Ο ΚΟΥΤΣΟΥΠΙΑΣ ΚΑΙ Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΗΣ ''ΘΥΡΑΣ 4'' ΤΟΥ ΟΦΗ



Ξημερώνει μέρα επετειακή. 18 Μαίου 1997, ημέρα Κυριακή, ώρα 20:15. Για την 33η και προτελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος Ελλάδος της σεζόν 1996-97, συγκρούονται στο ΟΑΚΑ ο ΠΑΟ με τον ΟΦΗ. Καθοριστικό ματς για την πρόκριση στο κύπελλο ΟΥΕΦΑ της επομένης περιόδου και ας δούμε τα σενάρια που υπήρχαν πριν το παιχνίδι, από την εφημερίδα Ελευθεροτυπία στις 17 Μαίου 1997.
 
Ο έχων προβάδισμα στη μάχη για το UEFA ΟΦH φιλοξενείται στο ΟAKA από τον Παναθηναϊκό που δεν έχει το παραμικρό περιθώριο να χάσει πόντους. Kι αυτό γιατί οι Kρητικοί ακόμη και με ήττα ελπίζουν σε νίκη ή και ισοπαλία στην 34η και τελευταία αγωνιστική με τη Bέροια να βγουν στην Eυρώπη (καλύτεροι από τον ΠAΟK και στην ισοβαθμία). Στον αντίποδα οι «πράσινοι» θέλουν οπωσδήποτε τους τρεις βαθμούς γιατί αλλιώς χάνονται αν ο ΠAΟK (ο τρίτος της παρέας) νικήσει στην Kαβάλα (την τελευταία αγωνιστική υποδέχεται την Kαστοριά στην Tούμπα). Kι οι δυο αγώνες αρχίζουν αύριο στις 20.15 και το «Supersport» θα τους δείξει σε παράλληλη απ' ευθείας μετάδοση.
 
Το ματς θα μείνει στην ιστορία. Ο ΟΦΗ, με τις ξεκάθαρες σχέσεις ιδιοκτησιακά με την οικογένεια Βαρδινογιάννη, θα πάρει ισοπαλία με σκορ 1-1 στο ΟΑΚΑ και θα πετάξει τον ΠΑΟ εκτός Ευρώπης για πρώτη φορά μετά το 1983. Σκόρερ του γκολ της ισοφάρισης, ο ποδοσφαιριστής του ΟΦΗ Κουτσουπιάς.

 
 

 
Περιττό να πούμε ότι με το ρεπορτάζ του Μένιου Σακελλαρόπουλου στο MEGA, ενός δημοσιογράφου ΠΟΥ ΣΤΗρίζει διαχρονικά τον ΠΑΟ, γελάει το πανελλήνιο. Ας δούμε και το τι γράφτηκε στον Τύπο της εποχής γύρω από αυτό το ματς.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ 19-5-1997 εδώ
 
Yπήρχαν πάντως και κάποιοι που όχι μόνο δεν πανηγύρισαν, αλλά ούτε καν χάρηκαν για την ισοπαλία.
«Eγώ αδερφέ θέλω να βγει στην Eυρώπη ο Παναθηναϊκός κι όχι ο ΠAΟK», παραδέχθηκε ευθαρσώς... πριν από την έναρξη του αγώνα ο Παντελής Mυριοκεφαλιτάκης, ο οποίος στο τέλος δεχόταν...βαριεστημένα συγχαρητήρια.
«Tι να τα κάνω μωρέ τα συγχαρητήρια» έλεγε στο τέλος, την ώρα που λίγο πιο πέρα άλλος Kρητικός παράγων προσπαθούσε να εξηγήσει κάτι σ' έναν άνθρωπο του Παναθηναϊκού.
Πάντως ο Παντελής δεν πρέπει να 'ταν αυτός που, μετά τους πρώτους πανηγυρισμούς, έδωσε εντολή στους παίκτες της κρητικής ομάδας να σταματήσουν αμέσως τις δηλώσεις. Σημειωτέον ότι η απαγόρευση ίσχυσε για όλους. Πανηγυρίζοντες και μη...
 
Μόνο πένθος που δεν κήρυξε ο ''Κρητίκαρος'' Παντελής Μυριοκεφαλιτάκης, παράγοντας του ΟΦΗ, επειδή η ομάδα του κέρδισε ένα ευρωπαικό εισιτήριο. Εξ άλλου στα πλάνα των πανηγυρισμών μετά το γκολ του Κουτσουπιά, είναι ξεκάθαρο πως οι παίκτες φροντίζουν να μην προκαλέσουν. Αντίθετα, ο κόσμος του ΟΦΗ και δη οι οργανωμένοι οπαδοί του, βρίσκονταν στον έβδομο ουρανό, όπως δήλωνε ο τότε πρόεδρός τους σε συνέντευξή του στο ΦΩΣ και στο δημοσιογράφο Θέμη Σινάνογλου, λίγες μέρες αργότερα. Χαβαλέ έχει να την θυμηθούμε.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ 22-5-1997
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Επώνυμη καταγγελία με σαφείς αναφορές για συνιδιοκτησία ΠΑΟ-ΟΦΗ, κάτι που κανονικά έπρεπε να προκαλέσει εισαγγελική έρευνα και ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟ και των δύο ομάδων. Κανονικά. Στην Ελλάδα του βαρδινογιαννικού παρακράτους, δεν άνοιγε μύτη όταν ο τότε πρόεδρος του ΠΑΟ Γιώργος Βαρδινογιάννης μπούκαρε στα αποδυτήρια του ΟΦΗ και φωτογραφιζόταν αγκαλιά με το Κύπελλο που κατέκτησε η ομάδα του Ηρακλείου το 1987 στο ΟΑΚΑ, στο μοναδικό τίτλο της ιστορίας της, όπως έχουμε δει εδώ. Αν περίμενε κάποιος να διερευνηθεί η συγκεκριμένη υπόθεση, που κρατούσε για καμιά 30αριά χρόνια στο ελληνικό ποδόσφαιρο, τζάμπα περίμενε.

