Ο ΝΤΙΝΟΣ ΑΝΔΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΑΦΗΓΕΙΤΑΙ



Τα μαθήματα Ολυμπιακής ιστορίας από τους ιδρυτές του Θρύλου μας συνεχίζονται. Διαβάσαμε το τι είπε ο Γιώργος και μετά ο Βασίλης. Συνεχίζουμε με τον Ντίνο, ο οποίος θυμάται απίθανα πράγματα. Από την αρχή μέχρι το τέλος απολαυστικός και συγκλονιστικός.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 19-3-1950
 

 

 

 

 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 22-3-1950
 

 

 

 

 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 23-3-1950
 

 

 

 

 

 

 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 25-3-1950
 

 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 29-3-1950
 

 

 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 30-3-1950
 

 

 

 

 

 

 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 1-4-1950
 

 

 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 2-4-1950
 

 

 

 

 

 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 5-4-1950
 

 

 

 

 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 12-4-1950
 

 

 

 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 16-4-1950
 

 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 19-4-1950
 

 

 

 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 20-4-1950
 

 
Σταχυολογούμε κάποια χαρακτηριστικά αποσπάσματα από τη συνέντευξη του ΘΡΥΛΙΚΟΥ ''ΜΠΟΥΛΟΥΚΟΥ''.
 
- Όταν πρωτοφόρεσα την ερυθρόλευκη φανέλα του Ολυμπιακού ένιωσα πραγματική περηφάνεια! Δεν θα είναι υπερβολή αν σας πω ότι εκείνη την ημέρα την θεωρούσα ως τη μεγαλύτερη της ζωής μου.
 
- Όταν κερδίζαμε με μικρό σκορ, χαλούσε το σύμπαν και οι διάφοροι κριτικοί προσπαθούσαν να εύρουν τα αίτια της πενιχρότητας του σκορ.
 
- Ξαναβάζουμε τη φωτογραφία της Αθλητικής Ηχούς της 1ης Απριλίου 1950. Δεν χρειάζονται σχόλια.
 

 
- Οι 6 νίκες με το ίδιο σκορ και η δημιουργία του πρώτου και αυθεντικού ύμνου της ομάδας μας το 1931, δια στόματος ΝΤΙΝΟΥ ΑΝΔΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΥ, είναι ''όλα τα λεφτά''.
 
- Άνευ σχολίων, ξανά και ξανά για τα βαζέλια...
 

 

 

 
ΠΑΛΙ ΞΥΛΟ ΦΑΓΑΤΕ ΡΕ ΛΑΓΟΥΔΑΚΙΑ? ΤΙ ΠΡΑΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΜΕ ΕΣΑΣ ΡΕ...
 
Αναρωτιόμαστε αν υπάρχει ΕΝΑΣ παίκτης σήμερα, σε οποιαδήποτε ομάδα αλλά περισσότερο στον Ολυμπιακό, για τον οποίο ενδιαφερόμαστε, που να μπορεί να διανοηθεί, έστω, το τι σημαίνουν τα παρακάτω λόγια του ΝΤΙΝΟΥ ΑΝΔΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΥ. Όχι να τα πιστεύει ο ίδιος. Αυτό δεν παίζει, δεν είμαστε αφελείς. Να συνειδητοποιεί απλώς ότι κάποιοι, παλιότερα, τα πίστευαν αυτά.
 
- Όταν η τσεχοσλοβακική ομάς Σλάβια έφευγε από την Αθήνα με 5-0 εις βάρος της από τον Ολυμπιακό, οι ιθύνοντές της εζήτησαν από την ομάδα μας 4 παίκτες. Το Λεωνίδα, εμένα, τον Κουράντη και το Λεκκό. Ήθελαν να μας κάνουν επαγγελματίες. Πού, όμως, εμείς να αφήσουμε τον Ολυμπιακό. Ούτε να το σκεφτούμε δεν θέλαμε...
 
ΦΕΥΓΑΤΕ ΑΠΟ ΜΠΡΟΣ ΦΕΥΓΑΤΕ ΑΠΟ ΜΠΡΟΟΟΣ
ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΜΠΑΙΝΕΙ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΟΟΣ

 
Υ.Γ. Δεν θέλουμε να λερώσουμε το αφιέρωμα με αναφορές στο σήμερα, αλλά καλό θα ήταν κάποιες ''πριμαντόνες'' της τωρινής ομάδας μας να διαβάσουν τα παραπάνω -αν γίνεται, λέμε τώρα...- και να δούνε αλλιώς την δουλειά, γενικώς και ειδικώς, γιατί η υπομονή αρκετών οπαδών έχει εξανλτηθεί. Μιλάμε για αυτούς τους παίκτες που μπορούν, όχι γι'αυτούς που αποδεδειγμένα δεν κάνουν. Δεν σας ζητάει κανείς να γίνετε Ολυμπιακάρες και να παίζετε για τον κόσμο και τη φανέλα. Επαγγελματίες δεν λέτε ότι είστε? Συμπεριφερθείτε ανάλογα λοιπόν, έστω και τώρα, στα τελειώματα της χρονιάς. Σεβαστείτε τη φανέλα που φοράτε, την οποία κάποιοι μάτωσαν και δόξασαν και μην την ντροπιάζετε, για να μην σας πάρει ο διάολος, μέρες που'ναι, πατσαβούρες...