ΠΟΔΗΛΑΤΗΣ ΤΟΥ ΠΑΟ, ΟΠΑΔΟΣ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ



Το όνομα ''Αλέκος Κέλογλου'' λογικά δεν λέει και πολλά στους περισσότερους. Μιλάμε για ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα στο χώρο της ποδηλασίας για περίπου μία δεκαετία, μέσα '60 με μέσα '70. Εκείνη την περίοδο ήταν αθλητής του ΠΑΟ και ως ''πρώτο όνομα'', ουσιαστικά, βοήθησε στο να γεμίσει με τίτλους η ομάδα του. Μέσα του όμως ένιωθε άλλα πράγματα και όταν το έχεις, αυτό, μέσα σου, καλό είναι να το βγάζεις προς τα έξω, για να μην σε πνίξει. Έτσι, το καλοκαίρι του 1973 ο Αλέκος -ή ''Αλής''- Κέλογλου παραχώρησε συνέντευξη στην ''Αθλητική Ηχώ'' και δήλωσε τα παρακάτω.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 14-7-1973
 

 

 

 

 

 

 

 
Στην ''Ηχώ'' ειπώθηκαν αυτά, έτσι? Όχι σε καμία εφημερίδα του Ολυμπιακού, στο ''ΦΩΣ'' για παράδειγμα. Μιλάμε για το gazzetta-vazeletta της εποχής, άρα δεν ισχύει το ''αυτά τα λένε οι γαύροι''. Ρίξτε και μία επανάληψη σε αντίστοιχες ομολογίες, αρχικά του ιστορικού αρχηγού του ΠΑΟ, Αλέκου Χιονίδη, αλλά και του Μίμαρου Δομάζου, που τον φωνάζανε ''Ολυμπίκ'' και σε λίγες μέρες θα έχουμε γλέντια...

Σχόλια

Εικόνα Εν Αθήναις

Ο οποίος Κελόγλου λίγες μέρες μετά στα Παναθηναϊκά Νέα διέψευσε τις δηλώσεις αυτές, αλλά «ψιλά γράμματα» για εσάς.
Παρεμπιπτόντως, ο κυρ Αλέκος, για όσους τον ξέρουν προσωπικά είναι πιο Παναθηναϊκός κι από τον Τάσο τον Μητρόπουλο μικρό. Και έγραφε και τη στήλη ποδηλασίας στο «Φως» για πολλά χρόνια, αναδεικνύοντας την ποδηλατική ομάδα του Παναθηναϊκού σε πολλά κείμενα του.

Έλειπα καιρό και έχουν ανέβει «τέρατα» εδώ μέσα. Με τί να πρωτοασχοληθείς και τί να πρωτογράψεις.
Μάθαμε πως και ο Ντράζεν ήταν ένα βήμα μακριά από τον ΟΣΦΠ γιατί «στους ανθρώπους του ΟΣΦΠ υπήρχε βεβαιότητα». Το ότι ο Ντράζεν δήλωνε μέχρι και σε συνεντεύξεις πως έχει συμφωνήσει με τον Παναθηναϊκό δεν έχει καμία σημασία. Τον βγάλαμε και τρελό τον Πέτροβιτς μετά θάνατον.

Εικόνα savvas gridlock

Ο Τάσος Μητρόπουλος μικρός όντως ήταν βάζελος, όπως και πολλοί παίκτες του ΠΑΟ μικροί ήταν γαύροι -από την τωρινή ομάδα σας ο Καπίνος-. Στα αρχίδια μας κιόλα το τι ήτο μικρός ο Μητρόπουλος, αφού όσους γαύρους ξέρω τον βρίζουν. Στη φιέστα πέρυσι, όταν ανακοινώθηκε το όνομά του ως στέλεχος της ΠΑΕ, τον γιούχαρε όλο το Καραισκάκη, σε περίπτωση που δεν το πήρες γραμμή και τον θεωρείς ''είδωλο για τους γαύρους μέχρι και σήμερα'', ψάχνοντας κάτι να μας την πεις. Στο κάτω κάτω τη φανέλα της ομάδας που αγαπούσε πιτσιρικάς την φόρεσε και το παιδικό του όνειρο εκπληρώθηκε.

ΤΑ ΝΕΑ 23-7-1994

http://img854.imageshack.us/img854/1628/2371994.jpg

Το να βγάζετε όμως το Σιδέρη βάζελο, πάει πολύ. Ο Σιδέρης λόγω Ατρομήτου Πειραιώς (Καμινίων), είχε μία αντιπαλότητα με τον Ολυμπιακό, που τους κέρδαγε συνέχεια στο Πρωτάθλημα Πειραιά τη δεκαετία του '50. Έτσι, για να μην πάει σε αυτούς που τον νικούσαν, είπε να τους κάνει χουνέρι και να πάει στο βάζελο. ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΒΑΖΕΛΟΣ ΑΠΟ ΜΙΚΡΟΣ, γιατί βάζελος στα Καμίνια ειδικά τότε αμφιβάλλω αν υπήρχε έστω και ένας, όχι πως σήμερα είνια καλύτερα τα πράγματα δηλαδής. Από πείσμα βγήκε και δήλωσε ''αγαπάω τον Παναθηναικό και θέλω να παίξω σε αυτόν'', για να ξενερώσουν οι παράγοντες του Ολυμπιακού που κινούνταν να τον πάρουν. Ο ίδιος τα έχει πει όλα αυτά δεκάδες φορές σε συνεντεύξεις του, όχι μόνο σε φυλλάδες, αλλά και στην τηλεόραση. Τα ομολόγησε με το που υπέγραψε στον Ολυμπιακό το 1959. Αντίθετα, όλοι ξέρανε στους Αμπελοκήπους το Δομάζο ως ''Ολυμπίκ''.

http://www.redsagainsthemachine.gr/articles/120708/domazos-o-olympik

Εικόνα savvas gridlock

Τα ίδια ακριβώς δήλωσε και στο ΦΩΣ το 1975. Αφού αμφισβητείς λοιπόν τα λεγόμενά του, θα κάνουμε έξτρα ανάρτηση.

Εικόνα Εν Αθήναις

Πάρε στον σύλλογο παλαιμάχων αθλητών του Παναθηναϊκού να σου δώσουν το τηλέφωνο του να σου λυθεί η απορία.
Στο Γουδί μένει ενώ ο γιος του, πρωταθλητής ποδηλασίας, είναι «άρρωστος» Παναθηναϊκός.
Μάλλον δεν επηρεάστηκε από τον γάβρο μπαμπά...

Εικόνα savvas gridlock

Δεν μιλάω για το γιο του, δεν ξέρω τι είναι αυτός.

ΦΩΣ 13-2-1975

http://img266.imageshack.us/img266/1264/dscf8120y.jpg

Κι αυτά τα διέψευσε στα έγκριτα ''Παναθηναικά Νέα'' του Χαλκιόπουλου μετά?

Εικόνα μαουνιέρης

ΓΙΓΑΣ!