Φυσικά, μετά από αυτό το γκολ, η καριέρα του Κουτσουπιά πήρε την κατιούσα -όχι απότομα, ώστε να μπορεί ο Γκόντζος να πετάει τις αρλούμπες του πως ''κανείς δεν έφραξε τον δρόμο του Κουτσουπιά, είναι ψέμα αυτό'' στα ραδιόφωνα-, αλλά η ουσία είναι άλλη.
 
Ο ΠΑΟ ΕΜΕΙΝΕ ΕΚΤΟΣ ΕΥΡΩΠΗΣ, ΑΚΡΙΒΩΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ.

Εκτός αν φέτος βγούνε Ευρώπη στα χαρτιά, αυτοί που ''μόνο στο γήπεδο κερδάνε''...

Σχόλια

Εικόνα μαουνιέρης

Παντελής Μυριοκεφαλιτάκης. Τα λέει όλα το ονοματεπώνυμο. Αλησμόνητος και τούτος.

Εικόνα red devil 7

Ολα εδω πληρωνονται,λενε καποιοι παλαοιτεροι.Για αυτο λοιπον εχουν καταντησει με προεδρο τον πιο γελοιο ανθρωπο(συναγωνιζεται με αναργυρο)που εχει εμφανιστει ως ''παραγοντας'' στο ελληνικο ποδοσφαιρο.
ΥΓ.Στην χθεσινη συνεντευξη στην μπυρα 13 μεχρι και οι βαζελοι παραδεχτηκαν εμμεσως τον Μαρινακη.
ΥΓ1.Τρομερος δημοσιογραφος ο Θεμης Σινανογλου.

Εικόνα red apple

Η αλήθεια είναι, ξαναβλέποντας τα πλάνα από το ματς πως οι κόρακες σφύριξαν δυό ανύπαρκτα οφσάιντ στον Βαζέχα, εκ των οποίων, το πρώτο είχε καταλήξει και γκολ. Λες να παίχτηκε τίποτε περίεργο κείνη τη βραδιά;

Οσο για τη συνιδιοκτησία που την έχουν κάνει γαργάρα τόσες δεκαετίες, κάτι πήγε να κουνήσει ο Σώκρατες αλλά δεν μάθαμε ποτέ τί απέγινε η προσπάθειά του...

Εικόνα savvas gridlock

Το πρώτο οφσάη είναι στο 0-0, όπου ο Βαζέχας συνεχάει τη φάση ενώ οι παίκται του ΟΦΗ έχουν σταματήσει και σκοράρει. Ακόμη κι αν πούμε ότι θα ήταν γκολ και στη μπερίπτωση που έπεφταν πάνω στην μπάλα ο αμυντικός και ο τερματώρος του ΟΦΗ, οπόταν κακώς ακυρώθηκε, δεν άλλαξε η εικόνα του αγώνα. Λίγο μετά, πάλι προηγήθηκε ο ΠΑΟ. Αν γινόταν η φάση στο 1-0, τότες θα μπορούσαμε να πούμε ότι αδικήθηκαν τα βαζέλια, αφού θα πηγαίναμε στο 2-0, την ώρα που το ματς έληξε 1-1. Θα μπορούσαμε να το πούμε λέω, αλλά σιγά μην το λέγαμε (ως γνωστόν, το αξίωμα λέει ότι τα βαζέλια ΠΟΤΕΣ δεν αδικούνται, μια ζωή ευνοούνται από όλες τις μεριές). Το δεύτερο ανύπαρκτο οφσάη, δίνεται στο 1-1 στο Βαζέχα, αλλά η μπάλα φεύγει πλάγια και αμφιβάλλω αν θα γινότανε έστω φάση, πόσο μάλλον γκολ. Με λίγα λόγια, όπως αποδεικνύεται ξεκάθαρα στα μάτια ακόμη και του πιο μετριοπαθούς και δύσπιστου αναγνώστου με την παραπάνω ανάλυση, ο ΟΦΗΣ έβαλε κάτω και τη δγιαιτησία, που για μία ακόμη φορά είχε αγοραστεί από τον Βαρδινογιάννη και το παρακράτος του. Μόνο έτσι ξέρει να κερδάει ο καπετάνιος, ποτές τίμια. Είδες τι ωραία που στα εξηγώ? Μάθε μπαλίτσα λοιπόν και κάνε ωραίες ερωτήσεις...