφωνεί, τραχανά και βιξ για τα λαιμά.

Σχόλια

Εικόνα clark gheibol

Νομίζω ότι η μαλακία οριζμένων οπαδών μας οδηγεί σε λάθος κατεύθυνση ή αλλιώς μαζί με τα ξερά καίγονται και τα χλωρά. Δε νομίζω ότι είναι προς θάνατον να χειροκροτήσεις γκολ του αντιπάλου άμα είναι ωραίο, εκτός φυσικά αν το ματς είναι καφτό, ντέρμπι ή Ευρώπη. Σε τέτοια ελαφρά κάπως παιχνίδια, όπου ξέρεις ότι με τον έναν ή τον άλλο τρόπο θα τη μπάρεις τη μπρόκριση, το θέαμα κερδίζει κάπως το ενδιαφέρον σου. Το δεύτερο του Πάνθρακα ήταν πράγματι ωραίο γκολ και σε δημιουργία και σε εκτέλεση. Μπορεί να δείχνει εξέδρα κάπως "σοφτ" ίσως, αλλά δεν έχει να κάνει με το ποια ομάδα υποστηρίζεις. Δεν πανηγυρίζεις, χειροκροτείς την ωραία προσπάθεια. Βέβαια, ύστερα από τις τελευταίες αντιδράσεις του κόζμου, μία τέτοια κίνηση ερμηνεύεται σαν αντιολυμπιακή. Δε θα συμφωνήσω. Το ξέρεις ότι δεν ήμουνα στο γήπεδο προψές, αλλά δεν το θεωρώ απίθανο να χειροκροτούσα στο δεύτερο γκολ του Πάνθρακα.

Εικόνα savvas gridlock

Τότε η γόνιμη αντιπαράθεση απόψεων θα έπιανε κι εσένα.

Εικόνα dono

Στην 20 έχουμε το ακαταλόγιστο...

Εικόνα clark gheibol

Δίκιο έχει το παιδί ρε. Έλα λίγο σε μας να δεις κόζμο κι άμα ενοχληθείς από ένα απλό χειροκρότημα σε (ομολογουμένως ωραίο) γκολ αντιπάλου, με τόσα άλλα που ακούγονται εκεί, τότε πραγματικά έχεις πρόβλημα

Εικόνα μαουνιέρης

Σύγγαυρε, άλλο είναι το "χειροκροτώ το γκολ του αντιπάλου" (που φανερώνει ανωτερότητα και ευπρέπεια) και άλλο το "πανηγυρίζω το γκολ του αντιπάλου" (που φανερώνει αντιολυμπιακό μένος). Σε χαιρετώ.

Εικόνα indian

φίλε clark, καταλαβαίνω το σκεπτικό σου και θα συμφωνούσα εν πολλοίς: αν δεν είχε επαναληφθεί το γεγονός πολλές φορές φέτος...αν δεν είχαν προηγηθεί όλα όσα έγιναν στο ματς με τον τουίτη...αν χειροκροτούσαν και τα δικά μας γκολ όλοι οι αντικειμενικοί ( βλέπεις και στους τραγικούς διαγωνισμούς της νόβα και της ερτ κτλ και σχεδόν ποτέ δεν υπάρχει καλύτερο γκολ παίκτη του Θρύλου, για λόγους ανεξήγητους ή και πολύ εύκολα εξηγήσιμους)...αν όσοι ήταν στο γήπεδο προχθές πανηγύριζαν ή χειροκροτούσαν έστω, τα δικά μας 2 πρώτα γκολ...αν το παιχνίδι δεν ήταν κρίσιμο ( 2-2 σε εκείνο το σημείο από 2-0,εκτός έδρας γκολ σε διπλούς αγώνες και η ψυχολογία μας στο μηδέν)...δεν ξέρω αν είναι αντιολυμπιακό να χειροκροτείς γκολ αντιπάλου ή μια ωραία προσπάθεια ή οτιδήποτε τέλοσπαντων...αλλά σίγουρα δεν είναι Ολυμπιακό να το κάνεις αυτό ενώ ταυτόχρονα δε στηρίζεις την ομάδα...χειροκρότησε τον κάθε μέσι, ρονάλντο, καβάνι, φαλκάο, κάστσελαν, λουσέρο, σαν ενδειξη αναγνώρισης ή σεβασμου, αφού όμως δείχνεις το σεβασμό σου σε αυτό που υποτίθεται ότι αγαπάς και όχι να το απαξιώνεις και να το μηδενίζεις...

