ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΠΑΟ 45-44



Σεζόν 1994-95 και ο μπασκετικός Ολυμπιακός, μετά τη φάπα που έχει ρίξει στη Σαραγόσα, στέλνοντας και ξανά ξανά, στο μικρό τελικό ξανά, τον πελάτη βαζελάκο, αντιμετωπίζει με πλεονέκτημα έδρας τον ΠΑΟ στη σειρά των τελικών. Μετά από διαιτητικά ΟΡΓΙΑ του Ζαβλανού στο δεύτερο τελικό της Γλυφάδας
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ 9-5-1995
 

 
αλλά και στον τέταρτο τελικό, όπου ο Ιωαννίδης ωρύεται στη συνέντευξη Τύπου μετά το ματς για το πώς καθάρισαν οι διαιτητές τους καλύτερους αμυντικούς μας
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ 13-5-1995
 

 
η σειρά οδηγείται σε πέμπτο και καθοριστικό ματς στο ΣΕΦ, όπου ο νικητής σηκώνει και την κούπα του Πρωταθλητή. Το παρασκήνιο γύρω από τη διεξαγωγή αυτού του αγώνα ήταν πολύ έντονο. Μετά τον τέταρτο τελικό στη Γλυφάδα και τη νίκη του ΠΑΟ με 65-57, ο οπαδός του ΠΑΟ Καρνέζης δολοφονείται από τον οπαδό της ΑΕΚ Σταύρο Προφή.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ 13-5-1995
 

 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ 14-5-1995
 

 

 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ 16-5-1995
 

 

 
Τα βαζελάκια θα ορκιστούν εκδίκηση, θα αρχίσουν τις απειλές ''θα σας κάνουμε, θα σας δείξουμε, θα σας εξαφανίσουμε όλους, γαύρους και χανούμια'' και μπλα μπλα μπλα, αλλά τελικά θα μας κλάσουν τα αρχίδια για μία ακόμη φορά, κοπανώντας με μανία...τοίχους ή κάνοντας ντου σε άδειους συνδέσμους και κλέβοντας εισιτήρια του πέμπτου τελικού. Για κάνα δυο μέρες αυτά βέβαια, γιατί μετά έσπασαν τα νύχια τους, πάθανε βαβά και αράξανε. Άλλο που δεν ήθελε ο τότε υφυπουργός Αθλητισμού Λιάνης. Με πρόσχημα την ''έκρυθμη κατάσταση'', αποφασίζει την αναβολή του πέμπτου τελικού, που ήταν προγραμματισμένος για την Κυριακή, 14 Μαίου 1995.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ 13-5-1995
 

 
Τις επόμενες μέρες, θα στηθεί ένα σόου, μέχρι να καταλάβει και ο τελευταίος καλοπροαίρετος ότι αυτό που ήθελαν οι Γιαννακόπουλοι, ήταν να γίνει ο τελικός σε άδειο ΣΕΦ. Αρχικά θα στήσουν μανούρα απαιτώντας να πάρουν το 30% των εισιτηρίων. Θα το πάρουν, αλλά θα ζητήσουν νέα επ'αόριστον αναβολή του τελικού, τρώγοντας τα μούτρα τους.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ 16-5-1995
 

 
Σαν να μην έφτανε αυτό, ο τότε αθλητικός δικαστής Γιακουμέλος, θα αποφασίσει να εκδικαστεί ανήμερα του πέμπτου τελικού μια ΓΕΛΟΙΑ υπόθεση εις βάρος του Έντι Τζόνσον, για μια χειρονομία που υποτίθεται ότι έκανε στο δεύτερο ημιτελικό των play off με τον Ηρακλή στο Ιβανώφειο της Θεσσαλονίκης, μετά από εισήγηση του παρατηρητή της ΔΕΚΑΒ Ανεστάκη. Ο Γιακουμέλος, που έκανε τα στραβά μάτια εκείνη τη σεζόν για να μην τιμωρηθεί ο Βράνκοβιτς, θεώρησε καλό να εξαντλήσει την αυστηρότητά του με έναν παίκτη του Ολυμπιακού, απειλώντας να του στερήσει τη συμμετοχή του στο ματς που θα έκρινε την κούπα.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ 16-5-1995
 

 

 

 
Ο Έντι θα αθωωθεί, αφού σε διαφορετική περίπτωση θα έπρεπε να αλλάξουν χώρα όλοι τους, βαζελοπαράγοντες και κυβερνητικοί εγκάθετοι. Με τα πολλά ο πέμπτος τελικός θα οριστεί για την Τρίτη, 16 Μαίου 1995. Τα βαζελάκια, που απειλούν ότι θα μας κάνουν και θα μας δείξουν μέσα στο ΣΕΦ, επειδή και καλά ''έχουμε κλέψει εισιτήρια για τις δικές σας θέσεις μέσα από τους συνδέσμους σας'', θα αποδειχθούν για μία ακόμη φορά λαγοί και θα επιστρέψουν 1400 από τα 3900 εισιτήρια που είχαν να διαθέσουν. Δεν άντεχαν να δουν ακόμη μία φάπα από τον Έντι και την παρέα του.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ 17-5-1995
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ 18-5-1995
 

 

 

 

 

 

 

 

 
Πάρτυ φυσικά μετά το τέλος του ματς σε Ομόνοια, Πασαλιμάνι και άλλα μέρη της Ελλάδας. Πάλι στη φάπα τα λαγουδάκια από την ΟΜΑΔΑΡΑ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ...

Σχόλια

Εικόνα μαουνιέρης

ΜΕΓΑΛΕΣ ΗΜΕΡΕΣ. ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΕΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΗΜΕΡΕΣ.