ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΒΗΜΑ ΤΙΤΛΟΥ ΣΤΗΝ ΤΟΥΜΠΑ



20 Απριλίου 1997 και ο Ολυμπιακός, στα πλαίσια της 30ής αγωνιστικής του πρωταθλήματος της σεζόν 1996-97, ανεβαίνει στην Τούμπα να αντιμετωπίσει τον ΠΑΟΚ. Ο Θρύλος έχει 71 βαθμούς, η ΑΕΚ 65 ενώ την επομένη του παιχνιδιού της Τούμπας η ΑΕΚ παίζει μέσα στη Βέροια. Καταλαβαίνει κανείς πως μιλάμε για μια στροφή του πρωταθλήματος που δεν ήταν απλώς κρίσιμη, αλλά ίσως να ήταν και το μισό πρωτάθλημα, αν σκεφτούμε πως στις 4 αγωνιστικές που υπολείπονταν οι δύο ομάδες, Ολυμπιακός-ΑΕΚ, θα έπαιζαν και μεταξύ τους στο Καραισκάκη. Οι Μακεδονομάχοι της φάπας θα γεμίσουν ασφυκτικά το γήπεδο, ζώντας με το όνειρο να κόψουν το πρώτο πρωτάθλημα μετά από 9 χρόνια στον Θρύλο. Ο θεοσεβούμενος Άγγελος Αναστασιάδης θα κάνει αλλαγή στο ημίχρονο τον Φραντζέσκο, επειδή θα εκτελέσει ένα φάουλ, θα το αποκρούσει ο Ελευθερόπουλος και μετά οι δύο παίκτες θα δώσουν τα χέρια. ''Έγκλημα'' ήταν μια τέτοια ενέργεια για τον Αγγελάρα, που κάποιοι άλλοι ''Αθηναίοι χαμουτζήδες'' θα μας την έβγαζαν κίνηση fair play. Ο ΠΑΟΚ απολύτως δικαιολογημένα θα μείνει με δέκα παίκτες και ο Άκης Τσοχατζόπουλος στην κερκίδα θα ψάχνει το διαιτητή Καλαθενό να του σφυρίξει δύο φωνήεντα, επειδή ''αδικεί'' την ομάδα της καρδιάς του. Ναι, ο γνωστός Άκης, με τα υποβρύχια. Ωραίες στιγμές από την ιστορία της ομαδούλας του Δημοσίου aka ΔΕΚΟ του Βορρά. Tελικά το ματς θα λήξει με σκορ 0-0, την επομένη η Βέροια θα πάρει ισοπαλία 1-1 από την ΑΕΚ και ο δρόμος για τον τίτλο θα ανοίξει για τα καλά.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ 21-4-1997
 

 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΑ ΝΕΑ 21-4-1997
 

 

 

 

 

 

 

 

 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 21-4-1997
 

 

 
''Ένα μήνυμα θέλλλω να στείλλλω προς τα παλλλληκάρια της Αθήνας. Να το πάρουν χαμπάρι. Ο ΠΑΟΚ υπάρχει και θα παραμείνει ξύπνιος, όσες ενέσεις ναρκωτικών κι αν του κάνουν''.
 
Τάδε έφη Άγγελος Αναστασιάδης στη συνέντευξη Τύπου μετά το ματς. Μεγάλες δηλώσεις, μεγάλων ανδρών. Πάλι καλά που δεν μας είπε κάνα ποίημα.
 

 
Οι φάσεις του αγώνα
 

Σχόλια

Εικόνα red devil 7

Ο Μωρος που εκανε ρεπορταζ στα ΝΕΑ εχει εκπομπη στην ερα σπορ 12-3 το βραδυ..

Εικόνα dono

Το συγκεκριμένο παιχνίδι το άκουγα με κάτι κωλόγαυρους στο cafe Greco στην Ρώμη που ήμουν για το final 4.
Τι μου θύμισες τώρα...