Εικόνα clark gheibol

καλά, το άλλο το ιερόσυλο, ότι ο Μασάδο μοιάζει ποδοσφαιρικά με τον Όσκαρ δεν το σχολιάζω καν. Ο Όσκαρ είχε συνεχή κίνηση, ροή στο παιχνίδι του. Ο Μασάδο παίζει συνέχεια το Σταμάτη και το Γρηγόρη. Έτσι όπου παίζει ο Όσκαρ υπάρχει άπλα, όπου παίζει ο Μασάδο μαζεύεται κόζμος

Εικόνα ΔΙΑΣ

η γονιμη αντιπαραθεση στο γηπεδο πρεπει να συνεχιστει...σε ολες τις θυρες... μεχρι να καθαρισει ο ναος...οποιος θελει να πανηγυριζει τα γκολ που τρωει ο ΘΡΥΛΟΣ να βρει και μια καλη παρεα στους αμπελοκηπους και γκύζη ...εχει καλες καφετεριες εκει και κανεις και καλο ματι...

Εικόνα μαουνιέρης

Συμφωνώ με όσα γράφεις για τον Αριέλ Ιμπαγάσα. Άλλος τέτοιος παίχτης στην Ελλάδα δεν υπάρχει.

Εικόνα μαουνιέρης

Όποιος πανηγυρίζει (ή / και χαίρεται), όταν δέχεται γκολ ο Θρύλος, δεν είναι ολυμπιακός. Όποιος δεν λυπάται, όταν δέχεται γκολ ο Θρύλος, ακόμα και όταν το σκορ είναι (που λέει ο λόγος) 42-0 υπέρ του, δεν είναι ολυμπιακός. Αυτονόητα πράγματα.

Εικόνα indian

χ ημίχρονο το είχε παίξει ο χοντρός ρε Σάββα...και φυσικά είχε πληρώσει να βάλουμε 4 γκολ σε 8 λεπτά στο δεύτερο...εκεί που την πάτησε είναι ότι είχε παίξει και να βάλει πρώτος γκολ ο Φουστέρμινέητορ αλλά ο Μελίσσης του χάλασε την μπίζνα...έλεοοοοος ρε που την ώρα που η ερυθρόλευκη και ριγωτή είναι στο γήπεδο, χειροκροτάτε ΠΑΛΙ γκολ αντιπάλου...και μέσα στο Καραΐσκάκη ρε...εδώ θα μου πεις είχανε τον τουίτη στο γήπεδο και τα χώνανε στο χοντρό, εκεί θα κολλήσουνε;

υγ. αγαπάμε κάστσελαν ρε

υγ. ΘΡΥΛΕ ΘΕΕ ΜΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΕ ΜΟΥ

Εικόνα savvas gridlock

Έπρεπε να δεις κάτι φατσούλες εκεί στις κεντρικές θύρες χθες. ''Όχι ρε παιδιά, εντάξει, όλοι Ολυμπιακοί είμαστε'' κτλπ.. Είδες πώς θυμούνται ότι είναι γαύροι?

Εικόνα dono

Όταν λες γόνιμη αντιπαράθεση απόψεων;;;;
Μην ξερογλύφεσαι ούτε να παίρνεις θάρρος, μια κριτική έγραψες και τέρμα...

Εικόνα savvas gridlock

Μισή δουλειά ρε. Μισή. Κι αυτήν ΣΚΑΤΑ. ΣΚΑ-ΤΑ.